Zo leer je kinderen goed lezen en spellen: Wat zijn de meeste gemaakte fouten tijdens het lesgeven?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 сен 2024
  • Deze hele aflevering gaat over goed leren lezen en spellen op de basisschool. Ik praat hierover Shirley Snip, Maureen Grevink en Sanne de Vries. Aan de hand van de wetenschappelijke methodiek Zo leer je kinderen lezen en spellen bespreken we wat de meest gemaakte fouten in de praktijk zijn. En natuurlijk hoe je deze fouten kunt voorkomen!
    Over mijn gasten:
    Shirley Snip is leerkracht in het primair onderwijs en scholingspartner van José Schraven. Als leerkracht heeft ze ruime ervaring in de groepen 1 tot en met 8. Als scholingspartner geeft ze cursussen en workshops over de methodiek Zo leer je kinderen lezen en spellen en ondersteunt teams bij de invoering hiervan. Dit doet ze ook voor de methode Staal.
    Maureen Grevink is leerkracht en staat nu 23 jaar voor de klas in het basisonderwijs waarvan de laatste jaren in het speciaal basisonderwijs. Maureen is scholingspartner van José Schraven in de methodiek ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen’. En tevens auteur van de nieuwe Staal Spelling.
    Sanne de Vries, leerkracht basisonderwijs en werkt nu 15 jaar in het PO. Sinds 3 jaar sta ik voor groep 3 en houd zich bezig met het (technisch) leesonderwijs. Naast voor de klas staan is ze voorzitter van het leerteam Taal/lezen bij op school (basisschool de Regenboog, tuindorp). Volgt op dit moment de cursus over de methodiek.
    Check de linkjes en bronnen op Tjipcast.nl

Комментарии • 1

  • @Henri100uk
    @Henri100uk 8 месяцев назад

    Hallo daar,
    (Nu 30 december 2023 dus: prettige jaarwisseling toegewenst.)
    Vroeger was ik enkele jaren 'schoolmeester'.
    Ik ben onder de indruk van de kennis van de drie gasten!
    De opstelling in de groep, mkm-woorden, hulpkaarten, ...
    Wat ik toch wel miste: enige aandacht voor waarom (!) een kind zou willen gaan lezen.
    WAAROM wil een kind(je) leren ... bal gooien, lopen, iets.
    Daar moet je toch ook over nadenken hoe je die motivatie vasthoudt.
    Misschien onderwerp voor een nieuw filmpje.
    Mvg, Frans van Zelm