* Itselleni olen tehnyt 1995< sellaisen 330kW vesivoimalan. Tuottaa yhä yli miljoona kWh vuodessa. Ei enää ihan tusinatouhua. No on mulla 100kW aurinkovoimaakin toki käytettävissä. Myyntiin vaan suurin osa ja hyvin tuottavat. Ei tarvitse sitten suunnattoman kallista ja vaarallista valtion ydinvoimaa ostella.
@@artolauri Meille omalle mökille oli tarkoitus tehdä myös tuulivoimala omaan tarpeeseen, mutta lomailukäynnit on sen verran harvakseltaan, että pärjäämme diesel aggrekaatilla ja virtapankeilla. 👍
Ite harkinnu jonkinlaista yhdistelmää paneeleja/propelleja ofgriddinä, mutta vielä puuttuu paikka ja rahoitus, joten mukava katella miten muille käypi.
Minä laitoi 24v 270W aurinkopaneelin mppt säätimellä 12v 200A akkupankkiin. ladannut sillä kaikki 3 sähköpyörää kesän aikana hyvin on riittäny vaikka paneeli aika huonossa paikassa. sehän tässä on idea että se 24v paneeli näyttää lataavan iltahämärässäkin. ja mppt säädin muuttaa paneelin virran 12v akkuun suuremmaksi mitä paneelista tulee. ja täällä noita sähkökatkojakin 700w porakaivo pumppu toimii hyvin siniaaltoinvertillä samoin telkut jääkaapi ynm mut lähinnä hyvä ettei vesi katea kun saunoo.
Kun aurinkosähkön haluaa tehdä kunnolla kannattaa mennä MPPT säätimellä koska voi käyttää noita isompia paneeli jännitteitä ja nuo isommat paneelit on watti/hinta suhteessa huomattavasti halvempi kun joku ~100W 12V järjestelmä paneeli ja latausta tulee pilviselläkin kelillä paremmin. PWM säädinhän ei osaa hyödyntää ylimääräistä jännitettä joka on ns haaskausta auringon energian keräämisessä. Itse tuossa juuri rakensin pienen 12V järjestelmän missä on 1kpl 400W paneeli MPPT säätimen perässä ja 100Ah Lifepo4 akku, menee hyvin sähkisten lataamiseen..ym ja hätävarassa voi heittää vaikka kompura kylmälaukun siihen. Jos tekisin muutamankin kilowatin inventteri järjestelmän menisin vähintään 24V akustoon ja sitten toki vähintään 2 paneelia sarjaan, tollanen perus 12V/24V MPPT säädin kestää 100v paneeli jännitteen.
Varmaan kymmenisen iso paneelia ja 10-20 laadukasta akkua, vähintään 1,5KW laadukkaan tuulivoimalan korkealla mastolla ja automaatti agregaatin varmistamaan ettei akut koskaan tyhjene liikaa. Tietty tähän sopivat lataus säätimet (2-4), laadukas SA-invertteri, automatiikka että kaikki toimii ilman huolta ja etä säätö/valvonta mahdollisuus. Budjetti olisi varmaan jossain 10-15K luokkaa. :)
Mr wizeguy, kyllä, siksi romuksi ajettuken sähköautojen akut menee heti kaupaksi. Näin kertaalleen mobilessa akkua lukuunottamatta palaneen id3:n. Akkukotelo oli purettu ja kennopaketit toisistasn erillään myynnissä, hintaa oli jossain 3 ke tietämilä (77 kwh). Meni päivässä.
Ajattelin itsekin hieman kokeilla tuuli- ja vesivoimaa, harrasteena vaan kun taloon tulee onneksi sähköt ihan verkosta mutta tontin päässä kulkee virtaava joki ja talon vieressä kovaa virtaava oja niin kiinnostaisi niistä kokeilla vetää varastoon sähköt valoille, kerran päivässä kun käy ja muutaman minuutin on niin vähän pienempikin varmaan riittää. Talvella molemmat on kyllä jäässä joten silloin ei sähköä tule. Mutta hauskoja projekteja nämä
@@omavarainenelama * Itse tehnyt 1995 sellaisen 330kW vesivoimalan. Tuottaa yhä yli miljoona kWh vuodessa. Ei siis enää ihan tusinatouhua. No on mulla 100kW aurinkovoimaakin toki omasta takaa.
Olet oikeassa jos tossa pitäisi käyttää niin ei varmaan 20W loisteputkilamppu olisi paras. Lamppu oli tässä vaan testikäytössä jotta saa akun varauksen nopeasti alas, aikaisemmin se oli verkkovirta käytössä.
Eli isommat lavat tuohon tuulimyllyyn, että alkaa pienemmälläkin tuulella tuottamaan. Sinänsä hyvä video siitä että tuulimyllyt toimivat Kiinan aroilla ihan eri tavalla, kuin Suomessa. Maston rakentaminen on sinänsä halpaa, ja se tuuli mylly pitäisi saada puiden yläpuolelle. Nyt kai voimaan tullut uusi rakennuslaki helpottaa asioita tässäkin suhteessa. rakennuslupaa ei tarvitse kovin pienissä projekteissa hakea.
En oo kyllä laskenut. Jossain merenrannalla tai saaressa näistä yleensä edes jotain saa. Taitaa jopa vuositasolla tuulet vaihdella, niin hankala laskea, varsinkin jos on hybridi, jossa on samassa aurinkopaneeli. Katsotaan jos tuon saan toiseen paikkaan, niin jos sais edes jonkinmoista tuotto laskelmaa.
Hei onko sinulla videota aurinkoenergiajärjestelmän mitoituksesta, siis lähinnä paljonko akustoa tarvitsee? Entä paljonko esim. 160W kennoista saa Ampeereita ulos ja miten nopeasti akkujen pitäisi latautua? Mitä agm akussa tarkoittaa 480 A (EN)? 12V ja 80Ah ymmärrän, mitta tuo kolmas Ampeerimäärä onko se maksimi sisään vai ulos saatava vai mikä?
Mun mielestä akkuja ei ole koskaan liikaa, mutta paras keino mitoittaa niin akut kuin muutenkin on netistä löytyvät taulukot tai itse käytän android puhelimeen löytyvää PV-solar power aplikaatiota. Kaikista paneeleista löytyy takaa info kyltti missä kerrotaan maksimi ampeeri määrä, jonka mukaan myös lataussäädin pitää mitoittaa. Ei tarvita kovinkaan isoa paneelia kun saa akut täyteen, mutta monesti paneelien tuoton aikana käytetään isompia laitteita. tuo EN tarkoittaa ilmeisesti jotain laskennallista kapasitettia, mitä isompi sen parempi, jos olen ymmärtänyt oikein.
@@omavarainenelama Mietityttää akkukapasiteetin mitoitus. Yhdestä täydestä (uudesta bilteman 80Ah) akusta lataa (150W laturi) läppäriä pari kertaa ja sitten alkaa jo invertteri piippaamaan, jos paneelista ei tule sähköä tuolloin. Tuntuu että liian nopeasti tyhjenee ?
@@Sandroider Ongelma voi olla bilteman akku. 12v ja 80ah antaa nimellisesti ampeeritkertaavoltit= 960wattia eli melkein kilowatin. Kuitenkin jos se on auton akkuja se ei ole todennäköisesti virtavarastokäyttöön tarkoitettu ja siitä voi laskea ainakin kolmanneksen häviöihin. Sitten otetaan häviöt johdoissa, invertterillä yms niin saat pihalle ehkä puolet siitä mitä akun nimellisteho on. Jolloin pari kertaa 200w läppärin akku kuulostaa realistiselta. Vaihtoehtona joko uusia akku virtapankkikäyttöön sopivaksi tai vähentää häviöitä=kalliimpia inverttereitä, lyhentää/paksuntaa johtoja/nostaa jännitettä jne.
@@riippumatonlinja Syväpurkausakkua kannattaa joo katsella tuollaiseen aurinko-/tuulisähköjärjestelmään. Ne ovat suunniteltu tuollaiseen käyttöön, autokäytössä akku miltei aina täynnä ja starttimoottori ottaa siitä huomattavan suuren virran joten auton akun pitää pystyä antamaan hetkellisesti suuria virtoja.
@@kaimvideo Ei oikeastaan ole. Kaikista tuulimyllyistä löytyy käyrä miten paljon tuottaa milläkin tuulen nopeudulla. pienellä tuulella tuotto on vain muutamia prosentteja nimellisarvosta.
@@aris95 Riippuu ihan minkälainen generaattori. Halvat kiinalaiset vertikaalit ei tunnu tuottavan mitään oikein millään tuulella, mutta on hyviä (kalliita) jotka toimii todolla hyvin.
offgrid-käytössä vaikuttaa turhalta kapistukselta, mutta mites jos myy verkkoon takaisin? oletko seuraillut paljonko wattitunteja tuo halppismylly tuottaa vuodessa? mietin että tämmöisessä applikaatiossa voisi maksaakin itsensä takaisin jos vain on tuotot kohtalaiset.
No juuri nämä surkeimmat ei tuota edes sen vertaa että akuissa pysyis virta, tietty jossa saaressa meren rannassa tulis enempi, mutta kovallakin tuulella max 100W. Näitä on toki parempia, jotka alkaa antamaan jo 2-3 m/s ja pystyvät tuottamaan myös isoja määriä, sellaisen hankin kun on euroja tarpeeksi. 🙂
@@omavarainenelama Sijainti voi olla se ongelma myös. Vaatinee jonkun vähintään 4m maston rannallakin ollessaan ja sisämaassa pitäisi olla vähintään 4m korkeampi kuin korkein rakennus/puu parin sadan metrin ympärillä.
Mul on mökil ollut 10vuotta pieni tuulimylly 200w . Tuulimyllys on erittäin tärkeä et on vapaa tuulille ,pyörteet on myrkkyy . Mullakin sopii tuulet kaakosta lounaaseen , muilta suunnilta tulee pyörteitä . Mutta on hyvä peli 3-4ms. alkaa virtaa yhteys tulemaan 7ms. lataa n.5app. 10ms.noin 8app. 13ms 12app. Masto on 11m korkea ja meren rannalla . 15ms.pysähtyy automaattisesti ja lataa 15app. mut se on liikaa tuolle myllylle . Ei se minusta huono hankinta ollut ..
Nyt on käynnissä sota jota yritetään lopettaa öljyn ja kaasun oston lopettamisella. Sitten kun videon aiheen välineet on yhtä tärkeitä, alan kiinnostua... ehkä. Ne viehättää kuin orava; mitä enemmän niistä tietää, sitä vähemmän niistä pitää.
Ei Suomi sodassa ole ja se on virallisesti Venäjän operaatio työntää Ukrainasta globalistit ulos mitkä energiakriisin aiheuttaa Suomessakin tahallisesti.Pakotteet luotiin kyllä millä potkitaan vaan omaan nilkkaan ehkä se on sitä Sannan ja Saulin suusta kuultua uutta maailman järjestystä.
Pieni huomautus monen mielestä se tuntuu varmaan tyhmältä, voi olla mutta onko kukaan tullut edes ajatelleeksi mitä vaikutusta noilla tuulimyllyillä on maapallon ilmanvirtauksiin ??? Pistää miettimään kun noita tuulimyllypuistoja rupeaa lisääntymään ja valtaavat Tuhansien hehtaarien maa-alueita, muutenkin kyseiset alueet on ainakin linnuille perin vaarallisia, no siittä nyt tuskin ahneet bisnesmiehet ja päättäjät välittää, on ne ainakin helvetin rumia ja kovaäänisiä, veikkaampa että niistä tulee lisää ongelmia ainakin luonnolle, mutta bisnesmiehet ja päättäjät on kaiken yläpuolella.
@@omavarainenelama Aivan "pien- voimaloista" ei varmaankaan ole mitään haittaa kenellekkään😉 Tuo kommenttini oli lähinnä tarkoitettu niihin massiivisiin torneihin joiden melu kuuluu kilometrejen päähän 😕
@rakuna black, joo ja haittaavat porojen laiduntamista kuulemma niin paljon että porot kävelee takaperin ja vuorokausirytmi menee sekaisin. Urosporot lisäksi alkaa paritella keskenään. Tällä varjolla nunnukat saivat torpattua todella ison tuulivoimapuiston rakentamishankkeen syrjäisimpään kolkkaan lappia, vaikka se ei siellä ois todellakaan haitannut yhtikäs ketään kun ei siellä ketään asukkaan. Kaikki energian tuotantotavat on vihreiden mielestä pahasta, mut silti sitä laavalamppua pitäisi jollain tavalla käyttää ja kämppää lämmittää jotta voisi polttaa hamppua ja moralisoida itäsuomen suden ja karhun pyyntiä.
* Itselleni olen tehnyt 1995< sellaisen 330kW vesivoimalan. Tuottaa yhä yli miljoona kWh vuodessa. Ei enää ihan tusinatouhua. No on mulla 100kW aurinkovoimaakin toki käytettävissä. Myyntiin vaan suurin osa ja hyvin tuottavat. Ei tarvitse sitten suunnattoman kallista ja vaarallista valtion ydinvoimaa ostella.
@@artolauri Meille omalle mökille oli tarkoitus tehdä myös tuulivoimala omaan tarpeeseen, mutta lomailukäynnit on sen verran harvakseltaan, että pärjäämme diesel aggrekaatilla ja virtapankeilla. 👍
Hyvää infoa , kiitos.
Ite harkinnu jonkinlaista yhdistelmää paneeleja/propelleja ofgriddinä, mutta vielä puuttuu paikka ja rahoitus, joten mukava katella miten muille käypi.
Minä laitoi 24v 270W aurinkopaneelin mppt säätimellä 12v 200A akkupankkiin. ladannut sillä kaikki 3 sähköpyörää kesän aikana hyvin on riittäny vaikka paneeli aika huonossa paikassa. sehän tässä on idea että se 24v paneeli näyttää lataavan iltahämärässäkin. ja mppt säädin muuttaa paneelin virran 12v akkuun suuremmaksi mitä paneelista tulee. ja täällä noita sähkökatkojakin 700w porakaivo pumppu toimii hyvin siniaaltoinvertillä samoin telkut jääkaapi ynm mut lähinnä hyvä ettei vesi katea kun saunoo.
Kun aurinkosähkön haluaa tehdä kunnolla kannattaa mennä MPPT säätimellä koska voi käyttää noita isompia paneeli jännitteitä ja nuo isommat paneelit on watti/hinta suhteessa huomattavasti halvempi kun joku ~100W 12V järjestelmä paneeli ja latausta tulee pilviselläkin kelillä paremmin.
PWM säädinhän ei osaa hyödyntää ylimääräistä jännitettä joka on ns haaskausta auringon energian keräämisessä.
Itse tuossa juuri rakensin pienen 12V järjestelmän missä on 1kpl 400W paneeli MPPT säätimen perässä ja 100Ah Lifepo4 akku, menee hyvin sähkisten lataamiseen..ym ja hätävarassa voi heittää vaikka kompura kylmälaukun siihen.
Jos tekisin muutamankin kilowatin inventteri järjestelmän menisin vähintään 24V akustoon ja sitten toki vähintään 2 paneelia sarjaan, tollanen perus 12V/24V MPPT säädin kestää 100v paneeli jännitteen.
Toki meillä niitäkin on, mutta tässä kopissa tuo hybridi säädin tuon tuulimyllyn takia.
Ois kiva tietää millaset laitteet hankkisit jos budjetti ei olis ongelmana.
Varmaan kymmenisen iso paneelia ja 10-20 laadukasta akkua, vähintään 1,5KW laadukkaan tuulivoimalan korkealla mastolla ja automaatti agregaatin varmistamaan ettei akut koskaan tyhjene liikaa. Tietty tähän sopivat lataus säätimet (2-4), laadukas SA-invertteri, automatiikka että kaikki toimii ilman huolta ja etä säätö/valvonta mahdollisuus. Budjetti olisi varmaan jossain 10-15K luokkaa. :)
Eikö vaikka käytetty sähköauton akku olisi parempi kuin kasa pienempiä?
valtion verkko tietenkin. :)
Mr wizeguy, kyllä, siksi romuksi ajettuken sähköautojen akut menee heti kaupaksi. Näin kertaalleen mobilessa akkua lukuunottamatta palaneen id3:n. Akkukotelo oli purettu ja kennopaketit toisistasn erillään myynnissä, hintaa oli jossain 3 ke tietämilä (77 kwh). Meni päivässä.
Kannattais hommata litium Lifepo4 akku. Sen voi purkaa oikeasti tyhjäksi ja käyttöikä on moninkertainen.
Ajattelin itsekin hieman kokeilla tuuli- ja vesivoimaa, harrasteena vaan kun taloon tulee onneksi sähköt ihan verkosta mutta tontin päässä kulkee virtaava joki ja talon vieressä kovaa virtaava oja niin kiinnostaisi niistä kokeilla vetää varastoon sähköt valoille, kerran päivässä kun käy ja muutaman minuutin on niin vähän pienempikin varmaan riittää. Talvella molemmat on kyllä jäässä joten silloin ei sähköä tule. Mutta hauskoja projekteja nämä
Marty T:n kanavalta löytyy mielenkiintoinen ratkaisu jos on yhtään pudotusta ruclips.net/video/Xb6TIWub6KU/видео.html
Ilman muuta näitten kanssa kiva puuhastella. Vesivoima taitaa aina tarvita jotain lupia, niin ei kannata laittaa naapurin näkyville.
@@omavarainenelama jep, naapuri on pahin kaikesta. Tankkaamaankin joutuu autotallissa/hämärässä ettei väriä erota....
@@omavarainenelama * Itse tehnyt 1995 sellaisen 330kW vesivoimalan. Tuottaa yhä yli miljoona kWh vuodessa. Ei siis enää ihan tusinatouhua. No on mulla 100kW aurinkovoimaakin toki omasta takaa.
Onko kanalan valo joku erikoinen kun täytyy verkkovirralla käyttää ?
12v ledvaloja on vaikka minkälaisia tarjolla.
Olet oikeassa jos tossa pitäisi käyttää niin ei varmaan 20W loisteputkilamppu olisi paras. Lamppu oli tässä vaan testikäytössä jotta saa akun varauksen nopeasti alas, aikaisemmin se oli verkkovirta käytössä.
Eli isommat lavat tuohon tuulimyllyyn, että alkaa pienemmälläkin tuulella tuottamaan. Sinänsä hyvä video siitä että tuulimyllyt toimivat Kiinan aroilla ihan eri tavalla, kuin Suomessa. Maston rakentaminen on sinänsä halpaa, ja se tuuli mylly pitäisi saada puiden yläpuolelle. Nyt kai voimaan tullut uusi rakennuslaki helpottaa asioita tässäkin suhteessa. rakennuslupaa ei tarvitse kovin pienissä projekteissa hakea.
Ootko laskenut takaisin maksuaikaa tuommoselle kova tuulen koneelle tai ootko seurannut paljonko tulee virtaa kk/vuosi tasolla
En oo kyllä laskenut. Jossain merenrannalla tai saaressa näistä yleensä edes jotain saa. Taitaa jopa vuositasolla tuulet vaihdella, niin hankala laskea, varsinkin jos on hybridi, jossa on samassa aurinkopaneeli. Katsotaan jos tuon saan toiseen paikkaan, niin jos sais edes jonkinmoista tuotto laskelmaa.
Voiko jos hommaa kunnon tuulimyllyn nii kytkeä sitä sähköverkkoon ja myydä jollekin sähköyhtiölle
Eiköhän jos sen saa samalla lailla kun paneelien kanssa verkkoinvertterillä.
Kiitoksia vastauksesta
@@JuliusASMR1234 Tätä kannattaa kysyä liikkeistä jotka myy tuulimyllyjä ja varmistaa.
Hei onko sinulla videota aurinkoenergiajärjestelmän mitoituksesta, siis lähinnä paljonko akustoa tarvitsee? Entä paljonko esim. 160W kennoista saa Ampeereita ulos ja miten nopeasti akkujen pitäisi latautua? Mitä agm akussa tarkoittaa 480 A (EN)? 12V ja 80Ah ymmärrän, mitta tuo kolmas Ampeerimäärä onko se maksimi sisään vai ulos saatava vai mikä?
Mun mielestä akkuja ei ole koskaan liikaa, mutta paras keino mitoittaa niin akut kuin muutenkin on netistä löytyvät taulukot tai itse käytän android puhelimeen löytyvää PV-solar power aplikaatiota. Kaikista paneeleista löytyy takaa info kyltti missä kerrotaan maksimi ampeeri määrä, jonka mukaan myös lataussäädin pitää mitoittaa. Ei tarvita kovinkaan isoa paneelia kun saa akut täyteen, mutta monesti paneelien tuoton aikana käytetään isompia laitteita. tuo EN tarkoittaa ilmeisesti jotain laskennallista kapasitettia, mitä isompi sen parempi, jos olen ymmärtänyt oikein.
@@omavarainenelama Mietityttää akkukapasiteetin mitoitus. Yhdestä täydestä (uudesta bilteman 80Ah) akusta lataa (150W laturi) läppäriä pari kertaa ja sitten alkaa jo invertteri piippaamaan, jos paneelista ei tule sähköä tuolloin. Tuntuu että liian nopeasti tyhjenee ?
tuo 480A on maksimimäärä mitä ko akusta voi ottaa ulos hetkellisesti eli nk sytytysvirta.
@@Sandroider Ongelma voi olla bilteman akku. 12v ja 80ah antaa nimellisesti ampeeritkertaavoltit= 960wattia eli melkein kilowatin. Kuitenkin jos se on auton akkuja se ei ole todennäköisesti virtavarastokäyttöön tarkoitettu ja siitä voi laskea ainakin kolmanneksen häviöihin. Sitten otetaan häviöt johdoissa, invertterillä yms niin saat pihalle ehkä puolet siitä mitä akun nimellisteho on. Jolloin pari kertaa 200w läppärin akku kuulostaa realistiselta. Vaihtoehtona joko uusia akku virtapankkikäyttöön sopivaksi tai vähentää häviöitä=kalliimpia inverttereitä, lyhentää/paksuntaa johtoja/nostaa jännitettä jne.
@@riippumatonlinja Syväpurkausakkua kannattaa joo katsella tuollaiseen aurinko-/tuulisähköjärjestelmään. Ne ovat suunniteltu tuollaiseen käyttöön, autokäytössä akku miltei aina täynnä ja starttimoottori ottaa siitä huomattavan suuren virran joten auton akun pitää pystyä antamaan hetkellisesti suuria virtoja.
Löytyykö markkinoilta myllyä joka jo 4-5m/s tuulella tuottaa sähköä? Tuntuu että kaikki löytämäni myllyt antaa vasta 15-20m/s merkittävää tuottoa.
Olen jostakin lukenut että ne pystymalliset (vertikaali?) tuulimyllyt tuottaisi jo noilla lukemilla sähköä?
Joo löytyy kyllä, joissain jopa alkaa 2m/s.
@@omavarainenelama lähinnä tarkoitin, että tuottoa olisi vähintään 500W jo pienillä tuulenvoimakkuuksilla
@@kaimvideo Ei oikeastaan ole. Kaikista tuulimyllyistä löytyy käyrä miten paljon tuottaa milläkin tuulen nopeudulla. pienellä tuulella tuotto on vain muutamia prosentteja nimellisarvosta.
@@aris95 Riippuu ihan minkälainen generaattori. Halvat kiinalaiset vertikaalit ei tunnu tuottavan mitään oikein millään tuulella, mutta on hyviä (kalliita) jotka toimii todolla hyvin.
offgrid-käytössä vaikuttaa turhalta kapistukselta, mutta mites jos myy verkkoon takaisin? oletko seuraillut paljonko wattitunteja tuo halppismylly tuottaa vuodessa? mietin että tämmöisessä applikaatiossa voisi maksaakin itsensä takaisin jos vain on tuotot kohtalaiset.
No juuri nämä surkeimmat ei tuota edes sen vertaa että akuissa pysyis virta, tietty jossa saaressa meren rannassa tulis enempi, mutta kovallakin tuulella max 100W. Näitä on toki parempia, jotka alkaa antamaan jo 2-3 m/s ja pystyvät tuottamaan myös isoja määriä, sellaisen hankin kun on euroja tarpeeksi. 🙂
Monenko watin tuulivoimala on?
400W ja tosiaan antaa maksimissaan sen 70W
@@omavarainenelama Sijainti voi olla se ongelma myös. Vaatinee jonkun vähintään 4m maston rannallakin ollessaan ja sisämaassa pitäisi olla vähintään 4m korkeampi kuin korkein rakennus/puu parin sadan metrin ympärillä.
Mul on mökil ollut 10vuotta pieni tuulimylly 200w . Tuulimyllys on erittäin tärkeä et on vapaa tuulille ,pyörteet on myrkkyy . Mullakin sopii tuulet kaakosta lounaaseen , muilta suunnilta tulee pyörteitä . Mutta on hyvä peli 3-4ms. alkaa virtaa yhteys tulemaan 7ms. lataa n.5app. 10ms.noin 8app. 13ms 12app. Masto on 11m korkea ja meren rannalla . 15ms.pysähtyy automaattisesti ja lataa 15app. mut se on liikaa tuolle myllylle . Ei se minusta huono hankinta ollut ..
moro juu hyviä neuvoja pitäis jossain vaiheessa mökille laittaa aurinko peneli järjestelmään lisäks tuuli keneraattori
ei yksi vamraan tuotakaan. pitää olla useampi
Nyt on käynnissä sota jota yritetään lopettaa öljyn ja kaasun oston lopettamisella. Sitten kun videon aiheen välineet on yhtä tärkeitä, alan kiinnostua... ehkä. Ne viehättää kuin orava; mitä enemmän niistä tietää, sitä vähemmän niistä pitää.
Ei Suomi sodassa ole ja se on virallisesti Venäjän operaatio työntää Ukrainasta globalistit ulos mitkä energiakriisin aiheuttaa Suomessakin tahallisesti.Pakotteet luotiin kyllä millä potkitaan vaan omaan nilkkaan ehkä se on sitä Sannan ja Saulin suusta kuultua uutta maailman järjestystä.
Jos leija lentää on paikka sopiva tuulivoimalle.
Menikö mulla ohi mut minkäkokoinen toi tuulivoimala? Ite miettiny katolle pystymallista tuulivoimalaa mut tekeekö esim 1kW / 5kW laitteel mitään, riittääkö tuotto. Kotkassa peltoaukeella asutaan eli jokseenkin likellä merta
Kattoasennus voi osoittautua hankalaksi noin isossa. Itse suunnittelen mastoon laittamista.
Pieni huomautus monen mielestä se tuntuu varmaan tyhmältä, voi olla mutta onko kukaan tullut edes ajatelleeksi mitä vaikutusta noilla tuulimyllyillä on maapallon ilmanvirtauksiin ??? Pistää miettimään kun noita tuulimyllypuistoja rupeaa lisääntymään ja valtaavat Tuhansien hehtaarien maa-alueita, muutenkin kyseiset alueet on ainakin linnuille perin vaarallisia, no siittä nyt tuskin ahneet bisnesmiehet ja päättäjät välittää, on ne ainakin helvetin rumia ja kovaäänisiä, veikkaampa että niistä tulee lisää ongelmia ainakin luonnolle, mutta bisnesmiehet ja päättäjät on kaiken yläpuolella.
Onneksi nämä pienet ei aiheuta isoja haittoja, mutta ei ne toki hyvältä näytä, ainakaan naapurin mielestä, vaikka ei edes näkisi sitä. 🙂
@@omavarainenelama Aivan "pien- voimaloista" ei varmaankaan ole mitään haittaa kenellekkään😉 Tuo kommenttini oli lähinnä tarkoitettu niihin massiivisiin torneihin joiden melu kuuluu kilometrejen päähän 😕
@rakuna black, joo ja haittaavat porojen laiduntamista kuulemma niin paljon että porot kävelee takaperin ja vuorokausirytmi menee sekaisin. Urosporot lisäksi alkaa paritella keskenään. Tällä varjolla nunnukat saivat torpattua todella ison tuulivoimapuiston rakentamishankkeen syrjäisimpään kolkkaan lappia, vaikka se ei siellä ois todellakaan haitannut yhtikäs ketään kun ei siellä ketään asukkaan.
Kaikki energian tuotantotavat on vihreiden mielestä pahasta, mut silti sitä laavalamppua pitäisi jollain tavalla käyttää ja kämppää lämmittää jotta voisi polttaa hamppua ja moralisoida itäsuomen suden ja karhun pyyntiä.
@@dot7107 Tolppamökin porukat elävät omassa utopiassaan, eikä näistä ymmärräkkään mitäään, he elävät vain rahasta ja vallasta. 🤔