Ortak Alan Sigortası Ne Zaman ve Neden Yaptırılmalı? | Apsiyon Sigorta

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024

Комментарии •

  • @Meric6161
    @Meric6161 9 месяцев назад +1

    2x hızda dinlemenizi tavsiye ederim :)

  • @ILHANDUZ-xk5wy
    @ILHANDUZ-xk5wy Год назад

    Merhabalar. Binamızda malik olup oturan sayısı çok az. Siz ortak alan sigortasını maliklerin ödemesi gerektiğini anlattınız. Bütçeye sigorta bedeli yazıldığı zaman avans payını (aidatı) toplamadakş hesaplamada sıkıntı yaşanmaz mı ? gibi çok sorum var. Telefonla görüşmek mümkün müdür?

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Ortak alan sigortasına ilişkin primleri kiracıların aidatlarının da hesaplandığı işletme projesi (tahmini bütçe) haricinde sadece kat maliklerinden toplamalısınız. Dolayısı ile hesaplamada bir sorun olmayacaktır. Telefonlarımıza apsiyonsigorta.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz.

  • @ozkanatmaca8493
    @ozkanatmaca8493 Год назад

    bu sigorta policelerinde o kadar terimler ve ifadeler varki, kime nasil guvenecegiz ve sigorta yaptiracağiz. sayfalarca sigorta policesi var bunu nasil okuyup yorumlayabeceğiz

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Sigorta poliçeleri, sigortayı talep ettirenin isteklerine göre düzenlenir.
      Yakında sizlerle daha fazla sigorta yazısı ve videoları paylaşacağız.
      Şimdilik sigorta yaptırılırken dikkat etmeniz gereken bazı hususları aşağıda paylaşıyoruz.
      Sigorta teklifinizi , poliçenizi okumayı ve isteklerinizi gözden geçirmeyi ve diğer tekliflerle karşılaştırmayı unutmayın.
      Teklif alırken paket poliçe ya da şemsiye sigorta gibi ;yönetiminizin karşılaşabileceği birçok riski tek poliçe ile teminat altına alan sistemler teklif edilebilir.
      Dikkat etmeniz gereken, başvurduğunuz sigorta şirketinin, paket poliçesinin kapsamına hangi risklerin girdiğidir. Sizi etkilemeyen riskleri poliçeden çıkarabilirsiniz. Sizi etkileyebilecek (deprem ya da hırsızlık gibi) bazı risk teminatlarının olmadığı bir paket poliçe satın aldığınızda da, bu riskler için ayrıca sigorta yaptırmanız gerekecektir. Bu durumu önemseyin.
      Klasik poliçede ise; poliçe kapsamında yer alacak riskleri müşteri belirler. Fiyat müşterinin belirlediği risk listesi dikkate alınarak, sigorta şirketince belirlenir.
      Sigorta yaptırmadan evvel bir risk değerlendirmesi ve değer tespiti talep edin. Çoğunlukla ücretli olduğu ve sigorta bedeli ile prim bedellerini yükselttiği için müşteri olan yönetimlerce tercih edilmemekle beraber ileride hasar gerçekleştiğinde eksik veya aşkın sigorta durumu ile karşılaşabilirsiniz.
      Sigortalamak istediğiniz binanızın ortak alanlarının, inşaat bedeli üzerinden değer tespiti yapılır, toprak bedeli dikkate alınmaz. Ortak yerlerin veya binanızın tespit edilen gerçek değeri üzerinden sigorta yaptırabileceğiniz gibi, eksik (değerinden daha az bir bedele yapılan sigorta) sigorta da yaptırabilirsiniz.
      Eksik sigortada, malın tamamının hasara uğraması halinde, ancak gösterilen sigorta bedeli kadar tazminat ödemesi yapılır.
      Aşkın sigortada ise malın tamamının hasara uğraması halinde ise, tazminat ödemesi gerçek değer üzerinden yapılır.
      Sigorta teminatı dışında kalan halleri not edin, olası bir kaza durumunda sigortanızın kapsamadığı noktaları bilmeniz gerekebilir.
      Sigorta poliçesinde yer alan özel şartları da bilmekte fayda var. Genel şartlara ve eklere aykırı düşmemek adına genel şartların teminatlarını daraltmayacak özel şartlar ileride karşılaşılacak sorunların çözümü adına büyük önem taşımaktadır.
      Sigorta teminatı, sigorta ücretinin tamamının veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmış ise, ilk taksitinin ödenmesiyle başlar. Sigorta teminatının başlayabilmesi için, sigorta şirketine poliçede belirtilen prim tutarının belirtilmesi gerekir. Bu nedenle sigorta ettirilen tarafından primin zamanında ödenmesi gerekir.
      Ödemelerinizi peşin yapabileceğiniz gibi taksitle de yapabilirsiniz. Sigortanızın, enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için dövize endeksli yaptırmanız akıllıca olacaktır. Böylece enflasyon arttıkça sigortanızın değeri de artar ve değer artışlarından etkilenmez
      Bazı sigorta şirketlerinin sunduğu hasarsızlık indiriminden yararlanabilirsiniz; sigortanın yapıldığı yılda bir hasar meydana gelmediyse, bunu takip eden senelerde ödemeleriniz belli oranlarda (sigorta bedeli yüzdesi üzerinden) indirilir.
      Kimi sigorta şirketleri sabit kıymet sigortaları poliçelerine deprem rizikosunu dahil etmez. Dikkat edin! Sabit Kıymet sigorta primlerinin Deprem riskli alanlarda yaklaşık %80 ‘i deprem rizikosuna ayrılır. Sigortanın diğer tekliflere rağmen neden düşük primli olduğunu sorgulayın
      Depreme karşı sigortalamak istiyorsanız, binanızın sınıflanmış deprem bölgelerinden hangisinde olduğu tespit edilerek fiyatın belirlenmesi gerekir.
      Prim ödemelerinin makbuzlarını , banka kayıtları saklanmalıdır.
      Poliçenin devri için branşlara göre değişen devir konusunu bilmekte fayda var.
      Sigortanın sona ermesi durumunda sigortacınız ile görüşüp polıçenızdekı eksikleri tamamlayarak poliçenizin yenilenmesi talebinde bulunabilirsiniz. Sigorta şirketi tarafından sigortanın yapıldığını ve işleme sokulduğunu belirtmek adına verilen bilgilerin teyid edilmesi önemlidir.

  • @residegul7095
    @residegul7095 2 месяца назад +1

    Hocam ortak alan sigortasi ne kadar en az ve en cok

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  2 месяца назад +1

      Bilgi için "Site ve Apartman Yönetimlerinin Binadan Kaynaklı Sigorta Hasarlarındaki Sorumluluğu" konulu www.apsiyon.com/blog/site-ve-apartman-yonetimlerinin-binadan-kaynakli-sigorta-hasarlarindaki-sorumlulugu linkindeki yazımızdan faydalanabilir, sigorta bedelleri konusunda tespite ilişkin sorularınız var ise akademi@apsiyon.com adresine mail atabilirsiniz.

  • @ahmettopsakal5798
    @ahmettopsakal5798 Год назад

    Hocam konuyla alakalı değil, ancak bir konuda yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Bizim 672 konutlu Sitemizde üç kişilik bir yönetim kurulumuz var, başkan maaş alıyor, iki kurul üyesi de aidat ödemiyor, bu durum site kurulmuş olduğundan bu yana böyle, zaten mesele de bu değil, bizim Sitemiz 24 bloktan oluşuyor ve her bir Bloğun bir temsilcisi var, bu temsilcilerle yönetim planımız da öngörülen şekilde her üç aydan bir rutin toplantılar yapılıyor, yönetim işleri ve sorumluluk başkan ve yönetim kurulu üyelerinde, Yönetim planında temsilcilerin aidattan muaf olmaları ile ilgili bir madde yok, ancak bazı temsilciler bizde aidat ödemeyelim diye yönetime başvuruda bulunuyor, 1-Temsilcinin aidat ödeme gibi bir hakkı var mı? 2-Eğer varsa aidat alınmamasına Temsilciler kurulu karar verebilir mi? 3- Yada Temsilcinin aidattan muaf tutulması hakkı varsa bunada Kat Malikleri genel kurullarımı karar verir.?

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Blok temsilcilerinin ortak gider ve avans payından muaf olup olmayacağı yönetim planında yazmıyorsa onları seçen kat malikleri kurullarında ücret veya aidat muafiyet kararları alınabilir.
      İlke olarak bir temsilcinin kendisine böyle bir muafiyet veya ücret kararı alması hatalıdır. Yani temsilcilerin ücret veya muafiyet kararlarını dolayısı ile temsilciler kurulu değil onları seçen blok genel kurul üyeleri karar vermelidir.

    • @dilekadali6737
      @dilekadali6737 Год назад

      Merhaba,õncelikle videodaki bilgilendirmeniz için çok teşekkürler 💐 Bir konuda desteğinize ihtiyacımız var,sel baskınında aracımız otoparkta mahsur kaldı ve arabamız perte çıktı,bu durumda site ortak alan sigortasından faydalanabilir miyiz? Şimdi den bilgilendirme için teşekkürler iyi çalışmalar 💐

  • @karmakarisik9124
    @karmakarisik9124 8 месяцев назад

    Merhaba yebligatta imza diyorsunuz bunu nasıl yapacağız açıklar mısınız

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  8 месяцев назад

      Kat mülkiyetine göre bildirimler elden imzalı veya taahhütlü posta ile yapılır. Daha fazla bilgiyi "Kat Mülkiyetinde Doğru Bildirim" konulu www.apsiyon.com/blog/kat-mulkiyetinde-dogru-bildirim linkindeki yazımızdan edinebilrisiniz.

    • @karmakarisik9124
      @karmakarisik9124 8 месяцев назад

      Teşekkür ederim

    • @karmakarisik9124
      @karmakarisik9124 8 месяцев назад

      Günaydın sitemizde 4 aydır aidat ödemeyen kişiler var bunlar şehir dışında ikamet ediyor toplu ödeme yapıyorlar Mart ayında toplantı yapacağım bu kişilerin isimlerini toplantıda okumam sıkıntı yaratır mı birde isimlerini 2023 işletme defterine yazmam gerekirmi

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  8 месяцев назад

      @@karmakarisik9124 İşletme defteri gelir ve giderlerin yer aldığı defterdir. İşletme defterindeki her gelirin ve giderin açıklamasında ödemenin ve borçlandırmanın yapıldığı bağımsız bölüm no malik ya da kiracı isim ve soyad bilgilerinin yer alması olağandır. Kat malikleri kurulunda tabi ki ödeme yapmayanların daire bilgileri görüşebilir. Ancak tutanağa genel ifadelerin yazılması, örneğin "zamanında ödeme yapmayan ve toplu ödeyenlerin gecikme tazminatlarının aylık olarak işletilmesine, icra takibi yapılmasına" karar verilmiştir gibi ifadelerin yer alması doğru olacaktır.

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  8 месяцев назад

      @@karmakarisik9124 Bizi izlediğiniz için teşekkürler.

  • @bahcekoyakinevleriyonetimi
    @bahcekoyakinevleriyonetimi Год назад

    tebrikler çok önemli bir konu

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Bizi izlediğiniz için teşekkürler.

  • @yuceyonetimhizmetleriltd.s1902

    teşekkürler Ozan hocam

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Tekirdağ'da Site ve Apartman Yönetimi. Yüce Yönetim. Sevgiler.

  • @ozkanatmaca8493
    @ozkanatmaca8493 Год назад

    size nasıl ulaşabiliriz

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  Год назад

      Merhabalar, mevzuat ile ilgili hususlarda profesyonel yardım ve iş ortaklarımız ile çalışmak için akademi@apsiyon.com , sigorta ile ilgili konularda sigorta@apsiyonsigorta.com dan ulaşabilirsiniz.

    • @sevdatufekcioglu4118
      @sevdatufekcioglu4118 Год назад

      Tel verebilir misiniz randevu talep edemilirmiyix

  • @ecekarlik6064
    @ecekarlik6064 12 дней назад

    200 TL iken 200+3 😂3 olsa yine iyi

    • @Apsiyon
      @Apsiyon  11 дней назад

      Sigorta prim fiyat artışları galiba sorun. :)