Mistä löydän langattoman verkon (wifi) unohtuneen salasanan?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 2 окт 2024
  • Mistä löydän langattoman verkon (wifi/wlan) salasanan?
    Jos haluat liittää langattomaan verkkoosi uuden laitteen ja verkon salasana on unohtunut, voit tämän videon avulla selvittä lähiverkkosi salasanan.
    Tämä tapahtuu seuraavasti:
    1. kirjoita tietokoneen hakukenttään cmd ja paina enter
    2. kirjoita aukeavaan ikkunaan
    Netsh wlan show profile Verkko1 key=clear ja paina enter
    jossa Verkko1 on oman lähiverkkosi nimi.
    Näet verkkosi salasanan kohdasta Key Content
    Mikäli video herättää kysymyksiä, kommentteja, kirjoittele niitä kommenttikenttään!

Комментарии • 18

  • @Payitaht_1923
    @Payitaht_1923 2 месяца назад

    Hei miten voisin vaihtaa salasanan ja käyttäjä nimeni?

  • @lasseku
    @lasseku 2 года назад

    Mistä löysit tuon ohjeen? Hyvä vinkki joka tapauksessa.👍
    Kerran unohdin tuon lähiverkon salasanan eikä ollut missään tietenkään ylhäällä niin jollain ilmaisella apuohjelmalla(freeware) sain sen salasanan selville. Ettei vain olis ollut Aida-niminen apuohjelma, mutta voin muistaa tuon ohjelman nimen kyllä väärinkin.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад +2

      Katselen usein Kevin Stratvertin (ruclips.net/user/KevinStratvertvideos) videoita, koska niistä aina oppii jotain uutta. Tämä video on siis oma versioni hänen videostaan. Viime aikoina hän on tehnyt enemmän Microsoftin Exceliin, Powerpointtiin ja Wordiin liittyviä videoita ja en usko että ne ovat omasta katsojakunnastani kaikkein mielenkiintoisempia. Tosin en ole tästä ihan varma, noistahan voisi tehdä loputtomasti videoita mutta taidan pitäytyä ihan kaikkein yleisimpien ongelmien ratkaisujen parissa, koska niitäkin minulla on listalla kymmeniä :)

  • @samisuomalainen9870
    @samisuomalainen9870 2 года назад +1

    Odotin ohjeen olevan tukiasemaa sorkkiva. Kuten että RJ-45 kaapelilla kytketään reititin ja tietokone ja konsoli-tilassa kaivetaan se Wi-Fi salasana tai joku resetoiva komento. Vai pitäisikö modeemi resetoida painamalla jollain tikulla monta sekuntia johonkin reikään ja sitten asettaa uusi salasana.
    Tai jos puhelin toimii Wi-Fi verkon muodostajana, niin Android asetuksista etsii kohdan Mobiilitukiasema ja yhteyd... ja avautuvasta uudesta näytöstä napautetaan Mobiilitukiasema, jolloin se näyttää salasanan.
    Salasana-hallinnoinnin tulisi olla tukevalla pohjalla ettei tällaisia ohjeita tarvittaisi. Satsaa kymmenien salasanojen generointiin, kirjaa ja varmuuskopioi ne jotenkin ennen kuin otat niitä käyttöön. Älä sorru kirjoittamaan niitä vai jollekin pienelle lapulle ja vasta siinä vaiheessa kun tarvitset johonkin uutta salasanaa. Salasanaluettelo tietenkin kryptataan jotenkin, ei paperilla sentään saa lukea suoraan toimivia versioita. Kätke vaikka sekaan ylimääräisiä merkkejä master-salasanastasi.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад +2

      Juurikin näin, itse jos joudun kirjoittamaan jonkun tunnuksen ylös laittelen siihen jotain ylimääräistä jonka ainakin kuvittelen muistavani poistaa sitten tarvittaessa

  • @ruthkorkiakoski6851
    @ruthkorkiakoski6851 2 года назад +1

    kiitos hyviist vinkeist! aina sitä kaikki on hukassa, myös salasanat 🤔

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад

      Niinpä, toivottavasti tätä ohjetta ei koskaan tarvitse :)

  • @jussiruntti4713
    @jussiruntti4713 Год назад

    Minä haen sen yksinkertaisesti, että menen makkariin ko. olevan wifi reitittimen luo, käännän sen ympäri ja pohjassa on tarra koodeineen. Sen naputan koneelle, telkkaan tms. ja alkaa pelittään. Joskus harvoin tarvii.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  Год назад

      Tämä on helpoin tapa, jos et ole vaihtanut alkuperäistä salasanaa

    • @jussiruntti4713
      @jussiruntti4713 Год назад +2

      @@Opettajanmies Jos et? ole vaihtanut salasanaa?. En ole koskaan koko reititintä miettinyt yhtään, saati sen mahdollista salasanan vaihtoa, että senkinkö voi vaihtaa. Minulla on ollut tietokoneet jo reilut 10v ja alkuun pelkäsin tietokoneita, kuin ruttoa, tai ainakin koronaa. Minusta aivan turhaan pelotellaan ihmisiä ns. ammattilaisten tahoilta. Hyvänen aika, menee pankkiin ja ottaa ylimääräisille rahoilleen tilin, jossa ei ole nettipalveluja lainkaan. Saa olla melkoinen velho, joka niitä rahoja "kähmii". Arjen käytössä riittää pieni käyttely tili, jossa voi pakollisia pikku juttuja netissä hoitaa. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ostettuja lisäsuojauksia ja hyvin on pelittänyt. Voi mennä myös oman pankin sivuille, jossa voi laittaa rajoituksia omaa käyttöä varten, nostorajoituksia tms. Ei minun korttia tarvitse Aasiassa tai Amerikassa käyttää, kun en ole siellä käynyt, enkä taida käydä, tietääkseni. Jos sattuukin minulla menoa kortin kanssa, se avautuu siksi aikaa helposti klikkaamalla. Tästä voisit joskus viitata?. Kiitokset muuten jutuillesi, minulle ja monelle apua, ainakin muistin virkistämiseksi.

  • @korpioskari2669
    @korpioskari2669 2 года назад

    Tervehdys, miten tää toimii jos viet läppäris ulkomaille ja on ilmainen wifi kuten lentokentillä yms, hakeeko se sen automaattisesti ja kone alkaa pelittään? Tyhmä kysymys ,vaan kun en tiedä miten toimia.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад

      Ei hae ihan automaattisesti. Eli Sinun pitää klikata oikealta alhaalta verkkoasetusten kuvaketta (siinä on 4 kaarta), jolloin näet listan kaikist asaatavilla olevista lähiverkoista. Tämän jälkeen klikkaa sitä verkkoa, johon haluat liittyä ja valitse "Yhdistä". Sitten riippuu verkosta mitä seuraavaksi tapahtuu. Voit kokeilla mennä selaimella jollekin sivulle, vaikka yle.fi. Todennäköisesti se ei onnistu "laakista", vaan lentoaseman verkko näyttää jonkun oman sivunsa välissä joka Sinun pitää hyväksyä ja tämän jälkeen netti otimii. Mutta tässä on lentoasemakohtaisia eroja, esim Helsinki-Vantaa ja Arlanda Tukholmassa toimivat vähän eri tavalla.

    • @korpioskari2669
      @korpioskari2669 2 года назад

      @@Opettajanmies Kiitos vastauksesta. Hyvää loppukesää:

  • @pekkavalkonen1973
    @pekkavalkonen1973 2 года назад

    Hyvä kiitos! Enpä olisi tuollaista kuuna päivänä tiennyt. joskaan ei moista ongelmaa ole tullut eteen koskaan.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад +2

      Täytyy myöntää etten itsekään olisi tiennyt, jos en olisi katsonut RUclipssta amerikkalaista videota aiheesta. Ja toivottavasti tätä ei koskaan tarvita :)

    • @pekkavalkonen1973
      @pekkavalkonen1973 2 года назад

      @@Opettajanmies Eipä tuollaisia litanioita pysty muistamaan ulkoa ainakaan kovin montaa. Uusi langaton hiiri/näppis tuli hommattua Defender Berkeley. hiukan totuttelemista näiden kanssa alkuunsa.

    • @Opettajanmies
      @Opettajanmies  2 года назад +2

      @@pekkavalkonen1973 Toivottavasti toimivat hyvin! Itselläni on huonoja kokemuksia langattomista vehkeistä, mutta en muista enää niiden merkkiä. Ja noista "rimpsuista"... osasin monta vuotta ulkoa unix-käyttöjärjestelmän komennon, jolla sai haettua ensin tietyllä ehdolla tiedostot ja sitten niiden sisällöstä tietyn asian, mutta olen sen melkein unohtanut. Se oli jotain tyylin find . -name | xargs ...ja sitten en muista :) Joka tapauksessa yhdellä "maagisella" komentojen yhdistelmällä sai tehtyä sellaista, mikä ei windowsilla mitenkään onnistu tänäkään päivänä.

    • @pekkavalkonen1973
      @pekkavalkonen1973 2 года назад

      @@Opettajanmies Kyllä langattomat laitteet ovat pääosin toimineet 90% niin kuin nyt tämäkin tuntuu pelittävän. Yksi hiiri taisi joskus alkaa sekoilemaan, taisi olla Microsoft. Nuo 'rimpsut' on vähän myrkkyä minun järkeen, en muista niistä huomenna mitään vaikka niitä kokopäivän kertaisin. Enkä myöskään ole koskaan uskaltanut muita käyttöjärjestelmiä kokeillakaan kuin Windows, todennäköisesti en osaisi muita käyttääkään, niitä järjestelmiä ei onneksi niin kovin montaa käsittääkseni olekkaan..