ALLE Instellingen van een Remeha CV Ketel. Perfect instellen!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Perfect Instellen van een Remeha cv ketel. In deze video loop ik alle instellingen door die er op een Remeha cv ketel zitten. Dit omdat ik ten eerste: Gas wil besparen, ten tweede: De cv ketel dan langer meegaat, ten derde: beter voor milieu, minder uitstoot en gasverbruik.
    Meestal worden cv ketels op redelijk VOL vermogen afgehangen. Of in ieder geval zijn de fabrieksinstellingen dusdanig hoog dat wanneer je bv GAS wil BESPAREN je en het vermogen en ook evt de aanvoertemperatuur prima lager kunt zetten zonder dat het ten koste gaat van het comfort. De fabrieksinstellingen waren eerder oke en alles werkte natuurlijk prima, maar veel mensen zijn goed gaan nadenken sinds de gasprijzen flink gingen stijgen. Door onder andere het vermogen te verlagen en evt de aanvoertemperatuur kan IEDEREEN gas besparen! Dat we dit niet eerder hebben gedaan!
    Er zijn 2 instellingen die in de meeste handleidingen NIET worden genoemd. En wanneer het er WEL instaat, dan zijn ze vaak precies omgedraaid. P23 is op de Avanta de instelling die het toerental van de pomp voor het cv water bepaalt. P24 het toerental van de pomp voor het Warme Water. Dit is eenvoudig te checken bij je eigen cv ketel door wanneer deze draait voor het cv gedeelte de instelling aan te passen naar een hoger getal, en dan hoor je vanzelf of de pomp harder gaat draaien. Ik heb P23 nu op 90 gezet, dit kan evt nog hoger, maar ik heb nu bij de LTV 8 graden verschil tussen de aanvoertemperatuur en de retourtemperatuur dus dat is fine. Voordat ik dit aanpaste had ik een groter temperatuurverschil.
    Ik heb door de cv ketel instellingen genoemd in deze video veel gas weten te besparen afgelopen jaar en wens iedereen veel gasverbruik-vermindering!!
    Wil je meer weten over hoe ik zelf mijn vloerverwarming verdeler heb aangepast, klik dan op de link aan het einde van deze video.

Комментарии • 14

  • @Hostaweb
    @Hostaweb 9 месяцев назад +2

    Heb toch een vraagje! Heb je handleiding gevolgd, maar ik heb een vrij grote woning met beneden vloerverwarming, aanvoer is lekker warm, ook de vloerverwarming temperatuur staat op 40 graden en geeft ook 40 aan maar toch in de keuken vind ik de keuken niet heel warm. Ik heb een pomp er tussen op snelste snelheid, of
    Moet die juist lager? Moet de pomp in de ketel ook sneller? Of waar kan ik nog zoeken. Ben het spoor bijster. Dank alvast!

    • @made_in_holland
      @made_in_holland  9 месяцев назад +2

      Hoi! Ja, waar je eens naar kunt kijken zijn de verschillende groepen op je vloerverwarmingsverdeler. Wanneer de kachel een tijdje niet heeft gedraaid en alles dus koud is dan ga je aan de slag: Zet de thermostaat aan en dan komt er warm water aangevoerd. Nu kun je mbv bv een infrarood thermometer elke groep apart gaan meten. Zo'n infrarood thermometer is enorm handig daarvoor. De aanvoer temperatuur zal bij alle groepen wel gelijk zijn, maar de retour waarschijnlijk niet. Misschien is de retour temperatuur van de groep van de keuken veel lager dan die van de andere groepen. Dan kun je de verdeler nu meer waterzijdig gaan inregelen. Dus dan draai je de groep die het eerste warmer is (net nadat je de thermostaat hebt aangezet) dan de rest van de retourleidingen een stukje dichter. Nu verdeelt het water zich meer over de andere groepen. Dit blijf je doen totdat de retour temperatuur van alle groepen ongeveer gelijk is. Het kan zijn dat een andere groep dan de keuken een veel hogere retour temperatuur heeft dan die van de keuken retour leiding, die moet je dan dichter draaien, zodat de retour temperatuur van de keuken meer omhoog gaat, warmer terug komt, vergelijkbaar met al die andere groepen. Daar zit ik aan te denken iig. Het kan dus liggen aan die instelling van de mengverdeler, of is de isolatie in de keuken een stuk minder goed dan in de rest van het huis? Of de groep van de keuken is veel langer dan die van de andere groepen, en dan moet de keukengroep dus ook meer water krijgen in vergelijking met de andere groepen. Hoop dat je hier iets aan hebt. Wanneer je zo'n infrarood thermometer hebt, kun je meer inzicht krijgen in wat de temperatuur is van alle aanvoer en retourleidingen, ook wat er weer terug gaat naar de ketel, en dan kun je ook mede bepalen of de stand van de pomp goed is of dat die iets lager kan, die zou ik op een gemiddelde stand zetten wrs. Groeten, Bart

    • @Hostaweb
      @Hostaweb 9 месяцев назад +1

      @@made_in_holland dankjewel, gaan even aan de gang! Heldere uitleg, hier komen we vast uit. Nogmaals dank!

  • @patrickb388
    @patrickb388 8 месяцев назад

    Goedendag,
    Wij hebben een remha avanta 35c ketel, echter blijft t lastig om alles goed warm te krijgen, boven bijna helemaal niet bij deze temperaturen. we hebben inmiddels al 3 zgn installateurs laten kijken, maar steeds tot ontevredenheid. klachten : duurt lang voor kamer op temperatuur is ( 2 uur ) en dan blijft boven nog koud, vloerverwarming werkt slecht ( nieuwe pomp en unit al geplaatst )
    we zijn eigenlijk al best ten einde rade wat we nog meer kunnen doen.

    • @Hostaweb
      @Hostaweb 8 месяцев назад

      Onze vloerverwarming werkt ook slecht met deze ketel. Snap er niets van. Soms lekker warm, andere dag drama

    • @patrickb388
      @patrickb388 8 месяцев назад

      @@Hostaweb ja is drama, inmiddels al 5 mensen laten kijken, maar lijkt wel of niemand meer bekwaam is, heb een thermal camera besteld om in ieder geval zelf even alle radiotoren en de vloerverwarming in te regelen. Benieuwd of dit iets helpt

    • @stefanomohabir
      @stefanomohabir 7 месяцев назад

      misschien moet je hem inregelen

    • @nihonkokusai
      @nihonkokusai 3 месяца назад

      @@stefanomohabir is je driewegklep niet defect? We hadden dat een keer was E5 en E10 was dat vervangen is opgelost

  • @AVC-Works
    @AVC-Works 6 месяцев назад

    Volgens andere video’s staat de ketel op comfort stand (p4) op 2 en 1 is eco. U zegt dat 0 de comfort stand is. Verschilt dit per bouwjaar?

  • @Rubracer12
    @Rubracer12 7 месяцев назад

    P23 en p24 is in mijn handleiding precies andersom 23 is toerental pomp (sww) en 24 staat bij toerental van de pomp (cv)

  • @theoview
    @theoview 10 месяцев назад

    Dank , vraag wat is de delta Temp. tussen de aanvoer en retour slangen van de LTV verdeler ? Hier een appartemt met een vloer verwarming in badkamer woonkamer en keuken. andere kamers radiatoren. Ook een mengverdeler met regelbaar mengverhouding, deze stond maximaal open ( installateur ) en nav jouw Ombouw video, eerst voor de helft dicht gedraaid ! De verdeler heeft ook een pomp ingesteld op constante druk. HR combi Remeha Avanta 28C bj 2008. parameter P17 op 18 ongeveer 8kW pomp P21 op Hoogstand. P1 op 75C dat , het setpoint, regelt de Remeha eTwist thermostaat, Avante T1 komt zelden boven 44C. Radiatoren zijn waterzijdig ingeregeld en stralen lekker af. HR Combi qua leeftijd en nog geen modulerende pomp, en minder efficiënt dan nieuwere HR combi's denk aan een Intergas Xtreem, geen drieweg klep en minder poespas aan board in vergelijk met de nieuwere Remeha Avanta Age. succes met jouw leerza,e kanaal!! Ohja mijn jaarverbruik rond de 550M3 . Dag Nacht 19c / 17C eTwist thermostaat. gezellig weekend ! groeten van Theo.

    • @made_in_holland
      @made_in_holland  10 месяцев назад

      Hi, Leuk Theo! Klinkt goed die instellingen, zeker wanneer het niet boven die 44C uitkomt. Aanvoer bij de LTV is op dit moment gemeten 39C en de retour 26,5C. Zeker mooi wanneer je de mengverhouding in kunt stellen, lekker zo houden en mee spelen, dat zat er bij mij niet op namelijk en lijkt mij wel beter. En je verbruikt niet veel!

  • @pgrove4223
    @pgrove4223 Месяц назад

    Wanneer rookgas niet correct zou zijn, waar kan je dat dan regelen?

    • @made_in_holland
      @made_in_holland  28 дней назад

      Beste @pgrove4223, ik weet niet waar je dat kunt regelen, ik blijf daar zelf vanaf iig :)