İhsan Raif Hanım, 1877'de "Osmanlı eliti" bir ailenin çocuğu olarak doğuyor.Babası Köse Mehmed Raif Paşa, İkinci Abdülhamid döneminde valilik ve bakanlık yapmış, Saray'ın gözde isimlerinden. İhsan Raif'in edebiyata, öğrenmeye yeteneği ve geleceğe yönelik heyecanı ve umutları vardır. Aralarında Riza Tevfik'in de bulunduğu hocalarından iyi bir eğitim almıştır. "Kimseye Etmem Şikâyet'i yazmasına yol açacak talihsiz hadise, İhsan Raif 13 yaşındayken yaşanır.Odasında kardeşi Belkıs'la oynarken bir gürültü kopar.Kapı açılır ve içeri hayatında hiç görmediği bir adam dalar.İhsan Raif'in hatıralarında "Arap Bacıların komplosu" olarak anacağı olayda içeri dalan ve İhsan'ı kaçırmaya kalkışan adam Reji memuru Mehmet Ali'dir. Hiçbir temas olmaz, Mehmet Ali korkar ve kaçar ancak İhsan Raif'in "adı kirlenmiştir". Babası, İhsan Raif'in ve diğer aile fertlerinin ağlamalarına, yalvarmalarına aldırmaz ve 13 yaşındaki kızını o hain Mehmet Ali'yle evlendirir ve İzmir'e bir sürgün havasında yollar. 1890'da, İstanbul'a veda ederken içinde ailesinden, çocukluk masumiyetinden, çok sevdiği İstanbul'dan, hem de hiç sevmediği kocaman bir adamın karısı olarak ayrılırken yazar İhsan Raif o şiiri: Kimseye etmem şikâyet; ağlarım ben halime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime Perde-i zulmet çekilmiş korkarım ikbalime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime Ancak 27 yaşında 3 çocuk annesi bir genç kadın olarak döner İzmir'den.Bir süre sonra çapkınlıklarıyla bezdiren hayırsız kocadan boşanmasına izin çıkar. İkinci evliliği bir gün sürer.Zorla elini öptürmek isteyen ikinci eşi hemen boşar.İlk ve tek büyük aşkı, entelektüel, yazar çizer Şahabettin Süleyman ile üçüncü evliliğini yapar. Şahabettin Süleyman'ın bir Avrupa seyahatinde beklenmedik şekilde ölmesi tekrar karanlığa gömülmesine yol açar.
*1000 abonede 30 dakikalık ilk gösterimli(yani videodaki şarkıları dinlerken bi yandan da diğer dinleyicilerle sohbet edebileceğiniz) özel video gelecek hadi ha gayret 1000 olalım artık* 🐾
İhsan Raif Hanım, 1877'de "Osmanlı eliti" bir ailenin çocuğu olarak doğuyor.Babası Köse Mehmed Raif Paşa, İkinci Abdülhamid döneminde valilik ve bakanlık yapmış, Saray'ın gözde isimlerinden.
İhsan Raif'in edebiyata, öğrenmeye yeteneği ve geleceğe yönelik heyecanı ve umutları vardır.
Aralarında Riza Tevfik'in de bulunduğu hocalarından iyi bir eğitim almıştır.
"Kimseye Etmem Şikâyet'i yazmasına yol açacak talihsiz hadise, İhsan Raif 13 yaşındayken yaşanır.Odasında kardeşi Belkıs'la oynarken bir gürültü kopar.Kapı açılır ve içeri hayatında hiç görmediği bir adam dalar.İhsan Raif'in hatıralarında "Arap Bacıların komplosu" olarak anacağı olayda içeri dalan ve İhsan'ı kaçırmaya kalkışan adam Reji memuru Mehmet Ali'dir.
Hiçbir temas olmaz, Mehmet Ali korkar ve kaçar ancak İhsan Raif'in "adı kirlenmiştir". Babası, İhsan Raif'in ve diğer aile fertlerinin ağlamalarına, yalvarmalarına aldırmaz ve 13 yaşındaki kızını o hain Mehmet Ali'yle evlendirir ve İzmir'e bir sürgün havasında yollar.
1890'da, İstanbul'a veda ederken içinde ailesinden, çocukluk masumiyetinden, çok sevdiği İstanbul'dan, hem de hiç sevmediği kocaman bir adamın karısı olarak ayrılırken yazar İhsan Raif o şiiri:
Kimseye etmem şikâyet; ağlarım ben halime
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime
Perde-i zulmet çekilmiş korkarım ikbalime
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime
Ancak 27 yaşında 3 çocuk annesi bir genç kadın olarak döner İzmir'den.Bir süre sonra çapkınlıklarıyla bezdiren hayırsız kocadan boşanmasına izin çıkar.
İkinci evliliği bir gün sürer.Zorla elini öptürmek isteyen ikinci eşi hemen boşar.İlk ve tek büyük aşkı, entelektüel, yazar çizer Şahabettin Süleyman ile üçüncü evliliğini yapar.
Şahabettin Süleyman'ın bir Avrupa seyahatinde beklenmedik şekilde ölmesi tekrar karanlığa gömülmesine yol açar.
saatlerce izleyebilirim cok rahatlatici
Atamın en sevdiği şarkılardan birisiydi. Ne güzel paylaşımlar bunlar.
*1000 abonede 30 dakikalık ilk gösterimli(yani videodaki şarkıları dinlerken bi yandan da diğer dinleyicilerle sohbet edebileceğiniz) özel video gelecek hadi ha gayret 1000 olalım artık* 🐾