Bir Toplumun Tartismali Portresi | Das Lehrerzimmer (Ögretmenler Odasi( Inceleme | Sinemanaliz B09

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 окт 2024
  • Bu Bölümde türk asilli Alman yönetmen Ilker Catak'in Yönetttigi Das Lehrerzimmer (Ögretmenler Odasi) filmini inceledim ve kendimce fikirlerimi sizlere sundum. Filmi cok büyük oranda basarili buldum ve kendimce basarili ve basarisiz taraflarini aktarmaya calistim .peki ya siz film hakkında ne düşünüyorsunuz? görüşleriniz benim için değerli...
    Araştıran, yazan, sunan ve kurgulayan: Sinan Cakmak
    Instagram'dan bana ulasmak icin :
    / ta.tue
    Twitter:
    x.com/Llallett...
    E-mail:
    sinancakmak@gmx.net
    Website:
    sinancakmak.me...

Комментарии • 5

  • @Deli000Dumrul
    @Deli000Dumrul 6 месяцев назад

    Merhaba.... Öncelikle bu videoya verdiğiniz emek için teşekkür ederim.... Yorumlarınızın hemen hemen hiç birine katılmasam da, bu filmin incelemesini "kalbi türkiyede" olan ve muhtemelen Avusturyada doğmayıp oraya çok daha sonradan yerleşmiş ve yine muhtemelen iyi eğitimli birinin gözünden dinlemek keyifliydi.
    Bence yorumunuz/incelemeniz çok fazla çelişki barındırıyor... Örneğin başlarda film hırsızın kesinlikle kim olduğunu açıkladığını belirtiyor daha sonra videonuzun sonuna doğru filmin hırsızın kim olduğunu söylemesi gerekirdi eleştirisini yapıyorsunuz. Birden aklıma gelmeyen birkaç çelişkiniz daha vardı fakat onları şu an hatırlayamadım.
    Fakat benim bu incelemenizden anladığım kadarıyla edindiğim kanaat. Bu filmi ve dolayısıyla ilker beyin ve onun gibi burda doğan fakat kökü başka yerlerde olanların iç dünyasını ve onların almanya/avrupa ve hatta bi noktada komple batıya olan bakış açılarını tam anlamıyla anlayabilmek için 22:25 şu sözlerde ki ruh halini bir ömür yaşayarak çekmiş olmak gerektiğini düşünüyorum.
    Dipnot : ben bu filmi ilginç ve konuşmaya değer buluyorum fakat yer yer fazla didaktik (aslında ana temasına uysa bile) veya gösterdiği örnekleri çok klişe ve haddinden fazla eskimiş buluyorum. Örneğin sizin de değindiğiniz töhmet altında olan türk çoğunun ailesi ve özellikle babası çok fazla 90'larda kalmış bir "Gastarbeiterfamilie tablosu". Giyim kuşamlarından, konuşma ve hareketlerine kadar çok 50 sene öncesi bi klişe kullanılmış. Sanırsın o aile memlekette bindikleri gurbet treninden yenice inip elindeki bavulları bi tarafa bırakıp öyle gelmişler öğretmenle görüşmeye.

    • @sinancakmak3688
      @sinancakmak3688  6 месяцев назад

      yorumlariniz icin tsk ederim :)

    • @sinancakmak3688
      @sinancakmak3688  6 месяцев назад

      yalniz sadece belirtmek isterim ki ben yaklasik 32 yildir avustruyadayim

  • @dilekcakmak2846
    @dilekcakmak2846 6 месяцев назад

    Filmi gercekten bende cok begendim