Peki siz bu videoyu ve Bambulab A1 Combo'yu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Düzetme : Nozül değişikliği yapmak için gösterdiğim iki cıvatayı sökmenize gerek yok. Sadece kelepçeyi açmak yeterli oluyor. Bu düzelte için izleyenlerden @koray_koru 'ya çok teşekkür ederim. 🙏
@@3DYAZICITÜRKİYEEmeğinize sağlık gerçekten çok beğendim incelememenizi ancak haftalardır aklıma takılan bir soru var. Öncelikle kendim makine modelleri tasarlamayı çok seviyorum. Bu modellerde genelden içten yanmalı motorlar gibi hareketli parça sayısı çok fazla olan modeller oluyor. Ancak bazı parçalar birbirine tam uyumlu otururken bazı parçalar ya gevşek oluyor yada çok sıkı olup kırılıyor. Evdeki yazıcım Ender 3 V3 SE. Parçaları modellerken kullandığım tolerans genelde 0.05mm Tecrübelerinize dayanarak soruyorum. Sabit bir tolerans yakalabilmek için baskılarımı nasıl almalıyım ? Önerilerinize açığım.
@@alihankose9057 Çok teşekkür ederim. Bunun için net bir şey söylemek güç. Çünkü malzemenin kalitesi (çap ve ovalite tutarlılığı), malzemenin çekme oranı ekstrüder kalibrasyonu ve hatta hava şartları bile bu kadar ince toleranslarda etkili olabiliyor. Bence ilk aşamada ekstrüder kalibrasyonuna bir bakın. Aşağıya bununla ilgili bir video linki ekleyeceğim. Daha sonra da kaliteli bir PLA ile tekrar deneme yapın. ruclips.net/video/EjXP0ZjhX10/видео.html
Videoların aşırı profesyonel ve çok bilgilendirici. Cidden bu işi çok iyi yapıyosun. Bir Bambu Studio rehberi çekebilir misin lütfen? Adam akıllı türkçe bir kaynak yok.
@ Türkçe olarak büyük bir kaynak eksikliği var. Bu açığı da ancak senin kapatabileceğini düşünüyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum umarım kısa sürede izleyebiliriz. Başarılarının devamını dilerim ❤️
Elinize sağlık, yine mükemmel bir iş çıkmış. P1s ve A1 Combo kullanıyorum. A1 Combo sessizliği ve AMS Lite performansı için baskılarda ilk tercihim oluyor. Müsadenizle ufak bir düzeltme yapayım nozzle değiştirmek için vidalara dokunmuyoruz. Sadece kelepçeleri çıkartmak yeterli :) Noozle değiştirme, sıkışan filament çözümlerinde A1 de herşey 2-3 dk. olması sevdiğim özelliklerinden.
Çok teşekkür ederim. A1 sessizliği sayesinde gece baskılarında benim için de çok kullanışlı oldu. Düzelmeyi okuyunca koşarak yazıcının yanına gittim ve evet vidalara dokunmadan hemen nozülü söktüm 😄 Bazen direkt atlıyorum böyle şeylere oraya öyle ufak bir parça iki vidayla takıldıysa kesin sökülmeli gibi geliyor 😄Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu bilgiyi yorum olarak ekleyeceğim.
3 месяца назад+9
Ellerine ağzına sağlık AMS sisteminin tek bir artısı var 4kg lık bir baskı alacaksan filament değişimi yapmadan otomatik olarak 4 kg kullanabiliyoruz. veya benim yaptığım gibi artık filamentleri (az kalmış) filamentleri sonuna kadar kullanmamıza yarıyor.
Böyle küçük parçalara hız testi yaparken çok fark görmemeniz normal çünkü ivme yeterince yüksek olmazsa baskı kafası hedef hızınıza ulaşamaz. Seyahat hızı yerine, plastik akış hızına baksanız daha doğru çıkarımlar elde edebilirsiniz
Haklısınız, ben de dilim döndüğünce bunu anlatmaya çalıştım. Genelde izleyiciler hız etkilerini daha detaylı modeller üzerinde görmek istiyor diye testleri bu gibi modeller üzerinde yapıyorum ama sizin dediğiniz açıklamaları da belirtiyorum.
Bambu studio ile ilgili detaylı kullanim videosu yapmayı duşunurmusunuz. Genel kalite ayarlarinda kullaniyorum a1 comboyu fakat bazi baskilarda ince ayar yapmak gerekiyor. Bambu studio videosu gelirse cok iyi olur iyi baskilar.
Hocam siparişi verdim bakalım. Israf cok oldugundan Combo paketini tercih etmedim. Anycubic Mega Zero ile baslamistim. Çok memnundum aslında fakat gerek hiz olarak çok yavaş kalması gerekse sürekli tabla ayarı yapmak yoruyordu. A1'i yıllarca kullanırım diye düşünüyorum.
Yazıcınız şimdiden hayırlı olsun öyleyse, güzel günlerde kullanın. Evet renkli baskı şart değilse bence de çok fazla malzeme israf oluyor. Bence yıllarca kullanırsınız, benim de niyetim o yönde.
Vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bence yorumlarda belirtilen kullanıcı tecrübeleri en az incelemeler kadar değerli oluyor.
Hocam sizce çok renkli bu tarz bir yazıcı mı alınmalı yoksa SLA tip tek renk mi ? Yani ikisini kıyaslarsak avantaj dezavantajları nedir ? Son olarak SLA yazıcı baskısını boyamak ile bambulabdan direkt renkli çıkarılan ürün arasında gözle görülür bir kalite farkı olur mu ?
Öncelikle emeğinize sağlık kesinlikle eğitici bir içerik teşekkür ederim. yakın zamanda benimde bir yazıcı tedariğim olucak sanırım fakat aklıma takılan soru şu tarayıcı bağlanabiliyor mu yada bir numuneden parça imal etmek istersek nasıl olabilir örneğin mekanik veya otomotiv parçaları
Hazırladığımız baskıyı uzaktan başlatma seçeneği yok diye biliyorum. Ben biraz uğraştım bulamadım. Sadece online kütüphanede bulunan modelleri yazdırabiliyoruz.
Hayır böyle bir özellik var Bambu Studio'nun sağ üst köşesinden ''plakayı yazdır'' diyerek yazıcınıza modeli direkt uzaktan gönderip baskıyı başlatabilirsiniz. Gördüğünüz baskıların neredeyse tamamı bu şekilde yapıldı. Ancak Bambu studio'ya üye girişi yapmadıysanız yazıcınızı ekranda göremiyor olabilirsiniz.
abi şunu sorucam ben dilimleme olaram fdm yazıcı için creality print i kullanıyorum ama bazı modelleri basabilmek için tamir etmesi gerekiyor programın (repair) ama tamir ya hiç yapamıyo yada normalden çok çok daha yavaş yapıyor bunun sebebi ney
Tamamen model üzerindeki bozukluklarla alakalı Bazen parçalar üst üste biniyor veya belli noktalarda boşluklar kalıyor. Modeli onarmak için 3D Builder programını kullanmayı deneyebilirsiniz. Program ücretsiz. Modeli içeri atın zaten hata varsa direk onarılsın mı diye soracak. Belki daha hızlı yapabilir.
elinize ağzınıza sağlık, creality ender 3 s1 kullanıyorum kalibrasyon olsun herhangi bir ayarı olsun cinnet geçirtecek oluyor bazen şu cihazı gördükten sonra şuna geçsem ruh sağlığım düzelecek gibi hissediyorum :D
Merhaba, ben de ender 3 s1 kullanıyorum aylardır ve model baskıları alıp boyuyorum. Çoğu zaman bir hata çıkıyor o yüzden ben de artık sabrımı kaybetmeye başladım. siz bambulaba geçtiniz mi? geçtiyseniz tecrübeniz ne oldu? P1S ile A1 arasında kaldım, aslında sadece PLA+ basıyorum
Merhaba, ben 3dteknomarket'ten aldım ve inanılmaz memnun kaldım. tofaş'tan mercedes'e geçmiş gibi hissediyorum. uzun süredir baskı alıyorum, 1 tane dahi hatalı baskı çıkmadı daha. kalite olarak da çok üst düzey baskılar veriyor. Özellikle tüm ayarlarının otomatik olması mükemmel, katman izleri çok az.
Merhaba bilgilendirmeniz için çok teşekkürler aslında kafamda lab a1 vardı ama türk işi olmuşken özellikli olsun diye combo düşünmüştüm ama zamandan ve malzemeden kayıp çokmuş zaten kafamda planladıklarım renksiz malzemeler o yüzden combo ya gerek yok genede sizden de bilgi alayım creality k1 veya k1c mi flashforge 5m pro mu yoksa standart bambu lab a 1 mi şimdiden teşekkürler
Merhaba, rica ederim. Hobi amaçlı kullanacaksanız veya genelde PLA PETG filamentle çalışacaksanız A1 iyidir. Tüm modellerin içinde en iyi baskı kalitesi onda. Ancak ABS veya ASA gibi filamentler kullanacaksanız kapalı kasa yazıcılar daha iyi sonuç verir. Ben olsam diğer modellerin içinde K1C yi tercih ederdim.
Şu sorunlu olup toplattırılan modeller şuan indirime girmiş durumda elden çıksın diye. Bu kusurlu modellerin versiyon numarasını paylaşırsanız iyi olur. En azından sırunlu yazıcıyı almamış oluruz
Merhaba manuel değişim çoğu cihazda kolayca yapılabiliyor, bu nozzle'ın ucu kendi temizlediği için daha rahattır, temelde çoğu yazıcıda slicer üzerinden ayarlıyorsunuz, ( PrusaSlicer ve Orca Slicer'da da aynı mantık) preview kısmında değişim yapmak istediğiniz katmanlara gelin sağ klik yapınca Add Pause seçeneği çıkıyor, yazıcı durunca yeni filamenti ekleyip devam edebilirsiniz. Değişim bitince baskı hemen başlamadığı için bazen biraz filament akar onu almak için elinizi tablaya uzatmamaya dikkat edin.
Merhaba, standart filamentleri de kullanabilirsiniz ancak yüksek hızlı baskılar için akış oranı yüksek Hyper Speed gibi filamentleri kullanmanız daha iyi olur. 150-200mm/sn hızlar için her filament kullanılabilir.
Ellerinize sağlık. A1'i 10 gündür kullanıyorum ve gayet memnunum. Ama benden daha memnun bir arkadaş var, o da v3 ke... A1 geldiğinden beri hiç çalışmadı.
V3 KE 'den farkları ne ki hocam ondan baskı almıyorsunuz? Ayrıca fiyat farkı göz ardı etmek güç. Fiyat performans olarak KE iyi olabilir. Tabi maddiyat neye yeterse haliyle ondan alınan verim de illa artacaktir. Kapalı kasa olmaması kötü bunun da
@@volkan628kapalı kasa niye olsun? Kapalı kasa olunca adı da P1S oluyor ve fiyatı da ona göre artıyor zaten. Bu kartezyen yazıcılara rakip bir ürün. Ams lite almazsanız da gayet rakabetçi bir fiyatı var.
Selamlar yazıcılar hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok maket tarzında karışık ürünler çıkartıo bunları pazarlayabilmem için hangi yazıcıyı almam gerekiyor
Merhaba, bu yazıcı fiyatı da göz önüne alındığında giriş seviyesi için alınabilecek en iyi yazıcılardan biridir. Bir çok ayarı da otomatik gerçekleştirdiği için öğrenme süreciniz daha hızlı olur.
Ağzına sağlık abim,fdm tio yazıcı alıcam ama iki seçenek arasında kaldım bambu lab a1 mi ? Yoksa creality enderv3 mü ? Baskı kalitesi,yedek parça hangisindaha iyi yorumunu merak ediyorum! Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Bence ikisi de güzel yazıcılar ama A1'in baskı kalitesi ve sessizliği V3'ün 1 adım önünde. İki markanın da güvenilir distribütörleri var yedek parça sıkıntısı olmaz. Olmayan bir parça da kısa süre içinde tedarik edilir.
Hepsi güzel cihazlar ama farklı özelliklere sahipler. Eğer ABS ASA gibi malzemeler kullanacaksanız listedeki tek seçenek K1. Büyük baskı alanı için yine tek seçenek V3 Plus. Üçü arasında en iyi yüzey kalitesi sağlayan ise A1. Ben hepsini tavsiye ederim önemli olan yazıcıdan beklentiniz ve kullanım amacınız.
A1 ile p1s modelleri arasında kaldım, ams sistemine ihitiyacım yok. Abs ve petg filamentleride kullanmayı düşünüyorum. Ufaktan ticarete atılmayı planlıyorum. Ürünün bir çok açıklamasında abs önerilmiyor deniliyordu ama siz güzel bir sonuç almışsınız ne önerirsiniz
Merhaba alıp kendi çapımda üretim yapıp ek bir gelir elde ermek hemde boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum ama kullanımı hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilir beni nasıl yönlendirebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, kanalda biraz vakit geçirirseniz sizin için faydalı olur. Bambu aynı dilimleme yazılımını kullanmıyor ama hazırladığım Cura dersleri size bir dilimleme yazılımının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılacağı hakkında fikir verir. Zaten olayın en önemli noktası da dilimleme yazılımını kullanabilmektir. Onun haricinde farklı nozzle ölçülerinin baskıya etkileri veya 3D baskılar nasıl pürüzsüz hale getirilir gibi içerikler de size hem baskı hem de baskı sonrası işlemler hakkında bilgi verecektir. ruclips.net/video/Mo7oh6VUoWs/видео.html ruclips.net/video/SYknHKfb_ao/видео.html ruclips.net/video/61Sol5cMmwM/видео.html
Merhaba hocam, A1 ile sadece PLA ve PETG basabiliyoruz diye biiyordum ama siz ABS ile baski almissiniz, bu nasil oluyor hocam ? yaziciya zarar vermez mi ?
Öncelikle inceleme için teşekkür ederim. Yerinde ve bilgilendirici bir video olmuş. Aynı cihazı bir hafta önce aldım (combosuz) bambu studioyu öğrenmeye çalışıyorum pek istediğim gibi kaliteli baskılar alamıyorum veya beceremiyorum. Siz ve kullanan arkadaşlarım nozzle ayarı,hız,destek,dolgu,kalite vb. ayarları hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim hepinize keyifli baskılar dilerim ❤️ (creality filament kullanıyorum)
Rica ederim, yazıcınızı güzel günlerde kullanın. Creality'nin hangi filamentini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama hız için üretilen Hyper serisini kullanmanızı tavsiye ederim. Ben genelde standart ayarlara çok az müdahale ediyorum. Dış duvarı 65, iç duvarı 100, dolgu veya destek hızlarına 150mm/sn hız verip, filament için baskı sıcaklığını 220, tablayı 60-65 derece yaparsanız çok yüksek ihtimalle güzel baskılar elde edersiniz. Elbette farklı modellere göre farklı ayarlar denenebilir. Benim söylediğim kaliteli bir yüzey istediğimde uyguladığım ayarlardır.
@@3DYAZICITÜRKİYE Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz. ❤️😇 İlk fırsatta dediğiniz ayarları kullanarak baskı denemesi yapacağım ve sonuçlarını size ileteceğim. Creality CR series PLA filament kullanıyorum. Filamentler hakkında pek bir bilgim yok bilindik bir marka diye bu filamenti satın aldım. Önerebileceğiniz f/p filamentler varsa denemek isterim. Yaptığınız ve yapacağınız işlerde başarılar dilerim.🫶
@@orcunerdemir Rica ederim, güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim. CR serisi de iyidir ancak akış oranından kaynaklı çok yüksek hızlara çıkmamak gerekir. Benim dediğim hızlarda problem yaşamazsınız. Eğer akış yetersiz gelirse 225-230 derecelerde de deneme yapabilirsiniz. Daha yüksek hızlar için ise Creality Hyper, CCF Hyper, Esun veya Beta High Speed filamentleri deneyebilirsiniz.
Ben ilk benchy test baskısını ayarlara bakmadan aldım ve farkettim ki bambu studio nozzle sıcaklığını default 240'a ayarlamış. Bu yüzden de düzgün baskı alamadım. Kullandığım filament (Porima standart PLA) 200-205 derecede standart hız ayarında sağlıklı sonuç verdi.
@@3DYAZICITÜRKİYE Tekrardan teşekkür ederim dediğiniz ayarları uyguladım ve cidden gözle görülür bir fark oluştu. Nozzle sıcaklığını 220 ve 225 olarak iki ayrı baskı denedim dediğiniz ayarlarda 225 ipliklenme yaptı ama 220 de sorunsuz bir iş çıkardı. Dediğiniz gibi hızlı baskı için oek elverişli bir filament değil bir sonraki denememde sayenizde hyper serisi ile hızlı baskılar deneyeceğim.❤️😇
İnceleme için teşekkür ederim güzel bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık.Aslında K1 alacaktım sonra bambu lab bambu lab dedikleri ne olsa gerek dedim.Bir baktım kendimi bambu lab a1 combo almış olarak buldum.Yazıcı yalnız çok geç geliyor ön siparişle aldım benim ki 25 günü buldu gelmesi.Benim gibi daha önce 3d yazıcı almış ve kullanmayı becerememiş biri bile bu yazıcıyı çok rahat kullanıp güzel baskılar alabiliyor.Arayüz çok kolay, aynı şekilde bambustudio yazılımıda kullanması çok kolay.Eğer ilk defa 3d yazıcı alacaksanız ve hiç bir bilginiz yoksa daha iyisi çıkana kadar kesinlikle bambu lab a1 almanızı tavsiye ederim.
Rica ederim, asıl vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Kesinlikle kullanımı kolay ve rahat bir cihaz. Maalesef Bambu talebe yetişemediği için ürün sürekli ön siparişe açık oluyor, stoktan gönderimler çok kısa sürüyor. Yazıcınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
merhaba. bu cihaz ile abs filament işlemek kapalı ortam şartlarında zor mu? creality k1 ile arasında kaldım 20.000 tl gibi de bi bütçe ayırmayı düşünüyorum tavsiyeniz ne olur
ABS nin yaydığı kimyasal bir koku var hava gibi fakat içerisinde pütürcükler olduğunu hayal edin tortuluda denebilir ve solunum yapmamanız gerekiyor o yazıcı çalışıyorken bu yüzden kapalı yazıcı almanızı hatta içerisinde filtre olmasına dikkat etmenizi öneririm bası bitse bile içerisinde hala tortular olabiliyor o filtre tortuları tutuyor bazı modellerde filtre olmayabilir.
Guzel kardesim tek tek her aleti incelemişsinde,sallıyorum 2024 un en iyileri,hobi icin en iyiler vs diye karsılastırma yapmazsan ne anlıcazki biz bundan.hepsi iyi işte boyle bakarsak
Üstadım videonuzu izledim gerçekten emeğinize sağlık,harika olmuş❤❤❤. Bende de aynı cihaz var ve ABS basmak istiyorum acaba ABS baskı ayarlarınızı paylaşmanız mümkün mü? Yoksa hiç değişklik yapmadan bambustudio'daki hazır ayarlar ile mi bastınız?
Hocam, ABS baskı PLA ve TPU ya göre daha fazla nozzle(230-250) ve tabla sıcaklığı (>90) gerektiriyor. Birde filamentin yavas ve stabil sekilde sogumasi icin "enclosure" kullanmak ve fan hizini dusurmek faydali olur. Gordugum kadariyla bu makinada enclosure mevcut degil, sıcakligi stabil tutabilmek icin bir cozum yolu aramak lazim.
çok renkli basınca ağız kısmını temizlemek için sanırım boş yere o renkteki flamenti başka bir yerde kullanıp kule gibi birşey yaparak ağızını temizliyor böylede flament boşa gitmiş olmuyor mu? bu kule gibi olan şey tekrardan kullanılabiliyor mu yoksa direkt çöp mü oluyor?
genelde çöp oluyor ama bazı kişiler o kule kısmı ile de figür yapabiliyor. yani kule değil de orada rengarenk bir figür olduğunu hayal edin. Tabi bu filament kullanımını biraz daha arttırıyor
@@3DYAZICITÜRKİYE usta peki Manuel filement değiştirmek 3d yazici da sorun çıkarır mı mesela 4 renkli bir baskı da sürekli Manuel değiştirmem gerekecek.
@@3DYAZICITÜRKİYE ben satın alınabilinecek hiçbir bağlantı bulamadım. hatta yurtdışı bağlantısı bile yoktu. siz yazınca bir tane filamentmarketim isminde bir yerde bulabildim. Muhtemelen bu üründe combo sipariş veirlip ams modülü alınmayan bir ams lite. sizin gösterebeleceğiniz bir link varsa memnuniyetle incelemeye takibe almaya hazırım
Arada kalmaya hiç gerek yok bu işin ticareti yapılacak ve özellikle endüstriyel filament çeşitleri kullanılacaksa X1 Carbon doğru tercih olur. Ama PLA kullanıp dekoratif ürünler, figürler basılacaksa X1C'ye o kadar para vermeye gerek yok A1 fazlasıyla yeterli olur.
Bambu'nun kendi filamentleri güzel ama oldukça pahalı. Onun yerine Crelity Hyper, CCF Hyper, Esun veye Beta High Speed filamentleri de tercih edebilirsiniz ben bu markaların hepsini kullanıyorum, memnunum.
@@3DYAZICITÜRKİYE cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. şuanda Uzy Premium serisini kullanıyorum ama onlarda renk çeşidi pek yok. Microzey Hyper Speed serisini denemeyi düşünüyorum, bu markayı tavsiye eder misiniz peki ? Tekrar teşekkürler.
@@3DYAZICITÜRKİYE kaçıncı dk da gösteriyorsunuz hocam ve abs baskı için yazıcının açık olmaması olduğunu belirtiyorlar aksi takdirde istenen çıkmıyormuş
1 aydır sorunsuz kullandığım 3D yazıcım, son baskıdan sonra problem çıkarmaya başladı. Nozzle, baskıya çarpıyor ve baskının tabladan çıkmasına neden oluyor. Sorunu çözmek için yazıcıyı 3-4 kez sıfırladım ve konumunu değiştirdim, ama hiçbir şey düzelmedi. Şu an düzgün baskı alabilmek için yazıcının hızını %50'ye düşürmek zorundayım. Anlam veremediğim şey, 1 ay boyunca hiçbir sorun yaşamazken bu hataların birden ortaya çıkması. Bu problemler başlamadan önce sorunsuz şekilde baskısını aldığım bir ürünü tekrar basmayı denedim, fakat aynı sorun devam etti. Bu yüzden sorunun baskıdan değil, yazıcıdan kaynaklandığını anladım. Benzer bir sorun yaşayan ve çözüm bulabilen biri varsa, lütfen yorumlarda benimle iletişime geçsin. Yazıcımı kullanmaktan artık soğudum.
Aynı sorunu bende yaşıyordum, ortam sıcaklığının değişmesi, odada kapı sürekli açıp kapanıyorsa vs. rüzgardan dolayı çok fazla problem oluşabiliyor. Yazıcı açık kasa olduğundan dolayı böyle sorunlar yaşamak normal diye düşünüyorum. Çözüm olarak ben porima'nın tabla yapıştırıcı spreyini kullanarak çözdüm gerçekten muazzam bir ürün kullanmaya başladığımdan beri 1 adet bile hatalı baskı almadım hepsi tablaya sıkı bir şekilde yapıştı.
ABS açık kasa yazıcılar için çok uygun değil. Basılırmı basılır ben de baskı alıyorum ama kapalı kasa yazıcılarda daha iyi sonuç alınır. Karbon katkılı filamentler için ise nozzle değişikliği yeterli olur. Sertleştirilmiş nozzle işi çözer.
Ben genelde günlük kullanımlarımda standart profil ayarlarında sadece hız ayarlarını değiştiriyorum. İyi bir yüzey kalitesi için dış duvarı 65, iç duvarı 100 diğer hızları ise 150-200mm/sn olarak ayarlıyorum.
Ücretsiz bir 3D görüntüleme ve düzenleme programı olan 3D Builder ile yapmıştım. Siz sadece ölçü giriyorsunuz şekil otomatik çıkıyor. Sonrasında zaten 3D yazıcı ile baskı aldım.
@@sefamertyilmaz5866 Maalesef, yıllar önce yaptığım bir parçaydı. Bu arada onun arkasında ayna var yani kutu gibi bir şey modellemedim. Kağıt gibi ince bir model basıp Arkadaki aynalara bantladım. Program çok kolay ve Türkçe bu arada istediğiniz ölçüde anında yapabilirsiniz.
abi ben 3d yazıcı ile ürünler üretip satmak istiyorum sence mantıklı bi iş mi? Her şeyi basmak yerine belli bir hedef kitleye ürün üretmek istiyorum güzelce paketleyip brandingini vs yapıp
Çoklu renk çıktı alma olayı filament sarfiyatının saçmalığından dolayı malesef kullanılabilir ve rantabıl değil. Çok fazla sayıda basma imkanınız da yok 25x25 kaç tane model konulabilir :D Daha beklediğim teknoloji henüz ev kullanıcılarına sunulmadı. O gelince ne mükemmel baskı almak sorun olacak ne de renkli baskı almak...
Bence bambu lab bu çıkan çöp flamentler için bi makine üretip koyup içerisine sizin tartıta tarttığınız gibi bir kase gibi olabilir altında delik olacak şekilde azar azar yaptığı makineye koyarak ince flament haline getirip sonrasında da boş makaraya sararak geridönüş yapılabilecek şekilde birşey üretebilir hem doğayı korumuş hem cebimizi korumuş hemde boşa çıkan plastikleri atmamış oluruz ayrıca ürettiği makineyi sadece bambu lab değil başka marka yazılılar kullananların alacağınıda düşünüyorum.
Fikir çok mantıklı ancak tahminimce maliyeti yüksek olacağı için firmalar buna pek yanaşmayacaktır. Granül pla ile bile üretim yapan makinalar şu anda verim alınamadığı için piyasada yer bulamıyor. Bence bu dönüşüm masaüstü cihazlardan önce endüstriyel tip makinalarda olacak.
@@3DYAZICITÜRKİYE Kargolar aslında çok pahalı olmasa elimizde biriktirip toplu şekilde firmalara kargo da yapabiliriz kilo şeklinde alabilirler bence ama gel gelelim kargo pahalı belki büyük şehirlere ileride çöp konteynırlarının yanına otomatlar da getirebilir de avrupa da yok çok hayal kuruyoruz galiba
@@C4NTV Erimiş filamenti tekrar filamente çevirmek yerine granül pla ile baskı alabilen yazıcılar geliştirilirse çok büyük 1 verimlilik artışı katedilir çünkü filamentlerin makaraya sarılması ve sadece 1 kilogramlık ürün için çok fazla paketleme ihtiyacı olması en baştan verimsiz bir sistem son kullanıcıya pratikliği haricinde.
@3DYAZICITÜRKİYE Güzel bir cihaz arıyordum zaten hocam sizin incelemenizi izledim sonra dedimki aradığım bebek bu makina işte. Herşey otomatik uzaktan takip vs vs fiyatıda fena değil combo olan kısmına ihtiyacım yok zaten cihazın kendisi yeterli gelecek bana:)
Diyelim hocam 1.2 güne spariş vericem eldeki cihazı satıp. Combo kısmı bu aşamada çok gerekli değil gibi bencede baskı zamanını ciddi arttırıyor ve epey flament i heba ediyor.
@ugurocak8741 Özellikle boyama ile uğraşılamayacak ince detaylar varsa veya renkli baskı olmadan olmuyorsa tamam ama onun harici mevcut haliyle AMS gereksiz pahali. Farklı ticari durumlar olur veya destek filamentleri kullanılacaktır o ayrı.
@@3DYAZICITÜRKİYE aslında 1 yıl kadar oldu ender 3 v2 neo almıştım.. tabi bu konulara çok yabancı olduğum için en iyi makine ender 3 sanıyordum. aldıktan 1-2 ay sonra flsun diye bir modeli gördüm.. dedim noluyo sonra baktım bir sürü marka model varmış :/ bambulab i sevmeme etken olan şeyler oda da premium görüntülü bir makine, hızlı, stabil, güvenilir ve makerworld gibi bir siteye sahip olması ve dilimleyicisinin bu site ile inanılmaz uyumlu olması tam bir apple ürünü gibi. tabi dilimleyiciye çok hakim olmadığım için çok sıkıntı yaşıyorum.. bambulab biraz indir bas gibi sorunsuz duruyo sitesinde presetler halinde indirebiliyorsun.. bu ürün a1 de denenmiş bu şekilde sorunsuz baskı alıyosun al bu hazır ayarlar ile bas gibi bir durumu var.. benim gibi dilimleyiciden anlamayanlar için muazzam.
Merhaba, hobi için kullanılacaksa bu cihaz güzel. Daha büyük baskı alanı için Ender3 V3 Plus ta olabilir. Ama ASA ABS baskı da alırım dersen K1C veya Flashforge Adventurer 5M pro yu da tercih edebilirsin.
Ben şahsen Yurt dışı videolarını izledikten sonra vaz geçtim.Dikkatli olun sonradan pişman olmayın.Ben şahsen Creality K1C Aldım.ilerleyen senelerde bolon patlayacak.....
K1C de çok güzel yazıcıdır, güzel günlerde kullanın. İzlediğiniz videolardan örnek bir link gönderebilir misiniz? Hem ben hem de yorumları okuyan izleyiciler için faydalı olur. Çünkü bu yazıcı ilk çıktığında baya sorunluydu acaba videoda onlardan mı bahsediliyor yoksa benim fark etmediğim başka sorunlarımı var merak ettim.
Peki siz bu videoyu ve Bambulab A1 Combo'yu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
Düzetme : Nozül değişikliği yapmak için gösterdiğim iki cıvatayı sökmenize gerek yok. Sadece kelepçeyi açmak yeterli oluyor. Bu düzelte için izleyenlerden @koray_koru 'ya çok teşekkür ederim. 🙏
Ne zamandır bu yazıcının düzgün bir incelemesini çeken bir kanal arıyordum. Sizi görünce direk videoyu açtım. Güzel bir incelemele olduğuna eminim.
Umarım beğenmişsinizdir. İzledikten sonra da düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
@@3DYAZICITÜRKİYEEmeğinize sağlık gerçekten çok beğendim incelememenizi ancak haftalardır aklıma takılan bir soru var. Öncelikle kendim makine modelleri tasarlamayı çok seviyorum. Bu modellerde genelden içten yanmalı motorlar gibi hareketli parça sayısı çok fazla olan modeller oluyor. Ancak bazı parçalar birbirine tam uyumlu otururken bazı parçalar ya gevşek oluyor yada çok sıkı olup kırılıyor. Evdeki yazıcım Ender 3 V3 SE. Parçaları modellerken kullandığım tolerans genelde 0.05mm Tecrübelerinize dayanarak soruyorum. Sabit bir tolerans yakalabilmek için baskılarımı nasıl almalıyım ? Önerilerinize açığım.
@@alihankose9057 Çok teşekkür ederim. Bunun için net bir şey söylemek güç. Çünkü malzemenin kalitesi (çap ve ovalite tutarlılığı), malzemenin çekme oranı ekstrüder kalibrasyonu ve hatta hava şartları bile bu kadar ince toleranslarda etkili olabiliyor. Bence ilk aşamada ekstrüder kalibrasyonuna bir bakın. Aşağıya bununla ilgili bir video linki ekleyeceğim. Daha sonra da kaliteli bir PLA ile tekrar deneme yapın.
ruclips.net/video/EjXP0ZjhX10/видео.html
Aldım, memnunum.. 3 aydır kullanıyorum.
yazılımı harika, sonuçlar çok iyi.
Uzaras filament, 29 derece odada sıkıntılı..
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Neptune 4 pro'dan bambu a1 comboya geçtim resmen göğe yükseldim ruhum hafifledi öyle bir cihaz işte
4 Pro da güzel bir cihazdı ancak ben de A1'in özelliklerinin çok daha üstün olduğunu düşünüyorum.
Hocam bu kafar beğenme sebebiniz sorumsuz olması mı?
A1 Minim var ve şuan mutluyuz. Güzel videonuz için teşekkürler.
Rica ederim. Ben de mutluyum A1 Mini'yle :) A1 ile beraber incelemeye başladım çok hoşuma gitti. Yakında videosunu yayınlayacağım.
Videoların aşırı profesyonel ve çok bilgilendirici. Cidden bu işi çok iyi yapıyosun. Bir Bambu Studio rehberi çekebilir misin lütfen? Adam akıllı türkçe bir kaynak yok.
Teşekkür ederim, talepleriniz benim için önemli, böyle bir içerik daha önce Cura için hazırlamıştım elbette Bambu Studio için de yapabilirim.
@ Türkçe olarak büyük bir kaynak eksikliği var. Bu açığı da ancak senin kapatabileceğini düşünüyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum umarım kısa sürede izleyebiliriz. Başarılarının devamını dilerim ❤️
@@oktaycan9982 Teşekkür ederim, faydalı bir içerik üretmek için elimden geleni yaparım 👍
Elinize sağlık, yine mükemmel bir iş çıkmış. P1s ve A1 Combo kullanıyorum. A1 Combo sessizliği ve AMS Lite performansı için baskılarda ilk tercihim oluyor. Müsadenizle ufak bir düzeltme yapayım nozzle değiştirmek için vidalara dokunmuyoruz. Sadece kelepçeleri çıkartmak yeterli :) Noozle değiştirme, sıkışan filament çözümlerinde A1 de herşey 2-3 dk. olması sevdiğim özelliklerinden.
Çok teşekkür ederim. A1 sessizliği sayesinde gece baskılarında benim için de çok kullanışlı oldu. Düzelmeyi okuyunca koşarak yazıcının yanına gittim ve evet vidalara dokunmadan hemen nozülü söktüm 😄 Bazen direkt atlıyorum böyle şeylere oraya öyle ufak bir parça iki vidayla takıldıysa kesin sökülmeli gibi geliyor 😄Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu bilgiyi yorum olarak ekleyeceğim.
Ellerine ağzına sağlık AMS sisteminin tek bir artısı var 4kg lık bir baskı alacaksan filament değişimi yapmadan otomatik olarak 4 kg kullanabiliyoruz. veya benim yaptığım gibi artık filamentleri (az kalmış) filamentleri sonuna kadar kullanmamıza yarıyor.
Teşekkür ederim abi. Evet özellikle uzun süreli baskılarda bu özellik avantaj sağlıyor.
Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Nasipse alacağım bir tane.
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Şimdiden hayırlı olsun yazıcınız, güzel günlerde kullanın.
Böyle küçük parçalara hız testi yaparken çok fark görmemeniz normal çünkü ivme yeterince yüksek olmazsa baskı kafası hedef hızınıza ulaşamaz.
Seyahat hızı yerine, plastik akış hızına baksanız daha doğru çıkarımlar elde edebilirsiniz
Haklısınız, ben de dilim döndüğünce bunu anlatmaya çalıştım. Genelde izleyiciler hız etkilerini daha detaylı modeller üzerinde görmek istiyor diye testleri bu gibi modeller üzerinde yapıyorum ama sizin dediğiniz açıklamaları da belirtiyorum.
Bambu studio ile ilgili detaylı kullanim videosu yapmayı duşunurmusunuz. Genel kalite ayarlarinda kullaniyorum a1 comboyu fakat bazi baskilarda ince ayar yapmak gerekiyor. Bambu studio videosu gelirse cok iyi olur iyi baskilar.
Merhaba, elbette olabilir, taleplerinizi dikkate alıyorum.
Hocam siparişi verdim bakalım. Israf cok oldugundan Combo paketini tercih etmedim. Anycubic Mega Zero ile baslamistim. Çok memnundum aslında fakat gerek hiz olarak çok yavaş kalması gerekse sürekli tabla ayarı yapmak yoruyordu. A1'i yıllarca kullanırım diye düşünüyorum.
Yazıcınız şimdiden hayırlı olsun öyleyse, güzel günlerde kullanın. Evet renkli baskı şart değilse bence de çok fazla malzeme israf oluyor. Bence yıllarca kullanırsınız, benim de niyetim o yönde.
bir iş bu kadar mı iyi yapılır emeğinize sağlık
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim 🙏
Elinize sağlık, mükemmel bir inceleme olmuş,
👍
Çok teşekkür ederim 🙏
Merhaba artillery x3 plus'ın inceleme videosunuda çekebilirmisin
Merhaba, şu anda planlarımda yer almıyor ancak taleplerinizi dikkate alıyorum.
creality ender3v2 , s1 , c10 smart pro, v3 se , k1 , c4 kullaniyoruz. Renkli icin bambu a1 combo aldik. Evet parcasi falan pahali ama gerçekten oldukca kaliteli. Mukemmel baski aliniyor. Titresim kalibrasyonu ve en önemlisi flow sensörü olmasi harika. Filamentten filamente yogunluk cok degisiyor cunku.
Vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bence yorumlarda belirtilen kullanıcı tecrübeleri en az incelemeler kadar değerli oluyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ne demek biz tesekkur ederiz objektif , degerli incelemeleriniz için.
@@muratkasapoglu1469 Rica ederim, beğenmenize sevindim 🙏
Murat hocam sizi tavsiyeniz nedir V3 PLUS mı A1 mi
@@baycuozdener8800 V3 plus almadim hocam acikcasi bir tecrubem yok. Bu biraz alinacak baskinin boyutlariyla da ilgili tabi.
Hocam sizce çok renkli bu tarz bir yazıcı mı alınmalı yoksa SLA tip tek renk mi ? Yani ikisini kıyaslarsak avantaj dezavantajları nedir ? Son olarak SLA yazıcı baskısını boyamak ile bambulabdan direkt renkli çıkarılan ürün arasında gözle görülür bir kalite farkı olur mu ?
Çok güzel bir yazıcı aynı zamanda bir onun kadar güzel bir inceleme.
Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Öncelikle emeğinize sağlık kesinlikle eğitici bir içerik teşekkür ederim. yakın zamanda benimde bir yazıcı tedariğim olucak sanırım
fakat aklıma takılan soru şu tarayıcı bağlanabiliyor mu yada bir numuneden parça imal etmek istersek nasıl olabilir örneğin mekanik veya otomotiv parçaları
Atık flementler çöp mü yoksa geri gönüşüm yapılabilir mi
tpu baskı rehberi güzel bir video olurdu.
İlerleyen zamanlarda olabilir, taleplerinizi dikkate alıyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE özellikle k1 max ile iyi olurdu , ipliklenme, extrudar tıkanması
k1 max ile bambu karşılaştırması (yüzey ve detay, sağlamlık) testi gelirmi, aynı filament ile
Hazırladığımız baskıyı uzaktan başlatma seçeneği yok diye biliyorum. Ben biraz uğraştım bulamadım. Sadece online kütüphanede bulunan modelleri yazdırabiliyoruz.
Hayır böyle bir özellik var Bambu Studio'nun sağ üst köşesinden ''plakayı yazdır'' diyerek yazıcınıza modeli direkt uzaktan gönderip baskıyı başlatabilirsiniz. Gördüğünüz baskıların neredeyse tamamı bu şekilde yapıldı. Ancak Bambu studio'ya üye girişi yapmadıysanız yazıcınızı ekranda göremiyor olabilirsiniz.
@@3DYAZICITÜRKİYE Pardon ben yanlış anlamışım. Uzaktan diyince aklım mobil uygulamaya gitti. Acaba onda var mı?
Flsun t1 ve qidi q1 pronun incelemesini bekliyorum
Taleplerinizi dikkate alıyorum
@@3DYAZICITÜRKİYE bizde her incelemeyi heyecanla bekliyoruz
@@UhnkBhlj Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okumak beni mutlu ediyor 🙏
abi şunu sorucam ben dilimleme olaram fdm yazıcı için creality print i kullanıyorum ama bazı modelleri basabilmek için tamir etmesi gerekiyor programın (repair) ama tamir ya hiç yapamıyo yada normalden çok çok daha yavaş yapıyor bunun sebebi ney
Tamamen model üzerindeki bozukluklarla alakalı Bazen parçalar üst üste biniyor veya belli noktalarda boşluklar kalıyor. Modeli onarmak için 3D Builder programını kullanmayı deneyebilirsiniz. Program ücretsiz. Modeli içeri atın zaten hata varsa direk onarılsın mı diye soracak. Belki daha hızlı yapabilir.
elinize ağzınıza sağlık, creality ender 3 s1 kullanıyorum kalibrasyon olsun herhangi bir ayarı olsun cinnet geçirtecek oluyor bazen şu cihazı gördükten sonra şuna geçsem ruh sağlığım düzelecek gibi hissediyorum :D
Çok teşekkür ederim. Bence kesinlikle ruh sağlığınıza olumlu etki edecektir 😄
Merhaba, ben de ender 3 s1 kullanıyorum aylardır ve model baskıları alıp boyuyorum. Çoğu zaman bir hata çıkıyor o yüzden ben de artık sabrımı kaybetmeye başladım. siz bambulaba geçtiniz mi? geçtiyseniz tecrübeniz ne oldu? P1S ile A1 arasında kaldım, aslında sadece PLA+ basıyorum
@@TheQquinnmerhabalar yeni geçeceğim sadece nereden alacağım konusunda kararsızım. siz bir karar verebildiniz mi?
Merhaba, ben 3dteknomarket'ten aldım ve inanılmaz memnun kaldım. tofaş'tan mercedes'e geçmiş gibi hissediyorum. uzun süredir baskı alıyorum, 1 tane dahi hatalı baskı çıkmadı daha. kalite olarak da çok üst düzey baskılar veriyor. Özellikle tüm ayarlarının otomatik olması mükemmel, katman izleri çok az.
@TheQquinn Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim, güzel günlerde kullanın.
Kaba ölçüleri 25mm,10mm,10mm olan bir parçayı kaç dakikada çıkartır?
Merhaba bilgilendirmeniz için çok teşekkürler aslında kafamda lab a1 vardı ama türk işi olmuşken özellikli olsun diye combo düşünmüştüm ama zamandan ve malzemeden kayıp çokmuş zaten kafamda planladıklarım renksiz malzemeler o yüzden combo ya gerek yok genede sizden de bilgi alayım creality k1 veya k1c mi flashforge 5m pro mu yoksa standart bambu lab a 1 mi şimdiden teşekkürler
Merhaba, rica ederim. Hobi amaçlı kullanacaksanız veya genelde PLA PETG filamentle çalışacaksanız A1 iyidir. Tüm modellerin içinde en iyi baskı kalitesi onda. Ancak ABS veya ASA gibi filamentler kullanacaksanız kapalı kasa yazıcılar daha iyi sonuç verir. Ben olsam diğer modellerin içinde K1C yi tercih ederdim.
Merhabalar teşekkürler bilgilendirme videosu için; Creality K1C yi mi tercih edersiniz Bambu lab a1 combo yu mu?
Merhaba, rica ederim. ASA ve ABS kullanacaksanız K1C derim ama genelde PLA PETG kullanacaksanız A1
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkürler Ender 3v3 ile bambu lab a1 combo peki hangisini tercih edersiniz ?
@@hasanhuseyinisk6204 Rica ederim. A1'i tercih ederim.
Şu sorunlu olup toplattırılan modeller şuan indirime girmiş durumda elden çıksın diye. Bu kusurlu modellerin versiyon numarasını paylaşırsanız iyi olur. En azından sırunlu yazıcıyı almamış oluruz
Sipariş vereceğimde hocam. Nasıl anlarız problemli olduğunu
@@veyselorcan9845 Sornsuz modellerin arka kablosunda sarı etiket var ve kablo kevlar tarzı örgülü bir kaplamayla kapl..
eğer combo değilde standart modelinde, cihaz yazılım üzerinden önceden belirlenen katmanda manuel olarak filament değiştirmeyi destekliyor mu?
Bununla ilgili bir bilgim yok ama olacağını tahmin ediyorum. Deneyip haber vereceğim.
Merhaba manuel değişim çoğu cihazda kolayca yapılabiliyor, bu nozzle'ın ucu kendi temizlediği için daha rahattır, temelde çoğu yazıcıda slicer üzerinden ayarlıyorsunuz, ( PrusaSlicer ve Orca Slicer'da da aynı mantık) preview kısmında değişim yapmak istediğiniz katmanlara gelin sağ klik yapınca Add Pause seçeneği çıkıyor, yazıcı durunca yeni filamenti ekleyip devam edebilirsiniz. Değişim bitince baskı hemen başlamadığı için bazen biraz filament akar onu almak için elinizi tablaya uzatmamaya dikkat edin.
@arcanarca'nın söylediği şekilde yapılabiliyor.
@@arcanorca Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ben de inceleme videosu için teşekkür ederim
Abi bunda tpu filament basabiliriz dimi
Evet basabilirsin, videoda yaptığım bir örnek baskı da var.
Aklıma takılan atık çok oluyor 😮 sanırım geri dönüşüm olmuyor
Merhabalar A1 Combo ile normal A1 in arasındaki TEK FARK (AMS) ÖZELLİĞİ midir ?
Merhaba, evet tek fark budur ve A1'e sonradan eklenebilir.
Merhaba admin, creality k2 plus combo için inceleme videosu yapabilir misin
Sizce bu modeli almak mı daha mantıklı yoksa Creality Cr-10se modeli mi? Hangisi daha avantajlıdır? (combo versiyonu olmadan)
A1 daha mantıklı bir tercih olur.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim :)
@@siparistv5496 Rica ederim 👋
Merhabalar bir sorum var acaba bu yazıcıda standart Pla+ filamentleri kullanabilirmiyiz yolsa illa hyper speed gibi filamentler mi kullanmamız lazım ?
Merhaba, standart filamentleri de kullanabilirsiniz ancak yüksek hızlı baskılar için akış oranı yüksek Hyper Speed gibi filamentleri kullanmanız daha iyi olur. 150-200mm/sn hızlar için her filament kullanılabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE Tamamdır teşekkür ediyorum :)
Ellerinize sağlık. A1'i 10 gündür kullanıyorum ve gayet memnunum. Ama benden daha memnun bir arkadaş var, o da v3 ke... A1 geldiğinden beri hiç çalışmadı.
Teşekkür ederim. Yazıcıdan memnun kalmanıza sevindim. A1'in yanında V3 KE epey beklemeye devam eder gibi görünüyor :)
V3 KE 'den farkları ne ki hocam ondan baskı almıyorsunuz? Ayrıca fiyat farkı göz ardı etmek güç. Fiyat performans olarak KE iyi olabilir. Tabi maddiyat neye yeterse haliyle ondan alınan verim de illa artacaktir. Kapalı kasa olmaması kötü bunun da
@@volkan628kapalı kasa niye olsun? Kapalı kasa olunca adı da P1S oluyor ve fiyatı da ona göre artıyor zaten. Bu kartezyen yazıcılara rakip bir ürün. Ams lite almazsanız da gayet rakabetçi bir fiyatı var.
Selamlar yazıcılar hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok maket tarzında karışık ürünler çıkartıo bunları pazarlayabilmem için hangi yazıcıyı almam gerekiyor
Merhaba, bu yazıcı fiyatı da göz önüne alındığında giriş seviyesi için alınabilecek en iyi yazıcılardan biridir. Bir çok ayarı da otomatik gerçekleştirdiği için öğrenme süreciniz daha hızlı olur.
Ağzına sağlık abim,fdm tio yazıcı alıcam ama iki seçenek arasında kaldım bambu lab a1 mi ? Yoksa creality enderv3 mü ? Baskı kalitesi,yedek parça hangisindaha iyi yorumunu merak ediyorum! Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Bence ikisi de güzel yazıcılar ama A1'in baskı kalitesi ve sessizliği V3'ün 1 adım önünde. İki markanın da güvenilir distribütörleri var yedek parça sıkıntısı olmaz. Olmayan bir parça da kısa süre içinde tedarik edilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim
@@uguragdag9386 Rica ederim
Mrblar
Creality 3D K1
Creality Ender-3 V3 Plus CoreXZ
Bambu lab a1 3D yazici hangisini tavsiye edersiniz?
Hepsi güzel cihazlar ama farklı özelliklere sahipler. Eğer ABS ASA gibi malzemeler kullanacaksanız listedeki tek seçenek K1. Büyük baskı alanı için yine tek seçenek V3 Plus. Üçü arasında en iyi yüzey kalitesi sağlayan ise A1. Ben hepsini tavsiye ederim önemli olan yazıcıdan beklentiniz ve kullanım amacınız.
Merhaba ilk yazıcı olarak almak istiyorum. Teorik olarak çok bilgim var ancak çok fazla pratik yapmadım. Sizce yeni başlangıç için uygun mudur ?
Merhaba, gayet uygundur.
A1 ile p1s modelleri arasında kaldım, ams sistemine ihitiyacım yok. Abs ve petg filamentleride kullanmayı düşünüyorum. Ufaktan ticarete atılmayı planlıyorum. Ürünün bir çok açıklamasında abs önerilmiyor deniliyordu ama siz güzel bir sonuç almışsınız ne önerirsiniz
ABs baskılsrda kapalı kasa öneriliyor. k1c vs diğer üst modeller
Merhaba alıp kendi çapımda üretim yapıp ek bir gelir elde ermek hemde boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum ama kullanımı hakkında herhangi bir bilgim yok. Bu konuda bana nasıl yardımcı olabilir beni nasıl yönlendirebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, kanalda biraz vakit geçirirseniz sizin için faydalı olur. Bambu aynı dilimleme yazılımını kullanmıyor ama hazırladığım Cura dersleri size bir dilimleme yazılımının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılacağı hakkında fikir verir. Zaten olayın en önemli noktası da dilimleme yazılımını kullanabilmektir. Onun haricinde farklı nozzle ölçülerinin baskıya etkileri veya 3D baskılar nasıl pürüzsüz hale getirilir gibi içerikler de size hem baskı hem de baskı sonrası işlemler hakkında bilgi verecektir.
ruclips.net/video/Mo7oh6VUoWs/видео.html
ruclips.net/video/SYknHKfb_ao/видео.html
ruclips.net/video/61Sol5cMmwM/видео.html
@@3DYAZICITÜRKİYE ilginiz için teşekkür ederim 🙏
@@umutusta5062 Rica ederim 👋
selamlar combo modeli ile tek renk baskı almak mümkün mü , yoksa düz modelimi tercih etmeliyim.
Elbette mümkün videoda gördüğünüz tüm baskılar Combo ile yapıldı. Ayrıca AMS Lite takıp çıkarılabilir bir sistem sürekli takılı durması gerekmiyor.
Merhaba hocam, A1 ile sadece PLA ve PETG basabiliyoruz diye biiyordum ama siz ABS ile baski almissiniz, bu nasil oluyor hocam ? yaziciya zarar vermez mi ?
Merhaba, zarar vermez ancak açık kasa yazıcılarda ABS basmak kolay değildir. Çekme yapıp kenar köşeleri kalkabilir veya model tabladan ayrılabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE
Teşekkür ederim
@@yasin_uyghur Rica ederim
Öncelikle inceleme için teşekkür ederim. Yerinde ve bilgilendirici bir video olmuş. Aynı cihazı bir hafta önce aldım (combosuz) bambu studioyu öğrenmeye çalışıyorum pek istediğim gibi kaliteli baskılar alamıyorum veya beceremiyorum. Siz ve kullanan arkadaşlarım nozzle ayarı,hız,destek,dolgu,kalite vb. ayarları hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim hepinize keyifli baskılar dilerim ❤️ (creality filament kullanıyorum)
Rica ederim, yazıcınızı güzel günlerde kullanın. Creality'nin hangi filamentini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama hız için üretilen Hyper serisini kullanmanızı tavsiye ederim. Ben genelde standart ayarlara çok az müdahale ediyorum. Dış duvarı 65, iç duvarı 100, dolgu veya destek hızlarına 150mm/sn hız verip, filament için baskı sıcaklığını 220, tablayı 60-65 derece yaparsanız çok yüksek ihtimalle güzel baskılar elde edersiniz. Elbette farklı modellere göre farklı ayarlar denenebilir. Benim söylediğim kaliteli bir yüzey istediğimde uyguladığım ayarlardır.
@@3DYAZICITÜRKİYE Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz. ❤️😇 İlk fırsatta dediğiniz ayarları kullanarak baskı denemesi yapacağım ve sonuçlarını size ileteceğim. Creality CR series PLA filament kullanıyorum. Filamentler hakkında pek bir bilgim yok bilindik bir marka diye bu filamenti satın aldım. Önerebileceğiniz f/p filamentler varsa denemek isterim. Yaptığınız ve yapacağınız işlerde başarılar dilerim.🫶
@@orcunerdemir Rica ederim, güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim. CR serisi de iyidir ancak akış oranından kaynaklı çok yüksek hızlara çıkmamak gerekir. Benim dediğim hızlarda problem yaşamazsınız. Eğer akış yetersiz gelirse 225-230 derecelerde de deneme yapabilirsiniz. Daha yüksek hızlar için ise Creality Hyper, CCF Hyper, Esun veya Beta High Speed filamentleri deneyebilirsiniz.
Ben ilk benchy test baskısını ayarlara bakmadan aldım ve farkettim ki bambu studio nozzle sıcaklığını default 240'a ayarlamış. Bu yüzden de düzgün baskı alamadım. Kullandığım filament (Porima standart PLA) 200-205 derecede standart hız ayarında sağlıklı sonuç verdi.
@@3DYAZICITÜRKİYE Tekrardan teşekkür ederim dediğiniz ayarları uyguladım ve cidden gözle görülür bir fark oluştu. Nozzle sıcaklığını 220 ve 225 olarak iki ayrı baskı denedim dediğiniz ayarlarda 225 ipliklenme yaptı ama 220 de sorunsuz bir iş çıkardı. Dediğiniz gibi hızlı baskı için oek elverişli bir filament değil bir sonraki denememde sayenizde hyper serisi ile hızlı baskılar deneyeceğim.❤️😇
İnceleme için teşekkür ederim güzel bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık.Aslında K1 alacaktım sonra bambu lab bambu lab dedikleri ne olsa gerek dedim.Bir baktım kendimi bambu lab a1 combo almış olarak buldum.Yazıcı yalnız çok geç geliyor ön siparişle aldım benim ki 25 günü buldu gelmesi.Benim gibi daha önce 3d yazıcı almış ve kullanmayı becerememiş biri bile bu yazıcıyı çok rahat kullanıp güzel baskılar alabiliyor.Arayüz çok kolay, aynı şekilde bambustudio yazılımıda kullanması çok kolay.Eğer ilk defa 3d yazıcı alacaksanız ve hiç bir bilginiz yoksa daha iyisi çıkana kadar kesinlikle bambu lab a1 almanızı tavsiye ederim.
Rica ederim, asıl vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Kesinlikle kullanımı kolay ve rahat bir cihaz. Maalesef Bambu talebe yetişemediği için ürün sürekli ön siparişe açık oluyor, stoktan gönderimler çok kısa sürüyor. Yazıcınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Hocam iyi günler bende şu an ciddi olarak creality k1 ve bambu lab a1 combo arasında kaldım öneriniz nedir
Sizce X1 mi almalıyım? A1 combo mu?
merhaba. bu cihaz ile abs filament işlemek kapalı ortam şartlarında zor mu? creality k1 ile arasında kaldım 20.000 tl gibi de bi bütçe ayırmayı düşünüyorum tavsiyeniz ne olur
ABS için kapalı kasa bir yazıcı tercih etmek çok daha mantıklı olur.
ABS nin yaydığı kimyasal bir koku var hava gibi fakat içerisinde pütürcükler olduğunu hayal edin tortuluda denebilir ve solunum yapmamanız gerekiyor o yazıcı çalışıyorken bu yüzden kapalı yazıcı almanızı hatta içerisinde filtre olmasına dikkat etmenizi öneririm bası bitse bile içerisinde hala tortular olabiliyor o filtre tortuları tutuyor bazı modellerde filtre olmayabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE anladım hocam teşekkür ederim
@@C4NTV teşekkürler
Guzel kardesim tek tek her aleti incelemişsinde,sallıyorum 2024 un en iyileri,hobi icin en iyiler vs diye karsılastırma yapmazsan ne anlıcazki biz bundan.hepsi iyi işte boyle bakarsak
Üstadım videonuzu izledim gerçekten emeğinize sağlık,harika olmuş❤❤❤. Bende de aynı cihaz var ve ABS basmak istiyorum acaba ABS baskı ayarlarınızı paylaşmanız mümkün mü? Yoksa hiç değişklik yapmadan bambustudio'daki hazır ayarlar ile mi bastınız?
Hocam, ABS baskı PLA ve TPU ya göre daha fazla nozzle(230-250) ve tabla sıcaklığı (>90) gerektiriyor. Birde filamentin yavas ve stabil sekilde sogumasi icin "enclosure" kullanmak ve fan hizini dusurmek faydali olur. Gordugum kadariyla bu makinada enclosure mevcut degil, sıcakligi stabil tutabilmek icin bir cozum yolu aramak lazim.
@@yunusemreylmaz7283 Bende işte onu merak ediyorum üstadım. Çünkü bildiğim kadarıyla açık kasa yazıcıda Abs basılamıyor, üstad ne yapmışta basmış merak ettim doğrusu.
çok renkli basınca ağız kısmını temizlemek için sanırım boş yere o renkteki flamenti başka bir yerde kullanıp kule gibi birşey yaparak ağızını temizliyor böylede flament boşa gitmiş olmuyor mu? bu kule gibi olan şey tekrardan kullanılabiliyor mu yoksa direkt çöp mü oluyor?
Çöp oluyor. Temelde israf kısmı o zaten.
genelde çöp oluyor ama bazı kişiler o kule kısmı ile de figür yapabiliyor. yani kule değil de orada rengarenk bir figür olduğunu hayal edin. Tabi bu filament kullanımını biraz daha arttırıyor
iyi günler daha cok iş amaçlı kullanımlara ne tür yazıcı uygundur. teşekkürler
Hangi sektörde kullanmak üzere yazıcı arıyorsunuz?
Bambu lab a1 mini de renkli baskı için ayri satılan parçayı almak zorundamıyız baska sekilde flement değiştirmek mümkün mü ?
Evet eğer düz A1 mini aldıysanız renkli baskı için AMS Lite sistemiyle beraber Ams Lite Filament Hub aparatını da almanız gerekir.
@@3DYAZICITÜRKİYE usta peki Manuel filement değiştirmek 3d yazici da sorun çıkarır mı mesela 4 renkli bir baskı da sürekli Manuel değiştirmem gerekecek.
Ams lite ayrı olarak neden satılmıyor
AMS Lite ayrıca satın alınabiliyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE ben satın alınabilinecek hiçbir bağlantı bulamadım. hatta yurtdışı bağlantısı bile yoktu. siz yazınca bir tane filamentmarketim isminde bir yerde bulabildim. Muhtemelen bu üründe combo sipariş veirlip ams modülü alınmayan bir ams lite. sizin gösterebeleceğiniz bir link varsa memnuniyetle incelemeye takibe almaya hazırım
Herşeyiyle çok güzel tek bi sıkıntı filament israfı çok fazla
ben ticaret amaçlı almayı düşünüyorum bambu lab a1 ile x1 carbon arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.
Arada kalmaya hiç gerek yok bu işin ticareti yapılacak ve özellikle endüstriyel filament çeşitleri kullanılacaksa X1 Carbon doğru tercih olur. Ama PLA kullanıp dekoratif ürünler, figürler basılacaksa X1C'ye o kadar para vermeye gerek yok A1 fazlasıyla yeterli olur.
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok çok teşekkür ederim.
Rica ederim 👋
Merhaba kullanıma 0.4 nozzle mı devam ettiniz yoksa 0.2 nozzle taktınız mı
Merhaba. 0.4mm kullanıyorum.
Merhaba pla+ baskı alabiliyor mu
Alır, alamayan FDM yazıcı yok bu arada.
Abi burdaki baskıların stl dosyasını nerden elde edebilirim harika bi anlatım olmuş bu arada eline sağlık
Çok teşekkür ederim. Hangi dosyaları istersin? direkt link atayım
@@3DYAZICITÜRKİYEabi volverin maskesi birde tablo
@@hasanoguz9977 makerworld.com/en/models/572411?from=search#profileId-495164
makerworld.com/en/models/620969#profileId-544987
@@3DYAZICITÜRKİYE abi kralsın çok teşekkür ederim
@@hasanoguz9977 Rica ederim :)
Selam. Paket kac santimetre yazarmisiniz lütfen
a1 modeli için filament marka-model öneriniz var mıdır acaba
Bambu'nun kendi filamentleri güzel ama oldukça pahalı. Onun yerine Crelity Hyper, CCF Hyper, Esun veye Beta High Speed filamentleri de tercih edebilirsiniz ben bu markaların hepsini kullanıyorum, memnunum.
@@3DYAZICITÜRKİYE cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. şuanda Uzy Premium serisini kullanıyorum ama onlarda renk çeşidi pek yok. Microzey Hyper Speed serisini denemeyi düşünüyorum, bu markayı tavsiye eder misiniz peki ? Tekrar teşekkürler.
combo ve mini arasındaki farklar nedir, videoda geçmedi sanki
Evet geçmedi, tamamen ayrı bir video olarak hazırlayacağım.
Kimsenin bulamadığı bir baskı sorunu var sorayımmı bulabilecekmisin
Hocam hiç abs bastınız mı bastıysanız sorun yaşadınız mı cevaplayabilirsiniz
Evet ABS baskı denemelerim oldu, videoda örneklerini görebilirsiniz.
@@3DYAZICITÜRKİYE kaçıncı dk da gösteriyorsunuz hocam ve abs baskı için yazıcının açık olmaması olduğunu belirtiyorlar aksi takdirde istenen çıkmıyormuş
1 aydır sorunsuz kullandığım 3D yazıcım, son baskıdan sonra problem çıkarmaya başladı. Nozzle, baskıya çarpıyor ve baskının tabladan çıkmasına neden oluyor. Sorunu çözmek için yazıcıyı 3-4 kez sıfırladım ve konumunu değiştirdim, ama hiçbir şey düzelmedi. Şu an düzgün baskı alabilmek için yazıcının hızını %50'ye düşürmek zorundayım.
Anlam veremediğim şey, 1 ay boyunca hiçbir sorun yaşamazken bu hataların birden ortaya çıkması. Bu problemler başlamadan önce sorunsuz şekilde baskısını aldığım bir ürünü tekrar basmayı denedim, fakat aynı sorun devam etti. Bu yüzden sorunun baskıdan değil, yazıcıdan kaynaklandığını anladım.
Benzer bir sorun yaşayan ve çözüm bulabilen biri varsa, lütfen yorumlarda benimle iletişime geçsin. Yazıcımı kullanmaktan artık soğudum.
Bende ağaç destekleri kopartıyor
Aynı sorunu bende yaşıyordum, ortam sıcaklığının değişmesi, odada kapı sürekli açıp kapanıyorsa vs. rüzgardan dolayı çok fazla problem oluşabiliyor. Yazıcı açık kasa olduğundan dolayı böyle sorunlar yaşamak normal diye düşünüyorum. Çözüm olarak ben porima'nın tabla yapıştırıcı spreyini kullanarak çözdüm gerçekten muazzam bir ürün kullanmaya başladığımdan beri 1 adet bile hatalı baskı almadım hepsi tablaya sıkı bir şekilde yapıştı.
@@jeandableaque merhaba bu sorunlar bambu damı ysşandı? v3 plus önerir misiniz
@@baycuozdener8800 evet bambu lab A1 kullanıyorum.
Hocam porimanin sitesinden alınır mi
Alınır elbette ama siz yine de benden satın alın derim :)
@3DYAZICITÜRKİYE indirim kodu gelirse neden olmasın 😄
@@darkknightgameer İndirim kodu yok ama havale ödemelerinde indirim yapıyorum :) Ödeme kısmında havaleyi seçince sistem indirimi otomatik yapıyor.
Hocam internette bu yazıcının Abs ve Carbon desteklemediği yazıyor. Carbon yapmıyor olması ciddi bir eksi yazdı benim için
ABS açık kasa yazıcılar için çok uygun değil. Basılırmı basılır ben de baskı alıyorum ama kapalı kasa yazıcılarda daha iyi sonuç alınır. Karbon katkılı filamentler için ise nozzle değişikliği yeterli olur. Sertleştirilmiş nozzle işi çözer.
k1 ile aralarında muazzam özellik farkları var mı
PLA, PETG ile baskı kalitesi açısından yok ama ses farkı çok fazla (K1 gürültülü).1 de bu daha akıllı, filament vs sıkıştımı uyarı veriyor
a1 mini combo ile a1 combo arasında basım kalitesi farkı var mı
Pek fark olduğunu düşünmüyorum. A1 Mini Combo incelemesi de kanalda mevcut.
Videonun 16:24 dakikasındaki timelapse Görüntü yazıcının kendi kamerasından mı çekilmiştir
Evet, kendi kamerası ile çekildi.
Merhaba standart profilde mi kullanıyorsunuz ?
Ben genelde günlük kullanımlarımda standart profil ayarlarında sadece hız ayarlarını değiştiriyorum. İyi bir yüzey kalitesi için dış duvarı 65, iç duvarı 100 diğer hızları ise 150-200mm/sn olarak ayarlıyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim. Çok yararlı bir video emeğinize sağlık.
Arka duvardaki beşgen süsleri nereden bulabilirim?
Ücretsiz bir 3D görüntüleme ve düzenleme programı olan 3D Builder ile yapmıştım. Siz sadece ölçü giriyorsunuz şekil otomatik çıkıyor. Sonrasında zaten 3D yazıcı ile baskı aldım.
@@3DYAZICITÜRKİYE stl mevcut mu acaba ?
@@sefamertyilmaz5866 Maalesef, yıllar önce yaptığım bir parçaydı. Bu arada onun arkasında ayna var yani kutu gibi bir şey modellemedim. Kağıt gibi ince bir model basıp Arkadaki aynalara bantladım. Program çok kolay ve Türkçe bu arada istediğiniz ölçüde anında yapabilirsiniz.
abi ben 3d yazıcı ile ürünler üretip satmak istiyorum sence mantıklı bi iş mi? Her şeyi basmak yerine belli bir hedef kitleye ürün üretmek istiyorum güzelce paketleyip brandingini vs yapıp
Elbette yapılabilir bir iş. Hedef kitleyi belirledikten sonra doğru reklam yapılır ve iyi bir baskı hizmeti sunulursa neden olmasın.
Hocam nozzle i sökmek için civatalari sökmeye gerek yok,Clips i aç yeter.
@@mematitr Evet haklısınız, başa sabitlediğim yorumda bu bilgiyi düzeltmeye çalıştım. Uyarı için teşekkürler.
Abi en iyi dolgu modeli hakinda hir video cekermisin
Çoklu renk çıktı alma olayı filament sarfiyatının saçmalığından dolayı malesef kullanılabilir ve rantabıl değil. Çok fazla sayıda basma imkanınız da yok 25x25 kaç tane model konulabilir :D Daha beklediğim teknoloji henüz ev kullanıcılarına sunulmadı. O gelince ne mükemmel baskı almak sorun olacak ne de renkli baskı almak...
Bence bambu lab bu çıkan çöp flamentler için bi makine üretip koyup içerisine sizin tartıta tarttığınız gibi bir kase gibi olabilir altında delik olacak şekilde azar azar yaptığı makineye koyarak ince flament haline getirip sonrasında da boş makaraya sararak geridönüş yapılabilecek şekilde birşey üretebilir hem doğayı korumuş hem cebimizi korumuş hemde boşa çıkan plastikleri atmamış oluruz ayrıca ürettiği makineyi sadece bambu lab değil başka marka yazılılar kullananların alacağınıda düşünüyorum.
Fikir çok mantıklı ancak tahminimce maliyeti yüksek olacağı için firmalar buna pek yanaşmayacaktır. Granül pla ile bile üretim yapan makinalar şu anda verim alınamadığı için piyasada yer bulamıyor. Bence bu dönüşüm masaüstü cihazlardan önce endüstriyel tip makinalarda olacak.
@@3DYAZICITÜRKİYE Kargolar aslında çok pahalı olmasa elimizde biriktirip toplu şekilde firmalara kargo da yapabiliriz kilo şeklinde alabilirler bence ama gel gelelim kargo pahalı belki büyük şehirlere ileride çöp konteynırlarının yanına otomatlar da getirebilir de avrupa da yok çok hayal kuruyoruz galiba
@@C4NTV Erimiş filamenti tekrar filamente çevirmek yerine granül pla ile baskı alabilen yazıcılar geliştirilirse çok büyük 1 verimlilik artışı katedilir çünkü filamentlerin makaraya sarılması ve sadece 1 kilogramlık ürün için çok fazla paketleme ihtiyacı olması en baştan verimsiz bir sistem son kullanıcıya pratikliği haricinde.
Yazıcının fiyatı ne kadar hocam
Şu anda 22 bin civarında. Yılbaşından sonra zamlanması bekleniyor.
hocam biraz geç kaldın galiba :D
Anca fırsat oldu valla :)
Benim ihtiyar ender 3 v3 se yi satıp a1 bebeğine dönücem :D
@@ugurocak8741 Kendinizi seviye atlamış gibi hissedersiniz 😄
@3DYAZICITÜRKİYE Güzel bir cihaz arıyordum zaten hocam sizin incelemenizi izledim sonra dedimki aradığım bebek bu makina işte. Herşey otomatik uzaktan takip vs vs fiyatıda fena değil combo olan kısmına ihtiyacım yok zaten cihazın kendisi yeterli gelecek bana:)
@ugurocak8741 Cihaz güzel, combo bana da bi gereksiz geliyor bu seviyede. O zaman hayırlı olsun diyelim mi? :)
Diyelim hocam 1.2 güne spariş vericem eldeki cihazı satıp. Combo kısmı bu aşamada çok gerekli değil gibi bencede baskı zamanını ciddi arttırıyor ve epey flament i heba ediyor.
@ugurocak8741 Özellikle boyama ile uğraşılamayacak ince detaylar varsa veya renkli baskı olmadan olmuyorsa tamam ama onun harici mevcut haliyle AMS gereksiz pahali. Farklı ticari durumlar olur veya destek filamentleri kullanılacaktır o ayrı.
bunu almadığıma çok pişmanım ya..
Bunun yerine hangi yazıcıyı tercih etmiştiniz?
@@3DYAZICITÜRKİYE aslında 1 yıl kadar oldu ender 3 v2 neo almıştım.. tabi bu konulara çok yabancı olduğum için en iyi makine ender 3 sanıyordum. aldıktan 1-2 ay sonra flsun diye bir modeli gördüm.. dedim noluyo sonra baktım bir sürü marka model varmış :/ bambulab i sevmeme etken olan şeyler oda da premium görüntülü bir makine, hızlı, stabil, güvenilir ve makerworld gibi bir siteye sahip olması ve dilimleyicisinin bu site ile inanılmaz uyumlu olması tam bir apple ürünü gibi. tabi dilimleyiciye çok hakim olmadığım için çok sıkıntı yaşıyorum.. bambulab biraz indir bas gibi sorunsuz duruyo sitesinde presetler halinde indirebiliyorsun.. bu ürün a1 de denenmiş bu şekilde sorunsuz baskı alıyosun al bu hazır ayarlar ile bas gibi bir durumu var.. benim gibi dilimleyiciden anlamayanlar için muazzam.
Ben bu yazıcı yerıne ender 3 v 3 corexz tercih ettim
Abi merhaba. 25.000 tl yazıcı önerisi yapar mısın?
Merhaba, hobi için kullanılacaksa bu cihaz güzel. Daha büyük baskı alanı için Ender3 V3 Plus ta olabilir. Ama ASA ABS baskı da alırım dersen K1C veya Flashforge Adventurer 5M pro yu da tercih edebilirsin.
Ben şahsen Yurt dışı videolarını izledikten sonra vaz geçtim.Dikkatli olun sonradan pişman olmayın.Ben şahsen Creality K1C Aldım.ilerleyen senelerde bolon patlayacak.....
K1C de çok güzel yazıcıdır, güzel günlerde kullanın. İzlediğiniz videolardan örnek bir link gönderebilir misiniz? Hem ben hem de yorumları okuyan izleyiciler için faydalı olur. Çünkü bu yazıcı ilk çıktığında baya sorunluydu acaba videoda onlardan mı bahsediliyor yoksa benim fark etmediğim başka sorunlarımı var merak ettim.
Hocam k1C ile bambu lab a1 combo arasında kaldım hangisi önerirsin