Reacție de coaching: cum previi un viol în relația intimă?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 19 окт 2024
  • În data de 21 mai a ieșit în atenția publicului din România cazul de viol acuzat de către jurnalista Adina Florea. La o zi după, au apărut în presă acuzele a altor două femei la adresa aceleași persoane. Bărbatul acuzat este jurnalistul Răzvan Băltărețu, implicat într-o serie de proiecte de educație și dezvoltare în sexualitate. Fiindcă este adusă o umbră asupra demersurilor în care acest om a fost implicat, Liana ia cazul la analizat și punctează cum pot fi prevenite astfel de situații.
    Totodată, acțiunile unui om nu reprezintă acțiunile tuturor oamenilor din proiectele în care acesta a fost implicat.
    Resursele educaționale ale Lianei le poți găsi aici:
    linktr.ee/lian...
    Despre Liana Buzea
    Liana este Sexological Bodyworker™ Certificat (metodă americană de coaching somatic în sexualitate) la Institutul Internațional de Sexological Bodywork™ (IISB, ani de studiu 2017 - 2018) și aderă la Ghidul de Etică în aplicarea metodologiei Sexological Bodywork™.
    Metoda Sexological Bodywork™ este o metodă de coaching somatic (conectată la corp) care are la bază o intenție de învățare. Prin atingerea acestei intenții, persoana obține o mai bună înțelegere a propriului corp și propriei sexualități. Limitele și consimțământul sunt aplicate în mod constant pe parcursul sesiunilor și evenimentelor.
    Coaching-ul nu presupune în nici un moment acte intime / sexuale între coach și coachee. Coaching-ul are la bază discuții, practici somatice (practici simple de relaxare, mișcare, scuturare a corpului, tapping, respirație, afirmații) până la posibile teme date coachee-ului, relevante obiectivului ales. Temele sunt făcute de coachee acasă, fie pe cont propriu, fie cu partenerul sau partenera de viață.

Комментарии • 3

  • @Davlavi
    @Davlavi 4 месяца назад +1

    🙏

  • @AlexandraCeana-ey7cd
    @AlexandraCeana-ey7cd 4 месяца назад

    De ce este omul asta liber? Nu aratat cu degetul...

    • @LianaBuzea
      @LianaBuzea  4 месяца назад

      Hei! Pai, ca sa raspund tehnic, tot cazul asta nu a mers niciodata in instanta. Deci in acest moment nu are cum sa fie privat de libertate. Si, chiar si daca era dus in instanta, numai cu un verdict de vinovat si cu o sentinta de executare a X ani in inchisoare ar putea asigura ca cineva ajunge la inchisoare.
      Asa cum Adina a spus in declaratiile ei, cand ea avea 20 de ani, abia daca o crezuse si mama ei ca fusese violata... n-a crezut in nici un moment ca cineva de la politie avea sa o creada. Nici nu cred ca atunci a fost cineva in jurul ei care s-o incurajeze sa mearga la politie cu intamplarea ei. Apoi, nici celelalte doua femei, din articolele ulterioare, n-au mers la politie. Pot doar sa presupun ca din aceleasi motive: n-au crezut ca cineva avea sa le creada, ca acele cazuri ar fi fost luate in serios si trecute prin procedurile legale cu tot respectul cuvenit fiecarei parti implicate.
      Dilemele astea (sa merg sau sa nu merg sa raportez un abuz sexual) exista si in comunitatile de KINK si BDSM. Desi exista constientizare intre ei despre ce inseamna consimtamant si abuz, uneori lucrurile pot lua o turnura negativa (suntem oameni, sunt atatea necunoscute si factori perturbatori - nu doar alcoolul sau ignoranta / lipsa educatiei sexuale, cum reies din cazul discutat in vlogul acesta). Ei, sa reclami la politie un caz de abuz in cadrul unui cuplu care practica BDSM si sa fie luat in serios partea de abuz... este inca peste nivelul de intelegere al societatii noastre. Autoritatile statului nostru sunt alcatuite tot din oameni din societatea noastra.