Ik heb daar uiteindelijk 2 jaar de lessen gevolgd, 3 keer per week en het heeft me 2 keer het leven gered later toen ik aangevallen werd door een kickboxer in een disco, etc. Dus Wing chun is een hele goede verdediging sport, maar wat al die mensen sifu erom heen doen of het echt van yip man is of dit of dat, maakt niet uit, yip man zei toen ook al, wing chun is niet aan tradities verbonden het staat open om te vernieuwen, met kickboks technieken of dit of dat alles is goed, om jezelf te verdedigen, het is een open stijl, open source zoals vergelijkbaar met computer programma;s, iedereen mag meewerken om de stijl wing chun te verbeteren. Dat is de kracht van wing chun, niet 1 of andere sifu die zegt van dit is de juiste techniek en zo moet het, dat bestaat niet in wing chung (zo heb ik dat in de jaren 80 geleerd)
Heel juist! Ik beschouw het als een héél pragmatische krijgskunst waarin ieder individu aan de slag kan om het op ieders manier te doen werken. Wat voor jou kan werken, hoeft niet per sé te werken voor iemand anders. Dus goed geformuleerd! 🙂
I trained with these people wing chung is a good art. But it has his weakness and strenght. Like any martial arts. I always had problems with my sifu. Movies is diffent than in real combat. They take the best part to sell the movie. Experence foe your self. Dont live in wonderland.
Ik wil niet muggenziften, maar voor zover ik weet heeft Bruce Lee in zijn wing chun dagen (In Hong Kong) bijna alles geleerd van Wong Shun Leung. Wong was zo ongeveer de beste vechter in de 'stal;' van Ip Man. Helaas heeft Bruce Lee maar een aantal jaar les gehad van Wong en zijn wing chun training nooit kunnen voltooien aangezien hij richting de VS vertrok. De titel 'vechtsport leren van de opvolgers van Bruce Lee' is daarom wat vergezocht vind ik. Of ze zouden Jeet Kune do moeten trainen, maar dat doen ze niet. Overigens is er in Nederland een aantal scholen dat les geeft in de stijl van Wong Shun Leung (Ving Tsun) en dat bij Philipp Bayer is aangesloten. Daar wordt behoorlijk goed les gegeven, ik kan het weten, ik moet daar flink aan de bak 🙂. Maar goed, iedereen moet daar trainen waar hij/zij zich goed voelt. Even los daarvan begrijp ik dat hele bandensysteem bij deze school ook niet echt. Dat heeft weinig met wing chun te maken vind ik.
Wat je zegt, klopt wel; titel zouden ze beter kunnen aanpassen. Dat bandensysteem (of gordelsysteem) is ingevoerd in Europa, of vanuit de Japanse M.A. traditie zoals Karate maar op zich vind ik daar niets mis mee. Het heeft niet per sé een meerwaarde, maar geeft wel aan waar iemand staat IMHO.
@@MiskoKatua Goedemorgen. Bedankt voor je reactie. Ach ja, ieder zijn ding natuurlijk. Helaas zie je ook dat een hogere band voor bepaalde mensen een 'egoboost' geeft. Ik wil niet generaliseren hoor, maar het risico is wel daar denk ik. Zolang het halen van een band maar geen doel op zich wordt wat mij betreft. Mijn sifu, en elke sifu bij een school van Philipp Bayer, beschouwt elke leerling als uniek. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en uitdagingen en dus past een 'vast' bandensysteem niet bij deze gedachte. Vorderingen zijn bij onze lineage dan ook niet uit te drukken in een bepaalde kleur van een band. Wanneer we met verschillende scholen bij elkaar komen werkt het niet hebben van banden ook een gevoel van gelijkwaardigheid in de hand, en persoonlijk vind ik dat fijn. Voor wat betreft de titel van deze video, ik denk dat Bruce Lee een fantastische invloed heeft gehad op de populariteit van vechtkunst, maar voor Wing chun/Ving tsun zijn er betere voorbeelden denk ik. Maar goed, die zijn uiteraard niet zo fantastisch uitgebeeld in vele films. Groetjes
Ik heb in de jaren 80 de grond beginselen geleerd van wing chun bij meneer Ketelaar die in Hilversum les gaf, hij noemde dat ook ving tsoen ofzo, maar die man gaf verdomd goed les, binnen 4 weken tijd was ik al in staat om mensen met zwarte band karate binnen 1 seconde inderdaad uit te schakelen ;-)
Nou stelde karate in de jaren 60-80 nog niet veel voor en ik heb daar een goed voorbeeld van: de kampioensstrijd van Chuck Norris. De video die daarop volgt laat een gelijksoortig gevecht zien tussen twee 7-jarige meisjes (2013) Het meisje met de groene helm was als 7-jarige al een 5-voudig Wereldkampioen (3x in Kickboksen en een zware band Wereldkampioen Karate en Taekwondo) (de video daarop is zij 10. ruclips.net/video/nst4V8BKNF0/видео.html
Vanuit stilstand beginnen met de handen/polsen tegen elkaar en dan stiekem een stoot geven. Tja vanuit sparren met een echte bokser gaat dat toch niet lukken hoor. Maar goed leuk ja misschien effectief zeer zeker niet.
Als je Jesse-Jane McParlnd de opvolger van Bruce Lee zou noemen dan beledig je haar . Wat Bruce Lee in zijn films liet zien dat deed zij ook al op haar 7e, maar dan in het echte gevecht. En ze deed nog veel meer echte gevechyskunsten al op die leeftijd. Zij had al vele Kampioenstitels en was al 5 keer Wereldkampioen in vechtsporten toen zij 7 was. Zie Jesse-Jane McParland - My Movie 3
Goed bezig allemaal, respect👍.
2:25 bij judo gebruik je geen kracht en probeer je iemand naar de grond te werken met veel efficientie en door geen kracht te gebruiken
Bij WingChun is dat ook zo 😉
Dacht ekkes dt lau daar stond
Very interesting and nice. Which lineage is this? Where is your Sifu? I like your Wing Chun very much.
The older "bald" man in the black shirt is the sifu. He learned Wing Chun from a student of Yip Man.
Wang kyu
His teacher: Wang Kiu a private student of Yip Man (Ip Man).
Wing chun is the sport of the second hand. The second hand is the wu Sao. 👍👍😀🐬
Many times I consider the WuSao the FIRST hand 😉
Ik heb daar uiteindelijk 2 jaar de lessen gevolgd, 3 keer per week en het heeft me 2 keer het leven gered later toen ik aangevallen werd door een kickboxer in een disco, etc. Dus Wing chun is een hele goede verdediging sport, maar wat al die mensen sifu erom heen doen of het echt van yip man is of dit of dat, maakt niet uit, yip man zei toen ook al, wing chun is niet aan tradities verbonden het staat open om te vernieuwen, met kickboks technieken of dit of dat alles is goed, om jezelf te verdedigen, het is een open stijl, open source zoals vergelijkbaar met computer programma;s, iedereen mag meewerken om de stijl wing chun te verbeteren. Dat is de kracht van wing chun, niet 1 of andere sifu die zegt van dit is de juiste techniek en zo moet het, dat bestaat niet in wing chung
(zo heb ik dat in de jaren 80 geleerd)
Heel juist! Ik beschouw het als een héél pragmatische krijgskunst waarin ieder individu aan de slag kan om het op ieders manier te doen werken.
Wat voor jou kan werken, hoeft niet per sé te werken voor iemand anders. Dus goed geformuleerd! 🙂
I trained with these people wing chung is a good art. But it has his weakness and strenght. Like any martial arts. I always had problems with my sifu. Movies is diffent than in real combat. They take the best part to sell the movie. Experence foe your self. Dont live in wonderland.
Ik wil niet muggenziften, maar voor zover ik weet heeft Bruce Lee in zijn wing chun dagen (In Hong Kong) bijna alles geleerd van Wong Shun Leung. Wong was zo ongeveer de beste vechter in de 'stal;' van Ip Man. Helaas heeft Bruce Lee maar een aantal jaar les gehad van Wong en zijn wing chun training nooit kunnen voltooien aangezien hij richting de VS vertrok.
De titel 'vechtsport leren van de opvolgers van Bruce Lee' is daarom wat vergezocht vind ik. Of ze zouden Jeet Kune do moeten trainen, maar dat doen ze niet. Overigens is er in Nederland een aantal scholen dat les geeft in de stijl van Wong Shun Leung (Ving Tsun) en dat bij Philipp Bayer is aangesloten. Daar wordt behoorlijk goed les gegeven, ik kan het weten, ik moet daar flink aan de bak 🙂. Maar goed, iedereen moet daar trainen waar hij/zij zich goed voelt. Even los daarvan begrijp ik dat hele bandensysteem bij deze school ook niet echt. Dat heeft weinig met wing chun te maken vind ik.
Wat je zegt, klopt wel; titel zouden ze beter kunnen aanpassen.
Dat bandensysteem (of gordelsysteem) is ingevoerd in Europa, of vanuit de Japanse M.A. traditie zoals Karate maar op zich vind ik daar niets mis mee. Het heeft niet per sé een meerwaarde, maar geeft wel aan waar iemand staat IMHO.
@@MiskoKatua Goedemorgen. Bedankt voor je reactie.
Ach ja, ieder zijn ding natuurlijk. Helaas zie je ook dat een hogere band voor bepaalde mensen een 'egoboost' geeft. Ik wil niet generaliseren hoor, maar het risico is wel daar denk ik. Zolang het halen van een band maar geen doel op zich wordt wat mij betreft. Mijn sifu, en elke sifu bij een school van Philipp Bayer, beschouwt elke leerling als uniek. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en uitdagingen en dus past een 'vast' bandensysteem niet bij deze gedachte. Vorderingen zijn bij onze lineage dan ook niet uit te drukken in een bepaalde kleur van een band. Wanneer we met verschillende scholen bij elkaar komen werkt het niet hebben van banden ook een gevoel van gelijkwaardigheid in de hand, en persoonlijk vind ik dat fijn.
Voor wat betreft de titel van deze video, ik denk dat Bruce Lee een fantastische invloed heeft gehad op de populariteit van vechtkunst, maar voor Wing chun/Ving tsun zijn er betere voorbeelden denk ik. Maar goed, die zijn uiteraard niet zo fantastisch uitgebeeld in vele films. Groetjes
Ik heb in de jaren 80 de grond beginselen geleerd van wing chun bij meneer Ketelaar die in Hilversum les gaf, hij noemde dat ook ving tsoen ofzo, maar die man gaf verdomd goed les, binnen 4 weken tijd was ik al in staat om mensen met zwarte band karate binnen 1 seconde inderdaad uit te schakelen ;-)
Nou stelde karate in de jaren 60-80 nog niet veel voor en ik heb daar een goed voorbeeld van: de kampioensstrijd van Chuck Norris. De video die daarop volgt laat een gelijksoortig gevecht zien tussen twee 7-jarige meisjes (2013)
Het meisje met de groene helm was als 7-jarige al een 5-voudig Wereldkampioen (3x in Kickboksen en een zware band Wereldkampioen Karate en Taekwondo) (de video daarop is zij 10.
ruclips.net/video/nst4V8BKNF0/видео.html
Yip man
Alles behalve ip man stylo. 😉 verbreed je horizon.
Vanuit stilstand beginnen met de handen/polsen tegen elkaar en dan stiekem een stoot geven.
Tja vanuit sparren met een echte bokser gaat dat toch niet lukken hoor. Maar goed leuk ja misschien effectief zeer zeker niet.
Opvolgers bruce lee haha lol
Als je Jesse-Jane McParlnd de opvolger van Bruce Lee zou noemen dan beledig je haar
. Wat Bruce Lee in zijn films liet zien dat deed zij ook al op haar 7e, maar dan in het echte gevecht. En ze deed nog veel meer echte gevechyskunsten al op die leeftijd. Zij had al vele Kampioenstitels en was al 5 keer Wereldkampioen in vechtsporten toen zij 7 was.
Zie
Jesse-Jane McParland - My Movie 3