HİSSE diyor musun? (Part 1)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 окт 2024
  • Gelecekte maaş ile para kazanmak zorlaştıkça hisse ile para kazanmak en geçerli yol haline gelecek. Bu dönüşüm sürecinde sizlerin neden hissenin tek yol olduğunu anlamsız için ve hisse sahibi olmayı istemeye başlamanız için bu videoyu hazırladık.
    Bu video, sırasına göre izlenmesi gereken bir oynatma listesine aittir.
    Oynatma listesinin linki: • Karbon Model

Комментарии • 59

  • @ozgurg0
    @ozgurg0 2 года назад +27

    Diğer kanallarınızı bu kanalın Kanallar sekmesine eklerseniz daha kolay bulabiliriz. Aynısını diğer kanallar için de yaparsanız hepsi birbirine bağlı olur.

    • @Ibrahim-nx3jv
      @Ibrahim-nx3jv 2 года назад

      3 kanal da bağlı zaten benim gördüğüm

    • @ozgurg0
      @ozgurg0 2 года назад +1

      @@Ibrahim-nx3jv Yeni bağlamışlar.

  • @OzkanOzcom
    @OzkanOzcom 2 года назад +20

    İnsanlar “Patent” deyince sistemi anlıyorlar, hepsi de “bir patent bulsak hayatımız kurtulur, çalışmadan para kazanabiliriz” diyorlar. Belkide bu konuya ŞİPS ( Şirket İçi Patent Sistemi ) gibi içinde Local bir Patent uygulaması geçen bir isim de verirsek Karbon Model dahilinde, daha kolay anlatmış olabiliriz. “Şirketin içinde işe yarar herhangi birşey bulduysan bu sana patentleniyor ve sen bundan para kazanıyorsun” gibi bir söylem… 👍🏻
    Bu konuyu dert edinip, hatta meslek edinip üzerinde çok durduğunuz, kafa yorduğunuz ve buna vakit/nakit harcadığınız için gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır 🙏🏻

    • @foseydontanri7859
      @foseydontanri7859 Год назад

      şirket içi patent sistemi ne aga? elin amerikalısı zaten yapmış, "stock option" diye birşey var. sen bir şirkette çalışıyorsan adam sana o şirketin hissesini ucuzdan alma hakkı veriyor. tekerleği yeniden mi icat ediyoruz?

    • @OzkanOzcom
      @OzkanOzcom Год назад

      @@foseydontanri7859 O ayı bir konu, şirket hissesi. Benim bahsettiğim, fikir hakkı. Şirkete sadece bulduğun, katma değer kattığın konularda hak, pay alman. Bir fikir bulunca tüm şirketin hissesi değil.
      Tartışabilir tabiki, bu da sadece bir fikir. Belki de verimli olmayacak. Maksat, şirket hissesi de olsa, fikir hakkı da olsa bunu yaygınlaştırmak, normalleştirmek. Keşif yapmak değil. Dediğin gibi onlar zaten keşfedilmiş ama uygulanmıyor. Kadir Köymen’in bu yayma çabasını desteklemek maksat.

    • @foseydontanri7859
      @foseydontanri7859 Год назад

      @@OzkanOzcom aynı şey. şirketine katma değer yaratan çalışan varsa hisseyi bedelsiz de verebilirsin ki bu da yapılıyor zaten. patentli iş yaptıysa patent share de verebilirsin. amerika'yı yeninden keşfetmeye gerek yok. türkiye'de bu mantık iştelemez, kültür farkı var. o yüzden sürekli çalışanlar ayrılıyor şirketlerden, ayrılmayanın da şirkete bir faydası yok zaten. bu yüzden arkasında devlet desteği olmayan şirketler büyüyemiyor. zaten türkiye'de öyle ahım şahım teknoloji ve fikir de üretilmiyor. teknoloji firmaları dahil çoğu firma ucuz iş gücünden ekmek yiyor. yoksa senin burda ürettiğini adam amerika'da avrupa'da da üretir. ama oralarda işçinin 1 saat çalışması için ödeyeceğin paraya burada 1 gün çalıştırıyorsun hatta daha fazla. ek maliyetlere girmiyorum bile.

  • @farukyilmaz3366
    @farukyilmaz3366 2 года назад +5

    Yüzlerce mesleğin yok olacağı söylemini her duyduğumda içime bir sıkıntı çökse de imam olduğumu düşünerek biraz rahatlıyorum açıkçası :) 1. Sezonda lisede bile değildim o zaman için epey ufkum açılmıştı bazı konularla ilgili. Teknoloji,yapay zeka,gelecek konusubda ufkumuzu açmaya devam ediyorsunuz çok teşekkürler.

  • @Seyhan.osman06
    @Seyhan.osman06 2 года назад +4

    12 senelik eğıtım hayatımda verilmeyen bilgiyi 25 dk içinde öğreten koca yürekli adam, sana da selam olsun..

  • @2Rule1man
    @2Rule1man 2 года назад +2

    Açıkçası tüylerim diken diken oldu çünkü buna ne kadar hazırlıksız yakalandığımi hissettim . Küçük bir hayal etme işlemi ile ne kadar rezil bir duruma düşebileceğimi fark ettim ve bu beni çok fazla korkuttu umarım HİSSEde(diye)bilirim.

  • @emrekaradelioglu8335
    @emrekaradelioglu8335 2 года назад +7

    Videolarınızı ilk sezondan beri büyük keyifle takip ediyorum. Yeni mezun bir mimarlık öğrencisi olarak bu videoyu izledim. Şu andaki düşüncem ve hedefim mimarlık ve teknoloji ilişkisi üzerine kafa yormak. Bu yorumu özellikle yazıyorum ki bundan 10 sene 20 sene sonra dönüp bu yorumu okuyabilirsem; kendimde, düşüncelerimde ve dünyada olan değişimler neler olmuş. Acaba Kadir Köymen haklı çıkabilmiş mi ? Acaba bu düşüncemin peşinden gidebilmiş miyim? Doğru mu yapmışım ? Bunları öğrenmek olacak...

  • @ErdemAKINErAdam
    @ErdemAKINErAdam 2 года назад +2

    KKYMN gerçekten insanın zihnini açıyor. Kültürbilim üzerine araştırmalar yapan bir akademisyenim bende dahi girişimçilik ruhunu kamçılıyor.

  • @maketurkiyegreatagain
    @maketurkiyegreatagain 2 года назад

    Ben bunları biliyordum ama bildiklerimi hissedemiyormuşum. İkinci bir kanal olduğunu da yeni hissettim. Bundan sonra tüm fiillerin yerine hissedicem.

  • @onurergin3739
    @onurergin3739 6 месяцев назад

    Ya abi sen bu zamana ne kadar neredeymişsin yani biz neden göremedik inanaılmaz bilgiler veriyorsun ben hisse yatırımcısıyım ve finansal özgürlük istiyorum sen bana yolumun çok daha iyi olduğunu gösterdin

  • @asilbalaban
    @asilbalaban 2 года назад +1

    Keyifle ve üzerine düşünerek takip ediyorum.

  • @ercanyilmaz8108
    @ercanyilmaz8108 5 месяцев назад

    Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Aslında bahsetmiş olduğunuz evrensel temel gelir sistemi endüstriyel dönüşüm 4.0 faaliyetlerin bir sonucudur. Buna göre Elon Musk gibi bir avuç küreselci kesimin kazançlarını çoğaltma girisimidir aslında. Bu arada Elon Musk'a aslında sistem içerisinde bir askerdi.
    Evet belki bu şirketlerden hisse alarak bugünü kurtara biliriz ama birde bu alacağımız hisseler bize uzun vadede ne anlama gelecek, onuda bir ayrı düşünmek gerekir.

  • @hakansalihoglu
    @hakansalihoglu 2 года назад

    1995 ve 1997 yapımı filmler izledim. İzlerken günümüz türkiyesi ile kıyas yaparak izledim. Bir film kamp filmi diğer film devlet başkanının uçağında gerçekleşen bir terör üzerine kurulu bir filmdi. İkinci filmde toplantı şekilleri giyim tarzları hayata bakış açıları aileye verilen değer ve havacılık teknolojileri aşırı üst düzeydeydi. Yani günümüzle kıyaslarsak fark yok gibi. İlk filmde ise yine kıyafetten ayakkabıya ev eşyasına kadar herşey günümüz ile aynıydı. Hatta yurtdışında olan ülkemizde olmayan bir çok şeyde görmüştüm. 2 teknolojik gelişme yoktu sadece. Birisi cep telefonu diğeri ise otomobil teknolojileri. Kişi haritasını açıyor pusula ile bakıp sonra gideceği tarafa karar veriyordu. Şimdi ise gps ile bakıyor. Otomobil teknolojilerinde ise dış tasarımlar ve iç ekranlar harici günümüzde değişim göremiyorum. Hatta elektronik yapıların fazla oluşu çok handikaplar yaratıyor. Örneğin difransiyel kilidi mekanik olan araç kitliyor ve doğada harika ilerliyor ama elektronik olanlarda bilgisayar karar versin isteniyor bakıyoruz birisi pati çekmeden ilerliyor diğeri pati çeke çeke. Kısaca İnsanların hayallerine vs baktığımızda geçmiş ile günümüz arasında dağlar kadar bir değişim olmadı. Dedem video kaset kullanırdı babam dvd şimdi uygulamalar var ve deneyim yine aynı. Sadece telefon gibi konuyu ele alırsak insanların cep yükü geçmişe göre azaldı. Çünkü fotoğraf çekiyor video çekiyor telefon özelliği var. not aldırıyor saati takvimi gps i vs vs derken 100 den fazla ürün hayatımızdan çıktı. En basiti el feneri kullanırdık şimdi 90 yaşında annennem bile telefondan flash açıyor.

  • @IlhanAvc
    @IlhanAvc 3 месяца назад

    Değeri üretici değil müşteri tanımlar. Müşteri yoksa üretim yapma sebebi ortadan kalkar. Teknolojiye sahip olanlar başkalarına bir şey satmak için değil kendi ihtiyaçlarını karşılamak için üretim yaparlar.
    Dünya teknoloji sahipleri ve diğerleri diye ikiye bölünür. Diğer grup için geleneksel ekonomi kuralları işlemeye devam eder. Bu insanların gereksinimlerinin karşılanması için iş bölümün şarttır.
    Son noktada teknoloji sahipleri ile diğer insanlar arasında çatışma çıkacak gibi görünüyor.

  • @haxmen2086
    @haxmen2086 2 года назад +5

    Kadir'in kodu yazan kod diye tanımladığı teknoloji "GithubCopilot" kesinlikle olağanüstü bir varlık ben bunu neden yazıyordum ya da bundan sonra şunu yazacağım diye düşündüğüm anda copilot çıkıyor benim istediğim -hatta bazen benim atladığım yerleri de ekleyerek- kodu yazıyor. Bugüne kadar kullandığımız beta versiyonuydu 3-4 yıl sonra bizim bir şey yazmamıza gerek kalmayacak gibi görünüyor bu kesinlikle korkutucu. Call Center örneği bu konuda isabetli olmuş.

  • @mehmetkelepce9688
    @mehmetkelepce9688 2 года назад +1

    çok güzel içerik abi devamını bekliyoruz. teşekkür ederim.

  • @yeksuvar
    @yeksuvar 2 года назад

    17:10 memur olmak 😛
    18:40 paya dayalı kitle fonlaması da güzel bir alternatif 👍

  • @OmercanBostanl
    @OmercanBostanl 2 года назад +1

    Person of Interest

  • @kadircanbolat9114
    @kadircanbolat9114 2 года назад +1

    Bence beğenileri videolarda görünür kılmanız daha iyi olur.

  • @VolkanASLAN-M
    @VolkanASLAN-M 2 года назад +5

    Kadir Abi Merhaba.Carbon modeli yada hisse mantığını ilk kez geçen hafta çalıştığım şirkette 3-4 günlük bir işi 1 güne indiren bir miniminnacık yazılım geliştirerek dile getirdim. Aslında kafalarına yattı çünkü şirkete faydasının farkındalar ama problem şu noktada başladı benim böyle bir katkımın finansal değerini nasıl belirleyeceğiz. O iş şirkete yıllık ne kadara mal oluyorken şimdi ne kadara mal oluyor maliyetten ne kadar kar etmiş olunuyor bu kar nasıl bölüşülür bu sorulara cevap bulma noktasında takıldım açıkçası.

  • @gokhan1929
    @gokhan1929 2 года назад +1

    İnsanlara anlatamıyoruz abi, o kadar maaşlı çalışmak beyinlerinde yuva yapmış ki bu durumu aşamıyoruz.

  • @veysiadin1668
    @veysiadin1668 2 года назад +1

    14:43 'git' git'e hahahaha, copilottan selamlar

  • @justswedish
    @justswedish 2 года назад +1

    teşekkürler

  • @printpres
    @printpres 2 года назад

    Benim anlayamadiğim tüm bu iş kollari tekelleşip işsizlik arttiğında tekel olan bu şirketler nasıl para kazanacak?

  • @Halilpoyrazz
    @Halilpoyrazz 2 года назад

    Karbon model videoları nerdeee. 7 tane video vardı

  • @ahmetocalan268
    @ahmetocalan268 2 года назад +3

    OLUM BIZ KOMUNISTIZ LAN

  • @zeydtc
    @zeydtc Год назад

    Carbon Model videolarini neden kaldirdiniz?

  • @mersinbisikletkiralama5529
    @mersinbisikletkiralama5529 2 года назад

    Muazzammm

  • @mertvardar3809
    @mertvardar3809 Год назад

    Yeni videolar ne zaman gelir?

  • @hasansaygin
    @hasansaygin 2 года назад +1

    👏

  • @ob5005.
    @ob5005. 2 года назад +1

    Kapitalizmi arastirmayan insanlarin hassasiyetlerini arastirdiniz mi?

  • @talhamalaci
    @talhamalaci 2 года назад

    Abi çok güzel söylüyorsun

  • @TheMythogenic
    @TheMythogenic Год назад

    temettü verenlerden mi almak lazım yoksa fark etmez mi acaba?

  • @mustafaerguven235
    @mustafaerguven235 2 года назад

    22:08'de köle diye şimdiki çalışanları tarif ediyor ;)

  • @maceraci9521
    @maceraci9521 Год назад

    Selam abim kolay gelsin sanirim aradim kisiyi bulmus gibiyim sizi ve ekibinizi bende sizden biraz farkliyim ayni bakis acimoz var msj yaArsaniz tanismak isterim.

  • @alperenerdogmus3937
    @alperenerdogmus3937 2 года назад

    kamu personellerine ne olacağı konusunda bir öngörülebilirlik var mı ?

  • @noregretsus
    @noregretsus 2 года назад

    OpenAI borsaya mı açıldı ? :)

  • @alimgur201
    @alimgur201 2 года назад

    Sizin şirket halka arz edildi mi

  • @ilkerbulut
    @ilkerbulut 2 года назад

    Soran oldumu bilmiyorum; bir teknolojiye katkımız oldu ve şirketin karından hisse olarak kazanç elde etmeye başladık. Şirket ilerleyen yıllarda bizim katkımız olan üretim modelinden başkasına geçti ve bizim katkımızın bir işlevi kalmadı..bu durumda ne olacak ? Şirket hisse hakkını bu nedenden ötürü geçersiz kılabilirmi?

    • @JUTFORY
      @JUTFORY 2 года назад

      Bunlar karbon modelin içinde detaylıca anlatılmış

  • @adnan.arslantas
    @adnan.arslantas 2 года назад

    girdinin çıktıdan kat be kat düşük olduğu ve bu girdinin maliyetinin neredeyse sıfıra yakın olduğu bir dönemde ürünler beleş olmaz mı? Ve bu dönemde parayla alinip satilacak bir urun olmadigindan para hayatimizdan cikmaz mi?

    • @erai-sama
      @erai-sama 2 года назад

      Hiçbir şeyin maliyeti sıfır olamaz.

    • @glr_ebubekir
      @glr_ebubekir Год назад

      o ürün sahipleri sana beleş verirler mi sence

    • @adnan.arslantas
      @adnan.arslantas Год назад

      @@glr_ebubekir beleş vermezler ama parayla değilde mesala worldcoinin yaptığı gibi yüzümüzü kameraya taratmak karşılığında verebilirler.

  • @murat.yuceer
    @murat.yuceer 2 года назад +2

    abi hisse satta alalım

    • @gokhangeyik8077
      @gokhangeyik8077 2 года назад

      2.video -> ruclips.net/video/oUXB3TzlIAo/видео.html

  • @burhanpinarbasi4049
    @burhanpinarbasi4049 2 года назад

    Çekim kalitesi düşük abi

  • @muhammetkale8615
    @muhammetkale8615 2 года назад

    abi neden yasaklı siteler gibi sürekli youtube kanalı değiştiriyorsun? :D

  • @canismajoris3858
    @canismajoris3858 2 года назад

    Hisse demedim çok pişmanım

  • @yuni1566
    @yuni1566 Год назад

    YNSFE

  • @ylmazyucel2398
    @ylmazyucel2398 2 года назад +1

    yıllardır aynı terane. 10 sene önce neyse hala aynı söylemler. kişisel gelişim dolandırıcısı gibi

    • @denizcelepp
      @denizcelepp 11 месяцев назад

      Yıllar önce robotun sırtından para kazanmak meselesini dinlediğimde etkilemişti beni ama şuan biraz laf geveleniyor ve bişeylerin sadece etrafında dolanılıyor gibi cidden