Dan asta e prea tare , asa povesteste de ajungi la finalul video-ului sa crezi ca ai vorbit cu cel mai bun prieten . Mereu degajat si profi dar amuzant si totusi serios. Bravo Dane .
Genial! Am văzut o grămadă de videoclipuri despre M1, chiar sunt curios daca o versiune mai puternică (m1x) va fii disponibila și pentru macbook-urile de 15-16 inchi. Că de obicei,conținut de calitate! Bravo Dane!
18:47 si daca la acea racire pasiva tu adaugi un cooler de laptop sub el cu 2-3 ventilatoare puternice? un cooler asa.... la 200-500 lei....sa stii ca face treaba. Atunci nu ar putea sa-l bata la cur pe Pro? chiar daca racirea e tot pasiva sigur ventilatoarele alea ar contribui la o racire puternica nu? Ce parere aveti?
Daca pana acum 2 ani nu voiam nici in ruptul capului sa aud de macbook, acum ma gandesc serios sa achizitionez unul cat mai curand:))) Felicitari pentru cele mai bine puse la punct review-uri, daca la alti creatori de continut ma plictisesc in primele 5 minute de review, la genul tau de continut m as uita si reuita in continuu:))
Si ajungem la o alta discutie, daca faci un soft, daca gasesti asa zisul "back-door" perfect poti exploata nu doar un dispozitiv ci pe toate, pe cand varietatea de procesoare, placi chiar si androidul mutilat in zeci de versiuni da mai multe batai de cap si diversifica efortul. Daca reusesti sa faultezi un Iphone 7 sau SE le faultezi pe toate, acum chiar si laptopurile
Salut Dan! Sunt aproape convins ca ai testat destul de mult cele 2 laptopuri cu procesoare M1.... dar as fi vrut sa le vad puse in dificultate mai mare, mai ales pe cel cu răcire pasivă... Rularea unor benchmark uri si doar unui minut de fișier video fie el si 6k+ formate diferite....nu ma convinge... trebuie testat mai agresiv pentru a vedea punctul cand cedează..asa ar trebui procedat cu toate laptopurile si nu numai...asa vezi adevărata putere...cel puțin asa vad eu lucrurile!! Bafta și hai cu algoritmul!!
Ma bucur ca sunt primul care va anunță: astazi 07.12.2020 ora 18.00. STADIA ESTE DISPONIBIL IN ROMANIA! Dane, mi-ai facut fericire la inimioara cand ai dat din casa la minutul 25! Asteptam review-uri!
Salut Dan, nu comentez eu la video, am nevoie de o parere/informatie. Cum ti se par cei 8GB Ram ? Sunt suficienti ? Vreau sa-mi schimb pro-ul late 2013 cu asta nou si inca nu sunt decis daca sa merg pe 8 sau 16 GB Ram. Multumesc.
Face ce face ce nu face cum face ... iar da Dan peste nasul tuturor canalelor de YT din Romania de IT. Multumim nea Dane tie si celor ce te-au ajutat sa ne arati si noua ce este la zi,ce am cumpara cu totii daca am avea si bani de ele. Eu am un Asus Rog de 3 ani si inca sunt multumit de el. Bine-nțeles ca eu nu fac cu el mare lucru. Ma bucur de M1 de anul asta dar mai mult ma bucur ca al tau inca este peste ele , ca altfel tio dadea urât daca erau peste al tau. Ideea cu “împerecherea” de aplicații de telefon pe laptop presupun ca doar Apple poate sa o faca bine pentru ca iei sunt cei mai “stabili” pe produsele proprii. In orice caz om traii si om vedea ce mai aduce si 2021. RESPECT ! Mă înclin ! Îți mulțumim!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Viața lunga ZonaIT
#moveforward S-a scris un nou capitol de istorie. Bravo Dane !
4 года назад
Mulțumim pentru review. Am observat în alte review-uri că acolo măsurau și consumul de curent, iar dacă se ia și asta în considerare, procesoarele M1 mănâncă pe pită x86. Pentru același task erau diferențe de genul 5.14W la 129W
Ma jur ca nu inteleg cum de nu reusesti sa treci de 230.000 de abonati , ca esti genial 🤔 Nu sunt fan apple sau vreun pasionat cu placi video de 3000 + ron, dar ma uit cu mare interes la orice clip postezi 😃
Cred că ce urmează e un serviciu de hardware la distanță. Tot ce vei avea nevoie o să fie un "shell", unde orice petardă de laptop se poate conecta la acest serviciu si sa aibă performante maxime. Un fel de GeForce Now pt orice nu doar pt gaming. Pt că e ieftin să faci asa. Un procesor si o placă de grafică buna ajung peste 1k de dolari. Pe cand un astfel de procesor care include si ram apple il face sub 100 de dolari. In 90 aveai casete total ale tale dar putina muzică. In 2000 făceai schimb de cd uri cu prietenii, mai multă muzica mai putina autonomie. Apoi RUclips, apoi Spotify până cand tu nu deții nici o piesă dar le poți asculta pe toate. Personal asta cred că e pasul logic de urmat.
Am deja o saptamana de utilizare a Macbook PRO-ului M1 16GB RAM - 512 GB SSD si este prima data cand ma mut la Apple. L-am folosit si pentru daily work ca web developer si cu Final Cut Pro & Lightroom ca amator 2-3 ore seara. Bateria dureaza enorm de mult (eu care sunt obisnuit cu laptop-ul vechi dupa 4 ore de work sa il pun la incarcat). Absolut nici o problema cu incalzirea sau probleme de performanta. Singurele probleme sunt cele de compatibilitate din ce am inteles (dar care sunt sigur ca o sa se rezolve cu timpul), mie personal mi s-a intamplat cu Docker care inca nu este compatibil. Pentru cine vrea sa treaca pentru prima data in viata lui de la Windows la MacOS vreau sa zic ca mie personal nu mi se pare ceva extraordinar de greu, ba din contra, mi se pare super easy si interesant. Nu vreau sa generez hate prin comentariul meu. Am vrut doar sa imi dau parerea personala care sper ca ar putea ajuta pe cineva interesat in a cumpara acest nou produs de la Apple.
@@manudotnet Salutare, eu l-am luat direct de pe Apple store A fost pe undeva la 2.700€ + mouse/adaptator usb c + programele lor de editare video/audio
Mersi. Acum văd că au și pe istyle cu 16gb. 512gb ssd si 16gb ram e puțin sub 2000 eur. Fără alte accesorii și softuri. Decent cred. Doar că livrarea durează 2-4 săpt.
Dane, nush ce faceti voi pe la Zon@, dar incep sa ma gandesc sa raman in ecosistemul apple, si deci sa investesc in el umpic. Treaba foarte tare, tineti-o tot asa. P.S.: Sunt curios de un top al smartwatch-urilor (baterie, performanta, aplicatii, constructie etc)
As dori sa achizitionez ca si cadou un Apple si nu ma pricep deloc la ele. Puteti sa ma ajutati va rog care dintre cele doua modele sa aleg? APPLE MacBook Pro (M1, 2020) MYDA2D/A sau APPLE MacBook Pro MV992D/A. Multumesc frumos!
Esti mare domnule ! Doua clipuri in acelasi timp. Cine stie, anul viitor vom avea 3 odata. Sa stapanesti si sa folosesti sanatos noul telefon. Tatal meu o sa fie bucuros cand o sa vada acest video pe care il astepta de ieri. Apropo, cand faci video la noul tau telefon, imi poti spune si mie de ce ai renuntat la P40 Pro ptr Note 20 Ultra ? Doar din cauza ecranului mai mare si S-Pen ? Foarte misto experienta. Chiar daca nu sunt profesionist ca tine, mi-ar place foarte mult sa am un Mac nou si un iPhone si asta pentru optimizarea excelenta intre ele. Foarte frumoase si chiar este ceva revolutionar si am inteles acum la finalul clipului de ce tot ai spus ca acesta este cel mai important video al anului. Inca o palma peste botul lui Intel cu aceste noi M1.
@@DanCadar Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca ar fi fost si alt motiv deoarece eu am cumparat P40 Pro dupa ce am urmarit videoclipurile facute de tine despre el si am zis ca daca Cadar Dan il foloseste, inseamna ca este piesa adevarata.
Salut, De la inceputul anului, am hotarat sa trec pe macBook. Am ales un MacBook Pro (Retina, 13” - Early 2015) Inca face față pentru scopul pentru care l-am cumparat, Insă il face “pitic” noile Mac-uri. Pe principal omului ce prezinta Zona IT, mai bine sa fie decat să n-ajungă… Ce sa mai… Cand sti ca ai “ocazia” de-a avea sub tastatură “o bestie”, zic ca se merită… Este timp, nu ne grabeste nimenia. Viitorul sună bine. Fraza cu Danila Prepeleac a post genială… Ne place ca esti cult si Prin limbajul tau se intelege tot :)
Felicitari pentru prezentarea ta ! Foarte tare realizarea aceasta cu SoC System on a Chip M1, care consuma atât de putina energie cu atât de multa performanta. Eu personal astept un Macbook M1 cu ecran de 15". Stiu ca pot sa il conectez la un monitor extern, dar pentru mine 13" e prea putin daca citesc si tastez de dimineata pâna seara.
Nu prea inteleg eu am un msi am o aplicatie si rulez orice aplicatie din google play ce e drept nu sunt optimizate foarte bine jocurile dar pot instala orice si asta de acum un an jumatate
Cred ca o intrebare ar mai fi de pus, dupa aceste schimbari. Ce se va intampla cu ipad-ul? Sunt curios daca aceste schimbari il vor face si pe acest produs mai util, mai orientat catre productivitate.
Salut Dan! Parerea mea, legat de acest "cross platform" facut foarte cu cap de cei de la Apple, este ca au ascultat cumva o parte a utilizatorilor ambelor platforme ( OS si iOS ). Cand zic ca "o parte", ma refer la acea parte care folosea aplicatii 3rd party pentru a rula anumite aplicatii sau jocuri pe laptopurile lor. Eu zic ca e o treaba buna si DA, ASTA E VIITORUL pe care voiam sa-l vad cu mult timp in urma. Se pare ca 2020 aduce si lucruri bune, nu doar rele. KEEP UP THE GOOD WORK! Cretzu' incheie transmisiunea!
Am facut trecerea de la pro 2011 la air m1 , diferentele sunt uriase bineinteles ,dar nu o sa neglijez niciodata sasiul lui 2011. Intre cele doua avand un yoga slim 7 identic sub capota cu a lui Marinache care m a dezamagit complet din cauza windows-ului si a problemelor lui. Dupa o utilizare de 2 luni si ma pot declara mult mai mult decat multumit de Macbook Air m1
Cata baterie au consumat dupa toate testele comparativ cu celelalte laptopuri? :))) adica am vazut o chestie interesanta despre bateria lor... adica am vazut un videoclip de la Austin Evens si vorbea cu MKBGD despre bateria extrem de impresionanta a amandurora
Asa este, pot sa confirm. Din pacate nu am mai inclus testele de baterie intr-un clip si asa foarte lung. Dar da, diferentele sunt notabile in favoarea noilor laptopuri ARM. Depinde insa si de task. In DaVinci pareau sa consume cam la fel.
@@DanCadar sincer nu mă deranjează să fie un clip lung, uneori :))) dar chiar mi-a plăcut comparația cu celelalte laptopuri ❤️ și pentru design sincer eu cred că a fost o alegere perfectă să nu îl schimbe. Clienții care nu sunt impresionați de x86/ARM ci dacă doar merge bine sau foarte bine poate ar avea o reținere față de cele noi dacă ar vedea că e alt design. Cel actual e posibil să le fie foarte familiar și astfel practic Apple le transmite "sunt macbookurile pe care le știi și ai încredere în ele"
Buna ziua! După părerea dumneavoastră e necesar un upgrade la 16 GB de RAM pentru noile MacBook-uri sau ar fi suficient 8? Pe mine m-ar interesa foarte mult pentru multitasking și munca de secretariat. Vă mulțumesc! 😊
Intrebare scurta la care m-ar ajuta raspunsuri pertinente: student master anul 1 Automatica, bazat pe zona de Frontend Developer, Photoshop, parte de Eclipse, Embedded. Ce recomandati, Pro sau Air. De ce? Multumesc!
Salut! In afara de baterie, ce te-a facut sa alegi 12 Pro Max ? Eu mi-am luat pro-ul si toata lumea mi-a zis ca trebuia sa imi iau pro max , dar nu am vrut ca mi s-a parut prea mare si greu si mare lucru nu are in plus.
@@DanCadar Si eu am ales pro max, exact din aceleasi motive si exact aceeasi culoare 😍 Ca si telefon usor de manuit am un S20 cu Snapdragon din USA, o micuță bestie, nu voi renunta la el, mai ales datorită DeX 😅
La 6:40, referitor la Apple, spui că „designul este religia lor și că funcționalitatea și performanța sunt pe locuri secundare.” Aș vrea să argumentez că este o formulare greșită. Designul implică fix funcționalitatea și perfomanța unui produs. Contrar culturii populare, care spune că ceva estetic este „de design”, Apple înțelege că orice decizie pe care o ia nu este una cu rol estetic, ci întâi cu rol funcțional. Da, au mai și greșit, dar față de orice altă companie, Apple este cea mai orientată spre design dintre toate. Nu sunt apologetul Apple, nu despre asta este comentariul meu, poate fi vorba de orice brand, până la urmă. Ce vreau să scot în evidență este că formularea care sugerează ideea că designul este disjunct de funcționalitate și presupune doar aspecte estetice este greșită.
Pentru clipul cu Stadia mi-ar plăcea o comparație și cu același serviciu oferit de românii de la Boosteroid. Eu îl folosesc de luni bune și sunt extrem de mulțumit și sunt curios ce oferă Stadia în plus
Serios? eu am un laptop de gaming asus rog strix gl502vs cu i7-7700HQ cu 16gb ram si placa video nvidia gforce 1070 de 8gb ce a scos un scor de 4872 in multi-core. Vreau o lamurire... ii din cauza ca eu sunt pe windows si alea sunt pe macos ?
Haha, ma bucur ca veti face review la Stadia in Romania :) Eu il folosesc in strainatate de acum un an si sunt foarte impresionat de platforma. Si partea buna pentru hateri e ca e gratuit si acum include doua jocuri ce pot fi jucate complet gratuit (fara niciun abonament): Destiny 2 si Super Bomberman R Online. Asa ca va incurajez sa incercati inaine sa atacati cu prezumtii de latency :)
Salutare Dan Astept de cateva zile bune video-ul asta . Sunt pe cale sa vand maine , laptopul meu Rog ( i7 7700hq , 16 gb ram , 1050 ti ) . Vreau sa achizitionez unul din cele 2 , si cred ca mai degraba pro-ul . Nu sunt fan gaming foarte tare , dar totusi la nevoie , as putea sa ma bazez pe el, pentru gaming decent (low-medium ) ? Vreau sa trec la ecosistemul apple , ma incanta ideea ca e totul intregrat atat de bine . Astept o parere/sfat , multumesc mult . Keep up the good work !
Auzi, inainte de a face trecerea, sa stii ca nu se mai poate face bootcamp pe noile macbook-uri. Cel mai probabil singura cale de a rula windows pe macOS o sa fie prin programe de genul: Parallels (masina virtuala). Iar gaming + masina virtuala doesn't sound that good, am testat eu pe macbook-ul meu de 16 inch 2019(am aceeasi versiunea ca a lui dan). Deci in caz de vrei vreodata un joc pe windows :)), nu prea recomand prin masina virtuala (ideea e ca daca il iei sa te gandesti bine de tot daca mai ai treaba cu windows si cam ce actiuni ai nevoie sa faci pe windows ce nu s-ar putea face pe mac, in rest as zice ca masina virtuala poate face tot cu exceptia jocurilor care nu este un rezultat satisfacator a.k.a virtual machine on mac to have windows and to play games on that virtual machine).
Desi nu am mari asteptari, am crezut la un moment dat ca va veni Stadia in Romania. Am realizat asta cand am vazut aplicatia tradusa in limba Romana. Dar am dat vina pe integrarea Google Translate. Am urmarit din inertie acest clip. Nu ma pasioneaza nimic de la Pomul laudat. Dat sfarsitul mi-a umplut inima de bucurie. Si pentru ca suntem ROMANI si nu ne putem abtine....ia da putin din casa mai Dane...despre Stadia...zic!
Eu mi-am luat MacBook Pro M1 in defavoarea MacBook Air M1. Pro-ul nu are doar un fan în plus. -ecran mai bun ( MacBook Air 400 nits vs MacBook Pro 500 nits) -baterie mai mare -încărcare up to 100W -placa video mai bună -evident acel fan -touch bar -microfon studio evident mai bun Și mai sunt diferențe dar nu mi le amintesc pe toate. Any way amândouă sunt laptopuri foarte potente pentru bani pe care îi plătești.
Pui rezultatele astea de la testele voastre și pe o pagină pe site? Nu de-alta, dar am discuții cu ceva prieteni despre M1 și... rezultatele tale sunt foarte interesante. Și nu pot la o discuție între prieteni, care suntem toți la muncă, să le dau clipuri de 27 minute.
In sfarsit un Pixel, abia astept. Dane, daca ai nevoie de o structura de material pentru video, niste lucruri demne de mentionat despre seria Pixel in general, spune-mi. Eu le-am avut pe toate pana acum inafara de 5 si as putea sa-ti ofer tips and tricks pe care le stie telefonul, avantaje, dezavantaje, etc.
Ok, hai că încerc să fac o structură. 1. DESIGN - telefoanele Pixel tot timpul au avut un design diferit, edgy, chiar ciudat, și de departe nu prea plăcut de utilizatori. Din ceva motiv mie mi-au plăcut, însă abia 5-ul pot să spun ca e un telefon frumos, cel mai frumos Pixel pe care l-au făcut până acum. Culorile alese și culoare de accent a butonului de power au fost tot timpul cu bun gust, dar fața și spatele mereu au creeat controverse între utilizatori. Pixel 5 este în sfârșit un telefon cu margini simetrice și subțiri. 2. CALITATEA CONSTRUCȚIEI - încă de la Pixel 1 materialele folosite au fost de calitate, și înafară de Pixel 3a si Pixel 4a toate au avut aluminiu sau ceva similar. Variantele pe care mi le-am ales eu au fost cele care au avut un spate mat, și un coating plăcut la atingere, un material soft care oferă o satisfacție ciudată la contact. 5-ul pare să aibă un material texturat care nu știu cum se simte pentru că nu am avut încă ocazia să-l testez. Avantajul acestor materiale e că oferă un feeling premium și nu lasă amprente Pixel 4 de exemplu, are spatele de sticlă, dar sticla este acoperită cu acel coating matt și soft, nelăsând nici o amprentă. 3. ECRAN - toate au avut rezoluții de la 1080p în sus și densitate a pixelilor între 400 și 600 de PPI (în funcție de variantă, XL sau non XL). Pixel 5 este prima iterație care vine într-o singură variantă ca dimensiune, până acum toate venind în 2 variante, varianta normală în jurul a 5 inch, și varianta XL cu peste 6 inch. Eu fiind fotograf amator, am preferat naturalețea de redare a culorilor și nu am folosit niciodată opțiunile din setări care cresc saturația, așa că l-am folosit mereu pe modul natural, având tot timpul o idee mai bună despre cum ar arăta poza înainte și după edit. Pixel 5, are 90 de Hz, fiind al doilea din serie cu acest refresh rate, primul fiind Pixel 4. Eu unul văd diferența, și combinat cu experiența smooth a software-ului mă face să nu vreau să mă mai întorc niciodată la 60 de Hz. Așadar, în câteva cuvinte, înafară de luminozitate, unde consider că se poate mai bine, ecranele au fost de calitate și au redat cât de fidel se poate pentru un ecran de telefon, culorile. Vreau însă să pun accent pe luminozitate, pentru că în lumina soarelui, e destul de dificil să observi conținutul de pe ecran, dar din câte am văzut din teste, Pixel 5 ar fi cel mai luminos dintre toate deci se descurcă mai bine la capitolul ăsta. 4. PERFORMANȚĂ - seria Pixel nu a fost niciodată în frunte din punctul ăsta de vedere, cu atât mai puțin cu ultimul telefon, unde se pare că Google ar fi ales un alt plan de bătaie pentru această serie. Până acum, fiecare model a avut ultimul procesor din seria Snapdragon, dar până la Pixel 4 cantitatea de RAM nu a fost suficientă. Pixel 1-3: 4 GB RAM, Pixel 4: 6 GB RAM și abia Pixel 5 putem spune că are o cantitate suficientă, și anume 8 GB RAM. Memoria de stocare a fost tot timpul prea puțină, cu variante de 64 și 128 de GB, urmând ca la Pixel 5 să fie disponibilă o singură variantă cu 128 de GB. Probabil decizia a fost luată având în vedere că au oferit până la Pixel 4, unlimited storage în Google Drive la calitate ORIGINALĂ, însă acum, nu mai este cazul deoarece este doar oferta cu High Quality, care și aia o sa fie scoasă pentru toate celelalte modele de telefoane din luna iulie a anului următor, Pixel-urile fiind singurele care vor mai beneficia de ofertă. Așadar, pe hârtie, Pixel nu a fost niciodată în top, și deși nu mi s-a intâmplat niciodată să mi se blocheze vreo aplicație, sau să am lag folosind telefonul, am simțit nevoia de mai mult RAM, chiar și pe Pixel 4, unde după, ceva timp, Android eliberează memoria cu aplicațiile recente, făcându-și astfel refresh în momentul în care le redeschid. Problema cu RAM-ul pare să fie rezolvată cu cei 8 GB de pe Pixel 5, care consider că ar trebui să fie suficienți. 5. CAMERE - mereu prea puține zicem noi, suficiente zic cei de la Google. Pixel 2 a revoluționat fotografia cu telefonul datorită magiei modului de noapte Night Sight, care la ora apariției, a strivit orice competitor de pe piață. 3 ani ani mai târziu, mai toate companiile au reușit să dezvolte un mod similar pentru noapte, iar coroana de rege al fotografiei a fost încet încet înlăturată, și asta pentru că oricât de mult contează software-ul, capitol la care Google excelează, hardware-ul are și el un cuvânt de spus. De ce zic asta? Pentru ca senzorul folosit pe telefoanele Pixel este același pe toate modelele. Sony IMX363 cu revizii nesemnificative, a fost folosit și pe Pixel 5, iar aici consider eu că cei de la Google au dat cu bota în baltă. Senzorul începe să-și arate limitările în materie de detaliu, noise, etc și oricât de bun ar fi softul, lucrurile astea nu pot fi ignorate. Eu încă mă mir văzând că Pixel-urile se țin totuși cot la cot cu camerele celorlalte flagship-uri de la an la an, însă diferența devine din ce în ce mai mare, avantajele înclinând spre competiție. Pe foto însă, telefonul stă destul de bine, și văzând diferite review-uri și comparații atât cu generațiile trecute de Pixel cât și cu iPhone 12 de exemplu, există scenarii în care fotografiile arată mai bine pe Pixel, sau pe iPhone, există situații în care totul ține de gust și există situații unde unul pur si simplu se descurcă mai bine decât celalalt, cum ar fi de exemplu modul Portret, care e superior față de cele pe care le au celelalte telefoane. De asemenea, să încerci modul Astrography, momentan nu mai este nici un telefon care să se descurce atât de bine la poze unde cerul pe timp de noapte este subiect. Pe video însă telefonul este mediocru, eu unul m-am descurcat cu ce are dar până la Pixel 5, nici măcar 4K în 60 FPS nu a fost o opțiune. Pixel 5 este primul telefon unde există imbunătățiri semnificative pe partea de video, acel 4K 60 FPS și un mod genial de stabilizare (LOCK) despre care merită să îl încerci. 6. EXPERIENȚA SOFTWARE - mie personal imi place Android-ul stock, fără aplicații preinstalate, așa cum l-au gândit cei de la Google. Pixel-ul ar fi ca Iphone-ul pentru iOS, pentru ca cei de la Google le fac pe ambele. Dar chiar și așa, consider că este loc de mult mai bine și că Google nu profită la maxim de posibilitățile pe care le are. Cel mai bine e să-l folosești o perioadă ca să poți să-ți faci o idee despre cum e să ai un Pixel.
Iar legat de tips and tricks: - Now Playing - un fel de shazam pe Always on Display - Flip to shh - pune pe Silent telefonul cand il intorci cu fata in jos, chiar si cand te suna cineva - modul DND - il poti programa la o anumita ora sa porneasca si sa iti dea totul automat pe silent, iar cand se termina intervalul se pune automat pe profilul normal (eu il folosesc pentru perioada de noapte si astfel nu uit sa dau telefonul pe silent si sa ma trezeasca noaptea vreo notificare). Iar daca suna unu din contactele pe care le ai la favorite de 2 ori consecutiv in 15 minute, poti pune sa ignore profilul de DND. - Google Assistant are majoritatea comenzilor stocate pe telefon, deci functioneaza fara internet si foarte rapid - Nearby Share - similar cu AirDrop de la Iphone, parca asa ii spune (poti transfera fisiere intre Pixel-uri prin wifi, date mobile) - update-urile la zi timp de 3 ani, sunt primele telefoane care primesc orice update de Android sau security patch - Digital Weilbeing - analizeaza utilizarea telefonului si iti spune cat timp il folosesti, cate ore stai si pe ce aplicatii, de cate ori deblochezi telefonul si cate notificari ai primit, etc. Permite de asemenea sa restrictionezi accesul la unele aplicatii, sa iti setezi un Bed Time cand ecranul telefonului se va face alb negru si te va incuraja sa dormi - stocare nelimitata a pozelor si videourilor la High Quality pe timp nedeterminat - Titan M Security chip - stocheaza si cripteaza toate datele sensibile din telefon gen parole, carduri pentru a nu putea fi accesate de alte aplicatii dubioase - Live captions - genereaza si afiseaza subtitrari la orice video vizualizat pe telefon in real time ( YT, Facebook, sau orice alta aplicatie care suporta redare video). Asta inseamna ca daca nu ai sunet poti sa te uiti la video sau daca esti o persoana cu dizabilitati, la fel - Google Lens si QR scanner integrat in aplicatia camerei - doar tine lung apasat in timp ce esti in aplicatia camerei si o sa foloseasca Google Lens(eu de exemplu am gasit ceva floare si nu stiam ce e, asa ca am folosit Google Lens direct din camera), sau daca ai un code QR va aparea automat un popup cu continutul acestuia - ti-as fi zis sa strangi telefonul in mana pentru a activa Google Assistant dar au scos functia de pe Pixel 5 (se numeste Active Edge) - poti forta ecranul sa stea tot timpul in 90 de Hz din Developer Options (default el face switch in functie de aplicatii) - Extreme Battery Saver - feature doar pe Pixel 5 deocamdata - s-ar putea sa mai fie si altele, dar nu-mi vin acum in minte
@@DanCadar am zis sa dau si un tag in caz ca s-a pierdut notificarea printre sutele pe care probabil le primesti pe canal, e pacat de cat am scris aici :))
DJI OM4 + iPhone 12 Pro Max - te doare mintea :) PS: Daca poti sa faci o comparatie pe focus in video mode pentru cele doua cred ca ar fi interesati mai multi cetateni de rezultat.
Cinebench R23 multicore 11686 puncte cu Lenovo Legion 15AHR05 cu Ryzen 7 4800h. Un laptop de 850 euro retail il Romania. Test facut la o temperatura ambientala de 28-29 grade in conditii absolut normale, fara nici un fel de racire extra, coolingpad sau alteva. LE: Am dat si Geekbench 5 si arata asa: multicore 8572 si single-core 1205. Concluziile le trageti voi, de retinut doar ca Legion-ul vine cu doua sloturi de ram, doua sloturi m2, placa video 1650ti (exista optiune cu RTX2060 la +150 euro), ecran cu 100% sRGB si in jur de 80% Adobe RGB sau DCI-P3 si 144hz.
PETIȚIE
acest comentariu reprezintă o petiție pentru ca Marinache să își tatueze logo-ul zonei
Un like= o semnătură
Dan asta e prea tare , asa povesteste de ajungi la finalul video-ului sa crezi ca ai vorbit cu cel mai bun prieten . Mereu degajat si profi dar amuzant si totusi serios. Bravo Dane .
Confirm
Respect, Dane! Sa stăpânești sănătos noul telefon.
Iti multumim pentru un video extrem de interesant, bine documentat si care raspunde multor intrebari legate de noile macbook m1
Esti absolut genial. Perseverent si cu masarda sanatoasa, se vede ca'ti place ce faci, dar tot odata te aliniezi si cu comunitatea. Ai tot respectul!
Genial! Am văzut o grămadă de videoclipuri despre M1, chiar sunt curios daca o versiune mai puternică (m1x) va fii disponibila și pentru macbook-urile de 15-16 inchi. Că de obicei,conținut de calitate! Bravo Dane!
"ca sa ruleze, mi-a cerut rozeta"...🤣🤣. Dane, orice ai zice, cu toti iubim limba romana. Macar ocazional 🤪
Cu “toții”...
Adevar graiesti :))))
@@florind1587 really ?
"Blackmagic Design today announced DaVinci Resolve 17.1 Beta 1 which adds universal app support for M1 powered Macs."Friday, November 13, 2020.
@@fabrik89 da, really. nu inteleg, e rusine sa scrii corect?
18:47 si daca la acea racire pasiva tu adaugi un cooler de laptop sub el cu 2-3 ventilatoare puternice? un cooler asa.... la 200-500 lei....sa stii ca face treaba. Atunci nu ar putea sa-l bata la cur pe Pro? chiar daca racirea e tot pasiva sigur ventilatoarele alea ar contribui la o racire puternica nu? Ce parere aveti?
Ba da, poti sa faci asta cu un ventilator extern. Chiar a sugerat unul dintre colegi. Si dupa aia ce faci? Il cari cu tine peste tot?
Cand apare mac mini cu m1 de 16 gb in Romania? Sau oricare din cele 3 in varianta de 16
Daca pana acum 2 ani nu voiam nici in ruptul capului sa aud de macbook, acum ma gandesc serios sa achizitionez unul cat mai curand:)))
Felicitari pentru cele mai bine puse la punct review-uri, daca la alti creatori de continut ma plictisesc in primele 5 minute de review, la genul tau de continut m as uita si reuita in continuu:))
Si ajungem la o alta discutie, daca faci un soft, daca gasesti asa zisul "back-door" perfect poti exploata nu doar un dispozitiv ci pe toate, pe cand varietatea de procesoare, placi chiar si androidul mutilat in zeci de versiuni da mai multe batai de cap si diversifica efortul. Daca reusesti sa faultezi un Iphone 7 sau SE le faultezi pe toate, acum chiar si laptopurile
Excelent punctat și explicat!
"Mă îndoiesc, deci rezist."
Poti face un videoclip cu opinia voastra despre incercarile Apple din state cu legea Anty repair? Multumesc
Salut Dan! Sunt aproape convins ca ai testat destul de mult cele 2 laptopuri cu procesoare M1.... dar as fi vrut sa le vad puse in dificultate mai mare, mai ales pe cel cu răcire pasivă... Rularea unor benchmark uri si doar unui minut de fișier video fie el si 6k+ formate diferite....nu ma convinge... trebuie testat mai agresiv pentru a vedea punctul cand cedează..asa ar trebui procedat cu toate laptopurile si nu numai...asa vezi adevărata putere...cel puțin asa vad eu lucrurile!! Bafta și hai cu algoritmul!!
Foarte uşor de urmărit videoclipul. Un review foarte bun. Felicitări! Hai cu algoritmul. 😊
Multumesc pentru info!
Salut Radule! :) Mulțumim Radule! :)
Ma bucur ca sunt primul care va anunță: astazi 07.12.2020 ora 18.00. STADIA ESTE DISPONIBIL IN ROMANIA!
Dane, mi-ai facut fericire la inimioara cand ai dat din casa la minutul 25! Asteptam review-uri!
Salut Dan, nu comentez eu la video, am nevoie de o parere/informatie.
Cum ti se par cei 8GB Ram ? Sunt suficienti ?
Vreau sa-mi schimb pro-ul late 2013 cu asta nou si inca nu sunt decis daca sa merg pe 8 sau 16 GB Ram.
Multumesc.
Par sa fie suficienti dar as merge pe 16 totusi
@@DanCadar Perfect, iti multumesc.
Face ce face ce nu face cum face ... iar da Dan peste nasul tuturor canalelor de YT din Romania de IT. Multumim nea Dane tie si celor ce te-au ajutat sa ne arati si noua ce este la zi,ce am cumpara cu totii daca am avea si bani de ele. Eu am un Asus Rog de 3 ani si inca sunt multumit de el. Bine-nțeles ca eu nu fac cu el mare lucru. Ma bucur de M1 de anul asta dar mai mult ma bucur ca al tau inca este peste ele , ca altfel tio dadea urât daca erau peste al tau. Ideea cu “împerecherea” de aplicații de telefon pe laptop presupun ca doar Apple poate sa o faca bine pentru ca iei sunt cei mai “stabili” pe produsele proprii. In orice caz om traii si om vedea ce mai aduce si 2021. RESPECT ! Mă înclin ! Îți mulțumim!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Viața lunga ZonaIT
🤝 Multumesc tare!
"Mi-a cerut rozeta, ca să poată rula" - excelent. Ți-ai pus-o la bătaie.
#moveforward S-a scris un nou capitol de istorie. Bravo Dane !
Mulțumim pentru review. Am observat în alte review-uri că acolo măsurau și consumul de curent, iar dacă se ia și asta în considerare, procesoarele M1 mănâncă pe pită x86. Pentru același task erau diferențe de genul 5.14W la 129W
Ma jur ca nu inteleg cum de nu reusesti sa treci de 230.000 de abonati , ca esti genial 🤔 Nu sunt fan apple sau vreun pasionat cu placi video de 3000 + ron, dar ma uit cu mare interes la orice clip postezi 😃
Pai... am trecut :) Nu ma grabesc. Mai bine putin si bine. Cifrele prea mari sunt suspecte :)
Multumim, Radule!
Ești minunat!
Ține-o tot așa!
Fain respect !! ai uitat sa masori ecranul cu schubleru 😂😂 ( am ramas blocat de la concurenta) .
Like 🤘🏻🤘🏻
Cred că ce urmează e un serviciu de hardware la distanță. Tot ce vei avea nevoie o să fie un "shell", unde orice petardă de laptop se poate conecta la acest serviciu si sa aibă performante maxime. Un fel de GeForce Now pt orice nu doar pt gaming.
Pt că e ieftin să faci asa. Un procesor si o placă de grafică buna ajung peste 1k de dolari. Pe cand un astfel de procesor care include si ram apple il face sub 100 de dolari.
In 90 aveai casete total ale tale dar putina muzică. In 2000 făceai schimb de cd uri cu prietenii, mai multă muzica mai putina autonomie. Apoi RUclips, apoi Spotify până cand tu nu deții nici o piesă dar le poți asculta pe toate.
Personal asta cred că e pasul logic de urmat.
Am deja o saptamana de utilizare a Macbook PRO-ului M1 16GB RAM - 512 GB SSD si este prima data cand ma mut la Apple.
L-am folosit si pentru daily work ca web developer si cu Final Cut Pro & Lightroom ca amator 2-3 ore seara.
Bateria dureaza enorm de mult (eu care sunt obisnuit cu laptop-ul vechi dupa 4 ore de work sa il pun la incarcat).
Absolut nici o problema cu incalzirea sau probleme de performanta.
Singurele probleme sunt cele de compatibilitate din ce am inteles (dar care sunt sigur ca o sa se rezolve cu timpul), mie personal mi s-a intamplat cu Docker care inca nu este compatibil.
Pentru cine vrea sa treaca pentru prima data in viata lui de la Windows la MacOS vreau sa zic ca mie personal nu mi se pare ceva extraordinar de greu, ba din contra, mi se pare super easy si interesant.
Nu vreau sa generez hate prin comentariul meu. Am vrut doar sa imi dau parerea personala care sper ca ar putea ajuta pe cineva interesat in a cumpara acest nou produs de la Apple.
Salut, vreau și eu cu 16gb ram. Aș aprecia dacă vrei să zici de unde l-ai luat și cam ce preț eventual.
@@manudotnet Salutare, eu l-am luat direct de pe Apple store
A fost pe undeva la 2.700€ + mouse/adaptator usb c + programele lor de editare video/audio
Mersi. Acum văd că au și pe istyle cu 16gb. 512gb ssd si 16gb ram e puțin sub 2000 eur. Fără alte accesorii și softuri. Decent cred. Doar că livrarea durează 2-4 săpt.
@@manudotnet Cam asa ii pretul si pe Apple. Mie mi-a ajuns in 2 saptamani.
Ok și adaptor pt priză?
Buna! stie cineva cand revin produsele in stoc? Am inteles ca prin ianuarie.
Dane, nush ce faceti voi pe la Zon@, dar incep sa ma gandesc sa raman in ecosistemul apple, si deci sa investesc in el umpic. Treaba foarte tare, tineti-o tot asa.
P.S.: Sunt curios de un top al smartwatch-urilor (baterie, performanta, aplicatii, constructie etc)
Multumesc Radu!
noul meme "Da' Pixel când mai testezi?"
Designul nu este 1 la 1, dacă te uiți în partea dreaptă a laptopului la tastatură unde sunt săgețile :)))
Mai e si touch bar, care nu este pe Air.
haha te ai rupt in doua la editat la clipu' asta! multumim de video.
Ati putut face si calbrarea ecranelor pentru M1? Si daca da, cu ce colorimetru? Pentru mine momentan, aceasta a fost veriga lipsa...
As dori sa achizitionez ca si cadou un Apple si nu ma pricep deloc la ele. Puteti sa ma ajutati va rog care dintre cele doua modele sa aleg? APPLE MacBook Pro (M1, 2020) MYDA2D/A sau APPLE MacBook Pro MV992D/A. Multumesc frumos!
MacBooku air 2020 e bun pentru scoala online, pe microsoft teams cate 6-7 ore pe zi?
As vrea sa iau air ul cu m1 pentru filme, poze , si gaming decent , sims csgo, ar fii bun ?
Esti mare domnule ! Doua clipuri in acelasi timp. Cine stie, anul viitor vom avea 3 odata. Sa stapanesti si sa folosesti sanatos noul telefon. Tatal meu o sa fie bucuros cand o sa vada acest video pe care il astepta de ieri. Apropo, cand faci video la noul tau telefon, imi poti spune si mie de ce ai renuntat la P40 Pro ptr Note 20 Ultra ? Doar din cauza ecranului mai mare si S-Pen ? Foarte misto experienta. Chiar daca nu sunt profesionist ca tine, mi-ar place foarte mult sa am un Mac nou si un iPhone si asta pentru optimizarea excelenta intre ele. Foarte frumoase si chiar este ceva revolutionar si am inteles acum la finalul clipului de ce tot ai spus ca acesta este cel mai important video al anului. Inca o palma peste botul lui Intel cu aceste noi M1.
Da. Ecran mai mare si s pen.
@@DanCadar Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca ar fi fost si alt motiv deoarece eu am cumparat P40 Pro dupa ce am urmarit videoclipurile facute de tine despre el si am zis ca daca Cadar Dan il foloseste, inseamna ca este piesa adevarata.
Salut,
De la inceputul anului, am hotarat sa trec pe macBook.
Am ales un MacBook Pro (Retina, 13” - Early 2015)
Inca face față pentru scopul pentru care l-am cumparat,
Insă il face “pitic” noile Mac-uri.
Pe principal omului ce prezinta Zona IT, mai bine sa fie decat să n-ajungă…
Ce sa mai…
Cand sti ca ai “ocazia” de-a avea sub tastatură “o bestie”, zic ca se merită…
Este timp, nu ne grabeste nimenia.
Viitorul sună bine.
Fraza cu Danila Prepeleac a post genială…
Ne place ca esti cult si Prin limbajul tau se intelege tot :)
Felicitari pentru prezentarea ta ! Foarte tare realizarea aceasta cu SoC System on a Chip M1, care consuma atât de putina energie cu atât de multa performanta. Eu personal astept un Macbook M1 cu ecran de 15". Stiu ca pot sa il conectez la un monitor extern, dar pentru mine 13" e prea putin daca citesc si tastez de dimineata pâna seara.
MacBook air M1 e varianta cu 7 core (256 gb) sau 8 core (512 gb)?
Trebuie ca e cea cu 8, prea apropiate sunt scorurile grafice.
Multumim radule
Hai cu ARM-ura! Foarte buna prezentarea prin comparatie. Thumbs up! 👍👍
Nu prea inteleg eu am un msi am o aplicatie si rulez orice aplicatie din google play ce e drept nu sunt optimizate foarte bine jocurile dar pot instala orice si asta de acum un an jumatate
Aici e vorba că poate rula Nativ aplicații de pe telefon.
Salut Radule! ✌🏼
Săru'mâna Radule!
Salut Dan ce spui despre Uled Hisene modelul Q8 este bun de ceva
Felicitari!!! Keep walking!!!
un laptop de gaming , gen lenovo y520 cu 1060 poate face tot ce face si macbook air ?
Da. Daca nu te interesează să faci aplicații de iOS, pe Lenovo faci și gaming
Eu la I5-9600k, am 6699 puncte in Cinebench R23, in mod normal nu overclock. Deci sunt foarte tari procesoarele M1,iar in Geekbench 5 - am 5950...
Salut, Dane! Trebuia sa bagi si un huawei matebook 13 sau un matebook X.
Respect pentru efort!
Salut Dane,
Unde te grăbești? 😏
Două video-uri simultan din nou!😱
*Cu ce ne mai încânți azi, domnu' Dan?* 😜
Ceva frumos :) Vezi video :)
Ești mulțumit de MacBook pro 16?
frumos continut 🙏💪
Felicitari!
cum pui windows pe noile macbookuri? ca am inteles ca nu merge bootcampul pe apple m1
Se lucrează!
Deja au apărut variante. Apar zilnic.
@@RACAPE ok si tot bootcamp sau VM-uri
putem folosi o masina virtuala pentru a rula ubuntu pe un macbook air?
Vmware Fusion
Cred ca o intrebare ar mai fi de pus, dupa aceste schimbari. Ce se va intampla cu ipad-ul? Sunt curios daca aceste schimbari il vor face si pe acest produs mai util, mai orientat catre productivitate.
Daca vrei ceva light iei ipad daca vrei ceva mai profi mai solicitant macbook.E simplu.
Salut Dan! Parerea mea, legat de acest "cross platform" facut foarte cu cap de cei de la Apple, este ca au ascultat cumva o parte a utilizatorilor ambelor platforme ( OS si iOS ). Cand zic ca "o parte", ma refer la acea parte care folosea aplicatii 3rd party pentru a rula anumite aplicatii sau jocuri pe laptopurile lor. Eu zic ca e o treaba buna si DA, ASTA E VIITORUL pe care voiam sa-l vad cu mult timp in urma. Se pare ca 2020 aduce si lucruri bune, nu doar rele. KEEP UP THE GOOD WORK! Cretzu' incheie transmisiunea!
Am facut trecerea de la pro 2011 la air m1 , diferentele sunt uriase bineinteles ,dar nu o sa neglijez niciodata sasiul lui 2011. Intre cele doua avand un yoga slim 7 identic sub capota cu a lui Marinache care m a dezamagit complet din cauza windows-ului si a problemelor lui. Dupa o utilizare de 2 luni si ma pot declara mult mai mult decat multumit de Macbook Air m1
Cata baterie au consumat dupa toate testele comparativ cu celelalte laptopuri? :))) adica am vazut o chestie interesanta despre bateria lor... adica am vazut un videoclip de la Austin Evens si vorbea cu MKBGD despre bateria extrem de impresionanta a amandurora
Asa este, pot sa confirm. Din pacate nu am mai inclus testele de baterie intr-un clip si asa foarte lung. Dar da, diferentele sunt notabile in favoarea noilor laptopuri ARM. Depinde insa si de task. In DaVinci pareau sa consume cam la fel.
@@DanCadar sincer nu mă deranjează să fie un clip lung, uneori :))) dar chiar mi-a plăcut comparația cu celelalte laptopuri ❤️ și pentru design sincer eu cred că a fost o alegere perfectă să nu îl schimbe. Clienții care nu sunt impresionați de x86/ARM ci dacă doar merge bine sau foarte bine poate ar avea o reținere față de cele noi dacă ar vedea că e alt design. Cel actual e posibil să le fie foarte familiar și astfel practic Apple le transmite "sunt macbookurile pe care le știi și ai încredere în ele"
Buna ziua! După părerea dumneavoastră e necesar un upgrade la 16 GB de RAM pentru noile MacBook-uri sau ar fi suficient 8? Pe mine m-ar interesa foarte mult pentru multitasking și munca de secretariat. Vă mulțumesc! 😊
16 gb orice ai face cu el, 8gb e de domeniul trecutului
Si daca o sa-mi cumpar un cooler extern pentru macbook air?
Intrebare scurta la care m-ar ajuta raspunsuri pertinente: student master anul 1 Automatica, bazat pe zona de Frontend Developer, Photoshop, parte de Eclipse, Embedded. Ce recomandati, Pro sau Air. De ce? Multumesc!
pro dacă lucrezi in sesiuni lungi 2h+
air nu are cooler deci poate sa ii scada performantele sau sa se incinga
Sa trăiești, Ștefania!
Salut! In afara de baterie, ce te-a facut sa alegi 12 Pro Max ? Eu mi-am luat pro-ul si toata lumea mi-a zis ca trebuia sa imi iau pro max , dar nu am vrut ca mi s-a parut prea mare si greu si mare lucru nu are in plus.
Camerele. Ecranul mai mare. Filmez mult, urmaresc mult continut. Mai si editez cateodata.
@@DanCadar Si eu am ales pro max, exact din aceleasi motive si exact aceeasi culoare 😍 Ca si telefon usor de manuit am un S20 cu Snapdragon din USA, o micuță bestie, nu voi renunta la el, mai ales datorită DeX 😅
Mulțumim Radule!)))
Interfață aduce cu gnome, oare sa o fi copiat de acolo?
La 6:40, referitor la Apple, spui că „designul este religia lor și că funcționalitatea și performanța sunt pe locuri secundare.”
Aș vrea să argumentez că este o formulare greșită.
Designul implică fix funcționalitatea și perfomanța unui produs. Contrar culturii populare, care spune că ceva estetic este „de design”, Apple înțelege că orice decizie pe care o ia nu este una cu rol estetic, ci întâi cu rol funcțional.
Da, au mai și greșit, dar față de orice altă companie, Apple este cea mai orientată spre design dintre toate.
Nu sunt apologetul Apple, nu despre asta este comentariul meu, poate fi vorba de orice brand, până la urmă.
Ce vreau să scot în evidență este că formularea care sugerează ideea că designul este disjunct de funcționalitate și presupune doar aspecte estetice este greșită.
Bineeee ba a scos Zona super video!!!!!!
Salutare, are cineva vreo impresie lăsată de realme? Mai exact realme 6 , se poate face un review pe zona?
Foarte misto videoclipul!Noul procesor ARM se pare ca isi face treaba foarte bine!
Cu asa intarziere ma simt ca la CFR :))))
Boss, dar laptopurile de la Xiaomi cand mai testezi? :))
Trebuia sa o zic..
glumesti ,nu?
Pentru clipul cu Stadia mi-ar plăcea o comparație și cu același serviciu oferit de românii de la Boosteroid. Eu îl folosesc de luni bune și sunt extrem de mulțumit și sunt curios ce oferă Stadia în plus
multumim radule
absolute amazing
Dane, cu ce inlocuiesti Alfa?
Serios? eu am un laptop de gaming asus rog strix gl502vs cu i7-7700HQ cu 16gb ram si placa video nvidia gforce 1070 de 8gb ce a scos un scor de 4872 in multi-core. Vreau o lamurire... ii din cauza ca eu sunt pe windows si alea sunt pe macos ?
Nu. E cross. Nu are nicio treaba.
@@DanCadar Plang atunci :(
Multumim Radu🥳🥳
Haha, ma bucur ca veti face review la Stadia in Romania :) Eu il folosesc in strainatate de acum un an si sunt foarte impresionat de platforma. Si partea buna pentru hateri e ca e gratuit si acum include doua jocuri ce pot fi jucate complet gratuit (fara niciun abonament): Destiny 2 si Super Bomberman R Online. Asa ca va incurajez sa incercati inaine sa atacati cu prezumtii de latency :)
Ar fi misto sa refaci testele cu aplicatiile care suporta nativ acum M1, Da Vinci, Lightroom, etc. :D
iMac sau MacBook pro 16?
Wow! Ai facut recenzie la m1!
Salutare Dan
Astept de cateva zile bune video-ul asta . Sunt pe cale sa vand maine , laptopul meu Rog ( i7 7700hq , 16 gb ram , 1050 ti ) . Vreau sa achizitionez unul din cele 2 , si cred ca mai degraba pro-ul . Nu sunt fan gaming foarte tare , dar totusi la nevoie , as putea sa ma bazez pe el, pentru gaming decent (low-medium ) ? Vreau sa trec la ecosistemul apple , ma incanta ideea ca e totul intregrat atat de bine . Astept o parere/sfat , multumesc mult .
Keep up the good work !
Da, cred k Pro este totusi optiunea mai buna, chiar dk mai scumpa. Inca nu am incredere in racirea pasiva. Cat despre gaming nu vad de ce nu ar merge.
Auzi, inainte de a face trecerea, sa stii ca nu se mai poate face bootcamp pe noile macbook-uri. Cel mai probabil singura cale de a rula windows pe macOS o sa fie prin programe de genul: Parallels (masina virtuala). Iar gaming + masina virtuala doesn't sound that good, am testat eu pe macbook-ul meu de 16 inch 2019(am aceeasi versiunea ca a lui dan). Deci in caz de vrei vreodata un joc pe windows :)), nu prea recomand prin masina virtuala (ideea e ca daca il iei sa te gandesti bine de tot daca mai ai treaba cu windows si cam ce actiuni ai nevoie sa faci pe windows ce nu s-ar putea face pe mac, in rest as zice ca masina virtuala poate face tot cu exceptia jocurilor care nu este un rezultat satisfacator a.k.a virtual machine on mac to have windows and to play games on that virtual machine).
Daca te joci doar putin iti iei un pro si o consola.Si eu am de cand sa imi vand pc-ul pentru un mcp sau mini +ps5.
Desi nu am mari asteptari, am crezut la un moment dat ca va veni Stadia in Romania. Am realizat asta cand am vazut aplicatia tradusa in limba Romana. Dar am dat vina pe integrarea Google Translate.
Am urmarit din inertie acest clip. Nu ma pasioneaza nimic de la Pomul laudat. Dat sfarsitul mi-a umplut inima de bucurie. Si pentru ca suntem ROMANI si nu ne putem abtine....ia da putin din casa mai Dane...despre Stadia...zic!
Genial video, perfect prezentat si comparat. Eu unul iti multumesc!
Eu mi-am luat MacBook Pro M1 in defavoarea MacBook Air M1. Pro-ul nu are doar un fan în plus.
-ecran mai bun ( MacBook Air 400 nits vs MacBook Pro 500 nits)
-baterie mai mare
-încărcare up to 100W
-placa video mai bună
-evident acel fan
-touch bar
-microfon studio evident mai bun
Și mai sunt diferențe dar nu mi le amintesc pe toate.
Any way amândouă sunt laptopuri foarte potente pentru bani pe care îi plătești.
Toate clipurile sunt tari !!!
#Zonait
Pui rezultatele astea de la testele voastre și pe o pagină pe site? Nu de-alta, dar am discuții cu ceva prieteni despre M1 și... rezultatele tale sunt foarte interesante. Și nu pot la o discuție între prieteni, care suntem toți la muncă, să le dau clipuri de 27 minute.
Ok, am sa incerc sa fac si asta.
La mulți ani!
In sfarsit un Pixel, abia astept. Dane, daca ai nevoie de o structura de material pentru video, niste lucruri demne de mentionat despre seria Pixel in general, spune-mi. Eu le-am avut pe toate pana acum inafara de 5 si as putea sa-ti ofer tips and tricks pe care le stie telefonul, avantaje, dezavantaje, etc.
Pai zi-mi aici la ce ar trebui sa fiu atent!
Ok, hai că încerc să fac o structură.
1. DESIGN - telefoanele Pixel tot timpul au avut un design diferit, edgy, chiar ciudat, și de departe nu prea plăcut de utilizatori. Din ceva motiv mie mi-au plăcut, însă abia 5-ul pot să spun ca e un telefon frumos, cel mai frumos Pixel pe care l-au făcut până acum. Culorile alese și culoare de accent a butonului de power au fost tot timpul cu bun gust, dar fața și spatele mereu au creeat controverse între utilizatori. Pixel 5 este în sfârșit un telefon cu margini simetrice și subțiri.
2. CALITATEA CONSTRUCȚIEI - încă de la Pixel 1 materialele folosite au fost de calitate, și înafară de Pixel 3a si Pixel 4a toate au avut aluminiu sau ceva similar. Variantele pe care mi le-am ales eu au fost cele care au avut un spate mat, și un coating plăcut la atingere, un material soft care oferă o satisfacție ciudată la contact. 5-ul pare să aibă un material texturat care nu știu cum se simte pentru că nu am avut încă ocazia să-l testez. Avantajul acestor materiale e că oferă un feeling premium și nu lasă amprente Pixel 4 de exemplu, are spatele de sticlă, dar sticla este acoperită cu acel coating matt și soft, nelăsând nici o amprentă.
3. ECRAN - toate au avut rezoluții de la 1080p în sus și densitate a pixelilor între 400 și 600 de PPI (în funcție de variantă, XL sau non XL). Pixel 5 este prima iterație care vine într-o singură variantă ca dimensiune, până acum toate venind în 2 variante, varianta normală în jurul a 5 inch, și varianta XL cu peste 6 inch. Eu fiind fotograf amator, am preferat naturalețea de redare a culorilor și nu am folosit niciodată opțiunile din setări care cresc saturația, așa că l-am folosit mereu pe modul natural, având tot timpul o idee mai bună despre cum ar arăta poza înainte și după edit. Pixel 5, are 90 de Hz, fiind al doilea din serie cu acest refresh rate, primul fiind Pixel 4. Eu unul văd diferența, și combinat cu experiența smooth a software-ului mă face să nu vreau să mă mai întorc niciodată la 60 de Hz. Așadar, în câteva cuvinte, înafară de luminozitate, unde consider că se poate mai bine, ecranele au fost de calitate și au redat cât de fidel se poate pentru un ecran de telefon, culorile. Vreau însă să pun accent pe luminozitate, pentru că în lumina soarelui, e destul de dificil să observi conținutul de pe ecran, dar din câte am văzut din teste, Pixel 5 ar fi cel mai luminos dintre toate deci se descurcă mai bine la capitolul ăsta.
4. PERFORMANȚĂ - seria Pixel nu a fost niciodată în frunte din punctul ăsta de vedere, cu atât mai puțin cu ultimul telefon, unde se pare că Google ar fi ales un alt plan de bătaie pentru această serie. Până acum, fiecare model a avut ultimul procesor din seria Snapdragon, dar până la Pixel 4 cantitatea de RAM nu a fost suficientă. Pixel 1-3: 4 GB RAM, Pixel 4: 6 GB RAM și abia Pixel 5 putem spune că are o cantitate suficientă, și anume 8 GB RAM. Memoria de stocare a fost tot timpul prea puțină, cu variante de 64 și 128 de GB, urmând ca la Pixel 5 să fie disponibilă o singură variantă cu 128 de GB. Probabil decizia a fost luată având în vedere că au oferit până la Pixel 4, unlimited storage în Google Drive la calitate ORIGINALĂ, însă acum, nu mai este cazul deoarece este doar oferta cu High Quality, care și aia o sa fie scoasă pentru toate celelalte modele de telefoane din luna iulie a anului următor, Pixel-urile fiind singurele care vor mai beneficia de ofertă. Așadar, pe hârtie, Pixel nu a fost niciodată în top, și deși nu mi s-a intâmplat niciodată să mi se blocheze vreo aplicație, sau să am lag folosind telefonul, am simțit nevoia de mai mult RAM, chiar și pe Pixel 4, unde după, ceva timp, Android eliberează memoria cu aplicațiile recente, făcându-și astfel refresh în momentul în care le redeschid. Problema cu RAM-ul pare să fie rezolvată cu cei 8 GB de pe Pixel 5, care consider că ar trebui să fie suficienți.
5. CAMERE - mereu prea puține zicem noi, suficiente zic cei de la Google. Pixel 2 a revoluționat fotografia cu telefonul datorită magiei modului de noapte Night Sight, care la ora apariției, a strivit orice competitor de pe piață. 3 ani ani mai târziu, mai toate companiile au reușit să dezvolte un mod similar pentru noapte, iar coroana de rege al fotografiei a fost încet încet înlăturată, și asta pentru că oricât de mult contează software-ul, capitol la care Google excelează, hardware-ul are și el un cuvânt de spus. De ce zic asta? Pentru ca senzorul folosit pe telefoanele Pixel este același pe toate modelele. Sony IMX363 cu revizii nesemnificative, a fost folosit și pe Pixel 5, iar aici consider eu că cei de la Google au dat cu bota în baltă. Senzorul începe să-și arate limitările în materie de detaliu, noise, etc și oricât de bun ar fi softul, lucrurile astea nu pot fi ignorate. Eu încă mă mir văzând că Pixel-urile se țin totuși cot la cot cu camerele celorlalte flagship-uri de la an la an, însă diferența devine din ce în ce mai mare, avantajele înclinând spre competiție. Pe foto însă, telefonul stă destul de bine, și văzând diferite review-uri și comparații atât cu generațiile trecute de Pixel cât și cu iPhone 12 de exemplu, există scenarii în care fotografiile arată mai bine pe Pixel, sau pe iPhone, există situații în care totul ține de gust și există situații unde unul pur si simplu se descurcă mai bine decât celalalt, cum ar fi de exemplu modul Portret, care e superior față de cele pe care le au celelalte telefoane. De asemenea, să încerci modul Astrography, momentan nu mai este nici un telefon care să se descurce atât de bine la poze unde cerul pe timp de noapte este subiect. Pe video însă telefonul este mediocru, eu unul m-am descurcat cu ce are dar până la Pixel 5, nici măcar 4K în 60 FPS nu a fost o opțiune. Pixel 5 este primul telefon unde există imbunătățiri semnificative pe partea de video, acel 4K 60 FPS și un mod genial de stabilizare (LOCK) despre care merită să îl încerci.
6. EXPERIENȚA SOFTWARE - mie personal imi place Android-ul stock, fără aplicații preinstalate, așa cum l-au gândit cei de la Google. Pixel-ul ar fi ca Iphone-ul pentru iOS, pentru ca cei de la Google le fac pe ambele. Dar chiar și așa, consider că este loc de mult mai bine și că Google nu profită la maxim de posibilitățile pe care le are. Cel mai bine e să-l folosești o perioadă ca să poți să-ți faci o idee despre cum e să ai un Pixel.
Iar legat de tips and tricks:
- Now Playing - un fel de shazam pe Always on Display
- Flip to shh - pune pe Silent telefonul cand il intorci cu fata in jos, chiar si cand te suna cineva
- modul DND - il poti programa la o anumita ora sa porneasca si sa iti dea totul automat pe silent, iar cand se termina intervalul se pune automat pe profilul normal (eu il folosesc pentru perioada de noapte si astfel nu uit sa dau telefonul pe silent si sa ma trezeasca noaptea vreo notificare). Iar daca suna unu din contactele pe care le ai la favorite de 2 ori consecutiv in 15 minute, poti pune sa ignore profilul de DND.
- Google Assistant are majoritatea comenzilor stocate pe telefon, deci functioneaza fara internet si foarte rapid
- Nearby Share - similar cu AirDrop de la Iphone, parca asa ii spune (poti transfera fisiere intre Pixel-uri prin wifi, date mobile)
- update-urile la zi timp de 3 ani, sunt primele telefoane care primesc orice update de Android sau security patch
- Digital Weilbeing - analizeaza utilizarea telefonului si iti spune cat timp il folosesti, cate ore stai si pe ce aplicatii, de cate ori deblochezi telefonul si cate notificari ai primit, etc. Permite de asemenea sa restrictionezi accesul la unele aplicatii, sa iti setezi un Bed Time cand ecranul telefonului se va face alb negru si te va incuraja sa dormi
- stocare nelimitata a pozelor si videourilor la High Quality pe timp nedeterminat
- Titan M Security chip - stocheaza si cripteaza toate datele sensibile din telefon gen parole, carduri pentru a nu putea fi accesate de alte aplicatii dubioase
- Live captions - genereaza si afiseaza subtitrari la orice video vizualizat pe telefon in real time ( YT, Facebook, sau orice alta aplicatie care suporta redare video). Asta inseamna ca daca nu ai sunet poti sa te uiti la video sau daca esti o persoana cu dizabilitati, la fel
- Google Lens si QR scanner integrat in aplicatia camerei - doar tine lung apasat in timp ce esti in aplicatia camerei si o sa foloseasca Google Lens(eu de exemplu am gasit ceva floare si nu stiam ce e, asa ca am folosit Google Lens direct din camera), sau daca ai un code QR va aparea automat un popup cu continutul acestuia
- ti-as fi zis sa strangi telefonul in mana pentru a activa Google Assistant dar au scos functia de pe Pixel 5 (se numeste Active Edge)
- poti forta ecranul sa stea tot timpul in 90 de Hz din Developer Options (default el face switch in functie de aplicatii)
- Extreme Battery Saver - feature doar pe Pixel 5 deocamdata
- s-ar putea sa mai fie si altele, dar nu-mi vin acum in minte
@@DanCadar am zis sa dau si un tag in caz ca s-a pierdut notificarea printre sutele pe care probabil le primesti pe canal, e pacat de cat am scris aici :))
Bravo Dane! Acum cred ca m-am cam grabit cu MBP 16 ca al tau.😟
DJI OM4 + iPhone 12 Pro Max - te doare mintea :) PS: Daca poti sa faci o comparatie pe focus in video mode pentru cele doua cred ca ar fi interesati mai multi cetateni de rezultat.
Salut. MacBook air cu m1 sau MacBook air 2020 cu i5.
M1
Excelent review!
Cinebench R23 multicore 11686 puncte cu Lenovo Legion 15AHR05 cu Ryzen 7 4800h. Un laptop de 850 euro retail il Romania. Test facut la o temperatura ambientala de 28-29 grade in conditii absolut normale, fara nici un fel de racire extra, coolingpad sau alteva.
LE: Am dat si Geekbench 5 si arata asa: multicore 8572 si single-core 1205. Concluziile le trageti voi, de retinut doar ca Legion-ul vine cu doua sloturi de ram, doua sloturi m2, placa video 1650ti (exista optiune cu RTX2060 la +150 euro), ecran cu 100% sRGB si in jur de 80% Adobe RGB sau DCI-P3 si 144hz.