Dostum 4 yıl önceden bugünkü vasıfsız gastronomi mezunlarının maaşını tahmin etmişsin tebrik ederim. Bölümü seçmemde senin videoların etkili olmuştu fakat 3. Yılımda bırakıp Amerikaya yerleştim.
1-En düşük seviyeli yani rütbe diyim . Ortalama ne kadar kazanıyor ve rütbe yükseldikçe ne kadar maaş artışı oluyor.2- restorantdamı çalışmayı önerirsin otellerdemi ve aralarında maaş farkı oluyormu,3-sen hangisinde çalışıyosun......4-Pastacılık hakkında ne düşünüyosun.
Ben Kuzey Kıbrıs'ta Girne Amerikan isimli ünide gastronomi lisansı yaptım. İlk 1 yıl profesyonel mutfak yoktu kafe mutfağındaki(max 10 kişilik yerde 20-30 kişi) derslerle geçiştirildik. Daha sonra profesyonel mutfak açıldı, tabiri caizse skt geçmiş aşçıları(akademisyen değillerdi!) eğitmen olarak aldılar, temel malzemeler harici(un,tuz,yağ vb.) hiçbir malzemeyi temin etmediler ve öğrenciler cebinden ödeyip alıyorlardı. 2 dönem zorunlu stajınız var dediler ve kendileri hiçbir işletmeye göndermeden kapı kapı gezerek işi kendimiz bulmak zorunda bırakıldık. Doğu Akdeniz isimli diğer bir üniye konuk olarak gittiğimizde gördük ki profesör eğitmenler, yemek-servis bilimci hocalar, donanımlı şarap tadım sınıflarından tut da bizim okulda görmediğimiz ekipmanlarla donatılmış mutfaklar, yemek sunum dersleri için salonlar vs vardı ve gerçekten orayı mahcup bir şekilde gezmiştik fakat maalesef son yıllarımız olduğu için oraya geçiş yapamadık. Aslında aldığımız birçok ders onlar için yeterli değilmiş ve saymadılar. Uzun lafın kısası eğitim alacaksanız okul önemli arkadaşlar. Okulun isminden ziyade mutfak-ekipman donanımı, eğitmenlerinin kimler olduğu, staj için sizlere ne imkanlar sundukları vs bunları araştırmanızı tavsiye ederim(bizzat oradaki öğrencilerle de konuşun ve mümkünse derslerine girin). Okulunuz üst düzey eğitim veren (CIA, Le Cordon Bleu) gibi diplomasıyla bile işe aldıran bir yer değilse, sadece okul ile yetinmeyin ve mutlaka kendinizi profesyonel iş hayatına yönlendirin. Unutmayın, bir tarifi yüzlerce kez yapmadan onu tam olarak biliyor sayılmazsınız. Bu yüzden eğitimin yanında iş hayatına atılmayacaksanız yüksek ihtimalle sadece diploma ile basit yerlerde işe alınacaksınız. Son olarak tavsiyem ise mutfakta birden fazla alan vardır(soğuk, sıcak, a la carte, pasta-ekmek, japon mutfağı vb). Bunlardan en çok hangisi size yakın geliyor onu keşfedin ve stajınızdan itibaren o alanda işler bulmaya ve kendinizi geliştirmeye bakın. Gidip de sırf deneyim olsun diye A la carte mutfakta kariyer yapmak isteyip bi kebapçı, kahvaltıcıda çalışmayın.
Aldığım ekipmanlar/kitaplar daha 1. yıldan 1000+ lira tuttu. Kendinize yatırım yapın yoksa ortada kalırsınız kabak gibi. Para yatırmadan para kazanamazsınız :D Bir de bazı kitaplar fazla pahalıya geliyor hele ki günümüz kuruyla. Bazı sitelerden e-kitabını indirin, işinize yarar.
Abi küçüklüğümden beri kendi yemeğimi ve aileme yemeği ben hazırlar yaparım en büyük zevkim Gastronomik lezzetler ama ben kafama ediyim ki lisede sayısal okuyorum ... 1 senemi heba edip tekrar hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyorum umarım değer
Bu bölümü bitirip 30 lu yaşlarımda deniz ürünleri konseptli yemek yapan bir restaurant açmak istiyorum. Bu da burda kalsın. Allah nasip eder inşallah. Dostum seçmeli derslerde deniz ürünleri var mı? Ben ayrıca sertifika da almayı düşünüyorum diplomanın dışında.
Bende bu sene gastronomi düşünüyorum yardımcı oldunuz teşekkürler bide siz hiç yaptığınız yemeklerden yemiyormusunuz jsnsmsmsmsk hayatınızda başarılar.
Abi merhaba ben bu sene sınava gireceğim gastronomi için çok hevesliyim ama 7 gün günde 12 saat çalışma fikri çok korkutuyor yani tamamen asosyellik ve çok yorucu geliyor
Hocam merhaba ben hali hazırda mesaili çalışıyorum ama bu yıl gastronomi bölümüne başlamayı planlıyorum. Genel olarak yemek yapmayı seven, sabırlı, araştırma yeni deneyimler edinmeye açık, dünya mutfaklarını da seven bir insanım. İşimden arta kalan zamanlarda deniz mahsulleri üzerine olan bir yerde çalışıp kendimi geliştirmek hem de zamanımı güzel geçirmiş olmak istiyorum. Stajımı yurtdısında yapmak istiyorum. Staj yeri bulma konuusunda zorlanacağımı düşünmüyorum çünkü birçok yabancı arkadaşım var. Bu Türkiye şartlarında mümkün müdür sizce
Meslekten aldığımız zevk tabiki önemli ama günümüz şartlarında maalesef geçimimizi de düşünmek zorundayız.Yeterli seviyede bi maaş alabilmek için ne kadar zaman çalışmak gerekli?Bildiğim kadarıyla o kadar da kötü değil alınan maaş.Komik meblağlar falan demiştin ama.
2000 tl ile başlıyor bazı yerler. Bunu düşününce de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde biraz zor bu paraya yaşamak. Biraz kendini nasıl pazarladığınla alakalı maaş işi. O yüzden zaman değil tecrübe diyelim maaşın miktarını etkileyen faktör.
Merhaba 25 yaşında Trans bir bireyim Türkiye'de iş bulmak bir yana Yaşam hakkımın olduğunu diğer insanlara anlatabilmek için bile savaş veriyorum. Benim sorum bu mesleğin eğitimini aldım peki bu işi yapabilmeme engel bir durum mudur "Trans" bir birey olmam. Türkiye de bu sektörde çalışabilir miyim? veya Yurtdışında da Türkiye'de olduğu gibi Trans bireylere karşı bir ön yargı ile yaklaşıp bu sektörde çalışılmasına izin veriliyor mu veya verilmiyor mu?
Dürüst olmak gerekirse ne yazık ki trans bireylere karşı iki yüzlüyüz insalık olarak. Türkiye'de çalışacağın yere göre bu durum değişebilir. Çalışabileceğin yerler olabilir ama nerelerde çalışabilirsin bilmiyorum. Restaurantlardan ziyade oteller belki olabilir. Ama yine de çalışırken insanların dışlayıcılığı olabilir ne yazık ki. Ben şimdi Avustralya'dayım. Burada iş bulman daha kolay olur diye düşünüyorum. Şu an çalıştığım yerde bir dönem trans bir birey çalışmış. Ama dediğim gibi ikiyüzlü olduğumuz için arkadasından "Do you remember that lady boy?" (Ladyboyu hatırlıyor musun?) diyip gülüyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım mutlu olabileceğin bir iş bulabilirsin :)
Gastronomi de yüksek lisans yapıp akademisyen olarak ilerlemek istiyorum. Kendimi geliştirmek için ayrıntılı bir bilgi verir misiniz ? Bi de şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Bir kadın olarak bu sektör bizi kabullenmiyor bir önerin var mı konuda ?
Yüksek Lisans konusunda inan çok bir bilgim yok. ALES'e girmen gerekli sanırım ve bazı okullar. YDS istiyor galiba. Çalışmanı öneririm bir yerde eğer mutfakta olacaksan çünkü bu iş biraz el yatkınlığı ile alakalı ve de kendini karşındaki kişiye nasıl sattığınla alakalı. Kadınların sektördeki benimsenmesi konusuna gelecek olursak, ben ilk stajımı lisede 2009 ya da 2010'da iyi bir otelde yapmıştım. O dönemde mutfakta sadece 1 tane kadın çalışıyordu. Şimdi o otele baktığımda çalışan kadın sayısı artmış durumda. Giderek de artıyor. O yüzden artık kadınların mutfakta çalışması daha kabul edilebilir diyebilirim. Bir çok başarılı kadın aşçıbaşı var. Aylin Yazıcıoğlu, Beril Şanal, Yasemin Ataman aklıma gelen isimler.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kazandım. Bu okulda okuyan arkadaşlar okulun iyi ve kötü yönlerini yazabilir mi ? Akdeniz Üniversitesi ne göre nasıl ?.
Merhaba ben bisey sormak istiyorum ozel okullarda malzemeleri okul karsiliykrmus ama devlet okulunda ise biz aliyormusuz dogru mu lutfen cevap verebilirmisin
Bence orda okuyanlara bir bak bazı okulların mutfağı yok ki bu okul bence turizm olan biyerde okunmalı okulda kendine çok bişey katamazsın çalışmadan bence
Hocam ders süreleri nasıl oluyor? Hani rahatlıkla başka şehirde part-time işle birlikte okul götürülebilirmi? Ders süreleri uzunmu, saat kaç civarlarında başlayıp bitiyor bilgi verirmisiniz?
Abi bir şey sorcam şimdi bu özel üniversitelerde ismimin yanında parantez içinde ingilizce yazıyor ya o üniversitenin derslerini ingilizce olarak mı alacağımız anlamına mı geliyor ?
Akdeniz üniversitesi gastronomi için hazırlanıyorum. ancak 3 farklı seçenek var. birisi sözel 25bin ile almış. birisi sözel 53 binle diğeri de ikinci öğretim sözel 83binle. bunların farkı nedir. ikinci öğretim akşam oluyor ancak diğer ikisi arasındaki fark nedir? 25bin ve 53 bin arasında büyük fark var ikisi de akdeniz üniversitesi. bilen okuyan varsa artılarını eksilerini yazabilir mi
merhaba. gastronomiden mezun olup yalnızca aşçı değil yemek yazarlığı da yapabilirsiniz tarzı bir şey söylediniz. genellikle aşçı olunuyor ve iş bulmak daha kolay ama aşçılık dışı bölümlerde iş imkanları kısıtlı mı?
Sen kendini geliştirdi mi Türkiye de gastronomi mezunu biri mutfakta 3,500 4, 500 arası alıyor,3, 4 yıla 7 15 arası alıyor gemide güvertede çalışsan yine iyi para alırsın yegenim mezun oldu 2 sene sonra bir restoranda başladı ve şuanda 6bin usd alıyo bu meslekte 3500 aşagısa çalışan enayidir net avustralya daki maaşını söyle veya konumunu merak ettim
Kim alıyormuş mezun olur olmaz 3500-4000 arası maaş ya? Mutfakta herkes aynı maaşı almaz pozisyonlar vardır kimse daha ilk işinde bu dediğin rakamı almaz.bilmeden sallamayalim.
@@ahmetsalimak8153 öncelikle şunu bir netleştirelim x kurumunda çalışan bir bulaşıkçı 3000 alıyor diye y kurumundaki bulaşıkçınında 3000 lira alacağının garantisi yok olsaydı benim çalıştığım otellerdeki de alırdı. ayrıca dediğim gibi mutfaklarda sıralama vardir comi,demi chef,chef de parti,sous chef,executive chef diye gider genelde.dediginiz rakamlari kolay kolay vermezler bir comiye. Bu arkadaşta bende sektörde olan insanlarız dolayısıyla bırakın da sizden iyi bilelim.arkadasin dediklerinin hepsi doğru o yüzden gereksiz saldırılara gerek yok.
Ben Ferit İsviçre’de yaşıyorum burada doğdum. Yaşım 24 İsviçre’de Aşçı olarak yüksek lisansımı da yaptım İtalya ve Fransa Mutfağında çalıştım 4 yıl. 7 yabani dil biliyorum. Sizce ne kadar maaş alabılırım Türkiye’de burada Askeri maaş 6000$ ama Türkiye’de yaşamak istiyorum
İyi günler Gastro Şef Özel Üni'de okumak ve devlet üniversitende okumak arasında fark var mı? Ben Sosyal Bilimler Lisesi son sınıfım Sözelde ilk 1.000 hefefliyorum özel üniversite okumak istiyorum.
Hanımlar, beyler, abiler, ablalar, çok önemli ve merak ettiğim bir şey var nolur yardımcı olun. Şuan lise son sınıf öğrencisiyim ve gastronomi okumak istiyorum.Çevremdeki okulların hiçbirirnde sözel bölüm yok. Ben TM den hazırlansam ama üniverste sınavında sözel seçsem herhangi bir sıkıntı olur mu?
Abi gastronomi okuyacagim 11.sinif ogrencisiyim ama hangi üniversiteyi seçeceğimi bilmiyorum burslu veya burssuz üniversiteler hakkinda bilgiler verebilirmisin? Tesekkur ederim
Doğukan Bolşevik Özyeğin’de bunların arasında sayılabilir, Fransa’daki Le Cordon Bleu ile bağlantısı var ve mezun olunduğunda Özyeğin diploması ile Le Cordon Bleu sertifikası alıyorsun
Abi bir sey diycem ben bir mutfak secmek istemiyorum cunku fransiz mutfaginida ogrenmek istiyorum, ispanya ogrenmek istiyorum, italyan yemeklerini ogrenmek istiyorum, asya yemeklerini bilmek isyiyorum 😃🤣 kisacasi dubya mutafi istiyorum ama bir sey diycem 4 sene boyunca dunya mutfagi okuyabilirmiyim?
Okulların ders programı okuldan okula değişmekle birlikte, genelde Fransız ekolünden gelen bir eğitim veriliyor. Ama içerisinde Türk mutfağı dersi, seçmeli olarak da diğer mutfakları dersi var.
Başka bir işte çalışırken gastronomi okumak mümkün mü? Ikinci üni olarak okuyacağım için herhangi bir maddi destek imkanım olmicakta. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
merhaba sıralamam ve puanım istediğim üniversiteyi tutmadığı için 2 sene aşçılık okuyup dgs ile gastronomiye geçsem bu arada da sizin dediğiniz gibi kendimi geliştirsem iş imkanı olarak sorun olur mu ?
Merhaba. Devlet üniversitesinde okursam, burs almadan, malzemeye ve başka şeyleri demi kendimiz aliyoruz ve ya para ödüyoruz? Yoksa onu devlet mi karşılıyor?
Selamlar Australian Internship ile staj programıyla gittim. Avustralya için başka şirketler de var 1 yıl gidebileceğin. Aynı şekilde Amerika'ya da gitmek için de Mustafa Uzer var onu öneririm. Yardımcı olacaktır.
Ben de gastronomi düşünüyorum. Ama özel okul yerine devlette okumak istiyorum. Bunu artıları ve eksileri ne olabilir? Genel olarak herkes özel tavsiye ediyor. Kafam fazla karıştı.
Bütün okullar hakkında ne yazık ki bilgim yok. Ama bazı devlet okulları iyiyken bazıları kötü. Eğer maddi durumu düşünerek özel istemiyorsan burslu kazanmaya çalış derim. Özeller açıkçası bir tık daha iyi ama özel ayarında olan okullarda var.
Bazı okullar Türkçe eğitim veriyor. İngilizce ise öğrenmeye mecbursun. Ama okuyacağın okul Türkçe olsa bile öğrenmeni öneririm. Çünkü kaynak İngilizce’de daha fazla
Abi ben oyle bir sey istiyorum ki hangi sebzenin hangi hastaliga iyi geldigini bil3rek yemek yapmak istiyorum. Mesela bir yemek yaptim (seker hastasi onu yiyebilirmi yiyemezmi bunu bilmek istiyorum?) Acaba ben bunu gastronomide okuyabilirmiyim?
Bana bu yorumlar bildirimle gelmedi ya. Çok özür dilerim geç yazıyorum. O biraz beslenme ve diyetetik bölümünün işi. Biz de öğreniyoruz biraz ama yüzeysel onlar daha detaylı öğreniyorlar.
Merhabalar Ben ve benim gibi düşünenler adına bir soru sormak istiyorum.Orada polislik veya itfaiyecilik gibi meslekleri yapmak isteyenler için göçmenlik tarzı imkanlar sağlanıyor mu? Ya da 6 aylık bir dil kursu sonrası bu tarz mesleklere başvuru imkanımız olabiliyor mu? Genelde mühendislik vb. gibi mesleklerden bahsediliyor ancak bu meslekleri de merak ediyoruz. Bu konu hakkında araştırma yaparsanız ben ve benim gibi düşünenler çok seviniriz 😊 İyi günler.
Evet hocam 2yılda çok şey değişti... şaka bir yana sizinle derslere girmeyi iple çekiyorum çok hiperaktif eğlenceli bir insana benziyorsunuz 😁
ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ AĞZINIZA SAĞLIK :)
Tunca'cim video cok keyifliydi. Seksist soylemlere dikkat etmen bir hayli hoştu. Seni ozledik. Sevgiler.
Dostum 4 yıl önceden bugünkü vasıfsız gastronomi mezunlarının maaşını tahmin etmişsin tebrik ederim. Bölümü seçmemde senin videoların etkili olmuştu fakat 3. Yılımda bırakıp Amerikaya yerleştim.
Eğer Türkiye’de yaşasaydım staj yaptığım otelde çalışıp asgeri ücret+çalınmış mesai alacaktım.
O zaman için 5000₺ maaş çok büyük paraydı. Şimdi güncellemek lazım başlığı.
Yine mutfakta mı çalışıyorsun?
@@gastrosef abi peki günümüzde gastronomi mezunu ne kadar maaş alıyor
2yıl sonradan geliyorum djjdjdjjdd corona sağolsun. Bi yarasa bizi nerelere getirdi xkdkkd
ben geldim bile
bende
Bendee burdayım wğçxğeşd
@@Dora-vf1wy hangi üni
@@bilalokdc6326 vidyodayım demek istedim
Pastacılık ile ilgili bir video çeker misin lütfen🤗
Gastro Şef çok teşekkür ederim cevaplar için başarılarının devamını dilerim saygılar sevgiler :)
Bir tek sen varsın iyiki de varsın
Çok teşekkürler :)
1-En düşük seviyeli yani rütbe diyim . Ortalama ne kadar kazanıyor ve rütbe yükseldikçe ne kadar maaş artışı oluyor.2- restorantdamı çalışmayı önerirsin otellerdemi ve aralarında maaş farkı oluyormu,3-sen hangisinde çalışıyosun......4-Pastacılık hakkında ne düşünüyosun.
ilk sorunun cevabını bulabildiniz mi
Teşekkür ederim! 😄
Cok tessekur ederim.Benim icin cok faydali bir video oldu😄🙌
Ben Kuzey Kıbrıs'ta Girne Amerikan isimli ünide gastronomi lisansı yaptım. İlk 1 yıl profesyonel mutfak yoktu kafe mutfağındaki(max 10 kişilik yerde 20-30 kişi) derslerle geçiştirildik. Daha sonra profesyonel mutfak açıldı, tabiri caizse skt geçmiş aşçıları(akademisyen değillerdi!) eğitmen olarak aldılar, temel malzemeler harici(un,tuz,yağ vb.) hiçbir malzemeyi temin etmediler ve öğrenciler cebinden ödeyip alıyorlardı. 2 dönem zorunlu stajınız var dediler ve kendileri hiçbir işletmeye göndermeden kapı kapı gezerek işi kendimiz bulmak zorunda bırakıldık. Doğu Akdeniz isimli diğer bir üniye konuk olarak gittiğimizde gördük ki profesör eğitmenler, yemek-servis bilimci hocalar, donanımlı şarap tadım sınıflarından tut da bizim okulda görmediğimiz ekipmanlarla donatılmış mutfaklar, yemek sunum dersleri için salonlar vs vardı ve gerçekten orayı mahcup bir şekilde gezmiştik fakat maalesef son yıllarımız olduğu için oraya geçiş yapamadık. Aslında aldığımız birçok ders onlar için yeterli değilmiş ve saymadılar. Uzun lafın kısası eğitim alacaksanız okul önemli arkadaşlar. Okulun isminden ziyade mutfak-ekipman donanımı, eğitmenlerinin kimler olduğu, staj için sizlere ne imkanlar sundukları vs bunları araştırmanızı tavsiye ederim(bizzat oradaki öğrencilerle de konuşun ve mümkünse derslerine girin). Okulunuz üst düzey eğitim veren (CIA, Le Cordon Bleu) gibi diplomasıyla bile işe aldıran bir yer değilse, sadece okul ile yetinmeyin ve mutlaka kendinizi profesyonel iş hayatına yönlendirin. Unutmayın, bir tarifi yüzlerce kez yapmadan onu tam olarak biliyor sayılmazsınız. Bu yüzden eğitimin yanında iş hayatına atılmayacaksanız yüksek ihtimalle sadece diploma ile basit yerlerde işe alınacaksınız. Son olarak tavsiyem ise mutfakta birden fazla alan vardır(soğuk, sıcak, a la carte, pasta-ekmek, japon mutfağı vb). Bunlardan en çok hangisi size yakın geliyor onu keşfedin ve stajınızdan itibaren o alanda işler bulmaya ve kendinizi geliştirmeye bakın. Gidip de sırf deneyim olsun diye A la carte mutfakta kariyer yapmak isteyip bi kebapçı, kahvaltıcıda çalışmayın.
Teşekkürler
Aldığım ekipmanlar/kitaplar daha 1. yıldan 1000+ lira tuttu. Kendinize yatırım yapın yoksa ortada kalırsınız kabak gibi. Para yatırmadan para kazanamazsınız :D Bir de bazı kitaplar fazla pahalıya geliyor hele ki günümüz kuruyla. Bazı sitelerden e-kitabını indirin, işinize yarar.
Cidden o kadar tutuyor mu ya okumuyorum vazgeçtim
Beyza Barıtcı sana kalmış. Ne kadar gelişmek istiyorsan o kadar para yatıracaksın
Hangi universite ? Biraz pahali sanki.
orhan iç devlet üniversitesinde okuyorum da bu bahsettiğim para kendi yatırımım. Okul ile alakası yok
Peki mutfakta kullandığın malzemelerin parasını sen mi veriyorsun
Mezun olan kendini çok büyük görürse kaybeder bence. Çorbacıda çalışacaksınız neden çalışmayasınız? İşin ne öğrenmek değil mi? Gerçekten seven yapar.
Keşke pencereyi kapatsaydın ses biraz kötü
Abi küçüklüğümden beri kendi yemeğimi ve aileme yemeği ben hazırlar yaparım en büyük zevkim Gastronomik lezzetler ama ben kafama ediyim ki lisede sayısal okuyorum ... 1 senemi heba edip tekrar hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyorum umarım değer
Başardın mı
Noldu sonuç
Bu bölümü bitirip 30 lu yaşlarımda deniz ürünleri konseptli yemek yapan bir restaurant açmak istiyorum. Bu da burda kalsın. Allah nasip eder inşallah. Dostum seçmeli derslerde deniz ürünleri var mı? Ben ayrıca sertifika da almayı düşünüyorum diplomanın dışında.
Derslerin içinde öğretiliyor deniz ürünleri. Ama seçmeli ders yok sanırım. Okuldan okula göre de değişebilir
Bölümle ilgili korkularım var .mesela 4 yıl gastronomi okuyup mahalle çorbacılarında çalışmaktan korkuyorum
Payitahk Abdülhamid sana bağlı o
Seninle ilgili bu durum Sercan'ın yazdığı gibi
Gastro Şef eyvallah abi
Çalış öğren geliş başka bir yerde çalış ?
Herkesin önüne mükemmel restorantlar sunulacağını düşünüyorsan bu bölüm seni hayal kırıklığına uğratır
Abi şu an yeni başlayan biri ne kadar kazanır ortalama ve hala iş imkanı var mı? Cevaplarsanız çook mutlu olurum.
Bende bu sene gastronomi düşünüyorum yardımcı oldunuz teşekkürler bide siz hiç yaptığınız yemeklerden yemiyormusunuz jsnsmsmsmsk hayatınızda başarılar.
Çok mu zayıfım? :D
Teşekkürler!
Abi merhaba ben bu sene sınava gireceğim gastronomi için çok hevesliyim ama 7 gün günde 12 saat çalışma fikri çok korkutuyor yani tamamen asosyellik ve çok yorucu geliyor
7 gün değil tabii ki de. Ama zor bir meslek olduğunu söylebilirim.
Emre Düzce üniversitesi gastronomi açacak bu sene. Tercihlerde oralara bak.
Yıllardır gastronomi nin bir faydasını görmedik! Anca video çek! Bize yemek yap!!
Baygın’lardan yatırım bekliyorum
Abi ben düz lise okudum gastronomi düşünüyorum hiç bir yeteneyim yok ama çok istiyorum sıkıntı yaşar mıyım yoksa temelden baslatiyorkarmi
@@efsaneviseker9106 bilmene gerek yok temel den başlıyor lar ama tabi bilirsen daha iyi olur
5:49 eline bakın :)
Ahahaha güldüm :D Bilerek yapılmış bir şey değil bu :D
A.J. Hog kanalına baktım fakat türkçe çevirisi yok ve bir İngilizce geçmişim yok nasıl halledebilirim
www.udemy.com/course/bastansonaingilizce/?couponCode=SONUCRETSIZ ŞÖyle bir şey var bir girip bakabilirsin.
Şuan bölümde yığılma var diyorlar doğru mu sağlık sektörü gibi biter mi?
Hocam merhaba ben hali hazırda mesaili çalışıyorum ama bu yıl gastronomi bölümüne başlamayı planlıyorum. Genel olarak yemek yapmayı seven, sabırlı, araştırma yeni deneyimler edinmeye açık, dünya mutfaklarını da seven bir insanım. İşimden arta kalan zamanlarda deniz mahsulleri üzerine olan bir yerde çalışıp kendimi geliştirmek hem de zamanımı güzel geçirmiş olmak istiyorum. Stajımı yurtdısında yapmak istiyorum. Staj yeri bulma konuusunda zorlanacağımı düşünmüyorum çünkü birçok yabancı arkadaşım var. Bu Türkiye şartlarında mümkün müdür sizce
okan üniversitesini tavsiye ediyormusun okan ve igü arasındayım igü daha ağır basıyor
Meslekten aldığımız zevk tabiki önemli ama günümüz şartlarında maalesef geçimimizi de düşünmek zorundayız.Yeterli seviyede bi maaş alabilmek için ne kadar zaman çalışmak gerekli?Bildiğim kadarıyla o kadar da kötü değil alınan maaş.Komik meblağlar falan demiştin ama.
2000 tl ile başlıyor bazı yerler. Bunu düşününce de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde biraz zor bu paraya yaşamak. Biraz kendini nasıl pazarladığınla alakalı maaş işi. O yüzden zaman değil tecrübe diyelim maaşın miktarını etkileyen faktör.
3yıl olmuş bu videoyu atalı hala burdamısın?
Oo tabii ki buradayım. Üstüne çok video geldi onları da izle :)
@@gastrosef izledim şefim saolun
Merhaba 25 yaşında Trans bir bireyim Türkiye'de iş bulmak bir yana Yaşam hakkımın olduğunu diğer insanlara anlatabilmek için bile savaş veriyorum. Benim sorum bu mesleğin eğitimini aldım peki bu işi yapabilmeme engel bir durum mudur "Trans" bir birey olmam. Türkiye de bu sektörde çalışabilir miyim? veya Yurtdışında da Türkiye'de olduğu gibi Trans bireylere karşı bir ön yargı ile yaklaşıp bu sektörde çalışılmasına izin veriliyor mu veya verilmiyor mu?
Dürüst olmak gerekirse ne yazık ki trans bireylere karşı iki yüzlüyüz insalık olarak. Türkiye'de çalışacağın yere göre bu durum değişebilir. Çalışabileceğin yerler olabilir ama nerelerde çalışabilirsin bilmiyorum. Restaurantlardan ziyade oteller belki olabilir. Ama yine de çalışırken insanların dışlayıcılığı olabilir ne yazık ki.
Ben şimdi Avustralya'dayım. Burada iş bulman daha kolay olur diye düşünüyorum. Şu an çalıştığım yerde bir dönem trans bir birey çalışmış. Ama dediğim gibi ikiyüzlü olduğumuz için arkadasından "Do you remember that lady boy?" (Ladyboyu hatırlıyor musun?) diyip gülüyorlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım mutlu olabileceğin bir iş bulabilirsin :)
Cevabınız için teşekkür ederim yardımcı oldunuz bile
Calışma
@@reistrreistr3959 sanane gerizekali
@@reistrreistr3959 fıkrını soran olmadı stfu
Gastronomi de yüksek lisans yapıp akademisyen olarak ilerlemek istiyorum. Kendimi geliştirmek için ayrıntılı bir bilgi verir misiniz ? Bi de şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Bir kadın olarak bu sektör bizi kabullenmiyor bir önerin var mı konuda ?
Yüksek Lisans konusunda inan çok bir bilgim yok. ALES'e girmen gerekli sanırım ve bazı okullar. YDS istiyor galiba. Çalışmanı öneririm bir yerde eğer mutfakta olacaksan çünkü bu iş biraz el yatkınlığı ile alakalı ve de kendini karşındaki kişiye nasıl sattığınla alakalı.
Kadınların sektördeki benimsenmesi konusuna gelecek olursak, ben ilk stajımı lisede 2009 ya da 2010'da iyi bir otelde yapmıştım. O dönemde mutfakta sadece 1 tane kadın çalışıyordu. Şimdi o otele baktığımda çalışan kadın sayısı artmış durumda. Giderek de artıyor. O yüzden artık kadınların mutfakta çalışması daha kabul edilebilir diyebilirim. Bir çok başarılı kadın aşçıbaşı var. Aylin Yazıcıoğlu, Beril Şanal, Yasemin Ataman aklıma gelen isimler.
Tamam
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kazandım. Bu okulda okuyan arkadaşlar okulun iyi ve kötü yönlerini yazabilir mi ? Akdeniz Üniversitesi ne göre nasıl ?.
Kaç puanla ve sıralamanı yazabilirmisin lütfen
SEN DE İZLEMELİSİN merhaba bölümü nasıl sevdiniz mi? Yani cidden ilerde iş imkanı olsun okulda neler diyorlar biraz anlatsana?
Merhaba ben bisey sormak istiyorum ozel okullarda malzemeleri okul karsiliykrmus ama devlet okulunda ise biz aliyormusuz dogru mu lutfen cevap verebilirmisin
Final sınavlarında ve bazı alet edevatlarda sen alıyormuşsun. Onun dışında normal mutfak derslerinde okul ödüyormuş. (Biraz araştırdım)
Osmaniye üniversitesinde bu bölüm yeni açıldı bana yakın olduğu için orayı tercih etsem kötü mü olur yoksa bir sıkıntı çıkmaz mı cevaplarsan sevinirim
Bence orda okuyanlara bir bak bazı okulların mutfağı yok ki bu okul bence turizm olan biyerde okunmalı okulda kendine çok bişey katamazsın çalışmadan bence
Tercih ettin mi?
Hocam ders süreleri nasıl oluyor?
Hani rahatlıkla başka şehirde part-time işle birlikte okul götürülebilirmi?
Ders süreleri uzunmu, saat kaç civarlarında başlayıp bitiyor bilgi verirmisiniz?
Okuldan okula değişir ama genelde 1 ya da 2 gün boş oluyor çalışabilirsin. Uygulama dersleri 4 saat sürüyor
@@gastrosef Teşekkür ederim bilgi için şefim
Abi ben yedi tepe üniversitesinde tam burslu okumak istiyorum 😇
Merhaba son durumunuz nedir?
@@selinylmaz1919 ders çalışamıyorum şu aralar pek iyi değil bu yüzden
Ben de tam burslu okumak istiyorum Yeditepe'de.
@@sudenazcan04 inşallah olur
oldu mu?
Abi bir şey sorcam şimdi bu özel üniversitelerde ismimin yanında parantez içinde ingilizce yazıyor ya o üniversitenin derslerini ingilizce olarak mı alacağımız anlamına mı geliyor ?
Evet
@@caglardemir4154 tamam sağol
Akdeniz üniversitesi gastronomi için hazırlanıyorum. ancak 3 farklı seçenek var. birisi sözel 25bin ile almış. birisi sözel 53 binle diğeri de ikinci öğretim sözel 83binle. bunların farkı nedir. ikinci öğretim akşam oluyor ancak diğer ikisi arasındaki fark nedir? 25bin ve 53 bin arasında büyük fark var ikisi de akdeniz üniversitesi. bilen okuyan varsa artılarını eksilerini yazabilir mi
25 binlik olan yer daha sosyal bir ortama sahip merkezde diğerleri ilçede tek fakülte tek fark bu
83bin gece egitim 45bin manavgatta 14bin akdeniz uni kampüsünde
@@selcukakkayaaaa peki ya o ilçede dediğin fakülte kötü mü? Yani merkezde olan ile arasında çok fark var mı
@@linnsefa peki ya o ilçede dediğin fakülte kötü mü? Yani merkezde olan ile arasında çok fark var mı
@@halimetutlu gitmedim görmedim Çallı da internetten bakabilirsin
merhaba. gastronomiden mezun olup yalnızca aşçı değil yemek yazarlığı da yapabilirsiniz tarzı bir şey söylediniz. genellikle aşçı olunuyor ve iş bulmak daha kolay ama aşçılık dışı bölümlerde iş imkanları kısıtlı mı?
Aşçılık için iş imkanı daha fazla kıyasla
Sivas isteyen kız burdaysa orda biriyle tanıştım ve kizin 2 . Senesiydi mutfağı görmemişti haberin olsun
İlk sene zaten neredeyse hiçbir yer sokmuyor genelde 2. Sene başlıyor gerisini bilemem
@@mustafaoglakc4274 mutfak yokmus sanırım 😂 bende öyle biliyorum ama
Sen kendini geliştirdi mi Türkiye de gastronomi mezunu biri mutfakta 3,500 4, 500 arası alıyor,3, 4 yıla 7 15 arası alıyor gemide güvertede çalışsan yine iyi para alırsın yegenim mezun oldu 2 sene sonra bir restoranda başladı ve şuanda 6bin usd alıyo bu meslekte 3500 aşagısa çalışan enayidir net avustralya daki maaşını söyle veya konumunu merak ettim
Kim alıyormuş mezun olur olmaz 3500-4000 arası maaş ya? Mutfakta herkes aynı maaşı almaz pozisyonlar vardır kimse daha ilk işinde bu dediğin rakamı almaz.bilmeden sallamayalim.
@@napiim123 alır bu devirde bulaşıkçı 3 den aşagı çalışmıyor
@@ahmetsalimak8153 öncelikle şunu bir netleştirelim x kurumunda çalışan bir bulaşıkçı 3000 alıyor diye y kurumundaki bulaşıkçınında 3000 lira alacağının garantisi yok olsaydı benim çalıştığım otellerdeki de alırdı. ayrıca dediğim gibi mutfaklarda sıralama vardir comi,demi chef,chef de parti,sous chef,executive chef diye gider genelde.dediginiz rakamlari kolay kolay vermezler bir comiye. Bu arkadaşta bende sektörde olan insanlarız dolayısıyla bırakın da sizden iyi bilelim.arkadasin dediklerinin hepsi doğru o yüzden gereksiz saldırılara gerek yok.
@@napiim123 peki siz şuan ne kadar alıyonuz
En yüksek ne kadar alabiliriz
Çalışmaya başladığında ki çalışma koşulları saatleri hakkında bir bilgi var mı okuduğum kadarıyla çalışma saati yoğun ve tatili yok denilecek kadar
Evet doğru dediklerin. Uzun saatler çalışılıyor
otelde calisiyorum çalışma saatleri uzun ortam çok güzel ama yorucu
@@mustafaakkas5054 asgari ücretle başlıyolarmış doğrumu
Ben Ferit İsviçre’de yaşıyorum burada doğdum. Yaşım 24 İsviçre’de Aşçı olarak yüksek lisansımı da yaptım İtalya ve Fransa Mutfağında çalıştım 4 yıl. 7 yabani dil biliyorum. Sizce ne kadar maaş alabılırım Türkiye’de burada Askeri maaş 6000$ ama Türkiye’de yaşamak istiyorum
sakın gelme :D ne guzel basarı elde etmissin oralarda kal. türkiye güzeldir ama işte... gerisi yok
İyi günler Gastro Şef Özel Üni'de okumak ve devlet üniversitende okumak arasında fark var mı? Ben Sosyal Bilimler Lisesi son sınıfım Sözelde ilk 1.000 hefefliyorum özel üniversite okumak istiyorum.
Özel okulların imkanları daha iyi genelde
Sonuç nedir
Merhaba ben Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumayı düşünüyorum bununla ilgili bir düşünceniz var mı?
İnan okul okul bilmiyorum. Orada okuyan birini bulmaya çalış derim.
Gastro Şef teşekkür ederim sağolun 😊
@@gastrosef nasıl bulabiliriz
Okudunuzmu ben de bu sene orayı yazmayı düşünüyorum
@@zeyncansu1566 evet son 4. Sınıftayım
_Bir sorum olacak..
İçkili icecekleri tatma zørunluluqu var mi tarif acisindan_
Hayır yok :)
@@gastrosef
_TEŞEKKÜR EDERİM.._
Hanımlar, beyler, abiler, ablalar, çok önemli ve merak ettiğim bir şey var nolur yardımcı olun. Şuan lise son sınıf öğrencisiyim ve gastronomi okumak istiyorum.Çevremdeki okulların hiçbirirnde sözel bölüm yok. Ben TM den hazırlansam ama üniverste sınavında sözel seçsem herhangi bir sıkıntı olur mu?
Bu konu benim dışımda 😔 Umalım bilen biri görüp cevap yazsın
tamam yine de çok teşekkürler gastroşef
Bende tm okuyup sözelden girdim hiç bir sorun olmaz yeterki iyi hazırlan 😊
@@ahmetonurpasa8211 ama sosyoloji ve mantık gibi sözel dersler var bunları filan Hallederim diyorsan bir şey olmaz 😉
@@ahmetonurpasa8211 ama sosyoloji ve mantık gibi sözel dersler var bunları filan Hallederim diyorsan bir şey olmaz 😉
Meslek liseleri için de video gelebilir mi lütfennnnnnnn
Ne anlatayım meslek liseleriyle ilgili? :)
Gastro Şef Hahahahah herhangi bir şeyden bahset işte. Gönlü olsun :)
@@oguzhangul6690 :D
İlk bıçağımı alacağım hangi markayı önerirsin? Bıçağın tipine, ağırlığına vs karar verdim ama biraz uzun ömürlü olsun istiyorum.
Ben açıkçası Victorinox marka bıçakları seviyorum. Fazla ağır değil. Uzun ömürlü.
Gastro Şef, teşekkürler 👋
Galiba bu bölümü okuyosunuz bilgi alabilir miyim sizden? Hangi üni? İlk sınıfta ne görülüyor falan
Abi gastronomi okuyacagim 11.sinif ogrencisiyim ama hangi üniversiteyi seçeceğimi bilmiyorum burslu veya burssuz üniversiteler hakkinda bilgiler verebilirmisin? Tesekkur ederim
Barış Kalkan bende 11. Sınıfım en iyisi Bilgi ve yeditepe
Barış Kalkan bende liseye geçicem ne tarz bir liseye gitmem gerek bir bilgin varmı
İmam hatip e gitme de naparsan yap
Doğukan Bolşevik Özyeğin’de bunların arasında sayılabilir, Fransa’daki Le Cordon Bleu ile bağlantısı var ve mezun olunduğunda Özyeğin diploması ile Le Cordon Bleu sertifikası alıyorsun
@@cemalarslan61 truzim okumanı tavsiye ederim normal meslek liselerinde pek üzerine düşülmüyor
Merhabalar mutfağı seviyorum yeni lezzetler deniyorum okumak istiyorum tek soru işareti iş imkanı işsiz kalmak istemiyorum
Abi bir sey diycem ben bir mutfak secmek istemiyorum cunku fransiz mutfaginida ogrenmek istiyorum, ispanya ogrenmek istiyorum, italyan yemeklerini ogrenmek istiyorum, asya yemeklerini bilmek isyiyorum 😃🤣 kisacasi dubya mutafi istiyorum ama bir sey diycem 4 sene boyunca dunya mutfagi okuyabilirmiyim?
Okulların ders programı okuldan okula değişmekle birlikte, genelde Fransız ekolünden gelen bir eğitim veriliyor. Ama içerisinde Türk mutfağı dersi, seçmeli olarak da diğer mutfakları dersi var.
Gastro Şef anladim heralde secmeli olarak 1 ders secebiliyoruz? Litfen 2 olsun 😁
Bıçağı ve kıyafeti lisede mi alcaz yoksa üniversitede de mi
Lisede de alabilirsin.
Turizim fakültesinden giriş yapılınca ders değişkliği varmı gene aynı dersleri görüceğiz demi
Peki abi sen Su An avusturalya da ne maaş alıyorsun . Rica etsem cevaplar misin?
Başka bir işte çalışırken gastronomi okumak mümkün mü? Ikinci üni olarak okuyacağım için herhangi bir maddi destek imkanım olmicakta. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Liseyi bitirdikten sonra çalısabilme imkani varmi? Aşçı olarak
========== Universitelerde fakultenin adi gastronomi olarakmi geciyor ? ben de bu yil gastronomi bolumune vermek isdiyorum===========
+Aydin Babayev Fakülte genelde ya Turizm oluyor ya da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu oluyor
Gastro Şef yuksekokul iki yilmi oluyor?
Aydin Babayev Hayır Meslek Yüksek Okulu olursa 2 yıllık. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu 4 yıllık
Yeditepe üniversitesinde güzel sanatlar fakültesinde
merhaba sıralamam ve puanım istediğim üniversiteyi tutmadığı için 2 sene aşçılık okuyup dgs ile gastronomiye geçsem bu arada da sizin dediğiniz gibi kendimi geliştirsem iş imkanı olarak sorun olur mu ?
Merhaba ben bu sene sınava hazırlanıyorum tek hedefım gazstronomi ve sorum şu eger ben kıbrısta herhangibi bi okulda okursam yükselmem kolay olurmu ?
reyız yemek yapmayı bılmıyorum şu an sence bu bolumu okuyabılır mıyım
Sıfırdan kesme tekniklerinden öğrenmeye başlıyorsun. Ama sevmen ve öğrenmeye açık olman gerekli
@@gastrosef yani sadece bu işi sevme ve emek lazım dıyosun sıfırdan baslıyolar yanı
Merhaba babam okulsuz aşçı ondan çok ufak şeyler kaptim bu mesleği yapabilir miyim?
Babanın yanında başlarsın yaparsın. Ama dünya değişiyor. Elinde bir belge olsun derim.
Merhaba. Devlet üniversitesinde okursam, burs almadan, malzemeye ve başka şeyleri demi kendimiz aliyoruz ve ya para ödüyoruz? Yoksa onu devlet mi karşılıyor?
Bazen sen aliyorsun bazen okul
Bu bölüm ün mezunları genelde yurtışına gidiyorlarmış doğrumudur ?
Gitme şansın yüksek
Gastro Şef siz oradamı kalacaksınız yoksa dönecek misiniz?
Maaşı ne kadar
Akdeniz üniversitesi ile Akdeniz Manavgat Turizim fakültesi arasında ne gibi fark var öğrenebilir miyim
Esme Erol birisi bok gibi birisi de eh işte özyeğin yeditepe bilgi dışında okuma
@@0.44dolar6 Anladım . Ama Akdenizi de Manavgati da baya övmüşlerdi arkadaşlarim . Bilginiz için teşekkür ederim
@@0.44dolar6 bahçeşehir nasıl?
Pki herkes birşeyler söylüyor abi gastronominin onu açıkmı nasıl iş buluyorlar
Açık ama iş sonunda sende bitiyor :)
@@gastrosef bnde bitiyor derken nr konuda tam olarak biraz acarmisin
Selamlar aşciliktan gastronomiye gecerken kacinci siniftan baslatiyor?
Okuldan okula değişebiliyor bu durum.
@@gastrosef teşekkürler
Gastronomi bölümü sözelden eşit agırlık bölümüne mi alındı ?
hayır sözel
hangi turizm otelcilikten mezunsunuz acaba bizim okulda hafta 4 saat görüyoruz 12.sınıfım
Etiler Turizm Otelcilik lisesi mezunuyum. Ama 10 yıl önce ben liseden mezun oldum. Neler değişti acaba bilmiyorum.
ilk siraya akdeniz uni gastronomi yazdim hayırlısı
Tuttu mu reis
@@badesutayfur7587 evet
@@linnsefa kaç k ile girdin kaç net yaptın
@@oguzhanskywalker 12k ile girdim 408puan
@@linnsefa kardeşim sana bir soru sorucam umarım cevaplarsın mezun olduğumuz zaman iş bulabiliyormuyuz ve verilen maaşlar nasıl
Yurt dışına nasıl gittin ve izlenimlerin neler paylaşabilir misin?
Selamlar Australian Internship ile staj programıyla gittim. Avustralya için başka şirketler de var 1 yıl gidebileceğin. Aynı şekilde Amerika'ya da gitmek için de Mustafa Uzer var onu öneririm. Yardımcı olacaktır.
Staj için yurtdışına çıktığında ödeme yapıyormusun onlarmı karşılıyor? Kalacak yer yemek gibi şeyleri falan
Benim yaptığım programda ve Amerika'daki benzer programda ödeme yapıyorsun. Ama maaşlı staj. Kalacak yeri, yemek vs. sen kendin ödüyorsun.
Gastro Şef Maaş ne kadar oluyor giderleri karşılıyor mu?
Gittiğin otel ve restauranta göre değişiyor.
Staj konusunda yurt dışı için bilgi verebilir misiniz acaba?
Ben de gastronomi düşünüyorum. Ama özel okul yerine devlette okumak istiyorum. Bunu artıları ve eksileri ne olabilir? Genel olarak herkes özel tavsiye ediyor. Kafam fazla karıştı.
Bütün okullar hakkında ne yazık ki bilgim yok. Ama bazı devlet okulları iyiyken bazıları kötü. Eğer maddi durumu düşünerek özel istemiyorsan burslu kazanmaya çalış derim. Özeller açıkçası bir tık daha iyi ama özel ayarında olan okullarda var.
Gastronomi bölümünde yabancı dil önemli mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim .
Bazı okullar Türkçe eğitim veriyor. İngilizce ise öğrenmeye mecbursun. Ama okuyacağın okul Türkçe olsa bile öğrenmeni öneririm. Çünkü kaynak İngilizce’de daha fazla
@@gastrosef çok teşekkür ederim
Üniversite de gastronomi dersi vermek için ne yapılmalı?
Abi bir yardimci ol ? 🤣🤣🤣 ben tum mutfaklari okumak yemeklerini yapmak istiyorum
Akademisyeni biraz daha aciklarmisin
Abi ben oyle bir sey istiyorum ki hangi sebzenin hangi hastaliga iyi geldigini bil3rek yemek yapmak istiyorum. Mesela bir yemek yaptim (seker hastasi onu yiyebilirmi yiyemezmi bunu bilmek istiyorum?) Acaba ben bunu gastronomide okuyabilirmiyim?
Bana bu yorumlar bildirimle gelmedi ya. Çok özür dilerim geç yazıyorum. O biraz beslenme ve diyetetik bölümünün işi. Biz de öğreniyoruz biraz ama yüzeysel onlar daha detaylı öğreniyorlar.
Gastro Şef bana yuzaysel yeter abi o kadarda degil bahahaha
Merhaba liseye geçicem aşçı olamak istiyorum acaba ne tarz bir liseye gitmem lazım
Açıkçası lise çok önemli değil. Meslek lisesi okursan daha erken başlarsın sektöre
Gastro Şef teşekkürler
cemal okko bende aşcılık yanı gastronomi istiyorum dıe meslek lisesine gittim 10.sınıfa gelince bolum sectim ve cıkto
İngilizce şartmı
Uygulamalı derslerde kendimizmi alıyoruz malzemeleri ?
uğur şölen Hayır.
uğur şölen Üniversitesine göre değişiyor ☺️
Hangi üniveristeden mezunsun . ? Söyler misin
Okan Üniversitesi
Sizce Katip Celebi Universitesinin gastronomi bolumu iyimidir?
Instagram’dan gastronomlayvond sor orada okuyor 👋
Teşekkür ederim
Hocam kronik hepatit b hastasıyım. Aşçı olabilir miyim?
Akademisyenlik için yüksek lisans yapmak yeterli mi
Sanırım öyleymiş.
Gastronomi okuyorsan tabi ama aşçılık okuyorsan birde gastronomi okuman gerekirmiş
Ben evliyim aciktan gastronmi okuya bilirmiyim cvplrsniz sevinirim9
Açıköğretimde aşçılık var.
evli olunca kendinizi kocanızın kopegi olarak mi goruyosunuz orgunden okuyamiyor musun 4 yıllık
Soran kişi erkek
@@gulsumeris7333 mirac diye kadin tanidigim var ??? ayrica aciktan gastronomi diye bi sey yok
@@cemre859 abla sakin olsana az
Çanakkale üniversitesinde gastronomi okursam yükselebilir miyim veya okuyanlar varmı
Evet ben de merak ediyorum afyon canakkale gibi uerlerde gastronomi okuyup yukselme imkanini
Size tavsiyem turizm en çok nerede yoğunsa orda okuyun iş imkaniniz bol olsun
Nerede okuduğun farketmez önemli olan kendini geliştirmek
merhaba sözelden ilk 9 bine girdim gastronomiden hangi üniversiteleri yazmalıyım şimdiden teşekkürler
Maalesef tercih konusunda danışacağınız doğru kişi ben değilim :( İnan hiç bir bilgim yok kaç binle giriliyor.
Şahan Dönmez Yeditepeyi ilk sıraya yazmalısın müthiş bir okul sonra Bilgi de öyle.
Kesinlikle okan üniversitesini yaz. Türkiyenin en büyük gastronomi mutfağına sahibiz
Non-teist commenter araştırabilirsin
AMERİKA DA BÖLÜM ŞEFİ OLSAM AYLIK NE KADAR ALIRIM
Ne yazık ki bir bilgim yok
2500k + diyip uzaklaşayım
@@emirhanderin6920 22binusd
Şey Seda Sayan'ın oğlu sandım 😶
Merhabalar
Ben ve benim gibi düşünenler adına bir soru sormak istiyorum.Orada polislik veya itfaiyecilik gibi meslekleri yapmak isteyenler için göçmenlik tarzı imkanlar sağlanıyor mu? Ya da 6 aylık bir dil kursu sonrası bu tarz mesleklere başvuru imkanımız olabiliyor mu? Genelde mühendislik vb. gibi mesleklerden bahsediliyor ancak bu meslekleri de merak ediyoruz. Bu konu hakkında araştırma yaparsanız ben ve benim gibi düşünenler çok seviniriz 😊
İyi günler.
💚SAKARYASPOR🖤54💚
Abi şuan çalışıyor musun bir işte?
Elif Güneş Evet. Bir staj programıyla Avustralya’dayım
Gastro Şef okuyor musunuz yani ?
470k icin tercihe nerden baslamaliyim
Maalesef tercih konusunda danışacağınız doğru kişi ben değilim :( İnan hiç bir bilgim yok kaç binle giriliyor.
Gastro Şef okey saolun
Ben de 250 k ile deniyorum:/
470k bir yere giremezsin ki
Suriyedeki el khide teror örgütüne belki girersin
Msa ole ilgili bilgin varmii
Eğitmen aşcı nasıl oluyor ?
Aşçılık okulları, gastronomi bölümleri ve kurslarda eğitim veriyorsunuz.
Hangi universitede okuyorsunuz
Clair Alien Okan Üniversitesi’nden mezunum
Abi sen hangi üniversiteden mezunsun?
Okan Üniversitesi