Modele de rezolvare a exercițiilor 7, 8, 9 - EVALUARE NAȚIONALĂ 2023

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 июн 2023
  • Voi oferi modele de rezolvare a celor trei exerciții de literatură, folosind cerințele din modelul oficial pentru examen, apărut în noiembrie anul trecut. De asemenea, voi oferi sugestii și recomandări pentru rezolvarea acestor exerciții.

Комментарии • 142

  • @luizamaria2438
    @luizamaria2438 Год назад +74

    Cel mai bun videoclip

  • @mirunacomanita7913
    @mirunacomanita7913 Год назад +16

    Sunteți minunată!Ințeleg foarte bine de la dvs.

  • @meditatorengleza7867
    @meditatorengleza7867 Год назад +3

    VA multumesc, Un video util si bine structurtat!

  • @sarmalegaming7432
    @sarmalegaming7432 Год назад +29

    Mâine= Examen❤

    • @darijo2305
      @darijo2305 23 дня назад +3

      Este cam târziu să întreb, dar te-ai descurcat?😅

  • @danageorgescu1924
    @danageorgescu1924 Год назад +3

    Mulțumesc!

  • @ovidiu4821
    @ovidiu4821 Год назад +1

    Mulțumim frumos! Pe mine personal m-ați ajutat

  • @user-bu5ct8jg3g
    @user-bu5ct8jg3g Год назад +61

    Puteți face și un videoclip despre subiectul 2 cu compunerile? Mă refer la ce fel de compuneri pot pica, cum să luam punctaj maxim la ele, cu tot cu exemple. Vă mulțumim pentru aceste videoclipuri!

    • @user-bu5ct8jg3g
      @user-bu5ct8jg3g Год назад +4

      Și, de asemenea, mai voiam să mai intreb dacă este vreo problema dacă depășim limita de cuvinte. Adică dacă scriem vreo 20 de cuvinte în plus (120 de randuri in loc de 100). Ni se depunctează?

    • @alexfedorca3757
      @alexfedorca3757 Год назад

      Depinde de corector,dar din cate stiu daca depasesti limita esti depunctat doar cu un 1 din cele 20

    • @user-bu5ct8jg3g
      @user-bu5ct8jg3g Год назад

      @@alexfedorca3757 Se depunctează oare și dacă depășesti cu vreo 5 cuvinte? (Mersi mult)

    • @samuraiu2616
      @samuraiu2616 Год назад

      ​​​@@user-bu5ct8jg3g Daca profesorul observa ca ai depășit se depunctează. Nu contează cu cate cuvinte

    • @user-bu5ct8jg3g
      @user-bu5ct8jg3g Год назад

      @@samuraiu2616 Bine, mersi muult!

  • @alinzmarandache3267
    @alinzmarandache3267 Месяц назад +3

    Super, sigur mă va ajuta la evaluare !😊

  • @elizaadelinac.1700
    @elizaadelinac.1700 Год назад +6

    multumim mult!

  • @serbanandrei1121
    @serbanandrei1121 Год назад

    va iubesc!

  • @EmilEVP
    @EmilEVP 15 дней назад

    multumim pentru tot ceea ce faci pentru noi

  • @tudormarinescu2084
    @tudormarinescu2084 Год назад +5

    Buna ziua!Pe mine,cel putin,m-a ajutat acest videoclip,pentru care va multumesc din tot sufletul!Oare ati putea sa faceti un videoclip cu idei de compuneri imaginative de la cel de-al doilea subiect?Multumim!

  • @fabianinfinite1229
    @fabianinfinite1229 Год назад +1

    Cel mai bun video

  • @bogdancristea9270
    @bogdancristea9270 Год назад +34

    Nu mi-o luati in nume de rau! Dumneavoastra predati foarte bine, sunteti o foarte buna profesoara. Dar, ca absolvent de Litere al Universitatii din Bucuresti, daca mie mi s-ar fi predat astfel literatura in scoala generala sau liceu, nu cred ca m-as mai fi dus la uman filologie si, ulterior, la Litere. “Pe vremea mea” exista mult mai multa libertate in interpretarea textelor. Exista, intr-adevar, o programa cu texte obligatorii pentru ca erau manuale unice, dar eram incurajati sa scriem ceea ce gandim noi despre acele texte, nu ceea ce vor baremele facute de niste cretini / cretine din minister sa gandim, asa cum se intampla azi. De asemenea, subiectele si structura lor erau foarte imprevizibile, deci nu te prea puteai pregati sistematic pentru ele: nu aveai de unde sa stii dinainte cate subiecte vor fi, ce se va da la subiectul 1, ce se va sa la subiectul 8 etc. Si asta era foarte bine pentru ca, in loc sa te concentrezi pe tehnici de impuscare a notei, trebuia sa te concentrezi pe continutul propriu-zis al materiei. Urmarind, intamplator, cateva din lectiile dumneavoastra online, am, sincer, senzatia, ca sunt la un concurs de bifat punctele din barem, nicidecum la un concurs de limba si literatura romana. Totul pare standardizat, mecanizat, facut dupa niste retete safe, al caror rol nu este decat acela de a asigura un punctaj mare la examen. Or nu acesta este scopul literaturii si al lingvisticii in scoala. Din fericire, eu predau acum in UK la universitate si nu mai am de-a face cu sistemul de invatamant romanesc preuniversitar, dar cu mana pe inima va spun ca, daca asta e ceea ce se cere si se face azi la romana, m-as fi lasat pagubas de filologie. Trebuie sa spun insa, in spiritul onestitatii, ca si aici predatul si evaluarea par sa fie foarte standardizate, baremele nu permit joaca cu textele, cu ideile si cu autorii: examenul la literatura latina (specializarea mea) e la fel de creativ precum examenul la ingineria betonului. De-aia in primul an trebuie sa pierd aproape tot anul cu studentii mei sa le scot din cap proastele obiceiuri din liceu si sa-i determin sa gandeasca cu capul lor, fara nu stiu ce structuri sau strategii de impuscare a punctelor.

    • @anitakarlsen1032
      @anitakarlsen1032 Год назад +11

      Felicitări pentru poziția pe care o dețineți în momentul actual. Din păcate, elevii de gimnaziu se bat pentru punctele din barem, deoarece nu există suficiente locuri la liceele teoretice pentru medii de la 7 în sus, ci doar de la 8,50 în sus. Astfel, elevii sunt nevoiți să lucreze pe machete de barem și nu vor să riște, în detrimentul talentului lor înnăscut sau dobândit prin studiu de literatură. O vor face la facultate, unde, aveți dumneavoastră ,,bătaie” de cap. Succes elevilor și profesorilor!

    • @dragosgabrieldorobantu6100
      @dragosgabrieldorobantu6100 Год назад +3

      Cam aveți dreptate ! La examenul de română dacă nu scrii ce vor ei nu îți punctează deloc . Mi se pare că profesorii sunt prea subiectivi ,își exprimă prea mult punctul lor de vedere față de lucrarea ta ,chiar dacă ideea poate fi interesantă. Aceste examene ar trebui să lase copiii să își exprime singuri părerile despre texte și să conceapă singuri argumente ,nu să îi facă să învețe niste modele de rezolvări doar ca să ia notă mare.

    • @oana.222
      @oana.222 Год назад +3

      Asa ar trebui, dar ca sa iei o nota mare la evaluarea nationala trebuie sa respecti tot ce spune baremul, nu riscăm nimic

    • @ginagrama1882
      @ginagrama1882 Год назад +5

      Aceasta lucrare ar trebui sa fie rodul unei libertăți totale de expresie, sa fie dovada creativității, nu respectarea unor șabloane, barème gândite și impuse de niște indivizi incapabili sa accepte ca este aici vorba despre imaginație, creativitate! Sa nu mai vorbim despre absurditatea obligativității de a te limita la un anumit număr de cuvinte!!! Chiar numai nota contează?! Ne afundăm în intuneric!!! Cine va da dreptul, stimați responsabili din minister, sa va bateți joc de copiii talentați, pe care ii obligați sa răspundă doar unor constrângeri absurde, nepotrivite cu un examen al creativității prin definiție!! Greva este generata și de existenta în sistem a unor decidenți care distrug cu bună știință ceea ce mai avem omenesc în noi!! Nu creați doar niște roboți!! Baremul este doar o scuză pentru faptul ca nu vreți sa ii plătiți pe corectori după numărul ceasurilor pe care le petrec citind lucrări ample, în care copiii dau frâu liber imaginației!! Reforma în învățământ trebuie sa plece de la decidenții din educație!!!
      Apreciem ceea ce faceți, doamnă profesor, pentru copii!! Ceea ce am scris este un semnal de alarma nu doar al unei voci singulare, după cum am văzut!!! Poate că ar fi momentul sa regândim totul, nu doar cum arata examenele copiilor nostri, ci și felul în care se face educația lor!!!

    • @davidomcuiqpastamedie8879
      @davidomcuiqpastamedie8879 Год назад

      15:23

  • @heraherr6138
    @heraherr6138 Год назад +11

    Bună ziua! Aș vrea să vă rog dacă ați putea să faceți un videoclip cu ex 6 de la sub 2? Acel exercițiu unde trebuie sa faci propoziții. Chiar nu ma descurc 😢.
    Va mulțumim pentru munca depusa ❤❤❤😊

  • @Guest.72
    @Guest.72 Год назад +2

    Puteti face un clip si despre caracterizare ,mesaj ,rezumat ? Va roggg

  • @suzanamusan3090
    @suzanamusan3090 Год назад +13

    La exercitiul 8, dumneavoastra ne-ati indemnat sa ne apropiem de limita maxima de cuvinte, iar, in caz ca o depasim sa scoatem o idee sau o fraza. Dumneavoastra ati scris 104 de cuvinte, daca ati fi din nou la examen, cum ati taia o idee, dar, totodata intelegerea textului sa nu fie afectata?
    De asemenea, la exercitiul 9 compunerea sugerata de dumnevoastra avea aproximativ 114 de cuvinde, iar dumneavoastra ne-ati repetat indemnul...

    • @anneb3975
      @anneb3975 7 месяцев назад

      La exercițiile 8 și 9 limita actuală este de 100 de cuvinte. În general se recomandă sa ne încadrăm in limita dată, dar în același timp majoritatea profesorilor care corectează nu scad daca se depășește cu aproximativ 10 cuvinte, mai ales când o idee/ un enunț trebuie dusă/dus până la capăt :)

  • @ok-zd3js
    @ok-zd3js Год назад

    Aveti postat pe canal vreun videoclip despre exercitiile de gramatica de la punctul b?Daca nu,puteti face un videoclip pe tema aceasta?

  • @mihaidasaga6112
    @mihaidasaga6112 Год назад +1

    Te rog fa și cu ex 6 sau dacă ai deja trimitemil

  • @uifalusifelicia1142
    @uifalusifelicia1142 Год назад +7

    Buna ziua. Ati depășit destul de mult numarul de cuvinte. Nu e o problemă? In barem se precizează faptul că, se acordă punctaj pentru încadrarea în numarul de cuvinte. Cum procedăm? Scriem mai detaliat sa nu fim superficiali sau respectăm cerința privind numărul de cuvinte? Se numără și cuvintele de legătură de tipul: de, la, al? Multumesc!

    • @wydmeow
      @wydmeow Год назад

      incearca sa faci si-si, adica sa foloseati un limbaj cat mai superficial pana in limita de civinte

  • @martina-cn8yi
    @martina-cn8yi 7 месяцев назад

    Buna ziua, nu trebuia sa asociem textul "Calatorie in jurul omului" de Alexandru N.Stermin cu alt text studiat la clasa sau citit ca lectura suplimentara?Asa scrie in cerinta

  • @micela15
    @micela15 Год назад

    Bună ziua! Dacă nu mai avem loc pe acele randuri putem scrie pe ultima pagina acolo unde se face compunerea? Așa mi s a zis la pregatire,dar la scoala doamna spune că această metoda este incorecta.

  • @user-zb5zj4tf6v
    @user-zb5zj4tf6v Год назад +2

    Buna ziua,este in regula daca la exercitiul 8 formulam argumentul nostru in al doilea alineat impreuna cu valorificarea textului?

    • @Andreeq99
      @Andreeq99 Год назад +1

      Aceeasi nelamurire o am si eu!

  • @ameandmartha2467
    @ameandmartha2467 Год назад

    Puteți face și cu ex 6??

  • @DeyuPOV
    @DeyuPOV Год назад +1

    doamne ajuta ca daca nu gaseam videou asta nu stiu ce faceam la examen

  • @halst3n
    @halst3n Год назад +1

    La exercițiul 8 putem folosi termeni precum:poti sau te poate ajuta cand cerința este de exemplu:Crezi ca cititiul te ajuta la...?Ca si cand am vorbi direct cu,cel care corectează

    • @CristinaTunegaruLive
      @CristinaTunegaruLive  Год назад +2

      Da. Este, de fapt, o adresare impersonală, nu discuți cu cel care corectează.

    • @halst3n
      @halst3n Год назад

      @@CristinaTunegaruLive multumesc!

  • @ilumivali
    @ilumivali Год назад

    buna ziua! daca gresim, care ar fi cea mai buna metoda de a ne corecta? scriem de asupra cuvantului sau... ?

    • @goryalex8650
      @goryalex8650 Год назад

      tai ce ai gresit cu o linie dreapta si scrii mai departe raspunsul corect
      de ex: ma gandeam sa -mergrem- mergem la magazin

  • @carti.si.povesti5913
    @carti.si.povesti5913 Год назад +5

    Bună ziua. Îmi puteți spune daca aventura este o valoare culturală? Mulțumesc anticipat!

    • @unnume9691
      @unnume9691 Год назад +1

      Aventura este temă. Valorile sunt:Bunătatea, fericirea, educația, iubirea/dragostea (fata de) , perseverenta, admirația(fata de) , echilibrul, solidaritatea, altruismul, (capacitatea de) sacrificiu, încredere, respect, toleranta, Ocrotire/Grija(fata de), empatia, onestitatea, integritatea, curajul/eroismul, înțelepciune, onoare, recunoștință, etc.
      Unii considera și Aventura sau Copilăria valori, dar sunt considerate în general teme
      Sper ca te-am ajutat!

    • @carti.si.povesti5913
      @carti.si.povesti5913 Год назад

      @@unnume9691 Mulțumesc frumos!!!

    • @unnume9691
      @unnume9691 Год назад +1

      @@carti.si.povesti5913 N-ai pentru ce! Sa știi ca din greșeală am pus regretul trecerii timpului și viclenia, acestea nu sunt valori

    • @LettersToFebruary
      @LettersToFebruary Год назад +1

      Profesorul nostru de română ne-a învățat că la precizarea valorii culturale comune putem sa dam răspunsuri de tipul "O valoare comună, specifica celor două texte, este interesul pentru ..." În spațiul liber putem sa scriem tema pe care o găsim în ambele texte, cum ai spus tu, aventura, și, astfel, transformăm tema in valoare culturală

  • @Robert-ox4ow
    @Robert-ox4ow Год назад

    👍👍👍👍👍

  • @miguelatv-istu6075
    @miguelatv-istu6075 Год назад

    fix modelul asta de simulare l am dat la clasa si am luat 6.6

  • @alexfedorca3757
    @alexfedorca3757 Год назад

    Buna ziua!Este bine daca zic valoarea comuna a textelor la sfarsitul compuneri dupa ce vorbesc despre cele doua text de exemplu:Astfel,valaorea comuna celor doua texte este .... ?

    • @dariusfetescu2124
      @dariusfetescu2124 Год назад

      Din câte știu, când se corectează lucrările, formulările de genul nu sunt foarte apreciate pentru că îmbârligă foarte mult informațiile transmise. Or asa, informațiile se pierd, sau pur și simplu nu le vede profesorul, și sunt șanse mai mari sa ai nevoie sa depui contestație. Cred(?)

    • @dragosgabrieldorobantu6100
      @dragosgabrieldorobantu6100 Год назад

      Mai întâi prezinți în primul enunț valoarea și textul, iar apoi la final poți scrie o concluzie ,dar nu e obligatoriu

  • @user-tt1ld5uk3r
    @user-tt1ld5uk3r Год назад +2

    Puteti face si mesajul textului liric? Multumesc!

    • @user-tt1ld5uk3r
      @user-tt1ld5uk3r Год назад

      De asemenea, mesajul textului epic, dramatic?

  • @alessandrotimis8397
    @alessandrotimis8397 Год назад +2

    la ex 9 sunt mai mult de 100 de cuvinte

  • @lois4293
    @lois4293 Год назад

    Buna ziua !Poate sa ne ceara la exercitiul 9 subiectul 1 un element de continut comun?

  • @user-bu5ct8jg3g
    @user-bu5ct8jg3g Год назад +2

    Am o întrebare. La rezumat lăsăm alineat sau nu?

  • @Eric-pp7ye
    @Eric-pp7ye 5 месяцев назад

    Am o intrebare,este ok daca spun ca sunt si pro si contra despre subiectul dat?la primul argument spun de ce sunt pro iar in al doilea de ce sunt contra.

  • @iustyt3765
    @iustyt3765 Год назад

    Puteti pune un model de mesaj al unei poezii la SII

    • @anonymus.08
      @anonymus.08 Год назад

      ruclips.net/video/jxtUwroAo6U/видео.html - link de la clipul in care face asta

  • @dariusica2056
    @dariusica2056 15 дней назад

    la ex 9 daca este poezie trebuie sa asociem tot cu poezie?

  • @Deniza.Curuia
    @Deniza.Curuia Год назад

    În cazul acelui model n-am putea asocia textul 1 cu textul 2?

    • @vladupaul166
      @vladupaul166 Год назад

      În nici un caz! Al doilea text este unul non-literar si nu poate fi asociat cu un text literar

  • @cristianapopa1101
    @cristianapopa1101 Год назад +1

    Daca la exercițiul 9 doar scriem titlul textului și de cine e,cate puncte ne da?

    • @dariusaenasoaiei5580
      @dariusaenasoaiei5580 Год назад

      1 punct. Și dacă precizezi tema comună încă 1 punct. Adică 2.

  • @marianfainaru1155
    @marianfainaru1155 Год назад +2

    gyat

  • @andreeatabita5686
    @andreeatabita5686 Год назад +1

    Dar nu am loc sa scriu atât de mult...

  • @marinandreas7140
    @marinandreas7140 5 месяцев назад

    Dacă în doua texte este vorba de zăpadă și Crăciun care este elementul de conținut comun?

    • @qlley8517
      @qlley8517 5 месяцев назад

      Ii anotimpul Iarna

  • @alexandrasoaita6
    @alexandrasoaita6 Год назад +1

    M ar ajuta rezolvarea exercitiului cu formularea propozitiilor☺

  • @victor.sandor0907
    @victor.sandor0907 Год назад +1

    O întrebare. Nu e neapărat ca la exercițiul 8 să avem cel puțin trei, patru aliniate și argumente gen "În primul rând...
    În al doilea rând..."?

  • @bogdanrudaru5953
    @bogdanrudaru5953 6 месяцев назад

    Prezintă un element comun CELOR doua texte, nu AL CELOR doua texte. Va apreciez oricum!

  • @Gabriel-jd4fo
    @Gabriel-jd4fo Год назад +7

    La ex 7,8,9 putem folosi structura" ne este prezentat"?

    • @Cartofeyy
      @Cartofeyy Год назад +5

      fara ne, scrii doar:este prezentat

    • @samuraiu2616
      @samuraiu2616 Год назад +2

      Cel mai bine scrii: se prezinta

    • @stefanprahoveanu1872
      @stefanprahoveanu1872 Год назад

      @@Cartofeyy de ce fara "ne"?

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад +2

      @@stefanprahoveanu1872 Sună mai bine

    • @mihail2256
      @mihail2256 Год назад +3

      ​@@stefanprahoveanu1872 pentru că nu îți spune ție autorul

  • @rebecaborz8040
    @rebecaborz8040 13 дней назад

    dacă am scris valoarea culturală la 7 A primesc măcar 5 din 6 puncte?

  • @gopro8509
    @gopro8509 14 дней назад +1

    2024 24 iunie

    • @09601
      @09601 14 дней назад

      bafta😂❤

  • @adinaelenasasu7396
    @adinaelenasasu7396 Год назад +1

    Respectul și imaginile vizuale,auditiva, dinamice? Unde e legătura dinte ele? Poate comuniunea omului cu natura, da,asta poate fi o valoare. Ministerul a eliminat diferențierea "culturala sau morala",tocmai pentru ca ele se pot intersecta...

  • @user-lb7uo4wd8m
    @user-lb7uo4wd8m Год назад +3

    Ne puteti spune, va rog, cum se numara exact cuvintele de la aceste exercitii? Se numara si prepozitiile, cliticele, etc? Multumim mult!

  • @lois4293
    @lois4293 Год назад

    La exerciti 9 subiecul 1 ne trebuie citate?

  • @Gabriela-bs5yi
    @Gabriela-bs5yi Год назад +2

    E ok dacă la ex.8 scriu: În opinia mea/Cred că../Consider că..(...)Susțin acest lucru,deoarece(...)

    • @BLZ-ne6ox
      @BLZ-ne6ox Год назад

      Da dar trb sa te asiguri ca iti cere un text argumentativ

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад +1

      @@BLZ-ne6ox Pai..ziceam de ex 8. E un fel de text argumentativ

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад

      @@BLZ-ne6ox Știu că "deoarece" nu apare în prima propoziție. Prima data spui dacă ești de acord(consider că..) Apoi îți spui părerea (cu ex din text)

    • @BLZ-ne6ox
      @BLZ-ne6ox Год назад

      @@Gabriela-bs5yi Da,asa a facut si ea in videoclip.

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад

      @@BLZ-ne6ox Nu a făcut așa,l-a scris pe "deoarece" în prima prop.

  • @adinaelenasasu7396
    @adinaelenasasu7396 Год назад +3

    Depășiți numărul de cuvinte admis!

  • @danteso10
    @danteso10 Год назад

    o intrebare, la exercitiul 7 nu trebuie sa pui numele si autorul fiecarui text?

    • @an.isk_a
      @an.isk_a Год назад +2

      nup, poti scrie direct "o tema comuna/ un element de continut comun celor doua texte date este/poate fi ..." e mai scurt si la obiect asa, altfel cred ca ai pierde prea multe cuvinte aiurea.

    • @danteso10
      @danteso10 Год назад

      @@an.isk_a la ceea ce ma refeream este daca trebuie sa precizezi nume, autor la paragraful in care incepi cu "In primul text/al doilea text"
      de exepmlu : "In primul text "Matilda" de Roald Dahl, prezinta, etc"

    • @imCxisti07
      @imCxisti07 Год назад +1

      @@danteso10 nu este obligatoriu deoarece se subintelege
      Dar tot poti pune

  • @teodorachiriac384
    @teodorachiriac384 8 месяцев назад

    Pot fi mai multe elemente comune la exercitiul 7????

  • @biancastruta7587
    @biancastruta7587 Год назад +1

    Texte ce au ca valoare culturala sportul???

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад

      Nu cred că o să ai nevoie

    • @Gabriela-bs5yi
      @Gabriela-bs5yi Год назад

      Nu am găsit până acum texte cu această valoare culturală

  • @andreirebleanu6812
    @andreirebleanu6812 Год назад +3

    Nu trebuie precizat tipul valorii? (28:00)

  • @andreigrigore1296
    @andreigrigore1296 Год назад +3

    dar la examen se numara tote cuvintele

    • @vladupaul166
      @vladupaul166 Год назад

      Profesorii închid ochii daca scrii cu 1-5 cuvinte în plus/minus

  • @TeoDureci
    @TeoDureci Год назад +2

    Ni s-a spus ca la ex 8 sunt necesare cel putin 2 argumente, fiecare cu alineat special (si cu formulele ,,in primul rand" si ,,in al doilea rand"), deci 3 paragrafe in total. Este corect sa facem ca dumneavoastra, doar 2 alineate?

    • @hellokkiki
      @hellokkiki Год назад +2

      Contează cine îți va corecta lucrarea :(

    • @stefania127
      @stefania127 Год назад +1

      Eu folosesc 4 si nu mi-a zis nimeni nimic pana acum deci cred ca nu conteaza cate sunt. Important e ca ideile sa fie corecte

    • @gachaseries7760
      @gachaseries7760 Год назад

      Este corect si cu 2 paragrafe ,cu 3 s ar face in caz ca pica la sub 3 unde trebuie sa dam 2 argumente

    • @andreeamarchis1662
      @andreeamarchis1662 6 месяцев назад

      ​@@gachaseries7760unde e sub 3??

  • @user-sb2xh5uw5m
    @user-sb2xh5uw5m 3 месяца назад

    Mi-e mi s-a spus că nu e bine să punem citate și înainte puneam, dar trebuia să scriem ˛˛fapt vizibil în citatul`` . Acum că am văzut videoclipul tău nu mai știu ce să cred🤷‍♀🤷‍♀ Te rog frumos să mă ajuți

    • @09601
      @09601 2 месяца назад

      e bine sa pui dar e optional!

    • @Swart2
      @Swart2 Месяц назад

      Daca scrii citate, cuvintele nu vor fi luate in considerare. E mai bine sa explici secventa in cuvintele tale. Sucees la examen!

  • @user-tz2qb2hg6s
    @user-tz2qb2hg6s 14 дней назад +1

    Pot asocia cu biblia? ,daca dau referinta , autorul ,un citatat cartea in care e scrisa e bun?

    • @bogdanbistrae4779
      @bogdanbistrae4779 14 дней назад

      Da , dar , din cate știu, zici "Mitul Biblic"

    • @09601
      @09601 14 дней назад +1

      NU,nu puncteaza!a asociat prietenul meu si i a pus doar un punct dar el a asociat cu un verset din biblie.

  • @robyyy696
    @robyyy696 28 дней назад

    Dar nu trebuia sa folosim expresi precum în primul motiv ,în al doilea motiv și în concluzie,

    • @09601
      @09601 14 дней назад

      astea sunt la textul argumentativ si nu trebuie folosite neaparat. bafta pe maine!

  • @andreeamonea7139
    @andreeamonea7139 13 дней назад

    Mai este o ora guys