SIIKATEHDAS varmistaa onkisaaliit

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 19 апр 2024
  • Kokemäenjoki tuottaa siikoja merelle niin onkijoille kuin ammattikalastajille. Nyt siikoja on lähdössä 8 miljoonaa poikasta uimaan kohti meren ulappoja.
    Tämä video vie meidät sisälle Harjavallan voimalaitoksen saloihin, missä vesi kuohuu vuolaasti ja siikojen syntymäjuhla on täydessä vauhdissa. Astuessamme voimalaitoksen sisälle tapaamme Tapio Mäkelän, joka vastaa laitoksen haudontaprosessista. Näemme, kuinka mäti liikkuu suppiloissa ja vesi kulkee putkia pitkin paikasta toiseen.
    Haudontaprosessi on vaativa, ja Tapio ja hänen tiiminsä pitävät huolen siitä, että kaikki sujuu saumattomasti. Siikojen mäti kestää liikettä, mikä helpottaa prosessin kulkua. Modernissa laitoksessa käytetään runsaasti teknologiaa veden lämmittämiseen, suodattamiseen ja desinfiointiin.
    Tyypillinen lypsettävä siika painaa 2-3 kiloa, ja suurimmat yksilöt ylittävät neljän kilon rajan. Merkattuja siikoja on jopa havaittu Viron rannikolla asti.
    Kokemäenjoen siikakanta on säilynyt vahvana ja omana kantanaan, mikä on erityisen merkittävää Pohjanlahden alueella, missä monet vaellussiikakannat ovat sekoittuneet keskenään. Siikaa istutetaan laajasti Selkämeren ja Saaristomeren alueelle, mikä näkyy myös saaliissa.
    Siika on tärkeä kalastuskohde niin harrastajille kuin ammattikalastajillekin, ja sen merkitys kaupallisessa kalastuksessa on merkittävä. Siikaa pyydetään onkimalla keväisin ja syksyisin, ja sen mäti on arvostettua.
    Viimeinen osuus vie meidät seuraamaan siianpoikasten vapautusta Kokemäenjokeen, missä ne ehtivät leimautua synnyinjokeensa matkallaan merelle. Näiden nuorten siikojen odotetaan palaavan takaisin Kokemäenjoelle neljän vuoden kuluttua.
    Esiintyjät:
    Kimmo Puosi, jokitalkkari Länsi-Suomen Kalatalouskeskus
    Tapio Mäkelä, haudontalaitoksen vastaava Länsi-Suomen Kalatalouskeskus
    Juhani Salmi, kalastusmestari Ely-keskus
    Koskesta löytyy lisätietoja osoitteesta:
    www.nakkilankosket.fi/
    Videosarjaan kuuluu videoita Nakkilan kalastusreissun lisäks teemoilla:
    - Vieheet & soututekniikka
    - Kalastusretki Nakkilan koskille
    - Harjunpääjoki taimenen kutupaikkana
    - Smottiruuvi Harjunpäänjoessa
    - ePropulsion sähköperämoottorin testaus Nakkilan koskilla
    Videon on tuotettu yhteistyössä seuraavien kumppaneiden kanssa:
    Nakkilan kosket ry, Nakkilan kunta, Ursuit, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ja Electric Marine.
  • ХоббиХобби

Комментарии • 7

  • @villainfin4498
    @villainfin4498 2 месяца назад +14

    Jotenkin tuntuu pieniltä nuo velvoitemaksut...

    • @Demonized93
      @Demonized93 2 месяца назад

      Ei sitä euroissa voi mitata millaista tuhoa nuo voimalat luontaisille kannoille on aiheuttanut. Näitä esimerkkejä löytyy valitettavan paljon.

  • @salaseivastajat
    @salaseivastajat 2 месяца назад

    miksi tämä video ei ole kanavalla näkyvissä vaan on ns. unlisted?

    • @KalastusKanava
      @KalastusKanava  2 месяца назад +3

      Tulossa on monta videota ja tiputtelen niitä pitkin huhtikuuta. Ennalta pääsee kattomaan, jos klikkaa lopussa olevista linkeistä. -Mika

  • @magge636
    @magge636 2 месяца назад +1

    Miksei näitä tehtaita tehdä enemmän suomeen? Esim aurajokeen jne.

    • @KalastusKanava
      @KalastusKanava  2 месяца назад +1

      Siikaa viljellään esimerkiksi Kalakoululla Paraisilla. Kävin just perjantaina kattomassa. Siiat oli just kuoriutuneet. Ne pääsee johonkin Turun saaristoon.
      Luulen, että Aurajoki suulle istutetaan myös siikaa, mutta niiden alkuperää en osaa sanoa.
      Harjavallan ”tehtaassa” on se hyvä puoli, että kaikki tapahtuu sillä yhdellä pienellä alueella. Vaikuttaa toimivalta ratkaisulta. -Mika

    • @magge636
      @magge636 2 месяца назад

      @@KalastusKanava turussa taimen ja lohikannat menneet ihan nolliin istutuksista huolimatta. Toivottavasti näihin saataisiin muutos lähitulevaisuudessa. Ehkä näitäkin asioita pitäisi saada median kautta tietoon useammalle ihmiselle. Tärkeitä videoita 👍🏻