Salut:la burghiu se pune protecție o bucățică de coadă de matura sau un lemn pătrat și se gaureste si se lasă doar 1-2cm sa iasa burghiu ca să nu perforezi cealalalta parte.
Am o suprafață de 1,5 ari, dar cred că mai bine se raportează cantitatea de apă la numărul de plante. Eu am în solar în jur de 550 de plante. Cam jumate de bidon folosesc zilnic vara când e cald, dar urmăresc să văd dacă e nevoie. Dacă văd că pământul e umed nu dau drumul la apă. Când e înnorat la fel. Depinde de umiditatea din sol.
Uite că până acum nu m-am gândit la diametrul benzii. M-am uitat la o rolă pe care o mai am și am văzut că e de 17 mm diametrul interior. Nu știu dacă am folosit și de 16, până acum luam benzile fără să mă uit dacă e de 16 sau de 17. Nu știu dacă e vreo diferență notabilă între benzi. Referitor la conectarea bazinului, robinetul bazinului are capac, am găurit capacul și am pus un racord de rezervor, ceva de genul: www.shop-einstal.ro/tevi-si-fitinguri-fitinguri-alama-si-zincate/racord-drept-din-alama-pentru-conectare-rezervor-tampon-filet-1-mms541150.html ; după aceea am făcut legătura cu țeava de 32 cu racord pehd. Am mers la un magazin de bricolaj și am spus ce vreau să fac și mi-au arătat ce am de luat, e mai simplu așa. După cum spuneam în videoclip, am schimbat țeava în care intră robineții și benzile de picurare. Am pus de 40 în loc de 32. În felul ăsta am rezolvat problema picurării sporadice.
Salut. A mai întrebat cineva chestia asta, nu mai rețin exact la care videoclip. Bazinul are un capac la robinetul lui. Am găurit capacul si am pus un racord de genul asta : www.shop-einstal.ro/tevi-si-fitinguri-fitinguri-alama-si-zincate/racord-drept-din-alama-pentru-conectare-rezervor-tampon-filet-1-mms541150.html?gclid=Cj0KCQjw3a2iBhCFARIsAD4jQB0fLBqtlbmJHEpcObmQ95Ax_nVViVWyJNrTaw2nxlKRapOZL-DGumcaAqG5EALw_wcBRkMvBfEwUrJLGK8FJ4s8WwKsaAqi7EALw_wcB După aceea este simplu, un racord de genul: www.dedeman.ro/ro/racord-compresiune-pehd-filet-interior-d-32-mm-x-1/p/2002054 iar apoi te joci cu coturi, reducții, ce ai tu nevoie în funcție de cum e sistemul tău făcut. Nu știu dacă astea sunt dimensiunile la mine, s-ar putea să fie de 3/4 , nu mai rețin exact, dar ai înțeles ideea. Cel mai bine faci cum am făcut eu: m-am dus la un magazin de bricolaj și am spus ce vreau să fac și vânzătorul m-a ajutat. Că nu știam cum se numesc toate piesele necesare. Dacă mai dorești lămuriri sau ai neclarități poți să mă întrebi.
De la orice magazin de bricolaj, gen Dedeman sau oricare altul de gen. Se poate și de pe net comanda. Un exemplu: www.dedeman.ro/ro/accesorii-si-conectica/c/3675 sau www.dedeman.ro/ro/banda-picurare/c/3674?attrs%5Bdist_orificii_picurare_config%5D%5B0%5D=10&page=1 Depinde de unde sunteți, dar cam toate magazinele de bricolaj au în sezon cele necesare pentru instalații prin picurare.
Va salut ! Sunt interesat și eu de acest sistem de picurare și as vrea sa știu dacă roșiile sunt plantate la 40 cm pe rand de ce aveți orificiile de picurare la 10 cm nu se consuma prea multa apa ? Mulțumesc!
Salut! Am pus din 10 în 10 cm pentru că în felul acesta se umezește pământul uniform de-a lungul rândului de roșii, iar plantele vor dezvolta rădăcini mult mai mari decât punctual. Oricum rădăcinile se vor extinde pe sub pământ în toate direcțiile. Și este destul de greu să plantezi la fix 40 de cm și să pui banda de picurare cu orificiul fix unde e planta. Sunt si benzi cu orificii din 15 în 15 cm sau din 20 în 20 de cm. Eu personal aș opta maxim până la distanță de 15 cm între orificii. Eu pun banda de picurare după ce plantez, de aceea am ales banda din 10 în 10 cm, în felul acesta indiferent cum pun banda distanța de la orificii până la plante este mică.
De 16 e prea mare burghiul. La robinetii aia am folosit de 14 si a fost perfect . A intrat usor si nici nu picura deloc. Un coleg a facut cu 16 si ii picura. Ca la tine
Dar dacă umpleți butoiul de la fântâna, de ce nu ați legat pompa direct la instalație? E fain că funcționează, dar nu îmi dau seama care este logica? Dacă era apa de ploaie adunată acolo era de înțeles, dar așa? Mulțumesc și scuze daca am deranjat cu întrebarea, însă nu am înțeles exact logica!
Salut. Nici vorbă să deranjezi. Da, se poate și direct de la fântână sau de la rețea, dar atunci trebuie rezolvată problema presiunii, dacă e prea mare iese apa prea repede prin banda de picurare. Eu prefer să picure încet, să pătrundă apa în sol, nu să se scurgă. Apoi apa în butoi este mai caldă și se spune că e mai bine să uzi cu apă care nu este rece ca din fântână. În butoi poți măsura mai ușor cantitatea de apă cu care uzi plantele. Eu de exemplu nu irig cu tot butoiul. În funcție de câte plante am, calculez aproximativ volumul de apă necesar și cam atâta bag în butoi sau îl umplu, las jumate să curgă, opresc și a doua zi irig cu ce a mai rămas. Direct din fântână ai avea nevoie de contor și să stai cu ochii pe el să vezi câtă apă se folosește. La fel, dacă e nevoie de un tratament care se aplică la rădăcină (de ex fuzarioza), în butoi poți face amestecul și îl aplici ușor (sau dacă vrei să fertilizezi, e același lucru).
@@Geografull mulțumesc pentru răspuns. Aveți oare-cum dreptate. Presiunea o poți rezolva cu un robinet sau direct din pompă. Cu o priza mecanica, poți programa când să pornească și când să se oprească. Partea cu apa rece sau calda este total relativă. Ideea e că până ajunge la rădăcina se încălzește/raceste treptat în funcție de temperatura solului, neprovocand cu adevărat un șoc. Cu tratamentele aveți 100% dreptate. Oricum sistemul dumneavoastră funcționează bine, și mă bucur mult că aveți aceasta pasiune. Să aveți sănătate și să vă bucurați de recolte bogate!
@@bemuti_fishing Fiecare face cum îi este mai comod și mai util. Legat de apa caldă-apa rece, aveți dreptate, de aceea am și spus că „se zice că e mai bine cu apă caldă decât rece”. Eu răsadurile, când e plin solarul de ele, le ud cu aspersoare pentru că altfel pierd mult timp și am nevoie atunci de presiune și bag direct de la rețea. De multe ori când vin de la servici pe la 2-3 și e foarte cald, dau drumul la apă și nu au nimic chiar dacă vine rece. Numai bine
Taticule gaura tre sa fie de 15 mm ,nu de 16 mm cum faci tu,mai mult nu este bun spiralul ala care il folosesti ,fiindca face gaura ovala,cauta freza speciala pentru asa ceva si de 15 mm, deaceea curge apa si nu etanseaza,cu asa scule mai mult strici decat faci treaba.
Multumesc frumos domnule. Sanatate sa aveti
Mulțumesc! Pt o nepricepută, as vrea să-mi arătați-explicați, plcarea de la cubul cu apă. Cum fac plecarea de la bazin? Mulțumesc frumos!
Daaaa
Fain!!!
Like și abonare!!!!
Cel ce l-a îmbrăcat în tablă zincată (reflectorizantă) știe ce se întâmplă 😄!
Nu e pentru alge, stai liniștit 👍
Salut:la burghiu se pune protecție o bucățică de coadă de matura sau un lemn pătrat și se gaureste si se lasă doar 1-2cm sa iasa burghiu ca să nu perforezi cealalalta parte.
Salut, mulțumesc de pont. Ma gândisem și eu la chestia asta, dar nu aveam la îndemână și am dat așa, mai cu grijă 😀
La ce interval trebuie umplut bidonul si ce suprafata aveti? Multumesc!
Am o suprafață de 1,5 ari, dar cred că mai bine se raportează cantitatea de apă la numărul de plante. Eu am în solar în jur de 550 de plante. Cam jumate de bidon folosesc zilnic vara când e cald, dar urmăresc să văd dacă e nevoie. Dacă văd că pământul e umed nu dau drumul la apă. Când e înnorat la fel. Depinde de umiditatea din sol.
Multumesc!@@Geografull
Ce banda folosiți? D16 sau D17? De unde ați luat mufa de conectare de la bazin la tubul de 32?
Uite că până acum nu m-am gândit la diametrul benzii. M-am uitat la o rolă pe care o mai am și am văzut că e de 17 mm diametrul interior. Nu știu dacă am folosit și de 16, până acum luam benzile fără să mă uit dacă e de 16 sau de 17. Nu știu dacă e vreo diferență notabilă între benzi.
Referitor la conectarea bazinului, robinetul bazinului are capac, am găurit capacul și am pus un racord de rezervor, ceva de genul: www.shop-einstal.ro/tevi-si-fitinguri-fitinguri-alama-si-zincate/racord-drept-din-alama-pentru-conectare-rezervor-tampon-filet-1-mms541150.html ; după aceea am făcut legătura cu țeava de 32 cu racord pehd.
Am mers la un magazin de bricolaj și am spus ce vreau să fac și mi-au arătat ce am de luat, e mai simplu așa.
După cum spuneam în videoclip, am schimbat țeava în care intră robineții și benzile de picurare. Am pus de 40 în loc de 32. În felul ăsta am rezolvat problema picurării sporadice.
Cum se face legătura la bazin cu PE vă rog detaliați piesele de racordare.
Salut. A mai întrebat cineva chestia asta, nu mai rețin exact la care videoclip. Bazinul are un capac la robinetul lui. Am găurit capacul si am pus un racord de genul asta : www.shop-einstal.ro/tevi-si-fitinguri-fitinguri-alama-si-zincate/racord-drept-din-alama-pentru-conectare-rezervor-tampon-filet-1-mms541150.html?gclid=Cj0KCQjw3a2iBhCFARIsAD4jQB0fLBqtlbmJHEpcObmQ95Ax_nVViVWyJNrTaw2nxlKRapOZL-DGumcaAqG5EALw_wcBRkMvBfEwUrJLGK8FJ4s8WwKsaAqi7EALw_wcB
După aceea este simplu, un racord de genul: www.dedeman.ro/ro/racord-compresiune-pehd-filet-interior-d-32-mm-x-1/p/2002054 iar apoi te joci cu coturi, reducții, ce ai tu nevoie în funcție de cum e sistemul tău făcut. Nu știu dacă astea sunt dimensiunile la mine, s-ar putea să fie de 3/4 , nu mai rețin exact, dar ai înțeles ideea.
Cel mai bine faci cum am făcut eu: m-am dus la un magazin de bricolaj și am spus ce vreau să fac și vânzătorul m-a ajutat. Că nu știam cum se numesc toate piesele necesare.
Dacă mai dorești lămuriri sau ai neclarități poți să mă întrebi.
Buna ziua, aveti o solutie pentru automatizarea instalatiei?
Nu am încercat.
Ok, multumesc!
Eu as vrea sa incerc cu o vana mecanica. Sper in curand sa reusesc. Am ajuns pana aici pentru moment. 😊
De unde cumpărați toate necesare pt instalație ? Multumesc anticipat pt rasp
De la orice magazin de bricolaj, gen Dedeman sau oricare altul de gen. Se poate și de pe net comanda. Un exemplu: www.dedeman.ro/ro/accesorii-si-conectica/c/3675
sau www.dedeman.ro/ro/banda-picurare/c/3674?attrs%5Bdist_orificii_picurare_config%5D%5B0%5D=10&page=1
Depinde de unde sunteți, dar cam toate magazinele de bricolaj au în sezon cele necesare pentru instalații prin picurare.
Va salut ! Sunt interesat și eu de acest sistem de picurare și as vrea sa știu dacă roșiile sunt plantate la 40 cm pe rand de ce aveți orificiile de picurare la 10 cm nu se consuma prea multa apa ? Mulțumesc!
Salut! Am pus din 10 în 10 cm pentru că în felul acesta se umezește pământul uniform de-a lungul rândului de roșii, iar plantele vor dezvolta rădăcini mult mai mari decât punctual. Oricum rădăcinile se vor extinde pe sub pământ în toate direcțiile. Și este destul de greu să plantezi la fix 40 de cm și să pui banda de picurare cu orificiul fix unde e planta. Sunt si benzi cu orificii din 15 în 15 cm sau din 20 în 20 de cm. Eu personal aș opta maxim până la distanță de 15 cm între orificii. Eu pun banda de picurare după ce plantez, de aceea am ales banda din 10 în 10 cm, în felul acesta indiferent cum pun banda distanța de la orificii până la plante este mică.
De 16 e prea mare burghiul. La robinetii aia am folosit de 14 si a fost perfect . A intrat usor si nici nu picura deloc. Un coleg a facut cu 16 si ii picura. Ca la tine
Dar dacă umpleți butoiul de la fântâna, de ce nu ați legat pompa direct la instalație? E fain că funcționează, dar nu îmi dau seama care este logica? Dacă era apa de ploaie adunată acolo era de înțeles, dar așa? Mulțumesc și scuze daca am deranjat cu întrebarea, însă nu am înțeles exact logica!
Salut. Nici vorbă să deranjezi. Da, se poate și direct de la fântână sau de la rețea, dar atunci trebuie rezolvată problema presiunii, dacă e prea mare iese apa prea repede prin banda de picurare. Eu prefer să picure încet, să pătrundă apa în sol, nu să se scurgă. Apoi apa în butoi este mai caldă și se spune că e mai bine să uzi cu apă care nu este rece ca din fântână. În butoi poți măsura mai ușor cantitatea de apă cu care uzi plantele. Eu de exemplu nu irig cu tot butoiul. În funcție de câte plante am, calculez aproximativ volumul de apă necesar și cam atâta bag în butoi sau îl umplu, las jumate să curgă, opresc și a doua zi irig cu ce a mai rămas. Direct din fântână ai avea nevoie de contor și să stai cu ochii pe el să vezi câtă apă se folosește. La fel, dacă e nevoie de un tratament care se aplică la rădăcină (de ex fuzarioza), în butoi poți face amestecul și îl aplici ușor (sau dacă vrei să fertilizezi, e același lucru).
@@Geografull mulțumesc pentru răspuns. Aveți oare-cum dreptate. Presiunea o poți rezolva cu un robinet sau direct din pompă. Cu o priza mecanica, poți programa când să pornească și când să se oprească. Partea cu apa rece sau calda este total relativă. Ideea e că până ajunge la rădăcina se încălzește/raceste treptat în funcție de temperatura solului, neprovocand cu adevărat un șoc. Cu tratamentele aveți 100% dreptate. Oricum sistemul dumneavoastră funcționează bine, și mă bucur mult că aveți aceasta pasiune. Să aveți sănătate și să vă bucurați de recolte bogate!
@@bemuti_fishing Fiecare face cum îi este mai comod și mai util. Legat de apa caldă-apa rece, aveți dreptate, de aceea am și spus că „se zice că e mai bine cu apă caldă decât rece”. Eu răsadurile, când e plin solarul de ele, le ud cu aspersoare pentru că altfel pierd mult timp și am nevoie atunci de presiune și bag direct de la rețea. De multe ori când vin de la servici pe la 2-3 și e foarte cald, dau drumul la apă și nu au nimic chiar dacă vine rece. Numai bine
Taticule gaura tre sa fie de 15 mm ,nu de 16 mm cum faci tu,mai mult nu este bun spiralul ala care il folosesti ,fiindca face gaura ovala,cauta freza speciala pentru asa ceva si de 15 mm, deaceea curge apa si nu etanseaza,cu asa scule mai mult strici decat faci treaba.
De fapt trebe de 14 dar merge si de 15. Uitati Apa pluviala uda gradina
ruclips.net/video/oxZX1WpEWsY/видео.html
Foarte tare! Felicitari! Iata cum am facut noi:
Apa pluviala uda gradina
ruclips.net/video/oxZX1WpEWsY/видео.html