Ylen ongelma on se että se kertoo VALITSEMANSA uutisen lyhyesti ja käyttää suurimman osan ajasta selittäen MITÄ SINUN TULEE AJATELLA asiasta. Valiettavasti suurin osa suomalaisista ei jaksa ottaa asioista selvää vaan tyytyy toistamaan Ylen höpötystä.
Hyvä keskustelu. Yle on koko historiansa aikana osoittanut että propaganda ja agitaatio kiinnostaa enemmän kuin journalismi. Rahoitusta leikattava reippaasti, viranomaisviestintä kanavaksi ym. filmiarkistoksi.
Jungnerilta tuli kyllä vähättelevä kommentti kansallismielisten kirjoitustaidosta. Tämä kuvastaa mielestäni journalisteissakin nähtävää elitismiä, jonka vastareaktiona perussuomalaiset on noussut ja luottamus mediaan vähentynyt. Sinänsä Jungnerilta tuli myös hyviä pointteja.
Nojoo mutta puhuu koko ajan itsensä kanssa ristiin. Tulee irrallisia ajatuksia, joissa ei ole punaista lankaa. Esim "perussuomalaiset kokee, että eivät tule kuulluiksi, ja sitten aiemmin; "eihän kansallismieliset osaa lukea tai kirjoittaa". Sitten sanoo, ettei niiden poleemisten ajatusten kuulu päästä ilmoille(koska "edistysmielisten" ajatusmonopoli), mutta kuitenkin, että "yhteiskunta olisi "ketterämpi", jos toisinajattelijatkin päästettäisiin ääneen. Lisäksi Jungnerhan on itse ollut blokkaamassa niiden kansan omien ajatusten läpipääsemistä YLE:n johtajana..
Oikeastaan tässä on käynyt niin että kaikki valtamediat ovat sulkeneet pois lähetyksistä kansallismieliset toimijat. Tämän takia monet ovat perustaneet omia medioitaan.
@@pahakuutti Perussuomalaiset saa nykyisin melko hyvin media-aikaa. Ei tämä ole yllätys kun valtaa löytyy isoimpana oppositiopuolueena. Samalla ihmisten riippuvaisuus Ylestä on vähentynyt. Ongelma on sitten siinäkin, että onko perussuomalaiset liian sovinnollinen puolue.
Erittäin samaa mieltä. Ihmettelin itsekin tuota heittoa. Kansallismieliset ajoivat Suomen irtautumisen Venäjästä ja heitä on kiittäminen omasta valtiostamme. En ole koskaan ymmärtänyt mitä vikaa kansallismielisyydessä on kunhan se ei ole ääriajattelua.
@FinnishPolitics And Play Channel_420 Se on ollut alusta lähtien. Ehkä viime aikoina suhtautuminen on jopa parempaa mitä joskus. Ehkä suurempi ongelma on silti siinä, että käsitelläänkö asioita faktojen vai agendan kautta. Pahinta on silti kun asiat jätetään kokonaan kertomatta.
Hänelle on ennen kaikkea status- ja egokysymys kuulua johonkin oikeassa olevaan enemmistöön, jonka hän kuvittelee omassa päässään olevan olemassa. Sitten töykeä ja umpimielinen asenne kaikkea muuta kohtaan.
Todella heikkoa argmentoitia jungerilta välillä. "Ei vaan oo näitä jotka on ideologian toiselta puolelta", "ei ne osaa varmaan edes kirjoitaa", "ei ne ole kouluttautuneita, mutta äärivasemmalta kaikki on filosofeja". Tuoho tapaan. Todellisuudessa kyse on portin vartioinnista (gate keeping) ylen suunnalta. Kyllä niitä näkemyksiä ja kirjoittajia löytyy jos niille vaan annetaan tilaa.
Hyvin Jungner otti vertauskuvaksi vanhan Neuvostoliiton,juuri samanlainen tilanne on nyt Suomessa lehdistön ja radiokanavien suhteen.Vastakkainen ajatussuunta pyritään vaientamaan lähes kaikin keinoin. Mutta kaikki loppuu aikanaan,niin kävi Neuvostoliiton ja niin käy myös täällä eikä se aika ole enää kaukana onneksemme.
Jälkeenpäin pitää sanoa, että Jugner heitti hyvän kommentin siitä, että (yhtenäisyyden kannalta) on tärkeää, että kansakunnalla on tapahtuvista asioista sama tilannekuva. Esim, että jos kaikki katsoisivat illalla puoli tuntia YLE:n uutisia niin tilannekuva muodostuisi enemmän samanlaiseksi. Kuuntelin tätä keskustelua vuosi jälkeenpäin nyt. Totean tilannekuva on edelleen se, että suuri ikäluokka seuraa edelleen YLE:ta, mutta kuten miehet totesivat keskustelussa, alle 25-vuotiaat eivät katsele YLE:ta juuri. Muun median käyttö vaikuttaa lisääntyneen edelleen myös monissa muissa ikäluokissa (etenkin alle 40v.?). Pointtini on viitaten Jugnerin sanomaan, että tilannekuva on nykyisin hyvin erilainen eri ryhmillä Suomessa. Olisi erittäin huono homma jos ihmisille alettaisiin yrittää nyt jollain rautalangalla saamaan sama tilannekuva esimerkiksi estämällä muita mediantuottajia toimimasta ja bannailun jatkuminen. Homma on nyt lähtenyt lapasesta monin tavoin; sekä bannit että muun median väistämätön kehittyminen, sitä ei voi pysäyttää. YLE:n ja pääkaupunkiseudun toimittajakuplan tuottama materiaali ei miellytä enää sitäkään mitä aiemmin. Muut älykkäät ihmiset ovat ottaneet vastuun ja tuottavat nyt mediaa, jolle on kysyntää. Kehitystä tai ajatuksen/ toiminnan virtaa ei kannata estää. Vaan jos sinun mediaasi ei enää seurata, sinun on aika tutkia maailmaa lisää ja löytää jotain uutta, mikä saa ihmiset kuuntelemaan. Yle on kriisissä, koska sen toimittajille on mahdotonta olla suoltamatta viherpesua, monikulturismia tai muuta kuplapropagandaa. Kaikki eivät halua kuunnella tätä.
Jugner sai uudistettua Yleä jossain määrin onnistuneesti digiaikaan. Ylen rahoitus on ollut koko ajan silti massiivinen. Joskus ehdotin itse tuolla eräällä foorumilla, että 100 miljoonaa euroa Ylen budjetista voitaisiin käyttää muihin medioihin ja ohjelmaostoihin eli kaikki raha ei olisi ainoastaan Ylelle. Ylen kohdalla tärkeimpänä olen nähnyt urheilun ja ajankohtais- ja uutisohjelmat. Yle on tehnyt urheilusta ison jutun Suomessa mm. jääkiekko ykköslajina on paljolti Ylen ansiota, samoin kuin muutkin lajit. Ajankohtaisohjelmat on edelleen Ylen vahvuus eli suunnilleen joka päivä tulee A-studio ja vastaavia ohjelmia. Ylen ideologisesta puolesta on ollut keskustelua ties miten pitkään. Enemmän tämä on liittynyt televisioon, koska se on ollut Ylellä merkittävintä toimialaa radion lisäksi. Nettisivuihin asti keskustelu ei ole aiemmin yltänyt, kun sitä puolta ei ole nähty niin merkittävänä. Esimerkiksi Hesarilla tilanne on täysin toinen. Alunperin Ylessä oli linjana tarjota erimieltä oleville usein perussuomalaisille vähintään yksi paikka keskusteluun. Tätä jatkui hyvin pitkään. Jossain vaiheessa linja muuttui eli yhtäkkiä näin ei tarvinnut tehdä vaan paikalla saattoi olla neljä aiheesta samaa mieltä olevaa demaria. Nykyisin näkyy lähetyksissä olevan melko tasan niin oppositio kuin hallituspuolueet.
Tässä käytiin paljon tärkeitä asioita läpi. Voi tosiaan olla niin, että neutraalius on nykyään vain liian vaikeasti saavutettavissa, mutta sitten Ylen pitäisi kyllä ehdottomasti lisätä ajatusten moninaisuutta "ajatusten markkinapaikka" -tyyliin. Ihan aluksi on todettava, että slippery slope markkinaliberaaleista flat earthereihin ei ole millään tavalla toimiva analogia. Toisessa on kyse aatteesta ja toisessa luonnontieteestä. Mutta siitä huolimatta kysymys flat earthereiden kuulemisesta on relevantti. Mihin raja vedetään? Haastattelija nimittäin nosti äärimmäisen tärkeän pointin, että jopa naurettavakin ajatus voi vahvistua, jos ihmiset eivät ikinä kuule argumentteja ajatuksen taustalla. Näinpä jopa typeriä asioita pitää silloin tällöin tuoda esille. Asioita ei voi kuitenkaan esittää siten, että toimittaja kertoo oman aatteensa vinouttaman olkiukkoversion argumenteista ja kumoaa ne sitten vasta-argumenteillaan samassa kolumnissa. Tälläinen teennäinen objektiivisuus ei mene vastapuolelle läpi, vaikka sitä pitäisi kuinka typeränä ja kirjoitustaidottomana. Se voi olla haastavaa toteuttaa, mutta optimaalisin tapa tuoda näkökannat esille on väittely/keskustelu. Argumentit on parasta kuulla henkilöltä itseltään ja paras mahdollinen haaste tulee erimieltä olevalta henkilöltä. Mielestäni loistava esimerkki on esim. Bill Nye vs Ken Ham -debatti, jossa argumentit kreationismin puolesta ja vastaan tulivat varmasti juuri oikeilta henkilöiltä. #puheenaihe on mielestäni tässä onnistunut todella hyvin. Aina kaksi haastateltavaa ja sekä haastateltavilla että haastattelijoilla on aito mahdollisuus tuoda näkökantansa esiin rautaversiona eikä olkiversiona.
Neutraaliuden voi toteuttaa melko helposti, mutta riittääkö siihen rohkeutta on toinen juttu. Kommentti flat earth-tyypeistä on tietenkin huono vitsi, koska semmoisia ei oikeastaan ole olemassa. Enemmän ongelmana ovat sellaiset henkilöt jotka kertovat faktoja joistain kielletyistä aiheista, mutta uskaltaako heitä päästää kertomaan niitä laajemmalle väestölle. Kaikilla ajoilla on omat tabuaiheet.
Miko Bergbom selitti videollaan "TLDR- Miksei perussuomalaisia haluta ymmärtää?" hyvin tätä kuplaa, kannattaa tsekata. Pieni piiri kun tutkii ja kirjoittaa asioitaan Helsingin keskustasta käsin, niin eipä siellä muun suomen asiat paina.
Jungeria voisi kuvailla rasistiksi. Innokkaasti puolusteli ylen nykyistä asenteellista propagandalinjaa, jopa esitti että propagandaa pitäisi voimistaa.
Yle areena on kyllä sellanen kapula että ihan kiinnostaisi tietää montako miljoonaa siihen meni. Välillä kerkesin jo innostua kun keräsivät ideoita sivun uudistamiseen, mutta ei tullu selailu yhtään kummemmaksi ja puhetulkatut versiot puskee etusivulle.. kiitos kun sain avautua. Muuten oli hyvä keskustelu 🙈
Vähän turhauttavan itsensä ylemmäksi itsensä toisti tuo Mikael, koska on vanhempi ja tämä on jo aikaisemmin tapahtunut. Mutta tietysti poliitikko se on ja ihan hyvä ihminen minusta. Keskusteluna on vaikea arvostaa Mikael vastauksinaa "Ei ole poliittisia blogaajia" niin ihan turhaa. Ja sitten väheksyntä että oikeistolaisista ei löydy kirjoittajia jotka osaisi kirjoittaa blogia ylelle :D Tuntuu hirveän vaikealta ihmiseltä keskustella asiasta. En minä mitenkään huonoa halua ajatella Mikaelia ja arvostan sen arvoja paljon, mutta yritän kuunnella tätä neutraalisti. Mutta nyt oli aika semmoista vasurin hutilointia Mikaeililta...
Mielenkiintoista on sekin, että esimerkiksi wanna-be-kokoomuslaisille medioihin pääsy on helppoa, mutta kansallismielisille tahoille ei uskalleta antaa minkäänlaista media-aikaa. Yksi syy voi johtua siitä, että nämä kokoomuslaiset koetaan varsin vähäisenä uhkana millekään taholle.
No kyllä nää esim. you tuubin jutut on tuonut valtavasti lisää siihen mitä ennen oli. Itsellenikin tuli aikanaan melkein 30 vuotta hesari ja ylen juttujakin seurasin. Näissä medioissa jopa itse käsittelyyn valitut teematkin olivat kyllä joskus ihan mielenkiintoisia, mutta sitten tuli aina pettymys, kun se näkökulma asioihin oli ihan jotain muuta kuin mitä itselläni ja kokemukseni pohjalta oli. Ja ne hesarin pääkirjoituksetkin, ja erityisesti vielä taloutta koskevat jutut(hyvinkoulutetut sitä ja tätä jne.). Parhaita juttuja mielestäni hesarissa löytyi kulttuurisivuilta ja siellä joistakin kirjallisuuden arvosteluista, mutta se oli sitten siinä. Olisiko ollut siksi näin kun katsoivat, että ei juuri kukaan sellaisia kulttuurisivuja lue. No en minäkään mikään kulttuuri-ihminen, mutta siis kirjallisuusarvosteluja ja kommentteja hesarista luin.
Loppu mitä siis Mikael sanoi niin en taas huomasin että vakuuttavasti osasi puhua niin se oli 4d shakkia... eli ei halunnut kuin haastaa Taren keskustelun puhumalla jotain jotain muuta mielenkiintoista :D
jokseenkin tylsää tää kuunnella Mikaelin yksinpuhelua koska sitä ei haasteta, koska se puhuu kompleksisista ja ketteryyksiistä ja jätkät menee tähän hölmöön :/
Tässä lopussa tykkään enemmän Mikaelin keskustelusta. Hieno mies ehkä myös alkoi arvostamaan porukkaa kenenen kanssa sai jutella, kuin että alussa oli hirveästi puolustamassa itseään mitä ehkä odotti?
Ei kuulu suomalaiseen keskustelukulttuuriin osoittaa toisen ajatusten ristiriitaisuutta. Kaikki esittää ajatuksensa, etsitään ne asiat mistä voidaan olla yhtä mieltä ja kaikki lähtee studiolta kavereina. Välillä toivoisin vähän tiukempaa otetta.
En minäkään tuota ymmärtänyt. Rokotteilla on ilman muuta paikkansa, mutta se, että on valmis ottamaan kaikki mahdolliset rokotteet kyselemättä ei kyllä kerro aivan järkevästä toimintamallista. Terve kritiikki on aina tervetullutta ja järkevää.
Jouduin alkuun käymään muutamia rakentavia keskusteluita lasteni neuvolakäynneillä. Meinasivat, että he vaan laittaa jotain. Sanoin, ettei tämä homma niin voi mennä. Minä vanhempana kannan viimeisen vastuun kaikesta mitä lapsilleni tapahtuu ja tämä myös tarkoittaa sitä, ettei täällä saa tapahtua mitään mistä minä en ole tietoinen ja mitä en ole hyväksynyt. Hyvin siellä minut ymmärrettiin ja olemme tämän jälkeen käyneet läpi mitä tehdään ja mistä rokotteesta on kysymys. Yhden rokotteen olen torpannut lasteni kohdalla, muut on laitettu. Tämä kieltämäni rokote oli kokeellinen vesirokkorokote.
Nyt koronarokotetta odotetaan kuin kuuta nousevaa vaikka tauti on tappanut keski-iältään 84v vakavasti sairaita ihmisiä. Olen ymmärtänyt että tuossa tilanteessa ihminen kuolee ihan luonnollisesti. Who ja Thl vetää rahat ja valtiot eli kansa maksaa ja ottaa sisäänsä jotain paskaa mikä tulevaisuudessa sitten tiedetään mitä se on
@@mikah998 En ota mitään kantaa siihen onko mahdollinen rokote mainitsemaasi pökälettä vaiko ei. Mitä tulee noin yleensä näihin tilanteisiin on selvää, että kansalaiset odottavat hallituksiltaan toimia. Kysymys on myös yhtä paljon siitä, että näytetään tekevän jotain, joka luo turvallisuuden tunnetta. Massojen on vaikea hyväksyä sitä, että on olemassa asioita, jotka eivät ole kenenkään hallittavissa. Ihminen haluaa luontaisesti turvallisuuden tunnetta.
Ylen ongelma on se että se kertoo VALITSEMANSA uutisen lyhyesti ja käyttää suurimman osan ajasta selittäen MITÄ SINUN TULEE AJATELLA asiasta. Valiettavasti suurin osa suomalaisista ei jaksa ottaa asioista selvää vaan tyytyy toistamaan Ylen höpötystä.
Nyt kyllä tulee sellanen fiilis että puheenaiheesta tulee kyllä erittäin tärkeä media nykysuomelle. Kudos :)
Hyvä keskustelu. Yle on koko historiansa aikana osoittanut että propaganda ja agitaatio kiinnostaa enemmän kuin journalismi. Rahoitusta leikattava reippaasti, viranomaisviestintä kanavaksi ym. filmiarkistoksi.
Jungnerilta tuli kyllä vähättelevä kommentti kansallismielisten kirjoitustaidosta. Tämä kuvastaa mielestäni journalisteissakin nähtävää elitismiä, jonka vastareaktiona perussuomalaiset on noussut ja luottamus mediaan vähentynyt. Sinänsä Jungnerilta tuli myös hyviä pointteja.
Nojoo mutta puhuu koko ajan itsensä kanssa ristiin. Tulee irrallisia ajatuksia, joissa ei ole punaista lankaa. Esim "perussuomalaiset kokee, että eivät tule kuulluiksi, ja sitten aiemmin; "eihän kansallismieliset osaa lukea tai kirjoittaa". Sitten sanoo, ettei niiden poleemisten ajatusten kuulu päästä ilmoille(koska "edistysmielisten" ajatusmonopoli), mutta kuitenkin, että "yhteiskunta olisi "ketterämpi", jos toisinajattelijatkin päästettäisiin ääneen. Lisäksi Jungnerhan on itse ollut blokkaamassa niiden kansan omien ajatusten läpipääsemistä YLE:n johtajana..
Oikeastaan tässä on käynyt niin että kaikki valtamediat ovat sulkeneet pois lähetyksistä kansallismieliset toimijat. Tämän takia monet ovat perustaneet omia medioitaan.
@@pahakuutti Perussuomalaiset saa nykyisin melko hyvin media-aikaa. Ei tämä ole yllätys kun valtaa löytyy isoimpana oppositiopuolueena. Samalla ihmisten riippuvaisuus Ylestä on vähentynyt.
Ongelma on sitten siinäkin, että onko perussuomalaiset liian sovinnollinen puolue.
Erittäin samaa mieltä. Ihmettelin itsekin tuota heittoa. Kansallismieliset ajoivat Suomen irtautumisen Venäjästä ja heitä on kiittäminen omasta valtiostamme. En ole koskaan ymmärtänyt mitä vikaa kansallismielisyydessä on kunhan se ei ole ääriajattelua.
@FinnishPolitics And Play Channel_420 Se on ollut alusta lähtien. Ehkä viime aikoina suhtautuminen on jopa parempaa mitä joskus.
Ehkä suurempi ongelma on silti siinä, että käsitelläänkö asioita faktojen vai agendan kautta. Pahinta on silti kun asiat jätetään kokonaan kertomatta.
Mikael puhu fiksuja ja myös Tare ja haastatteljiat. Kiitos tämä oli hieno keskustelu!! kuutenlin loppuun
"Löytyykö näin monta kirjoituskykyistä kansallismielistä, käh, käh." Junger on idiootti.
Hänelle on ennen kaikkea status- ja egokysymys kuulua johonkin oikeassa olevaan enemmistöön, jonka hän kuvittelee omassa päässään olevan olemassa. Sitten töykeä ja umpimielinen asenne kaikkea muuta kohtaan.
Todella heikkoa argmentoitia jungerilta välillä. "Ei vaan oo näitä jotka on ideologian toiselta puolelta", "ei ne osaa varmaan edes kirjoitaa", "ei ne ole kouluttautuneita, mutta äärivasemmalta kaikki on filosofeja". Tuoho tapaan. Todellisuudessa kyse on portin vartioinnista (gate keeping) ylen suunnalta. Kyllä niitä näkemyksiä ja kirjoittajia löytyy jos niille vaan annetaan tilaa.
@@etunimisukunimi5890 Hän on tuollainen vanhan ajan Neuvostoliitto-ihminen itsekin, vaikka arvostelee niitä. :)
Hyvin Jungner otti vertauskuvaksi vanhan Neuvostoliiton,juuri samanlainen tilanne on nyt Suomessa lehdistön ja radiokanavien suhteen.Vastakkainen ajatussuunta pyritään vaientamaan lähes kaikin keinoin.
Mutta kaikki loppuu aikanaan,niin kävi Neuvostoliiton ja niin käy myös täällä eikä se aika ole enää kaukana onneksemme.
Eittämättä junger on moukka
Jälkeenpäin pitää sanoa, että Jugner heitti hyvän kommentin siitä, että (yhtenäisyyden kannalta) on tärkeää, että kansakunnalla on tapahtuvista asioista sama tilannekuva. Esim, että jos kaikki katsoisivat illalla puoli tuntia YLE:n uutisia niin tilannekuva muodostuisi enemmän samanlaiseksi. Kuuntelin tätä keskustelua vuosi jälkeenpäin nyt. Totean tilannekuva on edelleen se, että suuri ikäluokka seuraa edelleen YLE:ta, mutta kuten miehet totesivat keskustelussa, alle 25-vuotiaat eivät katsele YLE:ta juuri. Muun median käyttö vaikuttaa lisääntyneen edelleen myös monissa muissa ikäluokissa (etenkin alle 40v.?). Pointtini on viitaten Jugnerin sanomaan, että tilannekuva on nykyisin hyvin erilainen eri ryhmillä Suomessa. Olisi erittäin huono homma jos ihmisille alettaisiin yrittää nyt jollain rautalangalla saamaan sama tilannekuva esimerkiksi estämällä muita mediantuottajia toimimasta ja bannailun jatkuminen. Homma on nyt lähtenyt lapasesta monin tavoin; sekä bannit että muun median väistämätön kehittyminen, sitä ei voi pysäyttää. YLE:n ja pääkaupunkiseudun toimittajakuplan tuottama materiaali ei miellytä enää sitäkään mitä aiemmin. Muut älykkäät ihmiset ovat ottaneet vastuun ja tuottavat nyt mediaa, jolle on kysyntää. Kehitystä tai ajatuksen/ toiminnan virtaa ei kannata estää. Vaan jos sinun mediaasi ei enää seurata, sinun on aika tutkia maailmaa lisää ja löytää jotain uutta, mikä saa ihmiset kuuntelemaan. Yle on kriisissä, koska sen toimittajille on mahdotonta olla suoltamatta viherpesua, monikulturismia tai muuta kuplapropagandaa. Kaikki eivät halua kuunnella tätä.
Jännä katsoa tätä 3 vuotta myöhemmin, samalla kun persut on hallituksessa leikkaamassa ylen ylipaisunutta budjettia.
Jugner sai uudistettua Yleä jossain määrin onnistuneesti digiaikaan. Ylen rahoitus on ollut koko ajan silti massiivinen. Joskus ehdotin itse tuolla eräällä foorumilla, että 100 miljoonaa euroa Ylen budjetista voitaisiin käyttää muihin medioihin ja ohjelmaostoihin eli kaikki raha ei olisi ainoastaan Ylelle.
Ylen kohdalla tärkeimpänä olen nähnyt urheilun ja ajankohtais- ja uutisohjelmat. Yle on tehnyt urheilusta ison jutun Suomessa mm. jääkiekko ykköslajina on paljolti Ylen ansiota, samoin kuin muutkin lajit. Ajankohtaisohjelmat on edelleen Ylen vahvuus eli suunnilleen joka päivä tulee A-studio ja vastaavia ohjelmia.
Ylen ideologisesta puolesta on ollut keskustelua ties miten pitkään. Enemmän tämä on liittynyt televisioon, koska se on ollut Ylellä merkittävintä toimialaa radion lisäksi. Nettisivuihin asti keskustelu ei ole aiemmin yltänyt, kun sitä puolta ei ole nähty niin merkittävänä. Esimerkiksi Hesarilla tilanne on täysin toinen.
Alunperin Ylessä oli linjana tarjota erimieltä oleville usein perussuomalaisille vähintään yksi paikka keskusteluun. Tätä jatkui hyvin pitkään. Jossain vaiheessa linja muuttui eli yhtäkkiä näin ei tarvinnut tehdä vaan paikalla saattoi olla neljä aiheesta samaa mieltä olevaa demaria.
Nykyisin näkyy lähetyksissä olevan melko tasan niin oppositio kuin hallituspuolueet.
Hyvä aihe. Keskustelua siitä ei kannata jättää tähän. Tiina Wiik ja Pasi Viheraho seuraavaksi puhumaan aiheesta.
Tässä käytiin paljon tärkeitä asioita läpi. Voi tosiaan olla niin, että neutraalius on nykyään vain liian vaikeasti saavutettavissa, mutta sitten Ylen pitäisi kyllä ehdottomasti lisätä ajatusten moninaisuutta "ajatusten markkinapaikka" -tyyliin. Ihan aluksi on todettava, että slippery slope markkinaliberaaleista flat earthereihin ei ole millään tavalla toimiva analogia. Toisessa on kyse aatteesta ja toisessa luonnontieteestä.
Mutta siitä huolimatta kysymys flat earthereiden kuulemisesta on relevantti. Mihin raja vedetään? Haastattelija nimittäin nosti äärimmäisen tärkeän pointin, että jopa naurettavakin ajatus voi vahvistua, jos ihmiset eivät ikinä kuule argumentteja ajatuksen taustalla. Näinpä jopa typeriä asioita pitää silloin tällöin tuoda esille.
Asioita ei voi kuitenkaan esittää siten, että toimittaja kertoo oman aatteensa vinouttaman olkiukkoversion argumenteista ja kumoaa ne sitten vasta-argumenteillaan samassa kolumnissa. Tälläinen teennäinen objektiivisuus ei mene vastapuolelle läpi, vaikka sitä pitäisi kuinka typeränä ja kirjoitustaidottomana.
Se voi olla haastavaa toteuttaa, mutta optimaalisin tapa tuoda näkökannat esille on väittely/keskustelu. Argumentit on parasta kuulla henkilöltä itseltään ja paras mahdollinen haaste tulee erimieltä olevalta henkilöltä. Mielestäni loistava esimerkki on esim. Bill Nye vs Ken Ham -debatti, jossa argumentit kreationismin puolesta ja vastaan tulivat varmasti juuri oikeilta henkilöiltä.
#puheenaihe on mielestäni tässä onnistunut todella hyvin. Aina kaksi haastateltavaa ja sekä haastateltavilla että haastattelijoilla on aito mahdollisuus tuoda näkökantansa esiin rautaversiona eikä olkiversiona.
Hyvin sanottu.
Neutraaliuden voi toteuttaa melko helposti, mutta riittääkö siihen rohkeutta on toinen juttu. Kommentti flat earth-tyypeistä on tietenkin huono vitsi, koska semmoisia ei oikeastaan ole olemassa.
Enemmän ongelmana ovat sellaiset henkilöt jotka kertovat faktoja joistain kielletyistä aiheista, mutta uskaltaako heitä päästää kertomaan niitä laajemmalle väestölle.
Kaikilla ajoilla on omat tabuaiheet.
En odottaisi henkeäni pidätellen, että YLE:n linja, kolumnistien osalta, tulee hetkessä muuttumaan.
Miko Bergbom selitti videollaan "TLDR- Miksei perussuomalaisia haluta ymmärtää?" hyvin tätä kuplaa, kannattaa tsekata. Pieni piiri kun tutkii ja kirjoittaa asioitaan Helsingin keskustasta käsin, niin eipä siellä muun suomen asiat paina.
Jungeria voisi kuvailla rasistiksi. Innokkaasti puolusteli ylen nykyistä asenteellista propagandalinjaa, jopa esitti että propagandaa pitäisi voimistaa.
Yle areena on kyllä sellanen kapula että ihan kiinnostaisi tietää montako miljoonaa siihen meni. Välillä kerkesin jo innostua kun keräsivät ideoita sivun uudistamiseen, mutta ei tullu selailu yhtään kummemmaksi ja puhetulkatut versiot puskee etusivulle.. kiitos kun sain avautua. Muuten oli hyvä keskustelu 🙈
YLE laittaa uusiksi.. ja palkat normaali tasolle .. bonukset pois.. pääjohtajan palkka bonukskneen 361000euroa..
Mikael on kyl ihan fiksu jäbä, vaikka muuten paljon sellasta mistä en ole hänen kanssaan samaa mieltä
Hyvä Tere!
Vähän turhauttavan itsensä ylemmäksi itsensä toisti tuo Mikael, koska on vanhempi ja tämä on jo aikaisemmin tapahtunut. Mutta tietysti poliitikko se on ja ihan hyvä ihminen minusta.
Keskusteluna on vaikea arvostaa Mikael vastauksinaa "Ei ole poliittisia blogaajia" niin ihan turhaa.
Ja sitten väheksyntä että oikeistolaisista ei löydy kirjoittajia jotka osaisi kirjoittaa blogia ylelle :D
Tuntuu hirveän vaikealta ihmiseltä keskustella asiasta.
En minä mitenkään huonoa halua ajatella Mikaelia ja arvostan sen arvoja paljon, mutta yritän kuunnella tätä neutraalisti.
Mutta nyt oli aika semmoista vasurin hutilointia Mikaeililta...
Mielenkiintoista on sekin, että esimerkiksi wanna-be-kokoomuslaisille medioihin pääsy on helppoa, mutta kansallismielisille tahoille ei uskalleta antaa minkäänlaista media-aikaa. Yksi syy voi johtua siitä, että nämä kokoomuslaiset koetaan varsin vähäisenä uhkana millekään taholle.
No kyllä nää esim. you tuubin jutut on tuonut valtavasti lisää siihen mitä ennen oli. Itsellenikin tuli aikanaan melkein 30 vuotta hesari ja ylen juttujakin seurasin. Näissä medioissa jopa itse käsittelyyn valitut teematkin olivat kyllä joskus ihan mielenkiintoisia, mutta sitten tuli aina pettymys, kun se näkökulma asioihin oli ihan jotain muuta kuin mitä itselläni ja kokemukseni pohjalta oli. Ja ne hesarin pääkirjoituksetkin, ja erityisesti vielä taloutta koskevat jutut(hyvinkoulutetut sitä ja tätä jne.). Parhaita juttuja mielestäni hesarissa löytyi kulttuurisivuilta ja siellä joistakin kirjallisuuden arvosteluista, mutta se oli sitten siinä. Olisiko ollut siksi näin kun katsoivat, että ei juuri kukaan sellaisia kulttuurisivuja lue. No en minäkään mikään kulttuuri-ihminen, mutta siis kirjallisuusarvosteluja ja kommentteja hesarista luin.
Mitä me kuunneltiin ennen 🤔 Hyvä juttu👍
Loppu mitä siis Mikael sanoi niin en taas huomasin että vakuuttavasti osasi puhua niin se oli 4d shakkia... eli ei halunnut kuin haastaa Taren keskustelun puhumalla jotain jotain muuta mielenkiintoista :D
jokseenkin tylsää tää kuunnella Mikaelin yksinpuhelua koska sitä ei haasteta, koska se puhuu kompleksisista ja ketteryyksiistä ja jätkät menee tähän hölmöön :/
Kyllä tuo asia on ollut tiedossa mutta yleensä se on aina kiistetty tai vähätelty.
onko nää niitä veriperseitä
Tässä lopussa tykkään enemmän Mikaelin keskustelusta. Hieno mies ehkä myös alkoi arvostamaan porukkaa kenenen kanssa sai jutella, kuin että alussa oli hirveästi puolustamassa itseään mitä ehkä odotti?
@27:12 163€/vuosi on täysin yhdentekevä raha. Ei sillä rahalla tässä maassa saa mitään muutenkaan.
Ja Tere itse sanoi kuluttavansa Ylen kolumneja. Olisiko 163€ hinta sopiva niistä kaikista vuodessa.
Itselleni jäi kuva että Tere oli liiaksi puolustuskannalla,, miksi?
En kokenut, että kukaan oli hyökkäys- tai puolustuskannalla.
Ei kuulu suomalaiseen keskustelukulttuuriin osoittaa toisen ajatusten ristiriitaisuutta. Kaikki esittää ajatuksensa, etsitään ne asiat mistä voidaan olla yhtä mieltä ja kaikki lähtee studiolta kavereina. Välillä toivoisin vähän tiukempaa otetta.
Mun mielestä Ylen päätökset lopettaa ohjelmia on välillä käsittämättömiä esim Villi kortti.(onneksi sai uuden elämän Maikkarilla)
Tulihan se sieltä: "tavallaan" sanoi Jungner
Hyviä kommentteja silti 24min eteenpäin että osaan arvostaa Mikaelin ajatuksia myös
30min kohdilla parasta Mikaelia!!
Tere on mestari nöyristelijä ja anteeksipyyntelijä.
Koko ajan vilkuili anteeksipyytelevästi idiootti-Junkkeriin päin kun sanoi jotain.@FinnishPolitics And Play Channel_420
m.ruclips.net/video/RjvLumnTjKU/видео.html Moikka Tere! Rokotuskriittisille on mukava varmasti naureskella mutta tuo kannattaa vilkaista..😀
En minäkään tuota ymmärtänyt. Rokotteilla on ilman muuta paikkansa, mutta se, että on valmis ottamaan kaikki mahdolliset rokotteet kyselemättä ei kyllä kerro aivan järkevästä toimintamallista. Terve kritiikki on aina tervetullutta ja järkevää.
Jouduin alkuun käymään muutamia rakentavia keskusteluita lasteni neuvolakäynneillä. Meinasivat, että he vaan laittaa jotain. Sanoin, ettei tämä homma niin voi mennä. Minä vanhempana kannan viimeisen vastuun kaikesta mitä lapsilleni tapahtuu ja tämä myös tarkoittaa sitä, ettei täällä saa tapahtua mitään mistä minä en ole tietoinen ja mitä en ole hyväksynyt. Hyvin siellä minut ymmärrettiin ja olemme tämän jälkeen käyneet läpi mitä tehdään ja mistä rokotteesta on kysymys. Yhden rokotteen olen torpannut lasteni kohdalla, muut on laitettu. Tämä kieltämäni rokote oli kokeellinen vesirokkorokote.
Nyt koronarokotetta odotetaan kuin kuuta nousevaa vaikka tauti on tappanut keski-iältään 84v vakavasti sairaita ihmisiä. Olen ymmärtänyt että tuossa tilanteessa ihminen kuolee ihan luonnollisesti. Who ja Thl vetää rahat ja valtiot eli kansa maksaa ja ottaa sisäänsä jotain paskaa mikä tulevaisuudessa sitten tiedetään mitä se on
@@mikah998 En ota mitään kantaa siihen onko mahdollinen rokote mainitsemaasi pökälettä vaiko ei. Mitä tulee noin yleensä näihin tilanteisiin on selvää, että kansalaiset odottavat hallituksiltaan toimia. Kysymys on myös yhtä paljon siitä, että näytetään tekevän jotain, joka luo turvallisuuden tunnetta. Massojen on vaikea hyväksyä sitä, että on olemassa asioita, jotka eivät ole kenenkään hallittavissa. Ihminen haluaa luontaisesti turvallisuuden tunnetta.
@22:58 Höpöhöpö Tere, ei se ole keltään pois jos joku tienaa.
Ei ollu tarkoitus maalittaa mutta maalitit silti. Kivi jalkaan, bruuuuuuu...
A
rvostan Mikaelia enemmän nyt siis vaikka sen ajatuksia en niin välttämättä arvosta
Selkeästi Mikael helvetin älykäs kaveri ja muutenkin arvostettavat arvot. Silti kaikkea en Mikaelin asioita arvosta
Kommunismi on edistyksellisyyttä?
#tavallaan #niinku
Huh huh Mikael on ytimessä!! Keihään kärki!
Olen kyllä vähän Jungnerin fani. Todella hyvää keskustelua. 👍🏻