E simpatic dansul, insa nu e prea minunat ca e anti dulciuri. Eu sunt de parere ca daca mancam moderat si sanatoase dar si dulciuri in limita kcal permise zilnic, nu este nici o problema. Eu de ex la 1,7 m am 65-67 Kg deci sunt f bine, dar mananc si dulciuri pe langa cele sanatoase. Mananc in limita a 2300 Kcal/zi ca atata ard. Mai avem si placere, nu doar sa mancam sa nu murim. Fiecare placere isi are rolul ei in viata. Si atat timp cat nu te ingrasi, analizele is toate bune, este okey. Dansul uita ca in copilarie facea la fel si nu a avut nimic, oamenii mancau si zahar pe paine si nu aveau nici pe dracu. Mancau clatite cu dulceata, gogosi, covrigi, salam de biscuiti. Noi la gradinita mancam zilnic dimineata paine cu dulceata si dupa pranz desert o prajitura. Nu s-a mai pus problema ca zaharu e otrava sau altele de genul. Manca lumea paine alba la greu, nu aveau nimic, pai aia era baza, cartofu si painea, deci carbohidrati, si din aia cu indice glicemia foarte mare, mai rar carne si legume in dieta zilnica, dar aveai fructe macar. In ani 20 erau oameni cu covrigi pusi pe sarma in jurul gatului, deci din faina alba, la tara bagau mamaliga la greu care iar are indice glicemic mare. Si oamenii aia au batut 85-90 de ani. Deci ar trebui sa specifice dansul asa: 1 - CIne are diabet sa nu consume dulciuri, si aici exista limitari de cantitate si ptr cartofi, paste, orez si paine pe care medicul le stabilieste. 2 - Cine nu are diabet, trebuie sa manance sanatos dar are voie sa manance si dulciuri dar in limita calorica zilnica permisa, si eventual sa faca si miscare un minim de 30 min/zi, si sa mentina greutatea buna, ca altfel poate face diabet, dislipidemii, etc. Dar nu sa baneze total dulciurile si la cei fara diabet. Zaharul poate fi inlocuit cu stevia, asta nu este o problema. Dar din pacate multe dulciuri au amidon ptr coca, care are acelasi indice glicemic de 70 ca si zaharul, plus ca nu prea gasesti fara zahar. Si dansul mai are o probleme, a ramas in urma cu un milion de ani, tot ia natura de etalon, suntem in anu 2022 totusi. De exemplu nu era deacord cu medicatia care reduce pofta de mancare ca natura nu a facut ce face acel medicament, pai mi se rupe, daca ma ajuta, e f bine. Noi trebuie sa facem ca anumite chestii sa nu ne mai faca rau, sa ne updatam, upgradam, nu sa ramanem in ancestral, nu sa nu le mai mancam.
un om minunat dr Negru
E simpatic dansul, insa nu e prea minunat ca e anti dulciuri. Eu sunt de parere ca daca mancam moderat si sanatoase dar si dulciuri in limita kcal permise zilnic, nu este nici o problema. Eu de ex la 1,7 m am 65-67 Kg deci sunt f bine, dar mananc si dulciuri pe langa cele sanatoase.
Mananc in limita a 2300 Kcal/zi ca atata ard. Mai avem si placere, nu doar sa mancam sa nu murim. Fiecare placere isi are rolul ei in viata.
Si atat timp cat nu te ingrasi, analizele is toate bune, este okey.
Dansul uita ca in copilarie facea la fel si nu a avut nimic, oamenii mancau si zahar pe paine si nu aveau nici pe dracu. Mancau clatite cu dulceata, gogosi, covrigi, salam de biscuiti.
Noi la gradinita mancam zilnic dimineata paine cu dulceata si dupa pranz desert o prajitura.
Nu s-a mai pus problema ca zaharu e otrava sau altele de genul.
Manca lumea paine alba la greu, nu aveau nimic, pai aia era baza, cartofu si painea, deci carbohidrati, si din aia cu indice glicemia foarte mare, mai rar carne si legume in dieta zilnica, dar aveai fructe macar.
In ani 20 erau oameni cu covrigi pusi pe sarma in jurul gatului, deci din faina alba, la tara bagau mamaliga la greu care iar are indice glicemic mare.
Si oamenii aia au batut 85-90 de ani.
Deci ar trebui sa specifice dansul asa:
1 - CIne are diabet sa nu consume dulciuri, si aici exista limitari de cantitate si ptr cartofi, paste, orez si paine pe care medicul le stabilieste.
2 - Cine nu are diabet, trebuie sa manance sanatos dar are voie sa manance si dulciuri dar in limita calorica zilnica permisa, si eventual sa faca si miscare un minim de 30 min/zi, si sa mentina greutatea buna, ca altfel poate face diabet, dislipidemii, etc.
Dar nu sa baneze total dulciurile si la cei fara diabet. Zaharul poate fi inlocuit cu stevia, asta nu este o problema.
Dar din pacate multe dulciuri au amidon ptr coca, care are acelasi indice glicemic de 70 ca si zaharul, plus ca nu prea gasesti fara zahar.
Si dansul mai are o probleme, a ramas in urma cu un milion de ani, tot ia natura de etalon, suntem in anu 2022 totusi.
De exemplu nu era deacord cu medicatia care reduce pofta de mancare ca natura nu a facut ce face acel medicament, pai mi se rupe, daca ma ajuta, e f bine.
Noi trebuie sa facem ca anumite chestii sa nu ne mai faca rau, sa ne updatam, upgradam, nu sa ramanem in ancestral, nu sa nu le mai mancam.