Dört Büyük Meleği Sayar mısınız? Ahsen Tv, Sokak Röportajı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 май 2024
  • Dört Büyük Melek Kimlerdir? 4 Büyük Meleğin Adı nedir?
    Melekler Allah’ın insanlardan önce yaratmış olduğu varlıklardır. Melekler Allah’a koşulsuz şartsız ibadet etmektedir. Her meleğin bir görevi bulunmaktadır. En çok bilinen ise dört tane büyük melek bulunmaktadır. Dört büyük melek kimlerdir? İşte dört büyük meleğin adı ve görevleri ile ilgili bilgiler.
    Dört Büyük Melek Kimlerdir?
    Meleklerin sözlük içerisindeki anlamı haberci, elçidir. Allah’ın yaratmış olduğu melekler farklı şekillerde görülebilmektedirler. Melekler Allah’ın izni ile zor olan işleri yapabilen, dişi ya da erkek olmayan ve hiçbir şekilde Allah’a itaatlerinden bir an ayrılmamaktadırlar. Hiçbir duyu organımız ile algılayamadığımız soyut olan varlıklardır. Kuran’da Allah meleklere herkesin iman etmesini farz kılmıştır. Birçok ayette meleklerin varlığı, meleklere iman etmenin farz olduğu ve meleklerin görevleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.
    Melekler nurdan yaratılmış olan hem ruhani hem de nurani varlıklardır. Melekler hiçbir zaman Allah’a isyan etmezler. Sürekli olarak Allah’a ibadet ederler. Oldukça güçlü, hızlı ve kanatlı olan varlıklardır. Allah’ın izni ve Allah’ın emri ile farklı şekillere ve kılıklara bürünebilirler. Gözle görülmeyen varlıklardır. İslam dininde Cebrail (a.s.), Azrail (a.s.), İsrafil (a.s.) ve Mikail (a.s.) isimlerinde dört büyük melek bulunur.
    4 Büyük Meleğin Adı ve Görevleri
    Dört büyük melekten biri olan Cebrail (a.s.) vahiy getirmek ile görevlendirilmiş olan melektir. Güvenilir anlamında olan “emin” de Cebrail (a.s.) için kullanılmıştır. Kuran’da çok sayıda surede Cebrail (a.s.)’dan bahsedilmektedir. Melekler arasında en üstün olan melek Cebrail (a.s.)’dır. Aynı zamanda da melekler arasındaki en büyük melekte yine Cebrail (a.s.)’dır. Kendisine meleklerin efendisi anlamına sahip olan “Seyyidül Melaike” denilen bir melektir.
    Dört büyük melekten bir diğeri olan Mikail (a.s.) tüm kainatta meydana gelen doğal olayları ve Allah’ın yaratmış olduklarının rızıklarını idare edebilme ile görevlendirilmiş olan bir melektir. Mikail (a.s.) tüm canlıların rızıkları ile ilgili ve yağmur yağması, bitkilerin büyümesi, meyveleri oluşması gibi bütün doğa olayları ile görevlendirilmiştir.
    Dört büyük melekten bir diğeri olan İsrafil (a.s.) ise kıyamet zamanının habercisi olan bir melektir. Sur üflemek ile görevlendirilmiştir. Sur isimli aleti iki defa üfleyecektir. İlk defa Sur aletini üflediği zaman kıyamet kopacaktır. İkinci defa Sur aletini üflediği zaman ise yeniden diriliş gerçekleşecektir. Allah İsrafil (a.s.)’ın bu görevini Zümer Suresi 68. Ayette belirtmiştir. İsrafil(a.s.) Sur’u Allah’ın emri ile üfleyecektir. İsrafil (a.s.) sadece bu olacakların habercisidir. Kıyamet gününden sonra yenden dirilmeyi anlatan ayetlerde İsrafil (a.s.)’ın üfleyeceği Sur anlatılmıştır.
    Dört Büyük Melek ve Görevleri
    Melek nedir? Meleklerin özellikleri nelerdir? Dört büyük melek kimdir? Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde dört büyük meleğin isimleri geçiyor mu? İslam’da dört büyük meleğin görevleri, özellikleri ve hakkında bilgi...
    Melek; kelimesi sözlükte haberci, elçi, güç ve kuvvet anlamlarına gelir.
    DÖRT BÜYÜK MELEK
    İslam’da dört büyük melek şunlardır:
    Cebrail Aleyhisselam
    Azrail Aleyhisselam
    İsrafil Aleyhisselam
    Mikail Aleyhisselam
    MELEK NEDİR, NE ANLAMA GELİR?
    4 büyük melek görevleri,
    4 büyük melek görevleri ve özellikleri,
    10 büyük melek isimleri ve görevleri,
    4 büyük melek isimleri,
    Mikail görevi,
    4 büyük melek şekilleri,
    Melekler ve görevleri,
    Dört büyük melek,
    4 büyük melek ve bunların görevleri,
    İnsanı koruyan meleklerin isimleri,

Комментарии •