Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός δάσκαλος!!!! Τυχερά τα παιδιά που τον έχουν, θα βγουν ωραίοι άνθρωποι εκτος μορφωμένα. Εύγε! Πολύ καλή δουλειά! Ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο σπουδαίες συμβουλές σας αλλά και για τις εφαρμογές που μας δίνετε απλόχερα.
Pomodoro technique ! Την ξέρω χρόνια και τους τελευταίους μήνες την χρησιμοποιώ.. είναι εκπληκτική και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις στο βίντεο ! 😊
Ναι! Μόνο που η Τεχνική Pomodoro έχει ένα "κόλλημα" με το 25λεπτο, γι αυτό δεν την αναφέρω. Εγώ χρησιμοποιώ περισσότερο το 50λεπτο, και το 25λεπτο το έχω όταν βαριέμαι να μελετήσω ή όταν είμαι κουρασμένος ή όταν είναι πολύ δύσκολο το αντικείμενο της μελέτης. Ο καθένας βέβαια όπως τον βολεύει, το βασικό είναι να δουλεύουμε με χρονόμετρο!
Εξαιρετικές συμβουλές! Μια εφαρμογή που προτείνω κι εγώ στους μαθητές μου είναι το Forest. Ορίζεις πόσο χρόνο θέλεις να δουλεψεις, και σε αυτό το διάστημα αν πας να πειράξεις το κινητό, σου βγάζει διάφορα εμψυχωτικά μηνύματα του τύπου, "συνέχισε" κτλ. Το χρησιμοποιώ κι εγώ όταν δουλεύω σε καποιο πρότζεκτ για να ειμαι πιο αποδοτική.
Τέλεια ιδέα! Εγώ, όπως λέω σε άλλο βίντεο που αφορά την απεξάρτηση από κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώ την εφαρμογή Focal filter (για pc) ή για ακόμα πιο δραστικές καταστάσεις, κάνω ολιγοήμερη απενεργοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα. Πχ. αυτές τις μέρες έχω απενεργοποιήσει φέισμπουκ.
@@Skeftomai Η απενεργοποίηση του Facebook έχει εκτοξεύσει την παραγωγικότητά μου, είναι χρήσιμη τακτική. Τώρα έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ τα βίντεό σας (Μετά την ανακάλυψη του Γλυκού Ενστίκτου), οπότε θα το δω κι αυτό σύντομα. Καλή συνέχεια!
Απόκτησε το νέο βιβλίο 𝝜 𝝨𝞄𝝼𝞃𝝰𝝲𝝶 𝞃𝝾𝞄 𝝚𝝼𝝷𝝾𝞄𝞂𝝸𝝰𝞂𝝻𝝾𝞄. Είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για φοιτητές, αλλά και για κάθε άνθρωπο που εργάζεται πνευματικά. www.e-shop.gr/i-syntagi-toy-enthoysiasmoy-p-BKS.0152228
Ευχαριστούμε! Ίσως σας ενδιαφέρει η εξής πληροφορία: Προ RUclips, είχα πεισμώσει στο να περάσω κάποια μαθήματα (κβαντική φυσική και λοιπά πρόστυχα χαχαχα). Έτσι, με το που ξεκινούσα να διαβάζω, ενεργοποιούσα και το χρονόμετρο ώστε να δω πόσο διάβασα συνολικά. Κάθε φορά που λίγο ξέφευγα, πατούσα παύση στο χρονόμετρο. Παρατήρησα ότι αυτό γινόταν κάθε 18 λεπτά. Αν το βλέπει κάποιος νευροεπιστήμονας, ας ψάξει κατά πόσον τα 18 λεπτά είναι μία πανανθρώπινη μονάδα(unit)-πλήρους-συγκέντρωσης.
πραγματικά πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ έχω μια επίπλέον δυσκολία που με κρατάει πίσω και μου τρώει χρόνο. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα πολιτικών επιστημών και με δυσκολεύουν πολύ οι ορολογίες και το πανεπιστημιακό-επιστημονικό λεξιλόγιο. Μου τριβελίζει πολύ το μυαλό γιατί οι υπόλοιποι συμφοιτητές καταλαμβένουν κάτι απευθείας και παιρνούν στο στάδιο της απομνημόνευσης ή επανάληψης, ενώ εγώ "τρώω" ώρα στο να ανοίξω ένα λεξικό ή να καταγράψω αυτό που πρέπει να μάθω με πιο απλά λόγια, και φυσικά δεν θα πάρω τον ίδιο βαθμό στο τεστ ανα αυτά που γράψω δεν είναι με χρήση επιστημονικού λεξιλογίου, αλλά πολύ πιο απλού. Θα ήθελα πολυ να ακουσω τη γνώμη σας, αν δείτε αυτο το σχόλιο, παρακαλώ στείλτε μου την άποψή σας, είτε εδώ στα σχόλια ή στο email μου: atsiamparta@gmail.com :)
Δασκαλε καλησπερα! Σημερα ειδα το βιντεακι σου και επειδη μου αρεσε λεω να το εφαρμοσω. Φετος βεβαια δινω πανελληνιες! Λες να δω αποτελεσματα ή το αρχισα λιγο αργα;
Μια χαρά είσαι, προχώρα! Υπάρχει χρόνος για να καταφέρεις αρκετά πράγματα (εξαρτάται βέβαια και σε ποιο σημείο είσαι. Ελπίζω να έχεις κάποιες βάσεις!).
Ένα ωραίο κόλπο είναι να ανεβάζεις τη ταχύτητα αναπαραγωγης στα βιντεάκια στο RUclips . Πχ αν δεις ένα βίντεο δέκα λεπτών με ταχύτητα 1,75 αν δεν κάνω λάθος είναι 75% πιο γρήγορο . Είναι σαν να μιλάνε οι άνθρωποι πιο γρήγορα. Εκεί που έχει την επιλογή της ανάλυσης έχει από κάτω και την επιλογή ταχύτητας αναπαραγωγής . Από κινητό android που το βλέπω εγώ.
Ναι, απόλυτα αναγκαίο εργαλείο διαχείρισης χρόνου η αύξηση ταχύτητα στα βίντεο. Μονίμως είμαι στο 1,5 ως 2Χ κι εγώ όταν παρακολουθώ. Βέβαια τα δικά μου τα βιντεάκια για τους τρόπους μελέτης τα έχω κάνει με αρκετά γρήγορο και πυκνό λόγο, και ίσως σε κάποια σημεία δυσκολέψει τον ακροατή η αύξηση ταχύτητας! ;)
Alex, είναι όντως μεγάλο το διάστημα της μίας ολόκληρης ημέρας για όσους δίνουν πανελλήνιες, γι αυτό έχω σκεφθεί μία τέλεια μέση λύση: Θέσπισε ως ημέρα ξεκούρασης μία μέρα που έχει μεν μαθήματα, αλλά δεν θα έχει καθόλου ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Αυτή η μέρα μπορεί πχ. να ειναι η Παρασκευή, όπου πας στο σχολείο σου, παρακολουθείς χαλαρά (η παρακολούθηση δεν κουράζει, το διάβασμα κουράζει), και μετά όταν έρχεσαι σπίτι ξεκουράζεσαι με όποιον τρόπο σε ευχαριστεί, απαγορεύοντας στον εαυτό σου να ανοίξει βιβλίο. Για ακόμα καλύτερη ξεκούραση μπορείς να το κάνεις το Σάββατο (αντί της Παρασκευής), όπου πας κανονικά στα φροντηστήριά σου, τα αγγλικά σου, όμως δεν διαβάζεις όλη τη μέρα ούτε λεπτό. Από Κυριακή θα πάθεις πλάκα με το πόσο καθαρό θα είναι το μυαλό σου. Άλλο πράγμα να μην διαβάζεις ούτε λεπτό συνειδητοποιημένα, επειδή το αποφάσισες, και άλλο να σου προκύπτει από δυσφορία επειδή δεν αντέχεις άλλο το διάβασμα. Το 1ο ανανεώνει βαθιά, το 2ο μας γεμίζει ενοχές και δεν μας ξεκουράζει καλά.
Καλησπερα εξαιρετικο βιντεο σας ευχαριστουμε πολυ! Αντιμετωπιζω ενα θεμα με το ψηφιακο δελτιο στον υπολογιστη. Θα σας ηταν ευκολο να μου το στειλετε με καποιο διαφορετικο τροπο π.χ mail; Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Εσύ το καθορίζεις, ανάλογα πόσο σε δυσκολεύει το γνωστικό αντικείμενο, πόσο κουρασμένος είσαι κλπ. 5-30 λεπτά είναι κάποια γενικά (όχι απόλυτα) όρια για το διάλειμμά μας.
Καλησπέρα, τώρα με τα εξ αποστάσεως μαθήματα μου είναι δύσκολο να διαβάσω από τον υπολογιστή τα pdf υλη που μας ανεβάζει ο καθηγητής, γιατι μου αποστα την προσοχή ο υπολογιστής και ανοίγω το fb η ψάχνομαι σε άσχετα πράγματα στο Google και RUclips. Θα ήταν μια λύση να εκτυπώνω τα pdf και να διαβάζω από χαρτί a4???
Δεν είναι κακή ιδέα, αν είναι σημαντικά κάποια κείμενα να τα εκτυπώνεις. Το ακόμα καλύτερο είναι να περιορίσεις τα κ. δίκτυα και το youtube με το πρόγραμμα focalfilter που αναφέρω στο βίντεο για τα κοινωνικά δίκτυα.
Αριστοτέλη κι εγώ σε μουσικό δουλεύω (κιθαρίστας). Στις 3 κλείνουμε, το αργότερο 3.30 τα παιδιά είναι σπίτι. Εσύ πολύ αργά επιστρέφεις σπίτι.... Φαντάζομαι μένεις μακριά. Να ξέρεις το μουσικό αξίζει όσο μακριά απ' το σπίτι σου κι αν είναι, αλλά μόνο αν έχεις τρέλα με τη μουσική και θέλεις να γίνεις μουσικός ή αν το σχολείο της γειτονιάς σου είναι χάλια. Αν δε συμβαίνει κάτι από αυτά, καλύτερα στο Λύκειο να μην πας μουσικό. Το λέω αν μένεις μακριά και σε τρώνε οι αποστάσεις. Γιατί έτσι, στο λύκειο δε θα προλαβαίνεις τίποτα.
Εγω εχθες διαβαζα ολη μερα με χρονομέτρηση αλλα πενήντα λεπτα συνεχεια με διαλλειματα και σημερα δεν μπορω να κανω τιποτα σημερα θα δοκιμασω με διαφορετικο χρονο
Πώς μπορείς να ξέρεις πόση ύλη και πόσο καλά θα την βγάλεις σε μία μέρα; Το μόνο που μπορείς να ξέρεις (χωρίς να διαψεύδεσαι μετά) είναι το πόσες ώρες μπορείς να αφιερώσεις ανά μάθημα. Στην πορεία κάνεις βέβαια μικροδιορθώσεις.
@@Skeftomai οκ ευχαριστώ πολύ. Έχω μια ακόμα ερώτηση που το σκεφτόμουν. Εγώ διαβάζω 60 λεπτά κάνω διάλειμμα 5 λεπτά μετά διαβάζω 60 λεπτά κάνω διάλειμμα 30 λεπτά,μετά; συνεχίζω το ίδιο;
@@christoskatsios9643 Υπάρχουν διάφορα συστήματα, αυτό που έχουμε στο σχολείο (50λεπτο - 10λεπτο διάλειμμα), άλλο είναι τα 2 60λεπτα χωρισμένα από ένα 5λεπτο και μόλις τελειώσουν κάνεις γύρω στο μισάωρο, άλλος διαβάζει σε 20λεπτα, σε 30λεπτα κ.ο.κ. Ό,τι προτιμάς, και ό,τι σου δουλέψει καλύτερα. Επίσης εξαρτάται και από την ώρα της ημέρας. Πχ. το πρωί μπορεί να διαβάσεις 90λεπτο όντας φρέσκος και το βράδυ που είσαι πτώμα να τελειώσεις με 20λεπτα.
Και εγω τα ιδια. Και φαντασου δεν παω και φροντιστηριο. Αλλα εχε θετικη ενεργεια! Ολα θα πανε καλα στο τελος! Συνεχισε να προσθαθεις!. Και καλη επιτυχια στις πανελληνιες!!
@skeftomai , τελείωσα το λύκειο πριν από αρκετά χρόνια και όταν είμαι πηγμένος με ατελείωτα προβλήματα, βάζω το τηλέφωνο στο συρτάρι και βλέπω βίντεο με οδηγίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Με έναν μαγικό τρόπο μου φεύγει όλο το άγχος… Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη σημασία αυτών των εξετάσεων, όπως λέει και στην ταινία The Irishman, its what it is… Το πρόγραμμα "Κατερίνα" όμως, και δεν φταίει η Κατερίνα, ίσως αποτελεί τον λόγο που η Ελλάδα είναι έτσι όπως είναι. Δηλαδή η δημιουργία συνθηκών τέτοιων, ώστε να μην μπορεί κανείς να προγραμματίσει εύκολα ούτε για την ίδια μέρα. Θα συμβούλευα, (εάν κάποιος ενδιαφέρεται φυσικά) να έχετε ως στόχο να μπορείτε να προγραμματίσετε με ακρίβεια 12 μήνες μπροστά. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει στο λύκειο να μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Τα πράγματα στο λύκειο είναι απλά, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι που να είναι έκτακτο, η ύλη είναι πάνω κάτω η ίδια και στο τέλος της ημέρας ο μόνος αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους.
Αν αναφέρεσαι στο γενικότερο περιβάλλον εργασίας στην Ελλάδα, θα συμφωνήσω. Συμφωνώ και για το πρόγραμμα έτους, που μπορεί να έχεις τους γενικούς στόχους σου και έναν χονδρικό προγραμματισμό. Και το πρόγραμμα εβδομάδας καλό είναι, αρκεί να είναι χονδρικό και γενικό. Τώρα για την καθημερινή μελέτη, το είχα δει και ως μαθητής, το βλέπω και σαν καθηγητής, ότι ταιριάζει ένας ολιγόλεπτος καθημερινός, λεπτομερής προγραμματισμός με κουτάκια χρόνου, που μόλις τα κάνεις, ξεκινάς αμέσως να τα εφαρμόζεις. Είναι παράγοντες που μόνο εκείνη τη μέρα τους ξέρεις, όπως πόσο καλά κοιμήθηκες, τι ζήτησε ο καθηγητής για αύριο, κάποια έκτακτη υποχρέωση (τηλέφωνο, ψώνια, στεναχώρια κλπ). Και το σημαντικότερο, πόσο θα σε δυσκολέψει κάτι. Μπορεί πχ. όλη η μέρα να πρέπει να αφιερωθεί στα μαθηματικά ή στο μουσικό όργανο, γιατί βλέπεις ότι έχεις δυσκολία και δε βγήκε όπως ήθελες χθες. Ενώ πχ τα αγγλικά αναβλήθηκαν ή βγήκαν εύκολα στην χθεσινή μελέτη. Για μένα όταν ήμουν μαθητής, τους μεγαλόπνοους, μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς με καθημερινές λεπτομέρειες, τους χρησιμοποιούσα ως υπεκφυγή, όταν ήθελα να νιώσω καλύτερα, ενώ όλα κρίνονταν στην πράξη, στην άμεση εφαρμογή του όποιου προγράμματος. Ετησίως ή εβδομαδιαίως, μόνο γενικούς στόχους μπορείς να βάζεις. Η Κατερίνα είναι μαθήτρια - φαινόμενο στο σχολείο μας (τωρα θα πάει Γ λυκείου).
Εξαρτάται, από την δυσκολία αυτού που μελετάς, από το πόσο κουρασμένος είσαι. Το διάλειμμα δεν το χρονομετρώ, μόνο την εργασία χρονομετρώ (και μετά τη σημειώνω).
Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός δάσκαλος!!!! Τυχερά τα παιδιά που τον έχουν, θα βγουν ωραίοι άνθρωποι εκτος μορφωμένα. Εύγε! Πολύ καλή δουλειά! Ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο σπουδαίες συμβουλές σας αλλά και για τις εφαρμογές που μας δίνετε απλόχερα.
Ευχαριστουμε με τις συμβουλες
Pomodoro technique ! Την ξέρω χρόνια και τους τελευταίους μήνες την χρησιμοποιώ.. είναι εκπληκτική και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις στο βίντεο ! 😊
Ναι! Μόνο που η Τεχνική Pomodoro έχει ένα "κόλλημα" με το 25λεπτο, γι αυτό δεν την αναφέρω. Εγώ χρησιμοποιώ περισσότερο το 50λεπτο, και το 25λεπτο το έχω όταν βαριέμαι να μελετήσω ή όταν είμαι κουρασμένος ή όταν είναι πολύ δύσκολο το αντικείμενο της μελέτης. Ο καθένας βέβαια όπως τον βολεύει, το βασικό είναι να δουλεύουμε με χρονόμετρο!
Πολύ καλή δουλειά που προσφέρει σημαντική βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά το θέμα της μελέτης
Επιτέλους, ένα χρήσιμο βίντεο στο youtube !
σε ευχαριστώ μέχρι τώρα δεν άντεχα άλλο είσαι πανέξυπνος μολις το είδα δούλεψε χιλια μπραβο
Εξαιρετικές συμβουλές! Μια εφαρμογή που προτείνω κι εγώ στους μαθητές μου είναι το Forest. Ορίζεις πόσο χρόνο θέλεις να δουλεψεις, και σε αυτό το διάστημα αν πας να πειράξεις το κινητό, σου βγάζει διάφορα εμψυχωτικά μηνύματα του τύπου, "συνέχισε" κτλ. Το χρησιμοποιώ κι εγώ όταν δουλεύω σε καποιο πρότζεκτ για να ειμαι πιο αποδοτική.
Τέλεια ιδέα! Εγώ, όπως λέω σε άλλο βίντεο που αφορά την απεξάρτηση από κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώ την εφαρμογή Focal filter (για pc) ή για ακόμα πιο δραστικές καταστάσεις, κάνω ολιγοήμερη απενεργοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα. Πχ. αυτές τις μέρες έχω απενεργοποιήσει φέισμπουκ.
@@Skeftomai Η απενεργοποίηση του Facebook έχει εκτοξεύσει την παραγωγικότητά μου, είναι χρήσιμη τακτική. Τώρα έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ τα βίντεό σας (Μετά την ανακάλυψη του Γλυκού Ενστίκτου), οπότε θα το δω κι αυτό σύντομα. Καλή συνέχεια!
Τέλειο. Ευχαριστούμε
Μπράβο για τα ωραία σου βίντεο...
Ευχαριστώ πολλύ
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!
Απόκτησε το νέο βιβλίο 𝝜 𝝨𝞄𝝼𝞃𝝰𝝲𝝶 𝞃𝝾𝞄 𝝚𝝼𝝷𝝾𝞄𝞂𝝸𝝰𝞂𝝻𝝾𝞄. Είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για φοιτητές, αλλά και για κάθε άνθρωπο που εργάζεται πνευματικά. www.e-shop.gr/i-syntagi-toy-enthoysiasmoy-p-BKS.0152228
Τέλειο👍💪📙🕛
Ευχαριστούμε πάρα πολυ
17:32 ναι αλλα οταν δίνουμε Πανελληνιες δεν εχουμε χρονο να ξοδέψουμε στη ξεκούραση
Ευχαριστούμε! Ίσως σας ενδιαφέρει η εξής πληροφορία:
Προ RUclips, είχα πεισμώσει στο να περάσω κάποια μαθήματα (κβαντική φυσική και λοιπά πρόστυχα χαχαχα). Έτσι, με το που ξεκινούσα να διαβάζω, ενεργοποιούσα και το χρονόμετρο ώστε να δω πόσο διάβασα συνολικά. Κάθε φορά που λίγο ξέφευγα, πατούσα παύση στο χρονόμετρο. Παρατήρησα ότι αυτό γινόταν κάθε 18 λεπτά. Αν το βλέπει κάποιος νευροεπιστήμονας, ας ψάξει κατά πόσον τα 18 λεπτά είναι μία πανανθρώπινη μονάδα(unit)-πλήρους-συγκέντρωσης.
πραγματικά πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά εγώ έχω μια επίπλέον δυσκολία που με κρατάει πίσω και μου τρώει χρόνο. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα πολιτικών επιστημών και με δυσκολεύουν πολύ οι ορολογίες και το πανεπιστημιακό-επιστημονικό λεξιλόγιο. Μου τριβελίζει πολύ το μυαλό γιατί οι υπόλοιποι συμφοιτητές καταλαμβένουν κάτι απευθείας και παιρνούν στο στάδιο της απομνημόνευσης ή επανάληψης, ενώ εγώ "τρώω" ώρα στο να ανοίξω ένα λεξικό ή να καταγράψω αυτό που πρέπει να μάθω με πιο απλά λόγια, και φυσικά δεν θα πάρω τον ίδιο βαθμό στο τεστ ανα αυτά που γράψω δεν είναι με χρήση επιστημονικού λεξιλογίου, αλλά πολύ πιο απλού. Θα ήθελα πολυ να ακουσω τη γνώμη σας, αν δείτε αυτο το σχόλιο, παρακαλώ στείλτε μου την άποψή σας, είτε εδώ στα σχόλια ή στο email μου: atsiamparta@gmail.com :)
Δασκαλε καλησπερα! Σημερα ειδα το βιντεακι σου και επειδη μου αρεσε λεω να το εφαρμοσω. Φετος βεβαια δινω πανελληνιες! Λες να δω αποτελεσματα ή το αρχισα λιγο αργα;
Μια χαρά είσαι, προχώρα! Υπάρχει χρόνος για να καταφέρεις αρκετά πράγματα (εξαρτάται βέβαια και σε ποιο σημείο είσαι. Ελπίζω να έχεις κάποιες βάσεις!).
Φιλε μου δινω μεθαυριο βιολογια και θα εφαρμοσω αυριο αυτα που προτεινε και θα σου πω.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΠΑΤΗΣΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές. Τα λινκ με τα διαγράμματα εβδομαδιαίας μελέτης, είναι ακόμη ενεργά ;
πρέπει να διαβάσω για εξάρσεις και βλέπω αυτό το βίντεο 😮
Πολυ καλο
Ένα ωραίο κόλπο είναι να ανεβάζεις τη ταχύτητα αναπαραγωγης στα βιντεάκια στο RUclips . Πχ αν δεις ένα βίντεο δέκα λεπτών με ταχύτητα 1,75 αν δεν κάνω λάθος είναι 75% πιο γρήγορο . Είναι σαν να μιλάνε οι άνθρωποι πιο γρήγορα. Εκεί που έχει την επιλογή της ανάλυσης έχει από κάτω και την επιλογή ταχύτητας αναπαραγωγής . Από κινητό android που το βλέπω εγώ.
Ναι, απόλυτα αναγκαίο εργαλείο διαχείρισης χρόνου η αύξηση ταχύτητα στα βίντεο. Μονίμως είμαι στο 1,5 ως 2Χ κι εγώ όταν παρακολουθώ.
Βέβαια τα δικά μου τα βιντεάκια για τους τρόπους μελέτης τα έχω κάνει με αρκετά γρήγορο και πυκνό λόγο, και ίσως σε κάποια σημεία δυσκολέψει τον ακροατή η αύξηση ταχύτητας! ;)
Καλημερα ! πολυ χρησιμα τα βιντεο σας! υπαρχει καπου το αρχειο /EXCEL?
Η μία ολόκληρη μέρα ξεκούρασης ισχύει και για τους μαθητές Γ λυκείου που δίνουν πανελλήνιες ή μήπως θα χάσουν πολύ χρόνο;
Alex, είναι όντως μεγάλο το διάστημα της μίας ολόκληρης ημέρας για όσους δίνουν πανελλήνιες, γι αυτό έχω σκεφθεί μία τέλεια μέση λύση: Θέσπισε ως ημέρα ξεκούρασης μία μέρα που έχει μεν μαθήματα, αλλά δεν θα έχει καθόλου ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Αυτή η μέρα μπορεί πχ. να ειναι η Παρασκευή, όπου πας στο σχολείο σου, παρακολουθείς χαλαρά (η παρακολούθηση δεν κουράζει, το διάβασμα κουράζει), και μετά όταν έρχεσαι σπίτι ξεκουράζεσαι με όποιον τρόπο σε ευχαριστεί, απαγορεύοντας στον εαυτό σου να ανοίξει βιβλίο.
Για ακόμα καλύτερη ξεκούραση μπορείς να το κάνεις το Σάββατο (αντί της Παρασκευής), όπου πας κανονικά στα φροντηστήριά σου, τα αγγλικά σου, όμως δεν διαβάζεις όλη τη μέρα ούτε λεπτό. Από Κυριακή θα πάθεις πλάκα με το πόσο καθαρό θα είναι το μυαλό σου.
Άλλο πράγμα να μην διαβάζεις ούτε λεπτό συνειδητοποιημένα, επειδή το αποφάσισες, και άλλο να σου προκύπτει από δυσφορία επειδή δεν αντέχεις άλλο το διάβασμα. Το 1ο ανανεώνει βαθιά, το 2ο μας γεμίζει ενοχές και δεν μας ξεκουράζει καλά.
Καλησπερα εξαιρετικο βιντεο σας ευχαριστουμε πολυ! Αντιμετωπιζω ενα θεμα με το ψηφιακο δελτιο στον υπολογιστη. Θα σας ηταν ευκολο να μου το στειλετε με καποιο διαφορετικο τροπο π.χ mail; Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Το διάλειμμα το καθορίζω εγώ ή υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό οριο
Εσύ το καθορίζεις, ανάλογα πόσο σε δυσκολεύει το γνωστικό αντικείμενο, πόσο κουρασμένος είσαι κλπ. 5-30 λεπτά είναι κάποια γενικά (όχι απόλυτα) όρια για το διάλειμμά μας.
Καλησπέρα, τώρα με τα εξ αποστάσεως μαθήματα μου είναι δύσκολο να διαβάσω από τον υπολογιστή τα pdf υλη που μας ανεβάζει ο καθηγητής, γιατι μου αποστα την προσοχή ο υπολογιστής και ανοίγω το fb η ψάχνομαι σε άσχετα πράγματα στο Google και RUclips. Θα ήταν μια λύση να εκτυπώνω τα pdf και να διαβάζω από χαρτί a4???
Δεν είναι κακή ιδέα, αν είναι σημαντικά κάποια κείμενα να τα εκτυπώνεις. Το ακόμα καλύτερο είναι να περιορίσεις τα κ. δίκτυα και το youtube με το πρόγραμμα focalfilter που αναφέρω στο βίντεο για τα κοινωνικά δίκτυα.
Δυστυχως δεν επιτρεπεται η προβολη τετοιων βιντεο στα σχολεια, γιατι δεν ειναι αναγνωρισμενα απο το υπουργειο παιδειας....
Στο χειρογραφο δελτιο που εκτυπωσα γραφει σε ενα σημειο "πρωινη ιεροτελεστια" τι θελετε να πειτε με αυτο;;
Είναι ένα απαράβατο σετ πρωινών συνηθειών, για το οποίο θα αφιερώσω ειδικό βίντεο.
Εγώ που πάω δεύτερα γυμνασίου σε μουσικό και έρχομαι σπίτι μου 4.00-4.30 τι να κάνω;
Αριστοτέλη κι εγώ σε μουσικό δουλεύω (κιθαρίστας). Στις 3 κλείνουμε, το αργότερο 3.30 τα παιδιά είναι σπίτι. Εσύ πολύ αργά επιστρέφεις σπίτι.... Φαντάζομαι μένεις μακριά. Να ξέρεις το μουσικό αξίζει όσο μακριά απ' το σπίτι σου κι αν είναι, αλλά μόνο αν έχεις τρέλα με τη μουσική και θέλεις να γίνεις μουσικός ή αν το σχολείο της γειτονιάς σου είναι χάλια. Αν δε συμβαίνει κάτι από αυτά, καλύτερα στο Λύκειο να μην πας μουσικό. Το λέω αν μένεις μακριά και σε τρώνε οι αποστάσεις. Γιατί έτσι, στο λύκειο δε θα προλαβαίνεις τίποτα.
@@Skeftomai ευχαριστώ πολύ σε πιο μουσικό δουλεύετε αν επιτρέπεται;
Εγω εχθες διαβαζα ολη μερα με χρονομέτρηση αλλα πενήντα λεπτα συνεχεια με διαλλειματα και σημερα δεν μπορω να κανω τιποτα σημερα θα δοκιμασω με διαφορετικο χρονο
Δλδ δεν είναι καλο να χωρίζουμε την ύλη ανά ημέρα; γτ λίγο μπερδεύτηκα
Πώς μπορείς να ξέρεις πόση ύλη και πόσο καλά θα την βγάλεις σε μία μέρα; Το μόνο που μπορείς να ξέρεις (χωρίς να διαψεύδεσαι μετά) είναι το πόσες ώρες μπορείς να αφιερώσεις ανά μάθημα. Στην πορεία κάνεις βέβαια μικροδιορθώσεις.
@@Skeftomai οκ ευχαριστώ πολύ. Έχω μια ακόμα ερώτηση που το σκεφτόμουν. Εγώ διαβάζω 60 λεπτά κάνω διάλειμμα 5 λεπτά μετά διαβάζω 60 λεπτά κάνω διάλειμμα 30 λεπτά,μετά; συνεχίζω το ίδιο;
@@christoskatsios9643 Υπάρχουν διάφορα συστήματα, αυτό που έχουμε στο σχολείο (50λεπτο - 10λεπτο διάλειμμα), άλλο είναι τα 2 60λεπτα χωρισμένα από ένα 5λεπτο και μόλις τελειώσουν κάνεις γύρω στο μισάωρο, άλλος διαβάζει σε 20λεπτα, σε 30λεπτα κ.ο.κ. Ό,τι προτιμάς, και ό,τι σου δουλέψει καλύτερα. Επίσης εξαρτάται και από την ώρα της ημέρας. Πχ. το πρωί μπορεί να διαβάσεις 90λεπτο όντας φρέσκος και το βράδυ που είσαι πτώμα να τελειώσεις με 20λεπτα.
@@Skeftomai οκ ευχαριστώ πολύ. Πολύ βοηθητικός
Εγώ προσωπικά αγχώνομαι για το χρόνο μου διότι φέτος δίνω πανελλήνιες και η ύλη είναι μεγάλη οπότε πιέζομαι γιατί δεν ξέρω αν θα προλαβαίνω να διαβάζω
Και εγω τα ιδια. Και φαντασου δεν παω και φροντιστηριο. Αλλα εχε θετικη ενεργεια! Ολα θα πανε καλα στο τελος! Συνεχισε να προσθαθεις!. Και καλη επιτυχια στις πανελληνιες!!
@@tswiftgraphic κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία και σίγουρα θα τα καταφέρουμε αν προσπαθούμε!!
@Mr. V χαχα 😂 καταλαβαίνω απόλυτα!
@Mr. V να σαι καλά και γω το ίδιο καλή ευτυχία !
Αρκεί να χρονιμετρω και τα διαλείμματα για να μην ξεφεύγω
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LINK ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ;
Δεν κατάλαβα καλά. Το βίντεο για την χρ. μελέτη είναι αυτό. Τα λινκ για τα οποία μιλάω στο βίντεο είναι στην περιγραφή του βίντεο.
Είθελες να το στείλης σε κάποιον;
@skeftomai , τελείωσα το λύκειο πριν από αρκετά χρόνια και όταν είμαι πηγμένος με ατελείωτα προβλήματα, βάζω το τηλέφωνο στο συρτάρι και βλέπω βίντεο με οδηγίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Με έναν μαγικό τρόπο μου φεύγει όλο το άγχος… Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τη σημασία αυτών των εξετάσεων, όπως λέει και στην ταινία The Irishman, its what it is… Το πρόγραμμα "Κατερίνα" όμως, και δεν φταίει η Κατερίνα, ίσως αποτελεί τον λόγο που η Ελλάδα είναι έτσι όπως είναι. Δηλαδή η δημιουργία συνθηκών τέτοιων, ώστε να μην μπορεί κανείς να προγραμματίσει εύκολα ούτε για την ίδια μέρα. Θα συμβούλευα, (εάν κάποιος ενδιαφέρεται φυσικά) να έχετε ως στόχο να μπορείτε να προγραμματίσετε με ακρίβεια 12 μήνες μπροστά. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει στο λύκειο να μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Τα πράγματα στο λύκειο είναι απλά, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι που να είναι έκτακτο, η ύλη είναι πάνω κάτω η ίδια και στο τέλος της ημέρας ο μόνος αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους.
Αν αναφέρεσαι στο γενικότερο περιβάλλον εργασίας στην Ελλάδα, θα συμφωνήσω. Συμφωνώ και για το πρόγραμμα έτους, που μπορεί να έχεις τους γενικούς στόχους σου και έναν χονδρικό προγραμματισμό. Και το πρόγραμμα εβδομάδας καλό είναι, αρκεί να είναι χονδρικό και γενικό. Τώρα για την καθημερινή μελέτη, το είχα δει και ως μαθητής, το βλέπω και σαν καθηγητής, ότι ταιριάζει ένας ολιγόλεπτος καθημερινός, λεπτομερής προγραμματισμός με κουτάκια χρόνου, που μόλις τα κάνεις, ξεκινάς αμέσως να τα εφαρμόζεις.
Είναι παράγοντες που μόνο εκείνη τη μέρα τους ξέρεις, όπως πόσο καλά κοιμήθηκες, τι ζήτησε ο καθηγητής για αύριο, κάποια έκτακτη υποχρέωση (τηλέφωνο, ψώνια, στεναχώρια κλπ). Και το σημαντικότερο, πόσο θα σε δυσκολέψει κάτι. Μπορεί πχ. όλη η μέρα να πρέπει να αφιερωθεί στα μαθηματικά ή στο μουσικό όργανο, γιατί βλέπεις ότι έχεις δυσκολία και δε βγήκε όπως ήθελες χθες. Ενώ πχ τα αγγλικά αναβλήθηκαν ή βγήκαν εύκολα στην χθεσινή μελέτη.
Για μένα όταν ήμουν μαθητής, τους μεγαλόπνοους, μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς με καθημερινές λεπτομέρειες, τους χρησιμοποιούσα ως υπεκφυγή, όταν ήθελα να νιώσω καλύτερα, ενώ όλα κρίνονταν στην πράξη, στην άμεση εφαρμογή του όποιου προγράμματος. Ετησίως ή εβδομαδιαίως, μόνο γενικούς στόχους μπορείς να βάζεις. Η Κατερίνα είναι μαθήτρια - φαινόμενο στο σχολείο μας (τωρα θα πάει Γ λυκείου).
Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος διαβάσματος και διαλείμματος
Εξαρτάται, από την δυσκολία αυτού που μελετάς, από το πόσο κουρασμένος είσαι. Το διάλειμμα δεν το χρονομετρώ, μόνο την εργασία χρονομετρώ (και μετά τη σημειώνω).
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο και πάλι!!!