Samenvatting Vitesse O16 - Feyenoord O16 zaterdag 22 oktober 2022

• Опубликовано: 4 окт 2024
  • De strijd tussen Vitesse O16 en Feyenoord O16 was een strijd tussen de trainers Theo Janssen en Robin van Persie. De toeschouwers kregen een tactisch schaakspel voor de kiezen. Feyenoord had in het begin van de wedstrijd licht de overhand, kreeg een goede mogelijkheid om snel te scoren maar gedurende de 1e helft nam Vitesse het initiatief over. Feyenoord had moeite om te voetballen en hanteerde al snel de lange bal. Vitesse begon naar mate de wedstrijd vorderde steeds gemakkelijker elkaar te vinden en dat resulteerde vlak voor rust in de verdiende 1-0. Ihab Guermat ging goed door en trok de bal terug voor de klaarstaande Luc Nieuwenhuijs, die z'n goede vorm van de afgelopen wedstrijden doortrok. Net voor het rustsignaal kreeg Feyenoord nog een goede kans via Ayodele Thomas. Goed keeperswerk van Martin Tsankov voorkwam de gelijkmaker.
    De tweede helft was Vitesse sterker. Via goede combinaties wisten de jongens elkaar makkelijk te vinden waar Feyenoord moeite bleef houden om te voetballen. De verdediging van Vitesse stond als een blok beton en gaf niets weg. Als snel in de 2e helft scoorde invaller Jesaja Mustapha de 2-0, na een foutieve terugspeelbal van Thomas. Vitesse kwam eigenlijk verder niet in problemen en zo bleven de 3 punten in Arnhem en was dit eerste duel tussen deze ex-topspelers in het voordeel van Theo Janssen beslist.