Poikien Syrjäytyminen Koulussa - Jari Sinkkonen | Dosentti

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 12 сен 2024
  • Pojat syrjäytyvät jo peruskoulussa! Uudistunut peruskoulu saattaa ruokkia lasten syrjäytymistä. Poikien koulumenestys on jo selvästi alhaisempi kuin tytöillä ja ylemmillä oppiasteilla poikia on paljon vähemmän. Monien nuorien syrjäytymien tapahtuu jo alakoulussa, koska ei ole motivaatiota. Nuoret lapset tarvitsevat vanhemmuutta, auktoriteettiä ja lempeää lujuutta aikuisilta ja opettajiltaan, mutta monet päättäjät, opettajat ja vanhemmat eivät näe poikien syrjäytymistä ongelmana. Pojilla ja tytöillä on eroja oppimisessa. Meillä on jo lukuisia tutkimuksia miten nykyinen koulujärjestelmä suosii nuoria aktiivisia tyttöjä, joiden aivot kehittyvät aikaisemmin kuin samanikäisillä pojilla, mutta poikien syrjäytyminen jatkuu siitä huolimatta. Luodaan enemmän erikoisluokkia, avoimia luokkatiloja, ryhmätöitä, mutta enemmän ja enemmän nuoria poikia syrjäytyy yhteiskunnasta, ja vaikuttavat näitten poikien elämään ja pitkällä juoksulla koko yhteiskuntaan. Tämä luo monia mielenterveys ongelmia. Syrjäytyneitä nuoria on noin 60 000, jotka jäävät kotiin pelaamaan videopelejä, eivätkä itsenäisty. Onko Suomalainen koulujärjestelmä todella maailman paras, jos näin iso osa ihmisistä tippuu siitä pois?
    Psykiatri Jari Sinkkonen ja Arto Luukkanen keskustelevat miksi koulussa pojat syrjäytyvät suomalaisessa koulujärjestelmässä. Voiko suomen kouluja ja koulujärjestelmää tehdä auttamaan kumpaakin sukupuolta? Voiko vain elämänkoulu opettaa? Psykiatri Jari Sinnkonen antaa tästä kaikesta analyysin.
    Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Hän toimii haastattelijana ohjelmassa "Dosentti"
    ------------------------------------------------------
    Arto Luukkasen Nettisivut
    www.artoluukkan...
    ------------------------------------------------------
    Uusisuomi
    artoluukkanen.p...
    ------------------------------------------------------
    Facebook
    / luukkanenarto
    ------------------------------------------------------

Комментарии • 57

  • @artoluukkanen9455
    @artoluukkanen9455  6 лет назад +24

    Olemmeko mämmänneet nuorten kasvatuksen?
    Pidetään yllä keskustelua vaikeista, mutta tärkeistä asioista.

    • @tenksu9250
      @tenksu9250 6 лет назад +9

      Yksi keino saada pojat pois syrjäytymisestä on opettaa heitä miehekkäästi, ei neitimäisesti. Toki on yksilöllisiä eroja, mutta yleensä poikien kiinnostus ja tapa oppia on täysin erilainen kuin tytöillä. Faktuaalinen feministi, Christina Hoff Sommers, on tuonut tätä asiaa esille ja kritisoinut kuinka poikia opetetaan kuin tyttöjä. Feminismin nimissä pojista pyritään tekemään neitimäisiä, ja unohdetaan että pojat ja tytöt eivät ole toistensa kopioita luonteeltaan. Pojat oppivat toiminnan, dokumenttien ja isä roolien kautta parhaiten. Usein ei muisteta sitä että useat pojat ovat oppineet englantia juuri näiden "väkivaltaisten pelien" kautta. Niissä kun on sitä seikkailun makua mukana, joka hyvin ampaisee heidät samalla oppimaan.

    • @janneylitalo8672
      @janneylitalo8672 6 лет назад +2

      jeps, allekirjoitan tenksun mielipiteen. OIS MYÖS syytä miettiä tätä kustannus puolta, mihin helvettiin ne rahat tuhlataan ? ps. tuon linkin juttun alku miesten ja naisten palkkaeroista on jo jauhoitettu.
      Koulutuksen kokonaisrahoitus hieman keskiarvon yläpuolella
      Vertailusta ilmenee myös muun muassa, että Suomi käyttää toiseksi eniten julkista rahaa koulutukseen suhteessa bruttokansantuotteeseen, opetusministeriö kertoo. Enemmän julkista rahaa koulutukseen käyttää Norja. Koulutuksen kokonaisrahoitus on Suomessa hieman OECD-maiden keskiarvon yläpuolella eli 5,7 prosenttia BKT:sta. Keskiarvo on viisi prosenttia. Opetusministeriön mukaan ero sijoituksissa selittyy sillä, että yksityisen koulutusrahoituksen määrä on Suomessa OECD-maiden pienin.
      Julkaisun tiedot koskevat vuosia 2015-2017. OECD:n vuosittainen EAG-raportti kuvaa 34 jäsenmaan ja eräiden partnerimaiden koulutuksen tilaa. Tämän vuoden raportin erityisteemana on yhdenvertaisuus.
      www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/oecdn-vertailu-koulutuksesta-hyotyvat-muita-vahemman-naiset-ja-maahanmuuttajat/804623/

    • @khatack
      @khatack 5 лет назад +4

      Vitun tyhmä kysymys. On päivän selvää että nuorten kasvatus on mämmätty aivan totaalisesti. Ei varmasti ole motia pojilla kun koko yhteiskunta yrittää tehdä heistä tyttöjä.

    • @toookkeni5980
      @toookkeni5980 Год назад

      Ikävä kyllä tämäkin kysymys on loppupeleissä poliittinen. Meidän yhteiskuntaa vastaan hyökätään jatkuvasti. Perhe-instituutio on "murroksessa". Kuinka pojasta voi kasvaa tasapainoinen ja vahva mies ilman vahvaa isä-hahmoa?

  • @pete614
    @pete614 6 лет назад +54

    Olisikohan osasyynä tämä perhearvojen tuhoaminen ja poikien mieskuvan heikentäminen jota vihervasemmistomme niin rakastaa.

    • @lilsomething8905
      @lilsomething8905 5 лет назад +6

      Ei. Vaan mieskuva on se, joka aiheuttaa syrjäytymistä. Kulttuurin mukaan pojat ja miehet ei saa itkeä eikä ilmaista tunteitaan.

    • @Sendoxmen
      @Sendoxmen 5 лет назад

      @@lilsomething8905 ei pelkästään kulttuurin

    • @lilsomething8905
      @lilsomething8905 5 лет назад

      @@Sendoxmen Niin

    • @setoste
      @setoste 5 лет назад +6

      @@lilsomething8905 "Kulttuurin mukaan pojat ja miehet ei saa itkeä eikä ilmaista tunteitaan." Paljon kuulee puhuttavan tästä, mutta luonnossa en ole törmännyt kertaakaan tällaiseen ajatteluun. Olisiko sinulla tarjota jotain konkreettista dataa tästä ilmiöstä?

    • @lilsomething8905
      @lilsomething8905 5 лет назад

      @@setoste www.terve.fi/artikkelit/miksi-mies-ei-itke
      www.ksml.fi/mielipide/kolumni/Isot-pojat-eiv%C3%A4t-viel%C3%A4k%C3%A4%C3%A4n-osaa-itke%C3%A4/596182
      Lisäksi olen kohdannut tämän ilmiön monesti irl.

  • @irmavalkeapaa5928
    @irmavalkeapaa5928 6 месяцев назад

    Kiitos paljjon, terveistä perhemalleista luopuminen,on olennainen syy nuorten pahoin vointiin.👍

  • @liisaeskelinen1909
    @liisaeskelinen1909 6 лет назад +21

    Perheiden systemaattinen hajottaminen on suurin syy lasten pahoinvointiin. Tämä on ollut tulosta harjoitetusta politiikasta, jossa on tuijotettu liikaa kaikessa päätöksenteossa tähän BKT:seen.

  • @ancientfinn3738
    @ancientfinn3738 2 года назад +2

    Pojista ei haluta liian vahvoja, sen takia ei haluta antaa liian hyvää kasvatusta ja koulutusta.

  • @Mauserixi
    @Mauserixi 5 лет назад +20

    Minkä takia nää nuorten amattilaiset on järestään vanhanliiton ukkoja? Et kuinka nää 60-luvulla nuoria olleet herrasmiehet osaa heittäytyä nykynuorten saapikkaisiin? Maailma on piirun verran muuttunu niiltä ajoilta, kun ainoo viihdyke oli soittaa sitä huilua..

    • @WareRS
      @WareRS 5 лет назад +1

      tämä juuri

    • @magkill69
      @magkill69 4 года назад +5

      koska hän on opiskellut asiaa kymmeniä vuosia ja tietää ihmisen kehityksestä enemmän kuin nuoret. kuvitellaan että nuoret tietävät miten maailmaa hallitaan ja mikä on oikeasti tärkeää. äänestämis oikeus 16v? miksi? 1/1000 lapsista kiinnostuvat politiikasta ylä-lukio ikäisinä. ihmisen aivot kehittyvät reilun 23 ikävuoden jälkeenkin vielä kunnes on tavallaan kypsä biologisesti. sama suhde lapsista ovat autistisia joiden isällä on myös asberger. kehityshäiriöstä johtuva kiintymys politiikkaan, suoltaa lapselle mitä oikeuksia hänellä on ja aivopesee lasta omaan ajatusmaailmaansa. nuoret politiikot eivät koskaan aja muuta kuin nuorille suunnattuja palveluja, koska eivät tiedä miten maailma toimii. heillä on asiat niin hyvin että voivat valittaa että heidän lukio kirjansa maksavat paljon.. ja minulla pitää olla uusi puhelin ja vaatteet ja vanhat mekko jotta pystyn ylläpitämään motivaation tässä yhteiskunnassaa. on siis ymmärrettävää miksi kokeneet ihmiset ovat vallassa. sillä vanhat ovat ehtineet oppia nuoruutensa virheistä. se on myös totta että vanhemman ihmisen on vaikea adabtoitua jatkuvasti muuttuvaan ympäristöön ja ei välttämättä nää asioita "mieslasten" silmin. mutta on heillä sentään sen verran paremmin hallinnassa se mitä lapsi tarvitsee kehittyäkseen kunnon kansalaiseksi. entiedä mitä maailmasta tulisi jos kaikki yli 35v syrjäytettäisiin johtoportaasta niin millaisia "huippuosaajia" sieltä tulisi jos siis on motivaatiota tehhdä töitä.

    • @magkill69
      @magkill69 4 года назад +3

      en ymmärrä miksi tästä on tykännyt näin moni ihminen..

    • @onnihuuskonen1250
      @onnihuuskonen1250 4 года назад +2

      Minun mielestäni mies ei voisi enempää asiaa puhua.

    • @sprinterproductionshd3061
      @sprinterproductionshd3061 4 года назад

      @@magkill69 hän on opiskellut aihetta kymmeniä vuosia ja ainut keino jonka hän osaa sanoa poikien syrjäytymisen ehkäisyyn on, että opetetaan ne tekemään väkisin asioita???
      Tämän jälkeen he keskustelivat hänen omasta "motista", että mikä saa hänet kirjoittamaan kirjoja ja soittamaan huilua? Ei jumalauta.
      Miksi tämän videon otsikko on ylipäätänsä poikien syrjäytyminen koulussa kun he eivät edes keskustelleet asiasta sen enempää?

  • @jugi_9499
    @jugi_9499 5 лет назад +5

    Ei oo motii niin ei oo motii.

  • @tunnis7us
    @tunnis7us 6 лет назад +6

    oliko jatkoa tulossa ? oli benin haastattelusta kans toinen osa jääny puuttumaan :/

  • @tapiosalminen7513
    @tapiosalminen7513 5 месяцев назад

    Voi olla, ettei ole motii.. Pojilla on muitakin ongelma niinkuin nyt tuo kiusaaminen, siis poikien keskinäiset kahnaukset.

  • @mb7050
    @mb7050 2 года назад +1

    pojille ei löydy sopivaa duunii. siitä tässä vain lopulta on kyse

  • @T12J7
    @T12J7 5 лет назад +13

    HYvä ohjelma - puhuttiin 3 minuuttia asiasta liirum laarumia ja sitten loppu aika Sinkkonen puhu vaan ittestään.

    • @mattukko
      @mattukko 4 года назад

      Joo joku intro tämä oli ennemminkin. Mutta hyvin herätti keskustelua, jokaisella tuntuu olevan aiheesta mielipide. Selvästi ajankohtainen aihe. Toivottavasti tulee jatkoa rikkaammalla sisällöllä.

  • @mattukko
    @mattukko 4 года назад +5

    Juuri väännettiin omien poikien(7v,9v) kanssa siitä, että onko pinkki tyttöjen väri. Ylipäänsä väännettiin onko olemassa tyttöjen ja poikien väriä. No itse vanhanliiton miehenä tein selväksi, että tyttöjen värejä ei miehet käytä. Meillä ei pojat saa myöskään kiljua, vain tytöt kiljuu. Tämäkin oppi on mennyt hyvin perille. Sen jälkeen mentiin hakkaamaan nyrkkeilysäkkiä. Pojat on hyviä koulussa, mutta ihmeellinen kiinnostus pinkkiin sekä luonnonsuojeluun(ilmastohysteria) on tullut. Koulu yrittää manipuloida lapsia rajusti nykyään. Terveisiä vain kaikille feministeille, että näistä pojista kasvatan miehiä!

  • @pelaaja2285
    @pelaaja2285 4 года назад +3

    Cs ja Es

  • @poison1vy
    @poison1vy 5 лет назад +5

    0:46 laitoin vaan ylös koska näytän tän lapselleni.

  • @pekkaheliste5633
    @pekkaheliste5633 5 лет назад +4

    Nuoria on n 600000 ja heistä syrjäytyneitä on n 48000 eli suhteessa pieni joukko.Peruskoulu kykenee opettamaan ja kasvattamaan 90 % nuorista yhteiskuntakelpoisiksi. Silloin pitää miettiä, mitä toimenpiteitä voidaan tehdä näille erityisryhmille, ei välttämättä tarvitse muuttaa koko koulua.Yksi vaihtoehto on kypsyysarviointi ja epäkypsät voivat aloittaa kolun vuoden myöhssä. Se tasoittaaa tehokkaasti kypsyyseroja.Toinen on tukiopetuksen lisääminen, ei yksi opettaja kykene keskittymään riittävästi ongelmatapauksiin

    • @khatack
      @khatack 5 лет назад +1

      ongelma on siinä että nämä 90% "yhteiskuntakelpoista" nuorta on täysin selkärangatonta kiukuttelevaa paskasakkia josta ei ole mihinkään. Perhearvot pitää palauttaa kunniaan, ja vanhempien oikeus lastensa ruumiilliseen kuritukseen on palautettava.

    • @pelaaja2285
      @pelaaja2285 4 года назад

      @@khatack ootko yli 50 jos oot niin en ylläty

  • @karahka2
    @karahka2 4 года назад +2

    Kiitos, oli äänet täysillä ja sain introsta paskahalvauksen

  • @saribostromos.lindroos772
    @saribostromos.lindroos772 Год назад

    😂 voiko kukaan enää ottaa todesta Jaria.
    Tutkisi tiedettä, eikä "musta tuntuu"!
    Kertoo voimakk. omaa traumaa.
    Lapsen seksuaalisuus alkaa kehittyä n 3-4v esim.