VITESSE O16 WINT BEKERFINALE TEGEN AJAX O16

• Опубликовано: 30 сен 2024
  • Samenvatting van de bekerfinale seizoen 2022-2023 tussen Vitesse O16 en Ajax O16 van woensdag 24 mei 2023.
    Vandaag speelde de bekerfinalisten Vitesse O16 tegen Ajax O16. De 2 teams hadden elkaar 4 dagen hiervoor ook al getroffen tijdens de beslissingswedstrijd om het landskampioenschap. Vitesse won overtuigend met 5-1.
    Vandaag een nieuwe dag en nieuwe kansen. Het publiek was massaal op deze wedstrijd afgekomen en hadden allemaal een goed plek gevonden op de tribunes of rondom het veld.
    Het werd een hele andere wedstrijd dan enkele dagen hiervoor. De wedstrijd was veel gelijkwaardiger en ook een stuk fysieker. Ajax ging er fel in en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd lang in evenwicht bleef. Ajax had het meeste balbezit in de 1e helft maar Vitesse had de betere kansen - waar met name Luc Nieuwenhuijs zeer dreigend was met z'n harde schoten - en dankte Aymean El Hani dat het de rust bereikte met een 0-0 stand.
    De tweede helft was vrijwel een kopie van de 1e helft en het was Vitesse dat de grote kansen kreeg. Spits Jesaja Mustapha werkte kei en keihard maar de afronding ging nog net mis. Tot de 70e minuut toen Ihab een gaat vond in de verdediging van Ajax en Jesaja vond. Die aarzelde niet en schoof de bal onder de uitkomende Aymean door: 1-0. Het publiek ging uit z'n dak. Maar de concentratie was bij de aftrap nog niet helemaal aanwezig want meteen vanaf de aftrap trof Ajax doel. Keeper Martin Tsankov kreeg de bal niet onder controle en hoe Eternal Barron de bal erin kreeg is nog steeds een raadsel maar door de verschillende armen en benen ging de bal toch in het net: 1-1.
    Dat was ook de eindstand van de reguliere speeltijd en dat betekende dus een verlenging van 2x 12,5 minuut.
    In de 1e helft van de verlenging forceerde Jesaja een vrije trap. Geronimo Londar ging er eens goed voor staan en schoot de bal bal snoeihard langs keeper Aymean die alleen maar kon toekijken: 2-1. Het publiek ging uit zn dak en de overwinning leek binnen. In de 2e helft van de verlenging was het opnieuw Jesaja die doorliep op een lange bal naar voren en de verdediger van Ajax onder druk zette, de bal aftroefde en een schitterende steekbal gaf op ingevallen Fabian Huetink. Fabian schoof de bal door de benen van keeper Aymean en zorgde voor de 3-1.
    Vitesse won de wedstrijd en dus de bekerfinale en zorgde zo voor een unicum in dit mooie seizoen 2022-2023. Nog nooit heeft een team van Vitesse zowel het algemene landskampioenschap als de beker gewonnen.
    Zo eindigt dit seizoen fantastisch voor dit team en mogen ze hier de komende weken uitgebreid van gaan genieten.
    #Vitesse #Ajax #VitAja #kampioen #VitesseO16 #AjaxO16 #bekerwinnaar #landskampioen #VitesseAcademie #AjaxAcademie