Medicamentele de Tensiune ÎȚI FAC RĂU?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 сен 2024
  • Află RISCURILE și Efectele Adverse, care sunt normale și care sunt îngrijorătoare + CUM să le iei CORECT, direct de la Medicul CARDIOLOG. Știai că Tusea și Disfuncția Sexuală la bărbați fac parte din aceste efecte?
    Explică doamna dr. Ana-Maria Balahura, medic primar cardiolog.
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
    Acest video este parte din proiectul Pentru Ca Asa Spun Eu, un proiect al Societății Române de Cardiologie: www.pentrucaas... . Pe 29 Septembrie e Ziua Inimii, fa-i un cadou inimii tale si mergi si masoara-ti tensiunea.
    Cardiolologii romani si Societatea Europeana de Cardiologie incurajeaza automasurarea, iar ca sa stii cum sa o faci corect, intra pe siteul www.pentrucaas... si, daca tot esti acolo, vezi clar care sunt valorile bune ale tensiunii arteriale, valorile pe care ar trebui sa le ai daca esti sub tratament si, apropos, e foarte, foarte, important sa respecti intocmai tratamentul asa cum ti l-a prescris medicul. Daca nu-ti place ceva, sau iti face rau, vorbesti tot cu el si ti-l schimba omul.
    Înainte să iei oricare dintre medicamentele menționate de doamna doctor, este esențial să consulți medicul tau și să îți faci un control regulat pentru a-ți monitoriza tensiunea arterială.
    Beneficiile și Riscurile Medicamentelor pentru Tensiunea Arterială
    Medicamentele pentru tensiunea arterială au un rol vital în menținerea sănătății, dar este important să înțelegem atât beneficiile lor, cât și riscurile. Iată câteva aspecte de luat în considerare:
    Partea mișto:
    Daca iti iei pastilele, sansa sa capeti dureri de cap, amenteli, senzatie de oboseala, sau sa faci complicatie precum vreo insuficienta cardiaca sau probleme renale. Sau si mai rau, sa faci vreun accident vascular cerebral, SCADE CONSIDERABIL.
    Si aste se aplica si cand stai in trafic, si cand te certi cu cineva, si cand te enervezi la coada la banca.
    Acum, să vorbim și despre partea mai puțin mișto:
    1. Sunt niște efecte secundare care pot apărea cum ar fi: tusea, creșterea în greutate sau amețelile.
    2. Dacă ai o listă mai lungă de medicamente, să știi că ele pot interacționa între ele și astfel să apară reacții adverse. Discută cu medicul tău despre fiecare pastilă pe care o înghiți.
    3. E important ca medicul tău să știe totul despre tine si despre tensiunea ta, Pentru că, in timp, el iti poate schimba medicamentul sau doar doza pentru a-ti tine tensiunea sub control.
    Sfaturi pentru Administrarea Medicamentelor pentru Tensiunea Arterială
    Pentru a fi sigur de medicamentele pe care le iei, uite câteva sfaturi utile:
    1. Consultă întotdeauna un medic: Niciodată nu începi un tratament sau il schimbi sau il oprești fără voia medicului. E important să asculți indicațiile acestuia mai ales în legătură cu medicația prescrisă. Acum, nu te obligă nimeni să-ți iei medicamentele, dar dacă le oprești pentru că „ai impresia că te simți mai bine”, ai să observi cum în ceva timp o să ți se facă rău din nou.
    2. Ia-ți medicamentele!: Ia medicamentele exact așa cum ți au fost prescrise. Dacă totuși uiți să iei o pastilă în prima parte a zilei, nu lua mai târziu două pastile doar ca să compensezi.
    3. Masora-ti tensiunea! Așa observi dacă medicamentele funcționează. Și nu-ți căuta scuze, pentru că tensiometru găsești în orice farmacie ș
    4. Fii conștient de efectele secundare: Informează-te atent despre efectele adverse, fii atent la simptome si informeaza medicul despre tot ce simti.
    5. Menține un stil de viață sănătos: Ai grijă să fi în parametrii normali cu greutatea. Fă măcar 30 de minute de sport.
    ---
    Facebook: / pacientul20
    Instagram: / pacientul2.0
    TikTok: / _pacientul2.0
    EHealthRomania: ehealthromania...
    Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
    #sanatate #tensiune #pentrucaasaspuneu

Комментарии • 47