24 SAATTE ELEKTRİKLİ ARABA DÖNÜŞÜMÜ

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 дек 2024

Комментарии • 13

  • @SuheylBey
    @SuheylBey 20 дней назад

    Ne güzelmiş. Ruhsat işleri nasıl oluyor acaba?

    •  19 дней назад

      ... o kolay. Önce 2000 avroya satılan Mercedesler alabiliyor olmamız lazım.

    • @SuheylBey
      @SuheylBey 19 дней назад

      Zaten ingiltere için sordum. Bu dönüşümü yaptırıp direkt trafiğe çıkılabiliyor mu yani?

    •  19 дней назад

      ... bir takım resmi işler vardır mutlaka.

  • @recepefe91
    @recepefe91 21 день назад

    Esenlikler! İçten yanmalı motorlu araçları elektrikli araçlara dönüştürmekle ilgili ülkemizde herhangi bir standartlaşma ne yazık ki yok. Keşke olsa... Yapımınız için teşekkürler.
    Vaktiniz olduğunda cevaplamanızı rica ettiğim bir soru var. Evde temel düzeyde "nokta kaynak" yapmak istiyorum. RUclips'da farklı çözümlere denk geldim. Ancak sürdürülebilir olup olmadıkları konusunda emin olamadım. Sizce hem ekonomik hem de güvenli nokta kaymak için en güzel yol hangisi? Siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    •  21 день назад

      ... nokta kaynak ürünlerinin ayrıştığı yer, güç kaynağı olarak ne kullandıkları. Burada da üç seçenek söz konusu:
      1. Lityum polimer pilli
      2. Kapasitörlü
      3. Kurşun asit akülü
      Bunlar içinde en iyisi kapasitörlü olanlar. Ben 3. seçeneği kullanıyorum. Punta (nokta) kaynak için ucuz seçenekler var. Bunlar genelde bir kutuya konulması unutulmuş küçük elektronik devre gibi ürünler. Tek özellikleri, anlık olarak yüksek amper üretebilmeleri. Hepsi birbirine çok benzese de aynı kalitede değiller. Deneme - yanılma ve devreyi yakma bedellerine katlanarak galiba en iyi seçeneği buldum, modifiye ettim ve şu anda onu kullanıyorum. 0,15 - 0,2 mm kalınlığa kadar punta kaynak yapabiliyorum.
      1. seçeneği önermiyorum. Çünkü lityum polimer pil ömrünü doldurduğunda yenisini bulmak, eskisini çıkarıp yenisini lehimlemek epey zor bir süreç.

    • @recepefe91
      @recepefe91 21 день назад +1

      Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Açıkçası ben de sizin söylediğiniz gibi 3. yoldan ilerlemek istiyordum. Ancak emin olamıyordum. Burada farklı bir kanalın bağlantısını paylaşmak doğru mu bilmiyorum. Aklımda aşağıda bağlantısını paylaştığım nokta kaynak yöntemini kullanmak var. Böylece motosiklet yahut scooter gibi araçlarda kullanılan 2. el bir aküyle başlayabilirim diye düşünüyorum. Üstelik motor rölesi bulmak da kolay. Diğer ürünleri de kendim temin ederim bir şekilde.
      ruclips.net/video/-2Rc1_1oGHo/видео.html
      Bu vesileyle yıllardır bize kattığınız nice şey için teşekkür etmek ister, saygılarımı sunarım.
      İyi günleriniz olsun.

    •  21 день назад +1

      ... o bağlantıdaki ürün/yöntemde, akım kontrolü yok. Çünkü fazla akımda nikel şerit, punta noktasından delinip tamamen kullanılamaz hale gelebilir. Kötü bir nikel şerit söz konusu ise, bu yüksek akım, pili de (özellikle - kutup başında) delebilir. AKIM KONTROLÜ ŞART! Hatta punta işine başlamadan önce mutlaka bir prova yapmak gerekir. Punta ne zayıf olacak, ne de çok güçlü.
      Bir diğer konu ise, akünün çok güçlü olması gerekir ki, yeteri kadar akım üretebilsin. 2. el bir akü yerine yüksek amperli, taze bir akü her zaman daha iyi sonuç verecektir.
      Elektrikli araç batarya konusu, risk alınabilecek basit bir konu değil. Çünkü yanlış bir işlem binlerce liralık soruna neden olabilir. En iyi yol, en sağlam ekipmanla işe başlamak olur.

    • @recepefe91
      @recepefe91 21 день назад

      Haklısınız. Konuya vakıf olmadığım için yöntemdeki motor rölesinin akım kontrolünü yapabileceğini düşünmüştüm ama demek ki yapamıyor. Peki akım kontrolünü nasıl yapabilirim? Bu hususta tavsiye edebileceğiniz bir araç yahut yöntem var mı?
      Bir de yine internette şu şekilde "Gecikmeli zaman rölesi" kullanarak yapanlar var. Sanırım bu akımın süresini ayarlayabildiği için daha güvenli olabilir. Sizce bunu kullanabilir miyim?
      İlgili yapımın bağlantısı:
      ruclips.net/video/0SApc1hYTHc/видео.html

    •  21 день назад

      ... aküler hariç toplam maliyet ne çıkıyor?