Hybride warmtepompen - Kooptips en advies (Consumentenbond)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 5 окт 2024
  • De informatie die je kunt vinden over warmtepompen is enorm. In deze video proberen we je op weg te helpen welke keuzes er zijn en wat het oplevert. Ga voor onze uitgebreide test en meer informatie naar: www.consumente...
    Abonneer je op ons RUclipskanaal en blijf op de hoogte van de laatste video's: www.youtube.co...
    Bezoek ook ons RUclipskanaal: / consumentenbond
    Like ons op Facebook: / consumentenbond
    Volg ons op Twitter: / consumentenbond
    Kijk op ons Instagram: / consumentenbond
    Beluister onze Podcast: feeds.transist...
    Praat mee op onze Community: www.consumente...
  • НаукаНаука

Комментарии • 60

  • @yasinkaya5025
    @yasinkaya5025 2 года назад +18

    Wiethokkie onder in de kruipruimte. Het warmte voert zich af naar boven richting woonruimte, en je krijgt extra inkomen zo om de paar maanden. Kleine investering, hoge rendement. Wel uitkijken dat je het degelijk aftapt en aanlegt natuurlijk. 👍

    • @aaronzyweg2152
      @aaronzyweg2152 2 года назад +4

      Even adres vermelden, Politie zoekt ook deze oplossing

  • @janvanrookhuijzen8309
    @janvanrookhuijzen8309 3 года назад +4

    Goede uitleg. We hebben al jaren een lucht-water warmtepomp in een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen. Ideaal. Maar goed, met nieuwbouw (2015) is het ook vrij gemakkelijk te doen natuurlijk. Inmiddels heb je ook mooie systemen met de warmtewisselaar onder de zonnepanelen, ben benieuwd naar de ervaringen daarmee.

    • @pear7777
      @pear7777 2 года назад

      Hallo Jan, wat bedoel je met warmtewisselaar onder de zonnepanelen? is dat "zonneboiler"achtig?
      thnx!

    • @henkrood7694
      @henkrood7694 2 года назад

      ​@@pear7777 Een hybride zonnepaneel kan stroom en warmte onttrekken van hetzelfde dakvlak. Deze panelen kunnen tot 100% van de jaarlijkse behoefte aan warmte leveren maar kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of als zwembadverwarming. () Zonnepanelen produceren veel warmte als de zon lekker fel schijnt en door die warmte loopt de opgewekte elektrische energie terug in plaats van op. () Een hybride zonnepaneel koelt tegelijkertijd de onderkant van de panelen zodat ze beter werken. De oplossing werkt als een soort warmtewisselaar. (teksten via Google, diverse websites)

    • @WvhKerkhof
      @WvhKerkhof 2 года назад

      🤣🤣🤣

    • @janvanrookhuijzen8309
      @janvanrookhuijzen8309 2 года назад +3

      @@pear7777 zoek op PVT panelen.

  • @jorispepijn
    @jorispepijn 2 года назад

    Let op de subsidie moet inderdaad achteraf aangevraagd worden. MAAR als de woning niet de woning is waar je woont (vakantiehuis oid) dan moet je de subsidie huis vooraf melden en toestemming krijgen voor de installatie.

  • @johnx4626
    @johnx4626 2 года назад +2

    Waarom zijn de meeste buitenunits wit van kleur en niet zwart? Zwart warmt toch sneller op in de zon en zo zou het toch nog iets efficiënter kunnen zijn?

  • @lecramred4453
    @lecramred4453 2 года назад +3

    In de praktijk is een wp niet rendabel te krijgen in een huis van voor 2005. De extra kosten van isoleren en ltv radiatoren en of vloerverwarmung icm met een lucht water warmtepomp zijn torenhoog. In mijn geval, 2 onder 1 kap, 2003, goed geisoleerd, is de terugverdientijd met de huidige prijzen al 18 jaar. Niemand kan zo'n periode overzien. Ik neem een lucht lucht wp in de woonkamer en de andere kamers blijven gewoon op gas

    • @cheyvi1693
      @cheyvi1693 2 года назад +1

      Hier hetzelfde, voor het verwarmen dan, beneden 5.0kw in de woonkamer, boven 2x 2.5kw in de slaapkamers. En een 3.5kw op zolder. 👌

    • @WvhKerkhof
      @WvhKerkhof 2 года назад

      De terugverdien tijd zit nu op 75 jaar.

    • @feesthoedje11
      @feesthoedje11 Год назад

      Het is inderdaad een fllinke investering, maar bedenk wel dat de waarde van je huis met de gestegen gasprijzen en aanhoudende volatiliteit op de energie- en grondstoffenmarkt flink kan stijgen. Je energielabel wordt met een warmtepomp immers beter. Mocht je nog naar een groter of kleiner huis verwachten te verhuizen dan is het mogelijk het overwegen waard.

    • @lecramred4453
      @lecramred4453 Год назад

      @@feesthoedje11 Daar heb je niet veel aan als je je huis niet wilt verkopen. Je WP is in 15 jaar wel afgeschreven.
      Intussen heb ik zelf wel twee warmtepompen geïnstalleerd en kan daarmee mijn huis gasvrij verwarmen. Ik heb echter maar 4000 euro daarvoor betaald, geen 15k+

    • @feesthoedje11
      @feesthoedje11 Год назад

      @@lecramred4453 Toch een happy ending dus. Goed om te horen. Ben mezelf pas sinds kort aan het oriënteren op een Wp. Mocht je noodzakelijk tips hebben zijn die altijd welkom.

  • @instappenvanhetgasaf.4374
    @instappenvanhetgasaf.4374 2 года назад +8

    Duidelijke video! In de media wordt vooral het isoleren en de warmtepomp als oplossing aangedragen om je gasverbruik te verminderen. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen wanneer je huis niet direct hiervoor geschikt is. Een oplossing die voor iedereen te behappen is is een airco als verwarming (lucht-lucht warmtepomp) Ik heb dit zelf uitgeprobeerd en heb dit vastgelegd in een vlog. ruclips.net/video/YQBmmSRkPlY/видео.html. Ik kan nu al verklappen, zeker met de nieuwe energietarieven, dat dit het meeste bespaart. Zowel qua gas als qua geld.

    • @Stoffendous
      @Stoffendous 2 года назад +2

      Gezien een lucht-lucht warmtepomp in principe gewoon een airco is, kun je dan niet beter die halen omdat je daar subsidie op krijgt?

    • @panlomito
      @panlomito Год назад

      @@Stoffendous Geen subsidie op airco's (lucht/lucht-warmtepomp) want die zijn al zo goedkoop dat geen subsidie nodig is. Die subsidie op hybride warmtepompen is dan ook vooral bedoeld om je bij de airco's weg te houden en de onnodig dure hybride te kiezen.

  • @robbertywema9923
    @robbertywema9923 3 года назад +1

    Wij hebben een appartement, een balkon is omgebouwd tot “serre” (‘s-zomers en ‘s-winters gebruikt) het andere ligt bij onze slaapkamer en is praktisch “onbereikbaar” voor onze Daalderop ketel ?! (bevind zich in een berging).Een buitenunit moet toch met de binnenuit van de warmtepomp worden verbonden.?

    • @consumentenbond
      @consumentenbond  3 года назад

      Ja, een buiten- en binnenunit moeten met elkaar verbonden worden. Een installateur kan wel wat natuurlijk, waar het om het aanbrengen en netjes wegwerken van nieuwe leidingen gaat. Maar we kunnen niet beoordelen wat er in deze situatie mogelijk is.

  • @bremarne7390
    @bremarne7390 2 года назад +3

    Wees eerlijk Consumentenbond en censureer me niet! Mensen kijk bij stichting laagfrequent geluid en bekijk de jaarrapportage eens.

  • @pear7777
    @pear7777 2 года назад +4

    Ik snap niet dat men wil "besparen" gewoon al éven duur zou voor mij al voldoende zijn!

  • @weetbegeerte4914
    @weetbegeerte4914 3 года назад +1

    De video lijkt opgenomen in een soort informatiecentrum. Waar is dit en is deze locatie te bezoeken?

    • @consumentenbond
      @consumentenbond  3 года назад

      Dit is opgenomen in een woonwijzerwinkel (deze in Rotterdam) maar er zijn er meerdere. Daar is inderdaad veel informatie te vinden. Succes!

  • @jndeprez4362
    @jndeprez4362 2 года назад +2

    Een duur alternatief voor BENELUX ! Met de huidige elektriciteitsprijzen, en zonnepanelen zullen ook niet veel helpen in de winter "Okt. (Nov. - Dec. - Jan. - Febr. - Maart.) April". Het kan anders, zie frankrijk, daar is rechtstreeks elektrisch verwarmen betaalbaar.

    • @QnA22
      @QnA22 5 месяцев назад

      Dat is echt appels met peren vergelijken.

  • @nibiruresearch
    @nibiruresearch 9 месяцев назад

    Een warmtepomp is een dure oplossing met een onzeker millieurendement dat waarschijnlijk kleiner is dan de 0,000036% die Jette glimlachend presenteerde, want de benodigde elektrische stroom komt misschien wel uit kolen. Wij zouden voorlopig nog op gas moeten blijven stoken totdat er betaalbare opslagsystemen komen voor alternatieve energie. Het lijkt erop dat er eerder goede en betaalbare systemen komen voor de opslag van warmte, b v de zandbatterij, dan voor elektra. De voortdurende dwang vanuit den haag, beslist door goed betaalde ondeskundigen, moet ophouden. Isolatie moet gestimuleerd en beloond worden.

  • @willemtjaffer7356
    @willemtjaffer7356 3 года назад +5

    Heel concreet is mijn vraag :" Hoe vind ik een goede installateur" ?
    Verschillende heb ik gecontacteerd. Het blijkt dat de kennis vaak niet groot is en het enthousiasme om een (hybride)warmtepomp te installeren laag is. Referenties vind ik eigenlijk ook niet veel.

    • @highvoltage1523
      @highvoltage1523 3 года назад +6

      Dat probleem had ik ook. Ik kreeg ook veel tegenstrijdige adviezen, dus heb uiteindelijk besloten om zelf een warmtepomp te plaatsen en dat is erg goed bevallen. Als je zelf niet echt de kennis hebt, maar wel goed kan klussen dan zijn er initiatieven zoals doehetzelfenergie.nl die je daarbij kunnen helpen. Als je liever alles door een installateur laat doen, dan zijn er ook verschillende energieleveranciers zoals een eneco of vattenfall waar je terecht kunt. Uiteindelijk huren die volgens mij ook weer een lokale installateur in voor het werk, dus het zal misschien niet de goedkoopste optie zijn.
      Ik zie trouwens niet echt voordeel in een hybride installatie. Het klopt inderdaad dat een cv ketel economischer is als het vriest, maar als je kijkt hoe vaak dat voorkomt dan is de absolute besparing beperkt. Bovendien bespaar je met een all-electric oplossing een paar honderd euro per jaar op je gasaansluiting, abonnementskosten en onderhoud op de cv ketel. Die paar keer dat de cv ketel moet bijspringen ga je daar niet mee terug verdienen.

    • @honda46nsr
      @honda46nsr 3 года назад +2

      Die zijn er weinig kan ik je vertellen ,plaats ze zelf ook en als je iedere keer een ander merk moet plaatsen sta je iedere keer het wiel opnieuw uit te vinden
      Laat staan de boel inregelen en paramerers instellen op de betreffende situatie
      Over storingen praat ik niet wand dan bellen we de fabriek

    • @s0012823
      @s0012823 2 года назад +1

      Laatst ook weer in een wijk waar een vriend van mij woont zijn WTW installaties geplaatst maar de buis naar buiten is niet geïsoleerd met vochtophoping en storingen tot gevolg. Het luistert zo nauw om per huis is het weer anders. Installateurs zijn ook gewoon mensen en die weten ook niet alles.

  • @bertjedekat
    @bertjedekat 3 года назад +8

    Succes ermee als je een huis hebt van voor de oorlog.

    • @Pelserenzo
      @Pelserenzo 3 года назад +3

      Met het juiste plan kunnen ook vooroorlogse woningen gasloos gemaakt worden. Kijk voor meer inspiratie en verhalen van mensen die de stap al gezet hebben het volgende filmpje. ruclips.net/video/ifqHMO2ysL4/видео.html

    • @koevlaas
      @koevlaas 2 года назад +2

      Oudste pand in mijn portfolio is van 1809.

  • @ricoijntema6796
    @ricoijntema6796 2 года назад +1

    Een echte aanrader, een lucht-lucht warmtepomp of te wel een airco. Haalbaar voor iedereen. Die verwarmt prima. Zoek maar eens op verwarmen met een airco.

  • @chriss687
    @chriss687 5 месяцев назад

    De geluidsoverlast van warmtepompen is echt een zeer irritant zwaar onderschat probleem. Wat een intens irritante loei komt daaruit zeg...niet te doen.

  • @RobertLenzen
    @RobertLenzen 7 месяцев назад

    1 teduur
    2 levert geen winst op v9or bewoner.
    3 ik wil overall zelf voor betalen en wil niet afhankelijk zijn voor subsidie.
    Belasting zal je belasten op je inkomsten .
    Net als zonne paneel en electro auto
    Je gaat er niks op voor uit

  • @WvhKerkhof
    @WvhKerkhof 2 года назад

    😂😂😂

  • @f.h.e.scheffer4525
    @f.h.e.scheffer4525 2 года назад +1

    Lucht-water-warmtepomp in nieuwbouwwoning (2020). Met ventilatiesysteem dat zomers 35 graden naar binnen zuigt en nu, in het najaar, de rook van houtkachels van buren het huis in brengt… En als je COPD hebt is dat hoogst onplezierig.

    • @niconico2900
      @niconico2900 2 года назад +2

      Wat heeft een waterpomp te maken met het rook van de houtkachels van buren? Daar heb je hoe dan ook last van, nieuw of oud huis.

  • @chrisclassic4992
    @chrisclassic4992 3 года назад +5

    Koop maar gewoon een cv

    • @mule666
      @mule666 2 года назад +1

      Dat hebben de meesten al sukkel het gaat er juist over om minder of geen gas meer te gebruiken

    • @WvhKerkhof
      @WvhKerkhof 2 года назад +1

      klopt een warmtepomp is onbetaalbaar in het gebruik.

    • @chrisclassic4992
      @chrisclassic4992 2 года назад

      @@mule666 oké kuiken

    • @Bwvlog66
      @Bwvlog66 Год назад +1

      Idd…van het gas af kan gewoon niet…of electra goedkoper..maar warmtepomp is zooi..2 x in de week op storing,elke weer iets anders,dan de sensor,dan de software,dan de fan,schei uit…ontwikkel het eerst maar eens goed uit,wat denk je wat een warmtepomp slurpt aan stroom…nou doeiii…lekker een nieuwe cv laten op hangen…warme vloer en me huis lekker warm…500 m3 per jaar…kan die warmte pomp alleen maar van dromen…laat je toch allemaal niet gek lullen…

    • @chrisclassic4992
      @chrisclassic4992 Год назад

      @@Bwvlog66 juist!!!💪🏻

  • @Eentwee3
    @Eentwee3 3 года назад

    Welke opleiding is dit