Despre patrimoniul textil al României. De la croiuri tradiționale la branduri contemporane

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 22 май 2024
  • România, supranumită cândva „croitorul Europei”, a fost un pilon al economiei naționale, producând anual milioane de articole pentru branduri internaționale.
    Astăzi, industria textilă românească se bazează în principal pe producția în sistem lohn, unde 85% din confecții sunt croite și cusute pentru retaileri străini. Deși această orientare a permis supraviețuirea industriei, lipsa inovației și conexiunilor directe cu piețele de desfacere limitează valoarea adăugată.
    Brandurile românești, precum cele fondate de Anca Turcanu (Ema/T) și Anca Ivan (Innes Atelier), au reușit să se adapteze pieței. Colaborarea cu croitoresele și comunitățile locale joacă un rol esențial în procesul de producție al acestor branduri, astfel că experiența și know-how-ul transmis de la o generație la alta au permis celor două branduri să își găsească locul în piață.
    Joi, de la ora 11.00, Anca Ivan, fondatoarea Innes Atelier, și Anca Maria Țurcanu, fondatoarea Ema\T, vorbesc la Adevărul Live despre cum s-a păstrat patrimoniul textil al României și care sunt provocările momentului în industria textilă.
  • ХоббиХобби

Комментарии •