Cei care comanda o Tesla pot folosi link-ul de referral de mai jos pentru a obtine credite Tesla. Creditele pot fi folosite pentru a cumpara produse Tesla sau pentru incarcare gratuita la Supercharger. ts.la/ciprian90757
Dragilor, am vazut integral filmul si am citit toate comentariile. Interesant. Dar , cand facem afirmatii care se pot demonstra din calcule, trebuie sa fim informati. Pareri, are toata lumea. Iar filmul prezentat, se vede ca este facut sub impulsul unui test drive... -poate cineva sa spuna cat polueaza o centrala termica (grosul surselor de energie electrica din Romania, Europa si SUA) pt ca sa produca 100kw (5 ore de mers cu Tesla) si cat polueaza un Lamborghini care merge 5 ore(in CO2, micro si macroparticule, etc) ? -daca s-ar depozita sau recicla cele 4-5 miliarde de baterii de la toate masinile electrice de pe glob( sa zicem ca s-ar inlocui toate masinile termice), a 1.000 kg fiecare, cata munca ar fi, cata poluare, unde s-ar depozita, etc, ce s-ar intampla? Nu uitati de randamentul de transport de electricitate de la turbina termocentralei pana la priza de alimentare a masinii Tesla,( se pierde curent prin transformatoare si rezistivitate), care este undeva la 80%. -Daca , sa zicem, am obtine electricitate numai din panouri solare, ( am desfinta centralele pe combustibil fosil), la 1m2 obtinem 2kw/zi, cate zile de lumina am astepta sa umplem o baterie de 80kw, panourile solare din cat siliciu s-ar fabrica, cata poluare ar fi la fabricarea a milioane de m2 ? Si dupa 50 de ani de folosinta maxima, unde si cu cata poluare am recicla panourile solare? -Daca am trece numai pe centrale nucleare: cat polueaza, in Bequereli, deseurile radioactive si unde le ducem??? - un paghebot transatlantic de 100.000 CP sau un Boeing 787 cu motoare de 30.000 CP fiecare, de cate baterii ar avea nevoie?? Masinile Tesla sunt un varf al tehnologiilor actuale, dar numai limitat , la drumuri scurte sau oras. Atat. Restul sunt exagerari si inexactitati. Problema bateriilor nu e rezolvata, nici pe departe, asteptam alte inovatii. Nu stim care si cand vor fii. Contactati-va prietenii ingineri, sa va dea date exacte.
1. Da, centralele termice poluează f. mult, dar in România sub 20% din totalul de energie electrică se produce din arderea de cărbuni, iar tendința e de scădere de la an la an. Parte din acea energie electrică produsă e folosită și pentru extracția și prelucrarea petrolului, deci oricum ai calcula dacă e sa luam toți factori o mașina electrică v-a polua mai puțin. 2. Bateriile de pe mașini se pot folosi pt stocare de energie off grid, și după se reciclează. Cum in zi de azi nu își duc toți 4-5 miliarde de oameni mașinile la casat, nici in viitor nu se vor strica toate bateriile odată și cele ce nu se mai pot folosi se reciclează. 3. Randamentul la electrice dacă scădem și pierderile de transport și de încărcare e pe la 80% cum zici și tu, dar la combustie interna e sub 30%, cam mare diferența, zic eu. 4. 0,2% din suprafața pământului dacă ar fi acoperită de panouri solare ar genera suficientă energie electrică pentru tot consumul global, conform calculelor făcute de cei de la tesla. Iar panourile se pot pune deasupra deserturilor sau chiar a oceanelor. Din moment ce se trece 100% pe energie verde nici pentru reciclarea panourilor solare nu se va mai polua. 5. Tehnologia nu e încă suficient de matura pentru avioane, dar in 10 ani s-ar tare putea sa începem sa avem și avioane electrice pentru distante continentale. 6. Dacă multi or făcut drumuri de 1000, 2000 sau și mai mult de km cu mașini electrice, de ce încă crezi ca sunt doar mașini de oraș sau de drumuri scurte? O pauza de 30 de min la 3-400km pt încărcat o sa îți facă călătoria mai ușoară. Nu știu ce prieten inginer ai contactat tu, dar sigur nu din domeniu.
Explicația este foarte simplistă și contraargumentul ingineresc cel mai simplu este următorul: care este randamentul unui motor termic? Ei bine este undeva la 30%.. adică din 8 litri consumați la 100km doar 2.4l sunt convertiți in energie cinetică restul este poluare curata. Acum legat de centrale termice, randamentul unor centrale cu turbină ajunge la 60% iar randamentul motorului electric la orice mașină electrică este de la 86% in sus. Dacă se pun toate pe hârtie, mașina electrică alimentată de la o centrală pe gaz sau termică are un randament mai mare decât o mașină cu combustie internă, care transformă 70% din combustibili in poluare și căldură. Legat de baterii, ele vor avea a doua viață pentru stocarea energiei în parcurile solare, după care se vor recicla, tehnologiile există deja, căutați pe net. Concluziile le tragem fiecare..
@@sebiventz8068 Stimate domn, sigur, cati cititori, atatea concluzii. Concluzii pertinente nu au tras nici specialistii. Chiar fondatorul Tesla a afirmat recent ca trebuie schimbata tehnologia pe LITIUM a bateriilor. este ireal sa gandim ca va fi suficient litium-ul de pe Tera pentru miliarde de baterii. Calculele arata asta. Poluarea chimica a producerii baterillor (fiecare a cate 20.000 elementi fiecare) nu ati socotit-o? Sigur, raspunsul este: se vor cauta alte tehnologii cu alte elemente chimice. Dar cand? Cu ce? Si cu ce preturi?Legat de a "a doua viata" a bateriilor, aceasta este deocamdata la stadiul de "va fi", "se vor recicla"...sa le vedem macar una, doua refolosite, apoi sa ne bucuram. La ora actuala si chiar in viitorul apropiat, nici un oras din lume nu are cablajul electric care sa suporte incarcarea tuturor masinilor rezidentilor de acolo. Si refacerea cablajelor electrice nu este o treaba usoara. In New York si acum , exista cabluri electrice pe stalpi de telegraf, (mergeti in Brooklyn, Staten Island, etc)nu cred ca o sa-si sape toate strazile sa introduca cablaje de putere adecvata. O alta ineptie observata este folosirea motoarelor electrice la vapoare de tonaj sau avioane de linie: pai cate baterii de 100 KW ar trebui sa aiba un Boeing 787 cu 4 motoare a 30.000 CP fiecare, care sa mearga 10 ore neintrerupt? Sau un petrolier de 300.000 tone cu motor de 200.000 CP , care sa mearga 20 zile non-stop? Si astea unde le incarc? Cu ce cabluri? Mai construim uzine atomice? Deocamdata masina electrica este in studiu, este pentru oras, vom vedea in cativa zeci de ani daca va inlocui motorul conventional. Cu respect,
Nu ma astept sa fie diferente mari intre ID.3 si Cupra daca vorbim despre autonomie si consum. Am prezentat ID.3 si este video pe canal si cu testul de consum. Ca design mie mi se pare ca Cupra arata mult mai bine. Felicitari pentru masina!
Salut ! M am uitat la toate videoclipurile, foarte faine informatiile, dar caut unul care sa arate costurile de incarcare pe parcursul unei luni pentru cineva care nu va incarca acasa, mi ari putea da cateva info din experienta ? :) P.S. stau in București
La Model 3 am un consum de 17,5 kWh/100km. Evident ca depinde ce masina alegi. Costurile variaza foarte mult. O sa eliminam incarcarile gratuite pentru ca vor disparea. Asa ca avem: 1. Acasa/Birou/oriunde la o priza normala intre 0,7 lei/kWh (Hidroelectrica) si 1,3 lei/kWh (oricare alt furnizor) 2. Statii publice rapide si Supercharger 2,5 lei/kWh. 3. Mai sunt retele care au oferte. De exemplu, ENEL X are o oferta cu 140lei pentru 120kWh, aproximativ 1,2 lei/kWh. In mare cam astea sunt optiunile de incarcare si preturile.
Un ceas mecanic poate fi o opera de arta, un instrument de precizie sau chiar sa fie realizat din materiale pretioase. Un URUS este un kitsch, fara valoare artistica, fara performante. Este doar o masina mare si scumpa care nu respecta nici măcar valorile brandului Lamborghini.
M am urcat ieri intr un Tesla Y . Calitate maxim Dacia la interior , un cazan efectiv . E precum o femeie fara grăsime dar nu are chip iar corpul are forma unei bucăți dintr un gard ( o blană ) . Cred ca e cel mai aproape de cum te simți intr un coșciug. Sa conduci asa ceva zilnic pt mine cel puțin e depresie clar ( conduc x5 2022 ) . Nu sunt contra electrice , m am urcat în Kia evo6 sau Bmw ix3 și sunt altceva .
Exagerezi cu interiorul dar asta nu este o problema. Nu ma astept ca toata lumea sa aprecieze design-un minimalist. X5 este o masina inferioara ca performante dar cu interior mai scump. Din cate stiu X5 este cu vreo 30k mai scump decat ModelY si poate si ajunge la peste 100k, adica in pret de Model X. Suntem diferiti si asta este motivul pentru care exista modele diferit. Faptul ca ai spus la final ix3 si ev6 ma bucura, poate urmatoarea masina va fi electrica :)
@@ECODRIVE 110k brut x5 a fost dar cu un discount de 22% , 71k euro net . Sigur următoarea masina este electrica dar cel puțin pt mine trebuie sa fie si frumoasa nu doar foarte bună pe cifre cum Tesla este asta nu poti contesta . Am 200 kw panouri montate , practic sunt obligat sa iau o electrica , o sa merg fara cost de alimentare 90%+ din timp
@@cucurigu2803 eu caut sa cumpar inca o electrica si m-am uitat si la alte branduri pentru ca simt nevoia sa fie si ceva diferit. Inteleg ce vrei sa spui cu design-ul….doar ca inca nu am gasit optiuni in buget de Tesla.
Salutare. Exact asta voiam sa spun și eu. Designul unei cutii de pateu de Sibiu e mai reușit decât acesta conserva. Dar indiscutabil are performante. Am deja panouri de 10 kW pe casa. În acest moment avem un Stelvio de 280 cai din 2017. În 3 ani îl vom schimba. Singurul câștigător la EV ( ca asta vom lua) va fi un Cross Turismo.
Buna ziua, si eu vreau sa imi schimb masina diesel cu o Tesla model 3 sau Y dar nu stiu ce sa fac. Intrebarea mea este, stiti cat costa inlocuirea bateriilor la Tesla? Este cam 40% din pretul masinii. Si ei spun ca bateriile au garantie 200000 mile sau 8 ani ceea ce mi se pare cam putin 200000 mile (321868 km), adica nu stiu cam ce viata vor avea bateriile dupa 300000 km. Sunt foarte convins sa imi iau electrica dar trebuie avute in vedere unele aspecte. Multumesc mult si drumuri bune va doresc.
Garantia pentru motoare si baterie este de 192.000 km la Model 3 si Model Y. Nu as putea sa iti spun cat costa inlocuirea unei baterii dar nu este cazul sa iei in considerare ca o schimbi dupa 8 ani. Durata de viata este cu siguranta mult mai mare.
Daca mergi cu Tesla poti sa folosesti reteaua de Superchargere pentru majoritatea rutelor importante. Tesla are 1 an de cand a venit in Romania si are deja o retea importanta. Ritmul de instalare pentru Superchargere va fi cel putin la fel pentru urmatorii ani. Probabil ca in 1-2 ani vei putea merge oriunde in Romania cu reteaua de Superchargere.
@@mrmihailacatus deocamdata este un singur Supercharger cu 8 statii de incarcare. Am inteles ca anul acesta se va construi inca un Supercharger in Bucuresti.
@@ECODRIVE vorbesc de România. Considera câteva blocuri turn din Militari .. sa apară deodată 1000 de mașini electrice. Pai va omorâți pe stațiile de încărcare după:)))
@@2Razzv asa cred si eu e treptat in max 10 ani o sa apara si infrastructura si masini ce se incarca in 10 min asta garantat pe 800v etc si de buget de ce sa nu zicem
Salut. Vreau sa incep prin a spune ca imi plac atat masinile electrice cat si videoclipurile tale pe care le urmaresc cu placere. Totusi in videoclipul de azi au fost multe lucruri mai putin adevarate pe care le-ai spus. Tehbic masina pe combustie nu a murit, dupa cum vezi pe strada sunt foarte multe masini noi perfomante care nu sunt electrice. Ca sa argumentez iti voi lasa motivele pt care spun care te contrazic: Dpdv al performantei: 1.masinile electrice sunt mai grele. Urus are 2200kg, model x are 2600. Chiar daca centrul de greutate e mai jos, acele kg se simt, vezi videoclipurile de nurburgring. 2. Franarea este inferioara oricarui alt suv performant (fie el de la Lamborghini, Porsche sau mercedes), dar asta e in general la tesla, nu la toate vehiculele electrice Dpdv al confortului: 3. Un plin il poti face usor oriunde in 5 minute vs 1h la o masina electrica. 4. Autonomia mult mai mare a unei masini termice 5. Faptul ca nu exista butoane pt functiile uzuale, cum ar fi climiatizare. Sunt ok si acestea, dar te distrag mult mai mult. Nemaivorbind de semnalizari si clacson pe care personal nu le agreez deloc ca si butoane tactile pe volan. 5. Infrastructura din romania cel putin este oribila. Am avut pt o saptamana un megane electric, si cu toate ca masina a fost absolut geniala, statiile de incarcare care nu functioneaza, pt care e nevoie de cate o aplicatie diferita pt fiecare tip de statie, care evident ca se blockeaza si sunt foarte prost facute (ex. renovatio) au facut ca experienta sa fie foarte nasoala. In fine sunt mult mai multe dar nu o sa stau sa le scriu pe toate. Per total sunt deacord in mare parte cu tine, si eu daca as sta la casa mi-as cumpara o masina ca a ta, sau un model y awd, insa din pacate inca stau la bloc si pt mine spre exemplu e mai usor de utilizat o masina hybrida. Faptul ca pt tine tesla e o masina perfecta il inteleg perfect, insa nu o face sa fie pt toata lumea asa cum mentionezi in videoclip(uri), pentru ca scenariile de utilizare ale oameniilor difera. Ps. Nu exista un lucru doar cu avantaje.
Sunt de-acord! Îi gata pita pt. motorul pe combustie internă, iar asta-i un lucru bun! Motorul termic a avut epoca lui de glorie, dar "nothing lasts forever"! Super video! 👍🙂
Abia astept sa vad tancul de razboi electric, avionul de pasageri si lupta electric si vaporul de marfa electric. Nu de alta, dar din cauza materialelor rare necesare, parca vad un razboi mondial la orizont. Asa că masina pe combustie inca va trai.
Sunt deja motoare electrice care nu mai folosesc metale rare iar la baterii Li va fi înlocuit de Na. Chimia LFP a eliminat Cobaltul sau alte materiale rare. Diferenta majora intre electric si combustie este ca nu trebuie sa mai luptam pentru combustibil in toate partile lumii, putem produce electricitate suficienta din surse verzi la preturi foarte mici.
@@ECODRIVE Razboaiele se duc pentru dominatie , nu pentru resurse ! Doar nu crezi ca America de Nord nu e plina de resurse, au mai multe resurse Americanii decat toti la un loc. Cand am invadat Orientul Mijlociu, am facut-o sa ii distrugem pe aia de acolo, sa nu se poata ridica si sa prezinte un pericol mai tarziu. Nu i am atacat ca avea nevoie de petrolul lor :))) Razboaie o sa fie tot timpul, asta e natura rasei umane.
Partea de zgomot ajuta pe circuit, ca sa nu stai doar cu ochii in turometru in zgomotul infernal al motoarelor. Cel putin asta a motivat CrisFix in upgrade-ul lui de toba, pt masina de la lemons race. Sunt total de acord cu ce ai zis tu, iar ce am scris eu a fost doar o completare.
Dominic Marcu a participat anul trecut la Viteza in Coasta. Discutam cu el ca ar fi util sa ai un zgomot artificial care sa fie corelat cu viteza, ca sa nu te uiti pe ecran. Cand mergi cu o electrica trebuie sa “simti” foarte bine viteza pentru ca zgomotul nu te mai ajuta 👍
@@ECODRIVE Deja exista un dispozitiv care genereaza sute de modele de "zgomot" de motor! Stiu ca era in jur de 150-200 euro! Exista pe youtube filmulete cu Tesla care "suna" ca un Bugatti etc, toata lumea era socata! Sunetul era corelat cu pedala de acceleratie!
Felicitari pentru ceea ce faci ! Anul trecut mi am cumparat o Mazda cx30 dar peste doi trei ani as trece la model Y long range ! Poate aduci la test un model Y ! Felicitari , urmaresc tot ceea ce postezi !
@@ECODRIVE waw abia astept , imi place ca design Toyota bz4x si mai ales garda la sol , dar din ce vad Tesla Y e tot pe acolo , iar autonomia reala am auzit ca e mult peste la Y , plus pretul care pare a fi mai bun la Tesla .
@@ciprianradu3420 BZ4X am inteles ca ar avea un consum mare comparativ cu Model Y. Cu siguranta Model Y LR are autonomie mai mare decat Toyota, nu stiu daca si Y Standard Range are autonomie mai mare. Nu as alege BZ4X pentru ca Toyota a declarat ca masinile electrice nu sunt viitorul si este clar ca nu au alocat resurse in directia asta. Poate urmatoarea generatie de masini electrice de la Toyota ca merita sa fie luata in discutie.
@@ECODRIVE multumesc pentru raspuns si fara modestie spun , CONTEZ pe el fiindca esti la a doua Tesla proprietar plus de Kia nu mai zic , plus cateva zeci de modele testate , sper sa reusesc sa fac un drive test cu model Y ! Multumesc mult !
Bun materialul, ca deobicei. 🙋♂️ Comentarile diverse. Nu știu să existe vreo obligație ca cineva să cumpere mașină electrică. Deci fiecare cu opțiunea lui. Apropos Dacă nu greșesc, în State garanția la ioniq 6 ar fi 160000 mile. Știi ceva ?
Salutare, am o întrebare la care cred că vei avea un răspuns competent, mai ales că le-ai testat pe ambele. Daca ar fi sa alegi intre un Megane E-tech și un model 3, versiunea cu baterie mică, la care te-ai gândi prima dată? Sincer vorbind, Renault ul pentru mine arata mai bine, însă prețul pentru o versiune decenta e tot cam acolo. Din cate știu, deși e mai grea, Tesla e mai eficientă. Ar mai fi un plus pentru Renault: rețeaua de reprezentante vs aproape inexistenta rețea Tesla. Mă gândesc aici desigur la eventualele defecțiuni care pot apărea... Mulțumesc anticipat! 😀
Model 3 cu baterie mica are aceeasi capacitate cu bateria mare de la Megane. Nu as putea sa iti dau un argument solid pentru Megane. Este greu sa concureze cu prețurile de la Tesla. Reprezentantele si service-ul sunt un avantaj daca ai probleme dar pe partea cealalta la Tesla nu ai revizii periodice obligatorii. Model 3 este o masina mult mai mare decat Megane, incarca mai repede, soft-ul si aplicatia sunt ani lumina fata de ceilalti producatori, ai update-uri pe bune si este o masina mai rapida (daca te intereseaza aspectul asta). Peste toate astea, reteaua de Superchargere este un avantaj urias. Chiar si cu standard range poti sa te plimbi prin Europa fara emotii si fara sa pierzi timp. Tesla nu este masina perfecta, toate masinile au plusuri si minusuri, dar cu prețurile noi de la Tesla este greu sa argumentezi in favoarea altei masini... Trebuie sa testezi ambele masini si sa vezi in care te simti mai bine. Inainte sa cumparam o masina, noi mergem cu toata familia sa vedem cum se simte fiecare 👍
La Renault, reprezentantele locale se ocupa de comenzi nu si de service. Pt service de full electric tot la Bucuresti(trebuie verificat dc mai exista alt punct de service in tara) ajungi, adica exact cum e la Tesla.
Cu tot respectul pentru ceea ce faci ( apreciez si te urmaresc de ceva timp) dar nu poti compara mere cu pere, este diferenta foarte mare intre cum sta Urus sau orice supercar pe sosea, cum franeaza si senzatia pe care ti-o transmite cand o conduci fata de orice Tesla. Nu am inteles niciodata abordarea asta cu masinile electrice care sunt miezul si doar asta va exista pe viitor. Din punctul meu de vedere masina electrica este doar o trecere catre altceva, poate hidrogen, poate electric cu hidrogen, dar cu siguranta nu vor fi doar masini electrice si atat. Pentru cei care au impresia ca sunt hater, va anunt ca in 2 saptamani voi fi posesorul unei electrice iar a doua masina a familiei este un hybrid :)
Am avut ocazia sa merg pe circuit cu masini puternice si cunosc foarte bine senzatia. Masinile din categoria “supercar” ne-au fost prezentate si comparate zeci de ani in functie de performante. Dupa nici macar 10 ani de masini electrice, cifrele alea spectaculoase de acceleratie sau chiar de timpi pe circuit, nu mai sunt asa extraordinare. O sa fac un video despre hidrogen dar un lucru este foarte important. Daca am avea masini pe hidrogen, ar trebui sa producem de 3 ori mai multa energie electrica decat pentru masinile electrice….si combustibilul ar fi de cel putin 3 ori mai scump. Felicitari pentru noua achizitie si abia astept sa mai scrii un comentariu dupa ce vei merge mai mult cu electrica :)
Iti pot spune de acum acum ca am renuntat la un Rav Plug In hybrid pentru aceasta electrica - Bz4x, stiu, nu este cea mai stralucita pe parte de range dar am mers pe mana Toyota cum o fac din 2006. Inainte de aceasta schimbare am studiat intensiv partea cu masinile electrice cam 1 luna, inclusiv am vizionat cam toate review-urile tale plus am avut Bz-ul la test drive 2 zile cu un drum Buc- Constanta si retur, acolo m-a convins masina ( probabil cu toate electricele este la fel). Senzatia de liniste si enjoy the ride pe care mi-a dat-o masina nu se compara cu nici o masina pe combustie asta clar, am mers cu destule masini in viata asta :). Dar raman la parerea mea, ca sa alegi electrica mai ales pentru drumuri mai lungi trebuie sa iti schimbi un pic stilul si sa fii un pic mai organizat, pe mine nu ma deranjeaza, chiar imi place :), oricum la 3h max facem o oprire pentru nevoi fiziologice+ ceva de rontaiala, nu cred ca un drum lung trebuie sa fie un maraton ci ceva placut. Apropo de asta, am facut un test simplu, la dus spre Cta am mers cu 130-135 km/h si a trebuit sa ma opresc la Penny Lehliu sa incarc 23 min ( am baut o cafea copiii au mancat ceva) si am ajuns cu 5 km autonomie la detinatie. La intoarcere am mers cu 110-115km/h, am ajuns acasa fara oprire de incarcare cu autonomie 16km ( 16gr afara, la dus au fost 4 gr) iar timpul efectiv pe care l-am pierdut pentru ca am mers mai incet fata de 130km/h a fost de aprox 12-13 minute, consumul fiind pe la 21-22kw/h - 4 adulti si 1 copil de 7 ani in masina, anvelope de iarna. Eu abia astept sa ies cu ea din tara :). Toate cele bune, apreciez mult ceea ce faci, m-ai ajutat cumva in luarea deciziei, dar mi-ar placea sa fii un pic mai echidistant, masinile electrice nu sunt ptr oricine :).
@@stefandroasca iti multumesc foarte mult pentru mesaj si pentru toate informatiile prezentate. Pana acum 3-4 ani puteam vorbi despre masini electrice la modul general dar acum avem mult mai multe opțiuni si este foarte important sa le discutam separat. Nu am reusit inca sa testez BZ4X dar am primit cateva informatii de la un abonat. A facut o comparatie de consum intre BZ4X si Model 3 SR. Au mers cu masinile in acelasi timp si au obtinut consum de 20,8 kWh/100km la BZ4X si 11,7 kWh/100km la Model 3. Diferenta este uriasa dar asta nu inseamna ca Model 3 este cea mai buna solutie pentru toata lumea. Eu am spus ca este extrem de important sa faci un test drive ca sa vezi cum te simti in masina. Masinile nu le cumparam doar pentru consum. BZ4X este o masina mai mare si ma astept sa fie si mai confortabila. De 5 ani merg doar cu masina electrica si daca la inceput trebuia sa fiu organizat acum pot sa fiu destul de “neglijent”. Nu poti face lucrul asta cu toate masinile electrice dar avem deja optiuni. Cu Model 3 si cu reteaua de Superchargere am fost cel putin la fel de rapid ca masina pe combustie, pe traseul Bucuresti-Roma. As spune ca masina a rezistat mai mult decat am rezistat eu :) Cred ca daca am avea hub-uri de incarcare cu cate 6-8 statii de 150kW la fiecare 50-100km, asa cum face Tesla, nevoia de a fi organizat ar disparea complet. Cu astfel de hub-uri, acolo unde sunt benzinarii, in exemplu tau ar fi grebui sa opresti maxim 10 min pe autostrada. Am ajuns in punctul in care limitarea este doar reteaua de incarcare.
@@ECODRIVE si eu iti multumesc pentru raspuns. In aprilie o sa am un drum pana la Sibiu, o sa vad exact atunci consumul, dar cu siguranta nu o sa fie ca cel de la M3, mie nu imi place Tesla ca si masina, e strict o chestie degustibus, eu m-am gandit ca 90% din drumuri aceasta masina le va face urban, pentru restul de 10% plecari pe distante lungi imi pot adapta stilul de condus ca sa ma descurc cu range-ul pe care il are ( am inteles ca Toyota lucreaza la un update de soft care ar trebui sa fie gata in mai, pentru reducerea bufferului din baterie si autonomie ceva mai mare). Alt lucru care a cantarit in luarea deciziei a fost ca aproape totul poate fi imbunatatit de-a lungul timpului prin update-uri de soft, asta mi se pare f tare. Daca vrei sa testezi masina, dupa ce vine, ti-o pot imprumuta cu mare drag :) Ps : testul comparativ cred ca ar trebui facut intre Model Y si Bz4x, ar fi mai relevant, dar exista teste de genul asta pe afara si nici acolo nu se apropie Bz-ul, asta e, mi-am asumat. Abia astept sa ajunga Ionity si la noi, apropo de drumul tau la Roma, ala mi-a dat curaj sa imi planific o iesire in vara asta pana in Austria cu masina(.oricum alta varianta nu am, cu yarisul hybrid nu ai cum :)) ). Spor in toate si keep up the good work.
Am testat autonomia si este un video pe canal. La viteza de 70-110km/h autonomia este de aproximativ 550. La viteza de 140km/h autonomia este de aproximatov 400km. Viteza de incarcare este de 250kW adica echivalentul a 1300km/ora de incarcare. La Supercharger poti sa incarci de la 20-80% in aproximativ 30 min.
Vreau si eu o parere de la cati mai multi dintre voi, sa aleg un Model 3 SR sau sa mai strang 7k in plus pentru Model 3 LR. Vorbind strict la preturile de acum. Argumente pro si contra daca se poate, mersii :D
Merită să economisești pentru LR pentru că în acea diferență nu vei putea ulterior să transformi SR în LR. Pro: autonomie, accelerație și performanță, tracțiune integrală și sistem audio. PS: vorbesc din experiență, nu din ce am citit pe internet.
Dacă poți ia LR. O sa apreciezi diferența de autonomie peste 4-5 ani, sa nu mai vorbim de plusul de putere și celelalte opțiuni. Acum depinde și de câți km parcurgi. Am făcut test cu 3 și cu Y și m-au impresionat, dar pentru numărul de km pe care ii parcurg Electricele nu sunt o opțiune.
Din Ungaria inspre vest sau in Romania pe ruta unde ai superchargere, diferenta de autonomie intre ele nu conteaza. In Romania daca mergi pe unde nu ai superchargere, de exemplu prin Moldova, atunci LR te va ajuta. Acceleratia mai buna si sunetul sunt numai de amuzament, nu au o utilitate. Eu tin aproape tot timpul masina pe chill.
Intotdeauna o baterie mai mare va fi mai buna :) Depinde foarte mult de buget. Saltul de la 34k la 42k poate fi destul de dureros asa ca cel mai important este sa cumperi masina care se incadreaza in buget si atunci nu va deveni o povara. In trecut am facut greseala sa cumpar o masina mai scumpa decat bugetul meu normal si in loc sa fie o bucurie a fost mai degraba un stres. La LR ai autonomie mai mare dar si cu SR poti sa faci drumuri lungi. La LR ai +400cp dar si SR se apropie de 300. La LR ai un sistem audio mai bun dar si cel de pe SR este foarte bun. Daca ai cum sa faci economie si sa treci la LR este perfect dar si cu SR vei avea o experienta foarte buna.
Aștept sa faci un review cu un R1T sau R1S ... aia mi se părea printre cele mai frumoase electrice. Tesla e un statement, ca și telefoanele cu mar pe ele ... nu sunt frumoase dar sunt. Pe când Rivian și Lucid chiar cred ca fac cele mai frumoase ca design.
Rivian in place foarte mult si cred ca va fi unul dintre brandurile de viitor. Lucid Air nu imi place in mod special si momentan este o masina exotica. Produc prea putine masini ca sa conteze in piata. Eu sper sa creasca productia si sa avem mai multe optiuni.
Detin masina electrónica si cea mai mare problema nu este autonomia cat incarcarea la drum lung. Ajung la statie care in app este funcțională si fizic nu este. Astazi am învățat ceva nou la încărcătoarele Endesa, si cred ca merita împărtășit cu toți posesorii de electrice. Daca statia apare funcțională in app, dar fizic nu este, foarte probabil cineva a apăsat butonul de urgență (cel rosu). Rotind butonul pt a se elibera repune stația în funcțiune.
Masina electrica este precum ceasul cu quartz. Foarte bine primit si cautat la inceput, dar in cele din utma tot ceasul mecanic a ramas cel mai apreciat si valoros. Nu au cum sa dispara motoarele termice.
Cu ceasurile este alta poveste….cu toate ca si acolo 50% sunt smartwatch si restul de 50% “traditionale”. Ceasul intra la categoria bijuterie, metale pretioase si design. Dieselul intra la categoria “caruta”. Mai vedem pe strada carute sau prin curtea unei pensiuni dar nu sunt obiecte la care sa aspiram.
O colectă să pot deveni și eu posesor de Tesla eléctrică ,cu încărcatul mă descurc singur,am testat îmi place,conduc o hibridă că nu este pentru venituri normale !!!!
Felicitări pentru clip,dar uiți detalii importante despre locul in care stam Romania.Noi nu avem drumuri, rețeaua electrică este de 80 ani vechime,iar 90-95% din populația României are 500-1k euro net salariu lunar.De unde bani pentru o" mașină de calitate".Luăm spring cu 10k sau 12 k cu rabla și bonusuri unde o încarci? Acasă daca stai la bloc ce faci scoți încărcătorul pe geam sau demontezi bateria o încarci in casă și după dimineața o montezi la loc?Sau la casa ce faci daca nu ai panouri fotovoltaice?? Curentul o să îți vină pentru încărcarea spring 500 -1k Ron plus ce consumi tu sau după stai cu lumânarea.Plus de incendiu la baterie a arătat la știri că Tesla a luat foc de 2 ori și oricare mașina electrică este predispusa la așa ceva.Si mașina clasica poate lua foc,dar sunt cu 15-35 ani vechime și nu știi cum au fost întreținute.Daca dai 100k sa impresionezi o proasta sau sa fți ești un mare prost sau prin alt ceva nu poți să ții o femeie langa tine și ai eșuat ca BĂRBAT.
Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa fim realisti. Adica trebuie sa vedem cine poate face schimbarea si care sunt pasii. Astazi plecam de la numarul de masini noi care se vand in Romania si de la preturile de vanzare. Cea mai ieftina Tesla este 34k cu Rabla+. Asta inseamna ca sunt multe mii de romani care ar putea sa faca astazi trecerea la o tehnologie noua mai putin poluanta, cu beneficii pentru ei dar si pentru noi. Peste cativa ani putem spera si la o piata SH mai accesibila si la modele mai ieftine. Ar fi pacat ca cei care isi permit masini noi sa cumpere tot diesel sau benzina si sa ramanem in urma altor state. Doar prin educatie, inovatie si tehnologie putem evolua ca societate.
Electronice sh nu prea cred,și din Nou infrastructura noi nu avem drumuri dar rețea de încărcare că sa nu mai zic de curent băieți deștepți din energie nu fac nimic dacă nu iau para îndărăt sau sa le iasă ceva
In afara de argumentul cu drumurile, faptul ca avem reteaua electrica care este de 80 de ani vechime, partea cu romanul care castiga 500-1k euro pe luna si blocul (nu si partea cu scosul cablului pe geam sau demontatul bateriei asta este o aberatie totala) ce ai scris in rest este total lipsit de sens si chiar foarte cringe mai ales partea cu tesla care ia foc imi pare rau sa iti spun asta dar un comentariu mai slab ca asta nici ca am vazut pana acum😅 intotdeauna intereseazate din cat mai multe surse nu doar din 1-3 surse si din ce ai mai auzit ''ici-colo'' desi ce pot spune si eu..la ce informatii si surse sunt aici la noi cam greu..daca nu sti engleza cat de cat sunt multe informatii si aspecte importante pe care le poti rata. Romanul prefera mai mult scandalul si manelele din pacate
Așa a declarat și șoferul ăla de tir care a facut o livrare de 2000 de km cu un tir electric :))))) că e foarte aproape sfarsitul motorelor pe combustie (glumă). Nu este deloc aproape sfarsitul...
Avem doar doua opțiuni: 1. Sa privim spre viitor si sa actionam in consecinta. Asta inseamna învățare, muncă si inovare. 2. Sa privim in trecut si atunci nu trebuie sa facem nimic. Putem folosi energia noastră pentru a fi constructivi sau putem sa cautam justificari in jurul nostru.
O intrebare . De ce ti-ai lua o masina de 700 cai daca conduci majoritatea timpului cu 140 KM/h , viteza pe care o realizeaza lejer si cel mai slab Logan ? Iar in plus, Loganul actual e MULT mai frumos decat Tesla asta si costa si un pic mai putin :)))
E plina tara de oameni ca voi cu figuri. Aveti un WV diesel sau un 320d si mergeti voi lejer cu 170 facand flashuri ca disperatii. Merge cu 140 pentru ca aia e limita. Te poti duce pe circuit si mergin cy cat vrei sau in Germania.
Din punctul meu de vedere, comparatia intre Urus/X5M/RSQ8/GLE63 si un Model X Plaid este nedreapta, ca si cum am compara mere cu pere. Cat despre partea tehnica, Model X este peste cele pe combustie strict din punct de vedere al acceleratiei si atat. Daca e sa ne uitam la performante pe circuit, distanta de franare, etc, cele pe combustie sunt net superioare. Tin sa mentionez ca nu sunt vreun fanatic masini pe combustie.Imi place mult Tesla si ecosistemul din jurul ei, iar raportul calitate pret(mentenanta inclusiv) este clar mai bun la orice Tesla. Sper sa nu fiu inteles gresit, insa am vrut sa punctez aspectele astea. Numa bine!
@@AcDc55Kwh E vorba despre handling, nu neaparat de mers cu ea pe circuit. Cat despre franele la Tesla, daca ai 1020 de cai sa accelerazi nu ai vrea sa te si opresti? Franele atat pe Model X cat si pe S sunt pur si simplu janlice... nu mai vorbim cand sunt incinse. Dar na, asa e romanu, blana pe linie dreapta si in curbe nu mai stie sa conduca:))
SUV-urile pe circuit nu au logica....daca vrei circuit trebuie sa alegi altceva. Carwow a testat franele si au fost mai slabe decat la celelalte masini dar Model X avea anvelope de iarna. Hai sa asteptam un test corect pentru franare si apoi mai discutam. Daca vrei frane mai bune poti sa iti pui frane de 20k si tot nu ajungi la 300k cat platesti pentru un URUS.
@@2Razzv asta cu zero emoție si lipsa de putere nu cred ca e valabilă pentru Tesla Plaid…. Aceasta masina bate orice masina pe combustie pana la viteza ei maxima, care acum e limitată la 280, dar va fi crescută la 330. Este o bijuterie a tehnicii despre care multi zic ca ar trebui sa fie ilegală, atat este de rapida.
Pai si tractiune 4x4 nu are? Nu poti urca si cu ea pe munte daca tot ai spui la inceput ca o poti compara cu toate categoriile de masini, mai ales cu suv-urile? :))
@@crazvan1110 pana acum nu am vazut SUV-uri de peste 100k pe munte, indiferent de marca :) SUV-urile alea adevărate se plimba pana la piata si la scoala. Abia după 15 ani, cand nu ma valoreaza prea mult ajung sa faca si offroad 👍
Daca tot e sa fim optimisti , teleportarea e foarte aproape ,asa ca masinile electricele sunt deja depasite. Prin 2050 da, o sa ne uitam la masini pe combustie cum ne uitam acum la Dacia 1300 cand o vedem pe strada .
Asta rămâne de văzut...în anii '70 la grădiniță fiind ,desenam cum va fi în anul 2000 : construcții futuriste,mașini zburătoare, etc . ,dar ,în 2000 ,am constat ca erau aceleași blocuri și aceleași mașini ca în 1977...
Dar cum e tesla in romania cu service-ul? Nu ma refer la revizii, stiu ca alea nu exista. Ma refer la probleme tehnice, uzura. Vreau sa schimb niste capete de bara de ex. Pot sa fac ceva de genul asta sau tot in Austria e cel mai apropiat service?
Nici pe departe ! Amprenta de carbon pt masina electrica e mai mare decat cea pe combustie,plus ca timpii de incarcare mi se par f mari in timp ce autonomia e f mica !
Amprenat de carbon este de multe ori mai mica. Asta este un fake news foarte vechi…. climate.mit.edu/ask-mit/are-electric-vehicles-definitely-better-climate-gas-powered-cars
@@ECODRIVE 😂😂😂 Irelevant ! Articolele astea sunt la fel ca sondajele. Depinde cine le comanda. Pot sa va dau si eu o gramada de astfel de articole din parte cealalta .Numai bine !
O masina electrica trebuie sa aiba autonomie de minim 1000 de km reali, asa cum are una pe combustie. De ce? Pentru ca o masina este facuta sa ajungi repede undeva, iar cu o masina electrica nu ai sanse sa faci Bucuresi - Suceava si inapoi, in aceasi zi.
Partea cu zgomotul mi se pare o latură a bărbaților imaturi. Nu văd cade ce ai ambala motoarele alea în centrul orașului la 2 noaptea. Nu are logică. Pe de alta parte nu înțeleg de ce ar avea un om nevoie de 400+ de cai putere și o accelerație de la 0 la 100 de 2 secunde. De toate sunt parte a complexității ființei umane. Totuși argumentele sunt logice. Eu aș alege oricând o mașină electrica cu autonomie mai mare în detrimentul uneia cu 500 de cai putere. Dar deocamdată nu ma gândesc la o mașină electrică. Am condus prea puțin ca să fiu 100% sigur că mi se potrivește! 😃
Toate punctele este relativ, rangeul și greutatea sunt, de asemenea, un criteriu. Fuarte mult se accentuează accelerația, dar pe autostradă te duci constant la o viteză si nu prea ai nevoie de accelerare. Mi se pare amuzant cât de mulți RUclipsri vin cu asemenea clipuri și influențează opinia publică în așa fel. Ceea ce poate duce și la decizii greșite ale politicienilor. Bateriile conțin materii prime din țările în curs de dezvoltare. Magneții de neodim sunt extrași în nordul Chinei și poluează zona se eliberează și toriu și uraniu.
Corect! Autonomia WLTP la URUS este 602km iar la Model C Plaid 543km. Diferenta este foarte mica. Ambele valori sunt teoretice si este clar ca un Urus consuma mai mult decat valoarea oficiala de 14litri/100km.
@@steveurkel7676 :))) inutil in 90% din cazuri. El este obligat sa mearga mereu la benzinarie. Cu un Model X pierzi timpul la alimentare doar daca faci drumuri foarte lungi….in rest se incarca noapte cat e parcata.
Din pacate la capitolul asta stam foarte prost.... Sper ca Tesla sa continue cu reteaua de Superchargere pentru ca sunt singurii care investesc serios in partea de infrastructura.
asta cu zgomotul motoarelor termice e o chestie artificiala... ne place ca am fost obijnuiti sa ne placa... apropo zgomotul este practic de fapt un zgomot de parturi (si oamenii au arderi interne si evacuari care produs sunete) si nu inteleg de ce nu Tesla nu fac ceva din soft sa impace si iubitorii de sunete de motoare termice, adica au parturi pe scaune dece nu ar avea ca gluma si parturi in motor, dar sa fie facute calumea dupa viteza, sa fie v8 v12 boxer harley
Ar trebui sa puna niste boxe mai mari ca sa poata simula un zgomot mai puternic. Boxele pentru sunetul exterior sunt destul de mici. Am vazut cateva optiuni after market care simuleaza un zgomot de motor mare :)
140 000 euro ați spus? Acesta fiind Model X Plaid. Însă, am văzut la altcineva, tot pe RUclips, prezentând modelul.S Plaid în România și spunea că costă 169 000. Eu, mereu știam că Modelul X e cel mai scump din gama Tesla...
Pretul oficial este pe site-ul Tesla. Model X Plaid este 140.000 euro iar Model S Plaid este 138.000 euro. Diferenta intre SUV si sedan la Tesla este se 1000-2000 euro. La fel este si intre Model 3 si Model Y. La 160.000 euro poate ca au adaugat jante, alta culoare exterior si interior sau poate ca este pretul de anul trecut. Acum Tesla a redus preturile.
@@ECODRIVE De-acord. Prețul ăsta e menționat și de ei, prin alte videoclipuri RUclips. Nu știu însă de ce am rămas cu impresia că Tesla, la noi sunt mai scumpe. Poate că "shiping"ul face diferența. Frumos tot canalul Dvs. Îmi place cum prezentați și cum puneți problema în susținerea celor ce adoră mașinile electrice de genul ăsta. Numai bine!
Total de accord cu tot ce ai spus în acest clip, românii sunt învățați pe diesel, la noi mai trebuie încă 10-20 de ani până să ajungă update-ul de afară. „are cuplu tati” „iote mersăi atâta cu 3% consum” Mentalitatea asta nu se va schimba prea curând și nu neapărat că nu sunt bani, să nu mâncam căcat cu lingura fiindcă bani sunt, dar când ai buget de 50-60k euro spre exemplu și alegi să-ți iei un tractor de A7 că știi tu de la X și Y că se strică bateria la Tesla și vai rămân în câmp fără curent... astea sunt din popor, oameni care nu au condus vreo electrică și vorbesc la rândul lor ce aud și la alți. Pe OLX sunt la vânzare 144k autoturisme din care 79k sunt diesel, 26k sunt pe benzină, 2.5k sunt hibride iar restul sunt electrice/GPL, asta arată multe. Nu-s fan diesel, nu mi-aș cumpăra diesel nici în ruptul capului, prefer să merg pe jos decât diesel și nu am nici sute de mii de euro să-mi permit Urus. Personal am un E39 3.0 benzină din 2002, mașină care are consum de 15% în oraș la mers cum trebuie, am condus un Model 3 LR și indiferent cât de diehard fan aș fi pentru E39, dacă aș dispune de bani nu m-aș uita la nicio mașină pe combustie, nu mă interesează că nu are cusătura nu știu cum și că nu are „n” exemplu de lucruri și opțiuni inutile pe care oricum în cele mai multe din cazuri nu le folosești ci doar sunt acolo ca să ai tu peste peste ”a mea are aia, a ta are ?” și pot spune că am și cu ce compara având în vedere cât de iubite și cât de bine au fost proiectate BMW-urile din perioada de aur de la BMW. Degeaba vorbește lumea și arată cu degetul mașinile electrice în mare din cauza că necesită timp și energie să te pui la curent cu ele și nimănui nu-i place să audă de mașina lui favorită că a fost bătută de un iphone pe roți, dar din fericire ăsta e viitorul iar mașina aia favorită va rămâne în urmă la fel cum a rămas și Blackberry-ul a fost înlocuit de iPhone. Discuția e foarte lungă dar într-un final tot electrica o să fie învingătoare, că tot de la electrică s-a plecat.
@@bca-biciclindcuaxel7527 ba poți, deși în cazul utilajelor/camioanelor probabil vom vedea motoare electrice care vor fi alimentate de baterii mai mici pentru care se va produce curent electric "live" cu ajutorul hidrogenului.
Mașina pe combustie nu va dispărea prea curând dacă se vor respecta normele de poluare! Dacă o mașină Eu6 consumă la fel ca o electrică, clientul va alege prima variantă și asta în 90% din cazuri. Electricele au luat avânt când prețul energiei electrice era scăzut, acum e altă treabă! Și vorba aia, banii contează!
auzim asta din 2010 , adevarul este ca masina electrica este mult mai eficienta din punct de vedere economic. Intradevar momentan nu exista o masina electrica entry level care sa fie pentru toata lumea. Dar cand ajungi in zona de pret 40-120 mii de euro nu exista loc de comparatie.
@@alexandrul.9910 Electrica e eficienta din punct de vedere economic pana ajungi sa-i schimbi bateria! Daca ajungi acolo mai bine vinzi masina caci un set de baterii noi va fi cat 60-70% din pretul masinii! Ex. schimb de baterii la Tesla:25K Euro!! Vorbind de preturi, putini oameni isi permit sa dea 40-120K Euro pe o masina, cum spui tu. Majoritatea cumparatorilor sunt pt. modele mai ieftine, nu de lux. Dar bineanteles ca sunt si exceptii care nu se uita la bani.
@@fazekaszoltan9740 e ca si cand ai spune masina de cobustie este ieftina pana cand trebuie sa-i schimbi motorul.. Cam aceasi comparatie. Model 3 vine cu 180 k Km garantie la baterie sau 8 ani (oricare se aplica prima) .Asta inseamna ca e garantat ca in 8 ani daca trebuie sa schimbi bateria nu vei plati nimic. Dar bateria poate tine si mai mult de atat (depinde cat de multa grija ai de ea)
Îmi plac electricele însă comparațiile nu sunt deloc corecte. Urusul este superior din toate punctele de vedere : imagine, calitate a materialelor și asamblare, design... chiar și performanțe. Urusul poate este mai bun la 100km dar la 3km?
URUS este inferior la toate capitolele masurabile. Cum poti sa spui ca este mai bun la performante? Sa iti cumperi un URUS pentru ca are piele de caprioara sau leduri pe bord mi se pare jenant... Mult zgomot pentru nimic!
Calitate? Ai stat într-un Urus? Performante nu are cum sa bata un Plaid,nici de ar avea 2 motoare. Singurul argument care totusi nu sunt de acord e sunetul,acolo inca țin cu masini ICE . Dar am 3 masini electrice in parcare deci decizia e făcută peste sunet.
@@ECODRIVE Tesla este mai bun doar la 0-100. Care este VITEZA maximă la care poți ajunge? DA, calitatea execuției, istoria și imaginea pe care o ai într-un lambo este net superioară oricărei tesla! Nu o spun ca hater, am o electrică premium!
@@tunaspha fals cu 0-100 km/h. Poti sa urmaresti testul facut de Carwow. De la 100km/h pana la 260km/h Tesla accelereaza mai repede decat toate mașinile din test (inclusiv Urus). Cred ca URUS atinge 300km/h, mai greu dar poate sa faca lucrul asta. Este singurul punct la care castiga. Oricum viteza asta maxima este inutila chiar si pe circuit. Nu pot sa platesc cel putin 100k in plus pentru istorie. Vreau performanta la nivel de 2023. Istoria este frumoasa dar nu pot sa plătesc pentru tehnologii vechi. Imaginea intra la capitolul design, este subiectiv. Nu o spun ca Hater dar consider ca URUS este una dintre cele mai urate masini. O struto-camila intre SUV si sport, total împotriva valorilor care au consacrat brandul Lamborghini. Nici macar ei nu respecta istoria cu masina asta 🤷
As vrea sa vad pe astia cu ''super cars '' cum mergeti cu viteze de peste 300 KM/h pe autostrada :))) ( unde e legal in Germania, sa nu ziceti ca va invatz la prostii ) . Sa iti iei super car si mergi batraneste cu 140 KM/h si vezi cum te depaseste vreun Logan vechi de aproape 20 de ani , e de porc...
Si Kawasaki ul meu ( Z 1000 ) , vechi de 20 de ani prinde 100 KM/h sub 3 secunde. Asta cu acceleratia nu are nici o relevalanta, ca oricum in realitate nu mergi ca dementul, tot normal pleci de la stop :))
Sunt de acord cu aproape toate argumentele mai ales cu zgomotul de la tobe care denotă mult mult prost gust și lipsă de cultură Tehnologie costuri de întreținere accelerație etc sunt clară în favoarea Tesla dar mi se pare un pic forțată comparația cu un Lamborghini urus adică comparăm mere cu pere Lamborghini urus este un SUV veritabil cu capabilități offroad și cu capabilități onroad deosebite pentru un SUV iar Tesla model x părerea mea că e mai degrabă un mpv ușor înălțat. Nu am condus și nici măcar nu am avut plăcerea să mă urc întrun Tesla model x dar mai mâncat la Promenada întru un Tesla model y și sentimentul a fost foarte puternic de mpv și în niciun caz de suc adică nu are nicio legătură cu un Toyota RAV4 sau cum Volkswagen Tiguan sau cu un Nissan Qashqai pur și simplu arată ca un Opel Zafira foarte bine finisat la interior dar sentimentul de spațiu din interior garda la sol și așa mai departe spațiu interior mai ales geamurile mai toate de notă asemănare extrem de mare cu un mpv
Dimensiunile sunt aproape identice la Model X si Urus. Din afara Model X pare mai putin SUV dar ai aici dimensiunile comparative: www.carsized.com/en/cars/compare/tesla-model-x-2015-suv-vs-lamborghini-urus-2018-suv/front/?cmake=mercury&cmodel=cougar&units=imperial
@@ECODRIVE nu sunt hater, ba dimpotrivă am 2 Spring, sunt fan electrice, visez și eu la un Model S plaid Părerea mea este că intai ar trebui să conduci Urus și apoi ai putea să faci o comparație corectă. Adică nu e totul numai de accelerație. Este și cum sta mașina pe șosea, cum te simți la drum lung, finisaje interioare, antifonare etc etc Așa si Model S plaid bate un Lamborghini la accelerație dar plăcerea la condus , cum se așează pe sosea este altă poveste Am condus Model S varianta 2017 și da, are o acceleratie wow, dar nu are nici o legatura cu un seria 5 la cum stă pe șosea, pe curbe etc. Pe DN1 în nici un caz nu puteam sa " croșetez " printre mașini din cauza greutății mari. De finisaje și antifonare nici nu mai vorbesc. Ma aștept ca noul model sa fie clar un update dar greutatea mare de simte orice ai face Încă odată , eu unul, dupa ce am condus masini electrice sunt dependent de cuplul istant și mi-as lua clar un S plaid dacă as avea bani. Dar de aici și pana sa zic ca este clar superior unui bmw de exemplu sau altă mașină din clasa premium e cale lungă. În nici un caz un Lamborghini Eu zic ca sunt avantaje și dezavantaje de ambele părți: o mașină premium sport are finisaje, antifonare, tren de rulare superioare. Iar una electrica are accelerație, tehnologie, costuri întreținere, cuplu wow,
@@ECODRIVE Faceți un video,,ce s ar intampla cu Energia Electrică dacă toate vehiculele ar fi electrice!În U.E.De câți MW ar fi nevoie și dacă ar rezista rețeaua!Simplu!
@@cimpeanemilian7537 consumul Romaniei este 64,7 TW. Daca toate cele 8.000.000 de masini din Romania ar fi electrice, atunci consumul ar creste cu aproximativ 23 TW. Asta inseamna o crestere cu 30% a consumului de electricitate. Este extrem de usor sa cresti productia cu 30% doar din energie regenerabila.
Deocamdata, se pare ca masina electrica polueaza de 6 ( sase ) ori mai mult decat cea clasica si oricum NU este solutia pentru viitor. Mai informati - va !
De unde aveti aceasta informatie? Nu doar ca este fals este si ridicol. Va las un articol de la o universitate de prestigiu si puteti afla mai multe acolo. climate.mit.edu/ask-mit/are-electric-vehicles-definitely-better-climate-gas-powered-cars
Câte comentarii a suscitat subiectul... Oricum, mașina electrica e un must have mai ales pentru oamenii care trăiesc la casa, care au un sistem fotovoltaic de cel puțin 10-15 kw. Sau locuiesc în apropierea superincarcatoarelor și nu i interesează ca le iese consumul cam la fel
@@ECODRIVEEvident ca nu stie mai nimic cum nici dvs nu stiti prea multe despre sursele alea "verzi" si "foarte ieftine" de producere a curentului electric de care vorbiti. Studiati procesul de obtinere al siliciului pur 99,98% ( ca tot vorbiti de panourile "verzi" de unde incarcam "acasa") si veti afla de ex ca pt 1 tona Siliciu pur se produc ca waste by product 4 (patru) tone de acid fluorhidric care este devastator pentru mediu. In 2023 costul reciclarii complete la puritatea necesara al Siliciului 6N ( adica 99,99%) este de circa 50 USD pentru un SINGUR wafer de siliciu. Adica ENORM! In 20 de ani cat este ciclul mediu de viata al unui PV soarta regenerabilelor va fi ca si plasticul, adica va costa mai mult sa il reciclezi decat sa il produci, ceea ce va genera o criza a deseurilor electronice insurmontabila si imposibil de gestionat. Stiti cat costa mentenanta ANUALA pentru o turbina eoliana in Europa de Vest? Va clarific: 2 eurocenti/kwh, adica pt o turbina tipica de 2,3MW adica circa 50k euro/an in primii zece ani. In urmatorii 10 ani costurile se dubleaza. Toate aceste costuri sunt puternic suportate de guverne prin diferite programe din banii cui? Ati ghicit! Ai platitorilor de taxe, adica ai nostri! ( ca de altfel si subventia de 10k euro de la "stat"). Nu mai vorbiti aiurea de resurse "verzi" si "regenerabile" si " IEFTINE", aburelile astea ne costa pe toti facturi si taxe din ce in ce mai mari si oamenii normali d' abia reusesc sa le plateasca! Toata povestestea cu hipstereala asta "verde" doar baga bani in plus in buzunarele gigantilor petrolieri ( da, ati citit bine) care exploateaza o noua nisa de piata.
@@bogdanbosoi1483 v-am dat o valoare foarte precisa si se pare ca asta v-a deranjat. Sunt satul de nagationisti care schimba subiectul dupa bunul plac. Nu o sa imi pierd timpul sa va demontez fiecare mit sau conspiratie.
Motorul pe combustie este mort 100% din motive tehnice (putere, întreținere, costuri productie, combustibil si poluare). Trebuie sa dai un argument ca sa iti sustii punctul de vedere. Model X Plaid nu depaseste tehnic Lamborghini Urus ci il umileste… ruclips.net/video/HbR64hqx4Yk/видео.html
cand o sa ajunga tesla 20k maxim 25k o sa-mi cumpar dumneata crezi ca toata lumea is permite masina la 140k ? si cand spun doar cand o sa ajunga 20-25k si atunci o sa fie greu de achizitionat hai sa fim serios is multi bani....
Toate electricele depind de China. Chiar și Tesla, ba chiar rău de tot. Din punct de vedere strategic, este o greșeală să încurajezi așa ceva. Dar nemții au pierdut multe războaie cu ,,strategia" lor.
Multe produse depind de China, nu doar masinile electrice. Nu este vina nemților sau a altor state este “vina” celor care cumpara produse “made in china”. Adica in primul rand noi suntem vinovati…
fara investitii MAJORE in infrastructura energetica, electrica e doar 1 vis umed ! relevanta mai buna e hidrogenul obtinut cu resurse energetice regenerabile (fotovoltaic, eolian, mareeic, valuri)
Masina cu hidrogen este de 3 ori mai energofaga decat masina electrica. Ai nevoie de 3 ori mai multa energie electrica ca sa produci hidrogenul pentru a parcurge aceeasi distanta.
@@ECODRIVE hidrogenul il poti produce la locul de consum (1 statie de alimentare) combinat cu 1 parc de fotovoltaice si o eoliană, plus ca apar noi descoperiri ce îmbunătățesc extractia hidrogenului. asa la electric cari 1 tonă - 1,5 tone de acumulatori si restul harnașamentului, plus sa nu mai punem in discuție infrastructura energetica aferentă (trafo-uri de sute de mii/milioane de £/€/$, linii de transport, statii de incarcare, samd) electrica e combinație daca preponderent o incarci acasa unde ai fotovoltaice eventual si ceva eolian daca te ajuta si zona.
Vise taica. Nu cu sfarsitul , pentru ca totul are un sfarsit , ci cu "este foarte aproape". Uite, eu cred ca sfarsitul masinilor pe baterii se va intampla in max. 10 ani de acum incolo. De ce? Din diverse dmotive dintre care spun doar atat: pentru ca litiu < decat combustibili fosili (si mai scump), pentru ca infrastructura electrica nu va putea acomoda nici macar un sfert dintre masinile aflate acum in circulatie daca ar fi cazul sa fie inlocuite si pentru multe alte motive pe care nu le voi mai dezbate aici pentru ca sunt la mintea cocosului. Ca sa fie clar: viitorul va fi poate si electric, dar nu cu baterii! Da, stiu (poate) se vor inventa noi tehnologii de productie a bateriilor, noi tehnologii de stocare, samd. Inainte de a spune asta, faceti o paralela intre evolutie tehnica a motorului cu combustie interna in ultimii 100 de ani sa zicem si evolutia beteriilor. Ring a bell? :)
O sa iti raspund foarte punctual: 1. Nu exista o limitare in privinta Li. Exista suficiente resurse de Li nu doar pentru masini ci si pentru stocare de retea. 2. Dupa o crestere generata de pandemie si razboi, pretul Li este in scadere. 3. Daca toate masinile ar fi electrice (in Romania) consumul national ar creste cu 30%. Nu este nici pe departe o apocalipsa. Tinand cont ca pana vor fi toate masinile electrice vor trece 20 ani (cu optimism) inseamna ca ar trebui sa crestem productia de energie electrica cu cel mult 1,5%/an….As spune ca este un obiectiv mai mult decat rezonabil.
@@ECODRIVE Pai si cum facem cu "Sfarsitul acela care era foarte aproape"? 20 de ani nu se califica :):). In privinta infrastructurii necesare alimentarii, nu e nimic de spus? De ex. in Bucuresti nu avem suficiente locuri de parcare pe langa blocuri, ce sa mai vorbim despre statii electrice de alimentare. Si cred ca in situatia asta se afla f. multe tari. Ceea ce se intampla acum cu electrificarea este o evolutie fortata si nu naturala si la fel ca orice evolutie fortata eu cred ca va fi un mare "fas" daca principiile se vor pastra ca si pana acum (hei-rup), aspecte pozitive exacerbate, aspecte negative minimizate sau ascunse. Ideea cu masina electrica nu e noua, are mai bine de 100 de ani, e doar o ciorba re-incalzita si avand mult mai mult lobby. Nu sunt un hater dar nici nu am cum sa nu observ evidentele...
@@deprintraficadunate5325 cand vorbesc despre sfarsit ma refer la vanzarile de masini noi. Schimbarea de acolo va veni. Masinile care sunt astazi in circulatie vor fi folosite in continuare. Infrastructura de incarcare este foarte usor de dezvoltat, comparativ cu infrastructura combustibililor fosili. Uitam destul de des ca in spatele unui litru de benzina este o infrastructura mult mai complexa. O pompa de benzina costa 300.000 euro si o statie electrica 30.000 euro. Interzicerea mașinilor pe combustie din 2035 nu are legătură exclusiv cu dreptul nostru de a merge cu masini pe combustie. Aceasta decizie are o latura mult mai importanta. Daca producatorii europeni vor trage prea mult de motorul pe combustie, vor pierde batalia pe termen lung cu producatorii chinezi, americani, coreeni, etc. Este o utopie sa ne gandim ca noi suntem izolati. Lipsa de actiune a producatorilor europeni ne pune pe toti in pericol. Legislatia despre care vorbesti are scopul de a stimula industria producatoare de masini din Europa. In China, cea mai mare piata auto din lume, europenii pierd cota de piata intr-un ritm periculos….
@@ECODRIVE Totul corect pana la costul unei statii de alimentare cu combustibil vs cel al unei statii electrice. Adica cu banii de o pompa e benzina faci 10 statii electrice, corect? Acum hais a ne gandim cate masini alimenteaza zilnic o statie "clasica" sic ate alimenteaza 10 statii electrice. Nici nu cred ca are rost sa facem calcule, raspunsul este evident si tine de eficienta. Ca se va dezvolta tehnologia samd, nici nu se pune problema, asa este. dar ma intreb daca nu cumva este mai eficient sa faci 0 statie de hidrogen decat 10 electrice si sa mergi pe varianta asta (masini alimentate cu hidrogen) in locul electrificarii pe baza de baterii. Sau pe orice alt fel de tehnologie. care sa nu-ti dea atata bataie de cap dpdv al infrastructurii necesare.
In primul rand nu prea stii despre ce vorbesti vis.a.vis de super car-uri. Pe langa faptul ca daca vezi un Urus te uiti dar daca vezi ceva electric nici nu te intereseaza. Eu conduc si una si alta si nu ai cum sa compari un Cuptor cu microunde cu o super masina... Mai mult decat atata daca toti ar avea 150.000 euro sa cumpere Tesla ar fi bine dar nu se poate. Galagia pe care o face o super masina este ptr sufletul tau nu ptr altceva, de aceea se schimba evacuarile uneori. Si da, daca iti permiti Urus iti permiti si placute sau alte consumabile. Iar cu aceste masini mergi ai spune tu " normal" daca depasesti 100 iti scade autonomia cu cel putin 30%, daca este frig...acelasi lucru, etc. Nu iti iei Urus sau super car ca sa faci liniute, iti iei ca iti place si vrei o masina... Ca sfat nu da numai plusuri , spune si minusuri si cate au luat foc si faptul ca nu este aliniata tabla pe ea, etc. Daca tie iti place Tesla nu trebuie sa ne convingi si pe noi...
Nu ai venit cu argumente ci cu pareri. Fiecare poate avea o parere dar sa platesti 300k pentru zgomot si nu pentru performanta inseamna sa arunci banii. Daca ne uitam la istorie, Lamborghini nu inseamna SUV ci inseamna cu totul altceva. URUS este o struto-camila, fara performante, cu intretinere scumpa, cu cost de utilizare mare care nu respecta valorile care au consacrat brandul Lamborghini si cu care poti doar sa impresionezi niste fete... Tesla nu este masina perfecta dar URUS este cu muuult inferioara. Partea cu autonomia scazuta pe frig poti sa o afirmi doar daca nu esti documentat suficient. Tesla are o super pompa de caldura, incredibil de eficienta. Daca argumentele pentru URUS au ramas zgomotul inseamna ca a ajuns rau de tot.....pana acum se laudau cu cat de rapida este masina.
:))) Am fost de cateva ori pe Transalpina si pe Transfagarasan cu masina electrica. Daca tot vorbim despre drumuri la inaltime cred ca este bine sa stii ca masinile electrice nu sufera la altitudine mare....un motor cu ardere interna are probleme cand aerul este rarefiat. In plus, cand cobori recuperezi energie iar la o masina pe combustie nu recuperezi nimic ci doar consumi placutele de frana.
Asta cu moartea motoarelor termice a sosit e chiar deplasata Compari niste masini foarte scumpe (Urus) cu acest Tesla desi acest lucru e cam exagerat,nu sunt din aceeasi liga faci niste comparatii foarte exagerate,sincer,deoarece aceasta masina costa cel putin 140.000 de euro de parca aproape oricine si oricand isi poate permite o astfel de masina + de parca o majoritate covarsitoare a oamenilor isi doresc masini de 1000 de CP. Sa fim seriosi!!!! Omul de rand isi cumpara masina intre 15-20.000 de euro si vorbim despre masini foarte bune si mai mult decat decente la acest pret. Niciodata,dupa calculele mele,nu o sa ma coste intretinerea si alimentarea unei masini de pana in 20K,suma unei astfel de masini laudate si prezentate de tine. Repet,niciodata. Chiar daca se parcurg 500.000km cu o masina de 7 ori mai ieftina,nu vom ajunge la acele sume la care se achizitioneaza un astfel de Tesla. Iar cand ajunge o astfel de Tesla la 4-500.000km deja calculam si la Tesla niste costuri mari (baterii de mii de euro + motoarele de mii de euro),deci ajungem la un pret de 140k + 20k........... Nu sunt deloc hater si chiar imi place contentul tau,dar totusi sa fim realisti In ceea ce priveste oamenii care isi cumpara masini de sute de mii de euro,ei isi asuma acele costuri foarte ridicate de intretinere deoarece isi permit,nu ca ar avea o gandire paguboasa
Urus este exact in aceeasi categorie cu Model X Plaid, poti sa arunci o privire si pe comparatiile facute in afara de jurnalisti auto. Comparatia este cat se poate de indreptatita. Urus pentru mine este o masina depasita care nu are nimic in comun cu traditia Lamborghini. Normal ca nu toti isi permit o masina de 140k, exact asta am spus si eu. In cazul de fata este cat se poate de clar, matematic, ca Model X este mai ieftin la achizitie, in exploatare si inclusiv la consum. Ar fi chiar ciudat ca intretinerea si alimentarea unei masini de 20k sa te coste cat un Model X dar cu siguranta te poate costa cat un Model 3 pe care poti sa il cumperi cu 34k. Oamenii care isi cumpara masini de sute de mii si care au muncit nu arunca cu banii doar pentru ca isi permit. Borfasii care fac banii din “combinatii” vor sa se laude cu cat de mult ii costa dar pentru mine ei nu sunt valori ci opusul unui comportament normal si civilizat.
Care este rolul acestei reclame? Cât de buna e Tesla? Vorbiți de bugete amețitoare... Cum ar fi un cartier aglomerat, din orice oraș, plin de mașini electrice care nu se pot încărca din cauza rețelei electrice. Cel puțin 50 de ani este fantezie. Da, tehnologic totul este frumos dar practic... Nu toată lumea stă la casă pe pământ și are instalație solară (fără nici un apropo).
Hai sa clarificam cateva puncte. 1. Nu este reclama. Tesla nu plateste reclama sau jurnalisti. 2. Vorbesc de masini la bugete ametitoare de 140k si compar cu masini pe combustie de 300k. Sa inteleg ca daca este pe benzina si motorina nu mai conteaza bugetul? O tesla Model 3 SR o poti cumpara in Romania cu aproximativ 34k, adica la pret de Skoda, Golf, etc.
@@ECODRIVE de ce nu faceți un test cu Spring. Sa vedem ce oferă, cât de slaba e la bugetul ei. Tesla nu plătește dar poate furnizorii. De fapt nu contează...ideea era despre sfârșitul mașinii pe combustie, nu cred, încă.
Interesant Dar asa cum vad ca nu luați în calcul sa faceți și niște teste prin Bucovina, nordul Moldovei asa cum ați promis că le faceți, dar recunosc nu e graba, vin și acum cu ceva lucruri care îmi sunt neclare! În Formula 1 s-a declarat clar, niciodată electric! Banuiesc ca o cauza e zgomotul care da un feeling! Că îl dă asta și e adevărat! Alt motiv nu vad! La cartodromul de la Bacău toată lumea cere cart cu motor termic Au și electrice dar nu le vrea nimeni! Oare de ce? De ce se revine la pick-up sau la magnetofon? Ca sistemele actuale sunt fără viata! Și nu o declar eu, o declara Revox! Acum înțeleg ca bateriile au garanție, corect, dar au garanție dacă scad sub 70 % din capacitate! Aici am neclarități la cât rezista cu aceste încărcări la supercharger! Deci la Li-Ion max încărcare 80 %, minim 15-20%, ca să avem anduranta la baterie și dacă pierd încă 25 % ce mai rămâne? 20 +25+20 %deci trebuie sa folosesc 35 % din baterie!. Deci dacă pierd 31%din capacitate îmi schimba bateria! Doar asa! Acum poate nu știu pe un drum virajat cum avem Bacău Brașov un Lamborghi se tine mult mai bine în curbe! Nu cunosc stabilitatea mașinii Tesla adică a modelului prezentat! Retineti Ma refer la România! Eu trăiesc în România chiar dacă mai ies și în afara! Autostrada Bacău Brașov nu apare mâine! Feceti un Test București Ploiești Cheia Săcele! Eu un drum virajat, e un drum care te pune în situații grele! Aici am neclarități! Masa mare, re efect și în energie cinetica și în inerție și în distante de frânare! Nu am văzut decât teste pe drum drept autostrada! Altceva.... nu am văzut! Și încă vorba dvs În Moldova aruncate câteva stații de 50Kwh! Stați limistit și în tot Maramureș la fel! Chiar mai rău!
Sfârșitul mașinii pe combustie va fi veșnic aproape dar nu se va întâmpla. La fel ca și revoluția în bateriile electrice care în ultimii 30 ani e în permanență la 2 ani distanță de producție.
@@AcDc55Kwh daaa…e plina europa de statii chinezesti de incarcare si mai ales cate 12-16 / locatie si mereu functionale. ai o viziune abstracta si speri la electrica sh de 4000€
Mașinile electrice pot fi ele mult mai bune de cât cele pe combustie dar dacă la preț ele sunt mai scumpe, nu au cum să domine piața. Dacă un producător va reuși să facă un produs similar ca mărime, autonomie și preț ca un Logan atunci se poate de vorbit de sfârșit. Până atunci vor exista ca un segment de lux.
Click bait. Or sa cumpere tarile din lumea a treia mașini electrice...pe bandă rulantă. De ruși nu mai zic...va fi bătaie pe Tesla. Toti ăștia și mulți alții vor lăsa mașinile cu motor termic. 😀😀
La masina asta nu se plateste subventie de la stat si cine cumpara o astfel de masina contribuie cu cel putin 20k la bugetul statului doar din TVA. In plus, fata de cel care isi cumpara un diesel, nu scoate fum pe care sa il respiram cu totii. Mai usor cu lupta proletara. Eu nu imi permit o astfel de masina dar asta nu inseamna ca altii sunt de vina.
Nu este vorba de proletariat ci de faptul că nevoia trebuie să nască cererea și nu hotărârea unui for chiar democratic cu este UE ținând cont și de erorile anterioare vezi termicele disel Cu stima
Nu am discutat subiectul asta dar iti pot spune ca o masina electrica are ZERO emisii de NOx si emisii mult mai mici CO2 decat o masina pe combustie (chiar daca iei in calcul productia bateriilor). Masinile pe combustie sunt sursa principala de poluare cu NOx si particule. Adica substantele alea nocive care provoaca boli grave. Un exemplu este Bucuresti, unde se vede legatura dintre aceste emisii si sanatatea populatiei.
@@ECODRIVE De aia ar trebui sa folosim trenuri, metrouri, troleibuze cat mai mult. Nu doar ce iese din esapament e nociv, cat si ce iese din placutele de frana. Din pacate in Romania CFR-ul e mort si ingropat.
Jumatatea aia de covrig tot o MARE prostie este. Am vazut si video-ul lui Bjorn. Si el e de aceeasi parere, si anume ca e o tampenie. Da, in linie dreapta e ok-ish. Dar e o "solutie" la o problema ce nu exista. Aici e doar incapatanarea lui Elon de a face ceva "cool". Doar ca acest volan "cool" este periculos daca masina brusc pierde control pe gheata si trebuie sa faci rapid manevre de redresare. Iar acele semnalizatoare pe volan sunt o prostie. A se vedea parerea lui Bjorn cand intri intr-un giratoriu si te chinui sa dai semnal de iesire in giratoriu cand volanul este rotit la 90 de grade sau mai mult. In concluzie, o MARE prostrie acel volan si lipsa semnalizatorului in pozitia clasica. Acuma o sa vina Tesla fanboys si o sa zica ca oricum nu ai nevoie de volan "clasic" cand ai FSD... Iar raspunsul meu este, care FSD? Ala care trebuia sa fie gata in 2016? Sau ala gata in 2018? Sau ala gata in 2019? Sau ala cu robotaxi gata in 2020? Sau.....
Eu as fi lasat manetele din spatele volanului. Forma nu ma deranjeaza dar cu semnalizarea si faza scurta/faza lunga este mai greu. Nu am spus in video dar ma enerveaza ca nu are claxonul pe mijloc, oricum in centru este un “buton” adica nu ar fi incarcat design-ul ci l-ar fi simplificat.
@@ECODRIVE ok, inteleg ca nu te deranjeaza forma volanului, dar trebuie sa recunoastem ca este un potential pericol in caz de derapare/pierdere control. Poleiul sau black ice cum ii zic americanii, scurgeri de ulei pe sosele sunt cat se poate de reale si comune.. Este un video mai vechi pe youtube cu un Audi A4 ce pierde controlul pe autostrada probabil din cauza unei pete de ulei. Sa vezi cat de rapid a trebuit ala se invarta volanul stanga-dreapta pentru a recapata controlul. Good luck sa faci asta rapid cu "the yoke/joke". Iti incrucisezi mainile garantat
@@ECODRIVE in momentul de fata cu un plin parcurg 1200 km,doar daca pot parcurge 1000 de km cu o electrica si o sa pot incarca in 15 minute maxim,atunci da voi trece de la diesel la electrica,asta este argumentul meu.
@@ECODRIVE peste 50.000 pe an,nu am o medie zilnica,1000 km fara oprire intre 5 si 10 ori pe an. ce faci intr-o situatie de urgenta atunci cand trebuie sa te urci in masina si sa-i dai bice,si esti cu masina la 50%?iti zic eu ca te ve-i da cu capul de pereti,le doresc tuturor cu electrice sa nu ie nevoiti sa ajunga intr-un anumit loc la o anume ora pe nepregatite,cand esti pus intr-o situatie de genul nu-ti vei mai dori decat o masina clasica,iti spun din experienta proprie
@@IonION-kg1ux in ultimul am parcurs 60.000 km cu foarte multe drumuri lungi prin toata Europa. Scenariul despre care vorbesti, adica un drum urgent de 1000Km in care 30 min sa faca diferenta nu este rezonabil….nu suntem Smurd.
Cei care comanda o Tesla pot folosi link-ul de referral de mai jos pentru a obtine credite Tesla. Creditele pot fi folosite pentru a cumpara produse Tesla sau pentru incarcare gratuita la Supercharger.
ts.la/ciprian90757
salut ! Ai idee ce reducere pot primi ? Vreau sa mi iau o Tesla !
Felicitari pentru clip!
Dragilor, am vazut integral filmul si am citit toate comentariile. Interesant. Dar , cand facem afirmatii care se pot demonstra din calcule, trebuie sa fim informati. Pareri, are toata lumea. Iar filmul prezentat, se vede ca este facut sub impulsul unui test drive...
-poate cineva sa spuna cat polueaza o centrala termica (grosul surselor de energie electrica din Romania, Europa si SUA) pt ca sa produca 100kw (5 ore de mers cu Tesla) si cat polueaza un Lamborghini care merge 5 ore(in CO2, micro si macroparticule, etc) ?
-daca s-ar depozita sau recicla cele 4-5 miliarde de baterii de la toate masinile electrice de pe glob( sa zicem ca s-ar inlocui toate masinile termice), a 1.000 kg fiecare, cata munca ar fi, cata poluare, unde s-ar depozita, etc, ce s-ar intampla?
Nu uitati de randamentul de transport de electricitate de la turbina termocentralei pana la priza de alimentare a masinii Tesla,( se pierde curent prin transformatoare si rezistivitate), care este undeva la 80%.
-Daca , sa zicem, am obtine electricitate numai din panouri solare, ( am desfinta centralele pe combustibil fosil), la 1m2 obtinem 2kw/zi, cate zile de lumina am astepta sa umplem o baterie de 80kw, panourile solare din cat siliciu s-ar fabrica, cata poluare ar fi la fabricarea a milioane de m2 ? Si dupa 50 de ani de folosinta maxima, unde si cu cata poluare am recicla panourile solare?
-Daca am trece numai pe centrale nucleare: cat polueaza, in Bequereli, deseurile radioactive si unde le ducem???
- un paghebot transatlantic de 100.000 CP sau un Boeing 787 cu motoare de 30.000 CP fiecare, de cate baterii ar avea nevoie??
Masinile Tesla sunt un varf al tehnologiilor actuale, dar numai limitat , la drumuri scurte sau oras. Atat. Restul sunt exagerari si inexactitati. Problema bateriilor nu e rezolvata, nici pe departe, asteptam alte inovatii. Nu stim care si cand vor fii.
Contactati-va prietenii ingineri, sa va dea date exacte.
1. Da, centralele termice poluează f. mult, dar in România sub 20% din totalul de energie electrică se produce din arderea de cărbuni, iar tendința e de scădere de la an la an. Parte din acea energie electrică produsă e folosită și pentru extracția și prelucrarea petrolului, deci oricum ai calcula dacă e sa luam toți factori o mașina electrică v-a polua mai puțin.
2. Bateriile de pe mașini se pot folosi pt stocare de energie off grid, și după se reciclează. Cum in zi de azi nu își duc toți 4-5 miliarde de oameni mașinile la casat, nici in viitor nu se vor strica toate bateriile odată și cele ce nu se mai pot folosi se reciclează.
3. Randamentul la electrice dacă scădem și pierderile de transport și de încărcare e pe la 80% cum zici și tu, dar la combustie interna e sub 30%, cam mare diferența, zic eu.
4. 0,2% din suprafața pământului dacă ar fi acoperită de panouri solare ar genera suficientă energie electrică pentru tot consumul global, conform calculelor făcute de cei de la tesla. Iar panourile se pot pune deasupra deserturilor sau chiar a oceanelor. Din moment ce se trece 100% pe energie verde nici pentru reciclarea panourilor solare nu se va mai polua.
5. Tehnologia nu e încă suficient de matura pentru avioane, dar in 10 ani s-ar tare putea sa începem sa avem și avioane electrice pentru distante continentale.
6. Dacă multi or făcut drumuri de 1000, 2000 sau și mai mult de km cu mașini electrice, de ce încă crezi ca sunt doar mașini de oraș sau de drumuri scurte? O pauza de 30 de min la 3-400km pt încărcat o sa îți facă călătoria mai ușoară.
Nu știu ce prieten inginer ai contactat tu, dar sigur nu din domeniu.
Explicația este foarte simplistă și contraargumentul ingineresc cel mai simplu este următorul: care este randamentul unui motor termic? Ei bine este undeva la 30%.. adică din 8 litri consumați la 100km doar 2.4l sunt convertiți in energie cinetică restul este poluare curata. Acum legat de centrale termice, randamentul unor centrale cu turbină ajunge la 60% iar randamentul motorului electric la orice mașină electrică este de la 86% in sus. Dacă se pun toate pe hârtie, mașina electrică alimentată de la o centrală pe gaz sau termică are un randament mai mare decât o mașină cu combustie internă, care transformă 70% din combustibili in poluare și căldură. Legat de baterii, ele vor avea a doua viață pentru stocarea energiei în parcurile solare, după care se vor recicla, tehnologiile există deja, căutați pe net. Concluziile le tragem fiecare..
@@sebiventz8068 Stimate domn, sigur, cati cititori, atatea concluzii. Concluzii pertinente nu au tras nici specialistii. Chiar fondatorul Tesla a afirmat recent ca trebuie schimbata tehnologia pe LITIUM a bateriilor. este ireal sa gandim ca va fi suficient litium-ul de pe Tera pentru miliarde de baterii. Calculele arata asta. Poluarea chimica a producerii baterillor (fiecare a cate 20.000 elementi fiecare) nu ati socotit-o? Sigur, raspunsul este: se vor cauta alte tehnologii cu alte elemente chimice. Dar cand? Cu ce? Si cu ce preturi?Legat de a "a doua viata" a bateriilor, aceasta este deocamdata la stadiul de "va fi", "se vor recicla"...sa le vedem macar una, doua refolosite, apoi sa ne bucuram. La ora actuala si chiar in viitorul apropiat, nici un oras din lume nu are cablajul electric care sa suporte incarcarea tuturor masinilor rezidentilor de acolo. Si refacerea cablajelor electrice nu este o treaba usoara. In New York si acum , exista cabluri electrice pe stalpi de telegraf, (mergeti in Brooklyn, Staten Island, etc)nu cred ca o sa-si sape toate strazile sa introduca cablaje de putere adecvata. O alta ineptie observata este folosirea motoarelor electrice la vapoare de tonaj sau avioane de linie: pai cate baterii de 100 KW ar trebui sa aiba un Boeing 787 cu 4 motoare a 30.000 CP fiecare, care sa mearga 10 ore neintrerupt? Sau un petrolier de 300.000 tone cu motor de 200.000 CP , care sa mearga 20 zile non-stop? Si astea unde le incarc? Cu ce cabluri? Mai construim uzine atomice? Deocamdata masina electrica este in studiu, este pentru oras, vom vedea in cativa zeci de ani daca va inlocui motorul conventional. Cu respect,
Un review despre dragoste si iubire ! Simpatic ! Succes !
:))))
Este adevarat ca din 9 mai se pune cu plata la supercharger?
Din 9 martie va fi cu plata.
Imi place cum gandesti ,exact asa ,trebuie sa gandim ,sa facem economie din orice ,chiar daca ne permitem masini si case scumpe si f scumpe !
Felicitări pentru videoclip și mulțumim pentru prețioasele informații! 👍🏻👍🏻👍🏻
Ce bine sună SFÂRȘITUL la începutul titlului...! 😉💪⚡🌝
😂😂😂
@@ECODRIVE vreau sa cumpăr și eu un model Y basic , dar as vrea sa vb cu cineva de la Tesla pt programul rabla
@@adrianmar397 toata lumea asteapta informatii despre Rabla+. Sa speram ca va incepe programul in luna martie. Acum nu se stie care va fi procedura.
Oare cat coasta un RCA si Casco pentru Tesla model 3?
RCA si CASCO sunt la fel ca la masinile pe combustie. CASCO se calculeaza ca procent din valoarea de achizitie a masinii.
Ce parere ai de cupra born, trebui sa imi vina luna viitoare si e prima electrica pentru mine
Nu ma astept sa fie diferente mari intre ID.3 si Cupra daca vorbim despre autonomie si consum. Am prezentat ID.3 si este video pe canal si cu testul de consum. Ca design mie mi se pare ca Cupra arata mult mai bine. Felicitari pentru masina!
este o tesla model x sau y? cu Y am mers o ora prin Bucuresti ! F multumit de masina !
Acesta este un X
Salut !
M am uitat la toate videoclipurile, foarte faine informatiile, dar caut unul care sa arate costurile de incarcare pe parcursul unei luni pentru cineva care nu va incarca acasa, mi ari putea da cateva info din experienta ? :)
P.S. stau in București
La Model 3 am un consum de 17,5 kWh/100km. Evident ca depinde ce masina alegi.
Costurile variaza foarte mult. O sa eliminam incarcarile gratuite pentru ca vor disparea. Asa ca avem:
1. Acasa/Birou/oriunde la o priza normala intre 0,7 lei/kWh (Hidroelectrica) si 1,3 lei/kWh (oricare alt furnizor)
2. Statii publice rapide si Supercharger 2,5 lei/kWh.
3. Mai sunt retele care au oferte. De exemplu, ENEL X are o oferta cu 140lei pentru 120kWh, aproximativ 1,2 lei/kWh.
In mare cam astea sunt optiunile de incarcare si preturile.
Comparam ceas automat mecanic cu smartwatch
Un ceas mecanic poate fi o opera de arta, un instrument de precizie sau chiar sa fie realizat din materiale pretioase.
Un URUS este un kitsch, fara valoare artistica, fara performante. Este doar o masina mare si scumpa care nu respecta nici măcar valorile brandului Lamborghini.
M am urcat ieri intr un Tesla Y . Calitate maxim Dacia la interior , un cazan efectiv . E precum o femeie fara grăsime dar nu are chip iar corpul are forma unei bucăți dintr un gard ( o blană ) . Cred ca e cel mai aproape de cum te simți intr un coșciug. Sa conduci asa ceva zilnic pt mine cel puțin e depresie clar ( conduc x5 2022 ) . Nu sunt contra electrice , m am urcat în Kia evo6 sau Bmw ix3 și sunt altceva .
Exagerezi cu interiorul dar asta nu este o problema. Nu ma astept ca toata lumea sa aprecieze design-un minimalist.
X5 este o masina inferioara ca performante dar cu interior mai scump. Din cate stiu X5 este cu vreo 30k mai scump decat ModelY si poate si ajunge la peste 100k, adica in pret de Model X.
Suntem diferiti si asta este motivul pentru care exista modele diferit. Faptul ca ai spus la final ix3 si ev6 ma bucura, poate urmatoarea masina va fi electrica :)
@@ECODRIVE 110k brut x5 a fost dar cu un discount de 22% , 71k euro net . Sigur următoarea masina este electrica dar cel puțin pt mine trebuie sa fie si frumoasa nu doar foarte bună pe cifre cum Tesla este asta nu poti contesta . Am 200 kw panouri montate , practic sunt obligat sa iau o electrica , o sa merg fara cost de alimentare 90%+ din timp
@@cucurigu2803 eu caut sa cumpar inca o electrica si m-am uitat si la alte branduri pentru ca simt nevoia sa fie si ceva diferit. Inteleg ce vrei sa spui cu design-ul….doar ca inca nu am gasit optiuni in buget de Tesla.
Salutare. Exact asta voiam sa spun și eu. Designul unei cutii de pateu de Sibiu e mai reușit decât acesta conserva. Dar indiscutabil are performante. Am deja panouri de 10 kW pe casa. În acest moment avem un Stelvio de 280 cai din 2017. În 3 ani îl vom schimba. Singurul câștigător la EV ( ca asta vom lua) va fi un Cross Turismo.
Buna ziua, si eu vreau sa imi schimb masina diesel cu o Tesla model 3 sau Y dar nu stiu ce sa fac. Intrebarea mea este, stiti cat costa inlocuirea bateriilor la Tesla? Este cam 40% din pretul masinii. Si ei spun ca bateriile au garantie 200000 mile sau 8 ani ceea ce mi se pare cam putin 200000 mile (321868 km), adica nu stiu cam ce viata vor avea bateriile dupa 300000 km. Sunt foarte convins sa imi iau electrica dar trebuie avute in vedere unele aspecte. Multumesc mult si drumuri bune va doresc.
Garantia pentru motoare si baterie este de 192.000 km la Model 3 si Model Y.
Nu as putea sa iti spun cat costa inlocuirea unei baterii dar nu este cazul sa iei in considerare ca o schimbi dupa 8 ani. Durata de viata este cu siguranta mult mai mare.
Super! Se poate găsi de închiriat Tesla? M-ar interesa pe 2 săptămâni
Mersii
Nu stiu pe cinave care sa inchirieze Tesla pe o perioada mai mare.
Salutate Ciprian si felicitari pt tot ceea ce faci!! Daca vrei poti face un video cu y performance!! Te ajut cu drag!! Si este si culoarea cea noua!!
Trimite-mi un mesaj pe Facebook Eco Drive si vorbim acolo 👍
@@ECODRIVE am scris pe insta!! Din pacate Facebook nu am!!
Bine punctat, dar ai detaliat pe undeva cat de realist este sa încarci la stații publice pt.daily use?
Mulțumesc!
Daca mergi cu Tesla poti sa folosesti reteaua de Superchargere pentru majoritatea rutelor importante. Tesla are 1 an de cand a venit in Romania si are deja o retea importanta. Ritmul de instalare pentru Superchargere va fi cel putin la fel pentru urmatorii ani. Probabil ca in 1-2 ani vei putea merge oriunde in Romania cu reteaua de Superchargere.
Mulțumesc pt.raspuns.
In București știu că este o singura locație cu 8 stații?
@@mrmihailacatus deocamdata este un singur Supercharger cu 8 statii de incarcare. Am inteles ca anul acesta se va construi inca un Supercharger in Bucuresti.
In continuare cam puține
Investor Day 1 Martie 4pm EST posibil sa se vorbeasca de Tesla Model 2 aka Fosil Cars Terminator la 25000 usd 🥰
ai dreptate :) ar putea sa numeasca masina Model 2 Terminator :))))
Sa fie și 25k ... tot nu se cumpără:)
@@2Razzv :))))
@@ECODRIVE vorbesc de România. Considera câteva blocuri turn din Militari .. sa apară deodată 1000 de mașini electrice. Pai va omorâți pe stațiile de încărcare după:)))
@@2Razzv asa cred si eu e treptat in max 10 ani o sa apara si infrastructura si masini ce se incarca in 10 min asta garantat pe 800v etc si de buget de ce sa nu zicem
Salut.
Vreau sa incep prin a spune ca imi plac atat masinile electrice cat si videoclipurile tale pe care le urmaresc cu placere.
Totusi in videoclipul de azi au fost multe lucruri mai putin adevarate pe care le-ai spus.
Tehbic masina pe combustie nu a murit, dupa cum vezi pe strada sunt foarte multe masini noi perfomante care nu sunt electrice.
Ca sa argumentez iti voi lasa motivele pt care spun care te contrazic:
Dpdv al performantei:
1.masinile electrice sunt mai grele. Urus are 2200kg, model x are 2600. Chiar daca centrul de greutate e mai jos, acele kg se simt, vezi videoclipurile de nurburgring.
2. Franarea este inferioara oricarui alt suv performant (fie el de la Lamborghini, Porsche sau mercedes), dar asta e in general la tesla, nu la toate vehiculele electrice
Dpdv al confortului:
3. Un plin il poti face usor oriunde in 5 minute vs 1h la o masina electrica.
4. Autonomia mult mai mare a unei masini termice
5. Faptul ca nu exista butoane pt functiile uzuale, cum ar fi climiatizare. Sunt ok si acestea, dar te distrag mult mai mult. Nemaivorbind de semnalizari si clacson pe care personal nu le agreez deloc ca si butoane tactile pe volan.
5. Infrastructura din romania cel putin este oribila. Am avut pt o saptamana un megane electric, si cu toate ca masina a fost absolut geniala, statiile de incarcare care nu functioneaza, pt care e nevoie de cate o aplicatie diferita pt fiecare tip de statie, care evident ca se blockeaza si sunt foarte prost facute (ex. renovatio) au facut ca experienta sa fie foarte nasoala.
In fine sunt mult mai multe dar nu o sa stau sa le scriu pe toate.
Per total sunt deacord in mare parte cu tine, si eu daca as sta la casa mi-as cumpara o masina ca a ta, sau un model y awd, insa din pacate inca stau la bloc si pt mine spre exemplu e mai usor de utilizat o masina hybrida. Faptul ca pt tine tesla e o masina perfecta il inteleg perfect, insa nu o face sa fie pt toata lumea asa cum mentionezi in videoclip(uri), pentru ca scenariile de utilizare ale oameniilor difera.
Ps. Nu exista un lucru doar cu avantaje.
Felicitări pentru acest review dar mai ales pentru ca le răspunzi haterilor cu argumente valide și informații probate.
Sunt de-acord! Îi gata pita pt. motorul pe combustie internă, iar asta-i un lucru bun! Motorul termic a avut epoca lui de glorie, dar "nothing lasts forever"! Super video! 👍🙂
Abia astept sa vad tancul de razboi electric, avionul de pasageri si lupta electric si vaporul de marfa electric. Nu de alta, dar din cauza materialelor rare necesare, parca vad un razboi mondial la orizont. Asa că masina pe combustie inca va trai.
Sunt deja motoare electrice care nu mai folosesc metale rare iar la baterii Li va fi înlocuit de Na. Chimia LFP a eliminat Cobaltul sau alte materiale rare.
Diferenta majora intre electric si combustie este ca nu trebuie sa mai luptam pentru combustibil in toate partile lumii, putem produce electricitate suficienta din surse verzi la preturi foarte mici.
@@ECODRIVE Razboaiele se duc pentru dominatie , nu pentru resurse ! Doar nu crezi ca America de Nord nu e plina de resurse, au mai multe resurse Americanii decat toti la un loc. Cand am invadat Orientul Mijlociu, am facut-o sa ii distrugem pe aia de acolo, sa nu se poata ridica si sa prezinte un pericol mai tarziu. Nu i am atacat ca avea nevoie de petrolul lor :))) Razboaie o sa fie tot timpul, asta e natura rasei umane.
@@bca-biciclindcuaxel7527 Să nu mai ataci Orientul Mijlociu! Vezi că-i mai mare decât știi!
@@abc-pb6mo :))
Până la GEN -ul din Star Trek Atlantis mai este puțin. Pe petrol.
Partea de zgomot ajuta pe circuit, ca sa nu stai doar cu ochii in turometru in zgomotul infernal al motoarelor. Cel putin asta a motivat CrisFix in upgrade-ul lui de toba, pt masina de la lemons race. Sunt total de acord cu ce ai zis tu, iar ce am scris eu a fost doar o completare.
Dominic Marcu a participat anul trecut la Viteza in Coasta. Discutam cu el ca ar fi util sa ai un zgomot artificial care sa fie corelat cu viteza, ca sa nu te uiti pe ecran.
Cand mergi cu o electrica trebuie sa “simti” foarte bine viteza pentru ca zgomotul nu te mai ajuta 👍
@@ECODRIVE Deja exista un dispozitiv care genereaza sute de modele de "zgomot" de motor! Stiu ca era in jur de 150-200 euro! Exista pe youtube filmulete cu Tesla care "suna" ca un Bugatti etc, toata lumea era socata! Sunetul era corelat cu pedala de acceleratie!
Felicitari pentru ceea ce faci ! Anul trecut mi am cumparat o Mazda cx30 dar peste doi trei ani as trece la model Y long range ! Poate aduci la test un model Y ! Felicitari , urmaresc tot ceea ce postezi !
Urmeaza un test cu Model Y. Incerc sa fac o comparatie intre Y SR si Y LR.
@@ECODRIVE waw abia astept , imi place ca design Toyota bz4x si mai ales garda la sol , dar din ce vad Tesla Y e tot pe acolo , iar autonomia reala am auzit ca e mult peste la Y , plus pretul care pare a fi mai bun la Tesla .
@@ciprianradu3420 BZ4X am inteles ca ar avea un consum mare comparativ cu Model Y. Cu siguranta Model Y LR are autonomie mai mare decat Toyota, nu stiu daca si Y Standard Range are autonomie mai mare.
Nu as alege BZ4X pentru ca Toyota a declarat ca masinile electrice nu sunt viitorul si este clar ca nu au alocat resurse in directia asta. Poate urmatoarea generatie de masini electrice de la Toyota ca merita sa fie luata in discutie.
@@ECODRIVE multumesc pentru raspuns si fara modestie spun , CONTEZ pe el fiindca esti la a doua Tesla proprietar plus de Kia nu mai zic , plus cateva zeci de modele testate , sper sa reusesc sa fac un drive test cu model Y ! Multumesc mult !
@@ECODRIVE Salut, eu am un Model Y SR. Daca ai nevoie pentru test, sunt aici✋🏻
Felicitări Ciprian
Ai ales cel mai potrivit titlu pt. acest video.
Bun materialul, ca deobicei.
🙋♂️
Comentarile diverse. Nu știu să existe vreo obligație ca cineva să cumpere mașină electrică. Deci fiecare cu opțiunea lui.
Apropos Dacă nu greșesc, în State garanția la ioniq 6 ar fi 160000 mile.
Știi ceva ?
Nu stiu care este garantia in state dar este posibil sa depaseasca 200.000km :)))
În acest caz,nu sunteți la curent cu știrile,se discuta de oprirea producției de mașini cu motor termic din 2035,deci nu e fiecare cu opțiunea lui !
@@catalinfodor2933 relax
Nu știm ce va fi cu războiul din Ucraina și multe altele
Și noi prognozăm cai verzi pe pereți, greieri și viermi.
Sa le spui celor cu 1.9 tdi
Salutare, am o întrebare la care cred că vei avea un răspuns competent, mai ales că le-ai testat pe ambele. Daca ar fi sa alegi intre un Megane E-tech și un model 3, versiunea cu baterie mică, la care te-ai gândi prima dată? Sincer vorbind, Renault ul pentru mine arata mai bine, însă prețul pentru o versiune decenta e tot cam acolo. Din cate știu, deși e mai grea, Tesla e mai eficientă. Ar mai fi un plus pentru Renault: rețeaua de reprezentante vs aproape inexistenta rețea Tesla. Mă gândesc aici desigur la eventualele defecțiuni care pot apărea... Mulțumesc anticipat! 😀
Model 3 cu baterie mica are aceeasi capacitate cu bateria mare de la Megane.
Nu as putea sa iti dau un argument solid pentru Megane. Este greu sa concureze cu prețurile de la Tesla.
Reprezentantele si service-ul sunt un avantaj daca ai probleme dar pe partea cealalta la Tesla nu ai revizii periodice obligatorii.
Model 3 este o masina mult mai mare decat Megane, incarca mai repede, soft-ul si aplicatia sunt ani lumina fata de ceilalti producatori, ai update-uri pe bune si este o masina mai rapida (daca te intereseaza aspectul asta).
Peste toate astea, reteaua de Superchargere este un avantaj urias. Chiar si cu standard range poti sa te plimbi prin Europa fara emotii si fara sa pierzi timp.
Tesla nu este masina perfecta, toate masinile au plusuri si minusuri, dar cu prețurile noi de la Tesla este greu sa argumentezi in favoarea altei masini...
Trebuie sa testezi ambele masini si sa vezi in care te simti mai bine. Inainte sa cumparam o masina, noi mergem cu toata familia sa vedem cum se simte fiecare 👍
@@ECODRIVE mulțumesc mult!
La Renault, reprezentantele locale se ocupa de comenzi nu si de service. Pt service de full electric tot la Bucuresti(trebuie verificat dc mai exista alt punct de service in tara) ajungi, adica exact cum e la Tesla.
Felicitari, bine argumentat totul!
Cu tot respectul pentru ceea ce faci ( apreciez si te urmaresc de ceva timp) dar nu poti compara mere cu pere, este diferenta foarte mare intre cum sta Urus sau orice supercar pe sosea, cum franeaza si senzatia pe care ti-o transmite cand o conduci fata de orice Tesla. Nu am inteles niciodata abordarea asta cu masinile electrice care sunt miezul si doar asta va exista pe viitor. Din punctul meu de vedere masina electrica este doar o trecere catre altceva, poate hidrogen, poate electric cu hidrogen, dar cu siguranta nu vor fi doar masini electrice si atat. Pentru cei care au impresia ca sunt hater, va anunt ca in 2 saptamani voi fi posesorul unei electrice iar a doua masina a familiei este un hybrid :)
Am avut ocazia sa merg pe circuit cu masini puternice si cunosc foarte bine senzatia. Masinile din categoria “supercar” ne-au fost prezentate si comparate zeci de ani in functie de performante. Dupa nici macar 10 ani de masini electrice, cifrele alea spectaculoase de acceleratie sau chiar de timpi pe circuit, nu mai sunt asa extraordinare.
O sa fac un video despre hidrogen dar un lucru este foarte important. Daca am avea masini pe hidrogen, ar trebui sa producem de 3 ori mai multa energie electrica decat pentru masinile electrice….si combustibilul ar fi de cel putin 3 ori mai scump.
Felicitari pentru noua achizitie si abia astept sa mai scrii un comentariu dupa ce vei merge mai mult cu electrica :)
Iti pot spune de acum acum ca am renuntat la un Rav Plug In hybrid pentru aceasta electrica - Bz4x, stiu, nu este cea mai stralucita pe parte de range dar am mers pe mana Toyota cum o fac din 2006. Inainte de aceasta schimbare am studiat intensiv partea cu masinile electrice cam 1 luna, inclusiv am vizionat cam toate review-urile tale plus am avut Bz-ul la test drive 2 zile cu un drum Buc- Constanta si retur, acolo m-a convins masina ( probabil cu toate electricele este la fel). Senzatia de liniste si enjoy the ride pe care mi-a dat-o masina nu se compara cu nici o masina pe combustie asta clar, am mers cu destule masini in viata asta :). Dar raman la parerea mea, ca sa alegi electrica mai ales pentru drumuri mai lungi trebuie sa iti schimbi un pic stilul si sa fii un pic mai organizat, pe mine nu ma deranjeaza, chiar imi place :), oricum la 3h max facem o oprire pentru nevoi fiziologice+ ceva de rontaiala, nu cred ca un drum lung trebuie sa fie un maraton ci ceva placut. Apropo de asta, am facut un test simplu, la dus spre Cta am mers cu 130-135 km/h si a trebuit sa ma opresc la Penny Lehliu sa incarc 23 min ( am baut o cafea copiii au mancat ceva) si am ajuns cu 5 km autonomie la detinatie. La intoarcere am mers cu 110-115km/h, am ajuns acasa fara oprire de incarcare cu autonomie 16km ( 16gr afara, la dus au fost 4 gr) iar timpul efectiv pe care l-am pierdut pentru ca am mers mai incet fata de 130km/h a fost de aprox 12-13 minute, consumul fiind pe la 21-22kw/h - 4 adulti si 1 copil de 7 ani in masina, anvelope de iarna. Eu abia astept sa ies cu ea din tara :). Toate cele bune, apreciez mult ceea ce faci, m-ai ajutat cumva in luarea deciziei, dar mi-ar placea sa fii un pic mai echidistant, masinile electrice nu sunt ptr oricine :).
@@stefandroasca iti multumesc foarte mult pentru mesaj si pentru toate informatiile prezentate.
Pana acum 3-4 ani puteam vorbi despre masini electrice la modul general dar acum avem mult mai multe opțiuni si este foarte important sa le discutam separat.
Nu am reusit inca sa testez BZ4X dar am primit cateva informatii de la un abonat. A facut o comparatie de consum intre BZ4X si Model 3 SR. Au mers cu masinile in acelasi timp si au obtinut consum de 20,8 kWh/100km la BZ4X si 11,7 kWh/100km la Model 3. Diferenta este uriasa dar asta nu inseamna ca Model 3 este cea mai buna solutie pentru toata lumea. Eu am spus ca este extrem de important sa faci un test drive ca sa vezi cum te simti in masina. Masinile nu le cumparam doar pentru consum. BZ4X este o masina mai mare si ma astept sa fie si mai confortabila.
De 5 ani merg doar cu masina electrica si daca la inceput trebuia sa fiu organizat acum pot sa fiu destul de “neglijent”. Nu poti face lucrul asta cu toate masinile electrice dar avem deja optiuni. Cu Model 3 si cu reteaua de Superchargere am fost cel putin la fel de rapid ca masina pe combustie, pe traseul Bucuresti-Roma. As spune ca masina a rezistat mai mult decat am rezistat eu :)
Cred ca daca am avea hub-uri de incarcare cu cate 6-8 statii de 150kW la fiecare 50-100km, asa cum face Tesla, nevoia de a fi organizat ar disparea complet. Cu astfel de hub-uri, acolo unde sunt benzinarii, in exemplu tau ar fi grebui sa opresti maxim 10 min pe autostrada. Am ajuns in punctul in care limitarea este doar reteaua de incarcare.
@@ECODRIVE si eu iti multumesc pentru raspuns. In aprilie o sa am un drum pana la Sibiu, o sa vad exact atunci consumul, dar cu siguranta nu o sa fie ca cel de la M3, mie nu imi place Tesla ca si masina, e strict o chestie degustibus, eu m-am gandit ca 90% din drumuri aceasta masina le va face urban, pentru restul de 10% plecari pe distante lungi imi pot adapta stilul de condus ca sa ma descurc cu range-ul pe care il are ( am inteles ca Toyota lucreaza la un update de soft care ar trebui sa fie gata in mai, pentru reducerea bufferului din baterie si autonomie ceva mai mare). Alt lucru care a cantarit in luarea deciziei a fost ca aproape totul poate fi imbunatatit de-a lungul timpului prin update-uri de soft, asta mi se pare f tare. Daca vrei sa testezi masina, dupa ce vine, ti-o pot imprumuta cu mare drag :) Ps : testul comparativ cred ca ar trebui facut intre Model Y si Bz4x, ar fi mai relevant, dar exista teste de genul asta pe afara si nici acolo nu se apropie Bz-ul, asta e, mi-am asumat. Abia astept sa ajunga Ionity si la noi, apropo de drumul tau la Roma, ala mi-a dat curaj sa imi planific o iesire in vara asta pana in Austria cu masina(.oricum alta varianta nu am, cu yarisul hybrid nu ai cum :)) ). Spor in toate si keep up the good work.
Am inteles corect, cu o incarcare a bateriei, faci 1000 km, in conditii normale de drum ?
Am testat autonomia si este un video pe canal.
La viteza de 70-110km/h autonomia este de aproximativ 550.
La viteza de 140km/h autonomia este de aproximatov 400km.
Viteza de incarcare este de 250kW adica echivalentul a 1300km/ora de incarcare. La Supercharger poti sa incarci de la 20-80% in aproximativ 30 min.
@@ECODRIVE Înseamnă că de la București la Oradea, ca exemplu, faci o încărcare la Sibiu și e ok.
Vreau si eu o parere de la cati mai multi dintre voi, sa aleg un Model 3 SR sau sa mai strang 7k in plus pentru Model 3 LR. Vorbind strict la preturile de acum. Argumente pro si contra daca se poate, mersii :D
Merită să economisești pentru LR pentru că în acea diferență nu vei putea ulterior să transformi SR în LR.
Pro: autonomie, accelerație și performanță, tracțiune integrală și sistem audio.
PS: vorbesc din experiență, nu din ce am citit pe internet.
Dacă poți ia LR. O sa apreciezi diferența de autonomie peste 4-5 ani, sa nu mai vorbim de plusul de putere și celelalte opțiuni. Acum depinde și de câți km parcurgi. Am făcut test cu 3 și cu Y și m-au impresionat, dar pentru numărul de km pe care ii parcurg Electricele nu sunt o opțiune.
LR. ai 2 motoare, tracțiune integrala, mai multa putere, subwoofer, autonomie mai mare. merita din plin
Din Ungaria inspre vest sau in Romania pe ruta unde ai superchargere, diferenta de autonomie intre ele nu conteaza. In Romania daca mergi pe unde nu ai superchargere, de exemplu prin Moldova, atunci LR te va ajuta. Acceleratia mai buna si sunetul sunt numai de amuzament, nu au o utilitate. Eu tin aproape tot timpul masina pe chill.
Intotdeauna o baterie mai mare va fi mai buna :) Depinde foarte mult de buget. Saltul de la 34k la 42k poate fi destul de dureros asa ca cel mai important este sa cumperi masina care se incadreaza in buget si atunci nu va deveni o povara. In trecut am facut greseala sa cumpar o masina mai scumpa decat bugetul meu normal si in loc sa fie o bucurie a fost mai degraba un stres.
La LR ai autonomie mai mare dar si cu SR poti sa faci drumuri lungi.
La LR ai +400cp dar si SR se apropie de 300.
La LR ai un sistem audio mai bun dar si cel de pe SR este foarte bun.
Daca ai cum sa faci economie si sa treci la LR este perfect dar si cu SR vei avea o experienta foarte buna.
Aștept sa faci un review cu un R1T sau R1S ... aia mi se părea printre cele mai frumoase electrice. Tesla e un statement, ca și telefoanele cu mar pe ele ... nu sunt frumoase dar sunt. Pe când Rivian și Lucid chiar cred ca fac cele mai frumoase ca design.
Rivian in place foarte mult si cred ca va fi unul dintre brandurile de viitor.
Lucid Air nu imi place in mod special si momentan este o masina exotica. Produc prea putine masini ca sa conteze in piata. Eu sper sa creasca productia si sa avem mai multe optiuni.
Detin masina electrónica si cea mai mare problema nu este autonomia cat incarcarea la drum lung. Ajung la statie care in app este funcțională si fizic nu este.
Astazi am învățat ceva nou la încărcătoarele Endesa, si cred ca merita împărtășit cu toți posesorii de electrice. Daca statia apare funcțională in app, dar fizic nu este, foarte probabil cineva a apăsat butonul de urgență (cel rosu). Rotind butonul pt a se elibera repune stația în funcțiune.
@ecodrive merită sa citești ultima propoziție si sa o prezinți la public. Ar fi fost de mare ajutor.
Ajuta foarte mult si comentariile pentru ca sunt citite de multe persoane. Îți mulțumesc pentru informații 👍
Masina electrica este precum ceasul cu quartz. Foarte bine primit si cautat la inceput, dar in cele din utma tot ceasul mecanic a ramas cel mai apreciat si valoros. Nu au cum sa dispara motoarele termice.
Cu ceasurile este alta poveste….cu toate ca si acolo 50% sunt smartwatch si restul de 50% “traditionale”. Ceasul intra la categoria bijuterie, metale pretioase si design. Dieselul intra la categoria “caruta”. Mai vedem pe strada carute sau prin curtea unei pensiuni dar nu sunt obiecte la care sa aspiram.
o sa dispară și mai repede decât crezi. te vei convinge în câțiva ani
@@alexandrutudor9497 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
O colectă să pot deveni și eu posesor de Tesla eléctrică ,cu încărcatul mă descurc singur,am testat îmi place,conduc o hibridă că nu este pentru venituri normale !!!!
The end is near for 1.9 alh :))
hai cu 2.0 tedy euro 7 =)))
Felicitări pentru clip,dar uiți detalii importante despre locul in care stam Romania.Noi nu avem drumuri, rețeaua electrică este de 80 ani vechime,iar 90-95% din populația României are 500-1k euro net salariu lunar.De unde bani pentru o" mașină de calitate".Luăm spring cu 10k sau 12 k cu rabla și bonusuri unde o încarci? Acasă daca stai la bloc ce faci scoți încărcătorul pe geam sau demontezi bateria o încarci in casă și după dimineața o montezi la loc?Sau la casa ce faci daca nu ai panouri fotovoltaice?? Curentul o să îți vină pentru încărcarea spring 500 -1k Ron plus ce consumi tu sau după stai cu lumânarea.Plus de incendiu la baterie a arătat la știri că Tesla a luat foc de 2 ori și oricare mașina electrică este predispusa la așa ceva.Si mașina clasica poate lua foc,dar sunt cu 15-35 ani vechime și nu știi cum au fost întreținute.Daca dai 100k sa impresionezi o proasta sau sa fți ești un mare prost sau prin alt ceva nu poți să ții o femeie langa tine și ai eșuat ca BĂRBAT.
Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa fim realisti. Adica trebuie sa vedem cine poate face schimbarea si care sunt pasii.
Astazi plecam de la numarul de masini noi care se vand in Romania si de la preturile de vanzare. Cea mai ieftina Tesla este 34k cu Rabla+. Asta inseamna ca sunt multe mii de romani care ar putea sa faca astazi trecerea la o tehnologie noua mai putin poluanta, cu beneficii pentru ei dar si pentru noi. Peste cativa ani putem spera si la o piata SH mai accesibila si la modele mai ieftine.
Ar fi pacat ca cei care isi permit masini noi sa cumpere tot diesel sau benzina si sa ramanem in urma altor state.
Doar prin educatie, inovatie si tehnologie putem evolua ca societate.
Electronice sh nu prea cred,și din Nou infrastructura noi nu avem drumuri dar rețea de încărcare că sa nu mai zic de curent băieți deștepți din energie nu fac nimic dacă nu iau para îndărăt sau sa le iasă ceva
In afara de argumentul cu drumurile, faptul ca avem reteaua electrica care este de 80 de ani vechime, partea cu romanul care castiga 500-1k euro pe luna si blocul (nu si partea cu scosul cablului pe geam sau demontatul bateriei asta este o aberatie totala) ce ai scris in rest este total lipsit de sens si chiar foarte cringe mai ales partea cu tesla care ia foc imi pare rau sa iti spun asta dar un comentariu mai slab ca asta nici ca am vazut pana acum😅 intotdeauna intereseazate din cat mai multe surse nu doar din 1-3 surse si din ce ai mai auzit ''ici-colo'' desi ce pot spune si eu..la ce informatii si surse sunt aici la noi cam greu..daca nu sti engleza cat de cat sunt multe informatii si aspecte importante pe care le poti rata. Romanul prefera mai mult scandalul si manelele din pacate
@@netrox1345 ruclips.net/video/0Q0BQUhQxfs/видео.html uită te la asta,este fix cum am spus mai sus
Așa a declarat și șoferul ăla de tir care a facut o livrare de 2000 de km cu un tir electric :))))) că e foarte aproape sfarsitul motorelor pe combustie (glumă). Nu este deloc aproape sfarsitul...
Avem doar doua opțiuni:
1. Sa privim spre viitor si sa actionam in consecinta. Asta inseamna învățare, muncă si inovare.
2. Sa privim in trecut si atunci nu trebuie sa facem nimic.
Putem folosi energia noastră pentru a fi constructivi sau putem sa cautam justificari in jurul nostru.
@@ECODRIVE - dar de prezent, ce zici? Eu zic să gândim și in prezent, nu crezi că este mai important?!?
14:23 Volkswagen ID 2all va fi lansat în 2024, va costa 25.000 de euro și va avea o autonomie declarată de 450km.
Din pacate ID.2 all va fi disponibil din 2025. Imi place mult cum arata si sincer sper sa vina mai devreme…poate in 2024.
O intrebare . De ce ti-ai lua o masina de 700 cai daca conduci majoritatea timpului cu 140 KM/h , viteza pe care o realizeaza lejer si cel mai slab Logan ? Iar in plus, Loganul actual e MULT mai frumos decat Tesla asta si costa si un pic mai putin :)))
E plina tara de oameni ca voi cu figuri. Aveti un WV diesel sau un 320d si mergeti voi lejer cu 170 facand flashuri ca disperatii. Merge cu 140 pentru ca aia e limita. Te poti duce pe circuit si mergin cy cat vrei sau in Germania.
@@DragosU88 Nu ai inteles nimic. Treci in banca, nota 4 ! :))
Felicitări.
Din punctul meu de vedere, comparatia intre Urus/X5M/RSQ8/GLE63 si un Model X Plaid este nedreapta, ca si cum am compara mere cu pere. Cat despre partea tehnica, Model X este peste cele pe combustie strict din punct de vedere al acceleratiei si atat. Daca e sa ne uitam la performante pe circuit, distanta de franare, etc, cele pe combustie sunt net superioare. Tin sa mentionez ca nu sunt vreun fanatic masini pe combustie.Imi place mult Tesla si ecosistemul din jurul ei, iar raportul calitate pret(mentenanta inclusiv) este clar mai bun la orice Tesla. Sper sa nu fiu inteles gresit, insa am vrut sa punctez aspectele astea. Numa bine!
@@AcDc55Kwh E vorba despre handling, nu neaparat de mers cu ea pe circuit. Cat despre franele la Tesla, daca ai 1020 de cai sa accelerazi nu ai vrea sa te si opresti? Franele atat pe Model X cat si pe S sunt pur si simplu janlice... nu mai vorbim cand sunt incinse. Dar na, asa e romanu, blana pe linie dreapta si in curbe nu mai stie sa conduca:))
SUV-urile pe circuit nu au logica....daca vrei circuit trebuie sa alegi altceva. Carwow a testat franele si au fost mai slabe decat la celelalte masini dar Model X avea anvelope de iarna. Hai sa asteptam un test corect pentru franare si apoi mai discutam. Daca vrei frane mai bune poti sa iti pui frane de 20k si tot nu ajungi la 300k cat platesti pentru un URUS.
@@ECODRIVE și cu toate astea un om care vrea suv performant... nici nu se uita la plaid :). 0 emoție. Peste 200 s a terminat distracția...
dca te referi la testul de frana la carwow X a avut ancelope de iarna si restul de vara , vezi testele lui bjorn
@@2Razzv asta cu zero emoție si lipsa de putere nu cred ca e valabilă pentru Tesla Plaid…. Aceasta masina bate orice masina pe combustie pana la viteza ei maxima, care acum e limitată la 280, dar va fi crescută la 330. Este o bijuterie a tehnicii despre care multi zic ca ar trebui sa fie ilegală, atat este de rapida.
Pai si tractiune 4x4 nu are?
Nu poti urca si cu ea pe munte daca tot ai spui la inceput ca o poti compara cu toate categoriile de masini, mai ales cu suv-urile? :))
Are 3 motoare, doua pe spate si unul pe fata :))) e ceva mai mult decat 4X4
@@ECODRIVE Poate merge si la offroad? :))
@@crazvan1110 pana acum nu am vazut SUV-uri de peste 100k pe munte, indiferent de marca :)
SUV-urile alea adevărate se plimba pana la piata si la scoala. Abia după 15 ani, cand nu ma valoreaza prea mult ajung sa faca si offroad 👍
Daca tot e sa fim optimisti , teleportarea e foarte aproape ,asa ca masinile electricele sunt deja depasite. Prin 2050 da, o sa ne uitam la masini pe combustie cum ne uitam acum la Dacia 1300 cand o vedem pe strada .
Asta rămâne de văzut...în anii '70 la grădiniță fiind ,desenam cum va fi în anul 2000 : construcții futuriste,mașini zburătoare, etc . ,dar ,în 2000 ,am constat ca erau aceleași blocuri și aceleași mașini ca în 1977...
Si eu m-as obijnui:))
Ca suma de 140k euro pentru o masina nu ar fi o problema...
Dar cum e tesla in romania cu service-ul? Nu ma refer la revizii, stiu ca alea nu exista. Ma refer la probleme tehnice, uzura. Vreau sa schimb niste capete de bara de ex. Pot sa fac ceva de genul asta sau tot in Austria e cel mai apropiat service?
Pai dacă vrei sa le schimbi, ce mai cauți la service? 😀
Le schimbi tu și gata.
@@l.e.i.4111 🤣🤣🤣🤣🤣
Este service si reprezentanta in Bucuresti
golf4 forever... masina taranului roman si in anul 3000
de ce jignesti taranul?
Este minunata mașina . Oare poți sa montezi un volan pe ea ?😂
😂😂😂 suna ciudat dar pe site ai optiunea de “volan”, nu costa nimic in plus dar este haios ca volanul este optiune.
nu cred ca poate fi o comparatie intre termic si electric !
Nici pe departe ! Amprenta de carbon pt masina electrica e mai mare decat cea pe combustie,plus ca timpii de incarcare mi se par f mari in timp ce autonomia e f mica !
Amprenat de carbon este de multe ori mai mica. Asta este un fake news foarte vechi….
climate.mit.edu/ask-mit/are-electric-vehicles-definitely-better-climate-gas-powered-cars
@@ECODRIVE 😂😂😂 Irelevant ! Articolele astea sunt la fel ca sondajele. Depinde cine le comanda. Pot sa va dau si eu o gramada de astfel de articole din parte cealalta .Numai bine !
@@florintrandafir7573 MIT este irelevant :))) Asta este definitia ignorantei.
O masina electrica trebuie sa aiba autonomie de minim 1000 de km reali, asa cum are una pe combustie.
De ce? Pentru ca o masina este facuta sa ajungi repede undeva, iar cu o masina electrica nu ai sanse sa faci Bucuresi - Suceava si inapoi, in aceasi zi.
Eu am facut si peste 1000km/zi fara probleme.
Partea cu zgomotul mi se pare o latură a bărbaților imaturi. Nu văd cade ce ai ambala motoarele alea în centrul orașului la 2 noaptea. Nu are logică. Pe de alta parte nu înțeleg de ce ar avea un om nevoie de 400+ de cai putere și o accelerație de la 0 la 100 de 2 secunde. De toate sunt parte a complexității ființei umane. Totuși argumentele sunt logice. Eu aș alege oricând o mașină electrica cu autonomie mai mare în detrimentul uneia cu 500 de cai putere. Dar deocamdată nu ma gândesc la o mașină electrică. Am condus prea puțin ca să fiu 100% sigur că mi se potrivește! 😃
Sunt 100% de acord cu tine. Sunetul este pentru imaturi si peste 200cp este inutil.
Prefer o masina cu autonomie mare si 200cp 👍
Toate punctele este relativ, rangeul și greutatea sunt, de asemenea, un criteriu. Fuarte mult se accentuează accelerația, dar pe autostradă te duci constant la o viteză si nu prea ai nevoie de accelerare. Mi se pare amuzant cât de mulți RUclipsri vin cu asemenea clipuri și influențează opinia publică în așa fel. Ceea ce poate duce și la decizii greșite ale politicienilor. Bateriile conțin materii prime din țările în curs de dezvoltare. Magneții de neodim sunt extrași în nordul Chinei și poluează zona se eliberează și toriu și uraniu.
Corect!
Autonomia WLTP la URUS este 602km iar la Model C Plaid 543km. Diferenta este foarte mica. Ambele valori sunt teoretice si este clar ca un Urus consuma mai mult decat valoarea oficiala de 14litri/100km.
@@ECODRIVE Da da el este iara gata de mers dupa 10 min.
@@steveurkel7676 :))) inutil in 90% din cazuri. El este obligat sa mearga mereu la benzinarie. Cu un Model X pierzi timpul la alimentare doar daca faci drumuri foarte lungi….in rest se incarca noapte cat e parcata.
@@ECODRIVE Asta da daca ai o statie de incarcare si un loc privat de parcare.
@@steveurkel7676 ar fi ciudat sa cumperi un Model X Plaid si sa nu ai loc de parcare privat :)
Rahat de mașina ❤😂
Salutare maestre mai convins trec pe electrica
Suntem pe ultimul loc in Europa la numarul de statii de incarcare,,de 70 de ori mai putine ca in Olanda!
Din pacate la capitolul asta stam foarte prost.... Sper ca Tesla sa continue cu reteaua de Superchargere pentru ca sunt singurii care investesc serios in partea de infrastructura.
asta cu zgomotul motoarelor termice e o chestie artificiala... ne place ca am fost obijnuiti sa ne placa...
apropo zgomotul este practic de fapt un zgomot de parturi (si oamenii au arderi interne si evacuari care produs sunete)
si nu inteleg de ce nu Tesla nu fac ceva din soft sa impace si iubitorii de sunete de motoare termice, adica au parturi pe scaune dece nu ar avea ca gluma si parturi in motor, dar sa fie facute calumea dupa viteza, sa fie v8 v12 boxer harley
Ar trebui sa puna niste boxe mai mari ca sa poata simula un zgomot mai puternic. Boxele pentru sunetul exterior sunt destul de mici.
Am vazut cateva optiuni after market care simuleaza un zgomot de motor mare :)
@@ECODRIVE eu ziceam pt. interior... Pt placerea șoferului...
@@shpe11 asta sigur se poate 😉
Un schimb de placute si discuri ceramice pentru o masina "ultra-top" este de circa 20k euro.
singura diferenta intre ele este ca una termica nu-ti da stresul alimentarii
140 000 euro ați spus?
Acesta fiind Model X Plaid.
Însă, am văzut la altcineva, tot pe RUclips, prezentând modelul.S Plaid în România și spunea că costă 169 000.
Eu, mereu știam că Modelul X e cel mai scump din gama Tesla...
Pretul oficial este pe site-ul Tesla.
Model X Plaid este 140.000 euro iar Model S Plaid este 138.000 euro.
Diferenta intre SUV si sedan la Tesla este se 1000-2000 euro. La fel este si intre Model 3 si Model Y.
La 160.000 euro poate ca au adaugat jante, alta culoare exterior si interior sau poate ca este pretul de anul trecut. Acum Tesla a redus preturile.
@@ECODRIVE
De-acord. Prețul ăsta e menționat și de ei, prin alte videoclipuri RUclips. Nu știu însă de ce am rămas cu impresia că Tesla, la noi sunt mai scumpe. Poate că "shiping"ul face diferența.
Frumos tot canalul Dvs. Îmi place cum prezentați și cum puneți problema în susținerea celor ce adoră mașinile electrice de genul ăsta.
Numai bine!
Total de accord cu tot ce ai spus în acest clip, românii sunt învățați pe diesel, la noi mai trebuie încă 10-20 de ani până să ajungă update-ul de afară.
„are cuplu tati” „iote mersăi atâta cu 3% consum”
Mentalitatea asta nu se va schimba prea curând și nu neapărat că nu sunt bani, să nu mâncam căcat cu lingura fiindcă bani sunt, dar când ai buget de 50-60k euro spre exemplu și alegi să-ți iei un tractor de A7 că știi tu de la X și Y că se strică bateria la Tesla și vai rămân în câmp fără curent... astea sunt din popor, oameni care nu au condus vreo electrică și vorbesc la rândul lor ce aud și la alți.
Pe OLX sunt la vânzare 144k autoturisme din care 79k sunt diesel, 26k sunt pe benzină, 2.5k sunt hibride iar restul sunt electrice/GPL, asta arată multe.
Nu-s fan diesel, nu mi-aș cumpăra diesel nici în ruptul capului, prefer să merg pe jos decât diesel și nu am nici sute de mii de euro să-mi permit Urus. Personal am un E39 3.0 benzină din 2002, mașină care are consum de 15% în oraș la mers cum trebuie, am condus un Model 3 LR și indiferent cât de diehard fan aș fi pentru E39, dacă aș dispune de bani nu m-aș uita la nicio mașină pe combustie, nu mă interesează că nu are cusătura nu știu cum și că nu are „n” exemplu de lucruri și opțiuni inutile pe care oricum în cele mai multe din cazuri nu le folosești ci doar sunt acolo ca să ai tu peste peste ”a mea are aia, a ta are ?” și pot spune că am și cu ce compara având în vedere cât de iubite și cât de bine au fost proiectate BMW-urile din perioada de aur de la BMW.
Degeaba vorbește lumea și arată cu degetul mașinile electrice în mare din cauza că necesită timp și energie să te pui la curent cu ele și nimănui nu-i place să audă de mașina lui favorită că a fost bătută de un iphone pe roți, dar din fericire ăsta e viitorul iar mașina aia favorită va rămâne în urmă la fel cum a rămas și Blackberry-ul a fost înlocuit de iPhone.
Discuția e foarte lungă dar într-un final tot electrica o să fie învingătoare, că tot de la electrică s-a plecat.
Fara motorul Diesel, nu ar fi existat si nu exista Economie in Europa ! Ramaneam in Evul Mediu !
@@bca-biciclindcuaxel7527 Ăsta da argument adevăratul e că eu și vorbeam de industrie.
Nu poti sa inlocuiesti TIR-urile Diesel cu unele electrice . Orice inginer care aude aberatia asta rade si cu fundul :))
@@bca-biciclindcuaxel7527 ba poți, deși în cazul utilajelor/camioanelor probabil vom vedea motoare electrice care vor fi alimentate de baterii mai mici pentru care se va produce curent electric "live" cu ajutorul hidrogenului.
@@MrDilauc Dl, ce facultate ati terminat ?:)
Mi-as lua masina electrica,daca as avea banuti,clar Tesla...dar,pe langa electrica,mi-ar placea sa am si o masina clasica,din anii '80-90...
Mașina pe combustie nu va dispărea prea curând dacă se vor respecta normele de poluare! Dacă o mașină Eu6 consumă la fel ca o electrică, clientul va alege prima variantă și asta în 90% din cazuri. Electricele au luat avânt când prețul energiei electrice era scăzut, acum e altă treabă! Și vorba aia, banii contează!
auzim asta din 2010 , adevarul este ca masina electrica este mult mai eficienta din punct de vedere economic. Intradevar momentan nu exista o masina electrica entry level care sa fie pentru toata lumea. Dar cand ajungi in zona de pret 40-120 mii de euro nu exista loc de comparatie.
@@alexandrul.9910 Electrica e eficienta din punct de vedere economic pana ajungi sa-i schimbi bateria! Daca ajungi acolo mai bine vinzi masina caci un set de baterii noi va fi cat 60-70% din pretul masinii! Ex. schimb de baterii la Tesla:25K Euro!! Vorbind de preturi, putini oameni isi permit sa dea 40-120K Euro pe o masina, cum spui tu. Majoritatea cumparatorilor sunt pt. modele mai ieftine, nu de lux. Dar bineanteles ca sunt si exceptii care nu se uita la bani.
@@fazekaszoltan9740 e ca si cand ai spune masina de cobustie este ieftina pana cand trebuie sa-i schimbi motorul.. Cam aceasi comparatie. Model 3 vine cu 180 k Km garantie la baterie sau 8 ani (oricare se aplica prima) .Asta inseamna ca e garantat ca in 8 ani daca trebuie sa schimbi bateria nu vei plati nimic. Dar bateria poate tine si mai mult de atat (depinde cat de multa grija ai de ea)
Îmi plac electricele însă comparațiile nu sunt deloc corecte. Urusul este superior din toate punctele de vedere : imagine, calitate a materialelor și asamblare, design... chiar și performanțe. Urusul poate este mai bun la 100km dar la 3km?
URUS este inferior la toate capitolele masurabile. Cum poti sa spui ca este mai bun la performante? Sa iti cumperi un URUS pentru ca are piele de caprioara sau leduri pe bord mi se pare jenant... Mult zgomot pentru nimic!
Calitate? Ai stat într-un Urus?
Performante nu are cum sa bata un Plaid,nici de ar avea 2 motoare.
Singurul argument care totusi nu sunt de acord e sunetul,acolo inca țin cu masini ICE .
Dar am 3 masini electrice in parcare deci decizia e făcută peste sunet.
@@ECODRIVE Tesla este mai bun doar la 0-100. Care este VITEZA maximă la care poți ajunge? DA, calitatea execuției, istoria și imaginea pe care o ai într-un lambo este net superioară oricărei tesla! Nu o spun ca hater, am o electrică premium!
@@sorinelpustiu5674 Mai cumpără-ți încă 3 twingo! Da, cunosc foarte bine Urus. Tu?
@@tunaspha fals cu 0-100 km/h. Poti sa urmaresti testul facut de Carwow. De la 100km/h pana la 260km/h Tesla accelereaza mai repede decat toate mașinile din test (inclusiv Urus). Cred ca URUS atinge 300km/h, mai greu dar poate sa faca lucrul asta. Este singurul punct la care castiga. Oricum viteza asta maxima este inutila chiar si pe circuit.
Nu pot sa platesc cel putin 100k in plus pentru istorie. Vreau performanta la nivel de 2023. Istoria este frumoasa dar nu pot sa plătesc pentru tehnologii vechi.
Imaginea intra la capitolul design, este subiectiv. Nu o spun ca Hater dar consider ca URUS este una dintre cele mai urate masini. O struto-camila intre SUV si sport, total împotriva valorilor care au consacrat brandul Lamborghini. Nici macar ei nu respecta istoria cu masina asta 🤷
Imi place tesla. Dau Sandero si 10000 la varianta.
:) mai trebuie si un XBOX
As vrea sa vad pe astia cu ''super cars '' cum mergeti cu viteze de peste 300 KM/h pe autostrada :))) ( unde e legal in Germania, sa nu ziceti ca va invatz la prostii ) . Sa iti iei super car si mergi batraneste cu 140 KM/h si vezi cum te depaseste vreun Logan vechi de aproape 20 de ani , e de porc...
Vezi ca am postat un video cu test pe Autobahn :)
Nu o sa dispara nimic 😉
Nu acum 😉
@@ECODRIVE nu acum si nici in viitor, doar cele vechi maxim dar o sa vedem.
Si Kawasaki ul meu ( Z 1000 ) , vechi de 20 de ani prinde 100 KM/h sub 3 secunde. Asta cu acceleratia nu are nici o relevalanta, ca oricum in realitate nu mergi ca dementul, tot normal pleci de la stop :))
Nu am verificat dar cred ca am putea pune in portbagaj Z1000 :)
@@ECODRIVE Nu incape o bicicleta de 10 KG si vrei sa pui un motor de 230 kg ? Deja masina electrica devine un fel de cult :))
@@bca-biciclindcuaxel7527 www.teslarati.com/tesla-model-x-fold-flat-seven-seat-config/amp/
Este greu sa il urci :)))
@@ECODRIVE Cursiera intra si in Polo :))
@@bca-biciclindcuaxel7527 :)))
Sunt de acord cu aproape toate argumentele mai ales cu zgomotul de la tobe care denotă mult mult prost gust și lipsă de cultură
Tehnologie costuri de întreținere accelerație etc sunt clară în favoarea Tesla dar mi se pare un pic forțată comparația cu un Lamborghini urus adică comparăm mere cu pere
Lamborghini urus este un SUV veritabil cu capabilități offroad și cu capabilități onroad deosebite pentru un SUV iar Tesla model x părerea mea că e mai degrabă un mpv ușor înălțat. Nu am condus și nici măcar nu am avut plăcerea să mă urc întrun Tesla model x dar mai mâncat la Promenada întru un Tesla model y și sentimentul a fost foarte puternic de mpv și în niciun caz de suc adică nu are nicio legătură cu un Toyota RAV4 sau cum Volkswagen Tiguan sau cu un Nissan Qashqai pur și simplu arată ca un Opel Zafira foarte bine finisat la interior dar sentimentul de spațiu din interior garda la sol și așa mai departe spațiu interior mai ales geamurile mai toate de notă asemănare extrem de mare cu un mpv
Dimensiunile sunt aproape identice la Model X si Urus. Din afara Model X pare mai putin SUV dar ai aici dimensiunile comparative:
www.carsized.com/en/cars/compare/tesla-model-x-2015-suv-vs-lamborghini-urus-2018-suv/front/?cmake=mercury&cmodel=cougar&units=imperial
@@ECODRIVE nu sunt hater, ba dimpotrivă am 2 Spring, sunt fan electrice, visez și eu la un Model S plaid
Părerea mea este că intai ar trebui să conduci Urus și apoi ai putea să faci o comparație corectă. Adică nu e totul numai de accelerație. Este și cum sta mașina pe șosea, cum te simți la drum lung, finisaje interioare, antifonare etc etc
Așa si Model S plaid bate un Lamborghini la accelerație dar plăcerea la condus , cum se așează pe sosea este altă poveste
Am condus Model S varianta 2017 și da, are o acceleratie wow, dar nu are nici o legatura cu un seria 5 la cum stă pe șosea, pe curbe etc. Pe DN1 în nici un caz nu puteam sa " croșetez " printre mașini din cauza greutății mari. De finisaje și antifonare nici nu mai vorbesc. Ma aștept ca noul model sa fie clar un update dar greutatea mare de simte orice ai face
Încă odată , eu unul, dupa ce am condus masini electrice sunt dependent de cuplul istant și mi-as lua clar un S plaid dacă as avea bani. Dar de aici și pana sa zic ca este clar superior unui bmw de exemplu sau altă mașină din clasa premium e cale lungă. În nici un caz un Lamborghini
Eu zic ca sunt avantaje și dezavantaje de ambele părți: o mașină premium sport are finisaje, antifonare, tren de rulare superioare. Iar una electrica are accelerație, tehnologie, costuri întreținere, cuplu wow,
Da sigur!Le încărcător cu paie de pe câmp!Toat Românul are acasă o instalație Fotovoltaică ca dvstră!
Nu ai nevoie de sistem fotovoltaic. Este suficient sa ai o priza sau sa incarci la Supercharger. Acum aveti benzinarie acasa?
@@ECODRIVE Faceți un video,,ce s ar intampla cu Energia Electrică dacă toate vehiculele ar fi electrice!În U.E.De câți MW ar fi nevoie și dacă ar rezista rețeaua!Simplu!
@@cimpeanemilian7537 consumul Romaniei este 64,7 TW. Daca toate cele 8.000.000 de masini din Romania ar fi electrice, atunci consumul ar creste cu aproximativ 23 TW. Asta inseamna o crestere cu 30% a consumului de electricitate. Este extrem de usor sa cresti productia cu 30% doar din energie regenerabila.
Deocamdata, se pare ca masina electrica polueaza de 6 ( sase ) ori mai mult decat cea clasica si oricum NU este solutia pentru viitor. Mai informati - va !
De unde aveti aceasta informatie?
Nu doar ca este fals este si ridicol.
Va las un articol de la o universitate de prestigiu si puteti afla mai multe acolo.
climate.mit.edu/ask-mit/are-electric-vehicles-definitely-better-climate-gas-powered-cars
Câte comentarii a suscitat subiectul... Oricum, mașina electrica e un must have mai ales pentru oamenii care trăiesc la casa, care au un sistem fotovoltaic de cel puțin 10-15 kw. Sau locuiesc în apropierea superincarcatoarelor și nu i interesează ca le iese consumul cam la fel
Este bine ca a starnit interes 👍
Prin dezbatere cu argumente ajungem sa informam corect.
O să se desumfle și moda asta cât de curând! O să vină moda pe Hidrogen!
ce stii despre hidrogen?
@@ECODRIVEEvident ca nu stie mai nimic cum nici dvs nu stiti prea multe despre sursele alea "verzi" si "foarte ieftine" de producere a curentului electric de care vorbiti. Studiati procesul de obtinere al siliciului pur 99,98% ( ca tot vorbiti de panourile "verzi" de unde incarcam "acasa") si veti afla de ex ca pt 1 tona Siliciu pur se produc ca waste by product 4 (patru) tone de acid fluorhidric care este devastator pentru mediu. In 2023 costul reciclarii complete la puritatea necesara al Siliciului 6N ( adica 99,99%) este de circa 50 USD pentru un SINGUR wafer de siliciu. Adica ENORM! In 20 de ani cat este ciclul mediu de viata al unui PV soarta regenerabilelor va fi ca si plasticul, adica va costa mai mult sa il reciclezi decat sa il produci, ceea ce va genera o criza a deseurilor electronice insurmontabila si imposibil de gestionat. Stiti cat costa mentenanta ANUALA pentru o turbina eoliana in Europa de Vest? Va clarific: 2 eurocenti/kwh, adica pt o turbina tipica de 2,3MW adica circa 50k euro/an in primii zece ani. In urmatorii 10 ani costurile se dubleaza. Toate aceste costuri sunt puternic suportate de guverne prin diferite programe din banii cui? Ati ghicit! Ai platitorilor de taxe, adica ai nostri! ( ca de altfel si subventia de 10k euro de la "stat"). Nu mai vorbiti aiurea de resurse "verzi" si "regenerabile" si " IEFTINE", aburelile astea ne costa pe toti facturi si taxe din ce in ce mai mari si oamenii normali d' abia reusesc sa le plateasca! Toata povestestea cu hipstereala asta "verde" doar baga bani in plus in buzunarele gigantilor petrolieri ( da, ati citit bine) care exploateaza o noua nisa de piata.
@@bogdanbosoi1483 v-am dat o valoare foarte precisa si se pare ca asta v-a deranjat. Sunt satul de nagationisti care schimba subiectul dupa bunul plac.
Nu o sa imi pierd timpul sa va demontez fiecare mit sau conspiratie.
Asta dacă tu ai găsi batería minune,in rest e can can !
Motorul este terminat din motive politice nu din motive tehnice.
Motorul pe combustie este mort 100% din motive tehnice (putere, întreținere, costuri productie, combustibil si poluare).
Trebuie sa dai un argument ca sa iti sustii punctul de vedere.
Model X Plaid nu depaseste tehnic Lamborghini Urus ci il umileste…
ruclips.net/video/HbR64hqx4Yk/видео.html
cand o sa ajunga tesla 20k maxim 25k o sa-mi cumpar dumneata crezi ca toata lumea is permite masina la 140k ? si cand spun doar cand o sa ajunga 20-25k si atunci o sa fie greu de achizitionat hai sa fim serios is multi bani....
Evident ca nu toata lumea isi permite 140k pentru o masina. Intrebarea este alta. Cei care isi permit, ce ar trebui sa isi cumpere?
Toate electricele depind de China. Chiar și Tesla, ba chiar rău de tot. Din punct de vedere strategic, este o greșeală să încurajezi așa ceva. Dar nemții au pierdut multe războaie cu ,,strategia" lor.
Multe produse depind de China, nu doar masinile electrice. Nu este vina nemților sau a altor state este “vina” celor care cumpara produse “made in china”. Adica in primul rand noi suntem vinovati…
fara investitii MAJORE in infrastructura energetica, electrica e doar 1 vis umed ! relevanta mai buna e hidrogenul obtinut cu resurse energetice regenerabile (fotovoltaic, eolian, mareeic, valuri)
Masina cu hidrogen este de 3 ori mai energofaga decat masina electrica. Ai nevoie de 3 ori mai multa energie electrica ca sa produci hidrogenul pentru a parcurge aceeasi distanta.
@@ECODRIVE hidrogenul il poti produce la locul de consum (1 statie de alimentare) combinat cu 1 parc de fotovoltaice si o eoliană, plus ca apar noi descoperiri ce îmbunătățesc extractia hidrogenului. asa la electric cari 1 tonă - 1,5 tone de acumulatori si restul harnașamentului, plus sa nu mai punem in discuție infrastructura energetica aferentă (trafo-uri de sute de mii/milioane de £/€/$, linii de transport, statii de incarcare, samd)
electrica e combinație daca preponderent o incarci acasa unde ai fotovoltaice eventual si ceva eolian daca te ajuta si zona.
Prima oara cand cineva argumenteaza cu bun simt si la subiect treaba cu motorul termic vs electric!
Vise taica. Nu cu sfarsitul , pentru ca totul are un sfarsit , ci cu "este foarte aproape". Uite, eu cred ca sfarsitul masinilor pe baterii se va intampla in max. 10 ani de acum incolo. De ce? Din diverse dmotive dintre care spun doar atat: pentru ca litiu < decat combustibili fosili (si mai scump), pentru ca infrastructura electrica nu va putea acomoda nici macar un sfert dintre masinile aflate acum in circulatie daca ar fi cazul sa fie inlocuite si pentru multe alte motive pe care nu le voi mai dezbate aici pentru ca sunt la mintea cocosului. Ca sa fie clar: viitorul va fi poate si electric, dar nu cu baterii! Da, stiu (poate) se vor inventa noi tehnologii de productie a bateriilor, noi tehnologii de stocare, samd. Inainte de a spune asta, faceti o paralela intre evolutie tehnica a motorului cu combustie interna in ultimii 100 de ani sa zicem si evolutia beteriilor. Ring a bell? :)
O sa iti raspund foarte punctual:
1. Nu exista o limitare in privinta Li. Exista suficiente resurse de Li nu doar pentru masini ci si pentru stocare de retea.
2. Dupa o crestere generata de pandemie si razboi, pretul Li este in scadere.
3. Daca toate masinile ar fi electrice (in Romania) consumul national ar creste cu 30%. Nu este nici pe departe o apocalipsa. Tinand cont ca pana vor fi toate masinile electrice vor trece 20 ani (cu optimism) inseamna ca ar trebui sa crestem productia de energie electrica cu cel mult 1,5%/an….As spune ca este un obiectiv mai mult decat rezonabil.
@@ECODRIVE Pai si cum facem cu "Sfarsitul acela care era foarte aproape"? 20 de ani nu se califica :):).
In privinta infrastructurii necesare alimentarii, nu e nimic de spus? De ex. in Bucuresti nu avem suficiente locuri de parcare pe langa blocuri, ce sa mai vorbim despre statii electrice de alimentare. Si cred ca in situatia asta se afla f. multe tari.
Ceea ce se intampla acum cu electrificarea este o evolutie fortata si nu naturala si la fel ca orice evolutie fortata eu cred ca va fi un mare "fas" daca principiile se vor pastra ca si pana acum (hei-rup), aspecte pozitive exacerbate, aspecte negative minimizate sau ascunse. Ideea cu masina electrica nu e noua, are mai bine de 100 de ani, e doar o ciorba re-incalzita si avand mult mai mult lobby. Nu sunt un hater dar nici nu am cum sa nu observ evidentele...
@@deprintraficadunate5325 cand vorbesc despre sfarsit ma refer la vanzarile de masini noi. Schimbarea de acolo va veni. Masinile care sunt astazi in circulatie vor fi folosite in continuare.
Infrastructura de incarcare este foarte usor de dezvoltat, comparativ cu infrastructura combustibililor fosili. Uitam destul de des ca in spatele unui litru de benzina este o infrastructura mult mai complexa. O pompa de benzina costa 300.000 euro si o statie electrica 30.000 euro.
Interzicerea mașinilor pe combustie din 2035 nu are legătură exclusiv cu dreptul nostru de a merge cu masini pe combustie. Aceasta decizie are o latura mult mai importanta. Daca producatorii europeni vor trage prea mult de motorul pe combustie, vor pierde batalia pe termen lung cu producatorii chinezi, americani, coreeni, etc. Este o utopie sa ne gandim ca noi suntem izolati. Lipsa de actiune a producatorilor europeni ne pune pe toti in pericol. Legislatia despre care vorbesti are scopul de a stimula industria producatoare de masini din Europa. In China, cea mai mare piata auto din lume, europenii pierd cota de piata intr-un ritm periculos….
@@ECODRIVE Totul corect pana la costul unei statii de alimentare cu combustibil vs cel al unei statii electrice. Adica cu banii de o pompa e benzina faci 10 statii electrice, corect? Acum hais a ne gandim cate masini alimenteaza zilnic o statie "clasica" sic ate alimenteaza 10 statii electrice. Nici nu cred ca are rost sa facem calcule, raspunsul este evident si tine de eficienta. Ca se va dezvolta tehnologia samd, nici nu se pune problema, asa este. dar ma intreb daca nu cumva este mai eficient sa faci 0 statie de hidrogen decat 10 electrice si sa mergi pe varianta asta (masini alimentate cu hidrogen) in locul electrificarii pe baza de baterii. Sau pe orice alt fel de tehnologie. care sa nu-ti dea atata bataie de cap dpdv al infrastructurii necesare.
@@deprintraficadunate5325 la hidrogen vorbim de milioane…
In primul rand nu prea stii despre ce vorbesti vis.a.vis de super car-uri. Pe langa faptul ca daca vezi un Urus te uiti dar daca vezi ceva electric nici nu te intereseaza. Eu conduc si una si alta si nu ai cum sa compari un Cuptor cu microunde cu o super masina... Mai mult decat atata daca toti ar avea 150.000 euro sa cumpere Tesla ar fi bine dar nu se poate. Galagia pe care o face o super masina este ptr sufletul tau nu ptr altceva, de aceea se schimba evacuarile uneori. Si da, daca iti permiti Urus iti permiti si placute sau alte consumabile. Iar cu aceste masini mergi ai spune tu " normal" daca depasesti 100 iti scade autonomia cu cel putin 30%, daca este frig...acelasi lucru, etc. Nu iti iei Urus sau super car ca sa faci liniute, iti iei ca iti place si vrei o masina... Ca sfat nu da numai plusuri , spune si minusuri si cate au luat foc si faptul ca nu este aliniata tabla pe ea, etc. Daca tie iti place Tesla nu trebuie sa ne convingi si pe noi...
Nu ai venit cu argumente ci cu pareri. Fiecare poate avea o parere dar sa platesti 300k pentru zgomot si nu pentru performanta inseamna sa arunci banii. Daca ne uitam la istorie, Lamborghini nu inseamna SUV ci inseamna cu totul altceva. URUS este o struto-camila, fara performante, cu intretinere scumpa, cu cost de utilizare mare care nu respecta valorile care au consacrat brandul Lamborghini si cu care poti doar sa impresionezi niste fete...
Tesla nu este masina perfecta dar URUS este cu muuult inferioara.
Partea cu autonomia scazuta pe frig poti sa o afirmi doar daca nu esti documentat suficient. Tesla are o super pompa de caldura, incredibil de eficienta.
Daca argumentele pentru URUS au ramas zgomotul inseamna ca a ajuns rau de tot.....pana acum se laudau cu cat de rapida este masina.
Mai dureaza vreo 40 de ani cel putin ,pana la masini. Sunt zone din Romania precum Transalpina cu nicio masina electrica nu ai face fata.
:))) Am fost de cateva ori pe Transalpina si pe Transfagarasan cu masina electrica. Daca tot vorbim despre drumuri la inaltime cred ca este bine sa stii ca masinile electrice nu sufera la altitudine mare....un motor cu ardere interna are probleme cand aerul este rarefiat. In plus, cand cobori recuperezi energie iar la o masina pe combustie nu recuperezi nimic ci doar consumi placutele de frana.
Fâsâie ca un motor v8 diesel la drum lung. La motoarele pe benzina iti bubuie capul de la galagie.
Fata de Urus,E mai tare ,mai rapid si mai fiabil x5,x6 M ,nu mai zic de M 5 😂
Zău? Mai ușor cu astea electrice!
Asta cu moartea motoarelor termice a sosit e chiar deplasata
Compari niste masini foarte scumpe (Urus) cu acest Tesla desi acest lucru e cam exagerat,nu sunt din aceeasi liga
faci niste comparatii foarte exagerate,sincer,deoarece aceasta masina costa cel putin 140.000 de euro de parca aproape oricine si oricand isi poate permite o astfel de masina + de parca o majoritate covarsitoare a oamenilor isi doresc masini de 1000 de CP. Sa fim seriosi!!!! Omul de rand isi cumpara masina intre 15-20.000 de euro si vorbim despre masini foarte bune si mai mult decat decente la acest pret. Niciodata,dupa calculele mele,nu o sa ma coste intretinerea si alimentarea unei masini de pana in 20K,suma unei astfel de masini laudate si prezentate de tine. Repet,niciodata. Chiar daca se parcurg 500.000km cu o masina de 7 ori mai ieftina,nu vom ajunge la acele sume la care se achizitioneaza un astfel de Tesla. Iar cand ajunge o astfel de Tesla la 4-500.000km deja calculam si la Tesla niste costuri mari (baterii de mii de euro + motoarele de mii de euro),deci ajungem la un pret de 140k + 20k...........
Nu sunt deloc hater si chiar imi place contentul tau,dar totusi sa fim realisti
In ceea ce priveste oamenii care isi cumpara masini de sute de mii de euro,ei isi asuma acele costuri foarte ridicate de intretinere deoarece isi permit,nu ca ar avea o gandire paguboasa
Urus este exact in aceeasi categorie cu Model X Plaid, poti sa arunci o privire si pe comparatiile facute in afara de jurnalisti auto. Comparatia este cat se poate de indreptatita. Urus pentru mine este o masina depasita care nu are nimic in comun cu traditia Lamborghini.
Normal ca nu toti isi permit o masina de 140k, exact asta am spus si eu. In cazul de fata este cat se poate de clar, matematic, ca Model X este mai ieftin la achizitie, in exploatare si inclusiv la consum.
Ar fi chiar ciudat ca intretinerea si alimentarea unei masini de 20k sa te coste cat un Model X dar cu siguranta te poate costa cat un Model 3 pe care poti sa il cumperi cu 34k.
Oamenii care isi cumpara masini de sute de mii si care au muncit nu arunca cu banii doar pentru ca isi permit. Borfasii care fac banii din “combinatii” vor sa se laude cu cat de mult ii costa dar pentru mine ei nu sunt valori ci opusul unui comportament normal si civilizat.
Este doar 140.000 euro... 😅
Decât 140k 😂 . De banii astia iti iei flota de Springuri 😂
Așa au zis și de leceduri :)) dar nu au rămas la crt nu?
Care este rolul acestei reclame? Cât de buna e Tesla? Vorbiți de bugete amețitoare... Cum ar fi un cartier aglomerat, din orice oraș, plin de mașini electrice care nu se pot încărca din cauza rețelei electrice. Cel puțin 50 de ani este fantezie. Da, tehnologic totul este frumos dar practic... Nu toată lumea stă la casă pe pământ și are instalație solară (fără nici un apropo).
Hai sa clarificam cateva puncte.
1. Nu este reclama. Tesla nu plateste reclama sau jurnalisti.
2. Vorbesc de masini la bugete ametitoare de 140k si compar cu masini pe combustie de 300k. Sa inteleg ca daca este pe benzina si motorina nu mai conteaza bugetul? O tesla Model 3 SR o poti cumpara in Romania cu aproximativ 34k, adica la pret de Skoda, Golf, etc.
@@ECODRIVE de ce nu faceți un test cu Spring. Sa vedem ce oferă, cât de slaba e la bugetul ei. Tesla nu plătește dar poate furnizorii. De fapt nu contează...ideea era despre sfârșitul mașinii pe combustie, nu cred, încă.
Interesant Dar asa cum vad ca nu luați în calcul sa faceți și niște teste prin Bucovina, nordul Moldovei asa cum ați promis că le faceți, dar recunosc nu e graba, vin și acum cu ceva lucruri care îmi sunt neclare!
În Formula 1 s-a declarat clar, niciodată electric! Banuiesc ca o cauza e zgomotul care da un feeling! Că îl dă asta și e adevărat! Alt motiv nu vad!
La cartodromul de la Bacău toată lumea cere cart cu motor termic Au și electrice dar nu le vrea nimeni! Oare de ce?
De ce se revine la pick-up sau la magnetofon? Ca sistemele actuale sunt fără viata! Și nu o declar eu, o declara Revox!
Acum înțeleg ca bateriile au garanție, corect, dar au garanție dacă scad sub
70 % din capacitate!
Aici am neclarități la cât rezista cu aceste încărcări la supercharger!
Deci la Li-Ion max încărcare 80 %, minim 15-20%, ca să avem anduranta la baterie și dacă pierd încă 25 % ce mai rămâne? 20 +25+20 %deci trebuie sa folosesc 35 % din baterie!. Deci dacă pierd 31%din capacitate îmi schimba bateria! Doar asa!
Acum poate nu știu pe un drum virajat cum avem Bacău Brașov un Lamborghi se tine mult mai bine în curbe! Nu cunosc stabilitatea mașinii Tesla adică a modelului prezentat!
Retineti Ma refer la România! Eu trăiesc în România chiar dacă mai ies și în afara!
Autostrada Bacău Brașov nu apare mâine!
Feceti un Test București Ploiești Cheia Săcele! Eu un drum virajat, e un drum care te pune în situații grele! Aici am neclarități!
Masa mare, re efect și în energie cinetica și în inerție și în distante de frânare!
Nu am văzut decât teste pe drum drept autostrada! Altceva.... nu am văzut!
Și încă vorba dvs În Moldova aruncate câteva stații de 50Kwh!
Stați limistit și în tot Maramureș la fel! Chiar mai rău!
Sfârșitul mașinii pe combustie va fi veșnic aproape dar nu se va întâmpla.
La fel ca și revoluția în bateriile electrice care în ultimii 30 ani e în permanență la 2 ani distanță de producție.
Avem deja baterii suficient de avansate pentru autonomii de sute de km si incarcari ultra rapide.
nu iti ajung 740 km autonomie sau nu iti ajung banii sa o iei ?
@@AcDc55Kwh daaa…e plina europa de statii chinezesti de incarcare si mai ales cate 12-16 / locatie si mereu functionale. ai o viziune abstracta si speri la electrica sh de 4000€
@@AcDc55Kwh eu merg de 4 ani pe elctric. nu inteleg ce revolutie mai astepti de la baterile chinezesti? ce vrei sa ti ofere in plus ?
Mașinile electrice pot fi ele mult mai bune de cât cele pe combustie dar dacă la preț ele sunt mai scumpe, nu au cum să domine piața.
Dacă un producător va reuși să facă un produs similar ca mărime, autonomie și preț ca un Logan atunci se poate de vorbit de sfârșit.
Până atunci vor exista ca un segment de lux.
Click bait.
Or sa cumpere tarile din lumea a treia mașini electrice...pe bandă rulantă.
De ruși nu mai zic...va fi bătaie pe Tesla.
Toti ăștia și mulți alții vor lăsa mașinile cu motor termic. 😀😀
sperai sa fie click bait? :)))))
Jurnaliști neplătiți, mai sa fie...
Multumesc pentru compliment 😂 Ar fi o premiera mondiala.
Vorbim de sute de mii de euro și noi avem energia electrică subvenționată nu plătim parcarea și ne bucuram de subvenția auto a statutului
La masina asta nu se plateste subventie de la stat si cine cumpara o astfel de masina contribuie cu cel putin 20k la bugetul statului doar din TVA.
In plus, fata de cel care isi cumpara un diesel, nu scoate fum pe care sa il respiram cu totii.
Mai usor cu lupta proletara. Eu nu imi permit o astfel de masina dar asta nu inseamna ca altii sunt de vina.
Nu este vorba de proletariat ci de faptul că nevoia trebuie să nască cererea și nu hotărârea unui for chiar democratic cu este UE ținând cont și de erorile anterioare vezi termicele disel
Cu stima
Ce treaba are totusi masina electrica cu ecologia ?:))
Nu am discutat subiectul asta dar iti pot spune ca o masina electrica are ZERO emisii de NOx si emisii mult mai mici CO2 decat o masina pe combustie (chiar daca iei in calcul productia bateriilor).
Masinile pe combustie sunt sursa principala de poluare cu NOx si particule. Adica substantele alea nocive care provoaca boli grave. Un exemplu este Bucuresti, unde se vede legatura dintre aceste emisii si sanatatea populatiei.
@@ECODRIVE masinile sunt problema, nu avioanele care sunt acum la fel de multe si accesibile cum erau autobuzele pe vremuri ?😅
@@bca-biciclindcuaxel7527 multe contribuie la poluarea globala. Din pacate, ceea ce omora zeci de mii de romani pe an iese pe esapament…
@@ECODRIVE De aia ar trebui sa folosim trenuri, metrouri, troleibuze cat mai mult. Nu doar ce iese din esapament e nociv, cat si ce iese din placutele de frana. Din pacate in Romania CFR-ul e mort si ingropat.
Nu are treaba cu ecologia ci doar cu cat iti va creste tie factura la curent in fiecare an. E doar business!
12:19 :))))))))
Titlul corect ar fi "Sfarsitul gandirii rationale este aproape. Dar e de bine!"
ai si ceva argumente?
Jumatatea aia de covrig tot o MARE prostie este. Am vazut si video-ul lui Bjorn. Si el e de aceeasi parere, si anume ca e o tampenie. Da, in linie dreapta e ok-ish. Dar e o "solutie" la o problema ce nu exista. Aici e doar incapatanarea lui Elon de a face ceva "cool". Doar ca acest volan "cool" este periculos daca masina brusc pierde control pe gheata si trebuie sa faci rapid manevre de redresare. Iar acele semnalizatoare pe volan sunt o prostie. A se vedea parerea lui Bjorn cand intri intr-un giratoriu si te chinui sa dai semnal de iesire in giratoriu cand volanul este rotit la 90 de grade sau mai mult. In concluzie, o MARE prostrie acel volan si lipsa semnalizatorului in pozitia clasica.
Acuma o sa vina Tesla fanboys si o sa zica ca oricum nu ai nevoie de volan "clasic" cand ai FSD... Iar raspunsul meu este, care FSD? Ala care trebuia sa fie gata in 2016? Sau ala gata in 2018? Sau ala gata in 2019? Sau ala cu robotaxi gata in 2020? Sau.....
Eu as fi lasat manetele din spatele volanului. Forma nu ma deranjeaza dar cu semnalizarea si faza scurta/faza lunga este mai greu. Nu am spus in video dar ma enerveaza ca nu are claxonul pe mijloc, oricum in centru este un “buton” adica nu ar fi incarcat design-ul ci l-ar fi simplificat.
@@ECODRIVE ok, inteleg ca nu te deranjeaza forma volanului, dar trebuie sa recunoastem ca este un potential pericol in caz de derapare/pierdere control. Poleiul sau black ice cum ii zic americanii, scurgeri de ulei pe sosele sunt cat se poate de reale si comune.. Este un video mai vechi pe youtube cu un Audi A4 ce pierde controlul pe autostrada probabil din cauza unei pete de ulei. Sa vezi cat de rapid a trebuit ala se invarta volanul stanga-dreapta pentru a recapata controlul. Good luck sa faci asta rapid cu "the yoke/joke". Iti incrucisezi mainile garantat
nu renunt la diesel nici mort,vedem noi in cati ani se alege praful de mitul electricelor
Bun argument pentru diesel 😂
@@ECODRIVE in momentul de fata cu un plin parcurg 1200 km,doar daca pot parcurge 1000 de km cu o electrica si o sa pot incarca in 15 minute maxim,atunci da voi trece de la diesel la electrica,asta este argumentul meu.
@@IonION-kg1ux autonomia este singurul avantaj….si este oarecum inutila. De cate ori mergi 1000 km fara oprire? Cati km faci in fiecare zi?
@@ECODRIVE peste 50.000 pe an,nu am o medie zilnica,1000 km fara oprire intre 5 si 10 ori pe an. ce faci intr-o situatie de urgenta atunci cand trebuie sa te urci in masina si sa-i dai bice,si esti cu masina la 50%?iti zic eu ca te ve-i da cu capul de pereti,le doresc tuturor cu electrice sa nu ie nevoiti sa ajunga intr-un anumit loc la o anume ora pe nepregatite,cand esti pus intr-o situatie de genul nu-ti vei mai dori decat o masina clasica,iti spun din experienta proprie
@@IonION-kg1ux in ultimul am parcurs 60.000 km cu foarte multe drumuri lungi prin toata Europa.
Scenariul despre care vorbesti, adica un drum urgent de 1000Km in care 30 min sa faca diferenta nu este rezonabil….nu suntem Smurd.