Puunostajan hintatakuu | Mitä tapahtui videon julkaisun jälkeen?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2024
  • Tein ensiharvennusleimikosta kaupat joulukuussa 2022. Puunostajalla on käytössä hintatakuumenetelmä, jolla se on sitoutunut korjaamaan sopimuksella olevat hinnat vastaamaan korkeinta maksettua hintaa alueella kauppahetken ja seuraavan lokakuun välisenä aikana.
    Vuoden 2023 aikana puunhinta on noussut voimakkaasti ja odotukset hintatakuukorjauksista olivat korkealla. Sain tietää korjaukset puunostajalta ja ne olivat tosi iso pettymys. Julkaisin aiheesta 16.12.2023 videon, joka keräsi runsaasti katseluita ja reaktioita. Puunostaja tutki asiaa ja löysi virheen hintatakuulaskelmasta.
    Tällä videolla kerron miten asiat kehittyivät videon julkaisun jälkeen.

Комментарии • 79

  • @PekkaSuhonen-je4tf
    @PekkaSuhonen-je4tf 5 месяцев назад +1

    Hyvät videot. Piti Makasiinin maaliskuun jutusta aktivoituneena katsoa videot ja peilata omiin toteutuneisiin. Vuoden -23 hintatakuukauppoja oli kaksi ja niistä päätehakkuun korotukset oli tukin osalta 5 ja kuidun osalta 6 euroa. Harvennuskaupan osalta 6 e, paitsi mäntykuituun ei korotusta, kuusitukille 5 ja muille ei korotusta. Hintatarkistuksen lisätuotto 7 % kappahinnasta, joka sekin oli tekohetken mukaan yli keskihintojen. Pitkäaikainen yhteistyö ostomiehen kanssa perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, ja jatkuu tänäkin vuonna. Kaiken maailman bonusten ja täkyjen sekä katkonnan laskeminen tarjousvaiheessa on kyllä minun matematiikan taidoilla mahdotonta. Komeaa kevättä!

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  5 месяцев назад

      Terve Pekka!
      Kiitos! 🙏🏻 Kyllä hintatakuu on monelle mukava lisäbonus, jos hinnoissa on tapahtunut muutoksia. Viime vuosi oli poikkeuksellinen ja monilla hintatakuu tuntui tuottaneen ihan mukavat korjaukset. Harmillisesti menetelmä ei takaa mitään korotuksia ja puunmyyjän täytyykin vain luottaa siihen, että jos edellytykset korotuksille ovat olemassa, niin hintoja korjataan. Näissäkin kommenteissa on tullut alueellisia eroja, joten menetelmä ei ole läpinäkyvä myyjän suuntaan.
      Täytyy nyt luottaa siihen, että menetelmä kehittyy ja jalostuu eteenpäin - ennen kaikkia läpinäkyväksi ja selkeäksi. Onhan kyseessä kuitenkin ostajan näkökulmasta tapa, jolla tasataan puun saatavuutta ja myyjän näkökulmasta taas pyritään lisätään varmuutta myydä läpi vuoden. Ottaen huomion tämän toimijan omistusrakenteen, niin muutoksia pitäisi olla myös hyvät mahdollisuudet toteuttaa.
      Mainiota kevättä myös sinne!

  • @janimalmelin3292
    @janimalmelin3292 9 месяцев назад +28

    Tervehdys.
    Tuo mikään virhe ole ollut vaan täysi kusetus.. Suomalaisia hyvä uskoisia metsänomistajia puunostajat ja puuyhtiöt ovat kusettaneet vuosikausia ja kun ei ole ollut kuin naapuri kenelle on voinut asioita valittaa nyt somet yms niin kusetuksista alkaa jäämään kiinni.. ja kun eivät pysty Venäjältä tuomaan halpa puuta niin puun hinta alkaa nuosemaan siihen missä se kuuluu olla..

    • @mikahietala8099
      @mikahietala8099 9 месяцев назад

      Halpaa puuta tulee satamaan pyhän aren, mutta kapasiteetti ei pysty käsittelemään vielä tarpeeksi. Junilla lähtee eteenpäin. Puun alkuperä on hyvinkin mysteeri.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Terve Jani! Hyvä kommentti ja läpinäkymättömyyden takia mahdoton tehdä lopullista tuomiota, mutta tuntemukset kyllä tällaisesta helposti tulee.
      Kiinnostavaa kyllä nähdä miten tuontipuuvirtojen muutokset ja hinnat näkyvät metsänomistajille lähivuosien aikana. Kyllähän tuontipuusta on maksettu ihan hurjia hintoja, ainakin lehtijuttujen perusteella.

  • @Voittomus
    @Voittomus 9 месяцев назад +19

    Hyvä että nostat asian esille. Metsänomistajan on aktiivisesti pidettävä puoliaan, mustia laatikoita vastaan.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +4

      👍 Läpinäkyyden lisääminen kaupankäynnissä olisi todennäköisesti kaikkien etu pitkässä juoksussa.

  • @ilkkaheikola2809
    @ilkkaheikola2809 9 месяцев назад +13

    Tässä jäi pohtimaan, että kuinkahan yleisiä nuo virheet ovat eli reagoidaan vasta kun somejulkisuudessa annetaan palautetta. Liekö muut Lohjalla enskaa samoilla takuuehdoilla myyneet saaneet korjauksen? Toki jokaisen myynnin verrokkikaupat eivät ole tietenkään samat. Hienoa, että teit tämän palautteen. Metsänomistajakolleegat kiittää.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +2

      Terve Ilkka! Samaa tuli vähän itsekin pohdittua. Varmasti puukauppavoluumit ovat sen verran isoja, ettei kaikkiin yksittäisien metsänomistajien tarkistuspyyntöihin välttämättä reagoida kovin tarkasti. On kyllä vaikea tietää minkälaisia hintoja muut puunmyyjät ovat saaneet vastaavasti tältä puunostajalta, kun ei ole tarkempaa tietoa hinnoittelutekijöistä, mutta kyllä noista puukauppatilastoista aika hyvän suuntaa-antavan tuntuman saa. Jatketaan videotuotantoa! 👍

    • @veijomiettinen733
      @veijomiettinen733 9 месяцев назад +3

      Niin tuo on aika hankala asia tuo hintatakuu. Milläpä maanomistaja todistaa vääryyden ja kun leimikotkaan ei ole keskenään samanlaisia... onko ensiharvennus 30 litraista vai 130 litraista.. onko leimikko tien vieressä vai onko kilometrin ajomatka. Paras olisi omasta mielestä tietää hinta kauppaa tehdessä. Silloin sen tarjouksen voi hyväksyä tai hylätä.

  • @vitunnintendo9042
    @vitunnintendo9042 9 месяцев назад +5

    Hyvin käsitelty aihe ja kun kyseessä on meidän metsänomistajien ”yhtiö” niin itse haluaisin ainakin uskoa että asian käsitteet sekä hinnoittelu korjataan kohtaamaan toisiaan. Itse olen ollut tyytyväinen oman ostomiehen toimintaan ja vertaillessani hintoja muihin yhtiöihin olen kyllä saanut myös paremman hinnan omissa kaupoissani sekä vuoden lopussa kivan lisätilin. Hankinta hintoihin tietysti haluaisin selkeän eron kantohintaan jotta tukin tekokin olisi järkevää itse.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos! 👍 Ollaan toiveikkaita, että menetelmään saadaan kehitystä läpinäkyvämpään suuntaan.
      Se on aina hyvä ja kauppa-asioita helpottava asia, kun on ostopuolella asian osaavat henkilöt. 👍
      On kyllä ihan totta, että hankintahinnat (vrt. pystykauppahinnat) ovat usein aika samoissa tukkien osalta, jää omat työkulut ja kuljetukset saamatta esimerkiksi tuulenkaatopuista.

  • @CrisTait
    @CrisTait 9 месяцев назад +7

    Minä ainakin sanoisin että aivan tyypillinen " kokeillaan kepillä jäätä" menettely, jota useat määräävässä markkina-asemassa olevat yritykset usein harrastaa. Sitten tulee kootut selitykset kun jää kiinni härskistä kusetuksesta.😂

    • @omonkkonen6676
      @omonkkonen6676 9 месяцев назад +1

      Läpinäkyvyys olisi se miten nämä ongelmat saataisiin pois. Reilu peli molemmin puolin

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +2

      Joo, kyllähän asetelma voi helposti kääntyä tuollaiseksi kuin kuvasit isojen toimijoiden kanssa.
      Läpinäkyys olisi kaikkien etu ja sellaista toivottavasti jatkossa saadaan lisää. 👍

    • @CrisTait
      @CrisTait 9 месяцев назад

      @@omonkkonen6676 markkinatuomioistuin on se taho jonka pitäisi karsia nämä täysin sopimattomat menettelyt mutta useimmiten tekevät nahkapäätöksiä asiasta. Toisaalta kuka haluaa ruveta riitelemään koska joutuu mustalle listalle. Sanoisin että edunvalvontaorganisaatiot on avainasemassa, heidän primääritehtävä on jäsenien edunvalvonta. Siitä niille maksetaan.

  • @PetriKoskinen-y3y
    @PetriKoskinen-y3y 9 месяцев назад +1

    Ei liity tähän hintatakuuseen, mutta toinen asia johon haluaisin läpinäkyvyyttä on runkohinnoittelu. Voisitko harkita videon tekoa siitä? Miten voi verrata runkohintatarjousta puutavaralaji kohtaiseen tarjoukseen? Onko jossain saatavilla tilastoa runkohintatarjouksista luokiteltuna keskeisillä muuttujilla?

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Terve! Kiitos hyvästä videoideasta! Täytyy laittaa tämä työn alle sopivassa välissä. Varmasti juuri mainitsemasi kysymykset ovat hyviä teemaan liittyen.
      Itse olen tehnyt muutaman kerran runkohintamenettelyllä kauppaa, joten vähän on jo kertynyt myös omia kokemuksiakin.

  • @HeJurm
    @HeJurm 9 месяцев назад +1

    Muutosten tuulet puhaltaa! :)

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan! 👍

  • @askoraappana2575
    @askoraappana2575 9 месяцев назад +1

    runkohinnoittelu kans pistää mittimään kun ei ole tilastoja mihin verrata. jos et olis videoo tehnyt kaikki jatkuis ennallaan. tämäki asia unohtuu melko pian ja taas jatketaan vanhaan malliin

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Tuo runkohinnoittelu on kyllä ihan hyvä aihe jollekin tulevalle videolle.
      Ihan hyvä, että tämä aihe herätti keskustelua. Katsotaan nyt, jos vaikka tulisi jotain muutoksia menetelmään jatkossa.

  • @jarirantakokko8455
    @jarirantakokko8455 9 месяцев назад

    onko nyt näin että rahaa ilmateksi? saanatan keskustalaiset.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Ei sentään ilmaiseksi vaan sopimukseen perustuen.

  • @jarirantakokko8455
    @jarirantakokko8455 9 месяцев назад

    köyhät, vähän köyhemmät, sitten mesän omistajat????

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Metsänomistajista löytyy kyllä laaja läpileikkaus suomalaisista kaikista ikä- ja tuloryhmistä.

  • @ZZZZZ1963
    @ZZZZZ1963 9 месяцев назад +9

    Melko ontuva tuo ostajapuolen selitys, koska hinnat tulisi korjata KORKEIMPAAN hintatasoon kyseisessä leimikkotyypissä. Ennen (2000 luvun alussa) kohdeltiin sopimusasiakkaita kuin kukkaa kämmenellä.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +3

      Jep, kyllä tuo määritelmän sanamuoto pitäisi tarkoittaa tosiasiallisesti korkeinta maksettua hintaa, vaan siinä puunostaja käyttää omaa tulkintaansa eduksensa.

  • @hannukinnunen8117
    @hannukinnunen8117 9 месяцев назад +9

    Asiallinen video...videot...vaikka ei isot rahat , mutta joku muukin voi kiinnittää huomioita tähän...

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +4

      Kiitos Hannu! 🙏 Iso joukko metsänomistajia on samassa veneessä, joten on kyllä hyvä nostaa kehityskohtia esille.

  • @JoukoAsklof
    @JoukoAsklof 9 месяцев назад +9

    Ahneus on päivän sana puukaupassa liikkuu isot rahat siellä on myös mahdollisuus käyttää ihmisten tietämättömyyttä hyväksi. 😊👍Ruokakauppa sama asia ei hintoja nosteta mutta painot esimerkiksi 400g 370g lasketaan tällaisia tuotteita on paljon eikä siihen kovin herkästi puututa syyttä olisi.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Terve Jouko! Olet aivan oikeassa, kyllä kauppamies on aina luova muuttuvissa markkinaolosuhteissa. Ja toisaalta pitääkin olla, mutta ongelmia on luvassa, jos luvataan jotain ja selvästi vaikuttaa siltä, ettei asiat kuitenkaan menneet sen mukaisesti. Jo monesti mainittua ja kaivattua läpinäkyyttä tarvitaan siis lisää.

    • @JoukoAsklof
      @JoukoAsklof 9 месяцев назад +3

      @@Metsanomistaja Rasva levitteet nousseet 40 prosenttia ja sitten painoa pudotetaan 10 prosentilla niin oikea korotus hintaan on 50 prosenttia tätä kuviota pidän aika kyseen alaisena silloin on kyse ahneudesta ja valta aseman väärin käytöstä ei se ainakaan reilulta tunnu.

    • @lepomoto
      @lepomoto 9 месяцев назад +4

      Kootut selitykset,hyvä että teit videon,ja sait asian kuntoon, mutta aika monen kohdalla jää "virhe"huomaamatta,t:30 v alalla

  • @julle3484
    @julle3484 9 месяцев назад +7

    Hyviä videoita , tuot hienosti asiat ja etenkin "epäkohdat" esille. 👍 Hyvää Uutta Vuotta 2024

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos Julle! 🙏 Jatketaan siis videotuotantoa ensi vuoden puolella ja yritän löytää kiinnostavia aiheita.

  • @samitossavainen9972
    @samitossavainen9972 9 месяцев назад +7

    Hyvät ja asiallisesti argumentoidut videot!

  • @user5203
    @user5203 9 месяцев назад +6

    Kiitokset asiallisesta videosta. Varmasti tästä on hyötyä puunmyyjää ajatellen. Saa olla todella tarkkana, että epäkohdilta vältyttäisiin. Hyvää tulevaa vuotta ja lisää näitä asiapitoisia videoita. 👍

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos! 👍 Se on mainiota, jos saadaan näillä videoilla muillekin metsänomistajille ajatuksia ja pohdittavaa. Jatketaan siis näiden videoiden merkeissä myös ensi vuoden puolella! ❄️

  • @swamphillforester8471
    @swamphillforester8471 9 месяцев назад +3

    Hintatakuu on siinä mielessä "vaarallinen" että puunostaja saa pidettyä tilastoidut puunhinnat pysymään matalina.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Jep, kyllä erilaiset puunostajien tilastoimattomat lisät ja kaupantekijäiset madaltavat osaltaan keskihintatilastoja.

  • @JukkaPiiroinen-k5d
    @JukkaPiiroinen-k5d 9 месяцев назад +4

    Aina pitää kilpailuttaa puukaupat,samalle firmalle myynti on typeryyttä.Ei kannata tehdä sopimuksia firmojen kanssa,kokemusta minulla 40 vuoden ajalta kymmenistä puukaupoista!

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Ehdottomasti kilpailutus ainakin vähinkin isompien leimikoiden osalta! 👍 Sen olen itse huomannut käteväksi, että jos tulee esimerkiksi vähän enemmän tuulenkaatoja, niin tietyt toimijat tarjovat menekkitakuun jäsenilleen. Toki hinnat ovat mitä ovat, mutta joustavuudella on oma arvonsa.

    • @JukkaPiiroinen-k5d
      @JukkaPiiroinen-k5d 9 месяцев назад +1

      Hyvät suhteet pitää olla ostohenkilöihin eri firmoihin,sillä pääsee jo pitkälle😊

  • @markkunieminen3876
    @markkunieminen3876 9 месяцев назад +5

    Tehdasmittaus on toinen kusetus juttu. Kerron pari omakohtaista kokemusta.
    Myin tehdasmitalla mäntypylväitä eräälle ostajalle. Ostajan edustaja kävi merkaamassa puut läpimitan ja pituuden mukaan ja katkaisuohjein.
    Yllätys oli melkoinen kun sain mittaustodistuksen. Sen mukaan maksettiin vain noin puollesta määrästä!!! Eli pylvään hinta putosi alle normaalin tukikkuution hintaa alemmas.
    Toinen tapaus oli myös tehdasmittaus hankintatukille. Merkkasin itse puut lpm ja pituudet ylös. Yllättäen yhtä sallittua mittaa, ei mittaustodistuksessa ollut mukana ollenkaan.
    Joko mittauserä sekoitettiin kuljetuksessa, tehtaalla , tai kyseessä oli tahallinen kusetus. Soitin heti ostajan edustajalle mutta ei vieläkään yli 2 vuoden jälkeen ole mitään korjausta tullut.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Terve Markku! Kuulostaa aika pottumaisilta kokemuksilta. Luulisi kyllä, että jos pylväät on merkattu ja dokumentoitu puiden ollessa pystyssä, niin lukumäärä pituuksineen pitäisi olla hyvin tiedossa, ja sitä kautta myös tilavuuden voisi laskea. Minkälaisen selityksen sait asiaan?
      Tuon toisen tapauksen osalta itse olisin varmasti muistattanut ostajaa sopivassa välissä uudestaan. Tietämättä asiasta tarkemmin, niin pienien hankintaerien osalta puiden sekoittuminen ei liene tavatonta. Oliko tässä kyse kuinka isosta hankintakaupasta (m3)?

    • @markkunieminen3876
      @markkunieminen3876 9 месяцев назад +2

      @@Metsanomistaja Pylväät merkataan ja ostetaan ilmeiseti tehtaalla olevien sen hetken tarpeitten mukaan, eli tässä tapauksessa syksyllä. Erä 122 kpl oli valmiina helmi--, maaliskuun vaihteessa, jolloin ne vietiin tehtaalle. Ilmeisesti ne silputtiin sen hetken tilaukseen sopivasti ja katkotiin sen mukaan. Kuoren osuushan niihin lisätään tietyllä kertoimella. Kun soitin ostajalle niin ei hän ottanut asiaan kun ihmetteli itsekin ja "tarjosi" tehdaskäyntiä, ja siinä se.
      Kismittämään kauppa jäi kovasti, koska suurimmat tekemäni pylväät olivat rinnankorkeudeltaan 40-55 sm ja pituus 23 metriä. Mittaustodistuksessa suurin pylväs oli 1,25 km3, kun oikea mitta olisi 2-3 ollut kertainen.
      Toinen tukkierä oli pienempi. En enää muista kpl määrää, mutta nuo puuttuvat pituuden, muistaaksen 3 kpl hyvinkin muistan, enkä niistäkään saanut mitään selvitystä vaikka kysyin ostajalta.
      PS. Tulee väkisinkin mieleen, että huijaako firmat ja jos, niin missä mittakaavassa, nyt kun ovat saaneet mittamenetelmät itselleen, ilman minkäänlaista valvontaa?

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos tiedoista! Kyllä vaikuttaa siltä, että täytyy tehdä oma dokumentointi (ja sitä kautta valvonta) huolella tällaisissa kaupoissa ja vedota sitten siihen, jos tulee epäselvyyksiä. Tuossa tapauksessa kun oli pylväiden määrä ja mitat tiedossa, niin olisi kyllä pitänyt olla selkeä mahdollisuus reklamoida asiasta. Harmillista, jos asiaan ei tullut selvyyttä.

    • @markkunieminen3876
      @markkunieminen3876 9 месяцев назад

      @@Metsanomistaja Totta. Silloin oli muutakin kiirettä etten ehtinyt tarttua asiaan kovalla kädellä.
      Sen se opetti, että sen seuraavan erän mittaisin itse, mutta silti jokin moka siinä tuli kun tietyt mitat "hävisivät".
      Tuli mieleen myös samoihin aikoihin tapahtunut, suurempaan yli 1000 kuution kauppaan liittynyt kummallisuus. Pari päivää ennen hakkuun loppua kävin motokuskin juttusilla ja kysäisin "paljonko on nyt kuutioita mittarissa". Hän vastasi että noin 1100 kuutiota.
      Lopullisessa mittaustodistuksessa oli vain tuo 1100 kuutiota, vaikka kone hakkasi vielä lähes 2 pv.
      Tiedätkö onko muilla vastaavia kokemuksia ja jos on, niin myyjien pitäisi ottaa joka päivältä hakkuurapostit, ettei epäilyjä, eikä epäselvyyksiä pääse syntymään. Teet hyvää työtä. Kiitos kun jaksat!
      Onnea Uudelle Vuodelle 2024.

  • @savonjaakari412
    @savonjaakari412 8 месяцев назад +2

    Koko hintatakuu on vain keino pitää puun hinta kurissa. Yhtiöt pyrkivät tappamaan kilpailua ostamalla hintatakuulupauksilla ilman kilpailua. Jälkitilin maksuperustetta tai maksamatta jättämisen perusteita ei myyjä pysty mitenkään tarkistamaan. Ne jäävät ostajan mielivallan varaan. Puuerät kannattaa aina kilpailutta ja myydä sille, joka maksaa ja katkoo parhaiten. Metsänhoitoyhdistyksen puukauppapalvelujen käyttö varmistaa parhaan kaupan teon. Metsäliitto on ostajista noloimmassa asemassa. Se kusettaa jäseniään.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  8 месяцев назад

      Hyviä huomioita ja vinkkejä! Mikäli vastaavia menetelmiä halutaan käyttää jatkossa, niin läpinäkyvyyden lisäys on olennaista. Kilpailutus on kyllä aina tärkeää, niin markkinat toimivat paremmin.

  • @kimmotolvanen4419
    @kimmotolvanen4419 9 месяцев назад +2

    Hintatakuu on puun ostajan kehittämä myyvältä kuulostava markkinointitermi, joka antaa puun myyjälle mielikuvan, että puulle taataan paras markkinahinta. Oikeampi nimitys tuolle olisi ”paikallinen hintahyvitys”, jolloin tuota väärää ennakko-odotusta ei syntyisi. Puun ostajalle antamasi palaute on kyllä malliesimerkki siitä, että asialliselle palautteelle saa aina asiallisen käsittelyn. Hyökkäämällä ja remuamalla ei saa kuin vahinkoa aikaan. Tiukemman palautteen vuoro on vasta sitten, kun asiallinen lähestyminen jostain syystä tuota tulosta.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Terve Kimmo! Kiitos hyvästä kommentista. "Paikallinen hintahyvitys" kuvaa hyvin terminä nykyistä menetelmää, jonka tarkat laskennalliset yksityiskohdat jäävät puunmyyjältä piiloon, jolloin myös helpommin syntyy epäilys siitä, että meniköhän asiat oikein. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan tähänkin teemaan!

  • @strasaku
    @strasaku 9 месяцев назад +3

    Hyvää Uutta Vuotta Sinullekkin Ja Jatka Näin......

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos! 🙏 Ensi vuonna jatketaan!

  • @hannurasanen
    @hannurasanen 9 месяцев назад +1

    Hinnan tarkistus pitäs olla niin. Että kun kaupassa on tuo ehto. Metlan hinta joka löytyy netistä joka viikko mitä 85 % suomessa ostetusta puusta on maksettu viikolla ja verrattas sitä hintaa kaupassa maksettuun hintaan korkeimmillaan. Että erotus ois se mikä kauppa kirjassa on yksikkö hinnaksi merkattu + edellä selitetty hinta.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Kyllä noista tilastoista ja indekseistä varmasti on kehitettävissä paranneltu versio nykyiseen menetelmään. Katsotaan miten asia kehittyy!

  • @MrY0jo
    @MrY0jo 9 месяцев назад +1

    Ei palautteena tähän hintatakuuasiaan vaan muuten näihin videoihisi: hyvää asiaa, mutta ainakin itselleni on tosi raskasta katsoa Powerpoint-animaatioilla tulevia jättikokoisia tekstityksiä. Voisiko käyttää youtuben tarjoamia tekstityksiä, jotka saa on/off? Saisiko animaation pois? Kokoa pienemmäksi? Hyvää uutta vuotta 2024 ja jatka samaan malliin!

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos kommentista ja palautteesta! Mukava saada kehitysideoita videoihin liittyen. Katsotko muuten itse videoita kännykällä, padilla, tietokoneella vai telkkarilla?
      Nykyisin teen nuo alareunan tekstit osaksi videotiedostoa editointiohjelmalla. RUclipsn oma tekstitys voisi tosiaan olla toinen vaihtoehto, jolloin katsoja voisi itse valita ne päälle tai pois. Täytyy vaikka tehdä joku kokeilu tulevilla videoilla!

  • @kake7052
    @kake7052 9 месяцев назад +2

    Hyvää UuttaVuotta 2024.🎆

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад +1

      Kiitos! Oikein mainiota uutta vuotta sinullekin! 👍

  • @bobstones4015
    @bobstones4015 9 месяцев назад +2

    Ensiksikin meillä metsänomistajilla ei ole olemassa kunnon etujärjestöä. MTK on erittäin heikko etujärjestö, (riittä kun katsoo MTK;n johtokunta kytköksiä)

    • @juupeli1906
      @juupeli1906 9 месяцев назад

      MTK= Maidon tuottajien keskusjärjestö.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      Metsänomistajat ovat kyllä varsin monipuolinen joukko ja läpileikkaus suomalaisista. Ei mikään helppo ja yhtenäinen porukkaa edustaa! Täytyypä hieman tutkia ja lueskella aiheesta. 👍

    • @bobstones4015
      @bobstones4015 9 месяцев назад

      Kuten varmaan muistatte tuon suurten metsäyhtiöiden osto kartelli oikeuden käynnin joitakin vuosia sitten. Minua silloin ihmetytti MTK;n (maa ja metsätaloustuottajien keskusliitto) suhtautuminen metsän omistajiin. Kanteissa oli kyse Stora Enson, Metsäliiton ja UPM-Kymmenen hintakartellista, joka markkinaoikeuden mukaan oli voimassa vuosina 1997-2004 ja jonka tarkoitus oli pitää raakapuun hinta kurissa.

    • @motozeta50
      @motozeta50 9 месяцев назад +1

      MTK taitaa olla pelkkä vitsi. Metsänomistajat "ajettiin" kimppaan,kun farmari määrä on tippunut vuosi vuodelta. Taijan erota siitä etu/taka järjestöstä!

    • @bobstones4015
      @bobstones4015 9 месяцев назад +1

      Minulle on jäänyt epäselväksi miksi MHY (Metsänhoitoyhdistys) piti liittää MTK;hon ?

  • @jarkkolouhe11
    @jarkkolouhe11 9 месяцев назад

    Huutonaurut taas kerran puunostajalle ja sen selityksille.Eipä nuo retkut eroa autojobbareista millään tavalla.

    • @Metsanomistaja
      @Metsanomistaja  9 месяцев назад

      😀 Kun läpinäkyvyys toivottavasti tulevaisuudessa paranee, niin ei tarvita selityksiä niin paljoa.