Management eficient in service auto.

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 2 янв 2023
  • Azi, te conectam printr-un podcast cu Nicoleta Dumitru - Senior Manager si specialist in resurse umane la Ernst & Young (companie de consultanta cu peste 300.000 angajati la nivel global) -, care a fost de acord sa vina in sprijinul service-urilor auto cu experienta sa si cu informatii foarte valoroase.
    Teme discutate:
    1) Cum alocam sarcini angajatilor si cum le tinem sub control fara sa provocam tensiuni dar sa atingem obiectivele?
    2) Ce contine si cum ar trebui sa fie structurata o procedura interna clara in cadrul unei afaceri? Cum vom implementa procedura?
    3) Ce trebui sa facem pentru ca compartimentele firmei sa functioneze de la sine fara prea multa implicare directa?
    4) Cum convingem angajatii sa lucreze, sa devina productivi in scopul afacerii nu doar in scop personal. Ex: ,,Daca merge afacerea o ducem toti bine nu doar eu ca angajat".
    5) Cum putem fideliza angajatii?
    6) In contextul digitalizarii tot mai intense a serviciilor, cum putem ajuta angajatii sa utilizeze tehnologia (sisteme, device-uri) in activitatea lor?
  • Авто/МотоАвто/Мото

Комментарии • 1

  • @DorinAlves
    @DorinAlves 11 месяцев назад +1

    Revin cu aceeași întrebare: ,,Păi da. In România protejarea afacerilor legale ține doar la nivel inalt. Îți faci un service auto, nu mare, bagi in el peste 100000 euro și te trezești că lucri singur. După ce bagi acei bani in el, lunar-anual trebuie platite programe, licențe, software, mentenanță, etc. fără de care nu poți fi autorizat. Cheltuieli, cheltuieli mari. Când să găsești oameni, nu vin. Se chinuie printr-un garj și lucra pe ,,cont propriu''. Exemplu: ,,tu cu cât faci o distribuție la masina x? '' , ,,400 lei'' raspunde el. ,,Păi e 600 lei....'' , ,,da, dar la tine la service, eu 400 îi bag in buzunar, cine te-a pus să-ți faci service auto autorizat?''Acum eu vin si vă întreb: unde e RAR-ul, unde e ITM-ul, unde e poliția economică? Unde e Garda de Mediu? Vă spun eu, merg in control la cei care lucrează legal. Pe ceilalți se fac ca nu-i văd. Dar nu conștientizează că in ritmul ăsta o să lucrăm toți la negru! Cei care vor să lucreze legal, este faultat chiar de instituțiile statului care trebuie să-l ajute in aceste situații!''