Moottoriremontteja tehtiin 50-, 60, ja vielä70-luvullakin, sen jälkeen laatu parani ja moottoriremontit jäi historiaan. Nyt näyttää taas palattu vanhaa hyvään aikaan moottoriremonttien aikaan
Juurikin näin. 80-90 luvulla tehtiin vahvoja moottoreita ylpeys edellä, jakopäät oli tuplaketjuja jne. sitten siirryttiin 2000 luvulle ja ideologia alkoi muuttumaan pikkuhiljaa enemmän ja enemmän pelkkiin päästönormeihin ja co2 rupesi hallitsemaan koko alaa. Tämän johdosta sitten kaikkea ohennettiin ja kevennettiin ja samalla huoltovälejä pidennettiin jotta taulukot saatiin näyttämään entistä paremmilta ympäristön ja auton ostajan silmissä. Ja nyt ollaan taas pisteessä jossa nykypäivän bensiinimoottori alkaa olemaan elinkaarensa lopussa jo jopa alle 200 tonnia ajettuna.
@@Bemu_Expert Se on ko ei ollu AutoCADia ni joutu varmuuden vuoks tehä vähä vahvemmasta materiaalista. Siks nuo tietyt ysärin vehkeet kestää 1000hv vakio hilppeillä. Sit tuli 2000 luvu ja tietokone laski millillee toleranssit että säästettii rahaa
N42, N43, N45, N46 kaikki ovat samaa "moottori sukua" ja niitä koskee hyvin pitkälti samat asiat näin lyhyesti sanottuna. Tosin tuon N45 on kaikista yksinkertaisin perusmalli kun ei ole valvetroniccia eikä suorasuihkujen tuomia lisäongelmia, eli on vanhemmiten edullisin ylläpitää ja korjata noista vaihtoehdoista.
@@Bemu_Expert Johtuukohan kuluminen hybridin kylmänä käynnistyvästä ja sammuilevasta bensakoneesta vai ihan suunniteltu hajoamaan? Aika tyhmää että menee näennäisesti ekologinen auto tosi nopeesti romuksi. Emännän 2005 volvolla on ajettu 558tonnia ja matka jatkuu 🤗
Kyllä sitä on varmaan mietitty ja voi olla pitkässä juoksussa, että se maali on siellä pienempi paha verrattuna ruosteeseen jos vaikka auto seisoo jonkin aikaa.
Sehän johtuu ilmiöstä nimeltä korroosio, öljy happanee kun kiertää palotilassa tarpeeksi kauan. Kyseessä korroosionesto maali. Tuo metallimateriaali öljypohjasta lähtee öljyn mukaan ja sitten aiheuttaa semmosta hiekkapesuimiötä. Myös vähentää kondenssiveden muodostumista öljypohjaan tuo maali.
@@kalletp8939 Tiiän et öljy muuttuu syövyttäväksi moottorissa mut ei se nyt niin paljoo et metallia pahemmin syövyttää. Sit kun sitä metallihiukkasta siihen tulee ja hioo niin sitä suuremmalla syyllä ihmettelen maalia. Mulla ei ole yhdessäkään öljypohjassa ollut maalia. Ei ole teräspohja ruostunu(sisältä)eikä alumiinipohja hapettunu vaikka on seissy. Kondenssivettä kertyy joo. Ajatteleeko autotehdas sitä maalatessaan öljypohjan että auto seisoo vuosia? Varsinkin nykykulttuurissa jossa varaosilla tehdään tulos...
Jäteöljyjä kun laitettu tynnyriin harrastetallilla. On diisselistä ja bensasta sekasin olevaa öljyä niin ei ole ruostunu. Sama tynnyri ulkona trukkilavan päällä kesät talvet. Korkeintaan pari litraa kondenssivettä parin vuoden tyhjennys välin aikana eikä oo ruostetta. Vaikka vesi peittää koko pohjan niin jonkunlainen öljykalvo siinä pohjassa on
Ei noihin ole oikeastaan mitään yhtä oikeaa vastausta, vaan jokaisella on jokin oma mielipide tuollaisen laatuun ja kestävyyteen kun puhutaan kumminkin jo noin 25 vuotta vanhoista moottoreista jotka on olleet aikanaan melko harvinaisia ainakin Suomen maassa. Käytöllä ja huollolla on aika iso painoarvo tuollaisen kestävyyreen. Toi voi laulaa vielä seuraavat parikymmentä vuotta iloisesti tai kanki voi tulla lohkosta läpi seuraavalla ajokerralla. Eipä noista voi oikein enempää arvailla.. Öljyt kannattaa vaihtaa aina kerran vuoteen tai noin kymppitonnin välein ja pistää vielä varmuuden vuoksi RVS sisään niin eiköhän tuolla ajele. 👌🏻
Kylläjän ne jakopään laahaimet murenee yleisesti m62b44 sessa. Että jakopääremppaa ainaki kannattaa harkita. Jos ei muuta nii ainaki öljypohja käyttää irti ja kahtoa ettei ole muovin paloja jo pohjassa.
Tarkasta ainakin öljypumppu, muistaakseni noissa irtoaa öljypumpun pultit huonolla tuurilla. Jotkut v8 oli nikasil pinnoitetuilla sylintereillä ja niiden kanssa oli ongelmia mutta en osaa sanoa yhtään oliko näissä b44 eli uudemmissa kuin 1995.
@@Taistelia88 Mulla on m50b25 enkä ainakaan muista että olis ollut missään juttua :) Se olikin tuo M60B40 moottori. Ehkä uudemmissa on korjattu ne ongelmat.
Tämä on täysin totta. Ei näitä suunnitella kestämään ikuisuuksia. 7-8 vuotta / 150-200tkm on jo täysi elinikäennuste nyky autolle. Sama logiikka on myös elektroniikassa, kodinkoneissa, huonekaluissa jne. Eletään kertakäyttökulttuurissa vaikka samalla pitäisi huomioida ympäristö asiat.
@Bemu_Expert itsellä tässä työn alla vuoden 1992 m50b20 turbokone. 384 tkm ja aivan virheettömiä oli laakerit. vaihdoin ne kuitenkin muun entisöinnin ohella mutta näkee mikä oli laatutaso muinoin. nykyään saa ehkä moista vain luxus-tason autoista...
BMW N-sarjan koneet on suurin virhe Saksan autoteollisuuden historiassa. Jos ostaa bemari ni ostaa joko nii vanha että on M motti tai sit nii uuden että on B motti ni kaikki menee hyvin
N (New generation) sarjan koneissa lähdettiin tavoittelemaan uusia asioita ja päästötavotteita ja aina se tekniikka ei vaan mene joka kantilta katsottuna parempaan suuntaan. Onhan noi olleet aikanaan teknisesti hienoja ja edistyksellisiä moottoreita kaikkine hienouksineen mutta nyt kun autot ovat vanhentuneet/halventuneet ja moottori ongelmia ilmenee niin on niissä haasteensa kun jotakin hajoaa. Lähinnähän noi kaikki on rahasta kiinni. Jos pätäkkää löytyy niin kyllähän kaikki on korjattavissa. Uskoisin, että kun noi B sarjan koneetkin tästä vielä yhden 10 vuotta vanhenee niin ei se remontti niistäkään heti lopu, lähinnä kun kaikki on moottorin ympärillä pelkkää muovia pakosarjaa ja turboa lukuunottamatta..
@@Bemu_Expert Mut tuntu että ne N koneet oli susia jo uutena ja tuoreena. Ihan V8 konee jäähdytys putkista, kutos koneiden korkeapaine pummpu vikoihin ja N57 jakopää. Sit vielä kaikki nelos koneet oli susia ketjujen osalta.
@@DuBstep115 Onha esim m57 menny jakopäitä. Toki ei nii paljo mut kuitenki. N57/47 kestää iha hyvi ku vaihtelee öljyjä ja edes kerran tekee jakopään, jos siltä aikaa vaikuttaa.
@@DuBstep115 Ei nuo N57 koneet ole niin huonoja mitä yleensä puhutaan. Niihin pitää vain öljyt vaihtaa 10tkm välein niin kestävät pitkään. Tästä hyvä esimerkki on tutun m550d, jonka koneella ajettu 390tkm eikä ole koskaan avattu. Ja omasta mielestä öljyjen vaihto on todella halpa vakuutus autolle.
Varmaan uudet vanoksen solenoidit syytä laittaa. Niitähän aina pestään, mutta ei ne kunnolla puhdistu, oon u-pessyt niitä moneen kertaan ja saanut vain hetken lisäaikaa..
Tokihan me laitetaan jos vain asiakkaalla riittää maksukykyä. Tosin mikäli vanhoissa ei ole vikaa niin ei se pakollista ole. Ne on kumminkin nopea ja helppo vaihtaa jälkikäteenkin mikäli vikaantuvat.
On kyllä melkoista kuravelliä nuo neloskoneet ja hyrbidit bemarilla, mutta niin ne vaikuttaa olevan nykyisin monella muullakin valmistajalla poislukien toyota. Oletko koskaan laskenut mikä on jakopää tai laakeri remppojen suhde 4 ja 6 koneiden välillä, tuskin kauhean montaa kutoskoneista on tarvinnut alle 500tkm ajettuna alkaa laakeroimaan tai jakoketjuja laitella...
En nyt virallista tilastoa ole tehnyt mutta onhan se päivänselvää, että 4 pyttysiä on huomattavasti enemmän sekä ajossa, että remontissa. Toki pitää muistaa, että on niitä nelipyttyisiä valmistettu ja myytykkin huomattavasti enemmän. Totuus on kumminkin se, että kyllä niissä kutoskoneissa on yhtä heikot jakopäät ja laakerit kuin neloskoneissa. Ne on samaa tavaraa. Ehkä niiden parempi maine juontaa siitä kun niitä on huomattavasti vähemmän liikenteessä. Tosin 6 koneiden jakopäät mm kestää hieman paremmin kun esim 6 pyttyisessä dieselissä on kahdella männällä oleva korkeapaine pumppu mikä rullaa paremmin kuin yksi mäntäinen 4 pyttysen pumppu ja kyllähän kutoskoneen käynti on myös tasaisempaa eikä niin repivää nykimistä kuin neloskoneessa. Ja 6 koneen nokissa on myös enemmän nokkia niin nekin pyörii tasaisemmin ympäri. Niin kyllä noin kaikki asiaan vaikuttaa.
@ No yleensä kaikki kaarat missä hypridi ovat sontaa, ehkä ne uutena pelaa jonku vuoden mutta sitte alkaa ongelmat. Bensa-auto ilman turhia härpäkkeitä on ongelmattomin (tai vanhempi diesel).
Moottoriremontteja tehtiin 50-, 60, ja vielä70-luvullakin, sen jälkeen laatu parani ja moottoriremontit jäi historiaan. Nyt näyttää taas palattu vanhaa hyvään aikaan moottoriremonttien aikaan
Juurikin näin. 80-90 luvulla tehtiin vahvoja moottoreita ylpeys edellä, jakopäät oli tuplaketjuja jne. sitten siirryttiin 2000 luvulle ja ideologia alkoi muuttumaan pikkuhiljaa enemmän ja enemmän pelkkiin päästönormeihin ja co2 rupesi hallitsemaan koko alaa. Tämän johdosta sitten kaikkea ohennettiin ja kevennettiin ja samalla huoltovälejä pidennettiin jotta taulukot saatiin näyttämään entistä paremmilta ympäristön ja auton ostajan silmissä. Ja nyt ollaan taas pisteessä jossa nykypäivän bensiinimoottori alkaa olemaan elinkaarensa lopussa jo jopa alle 200 tonnia ajettuna.
....niinpä No kun on riittävän Hidas....Uusin vehje on -99.... niin on Laatua alla....jättää perintönä pojille 😊
@@maxracegarage125 Noi vanhanliiton moottorit on laadukkaampia, koreista vaan tahtoo rapistua helmapellit pois.. 😄
Meikäläisen volvolla on ajettu 600tkm ilman koneen avaamista.
@@Bemu_Expert Se on ko ei ollu AutoCADia ni joutu varmuuden vuoks tehä vähä vahvemmasta materiaalista. Siks nuo tietyt ysärin vehkeet kestää 1000hv vakio hilppeillä.
Sit tuli 2000 luvu ja tietokone laski millillee toleranssit että säästettii rahaa
Hyvää asiaa taas tuli 👍👍👍
Jeps ✌🏻
Jos verrataan N45 moottoriin pitääkö olla samoista asioista huolissaan myös tasapainotusakselin ajoitus ketjurempassa?
N42, N43, N45, N46 kaikki ovat samaa "moottori sukua" ja niitä koskee hyvin pitkälti samat asiat näin lyhyesti sanottuna.
Tosin tuon N45 on kaikista yksinkertaisin perusmalli kun ei ole valvetroniccia eikä suorasuihkujen tuomia lisäongelmia, eli on vanhemmiten edullisin ylläpitää ja korjata noista vaihtoehdoista.
Paljon tolla on ajettu? Näyttää samalta kun 400+ tkm ajettu volvon moottori 🤔
Mikä volvo sul? Irv Gordoni ajo yli 4 miljoonaa mailia P1800 koneella. Vissii tultu kehitykses vähä takapakkia
Yleensä tämän aikakauden (2005-2010vm) pienillä bensiinimoottoreilla on ajettu noin 200-300tkm..
@@Bemu_Expert Johtuukohan kuluminen hybridin kylmänä käynnistyvästä ja sammuilevasta bensakoneesta vai ihan suunniteltu hajoamaan? Aika tyhmää että menee näennäisesti ekologinen auto tosi nopeesti romuksi. Emännän 2005 volvolla on ajettu 558tonnia ja matka jatkuu 🤗
Täytyy ihmetellä et miks öljypohjassa pitää olla maali?
Kyllä sitä on varmaan mietitty ja voi olla pitkässä juoksussa, että se maali on siellä pienempi paha verrattuna ruosteeseen jos vaikka auto seisoo jonkin aikaa.
Sehän johtuu ilmiöstä nimeltä korroosio, öljy happanee kun kiertää palotilassa tarpeeksi kauan. Kyseessä korroosionesto maali. Tuo metallimateriaali öljypohjasta lähtee öljyn mukaan ja sitten aiheuttaa semmosta hiekkapesuimiötä. Myös vähentää kondenssiveden muodostumista öljypohjaan tuo maali.
@@kalletp8939 Tiiän et öljy muuttuu syövyttäväksi moottorissa mut ei se nyt niin paljoo et metallia pahemmin syövyttää. Sit kun sitä metallihiukkasta siihen tulee ja hioo niin sitä suuremmalla syyllä ihmettelen maalia. Mulla ei ole yhdessäkään öljypohjassa ollut maalia. Ei ole teräspohja ruostunu(sisältä)eikä alumiinipohja hapettunu vaikka on seissy. Kondenssivettä kertyy joo. Ajatteleeko autotehdas sitä maalatessaan öljypohjan että auto seisoo vuosia? Varsinkin nykykulttuurissa jossa varaosilla tehdään tulos...
Jäteöljyjä kun laitettu tynnyriin harrastetallilla. On diisselistä ja bensasta sekasin olevaa öljyä niin ei ole ruostunu. Sama tynnyri ulkona trukkilavan päällä kesät talvet. Korkeintaan pari litraa kondenssivettä parin vuoden tyhjennys välin aikana eikä oo ruostetta. Vaikka vesi peittää koko pohjan niin jonkunlainen öljykalvo siinä pohjassa on
Veikkaan että ne ajattelee että maalataanpas öljypohja paskalla maalilla joka irtoaa öljynkiertoon niin saadaan tehtyä katetta
mikä ihmeen hybridi jos E90 ja N43 ?
Videolla käsitellään myös X5 hybridiä.
Onko m62b44 moottorissa ilman vanoksia jotain mitä pitäs ottaa huomioon, löytyy omasta E39 nokalta kyseinen moottori ajettu 200tkm?
Ei noihin ole oikeastaan mitään yhtä oikeaa vastausta, vaan jokaisella on jokin oma mielipide tuollaisen laatuun ja kestävyyteen kun puhutaan kumminkin jo noin 25 vuotta vanhoista moottoreista jotka on olleet aikanaan melko harvinaisia ainakin Suomen maassa.
Käytöllä ja huollolla on aika iso painoarvo tuollaisen kestävyyreen. Toi voi laulaa vielä seuraavat parikymmentä vuotta iloisesti tai kanki voi tulla lohkosta läpi seuraavalla ajokerralla. Eipä noista voi oikein enempää arvailla..
Öljyt kannattaa vaihtaa aina kerran vuoteen tai noin kymppitonnin välein ja pistää vielä varmuuden vuoksi RVS sisään niin eiköhän tuolla ajele. 👌🏻
Kylläjän ne jakopään laahaimet murenee yleisesti m62b44 sessa. Että jakopääremppaa ainaki kannattaa harkita. Jos ei muuta nii ainaki öljypohja käyttää irti ja kahtoa ettei ole muovin paloja jo pohjassa.
Tarkasta ainakin öljypumppu, muistaakseni noissa irtoaa öljypumpun pultit huonolla tuurilla. Jotkut v8 oli nikasil pinnoitetuilla sylintereillä ja niiden kanssa oli ongelmia mutta en osaa sanoa yhtään oliko näissä b44 eli uudemmissa kuin 1995.
@@eamh2002 oliko tämä öljypumppu ongelma enemmän m50 ongelma, vai muistanko väärin 🤔 no mut kannataa sekin tarkistaa.
@@Taistelia88 Mulla on m50b25 enkä ainakaan muista että olis ollut missään juttua :) Se olikin tuo M60B40 moottori. Ehkä uudemmissa on korjattu ne ongelmat.
nykyään autotehtaat eivät edes halua että autoilla ajetaan vuosia, vaan niiden on hajottava että saadaan uusia myytyä.
Tämä on täysin totta. Ei näitä suunnitella kestämään ikuisuuksia. 7-8 vuotta / 150-200tkm on jo täysi elinikäennuste nyky autolle.
Sama logiikka on myös elektroniikassa, kodinkoneissa, huonekaluissa jne. Eletään kertakäyttökulttuurissa vaikka samalla pitäisi huomioida ympäristö asiat.
@Bemu_Expert itsellä tässä työn alla vuoden 1992 m50b20 turbokone. 384 tkm ja aivan virheettömiä oli laakerit. vaihdoin ne kuitenkin muun entisöinnin ohella mutta näkee mikä oli laatutaso muinoin. nykyään saa ehkä moista vain luxus-tason autoista...
Ei uskalla sanoo että.. ja kovaa ajoa vaan. 😬
Se on vaan parempi toivottaa varovaista ajoa RVS käsittelyiden kera 😅
BMW N-sarjan koneet on suurin virhe Saksan autoteollisuuden historiassa.
Jos ostaa bemari ni ostaa joko nii vanha että on M motti tai sit nii uuden että on B motti ni kaikki menee hyvin
N (New generation) sarjan koneissa lähdettiin tavoittelemaan uusia asioita ja päästötavotteita ja aina se tekniikka ei vaan mene joka kantilta katsottuna parempaan suuntaan.
Onhan noi olleet aikanaan teknisesti hienoja ja edistyksellisiä moottoreita kaikkine hienouksineen mutta nyt kun autot ovat vanhentuneet/halventuneet ja moottori ongelmia ilmenee niin on niissä haasteensa kun jotakin hajoaa. Lähinnähän noi kaikki on rahasta kiinni. Jos pätäkkää löytyy niin kyllähän kaikki on korjattavissa.
Uskoisin, että kun noi B sarjan koneetkin tästä vielä yhden 10 vuotta vanhenee niin ei se remontti niistäkään heti lopu, lähinnä kun kaikki on moottorin ympärillä pelkkää muovia pakosarjaa ja turboa lukuunottamatta..
@@Bemu_Expert Mut tuntu että ne N koneet oli susia jo uutena ja tuoreena. Ihan V8 konee jäähdytys putkista, kutos koneiden korkeapaine pummpu vikoihin ja N57 jakopää. Sit vielä kaikki nelos koneet oli susia ketjujen osalta.
@@DuBstep115 Onha esim m57 menny jakopäitä. Toki ei nii paljo mut kuitenki. N57/47 kestää iha hyvi ku vaihtelee öljyjä ja edes kerran tekee jakopään, jos siltä aikaa vaikuttaa.
@ Ei mee läpi noi "kyllä se ihan hyvin kestää ko huoltaa" ko oikeudessa on tapeltu ja bmw on hävinnyt.
@@DuBstep115 Ei nuo N57 koneet ole niin huonoja mitä yleensä puhutaan. Niihin pitää vain öljyt vaihtaa 10tkm välein niin kestävät pitkään. Tästä hyvä esimerkki on tutun m550d, jonka koneella ajettu 390tkm eikä ole koskaan avattu. Ja omasta mielestä öljyjen vaihto on todella halpa vakuutus autolle.
Monet tekee jakopään näihin irroittamatta öljypohjaa, niin voi jäädä tasapainoakselit ajoittamatta.
Tekijöitä on joka lähtöön. Siksi on syytä aina keskustella asiakkaan kanssa kun he kysyyvät tarjouksia, että kuinka laajasti remontti suoritetaan.
Varmaan uudet vanoksen solenoidit syytä laittaa. Niitähän aina pestään, mutta ei ne kunnolla puhdistu, oon u-pessyt niitä moneen kertaan ja saanut vain hetken lisäaikaa..
Tokihan me laitetaan jos vain asiakkaalla riittää maksukykyä. Tosin mikäli vanhoissa ei ole vikaa niin ei se pakollista ole. Ne on kumminkin nopea ja helppo vaihtaa jälkikäteenkin mikäli vikaantuvat.
On kyllä melkoista kuravelliä nuo neloskoneet ja hyrbidit bemarilla, mutta niin ne vaikuttaa olevan nykyisin monella muullakin valmistajalla poislukien toyota. Oletko koskaan laskenut mikä on jakopää tai laakeri remppojen suhde 4 ja 6 koneiden välillä, tuskin kauhean montaa kutoskoneista on tarvinnut alle 500tkm ajettuna alkaa laakeroimaan tai jakoketjuja laitella...
Vannekiristää taitaa ajaa hupriditojotalla 😂 Kyllä sekin laukeaa vielä usko pois.
@Kualeppi lueppa uudelleen, rivien välistä voi selvitä millä moottoreilla bemarini ovat kulkeneet jo 20 vuotta....winkwink i6 😏
En nyt virallista tilastoa ole tehnyt mutta onhan se päivänselvää, että 4 pyttysiä on huomattavasti enemmän sekä ajossa, että remontissa. Toki pitää muistaa, että on niitä nelipyttyisiä valmistettu ja myytykkin huomattavasti enemmän. Totuus on kumminkin se, että kyllä niissä kutoskoneissa on yhtä heikot jakopäät ja laakerit kuin neloskoneissa. Ne on samaa tavaraa. Ehkä niiden parempi maine juontaa siitä kun niitä on huomattavasti vähemmän liikenteessä.
Tosin 6 koneiden jakopäät mm kestää hieman paremmin kun esim 6 pyttyisessä dieselissä on kahdella männällä oleva korkeapaine pumppu mikä rullaa paremmin kuin yksi mäntäinen 4 pyttysen pumppu ja kyllähän kutoskoneen käynti on myös tasaisempaa eikä niin repivää nykimistä kuin neloskoneessa. Ja 6 koneen nokissa on myös enemmän nokkia niin nekin pyörii tasaisemmin ympäri. Niin kyllä noin kaikki asiaan vaikuttaa.
@ No yleensä kaikki kaarat missä hypridi ovat sontaa, ehkä ne uutena pelaa jonku vuoden mutta sitte alkaa ongelmat. Bensa-auto ilman turhia härpäkkeitä on ongelmattomin (tai vanhempi diesel).
@@Kualeppi Vanhassa hybridissä on tuplaviat perinteiseen autoon nähden.
Toki uutena ja uudehkona ovat ihan ok pelejä.
Jos iso akku en kuole ,sitten meni paskasta mottori 😂😂😂😂