Это видео недоступно.
Сожалеем об этом.

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 окт 2022
  • Στο βίντεο αυτό δίνονται κάποιες οδηγίες για την ετήσια συντήρηση ενός λέβητα πετρελαίου. Υποτίθεται ότι το σύστημα στήθηκε από επαγγελματία τεχνίτη καυστήρων και έχει ρυθμιστεί με σχολαστικότητα από έμπειρα χέρια και τα σωστά εργαλεία ελέγχου για την καλή λειτουργία του. Από την στιγμή που ρυθμίστηκε σωστά και δεν θέλουμε κάποια ριζική αλλαγή στον τρόπο και την ισχύ λειτουργίας μπορούμε από μόνοι μας κάθε αρχή της σεζόν να τον ετοιμάζουμε ώστε να δουλέψει όλη τη διάρκεια του χειμώνα χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά δεν απλώνουμε τα χέρια μας παραπάνω από εκεί που φτάνουμε για να αποφύγουμε μεγαλύτερη ζημιά σε περίπτωση κάποιας σοβαρής βλάβης. Με τον οδηγό αυτό αν πιάνουν λίγο τα χέρια κάποιου, για αρκετά χρόνια θα συντηρεί το λέβητα μόνος του και θα τον διατηρεί μόνιμα σε πολύ καλή κατάσταση. Στο βίντεο δεν ανέφερα τον καθαρισμό της καμινάδας γιατί λόγω σταθερής τέλειας καύσης οι καμινάδες στους λέβητες πετρελαίου πολύ σπάνια βουλώνουν. Επίσης και το σπιράλ μεταξύ λέβητα και καμινάδας αν είναι ντυμένο με πάπλωμα υαλοβάμβακα κρατάει πάρα πολλά χρόνια.

Комментарии • 70

  • @user-xh3sb5iq1y
    @user-xh3sb5iq1y 6 месяцев назад +1

    Μαστωρα σε ευχαριστω για τη βοηθεια που μας δινεις πολυ καλο το βιντεο και ακομα πολυ καλητερο το φιλοτιμο σου εισαι ανθροπως σωστης κοπης με ριζες και αληθινες αξιες σου ευχομε παντα επιτυχιες

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  6 месяцев назад +1

      Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Από χόμπυ ασχολούμαι με όλα αυτά.Η δουλειά μου είναι τοπογράφος μηχανικός ιδιώτης αλλά πάντα μαστόρευα από μικρός.Επειδή με το συγκεκριμένο λέβητα ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι να τον ρυθμίσω (περάσανε διάφοροι τεχνικοί αλλά τον πρώτο χρόνο δεν τον ευχαριστήθηκα --λάθος οδηγίες από την εταιρία και λάθος ρυθμίσεις από αυτές στο προσπέκτους) έμαθα κάποια πράγματα (ρωτώντας βέβαια τεχνικούς) και ήθελα να τα μοιραστώ γιατί πιθανόν να βοηθηθούν κάποιοι που έχουν όρεξη να σκαλίσουν με ασφάλεια τα δικά τους μηχανήματα.Σε ευχαριστώ και πάλι για τον καλό σου λόγο.

  • @theopro7224
    @theopro7224 Год назад

    Ευχαριστουμε πολύ για τη γνώση που μας δίνετε!

  • @giannismarkidis9546
    @giannismarkidis9546 Год назад +1

    Γεια σου Μάστορα μου!!!! Το καλύτερο και πιο κατατοπιστικό βίντεο!!! Μας βοηθάς όλους...με την ενημέρωση που μας παρέχεις!! Γιάννης από Κοζάνη!!

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Να είσαι καλά φίλε μου.Ευχαριστώ πολύ.

  • @gerryroberts458
    @gerryroberts458 Год назад

    Ένα ακόμα ενημερωτικό - διδακτικό video. Σ' ευχαριστούμε πολύ...

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Να είσαι καλά φίλε μου. Θυμάμαι το δικό μου παίδεμα πριν 15 χρόνια περίπου για να τον ρυθμίσω καθ' όσον ήρθε με λάθος ρύθμιση στο μπεκ (λάθος γωνία ψεκασμού) και τον αέρα από το εργοστάσιο και ο υδραυλικός σήκωσε τότε τα χέρια.Είπα να κάνω αυτό το βίντεο με τις απλές οδηγίες μήπως και βοηθηθούν κάποιοι που πιάνουν τα χέρια τους και απλά δεν έτυχε να ξανασχοληθούν με τέτοια μηχανήματα γιατί ως τώρα δεν τους χρειάστηκε.

  • @kostasmv
    @kostasmv Год назад +2

    Μια σημείωση σχετικά με την απόσταση των ηλεκτροδίων από το μπεκ. Μπορούμε με ένα παχύμετρο να την μετρήσουμε ώστε να έχουμε το σημείο αναφοράς. Επίσης πιθανόν να υπάρχει στο βιβλίο η απόσταση.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +2

      Πολύ σωστά.Σε κάθε καυστήρα μάλιστα στο manual δίνονται η απόσταση των ηλεκτροδίων μεταξύ τους καθώς και η απόσταση τους από το πρόσωπο του μπεκ.

  • @iliasknl6075
    @iliasknl6075 Год назад +1

    πραγματικα αψογος.Ακομα και η λεπτομερια οτι δεν ανοιγουμε καθε τοσο βιδες γιατι χαλανε τα σπειρωματα !!!!!
    Μπραβο και ευχαριστω ,εμαθα και γλιτωσα καμποσα
    ΑΑΑ και χωρις πολυ μπλα μπλα
    Να εισαι καλα μαστορα

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Και σε εμένα Ηλία κάπιος φίλος μηχανολόγος εγκαταστάτης μου έδειξε πριν χρόνια κάποια βασικά και με λίγο διάβασμα και την θεωρία από τότε τον συντηρώ μόνος μου με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

    • @iliasknl6075
      @iliasknl6075 Год назад

      Οι γνώσεις σου είναι πάρα πολλές,είδα αρκετά βίντεο σου και εκτός του ότι αναλύεις όμορφα απλά και κατανοητά,και για εμάς που δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο, θαυμάζω ότι δίνες πολύ από τον χρόνο σου στην ουσία μόνο για να βοηθάς εμάς...
      Ένα ειλικρινές Ευχαριστω από εμένα.να είσαι καλά!!

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +2

      Φίλε Ηλία από 8 χρονών μαστορεύω αλλά ποιος γονέας το 1975-78 ήθελε το παιδί του αν τα πήγαινε καλά στα γράμματα να γίνει μουτζούρης.Ετσι από μηχανολόγος που σκεφτόμουνα πέρασσα το 1979 πολύτεχνείο και έγινα τοπογράφος μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα.Ετσι κοντά στη σύνταξη τώρα κάνω το χόμπυ μου από απωθημένα που μου μείνανε.Στα 60 δούλεψα τόρνο για πρώτη φορά.Κατεβαίνω στο γκαράζ κάθε βράδυ μετά τη δουλειά και κάνω κάτι ευχάριστο για μένα για την ψυχή μου.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Η χαρά είναι περισσότερο δική μου αν βλέπω ότι έχω μεταδόσει κάτι όσο μικρό και να είναι.Να είσαι πάντα καλά.

    • @iliasknl6075
      @iliasknl6075 Год назад

      @@omastrogatos865 Εγω μαστορα χωρις να σε ξερω βλεπω ενα ανθρωπο μερακλη ,με αγαπη για γνωση, προθυμο να μοιρασει αυτα που ξερει και αυτα δεν μαθαινονται στα πολυτεχνεια...
      Να εισαι σιγουρος οτι σκιζεις πολλων τα πτυχια ..αλλα καταλαβαινω τι εννοεις γιατι τωρα στα 53 καταλαβα κι εγω την ελειψη της εκπαιδευτικου προσανατολισμου μου .Δεν πειραζει ,αργα δεν ειναι ποτε και για κανενα
      Εν τελει για να μην σε κουραζω εγω καταλαβαινω οτι εισαι ψυχαρα αλλα και ΑΝΘΡΩΠΟΣ βιβλιο.χαιρομαι που σε γνωρισα εστω και ετσι (διαδικτυακα).
      Να σαι παντα ακουραστος!!!!!!

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      @@iliasknl6075 Να είσαι καλά φίλε μου.Πραγματικά υγεία να υπάρχει και ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.Μόλις πριν μισή ώρα ανέβηκα από το εργαστήριο όπου έφτιαξα ένα βοηθητικό εργαλείο για τον τόρνο που θα το ανεβάσω μάλλον αύριο. Το θεωρώ υποχρέωση μου όπως λαμβάνω γνώση από το διαδίκτυο από τις διάφορες πλατφόρμες να προσπαθώ να μεταδώσω έστω και κάτι λίγο και εγώ.Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου είναι η θετική ανταπόκριση του κόσμου.Χάρηκα και εγώ πολύ που σε γνώρισα.

  • @ioannissol
    @ioannissol Год назад +1

    Το πετρέλαιο που χρησιμοποιούμε σήμερα καίγεται καλύτερα με πίεση 12 bar επειδή με την πίεση αυτή δημιουργείται καλύτερη νέφωση. Για αυτό διαλέγουμε μπεκ με μικρότερη παροχή ώστε με τα 12 bar να φτάσουμε στην ίδια κατανάλωση και και ανοίγουμε και λίγο τον αέρα. Με μια αντλία αιθάλης ρυθμίζουμε ακριβώς, ώστε να το πάμε στον δείκτη αιθάλης 1.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Ευχαριστώ για την επισήμανση.Οταν τον αγόρασα το 2012 είχε κάποια προβλήματα με το λάθος μπεκ ως προς την γωνία ψεκασμού από την ίδια την εταιρία και τότε θεώρησα σωστό να ακολουθήσω τις ενδείξεις του κατασκευαστή. Το μόνο που έκανα επειδή υπήρχε πρόβλεψη για μεγαλύτερο χώρο κατέβασα το μπεκ από 1,35 σε 1,20 στην ίδια γωνία ψεκασμού και ρύθμισα οπτικά τον αέρα (χρώμα φλόγας από το μάτι) στο όριο με έλεγχο της πίεσης αντλίας και της θερμοκρασίας καυσαερίου.Εβαλα επίσης και ανόδιο μαγνησίου εκ των υστέρων.Η κατανάλωση ήτανε η προβλεπόμενη του κατασκευαστή και δεν τον πείραξα παραπάνω εφ' όσον δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.Από το 2012 τον έχω παράλληλα με ξυλολέβητα σαν εφεδρικό και απλά κάθε χρόνο τον κάνω έναν έλεγχο καλής λειτουργίας στην αρχή και τέλος της σαιζόν.Πραγματικά χρήσιμη πληροφορία.Θα μιλήσω με φίλο εγκαταστάτη για να μάθω λεπτομέρειες γιατί η τεχνολογία προχωράει συνεχώς.

  • @KlassikoRebertorio
    @KlassikoRebertorio Год назад

    Ωραίος.

  • @user-cw5sv9gr2m
    @user-cw5sv9gr2m Год назад

    Μπραβο πολυ καλο βιντεο ειναι για πολλα like

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

  • @user-qp5tz1mc1r
    @user-qp5tz1mc1r Год назад

    Καλησπέρα Κάτω από την καμινάδα στο λέβητα πετρελαίου θέρμανσης πάντα έχει ένα πορτάκι την γνωστή θυρίδα επισκέψεις να την καθαρίσεις γιατί αλλιώς ο λέβητας δεν δουλεύει σωστά και πιάνει πολύ άμα την έχετε καθαρίσει καλώς άμα δεν έχετε καθαρίσει καθορίστε τη και να δείτε τι θα βγάλει ευχαριστώ πολύ χρήσιμο βίντεο μπράβο σας συνεχίστε έτσι

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Την καθάριζα παλιά αλλά τα τελευταία 10 χρόνια από το 2012 δεν δούλεψε συνολικά 50 ώρες γιατί χρησιμοποιώ αυτόματο ξυλολέβητα και τον έχω παράλληλα συνδεδεμένο σαν εφεδρικό σε περίπτωση βλάβης του ξυλολέβητα.Απλά κάθε αρχή σαιζόν του κάνω ένα φρεσκάρισμα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα με κρεμάσει σε περίπτωση ανάγκης.Στο συγκεκριμένο κάτω από το πορτάκι συνεχίζεται η κτιστή καμινάδα για 1 μ. περίπου και λειτουργεί σαν φρεάτιο για τα υπολείμματα .Βγάζοντας το σπυράλ από τον τοίχο ελέγχο με την αφή βάζοντας το χέρι ως το πορτάκι αν έχει φτάσει η στάθμη υπολειμμάτων καύσης μέχρι τη θυρίδα.Ακόμη θέλει πάρα πολύ.Ευχαριστώ για την επισήμανση.Ητανε παράλειψη μου.

    • @user-qp5tz1mc1r
      @user-qp5tz1mc1r Год назад

      @@omastrogatos865 δεν πειράζει καλό βράδυ υγεία και χαρά

  • @user-mx7uy8uh1c
    @user-mx7uy8uh1c Год назад +1

    Καλημέρα μάστορα! Ωραίο βίντεο Πιστεύω το φίλτρο πετρελαίου είναι το πρωτεύον και πρέπει να επιθεωρειται και να αλλάζεται κάθε χρόνο! Το κόστος είναι πολύ μικρό και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να αλλαχτεί! Ευχαριστώ

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +2

      Τώρα από βδομάδα θα βάλω ένα καινούργιο,ίσως και σήμερα αν κατέβω μέσα στην πόλη γιατί όσο και να το καθαρίσεις κάποιοι πόροι μένουν βουλωμένοι πάλι και βουλώνει πιο εύκολα πλέον. Βασικά από το 2012 δουλεύω ξυλολέβητα (μένω έξω από την πόλη) και τον ανάβω του πετρελαίου πολύ σπάνια.Η ακινησία αυτή είναι που χαλάει τα φίλτρα ειδικά αν αφήσεις 2-3 εκ πετρέλαιο στη δεξαμενή τραβάει όλη τη μούργα και την παραφίνει από κάτω και κλείνει σε χρόνο μηδέν.Μία χρονιά με έσκασε.Ολα τζάμι ρυθμισμένα και μόνο στο φίλτρο δεν είχε πάει ο νους μου. Αν φρακάρει χαρακτηριστικό είναι ένας σφυριχτός θόρυβος κατά την εισαγωγή του μίγματος που νομίζεις ότι χάλασε η αντλία.Επίσης κάτι άλλο .Ποτέ δεν ρίχνουμε Wd 40 στα ρουλεμάν του μοτέρ ενώ δουλεύει γιατί πετάει αμέσως αστραπή και τρομάζουμε.Ανατινάζεται το προωθητικό αέριο από τον σπινθήρα από το συλλέκτη.

  • @user-vu8vd5oi8k
    @user-vu8vd5oi8k Год назад

    Συγχαρητήρια μάστορα!Πολύ απλά και κατανοητά όσα μας λες.νασε πάντα καλά!Θα ήθελα να ρωτήσω για κάτι που αναφέρθηκε ποιο κάτω σχετικά με το δοχείο αδράνειας,και γω αν δεν έχω διακυμανσεις στην πίεση δεν το πειράζω.αλλα έχω την εντύπωση ότι για να συμπληρώσεις αέρα και να έχεις σωστές ενδείξεις πρέπει να αδειάσεις τα νερά από το κύκλωμα,ή κάνω λάθος;

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Οχι δεν χρειάζεται απλά να είναι καλά εξαερωμένο το κύκλωμα.

    • @user-vu8vd5oi8k
      @user-vu8vd5oi8k Год назад

      @@omastrogatos865 νασε καλά μάστορα σε ευχαριστώ που απάντησες και τόσο γρήγορα μάλιστα!

    • @green1061506
      @green1061506 Год назад +1

      Για να μετρήσεις σωστά το δοχείο αδράνειας ναι πρέπει να το απομονώσεις από το δίκτυο και να αδειάσεις τα νερά του δοχείου. Συνήθως το φουσκώνουμε 0,2 κάτω από τον αυτόματο πλήρωσης.

  • @user-up1yr7mw3g
    @user-up1yr7mw3g Год назад +1

    Πάρα πολύ ωραιο και κατατοπιστικό το βίντεο. Τους "πίνακες" που τους βρίσκουμε;;;;;(με τις τιμές , γωνίες , πιέσεις κλπ) ;;;;;;

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Οι πίνακες που δείχνω είναι στο προσπέκτ της εταιρίας για όλα της τα μοντέλα.Ητανε μέσα στο κουτί συσκευασίας του λέβητα. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι πίνακες και στο διαδίκτυο όπου οι περισσότερες εταιρίες αναρτούν για τα μοντέλα που βγάζουν κάθε φορά.

    • @user-up1yr7mw3g
      @user-up1yr7mw3g Год назад +1

      @@omastrogatos865 Ευχαριστώ πολύ.

  • @kostasathens6465
    @kostasathens6465 Год назад

    Καλησπέρα!!!! Ο καυστήρας πετρελαίου να κάνει για Καμίνη; Σε κανα βαρέλι που είναι μεγάλο και το επενδύεις από μέσα με πυροτουβλα. Σίγουρα θα ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το προπάνιο. Δεν ξέρω να υπάρχουν μικρότερα καυστηρακια; Η να βρεις μια αντλία πετρελαίου και ένα μπεκ και τα υπόλοιπα τα φτιάχνεις στον τορνο..........μια σωλήνα κλπ το καμένο λάδι ανεβάζει πολύ λιώνεις και χάλυβα ruclips.net/video/R9N-LLzZy6I/видео.html ruclips.net/video/hw-tHXey0gc/видео.html

  • @user-fm1cz4qd6m
    @user-fm1cz4qd6m Год назад

    Είσαι μια όαση γνωσης

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Γεια σου φίλε Πάνο.Μια που πιάστηκα Σαββατοκύριακο να τον βάλω μπρος θυμήθηκα τα προβληματάκια που είχα με τον λέβητα στην αρχή.Από τότε διάβασα κάποια πράγματα και συμβουλεύτηκα κάποιο φίλο τεχνικό.Είναι πολλοί που πιάνουν τα χέρια τους απλά δεν έτυχε να πιαστούν με κάποιες συσκευές γιατί ως τώρα δεν τους χρειάστηκε.Με τις οδηγίες αυτές -που και σε μένα κάποιος τις μετέδωσε- πιστεύω να βοηθήσω κάποιους φίλους που πιάνουν τα χέρια τους και δεν θέλουν με το παραμικρό να ψάχνουν τεχνικό για οτιδήποτε.Από εκεί και πέρα ανάλογα με την γνώση μας να ξέρουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Οι σοβαρές βλάβες θέλουν κάποιους εξειδικευμένους τεχνίτες και ειδικά όργανα μέτρησης που δεν μπορεί να τα έχει ένας ερασιτέχνης.

  • @melissokomialimnoy1242
    @melissokomialimnoy1242 5 месяцев назад

    Καλημερα σας. Μετα την αλλαγη και τον καθαρισμο φιλτρου , χρειαζεται εξαερωση??? Και πως γινεται αυτο. Ευχαριστω.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  5 месяцев назад

      Οι περισσότεροι λέβητες έχουν και σωληνάκι που κάνει επιστροφή. Οπότε μετά την αλλαγή, ή κατ΄ ευθείαν ή με 1-2 εκκινήσεις με το κουμπί (κόκκινο λαμπάκι) φεύγει ο αέρας και ξεκινάει κανονικά.

  • @user-jw4bv5xt7m
    @user-jw4bv5xt7m Год назад

    Γεια σας μου έκανε σέρβις ο τεχνικός αλλά ανεβαίνη ή πίεση πάνω από 3bar και είπε ότι θέλει αλλαγή το δοχείο διαστολής με αποτέλεσμα να κατεβασω την θερμοκρασία 45c και μου σταματάει στης 2,8bar ο καυστηρας είναι viotherm compact 25 24-28kw τι συμβαινει

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Και τα 2,8 είναι πολύ και θα γίνει κάπου ζημιά. Πρέπει να είναι μάλλλον το δοχείο διαστολής αλλά μπορεί να τρύπησε το κλειστό κύκλωμα του μπόιλερ και να μπαίνει νερό δικτύου (με πίεση 3 bar περίπου μέσα στο κλειστό κύκλωμα των καλοριφέρ.Για να το καταλάβεις αυτό,κλείσε την τροφοδοσία νερού του λέβητα από την βάνα του αυτόματου πληρωτή και κλείσε και την παροχή του μπόιλερ να μην παίρνει νερό δικτύου.Αδειασε λίγα νερά να πέσει η πίεση στο 1-1,5. Αν μένει σταθερή ή ανέβει πολύ λίγο φταίει το μπόιλερ και θέλει αντικατάσταση.Αν πάλι ανεβαίνει λίγο παραπάνω αλλά κάτω από 3 με κλειστό το μπόιλερ είναι τότε το δοχείο διαστολής.Τον υδροστάτη στην δοκιμή βάλε τον στους 60-65 να κόβει. Αυτό γενικά με τα μπόιλερ που ρίχνουν νερό στο κλειστό κύκλωμα από διαρροή είναι ύπουλη βλάβη.

  • @nikosgarloftis6339
    @nikosgarloftis6339 Год назад

    Φίλε μαστρογατε καλημέρα από Λάρισα μια ερώτηση έχω τρεις κυκλοφορίες ο ένας δεν ανοίγει εύκολα βγάζω τη βίδα στο κεντρο τον σκαλίζω λίγο και ξεκινά τι φταίει; Τι να τον κάνω ευχαριστω

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Φίλε μου δεν ξέρω αν τους λύνει κανείς και με τι ποσοστό επιτυχίας.Δοκίμασε να ανεβάσεις την ταχύτητα από το στο τέρμα μήπως και λυθεί το πρόβλημα .Αλλιώς αλλαγή για να είσαι σίγουρος.

    • @KostaNtinos.
      @KostaNtinos. Год назад +1

      Αλλάζεις τον πυκνωτή σε πρώτη φάση , και βλέπεις ανταπόκριση.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Δοκίμασε να αλλάξεις τον πυκνωτή όπως λέει ο φίλος αλλά πρόσεξε την σύνδεση να βάλεις τον καινούργιο όπως ο παλιός αλλιώς υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και μπορεί να γίνει ζημιά στην πλακέτα ή στον εγκέφαλο αν έχει.

  • @demetrisefpraxias250
    @demetrisefpraxias250 Год назад

    για να ανοίξει ο λέβητας πρέπει απαραίτητα να αφαιρεθεί ο καυστήρες πρώτα?

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Πρέπει να ανοίγει η πόρτα μαζί με τον καυστήρα χωρίς να τον ξεκουμπώσουμε , αλλά θα μας εμποδίζει ο καυστήρας και αν είναι εκτεθειμένος μπορεί να χτυπηθεί κατά λάθος και να γίνει ζημιά. Πάντως όταν τον βγάζουμε , δεν αφαιρούμε το καπάκι του για να τον προστατεύει αν ακουμπήσει και χτυπήσει κάπου. Το βγάζουμε όταν είναι πάνω στο λέβητα για να κάνουμε τυχόν ρυθμίσεις.

  • @user-cc2jg9jb4x
    @user-cc2jg9jb4x 6 месяцев назад

    Καλησπέρα μάστορα να ξέρεις ότι μετά το βίντεο αυτό να ξέρεις ότι πολύ θα τούς χαλάσουν εσύ μία χαρά τα λες

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  6 месяцев назад +1

      Πράγματι θέλει λίγο προσοχή αν δεν είναι κανείς εξοικειωμένος.Ακόμη θυμάμαι πριν 45 χρόνια που έλυσα ένα OMEGA ρολόι του πατέρα μου αυτόματο ακριβό και το χάλασα εντελώς στο τέλος.Ομως με αυτό έμαθα τότε 15 χρονών να επισκευάζω μηχανικά ρολόγια.Αν δεν χαλάσεις λέγανε οι παλιοί δεν μαθαίνεις.Τώρα βέβαια μεγάλος πλέον απλώνω τα χέρια μου μέχρι εκεί που ξέρω γιατί δεν μας παίρνει για ζημιές πλέον.

    • @user-cc2jg9jb4x
      @user-cc2jg9jb4x 6 месяцев назад

      Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ είμαι συνάδελφος και καταλαβαίνω

  • @user-kn9ib9zm4q
    @user-kn9ib9zm4q 8 месяцев назад

    Ωραιο βιντεο,εξηγησε λιγο οταν δινεις τα νουμερα για το μπεκ "παροχη" σε τι το μετραμε λιτρα ανα ωρα?ενταξει το 2 νουμερο ειναι γωνια,το πρωτο τι ειναι ?

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  8 месяцев назад

      Είναι η ένδειξη σε γαλόνια ανά ώρα.Ενα γαλόνι είναι μονάδα όγκου περίπου 4-4,5 λίτρα.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  8 месяцев назад

      Επίσης η παροχή αυτή αντιστοιχεί στην πίεση της αντλίας που γράφει ο κατασκευαστής στο manual.

  • @antonispapadopoulos6519
    @antonispapadopoulos6519 Год назад +3

    Το δοχείο διαστολής έχει ελεγχθεί.

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      Αντώνη δεν το έλεγξα αν και κανονικά πρέπει να μετριέται η πίεση του πότε πότε.Δεν μου παρουσίασε μέχρι πέρυσι κάποια ανωμαλία με ανεβοκατέβασμα πίεσης το κύκλωμα οπότε το άφησα έτσι.Είναι σχετικά σπάνια βλάβη όχι πως δεν παθαίνει ποτέ ζημιά.Συνήθως έχεις πρόβλημα αν τρυπήσει η μεμβράνη του. Στα καλά καθούμενα δεν χάνει έτσι απλά πίεση.Ευχαριστώ για την παρατήρηση.Είναι και αυτός ο έλεγχος καλό να γίνεται όπως επίσης και ο έλεγχος στο ανώδιο μαγνησίου ειδικά αν κάποια χρονιά για κάποιο λόγο αντικατασταθεί το νερό στο κλειστό κύκλωμα.

    • @tonystr9
      @tonystr9 Год назад +3

      @@omastrogatos865 εδώ είσαι λάθος με όλο το θάρρος κάθε χρόνο το φουσκώνω και κάθε χρόνο από 1.6 που του βάζω το βρίσκω 0.5 0.6 bar με αποτέλεσμα τα σώματα να μην ζεσταίνονται σωστά μόλις το φουσκώνω όλα είναι όπως πρέπει και τα σώματα ζεσταίνονται από πάνω μέχρι κάτω όλα τα δοχεία χάνουν με τον καιρό τον αέρα τους μιας και δέχονται της διαστολές του κυκλώματος

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад

      @@tonystr9 Θα το τσεκάρω από περιέργεια.Τον υδραυλικό που ρώτησα μου είπε πως δεν χάνουν εύκολα,δεν είδα και διαφορά στην πίεση και εφησύχασα.Το σπίτι είναι χαμηλό δυόροφο και έχω την πίεση στο 1,2.Θα το κυττάξω και αν έχασε θα του δώσω λίγη πίεση.Να είσαι καλά ευχαριστώ για την επισήμανση.

    • @green1061506
      @green1061506 Год назад

      Σωστά το δοχείο μου διαστολής είναι zilmet και το ταμπελάκι του λέει έλεγχο κάθε 6 μήνες. Αφού εχει βαλβίδα χάνει σχετικά εύκολα

    • @thomaslpg2
      @thomaslpg2 Год назад +1

      ​@@tonystr9 { εδώ είσαι λάθος με όλο το θάρρος κάθε χρόνο το φουσκώνω και κάθε χρόνο από 1.6 που ......} Μία φορά την πατάει ο αρσενικός ο λύκος και μετά το πάθημα γίνεται μάθημα . Καλή χρονιά

  • @user-ts6is4yy3z
    @user-ts6is4yy3z 7 месяцев назад

    Μάστορα, αυτη η συντηρηση που εκανες πρεπει να γινεται σε καθε καυστηρα πετρελαίου και ετησια η μπορει να γινει και πιο αραιά; και εαν δεν γινει τι κινδυνος υπαρχει;

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  7 месяцев назад

      Ανάλογα με τον χρόνο χρήσης. Αν είναι καλά ρυθμισμένος μπορεί να πάει και 3-4 χρόνια χωρίς να γίνει συντήρηση. Ο κίνδυνος είναι να βουλώσει λίγο κανένα μπεκ και να μην δουλεύει σωστά με το σωστό μίγμα με αποτέλεσμα να κλείσει ο θάλαμος καύσης από την κάπνα (γίνεται σαν μαύρος αφρός) και να σβήσει.Στην Βόρεια Ελλάδα που λογικά δουλεύει πολλές ώρες θέλει πιο συχνά έλεγχο.Είναι πολλοί που τον κάνουνε κάθε 2 χρόνια.

  • @thomaslpg2
    @thomaslpg2 Год назад

    Επάνω στην αντλία V = Vacuum Αρνητική πίεση αναρρόφησης και παλμού. P = Pressure πίεση . 21:22 Εντελώς λάθος η επεξήγηση που δίνεις για το που θα κουμπώσει το μανόμετρο

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      Φίλε μου είπα αν θυμάμαι καλά.Αν σκύψει κανείς επάνω στον καυστήρα στην αντλία φαίνεται καθαρά που κουμπώνει το όργανο και ποια είνα ι η ρέγουλα. Δεν έκατσα να επεκταθώ πολύ γιατί ήδη το βίντεο βγήκε μεγάλο. Οποιος πάρει οργανάκι και πιάνουν λίγο τα χέρια του αποκλείεται εκεί να κάνει λάθος. Δουλεύω τώρα από το 2012 ξύλο και τον ρεγουλέρνω σπάνια ίσα ίσα να τον έχω απίκο σε περίπτωση βλάβης του ξυλολέβητα. Ανέφερα την ρύθμιση πιο πολύ για να καταλάβει ο κόσμος αλλά και κάποιοι που θεωρούνται επαγγελματίες ότι δεν παίζουμε με ελαφρά τη καρδία με το βιδάκι αυτό χωρίς να δούμε πρώτα τις προδιαγραφές. Είμαι παθών τα πρώτα χρόνια και ξέρω πολύ καλά.Συνήθως υδραυλικοί ξεσκαλίζουν τους καυστήρες με το μάτι και το αυτί και πολύ πιο σπάνια καυστηράδες. (Ασε που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τη διαφορά). Τώρα μεταξύ μας μέσα στον χειμώνα για να βρεις καυστηρά ,αν δεν σου έχει κάνει ο ίδιος την εγκατάσταση είναι λίγοι δύσκολο να έρθει. Και θέλεις δε θέλεις κάποια πράγματα οφείλεις να τα μάθεις να τα κάνεις από μόνος σου. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Καλή χρονιά εύχομαι και καλή επιτυχία στο κανάλι σου.

    • @thomaslpg2
      @thomaslpg2 Год назад

      @@omastrogatos865 Την καλησπέρα μου από Λάρισα . Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,ένα δίκιο το έχεις .. που να θυμάμαι μετά από μήνες τι είπα ... { το ίδιο παθαίνω και εγώ όταν μου κάνουν ερωτήσεις } ... Είδα προσεκτικά το βίντεο εξού και η απάντηση μου , κάποια λαθάκια μικρά απλά ώς τεχνικός τα βλέπω με άλλο μάτι . Φλογο αυλοί είναι είναι οι τρύπες που περνάει το καυσαέριο και εκεί μέσα βρίσκονται οι επιβραδυντές καυσαερίων, ( είναι τα μεταλλικά που τραβάς έξω για να τα καθαρίσεις } . Πολύ σωστά επισημαίνεις πως οι ιδιώτες δεν πρέπει να ανακατεύονται στα ποιο βαθιά του καυστήρα . Απο το χρώμα των καταλοίπων του πετρελαίου καταλαβαίνω ότι έχεις περίσσιο αέρα . Τώρα για τους τεχνικούς !!!! Πάρε τον έναν και βάρα των άλλων βάλε και τον εαυτό μου μέσα στις σφαλιάρες . Σας έχουμε καταστρέψει τα μηχανήματα . Έχεις ένα μαντεμένιο διαμάντι στα χέρια σου πολύ οικονομικό, ρύθμιση από μερακλή θέλει , πολύ μεγάλο το μπέκ που φοράει , λάθος αέρας , ίσως και η πίεση τις αντλίας . Σου έχω γράψει και άλλο σχόλιο παρακάτω για το Δοχείο Διαστολής . ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΛΕΧΟ ΤΟΥ ΑΈΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΧΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ !!! Και να πεις του υδραυλικού σου να μην ξαναφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου που έχει γιατί αυτά δεν χάνουν εύκολα . Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις, καλή μας επιτυχία στα κανάλια μας..... Καλή και ευλογημένης χρονιά να έχουμε .

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  Год назад +1

      @@thomaslpg2 Να είσαι καλά φίλε μου. Ερασιτέχνης είμαι και πάντα απλώνω τα χέρια μου μέχρι εκεί που φτάνουνε.Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει επαγγελματίας.Τώρα για τον αέρα πράγματι τον έχω λίγο παραπάνω και για αυτό το λόγο δεν έχω κατάλοιπα (εις βάρος βέβαια λίγο της κατανάλωσης) .Τότε ήτανε ως το 2012 και πιο φθηνό το πετρέλαιο.Πάντα οι επισημάνσεις από γνώστες είναι ευπρόσδεκτες και τις επιζητώ και ο ίδιος για να βελτιώνομαι.Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πολλά από τα πάντα. Η δουλειά μου καμμία σχέση είμαι τοπογράφος μηχανικός ιδιώτης αλλά σκαλίζω από μικρός.Και πάλι καλή χρονιά και καλή συνέχεια σε ότι κάνουμε.

  • @vasilikilazari
    @vasilikilazari 6 месяцев назад

    Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός ς

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  6 месяцев назад

      Εδώ στα μέρη μου οι θερμουδραυλικοί παίρνουν κανένα σαραντάρι συν τα ανταλλακτικά αν χρειαστεί (πχ. φίλτρο ,μπεκ αλλαγή,καμμένο σπιράλ κλπ)

  • @hliaspetropoylos1013
    @hliaspetropoylos1013 5 месяцев назад

    ξερειςκαθολου την επιστροφη του καυσιμου για δοχειο διαστολης ουτε λογος θερμοκρασια εξοδου την γνωριζεις

    • @omastrogatos865
      @omastrogatos865  5 месяцев назад

      Αν εννοείς θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων είναι περίπου 190 βαθμοί.Υπάρχει όργανο που κάνει με μία βελόνα μία πολύ μικρή τρύπα στο σπιράλ της εξόδου και μετράει την θερμοκρασία καυσαερίων.Αν είναι πιο μικρή έχουμε υγροποιήσεις στην καμινάδα,αν είναι πιο μεγάλη χάνουμε ενέργεια στο περιβάλλον. Στο μάνουαλ του εργαλείου γράφει όλα αυτά τα στοιχεία.