İskontolu Alış Faturasının muhasebesi
HTML-код
- Опубликовано: 13 дек 2024
- İSKONTOLU ALIŞ FATURASININ MUHASEBESİ
Muhasebe Kariyerinin Anahtarı Bu Kanalda!
Muhasebeyi En Kolay Öğrenmenin Anahtarı Muhasebe Kariyerim Kanalında!
İş Hayatına Göre Uygulamalı Muhasebe Eğitimi Bu Kanalda.
Muhasebe Kariyerinin Anahtarı Bu Kanalda!
Hocam ağzınıza sağlık. Alış faturasındaki iskontoyu hiç dikkate almasak. 153-hesaba iskonto düşülmüş tutar 10.000,00 yazsak, 649-hesabı kayıtta hiç göstermesek. ( Yorum; 649-Hesaptaki gelir atarsak attığımız 1.000,00 tl , Ticari mal satılıp STMM ye döndüğünde (+) 1.000,00 tl gider olacak +/- birbirini sıfırlayacak gibi. ) İncelemede sorun olur mu ?
Merhaba Hocam çalışmlarınızda kullandığınız excel hazır şablonlarını paylaşır mısınız?
Hocam online eğitimle sertifika almaya niyetliyim üniversite sertifikası e-devlet üzerinden. öncelikle ön muhasebe sertifikası almam gerekir mi yoksa bilgisayarlı muhasebe sertifikası mı alayım doğrudan arasında fark varmı 60 saat kadar eğitim olduğu söyleniyor önerirmisiniz.
Merhaba, sertifika etiket olacaktır. Alın Fakat sizin yapmanız gereken şey uygulamalı Bilgisayarlı Muhasebe eğitimi veren bir kursa gitmeniz gerekir.
@@muhasebekariyerim9949 teşekkürler hocam. öğrenmekten yana sıkıntı yokta işe alımda tecrübe isteniyor sertifikanın işe alınmada bir faydası olacak mı diye araştırıyorum. şuan vardiyalı güvenlik olarak çalıştığım için uygulamalı eğitime zaman ayıramıyorum güvenlik işini de sevmediğim için yeni bir kapı aramaktayım
Hocam paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Çok faydalanıyoruz. Muhasebe bürolarında iskontoları hiç kayda almıyorlar. Sizce bu doğru mu veya ne gibi bir sonucu, eksikliği olur bu tür işlemin?
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Mevzuat gereği iskontolar muhasebeleşmeli, uymayanlar denetimlerde risk alıyor.
Teşekkürler hocam, biz yolun başındakiler olarak mevzuata uyalım. İşimizi temiz yapalım.
Sayın hocam 649 yerine 153 alt hesap alış iskontoları açsak kayıt yapsak olurmu.
Hocam buradaki anlatımınızda mahsup fişini çağırmaktan bahsediyorsunuz o kısmı anlayamadım
Merhaba, muhasebe fişlerindeki mahsup fişi
1000 lira iskontolu aldığımız maldaki karimiz 1.000 ₺ değil 11.000 ₺ kdv si 1980₺ olacaktı yani; 12.980₺ tutar olacaktı, buna göre10.000₺+kdv=11800₺ borçlandığımıza göre iskontodan görünenen kârımız 1000+180= 1180₺ dir.
İkincisi iskonto hesabı ile satıcının kendisinin vergisinden düştüğü iskonto bedeli, bizede videoda belirttiğiniz gibi direkt kâr olarak yansıyacak ve ondan kaynaklanan gelir vergisinide biz ödeyeceğiz, yani yaptığımız kâri heseplarken bunuda hesaba katmamız gerekiyor.
Merhaba, kdv iskontodan sonraki kalan matrahtan hesaplanır. 11.000 tl den hesaplanmaz. Kar 1000 tl olsada mal satılınca iskonto dahil satılan malın maliyetine atılacağı için sonuçta iskontodan dolayı kar veya zarar doğmuyor. Vergisel bir kayıp olmuyor.bir taraftan aynı tutar gelire atılıyor satılıncada maliyete atılacağı için