همسرم تمکین نمیکنه

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 янв 2022
  • همین که عقد نکاح بین زن و شوهر واقع شود هردوی آنها موظف هستند که در مقابل هم حقوق طرف مقابل را رعایت کنند ماده 1102 قانون مدنی بیان داشته است که :همین که نکاح به طور صحت واقع شد ،روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود.یکی ازاین حقوق ،تمکین می باشد.تمکین به معنای الزام به فرمانبرداری و اطاعت می باشد و زن و شوهر می باست به صورت عام و خاص ازیکدیگر مطابعت کنند به این معنا که علاوه براینکه امور زندگی را با مطابعت از طرف مقابل هدایت و اداره می نمایند به لحاظ روابط زناشویی نیز می باست یکدیگر را تامین نمایند و از ایفای روابط زناشویی سربازنزنند.لازم به ذکر است که تمکین زن از شوهر تاجایی ممکن است که برای او ضرر نداشته باشد.
    -عدم تمکین
    در صورتی که زن و مرد از یکدیگر تمکین نکنند نشوز کرده اند.ناشزه زنی است که از همسر مطابعت نمی کند در این حالت اگر با نصیحت امکان اصلاح زن فراهم نشد مرد می تواند از پرداخت نفقه زن خودداری کند و حتی در صورت دریافت حکم نشوز می تواند همسر دوم اختیار کند.ناشز نیز مردی است که نافرمانی کرده و از ایفای وظایف زندگی مشترک،خودداری می کند.زن در این حالت می تواند از همسر خود شکایت کند و توسط محکمه مرد را مجبور به ایفای وظایفش کند.
    - موارد عدم تمکین
    اگر زن و مرد از همدیگر فرمانبرداری نکنند و به وظایف خود عمل ننماید نشوز کرده و مشمول عدم تمکین می شوند.در ادامه به چند مورد از موارد عدم تمکین خواهیم پرداخت:
    -ترک منزل مشترک بدون اجازه شوهر
    -ترک روابط زناشویی بدون عذر موجه
    -اقامت در محلی غیر از منزل مشترک بدون وجود دلیل قانونی
    -انتخاب شغل مغایر شوون اخلاق
    -عدم تمکین زن
    در صورتی که زن از همسر خود تمکین کند مستحق دریافت نفقه خواهد شد مگر در صورت استفاده از حق حبس و عذرموجه.لازم به ذکر است که استفاده از حق حبس فقط در خصوص تمکین خاص بوده و مشمول تمکین عام نمی شود. ماده 1108 قانون مدنی بیان می دارد:هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.
    نکته:براساس ماده 1082 قانون مدنی به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هر تصرفی که بخواهد در آن بکند.بنابراین مهریه حقی است که برگردن مرد است و با وقوع عقد زن مالک آن می شود و عدم تمکین زن در پرداخت مهریه تاثیری ندارد.
    -شرایط وجود اجازه عدم تمکین زن از لحاظ قانونی
    اطاعت و فرمانبرداری زن از شوهر به صورت مطلق نیست و تحت شرایطی زن می تواند از همسر خود تمکین نکند که در ادامه به آنها می پردازیم:
    -در صورتی که مرد بیماری مقاربتی داشته باشد زن می تواند تمکین خاص را اعمال نکند زیرا در این صورت احتمال وجود خطر و ضرر برای زن وجود دارد.ماده 1127 قانون مدنی در این باره بیان می دارد که:اگر شوهر بعد از عقد به یکی از بیماری های جنسی یا مقاربتی مبتلا شود،زن حق دارد از تمکین در قبال شوهر خودداری کند.
    -در صورتی که زن بخواهد از حق حبس خود استفاده کند در این صورت می تواند تا زمانی که مهریه خود را دریافت نکرده است از ایفای وظایف زناشویی خودداری کند.ماده 1085 قانون مدنی در این براه بین میدارد که:زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند،مشروط براینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.
    -در صورتی که زن در دوران قاعدگی باشد ملزم به ایفای روابط زناشویی نمی باشد زیرا الزام تازمانی پابرجاست که ضرری در میان نباشد.
    -در صورتی که وجود زن در کنار مرد برای زن ضرر داشته باشد .در ماده 1115 قانون مدنی بیان شده است که در صورتی که اگر بودن زن باشوهر در یک منزل متضمن خوف ضرربدنی یا شرافتی برای زن باشد،زن می تواند مسکن علیحده اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور ،محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد،و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه برعهده شوهر خواهد بود.
    -در صورتی که تعیین محل زندگی مشترک در اختیار زن باشد.ماده 1114 قانون مدنی بیان می دارد:زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید،مگر آن که اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.
    -عدم تمکین مرد
    زن و مرد می بایست پس از ازدواج حقوقی که به لحاظ شرعی و قانونی برای آنها تعیین شده است را در مقابل یکدیگر رعایت کنند یکی از این حقوق که در شرع و قانون به آن تاکید شده است تمکین می باشد بنابر تصور عامه تمکین فقط در خصوص زوجه ممکن می باشد و زوج تمکین نمی کند در حالی که اینگونه نیست و زوج نیز موظف به تمکین می باشد .تمکین زوج به معنای قبول امور زندگی و همچنین انجام روابط زناشویی می باشد.در صورتی که زوج از ایفای وظایف خود خودداری کند زن می تواند از طریق دادگاه شکایت کند.

Комментарии • 5

  • @fereshtehooshangi2685
    @fereshtehooshangi2685 5 месяцев назад

    راه‌های تماس تون چیه لطفا

  • @user-nb6mi6ll3t
    @user-nb6mi6ll3t Год назад

    سلام من خانمم ازحق حبس استفاده کرده وهالا نفقه بهش تعلق گرفته آیا این درسته

  • @allenadahoo
    @allenadahoo 2 года назад

    آیا می توان زنی که مکررا تمکین نمی کند و از حضور در منزل محل اقامت شوهر بدون هیچ دلیلی خودداری می ورزد طلاق داد و به او مهریه ای نپرداخت.

  • @samiarirani6770
    @samiarirani6770 Год назад

    خیانت کار