همه چیز در مورد بخشیدن مهریه

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024
  • بخشیدن مهریه در طلاق یکی از موضوعات بسیار بحث برانگیزی است که هم در طول زندگی و هم پس از طلاق به دفعات مورد بحث قرار می‌گیرد. مهریه حق قانونی خانم است که می‌تواند هر زمان بخواهد آن را درخواست کند.
    امکان بخشیدن مهریه در طلاق یا هر زمان از زندگی وجود دارد اما در برخی شرایط حتی با وجود بخشیدن مهریه، خانم می‌تواند مهریه را دریافت کند.
    .
    برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
    dadsoo.com/%D9...
    .
    گرفتن مهریه پس از امضای دفتر ثبت ازدواج ممکن می‌شود. در صورتی که مهریه بخشیده نشود و آقا توان پرداخت آن را نداشته باشد خانم می‌تواند حکم جلب شوهر خود را بگیرد اما نبخشیدن مهریه به معنای تداوم و تهدیدی برای ادامه زندگی نیست.
    برای بخشیدن مهریه در طلاق خانم باید با داشتن مدارک شناسایی و عقدنامه همراه همسر خود به دفتر اسناد رسمی رفته و بذل مهریه را به صورت قانونی امضا و ثبت کند این کار به اجازه پدر او نیاز ندارد.
    برخی از دفترخانه ها به دلیل مشکلات بعدی از ثبت کلماتی چون ابرا، اقرار و دریافت مهریه خودداری می‌کنند و یا حضور یکی از نزدیکان خانم به عنوان شاهد را الزامی می‌دانند.
    جهت بذل مهریه خانم باید اهلیت داشته باشد یعنی در صحت عقل و سلامت به سر ببرد و سن او بالای ۱۸ سال باشد.
    کلماتی که در سند بخشیدن مهریه نوشته می‌شود بسیار اهمیت دارند از این رو لازم است هر سند به خوبی بررسی شود.بهتر است در این خصوص با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید.
    .
    بخشش مهریه در طلاق یا قبل آن به چند روش انجام می‌شود؟
    اگر خانم به آقا بگوید که من تو را از پرداخت مهریه مبرا می‌کنم همسر خود را برای همیشه از پرداخت مهریه آسوده کرده است. بدان معنی که آقا دیگر تکلیفی ندارد و دین او پرداخت شده است. در این حالت خانم امکان انصراف و پشیمانی را ندارد.
    در شرایطی که خانم قصد طلاق دارد می‌تواند با بخشیدن مهریه خود طلاق را از آقا بخواهد به این صورت که مهریه یا بخشی از آن را بذل کرده و در عوض آقا را مجاب به طلاق می‌کند که به آن طلاق مبارات گفته می‌شود.
    اگر خانم پس از طلاق مبارات و در زمان عده از بخشش مهریه منصرف شود آقا ملزم به پرداخت مهریه است و طلاق بی اثر می‌شود. وقتی خانم بگوید من مهریه را بخشیدم یا آن را به تو هبه کردم مانند هر هدیه دیگری قابل پس گرفتن است. در این حالت دین آقا به طور کامل از بین نمی‌رود و خانم می‌تواند دوباره مهریه خود را درخواست کند.
    .
    اصطلاحات حقوقی و قانونی درباره بخشش مهریه
    اگر خانم در سند اقرار کند که مهریه خود را دریافت کرده است دیگر امکان انکار و بازستانی مهریه خود را ندارد. خانمی که قصد بخشیدن مهریه خود را دارد باید برگه ای که پیش روی او قرار می‌گیرد را به درستی مطالعه کند چون اگر مهریه دریافت شده ذکر شود دیگر دینی بر گردن آقا نیست.
    ابرا کلمه دیگری است که در سند استفاده می‌شود و به این معنی است که خانم از سهم خود گذشت کرده است. اگر ابرا چه صورت عادی و چه رسمی امضا شود دیگر امکان برگشت ندارد و خانم ذمه آقا را از بدهکاری مبری ساخته است.
    تنظیم سند به عنوان عقد صلح نیز از مواردی است که پرداخت مهریه را برای همیشه از گردن آقا ساقط می‌کند. عقد صلح به معنای آن است که خانم چیزی را دریافت کرده و در عوض آن مهریه خود را بخشیده است.
    .
    در صورتی که خانم مهریه خود را در طلاق خلع بذل کند امکان گرفتن آن در ایام عده وجود دارد. اگر طلاق به صورت توافقی باشد خانم می‌تواند پشیمان شده و در زمان عده به دفترخانه ای که صیغه طلاق در آن جاری شده مراجعه کند و مهریه خود را مابذل کند.
    خواستن دوباره مهریه تنها در صورتی که خانم باکره یا یائسه نباشد امکان پذیر است.
    هبه کلمه ای است که بین حقوقدانان اختلاف ایجاد کرده برخی معتقدند فرد مال هدیه کرده را نمی‌تواند پس بگیرد و برخی دیگر اعتقاد دارند امکان پس گرفتن آن وجود دارد.
    اگر مهریه پس از عقد در برگه ای مابین زوجین کم یا زیاد شود ارزش قانونی ندارد و به نظر شورای نگهبان این سند غیر شرعی بوده و بلا اثر است.

Комментарии • 2

  • @ZahraSalehi-g2z
    @ZahraSalehi-g2z 8 месяцев назад

    آیا مهریه ای که با تهدید شوهر ابرا شده قابل ابطال است یا خیر و آیا می‌شود سند دیگری به عنوان مهریه تنظیم کرد؟؟؟؟

  • @rezaabdari
    @rezaabdari Месяц назад

    اگہ حضانت بہ خاطر اعتیاد پدر بہ مادر دادہ شدہ بعد چند سال پدر ترک کردہ مادر ازدواج حضانت با کیست