برچسب زدن در فلسفه و منطق هم مغلطه هستش اما مثال تو اشتباه بود. . به قول شیخ سعدی: رنگ رخسار حکایت میکند از سر ضمیر. زن ایرانی که برای غیر از شوهر آرایش میکنه و بیحجاب هستش قطعاً اهل تبرج هستش و این برچسب زدن نیست بلکه واقعیتی هستش که خود اون زن نشان داده. اما یه زن مثلا تایلندی شاید لباس عرف شهر و کشور خودش رو پوشیده باشه، درسته حجاب نداره اما نمیشه قضاوتش کرد که اهل تبرج هستش بلکه در این مواقع چیزی که مورد نقد و قضاوت قرار میگیره کلیتر هستش، مثل اعتقادات و عرف و قوانین و فرهنگ کشور و ملت تایلند هستش ولو اینکه در تایلند اقلیتهایی هم پیدا شوند که زنان با حجاب و عفاف داشته باشند.
یه مثال دیگه هم میزنم. مردی رو درحال فحاشی میبینیم. اگر بگیم وی فحاش هستش، برچسب یا تهمت نیست بلکه واقعیتی هستش که خود مرد نشان داده. در قضاوت ما کاری به گذشته یا آینده طرف نداریم بلکه به رویدادی که هم اکنون شاهدش هستیم اشاره میکنیم. اما ممکنه در کشوری مثل آمریکا فاکیو و مادر فاکر و... بخشی از زبان عامیانه آنها باشه که در میان خانواده و دوستان رایج باشه در این صورت ما نمیتونیم بگیم طرف آدم فحاشی هستش بلکه به صورت کلی فرهنگ منحط و اعتقادات و عرف و قوانین و... آنها را نقد و قضاوت میکنیم.
جالب بود. مرسی
زنده باشی
بنظرم كلمات بار معنايي بالايي دارن و اين برچسب زدن به ديگران ممكن سرنوشت زندگي آنها را تغيير بده و باعت ايجاد احساسات بدي بشه كه ديگه قابل جبران نباشه
دقیقا همینطوره. بعضی موقع یه برچسب بی مورد به دیگرون ممکنه حال افراد رو به کلی خراب کنه و دیگه هیچوقت اون حرف رو فراموش نکنند.
برچسب زدن در فلسفه و منطق هم مغلطه هستش اما مثال تو اشتباه بود.
.
به قول شیخ سعدی: رنگ رخسار حکایت میکند از سر ضمیر.
زن ایرانی که برای غیر از شوهر آرایش میکنه و بیحجاب هستش قطعاً اهل تبرج هستش و این برچسب زدن نیست بلکه واقعیتی هستش که خود اون زن نشان داده. اما یه زن مثلا تایلندی شاید لباس عرف شهر و کشور خودش رو پوشیده باشه، درسته حجاب نداره اما نمیشه قضاوتش کرد که اهل تبرج هستش بلکه در این مواقع چیزی که مورد نقد و قضاوت قرار میگیره کلیتر هستش، مثل اعتقادات و عرف و قوانین و فرهنگ کشور و ملت تایلند هستش ولو اینکه در تایلند اقلیتهایی هم پیدا شوند که زنان با حجاب و عفاف داشته باشند.
یه مثال دیگه هم میزنم.
مردی رو درحال فحاشی میبینیم. اگر بگیم وی فحاش هستش، برچسب یا تهمت نیست بلکه واقعیتی هستش که خود مرد نشان داده. در قضاوت ما کاری به گذشته یا آینده طرف نداریم بلکه به رویدادی که هم اکنون شاهدش هستیم اشاره میکنیم. اما ممکنه در کشوری مثل آمریکا فاکیو و مادر فاکر و... بخشی از زبان عامیانه آنها باشه که در میان خانواده و دوستان رایج باشه در این صورت ما نمیتونیم بگیم طرف آدم فحاشی هستش بلکه به صورت کلی فرهنگ منحط و اعتقادات و عرف و قوانین و... آنها را نقد و قضاوت میکنیم.
یک: گفتار و رفتار فرد
دو: علت آن
اشاره یا پرداختن به هر یک از آنها به معنی برچسب زدن نیست.
درود عزیز، لطفا مثالی که زدم رو فقط در قالب همین موضوع بررسی کنید. منظور این بود که نمیشه به خاطر یه اتفاق یا موقعیت خاص یه برچسب کلی به افراد بزنیم
mer30. khub bud
خواهش می کنم. مرسی از شما