Bune frantuzoaicele dar sa sa vorbim despre ele din scaun de Bmw :))).In orice caz felicitari pentru continutul tehnic si sintactic morfologic :)) Multumim!
Asteptam subiectul asta. La al meu 307 2.0 HDi 2003 incepe sa se infunde filtrul dupa vreo 80-100 km prin oras. O simt la acceleratie cum apare lag. De obicei nu o las sa ajunga in starea asta dar se mai intampla... Atunci o scot pe autostrada, bag vreo cateva zeci de km si apoi se curata si nu mai am nicio problema. 😁 Mentionez ca totusi masina vede drumuri destul de lungi in rest, in oras cred ca max 20% o folosesc.... In rest, 80% pe autostrada si DN-uri si merg cu ea turata. Fiind din 2003 si printre primele modele de DPF-uri, ma asteptam sa se duca mai repede dar din ce vad, astea vechi de duc mai greu decat cele de la modele recente. Foarte impresionat. Si da, cand alimentezi, vede cata motorina bagi si injecteaza o anumita cantitate de aditiv. La mine era pe 0 rezervorul si l-am umplut. Destul de scump lichidul asta, vreo 5 mil un bidon de 5 litri.. cel putin cand l-am luat eu 😁
Nu contest problemele care apar la unele auto de diferite "marci" si nici care este cea mai grozavă,Dar,durata de viata este de cum ai grija de ea.La această dată dețin un A4,1.9 tdi/anul 1996 fab.Cu sinceritate va spun ca este cea mai tare de cele anterioare(Renault,CE,Ford).O dețin de 12 ani pe care am cumpărat din D.de la proprietar cu 200mii km.Acum am ajuns la >430 mii km si totul functioneaza normal(Clima,electric,etc).
Detinator de Peugeot 508 2.0 BlueHDI E6(acelasi cu motorul de pe RXH-ul pe care l-ai mentionat doar ca eu am berlina). Unde se gaseste acest minunat rezervor de Eolys pe modelul din 2016-2017? M-am invartit vreo doua ore pe langa masina si nu l-am gasit; presupun ca poate eu nu il am.
Salutare!Renaul ce sistem dpf foloseste,ca sincer nici la astia nu am auzit sa fie mari probleme.Eu am un Golf si uitandu ma pe grupuri,majoritatea discutiilor sunt legate de probleme dpf si egr.Nu inteleg de unde aceste probleme la nemtesti si dc la francezi nu sunt.Ceva nu se leaga.Vlad,poate faci un video comparativ.
La Pejo-ul meu a fost completat pe la vreo 180000 km. Cica duce cam 200000, aproximativ. Asa ne-am gandit si ca avea km reali. Mi-a aparut martorul de FAP care spunea ca este pericol de infundare a acestuia. Masina functiona OK. Era lipsa de Eolys. A fost vreo 750 lei cu manopera acu vreo 4 ani. Rezervorul este in portbagaj, stanga, sub mocheta, pe la aripa.
Salut Vlad. Intrebare de baraj - EOLIS a fost pus pe motoarele diesel, dar au existat si masini pe benzina care au avut sistem EOLIS? Am auzit o discutie cum ca pe benzinarele de cilindree mare, pentru reducerea a noxelor, au fost montate sisteme EOLIS. Am cautat pe internet dar n-am gasit nici o referire la asa ceva si cred ca de fapt in discutia respectiva se facea o confuzie intre tipurile de motoare. Frumoasa prezentarea si foarte intersanta. Bafta!
Chiar e reala statistic "problema" ...de cand am auzit mistourile, urmaresc cine nu semnalizeaza...si.clar exista o dominanta pe marca...adica pe o anumita tipologie de soferi care se asociaza mai frecvent cu marca respectiva....
Foarte informativ Oare toate motoarele 2.0 tdi fac span? Sau doar cele de pe passat b6 b7 au fost afectate? Motoarele 2.0tdci și hdi nu prea au fost cazuri parca
problema e de la unele pompe care au un defect la rola care e presata de cama , se pune de.a latul și face pilitura, sau intra aer in instalație si nu se mai unge ca lumea
@@vasilehonda1248 exact...Dumnezo' sa le dea sanatate la domnii chineji ca-s mici si simpatici...pacat ca nu au luat si SAAB-u' ca Domne feri' ce fain era un 9-5 din 2022 daca ala din 2010 a fost avion...stiu ca sunt NEVS ...
@@m-amsaturatdeprosti6650 e ochei, cine doreste o chinezarie Volvo, o cumpara...de cand sunt intrati in sistem chinejii, astia de la Volvo au vandut mai bine decat inainte.
Pentru Vlad, o intrebare! Vreau sa stiu daca ceea ce gandesc eu are macar un sambure de adevar. Consider ca masinile care sunt dotate cu transmisie automata "infunda" DPF-ul mult mai greu decat la o masina manuala. De ce am aceasta teorie si de ce te intreb daca tu consideri ca ar fi cat de cat adevarat. In momentul in care conducem o masina cu transmisie automata, momentele in care masina sa fie subturata si sa ii se ceara o putere foarte mare (respectiv foarte mult gaze cu o ardere incompleta), sunt putine. Consider ca in foarte multe situatii transmisiile automate sunt mult mai destepte decat un sofer obisnuit, iar in situatiile cele mai des intalnite cand se "infunda" DPF-ul, aceasta va retrograda inainte ca motorul sa intre la capacitate maxima, deci respectiv o sa fie intr-un regim de functionare potrivit, iar arderea va fi mai buna. In schimb la o cutie manuala, din lejeritate, plictiseala, momentele in care acceleram foarte tare masina subturat si nu retrogradam sunt mult mai des intalnite, iar masinile merg intr-un regim deloc optim pentru sistemul de reducere a poluarii cu care este echipata masina. Este ok anologica facuta de catre mine? Mersi!
poate avea o logică insa avand in vedere că toate sistemele electronice sunt adaptabile instant se poate calibra dinamic injecția,egr, turbo, ca sa se facă arderea complet
DPF-ul se infuda cel mai tare in oras. Sunt deparere ca automata il infunda mai tare in oras pentru ca tinde sa mearga subturat, parere personala. Am condus cateva masini din grupul VAG pe cutie automata si imi tinea motorul undeva la 1600 de ture, la 2000 deja schimba superioara. Ceea ce dauneaza motorului. Eu stiu ca disel-ul functioneaza cel mai bine intre 2000-2200, daca vorbim de turisme, masini mici, la camioane e altceva. Tu mergand cu 1600 risti sa chinui multe piese, pentru ca presiune, pentru ca ungere ... asa ca eu zic ca DPF-ul se infunda in primul rand de felul in care conduci. Te zgarcesti sa ii dai o talpa, platesti mai mult mai tarziu.
Vlad, o întrebare tehnică! Cum naiba își face regenerarea un motor pe benzină care are filtru de particule? Întreb pentru că la Captur ul 2 al soției, 1.3 tce nu am văzut niciodată semne de regenerare cum vad la dieselul meu. Nu tu creștere a turației, nici a consumului, a zgomotelor etc... Au tot injector care arde cenușă rezultată sau e alt sistem?
E curios pentru ca am avut un Logan 1.5 Euro 6 la care tot nu am vazut sa faca regenerare. Din ce am inteles, posibil sa se aplica si la tine, in cazul celor mai noi, Euro 6, masina stie mult mai bine cand si cum sa faca regenerarea astfel incat sa sa nu afecteze mersul masinii, si sa nu necesite nici o interventie din partea ta.
@@razvanalex07 da. Știu că nu are injector pentru arderea particulelor ca la diesel. Ceea ce nu înțeleg e unde le arde. Pe evacuare, in Egr? Zice ceva Vlad la un moment dat de Gpf ul de la acest BMW, de temperaturi mai înalte etc. Dar sunt și particule solide și acolo nu înțeleg cum sunt eliminate astea..
din ce am inteles, regenerarea la filtrul de particule in cazul motoarelor pe benzina se face pasiv, dupa ce motorul ajunge la temperatura optima, deoarece motoarele pe benzina functioneaza la temperaturi mai inalte, suficiente pentru a face regenearea. La diesel e nevoie de regenerare activa pentru ca functioneaza in mod normal la temperaturi mai joase, insuficiente pentru arderea particulelor. La regenerare se injecteaza motorina care creste temperatura suficient. Ca o consecinta, GPF-ul ar trebui sa fie mult mai fiabil ca DPF-ul.
@@sil778 da, exact, la diesel e nevoie de anumite conditii pentru regenrarea pasiva. Eu in 12.000km de cand am masina diesel Euro 6, nu am simtit niciodata ca si-a facut regenerarea. Dar 75% am mers la drum lung.
din ce vad eu nu masinile au probleme cu dpf-ul, soferii au probleme cu dpf-ul, respectiv nu se lasa unii pana nu il scot. si nu il scot ca e el asa rau, il scot ca sunt ei smecheri. de la taiere a lui din circuit pana la gaurirea sitei interne (astfel incat din exterior pare totul ok) mi s-au povestit o groaza de chestii. cum nu sunt fan diesel oricum ma lasa rece, insa ma deranjeaza dpdv al poluarii.
Mie mi sa aprins dpf-ul la 250mii km. Am fost cu mașina la optimal servis în Arad și ma costat curățarea lui 1850 lei. Am zis gata 100mii nu mai am treaba, după 3000km mi-a apărut iar. Acum sunt iar plecat din tara și nu pot ajunge la un servis care sa vadă ce are. Problema nu e ca doar apare în bord mereu, dar prima data când a apărut și am mers 7000km asa cu ea, mi-a topit capacul culbutoriu, galeria admisie și capacul de la filtrul de ulei. Pe lângă asta am mai schimbat și o grămadă de senzori care sunt scumpi și altele legate de dpf. Toata nebunia asta cu dpf-ul din ultimul an ma ajuns la vreo 2000 euro, și pentru ce, ca să poluez eu mai puțin? Iar restul mașinilor euro 1 pot merge și ele liniștite fără nici o problema.
@@paulpaul2112 pentru ca asa e legea. masinile euro 1 sunt infime ca numar si nu le poti pune dpf si nici nu le poti scoate din circulatie. se scot cand ajung la rabla. cui nu ii place schimba legea, nu scoate dpf-ul. maine incepem toti sa dam in cap ca nu ne convin chestii.
Toate cele bune Vlad! Te "urmaresc" cu placere de ceva ani si esti TOP, pentru mine esti in top cu RaitisRides, Alex on Autos si de ce nu, cu Scotty Kilmer :). Una peste alta, daca poti sa ma ajuti cu un sfat: vreau sa-mi cumpar un GV si oscilez intre GV80 3.5 Turbo si G70 3.3 T Sport Package, strict ma intereseaza performata/fiabilitate vs ce detin acum, un Stevio 2018 2.0 /280 CP . Te salut din Zakynthos!
Auto regenerarea filtrului de particule se face cam în intervalul ăla de km indiferent de ce care Euro este, dar începând de la E4. Auto regenerarea este controlată de senzorul de diferență de presiune din care pleacă 2 furtunuri, unul intră înainte și celălalt după filtru de particule și măsoară diferența de presiune la întrare și la ieșire.
@@MrCiociolin marea problemă a autoregenerarii este că e un proces de care foarte puține persoane își dau seama atunci când se întâmplă și asta face ca de cele mai multe ori, fără să știm, să oprim motorul chiar în timpul ei. Dacă îți cunoști mașina, îți vei da seama când are loc prin ascultarea motorului, vei observa că e un pic mai turat, se poate vedea și pe turometru, și că ventilatoarele de răcire a motorului funcționează, se aude un "zumzet". Dacă ai ajuns la destinație și observi că procesul este în curs, NU opri motorul ci așteaptă să termine. Durează 3-4 minute, ba chiar e ok să dai o tură cu mașina până se termină pt o mai bună răcire.
@@Remus_Mario Ca nu au pus un martor in bord cand isi face regenerarea e chiar cea mai mare prostie, sau greseala. Navigatii, scaune electrice, oglinzi pliabile etc... degeaba.
Salutare! O întrebare pentru domnul Vlad! Pe Ford focus mk3.5 1.5 tdci, 120 Hp care este un motor tot de origine PSA, regenerarea filtrului de particule se face post injecție sau e cu eolys? Multumesc anticipat!🙌🏻🍻
1.5 DCI k9k de 110 Cp Euro5 , are 12 ani si e in toate mintile la aproape 300K Km . E adevarat ca nu-i place orasul , dar nici nu se infunda daca-i dai "bataie" si consumabile la timp . Nu degeaba la preluat si Mercedes.
Acelasi motor il am pe megane 3 din 2010, are 400k km si nu am probleme cu DPF si nici nu scoate fum. Singurele piese fiind compresorul de AC, un senzor amonte turbina si consumabilele
Nu cred ca or sa dispara motoarele Diesel pe masinile mici. E o perioada acuma in cre a dat nebunia electricelor in noi. Insa, in momentul in care nu o sa mai avem loc unde sa le ingropam, va deveni cea mai mare problema. Multe piese din aceste masini nu sunt reciclabile, si bateriile sunt foarte poluante. Asa ca undeva in 8 ani maxim eu zic ca o sa ne intoarcem iar la Diesel, cum le-am gasit si acum 100 de ani rostul. De ce Diesel? Pai are o durata de viata cam de 2 ori mai mare decat un benzinar. Stiu ca imi pun lumea in cap, dar daca mai sunt masini pe benzina dupa 2010 care ating 300k Km fara investitii majore in motor ... e o exceptie. Un Diesel greu sa moara. Au probleme in ultimul timp pentru ca au trebuit sa gaseasca solutii rapide pentru a deveni mai putin poluante din cauza emisiilor. Dar ca intretinere si durata de viata, daca sunt ingrijite si conduse cum trebuie, un Diesel nu te lasa niciodata.
@@vladdutz20 s-au complicat pentru ca au trebuit sa coboara mult emisiile. Au coborat capacitatea motorului si au venit cu turbo pentru a mari puterea. Dupa au venit si cu reciclarea gazelor, stocarea particolelor poluante, acuma si cu Adblue ... au fost nevoiti sa-l "sugrume" pentru ca s-a ajuns la ideea ca simplu e prea poluant. Eu am zis ca se va dovedi mai putin poluant, in timp, un motor diesel decat o masina electrica. Doar ca nu vedem acuma pentru ca nu sunt multe electrice aruncate la gunoi. Cand nu vom mai putea trai din cauza lor ... o sa ne aducem aminte ca mai bine era cu Dieselul.
@@vladdutz20 Mercedes-Benz 190 2.5 D W201 sau Mercedes-Benz 300 sau BMW 524td ,de la BMW vestitul E30 .. sunt motoare care in lumea Diesel au avut nemurire. Am zis de la buninceput ca o sa-mi pun benzinari in cap. Am dat cateva exemple aici doar pentru a reaminti cateva Dieseluri care nu au murit nici dupa aproape 40 de ani. Am prieteni cu Mercedes 190D , in loc de motorina ii baga ulei (de motor, de cutie, de grup ... orice ulei) cu sistem de filtrare pentru ca au multe pilituri in uleiul uzat. Motoarele alea sunt Diesel, si au poate 1 Milion de Kilometri fara sa se faca interventie la pistoane, camasi... sunt motoare diesel foarte simple, fara filtre si EGR, fara turbo ... motor clasic Diesel cum era pe ARO.
Ce oribil e sa traiesti printre betoane, Doamne, oribil... (la inceputul clipului ma refer, dar nu numai) Cat de inghesuiti si tristi arata toti oamenii aia din trafic, veniti la capatuiala...Nu se vor lasa pana nu vor taia si ultimul copac, sa faca loc la un condominium dragutz, pe placul lor de venetici lacomi...Fac bani doar sa aiba pentru doctori...
Avand in vedere ca Adblue contine 32,5% uree si 67,5% apa deionizata, ne-am putea pisa in rezervor in caz de nu gasim solutia magica de cumparat? :)) Daca da, ciudat mod de a salva planeta :))
Frantuzoaicele nu au probleme cu DPF -ul dar au cu senzorul de la rezervorul de AdBlue o spun din propria experienta , pana in luna Decembrie 2021 am avut un Citroen C4 Grand Picasso 2016 la care am schimbat pe garantie (1500€) acel senzor .
focus 2 e euro 4........ prima generatie de dpf pe masini, mereu primele lucruri dau oarecum chix.... problema era la focus 2 ca dpf-ul era dintr-o bucata. acelasi motor pe Peugeot, era din doua bucati, il desfaceai in doua si il puteai schimba ieftin sau curata. Aditivul ala nu era rau. Era un aditiv practic pt motorina care ardea puternic in dpf... Mereu motorina era aditivata la alimentare. Se putea vedea nivelul pe diagnoza. Oricum un full de 2,5L tinea aprox 80 de mii de km....
@@vladdutz20 ai dreptate, pt a pastra integritatea ceramicii din interior. De aia cand cedeaza el, poti curata filtru ca tot degeaba. Ce nu se intelege in Romania e ca dpf-ul e consumabila, nu piesa spalabila cu apa (asta cu spalatul cu apa e exact ca si decarbonizarea, lucru total inutil). Daca merge curatat cu aer fierbinte pt ca a fost cumva incarcat prematur (acelasi lucru cum ar fi o regenerare normala pe masina dar cu dpf-ul pe banc) bine, daca nu, altul. De exemplu euro4 (1.6 HDI, TDCI, D etc) avea durata de viata garantata de producator 120 de mii, ce depasea peste, era pur si simplu, sa zicem noroc...
@@vladdutz20 In esenta este un filtru si functioneaza exact ca orice filtru, reactia chimica de care vorbesti tu se intampla in timpul regenerarii (pasive sau active) si este cea care curata filtrul.
@@poldaniel3574 nu văd nimic de râs . în 100.000 km sigur trebuie completat... vrei să zici că în toți acești km ,nu se consumă mai deloc aditiv astfel încât să fie de ajuns doar verificare ??
@@missionnad1 se verifică și dacă e nevoie, normal că se completează, dar dacă constați că din 3 litri s-a consumat 1 litru în cei 100.000, nu reprezintă o urgență să completezi. Când am scris ce spune cartea, am scris exact așa cum scrie în ea.
Mie îmi plac mașinile PSA și motoarele lor. Dar ce îmi e când se duce DPF-ul, ce îmi e când se duce pompa de Eolys... De fapt rezervorul Eolys e mai scump de înlocuit.
Citroën c5, 2009, luat de nou, 1.6 hdi, probleme la DPF de la 170 000km . In concret, mașina scoate fum negru și apare doar martorul ca Filtru e aproape plin dar fără a ma limita in vreun fel. La jaguar f pace 3.0D problemele DPF au început de la 60 000km
@@vladdutz20 un unchi a dus un 2.4 cu filtru pana la 400.000km fara a face regenerari active...B7 autostrada si talpa= reteta perfecta! 👍 unii tractoristi nu au ce cauta in tabara tractoristilor si deaia motoarele pe motorina sunt atat de urate de multi!
Eu am un Peugeot 206 1.6 HDI 110 cp, merg cu filtru infundat de la 200.000 km si acum am 224.000, se infunda si astea da-le drq de bagaboante, sa mai mearga 5-6 luni si si-a scos banii
Și un aspect mai ... critic. Este extraordinar de enervant când sunetul (vocea) se aude doar pe un singur canal... practic am ascultat tot videoclipul doar cu urechea dreaptă. A devenit supărător după primele 30 secunde. Poate mai umblați un pic la mixaj?
Subscriu în ce privește DPF la franceze. Dețin un citroen DS 4 1,6 hdi din 2012, am 150.000 km trecuți și nu am avut nimic de a face cu DPF ul, niciodată nu mi-a apărut pe bord probleme de genul :"nu opriți motorul, se face curățirea DPF".
ele au nevoie de regenerare pasiva prin condus turat uneori sau regenerare activa prin aditiv sau postinjectie. insa in mod real important este sa fie condus la drum lung ocazional
@@vladdutz20, fac periodic Germania - România și retur și atunci îi dau drumul "să zboare" pe autostradă în Germania și peste 200km/h și îi face foarte bine. Chiar și sunetul motorului devine mai ok după un asemenea drum.
@@adit552 constructorul zice ca este limitat la 190km/ora...daca pe autobahn ai depasit 200km/ora inseamna ca te impingea un Benveu 2.0 dizal M pachetu cu softu asezat.
@@poldaniel3574 care constructor? La mine în talon scrie viteza maxim constructivă 193,asta nu înseamnă viteza maximă ce poate fi atinsă, ci viteza maximă constructivă, adică pe care o poate atinge relativ ușor, iar de aici în sus, are nevoie de timp și spațiu ca să poată urca mai sus. Din păcate, aici nu pot să îți pun poză, dar îți pun un link imediat.
Bune frantuzoaicele dar sa sa vorbim despre ele din scaun de Bmw :))).In orice caz felicitari pentru continutul tehnic si sintactic morfologic :)) Multumim!
lasă că a avut bmw motoare franțuzești ceva ani :)
Corect! Inclusiv Mercedes dupa cum bine ai specificat intr-unul din videouri!
Asteptam subiectul asta. La al meu 307 2.0 HDi 2003 incepe sa se infunde filtrul dupa vreo 80-100 km prin oras. O simt la acceleratie cum apare lag. De obicei nu o las sa ajunga in starea asta dar se mai intampla... Atunci o scot pe autostrada, bag vreo cateva zeci de km si apoi se curata si nu mai am nicio problema. 😁 Mentionez ca totusi masina vede drumuri destul de lungi in rest, in oras cred ca max 20% o folosesc.... In rest, 80% pe autostrada si DN-uri si merg cu ea turata. Fiind din 2003 si printre primele modele de DPF-uri, ma asteptam sa se duca mai repede dar din ce vad, astea vechi de duc mai greu decat cele de la modele recente. Foarte impresionat. Si da, cand alimentezi, vede cata motorina bagi si injecteaza o anumita cantitate de aditiv. La mine era pe 0 rezervorul si l-am umplut. Destul de scump lichidul asta, vreo 5 mil un bidon de 5 litri.. cel putin cand l-am luat eu 😁
Am ascultat cu mare interes. Foarte faina prezentare, ca intotdeauna.
Nu contest problemele care apar la unele auto de diferite "marci" si nici care este cea mai grozavă,Dar,durata de viata este de cum ai grija de ea.La această dată dețin un A4,1.9 tdi/anul 1996 fab.Cu sinceritate va spun ca este cea mai tare de cele anterioare(Renault,CE,Ford).O dețin de 12 ani pe care am cumpărat din D.de la proprietar cu 200mii km.Acum am ajuns la >430 mii km si totul functioneaza normal(Clima,electric,etc).
Detinator de Peugeot 508 2.0 BlueHDI E6(acelasi cu motorul de pe RXH-ul pe care l-ai mentionat doar ca eu am berlina). Unde se gaseste acest minunat rezervor de Eolys pe modelul din 2016-2017? M-am invartit vreo doua ore pe langa masina si nu l-am gasit; presupun ca poate eu nu il am.
la citroenul C5 x7 e pe langa roata stanga spate
Eu am chiar RXH, las comentariu în caz că răspunde cineva, pentru că nu știu unde e :))
este o vezica din plastic într-o cutie rigida de plastic atasata rezervorului de motorina, e sub masina
e sub :D
Între caroserie și puntea rotii spate dreapta.
Salutare!Renaul ce sistem dpf foloseste,ca sincer nici la astia nu am auzit sa fie mari probleme.Eu am un Golf si uitandu ma pe grupuri,majoritatea discutiilor sunt legate de probleme dpf si egr.Nu inteleg de unde aceste probleme la nemtesti si dc la francezi nu sunt.Ceva nu se leaga.Vlad,poate faci un video comparativ.
felicitari! ai aflat de ce unii (printre care si eu) prefera masinile frantuzesti :))
Vlad am si eu o intrebare,....la fordul meu din 2010, exista acel lichid numit Eolys, mentionand ca motorul este de 2.0 litri 140 ps!
da, sigur are
La Pejo-ul meu a fost completat pe la vreo 180000 km. Cica duce cam 200000, aproximativ. Asa ne-am gandit si ca avea km reali. Mi-a aparut martorul de FAP care spunea ca este pericol de infundare a acestuia. Masina functiona OK. Era lipsa de Eolys. A fost vreo 750 lei cu manopera acu vreo 4 ani. Rezervorul este in portbagaj, stanga, sub mocheta, pe la aripa.
Salut Vlad. Intrebare de baraj - EOLIS a fost pus pe motoarele diesel, dar au existat si masini pe benzina care au avut sistem EOLIS? Am auzit o discutie cum ca pe benzinarele de cilindree mare, pentru reducerea a noxelor, au fost montate sisteme EOLIS. Am cautat pe internet dar n-am gasit nici o referire la asa ceva si cred ca de fapt in discutia respectiva se facea o confuzie intre tipurile de motoare. Frumoasa prezentarea si foarte intersanta. Bafta!
nu, doar pe diesel a fost eolys
Omu stie ce zice ! Bravo Vlad 🙋🏻♂️👍
ma contrazic cu un prieten....BMW are semnalizatoare in standard sau, mai exact, de la ce versiune se pot pune?
șoferul e problema, nu mașina
Benveu are semnalizare in standard, dar este foarte scump lichidul de semnalizare si multi nu si-l permit acel lux!
Chiar e reala statistic "problema" ...de cand am auzit mistourile, urmaresc cine nu semnalizeaza...si.clar exista o dominanta pe marca...adica pe o anumita tipologie de soferi care se asociaza mai frecvent cu marca respectiva....
Foarte informativ
Oare toate motoarele 2.0 tdi fac span?
Sau doar cele de pe passat b6 b7 au fost afectate?
Motoarele 2.0tdci și hdi nu prea au fost cazuri parca
problema e de la unele pompe care au un defect la rola care e presata de cama , se pune de.a latul și face pilitura, sau intra aer in instalație si nu se mai unge ca lumea
Foarte interesant. Poti face un video si despre motoarele diesel care nu folosesc ad blue? ex D4 de la Volvo
Folvo ie cu "f" si nu ie bune boss ca ie chinezarie!
@@vasilehonda1248 exact...Dumnezo' sa le dea sanatate la domnii chineji ca-s mici si simpatici...pacat ca nu au luat si SAAB-u' ca Domne feri' ce fain era un 9-5 din 2022 daca ala din 2010 a fost avion...stiu ca sunt NEVS ...
da, am mai povestit de cele de Mazda, secretul este că au raport de compresie mic și nu emit oxizii de azot multi
@@vladdutz20 Merci de raspuns. Am inteles acum, detin un asfel de motor pe un S60 si chiar ma intrebam cum de nu are ad blue.
@@m-amsaturatdeprosti6650 e ochei, cine doreste o chinezarie Volvo, o cumpara...de cand sunt intrati in sistem chinejii, astia de la Volvo au vandut mai bine decat inainte.
Pentru Vlad, o intrebare! Vreau sa stiu daca ceea ce gandesc eu are macar un sambure de adevar. Consider ca masinile care sunt dotate cu transmisie automata "infunda" DPF-ul mult mai greu decat la o masina manuala. De ce am aceasta teorie si de ce te intreb daca tu consideri ca ar fi cat de cat adevarat.
In momentul in care conducem o masina cu transmisie automata, momentele in care masina sa fie subturata si sa ii se ceara o putere foarte mare (respectiv foarte mult gaze cu o ardere incompleta), sunt putine. Consider ca in foarte multe situatii transmisiile automate sunt mult mai destepte decat un sofer obisnuit, iar in situatiile cele mai des intalnite cand se "infunda" DPF-ul, aceasta va retrograda inainte ca motorul sa intre la capacitate maxima, deci respectiv o sa fie intr-un regim de functionare potrivit, iar arderea va fi mai buna.
In schimb la o cutie manuala, din lejeritate, plictiseala, momentele in care acceleram foarte tare masina subturat si nu retrogradam sunt mult mai des intalnite, iar masinile merg intr-un regim deloc optim pentru sistemul de reducere a poluarii cu care este echipata masina.
Este ok anologica facuta de catre mine? Mersi!
poate avea o logică insa avand in vedere că toate sistemele electronice sunt adaptabile instant se poate calibra dinamic injecția,egr, turbo, ca sa se facă arderea complet
DPF-ul se infuda cel mai tare in oras. Sunt deparere ca automata il infunda mai tare in oras pentru ca tinde sa mearga subturat, parere personala. Am condus cateva masini din grupul VAG pe cutie automata si imi tinea motorul undeva la 1600 de ture, la 2000 deja schimba superioara. Ceea ce dauneaza motorului. Eu stiu ca disel-ul functioneaza cel mai bine intre 2000-2200, daca vorbim de turisme, masini mici, la camioane e altceva. Tu mergand cu 1600 risti sa chinui multe piese, pentru ca presiune, pentru ca ungere ... asa ca eu zic ca DPF-ul se infunda in primul rand de felul in care conduci. Te zgarcesti sa ii dai o talpa, platesti mai mult mai tarziu.
Mergi pe sport și nu se mai înfundă ,plus drumuri lungi.
Vlad, o întrebare tehnică! Cum naiba își face regenerarea un motor pe benzină care are filtru de particule? Întreb pentru că la Captur ul 2 al soției, 1.3 tce nu am văzut niciodată semne de regenerare cum vad la dieselul meu. Nu tu creștere a turației, nici a consumului, a zgomotelor etc... Au tot injector care arde cenușă rezultată sau e alt sistem?
E curios pentru ca am avut un Logan 1.5 Euro 6 la care tot nu am vazut sa faca regenerare. Din ce am inteles, posibil sa se aplica si la tine, in cazul celor mai noi, Euro 6, masina stie mult mai bine cand si cum sa faca regenerarea astfel incat sa sa nu afecteze mersul masinii, si sa nu necesite nici o interventie din partea ta.
@@razvanalex07 da. Știu că nu are injector pentru arderea particulelor ca la diesel. Ceea ce nu înțeleg e unde le arde. Pe evacuare, in Egr? Zice ceva Vlad la un moment dat de Gpf ul de la acest BMW, de temperaturi mai înalte etc. Dar sunt și particule solide și acolo nu înțeleg cum sunt eliminate astea..
din ce am inteles, regenerarea la filtrul de particule in cazul motoarelor pe benzina se face pasiv, dupa ce motorul ajunge la temperatura optima, deoarece motoarele pe benzina functioneaza la temperaturi mai inalte, suficiente pentru a face regenearea. La diesel e nevoie de regenerare activa pentru ca functioneaza in mod normal la temperaturi mai joase, insuficiente pentru arderea particulelor. La regenerare se injecteaza motorina care creste temperatura suficient. Ca o consecinta, GPF-ul ar trebui sa fie mult mai fiabil ca DPF-ul.
@@ZzarraXxX da ,însă și cu acela potinajunge înfundat, știu pe cineva cu ford focus ,a ajuns deja de 2 ori cu el infundat .
@@sil778 da, exact, la diesel e nevoie de anumite conditii pentru regenrarea pasiva. Eu in 12.000km de cand am masina diesel Euro 6, nu am simtit niciodata ca si-a facut regenerarea. Dar 75% am mers la drum lung.
din ce vad eu nu masinile au probleme cu dpf-ul, soferii au probleme cu dpf-ul, respectiv nu se lasa unii pana nu il scot. si nu il scot ca e el asa rau, il scot ca sunt ei smecheri. de la taiere a lui din circuit pana la gaurirea sitei interne (astfel incat din exterior pare totul ok) mi s-au povestit o groaza de chestii. cum nu sunt fan diesel oricum ma lasa rece, insa ma deranjeaza dpdv al poluarii.
Mie mi sa aprins dpf-ul la 250mii km. Am fost cu mașina la optimal servis în Arad și ma costat curățarea lui 1850 lei. Am zis gata 100mii nu mai am treaba, după 3000km mi-a apărut iar.
Acum sunt iar plecat din tara și nu pot ajunge la un servis care sa vadă ce are.
Problema nu e ca doar apare în bord mereu, dar prima data când a apărut și am mers 7000km asa cu ea, mi-a topit capacul culbutoriu, galeria admisie și capacul de la filtrul de ulei. Pe lângă asta am mai schimbat și o grămadă de senzori care sunt scumpi și altele legate de dpf.
Toata nebunia asta cu dpf-ul din ultimul an ma ajuns la vreo 2000 euro, și pentru ce, ca să poluez eu mai puțin? Iar restul mașinilor euro 1 pot merge și ele liniștite fără nici o problema.
@@paulpaul2112 nu îți permiți întreținerea, nu îți cumperi e simplu 🙄
@@paulpaul2112 pentru ca asa e legea. masinile euro 1 sunt infime ca numar si nu le poti pune dpf si nici nu le poti scoate din circulatie. se scot cand ajung la rabla. cui nu ii place schimba legea, nu scoate dpf-ul. maine incepem toti sa dam in cap ca nu ne convin chestii.
Câtă ipocrizie ! Vorbesc de poluare unii care fiarele lor consumă 15 % în oraș ! În oraș ar trebui să mergem NUMAI cu bicicleta sau trolebuzul !
@@LM-vp6qe sa bag 2000-3000 euro pe an, nu e problema.
Problema e ca servis urile nu își fac bine treaba și problema persista..
Superba prezentare!
Toate cele bune Vlad! Te "urmaresc" cu placere de ceva ani si esti TOP, pentru mine esti in top cu RaitisRides, Alex on Autos si de ce nu, cu Scotty Kilmer :). Una peste alta, daca poti sa ma ajuti cu un sfat: vreau sa-mi cumpar un GV si oscilez intre GV80 3.5 Turbo
si G70 3.3 T Sport Package, strict ma intereseaza performata/fiabilitate vs ce detin acum, un Stevio 2018 2.0 /280 CP . Te salut din Zakynthos!
interesant motorul 3.5 că are injecție hibrida și intercooler aer apa și este și mild hybrid
@@vladdutz20 Multumesc Vlad!
cu ce frecventa se fac regenerarile la un Euro5, trecut de 200k km si 8 ani? 80% mers extra urban? forumurile zic ca undeva la 450-600 km
Auto regenerarea filtrului de particule se face cam în intervalul ăla de km indiferent de ce care Euro este, dar începând de la E4. Auto regenerarea este controlată de senzorul de diferență de presiune din care pleacă 2 furtunuri, unul intră înainte și celălalt după filtru de particule și măsoară diferența de presiune la întrare și la ieșire.
@@Remus_Mario multumesc. Incerc sa mi fac o idee cam cand e cazul de o vizita la service, insa daca ramane in zona asta, totul e ok.
@@MrCiociolin marea problemă a autoregenerarii este că e un proces de care foarte puține persoane își dau seama atunci când se întâmplă și asta face ca de cele mai multe ori, fără să știm, să oprim motorul chiar în timpul ei.
Dacă îți cunoști mașina, îți vei da seama când are loc prin ascultarea motorului, vei observa că e un pic mai turat, se poate vedea și pe turometru, și că ventilatoarele de răcire a motorului funcționează, se aude un "zumzet". Dacă ai ajuns la destinație și observi că procesul este în curs, NU opri motorul ci așteaptă să termine. Durează 3-4 minute, ba chiar e ok să dai o tură cu mașina până se termină pt o mai bună răcire.
@@Remus_Mario am observat recent la un Fopel ca se aprinde un martor in bord cand isi face regenerarea...
@@Remus_Mario Ca nu au pus un martor in bord cand isi face regenerarea e chiar cea mai mare prostie, sau greseala. Navigatii, scaune electrice, oglinzi pliabile etc... degeaba.
Salutare! O întrebare pentru domnul Vlad!
Pe Ford focus mk3.5 1.5 tdci, 120 Hp care este un motor tot de origine PSA, regenerarea filtrului de particule se face post injecție sau e cu eolys? Multumesc anticipat!🙌🏻🍻
acel 1.5 are o baza de psa dar e dezvoltat de ford, e posibil sa nu aibă, dar poti verifica pe sub masina
@@vladdutz20 îți mulțumesc pentru răspuns🙌🏻
La qashqai 2.0 dci 2011 automata 250k km ,filtru inca activ ! Cutia schimba la 2200 turatii normal ,sa imi spuneti o cutie care schimba asa !
😂😂😂🤗🤗KIA 1.6 2010 280 km schimbi la 1500 turatii🤔🤗🤔
1.5 DCI k9k de 110 Cp Euro5 , are 12 ani si e in toate mintile la aproape 300K Km . E adevarat ca nu-i place orasul , dar nici nu se infunda daca-i dai "bataie" si consumabile la timp . Nu degeaba la preluat si Mercedes.
Mercedes chiar a adus îmbunătățiri cum ar fi integrare admisie in capac supape, intercooler cu antigel, și egr suplimentar
@@vladdutz20 la 1.5?
@@misterlove6225 da, se numește OM608 motorul, cel de 115 cai
@@vladdutz20 ok. Nu mai sunt la curent cu noile modele, pe C class știu că e 1.6 (care nu știu dacă e tot de pe Renault luat), de asta întrebam.
Acelasi motor il am pe megane 3 din 2010, are 400k km si nu am probleme cu DPF si nici nu scoate fum. Singurele piese fiind compresorul de AC, un senzor amonte turbina si consumabilele
Nu cred ca or sa dispara motoarele Diesel pe masinile mici. E o perioada acuma in cre a dat nebunia electricelor in noi. Insa, in momentul in care nu o sa mai avem loc unde sa le ingropam, va deveni cea mai mare problema. Multe piese din aceste masini nu sunt reciclabile, si bateriile sunt foarte poluante. Asa ca undeva in 8 ani maxim eu zic ca o sa ne intoarcem iar la Diesel, cum le-am gasit si acum 100 de ani rostul. De ce Diesel? Pai are o durata de viata cam de 2 ori mai mare decat un benzinar. Stiu ca imi pun lumea in cap, dar daca mai sunt masini pe benzina dupa 2010 care ating 300k Km fara investitii majore in motor ... e o exceptie. Un Diesel greu sa moara. Au probleme in ultimul timp pentru ca au trebuit sa gaseasca solutii rapide pentru a deveni mai putin poluante din cauza emisiilor. Dar ca intretinere si durata de viata, daca sunt ingrijite si conduse cum trebuie, un Diesel nu te lasa niciodata.
pe mașini mici nu își mai au rostul, sunt prea complexe
@@vladdutz20 s-au complicat pentru ca au trebuit sa coboara mult emisiile. Au coborat capacitatea motorului si au venit cu turbo pentru a mari puterea. Dupa au venit si cu reciclarea gazelor, stocarea particolelor poluante, acuma si cu Adblue ... au fost nevoiti sa-l "sugrume" pentru ca s-a ajuns la ideea ca simplu e prea poluant. Eu am zis ca se va dovedi mai putin poluant, in timp, un motor diesel decat o masina electrica. Doar ca nu vedem acuma pentru ca nu sunt multe electrice aruncate la gunoi. Cand nu vom mai putea trai din cauza lor ... o sa ne aducem aminte ca mai bine era cu Dieselul.
@@Laurentiu_Marinescu diesel este pentru utilaje,la masini mici a fost tot timpul prea complex
@@vladdutz20 Mercedes-Benz
190 2.5 D W201 sau Mercedes-Benz
300 sau BMW 524td ,de la BMW vestitul E30 .. sunt motoare care in lumea Diesel au avut nemurire. Am zis de la buninceput ca o sa-mi pun benzinari in cap. Am dat cateva exemple aici doar pentru a reaminti cateva Dieseluri care nu au murit nici dupa aproape 40 de ani. Am prieteni cu Mercedes 190D , in loc de motorina ii baga ulei (de motor, de cutie, de grup ... orice ulei) cu sistem de filtrare pentru ca au multe pilituri in uleiul uzat. Motoarele alea sunt Diesel, si au poate 1 Milion de Kilometri fara sa se faca interventie la pistoane, camasi... sunt motoare diesel foarte simple, fara filtre si EGR, fara turbo ... motor clasic Diesel cum era pe ARO.
De ce nu se fabrica un combustibil sintetic? Nu se vrea. Nemții au avut în ww2.
Ce tampeni spui tu am avut o gramada de masini si doar cu una am ramas pe autostrada din cauza la dpf ( renault scenic )
pai daca nu ești atent... eu vorbeam despre grup psa și motoarele hdi.
Un clip cu subaru ee20 se poate?
Ce fácil in madrid?
La ultima generație de motoare, Scania nu mai foloseste chiuloase individuale ca in trecut. Si nici sistemul "pushrod" al supapelor.
Ce oribil e sa traiesti printre betoane, Doamne, oribil... (la inceputul clipului ma refer, dar nu numai) Cat de inghesuiti si tristi arata toti oamenii aia din trafic, veniti la capatuiala...Nu se vor lasa pana nu vor taia si ultimul copac, sa faca loc la un condominium dragutz, pe placul lor de venetici lacomi...Fac bani doar sa aiba pentru doctori...
așa e:)
Avand in vedere ca Adblue contine 32,5% uree si 67,5% apa deionizata, ne-am putea pisa in rezervor in caz de nu gasim solutia magica de cumparat? :)) Daca da, ciudat mod de a salva planeta :))
Frantuzoaicele nu au probleme cu DPF -ul dar au cu senzorul de la rezervorul de AdBlue o spun din propria experienta , pana in luna Decembrie 2021 am avut un Citroen C4 Grand Picasso 2016 la care am schimbat pe garantie (1500€) acel senzor .
la multe masini noi toata instalatia de adblue este problematica
Un vlog cu Passat Bi-Tdi ?
am găsit unul dar abia la toamna, până atunci fac la un passat tsi de 272cp
La focus 2 se punea cerina si nu prea se stia la revizii, ca si sita de la turbo. Fail in serie.
focus 2 e euro 4........ prima generatie de dpf pe masini, mereu primele lucruri dau oarecum chix.... problema era la focus 2 ca dpf-ul era dintr-o bucata. acelasi motor pe Peugeot, era din doua bucati, il desfaceai in doua si il puteai schimba ieftin sau curata. Aditivul ala nu era rau. Era un aditiv practic pt motorina care ardea puternic in dpf... Mereu motorina era aditivata la alimentare. Se putea vedea nivelul pe diagnoza. Oricum un full de 2,5L tinea aprox 80 de mii de km....
aditivul defapt coboară temperatura necesară regenerarii, nu o creste 😁
@@vladdutz20 ai dreptate, pt a pastra integritatea ceramicii din interior. De aia cand cedeaza el, poti curata filtru ca tot degeaba. Ce nu se intelege in Romania e ca dpf-ul e consumabila, nu piesa spalabila cu apa (asta cu spalatul cu apa e exact ca si decarbonizarea, lucru total inutil). Daca merge curatat cu aer fierbinte pt ca a fost cumva incarcat prematur (acelasi lucru cum ar fi o regenerare normala pe masina dar cu dpf-ul pe banc) bine, daca nu, altul. De exemplu euro4 (1.6 HDI, TDCI, D etc) avea durata de viata garantata de producator 120 de mii, ce depasea peste, era pur si simplu, sa zicem noroc...
@@hansbuchert5399 așa este, unii jurnaliști RUclipsri nu înțeleg că în dpf se produce o reacție chimică, nu este o sita sau filtru
@@vladdutz20 In esenta este un filtru si functioneaza exact ca orice filtru, reactia chimica de care vorbesti tu se intampla in timpul regenerarii (pasive sau active) si este cea care curata filtrul.
Eu am crezut inițial ca e un titlu ironic :))
2:53 o la la mesio vu parle tre bien franse, bravo! Viv la Frans!
E foarte enervant că în casca dreaptă se aude mult mai tare sunetul decât în casca stânga.
'Neata...😊
Acel lichid cerat costa 800 ron 100 ml
Cartea service de la mașina mea spune că la 100.000 km se verifică eolysul.
Se verifică ori se completează ?
@@missionnad1 se ferifica nivelul si se completeaza daca necesita...deci, si una si alta...ca sa impac si varza si capra! 😂😂
@@poldaniel3574 nu văd nimic de râs .
în 100.000 km sigur trebuie completat... vrei să zici că în toți acești km ,nu se consumă mai deloc aditiv astfel încât să fie de ajuns doar verificare ??
@@missionnad1 nici macar nu am zambit! Doar v-am dat dreptate la amandoi...eu si la mesaje de condeante pun 😂😂😂 asta nu inseamna ca rad!
@@missionnad1 se verifică și dacă e nevoie, normal că se completează, dar dacă constați că din 3 litri s-a consumat 1 litru în cei 100.000, nu reprezintă o urgență să completezi.
Când am scris ce spune cartea, am scris exact așa cum scrie în ea.
Mie îmi plac mașinile PSA și motoarele lor. Dar ce îmi e când se duce DPF-ul, ce îmi e când se duce pompa de Eolys... De fapt rezervorul Eolys e mai scump de înlocuit.
ei nu...au ...si aceste probleme le duc si celelalte marci care folosesc motoare PSA.
da dar mai puțin ca la alte mărci cu condiția să fie întreținute mașinile
Citroën c5, 2009, luat de nou, 1.6 hdi, probleme la DPF de la 170 000km . In concret, mașina scoate fum negru și apare doar martorul ca Filtru e aproape plin dar fără a ma limita in vreun fel.
La jaguar f pace 3.0D problemele DPF au început de la 60 000km
pai oricum un dpf cam 150k are viață oficial
@@vladdutz20 un unchi a dus un 2.4 cu filtru pana la 400.000km fara a face regenerari active...B7 autostrada si talpa= reteta perfecta! 👍 unii tractoristi nu au ce cauta in tabara tractoristilor si deaia motoarele pe motorina sunt atat de urate de multi!
Eu am un Peugeot 206 1.6 HDI 110 cp, merg cu filtru infundat de la 200.000 km si acum am 224.000, se infunda si astea da-le drq de bagaboante, sa mai mearga 5-6 luni si si-a scos banii
pai depinde pe unde a bagabontit:))
@@vladdutz20 Bagaboanta italianca
Pentru ca nu au sute de mii de km din cauza ca stau mai mult in service decat pe asfalt? Ie masini cu "f", deci....
Genial!👍😂
Altfel iti vin ideile in bembeu”
Motorul, este origine psa!
hybrid
Și un aspect mai ... critic. Este extraordinar de enervant când sunetul (vocea) se aude doar pe un singur canal... practic am ascultat tot videoclipul doar cu urechea dreaptă. A devenit supărător după primele 30 secunde. Poate mai umblați un pic la mixaj?
@@vasilehonda1248 am încercat și am întors căștile înainte să pun critica. E exact la fel de rău.
asta pentru că telefonul este in stânga mea.
o sa pun lavaliera atunci
@@vladdutz20 la caruta, conectat la DinteAlbastru, casetofonu' merge pe toate boxele!
Se poate seta din setări la editat ca sunetul sa fie mono. Oricum informațiile sunt importate! 🙈🍺🍻
Sau dacă vreți puteți seta voi sunetul pe mono când ascultați! 😜🤪
Subscriu în ce privește DPF la franceze. Dețin un citroen DS 4 1,6 hdi din 2012, am 150.000 km trecuți și nu am avut nimic de a face cu DPF ul, niciodată nu mi-a apărut pe bord probleme de genul :"nu opriți motorul, se face curățirea DPF".
ele au nevoie de regenerare pasiva prin condus turat uneori sau regenerare activa prin aditiv sau postinjectie.
insa in mod real important este sa fie condus la drum lung ocazional
@@vladdutz20, fac periodic Germania - România și retur și atunci îi dau drumul "să zboare" pe autostradă în Germania și peste 200km/h și îi face foarte bine. Chiar și sunetul motorului devine mai ok după un asemenea drum.
@@adit552 constructorul zice ca este limitat la 190km/ora...daca pe autobahn ai depasit 200km/ora inseamna ca te impingea un Benveu 2.0 dizal M pachetu cu softu asezat.
@@poldaniel3574 care constructor? La mine în talon scrie viteza maxim constructivă 193,asta nu înseamnă viteza maximă ce poate fi atinsă, ci viteza maximă constructivă, adică pe care o poate atinge relativ ușor, iar de aici în sus, are nevoie de timp și spațiu ca să poată urca mai sus. Din păcate, aici nu pot să îți pun poză, dar îți pun un link imediat.
@@poldaniel3574 ruclips.net/user/shortsZv62lE6T308?feature=share
Umoristic vorbind, probleme cu depefeu' au aia paranoia care evita păcura B7 pentru ca scrie NO BIODIESEL pe capac! 😂😂😂
Exact invers,cele mai mari probleme la dpf/fap sunt la cele frantuzesti...tocmai datorita cerinei. 😉