Paylaşım Girdabı - Ürün Geliştirme Anlatımı

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 июн 2022
  • 900'ün mekanizmasını ve neden başarıya mahkum bir uygulama olduğunun matematiğini ibretle izleyeceksiniz. :)
    🎥Bu kanaldaki videoların daha etkili özetlerinin anlatıldığı ana kanalımıza gitmek için: / başkabirŞey
    🎞Bu videodaki konunun anlatıldığı ilgili bölüme gitmek için: Özgürlüğe Adım - Başka Bir Şey S3E1: • Video

Комментарии • 109

  • @emrecakr5205
    @emrecakr5205 2 года назад +15

    gönderilen resimler kilitli haldeyken blur lu görünebilir. Çünkü Blur lu fotoğraf daha çok resmi açma isteği uyandıracaktır kullancıda. :)

  • @MoveFaster
    @MoveFaster 2 года назад +10

    Aynı fikri yabancılar "BeReal" ismi altında oluşturdu. Sizi fotoğraf atmaya zorunlu kılıyor. 4.8 Star ve 85.9K Ratings almış durumda appstoreda var.

  • @nevfelemrecicek
    @nevfelemrecicek 2 года назад +3

    toplamda paylaştığın fotoğraf sayısı profilinde sürekli sayan bir sayaç olarak gözükürse o zaman insanlar kiminki daha fazla diye bedavadan bağımlılık yaratabilirsiniz

  • @furkanko704
    @furkanko704 2 года назад +3

    sohbet geçmişinde eski resimler küçülerek saklanabilir. bir önceki resim biraz küçük, ondan önceki daha küçük ondan önceki yok.. ya da blurlanir ve blue oranı artar. tıpkı beynin bazı şeyleri unutması gibi
    tamamen yok olursa o diğer bilinen uygulamada önceki mesaj/resim unutulabiliyor.

  • @OzkanOzcom
    @OzkanOzcom 2 года назад +4

    Ayrica ismini 900 degil 800 yapmalisiniz bence. Sonsuzluk isaretine daha uygun logoda cikarilabilir hem boylelikle :)

  •  Год назад

    Birbirine fotoğraf gönderen kişiler fotoğrafları puan lama sistemi olabilir bu şekilde iki kişi arasında daha yüksek puana ulaşma arzusu doğar ve bu arzu yarışmaya döner bu şekilde de App’e hem geri dönüşüm hemde App de daha uzun kullanım süresi olabilir

  • @aboneolundu
    @aboneolundu 2 года назад

    Hayırlı olsun yeni kanal.. “Ufaktan Başlayalım.” 😌

  • @serdarakbas
    @serdarakbas 2 года назад +1

    yeni kanalınız hayırlı olsun inşallah. Bende önemli bir şey sormak istiyorum: Yaptığınız projelerin fikir hakları veya patentleri üzerine bir süreciniz oluyor mu(Özellikle mobil uygulamalar için)? Bu konu hakkında da bir video çekebilirseniz güzel olur. Keyifli çalışmalar :)

  • @kkeskinn
    @kkeskinn 2 года назад

    Mükemmel fikir. Merak duygusu üzerine kurulu tamamen. Süper iş.

  • @enesozdogan82
    @enesozdogan82 2 года назад +1

    Güzel bi fikir , şunu da eklemek isterim fotoğraf gonderildikten belli bi süre sonra silinirse gönderiyi alan kişi fotoğrafi silinmeden açmaya çalışacak bu sayede uygulamayi yoğun bir şekilde kullanacaklar. Bir başka mevzu da kullanıcılar ilk fotoğraflarini Özenerek atarken gittikçe özensiz fotoğraflar atmaya başlayacaklar bunun önüne geçilmesi lazım .

  • @umutcantulu
    @umutcantulu 2 года назад

    Kişilerin birbirine gönderdiği görseller silinse bile isteyenler kolaj ya da hikayeleştirme seçeceği ile bir kayıt almak isteyebilirler. Karikatürdeki layout gibi bir tasarım bile olabilir.
    Bu mantıkla session yaratmak da düşünülebilir. Bir session bitince hikayeleştir-sil-yeniden başlat vb.

  • @tekinx34
    @tekinx34 2 года назад

    Öncelikle kanal hayırlı olsun. Görseli kaydetme olayına gelince karşının onayıyla kaydetmek gibi sistem yapılabilir. Kişiler o an atılan komik bir fotoğrafı veya karşına ilettiği o anı, saklamak isteyebilir. naçizane düşüncem

  • @erenarslan6677
    @erenarslan6677 2 года назад +1

    Benzer platformları kullanan çoğu genç, neredeyse artık hiçbir zaman birbirine filtresiz fotoğraf atmıyor. Sosyal medyanın getirmiş olduğu güzellik algısından olsa gerek, ama durum böyle. Diğer platformlarda olduğu gibi ön kamerada bazı filtreler olması kullanımını kolaylaştırabilir. Hatta daha sonradan kullanıcılar tarafından filtre yüklenebilir bir ‘filtre marketi’ ekranı da olursa uygulamanın kullanım sıklığı çok daha artar diye düşünüyorum.

  • @serhatsanl5242
    @serhatsanl5242 2 года назад

    Proje bana da makul geldi, özellikle bahsedilen 2 kuralı karşılıyor olması hedef-ürün ilişkisine bayıldım.
    Müstehcenlik ile ilgili kafadaki soru işaretini şöyle aşabilirsiniz eğer tavsiye ile ilgiliniyorsanız;
    iki yol var, ilki görseli gönderen kişi görselin ne ile ilgili olduğunu yada ne içerdiğini birkaç hashtag ile belirtebilir. böylece karşıdaki kişi azçok ne ile karşılacağını anlayabilir. Ancak yine de yanlış tag'ler ile bu durumu gönderen kişi sabote edebilir diyorsanız ikinci yolu dinleyin.
    ikinci yol, resim gönderen kişilerin birkaç konu adı altında puanlaması olabilir profilinde. örneğin; müzik, sanat, eğitim, selfie, manzara, müstehcen, rahatsız edici (kan vahşet) vs gibi kriterler (düşünmeden yazdığım aklıma gelen kriterler bunlar) gibi kriterler. resmi alan karşıdaki kişi, kendisine gelen resmi bu kriterlerden bir yada birkaçı için puanlayabilir (dilerse).. sonrasında o kişiden ilk defa resim alan biri de kişinin profilinde o kişiyi daha önce puanlayanlar tarafından ne ile karşılaşacağı hakkında az çok fikir sahibi olabilir.
    ancak bu iki yol da projenin en temel taşı olan MERAK dürtüsünü biraz saptırabilir bu negatif tarafı ancak aynı durum pozitif yönde de işleyebilir, zira birinin örneğin sanat puanı yüksekse karşısındaki kişinin ilgi alanını cezbetmiş olup görseli açası yoksa bile daha da merak arttırıcı gelip kilidi kırabilir..

  • @yyusuf841
    @yyusuf841 2 года назад +5

    Proje fikrine bayıldım gerçekten, sonucun nasıl olacağını çok merak ediyorum ve en kısa süre içerisinde kullanmak istiyorum.

  • @Bpado93
    @Bpado93 2 года назад

    Gün içinde kardeşim ve ben birbirimize wp den sürekli fotoğraf çekip atardık, dalga geçerdik, fotoğraflarla küçük oyunlar oynardık burası neresi, neredeyim şu an, şu an ne yapıyorum vs diye soru sorardık tahmin falan ederdik en fazla doğruyu bilen kazanırdı ve kaybeden diğerine akşama dondurma ısmarlardı :DD. Bazen yarış yapardık şununla fotoğraf çekin ek puan kazan falan. Bu uygulama bizim de yaptığımız gibi eğlenceyi bir oyuna dönüştürmüş atılan fotoğrafın kilitli olması vs detaylarını beğendim. Çıktığında indireceğim, reklamını yapmaya devam edin. İyi çalışmalar.

  • @osmanklnc
    @osmanklnc 2 года назад

    Evet mantikli. Kullanan da olur. Sadece en sonunda artik gorusmeyk bitirme ve son gonderilen fotografin direk acilabilmesi lazim. Bunu eklemezseniz en gec ikinci guncellemede eklersiniz. Bize fazla merak fazla.

  • @mertkus3242
    @mertkus3242 2 года назад +1

    Abi merhaba kafamda proje ile ilgili şöyle bir soru var karşı taraf bana bir fotoğraf gönderdiğinde ben fotoğrafın içeriğini göremeden cevap verceksem konunun ne olduğunu bilmeyeceğim ve çok alakakasız cevaplar vereceğim verdiğim cevaplar nasıl sürdürülebilir olcak o elma anlatırken ben armut dan bahsediyo gibi olmayacakmıyım? Ayrıca fotoğrafı görebilmek için rast gele bir şey çekmemi veya siyah bir zemin çekmemi nasıl engelleyeceksiniz ?

  • @kaancnsvr
    @kaancnsvr 2 года назад +2

    Birebir iletişimde kullanmak yerine bunu topluluklar içerisinde kullanmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Örneğin bir satranç topluluğu için güzel olabilir bir sonraki hamleyi görmek için unlock edip yeni bir hamle yapmalıyım. Ya da sorun çözümüne yönelik oyunlar da (Ben bir ipucu bulduğumda karşı taraf bu ipucu üzerine ilerleyebilir) olabilir (bu fikirlerin doğrudan uygulamanın mantığına oturmadığını biliyorum). Ya da örneğin ben fotoğraf çekmek konusunda yetkinsem ben bu konuda öğretici içerikler üretip karşı taraftan da onun yetkinliğine dair bir şeyler bekleyebilirim. Çalakalem yazıyorum bunları ama uygulamanın mekanizması güzel olsa da heyecan uyandırması için katma değerli bir şeye ihtiyaç var gibi düşünüyorum.

  • @sefatedik3132
    @sefatedik3132 2 года назад

    Ürün çok güzel ve kullanıcılara bir çok farklı zevki yaşatıyor. Bunun yanı sıra beni düşündüren şey gelir modeli. Reklam - sponsorluk odaklı bir gelir modeli olacağını düşünüyorum ancak bunu snapchat ilk dönemlerde denediğinde çok kullanıcı kaybetti. Yıllarca zarar ettiler ancak devamlı yatırım almalarının sebebi ise kişisel verilerdi. Genellikle mühendis girişimciler ürüne odaklanır ve sahaya ürün çıktığında finansal zorluğa düşerler. Ürünün gelir modelini çok merak ediyor ve takip ediyorum. 🤓

  • @OzkanOzcom
    @OzkanOzcom 2 года назад

    Populer olmaya musait, trend, hot app olmaya cok uygun bir uygulama fikri, super. Arkadas ekleme olaylarinin sartlari, Karsi taraf ScreenShot aldigi zaman digerine haber ulasmasi gibi detaylar halledilirse, deli gibi tutar. Ayni sekilde kisa videolar gönderilen versiyonu da olabilir, eski vine videoları gibi, 8 sn 10 sn maximum.

  • @burakkaracakaya6763
    @burakkaracakaya6763 Год назад

    isim olarak
    Twist yada ForEver olabilir diye düşünüyorum-Basit, sade ve uygulama hakkında fikir verirken merak uyandırıyor.
    İlla rakam olacaksa sonsuzluk şeklinin düz hali
    8 olabilirdi... Eight Curve

  • @firstuser7362
    @firstuser7362 2 года назад

    Bu versiyon anlatım beni daha fazla sardı neden Allah'ım neden? :D

  • @YalcnKarpuzcuYK
    @YalcnKarpuzcuYK 2 года назад +1

    Elinize emeğinize sağlık. A kişisinin B kişisine fotoğraf gönderdiğini varsayalım. B kişisi fotoğrafı açmadan A kişisi yeni bir fotoğraf atamayacak sanırım, bu bir noktada iletişimi tıkayabilir mi?

  • @unalasan
    @unalasan 2 года назад

    isteğe bağlı, resimler silinmeden önce kaydetmek de mümkün olsa "faydalı bir app... " sınıfına da girer, bazı meslekler için ideal olabilir. Proje iyi. Kolay gelsin...

  • @erkanokg2330
    @erkanokg2330 Год назад

    plaka app ının app yerine web sitesi olarak yapılsa daha işlevsel olabilir miydi?

  • @barsyurttan2405
    @barsyurttan2405 Год назад

    Hocam merhaba. "Uygulama" kelimesini unutmamız dileğiyle. Uygulamayı yüklediğimiz zaman rehberimizdeki kişilere mi gönderebileceğiz resimleri yoksa herhangi bir kişiylede etkileşimde olabilecek miyiz?

  • @ruslanganbarov6251
    @ruslanganbarov6251 2 года назад

    Nir Eyal bu videoyu beğendi )

  • @burakcakc7453
    @burakcakc7453 2 года назад

    Bence instagram ve ya twitter gibi genel bir akış olabilir diye düşünüyorum. Birisi fotoğrafı akışa gönderir ve üzerinden fav alır bu arada fav sayısı görünür fakat fotoğrafı sadece paylaşan kişinin merak ettiği fotoğraflar gönderen kişiler görebilir

  • @serhatciftci588
    @serhatciftci588 2 года назад

    Hoşgeldiniz tekrar dicektim ki başka kanaldan yayın yapıyormuşsun onu bilmiyordum. Sizin paylaşımlarınızı beğeniyorum. İnsanların karanlıkta kalan girişimci duygularını tetikliyorsunuz. Eğer eskisi gibi yeni fikirleri kabul ediyorsanız. Mail adresi paylaşırsanız belki insanların tek başına hayata geçiremeyecekleri fikirlere yardımcı olursunuz. Yada akıl verirsiniz.

  • @goptick
    @goptick 2 года назад

    plaka app çok iyi fikirdi ama sorunu iyi tespit etmişsin kadir abi

  • @belka8431
    @belka8431 2 года назад +1

    isim unlock olmalı bence

  • @delimarsi
    @delimarsi 2 года назад +2

    insanları gruplar halinde uygulamada tutabilmek için, belli sayıda kişi ile açılabilen fotoğraflar da eklenebilir, tabi app üzerinden sadece p2p mi iletişim kurulabiliyor bu konuya hakim olmayarak attım bu fikri ortaya

    • @burakplt
      @burakplt 2 года назад +1

      Gruptan biri ibnelik ederse bağ kopar.. ayrıca bir fotoğraf için gruptaki herkes bir fotoğraf atarsa o fotoğrafları açmak için de herkesin bir fotoğraf atması gerekecek.. içinden çıkılmaz bir şey olur..3 üyeli bir grupta ilk foto için 2 foto o iki foto için 2x2 foto. Sonra 4x2.....

  • @erengunuc6798
    @erengunuc6798 Год назад

    Fikir basarili, tutabilir gorusundeyim. Sosyal medya mantiginda kotu kisileri elemine edecek bir code tasarlamak lazim. Ya da Whatsapp gibi sadece telefonu sizde olan kisiler ulasabilmeli.
    Gonderilen fotografin gercekten cektigi bir fotograf mi, sadece siyah bir ekran mi, mustescen bir fotograf mi, reklam mi ya da internetten calinmis bir resim mi oldugunu da analiz etmeli bence.
    Bir de grup/pool olmali. Aileler ya da arkadas gruplari bu havuza resim atip diger kisilerin de kendi fotogralarini gondermeden acamayacagi.
    + hazir fotograf varsa sesli bir video ya da ses dosyasi da neden olmasin..

  • @orkhunsahin
    @orkhunsahin 2 года назад

    Şu aklıma geldi misal bir sanatçı fanısın ve onunla görüşmek istiyorsun diyelim. Bu uygulamada farklı paketler olsun. Diyelim 1. paketi aldık ve iki kişi arasında bir görev gibi iki kişi birbirine 10 resim atabilmeli veya kısa videolu mesajlar. O şekilde fanı olduğunu kişiyle bir tanışma veya görüşme imkanınız olabilir. Tabi bu ticari bir faaliyette sağlayacak karşı tarafa. Paketler ücretli olacak.

  • @s.tolgayumukats1066
    @s.tolgayumukats1066 2 года назад

    Bu program için score olabilir.
    Yabancılara atmak için score olursa daha iyi. Arkadaş içi bir fikir olacaksa WhatsApp gibi grup içi bişi olursa daha eğlenceli olur

  • @iremcetin
    @iremcetin 2 года назад

    merhaba, şu an anlatılan kadarıyla kendi aramızda kötü gidecek ihtimalleri konuştuk ben bu fikri öldürmeye yakındım. kesinlikle yapalım deniliyorsa oyunlaştırmadaki birkaç konuyu iyice çalışmak güzel sonuç elde etmeye yaklaştırır :)
    bubble ile hızlı mvp görebiliriz

  • @ferikoylu95
    @ferikoylu95 2 года назад +23

    Abi merhabalar. Proje gerçekten beni de heyecanlandırdı ama aklıma şöyle bir soru takıldı. Birisi sırf fotoğrafı görmek için dağı taşı çekip atabilir ya da karanlık rastgele bir şey atabilir. Bu da kullanım devamlılığını etkileyebilir. Belki bunun engellenmesi zor ama kullanıcıların bunu yapmamalarını sağlayacak bir önlem düşünülebilir. Emeğinize sağlık, kolay gelsin :)

    • @script7085
      @script7085 2 года назад +4

      Gönderilen resimlerin yapay zeka ile gerçekten bir resim mi yoksa karanlık mı. Yoksa resimde program algoritmasına göre gerçekten bir yüz varmı diye kontrol edilerek onay mekanizması yapılabilir. Düşününce evet kullanıcı dağı taşı da atabilir ama en azından resimin doluluk oranına göre bir onay mekanizması yapılabilir. Karanlık olan resimler sistem tarafından kabul edilmez. Reddedilir. Ve görülmek istenen resimi göstermez. Gerçekten kabul gören bir resim gönderene kadar. @BaşkaBirŞeyII.Kanal

    • @mhdurmaz
      @mhdurmaz 2 года назад +3

      resmin analizi de mahremiyet açısından bir sıkıntı doğuruyor, bunun da çözülmesi lazım

    • @script7085
      @script7085 2 года назад

      Resim analizini yapay zeka programı yapacağı için mahremiyet söz konusu değil. Manuel kullanıcı kontrolü ile o kontrole yetişilemez zaten

    • @mhdurmaz
      @mhdurmaz 2 года назад +2

      @@script7085 sonuçta yapay zeka kontrolü yapılacağı için görüntü bir database'e geçiyor, her türlü ihlal mümkün olabilir

    • @serhattekneci2182
      @serhattekneci2182 2 года назад +1

      Rastegle veya karanlık bir foto atması programın akışına uygun böylece karşıdaki kişi sana foto atmıycak ve zincir kırılmış olacak programın doğasında bu var aslında yani önlem almaya gerek.Örnek olarak mesela snapchatte insanlar seriyi bozmamak için bazen duz siyah foto veya saçmasapan şeyler paylaşabiliyor

  • @maformedrequest1889
    @maformedrequest1889 2 года назад

    Onay mekanizması olması gerekli. Çünkü fotoğrafı görmek için saçma bir fotoğraf atılır. Kamerayı kapatıp vs. Karşı taraf fotoğrafı onayladıktan sonra açılmalı.

  • @nihatmican5868
    @nihatmican5868 Год назад

    Uygulama güzel tebrik ederim şimdiden sadece tanıdığın kişilerler yani mesela telefonunda tanıdığın kişiler ile bu tarz gönderimlerin yapılması durumunda biraz geç olsada eğer yaygınlaşırsa temiz bir kitle kulanabilir uygulamayı ancak oldu ki diğer sosyal medya ağları gibi başka kişilere resim gönderme durumu bazı güzellikler getirebilsede mesela : fenomen fotograf göndericileri gibi özellikler olabilir ancak bu da kötü niyetli kişilerce suistimal edilebilir o yüzden herkes telefonunda kayıtlı olan numaralara yani kişilere resim atarsa kişiler arasında ki iletişime bağlı güzel resimler yada kötü içerikli resimler sadece o iki kişiyi etkiler.
    Ancak söyle bir şey olabilir mesela kilit açıldığında resimin bir beğeni yada beğenmeme mekanizması olabilir bu sayede belli sayıya ulaştığında o kişinin karşıya resim atıp kiliti açma süre engeli gibi özellikler çıkabilir yada karşıdaki beğenmezse resimi (belli beğenmeme sayısından sonra) kiliti açması için örneğin 1 den fazla resim yollama gibi gibi görevler yaratılarak insanlar daha çok kullanabilir sonuçta meraklı bir toplumda olduğumuz için herkes görmek için resim yollayacak ve kiliti açacaktır.

  •  2 года назад +3

    kullanımın seyrekleşmesi bence zaman içinde aplikasyonun unutulmasına ve zincirin kırılmasına sebep olabilir. ne kadar mantıklı bilmiyorum ama aklıma kullanıcıların bir avatarı olması ve fotoğraf alışverişiyle puan biriktirip avatarlarını çeşitli aksesuarlarla geliştirebilmesi fikri geldi. sadece bir fikir... bu arada uygulamayı sabırsızlıkla bekliyorum, kullanması keyifli olacak gibi.

    • @NorthPlusAzerbaijan
      @NorthPlusAzerbaijan 2 года назад

      Salam. Bu daha məntiqlidir. Bir çox insan həyatda edə bilmədiklərini, virtualda (sosial səhifələrdə) etmiş kimi göstərir.
      İnstagram belə avatar yaradıb. Siz də bir avatar və ya buna oxşar bir şey yarada bilərsiniz. Proqram istifadəçiləri şəkil göndərərək topladığı xallar (puanlar) ilə, öz avatarlarına geyim və ya başqa aksessuar alaraq özlərini virtualda daha zəngin göstərə bilər. Və bu da proqramın davamlılığını və marağını artırar. @Mehmetcan benim düşündüyüm gibi düşünüyorsun diye fikrimi senin yazına cevab olarak yazdım. 👍

  • @Yasin-Kaya
    @Yasin-Kaya 2 года назад

    Daha önceki videolarınızda fotoğraf alıp gönderme uygulamasıyla ilgili özellikle apple mağazasında yükleme sırasında sorun yaşanmıştı diye hatırlıyorum. Çıplaklık vs paylaşım ihtimaline karşılık bu tarz uygulamalar mağazadan onay alamıyor olabilir sanıyorum.

  • @zeynelceran
    @zeynelceran 2 года назад

    Görsel unlock olunca kullanıcı görsele ne kadar süre baktı?
    Ve görsel sililene kadar kaç kere baktı gibi istatistikler güzel olabilir. Sistem buna göre şöyle sonuçlar çıkarabilir; Bu görsel atışmasında en ilginç görsel bu oldu.
    Böylelikle kullanıcılar daha ilginç, komik veya farklı görselleş paylaşma konusunda yarışma hırsına girebilir.
    Görsel atışmaları başlatılırken bir tema oluşturulabilir. Mesela en güzel doğa fotoğrafı çekme atışması başlığında, değerlendirme mantıkları girip olaya elde tutulabilir datalar oluşabilir. En güzel doğa görseli temalı atışmada paylaşılan içeriğe En uzun süre incelenen görsel neyi temsil etsin? sorusuna sistem En güzel fotoğraf özelliğinde olsun diye öğretip böyle sınıflandırabilir. Bu atışmalara juri bile eklenebilir. (Gruplu atışma gibi) tarafsız olarak gönderilen görsellere kazanma kaygısı gütmeden katılan jüri grubu uzun süre görsele bakma, çok defa tekrarlayan bakma sayısı ve like etme gibi fonksiyonlar ile atışma renklenebilir. Zamana karşı kısıtlamlı atışmalar oluşturabilir. Tamamen esnek olmalı yani.
    Atışma kazanan her yada kaybeden her kullanıcının profillerinde girdikleri atışma sayıları ve sonuçları gözükebilir. Sürekli kaybeden bir kullanıcı yeni başlayan bir kullanıcıya kolay av gibi gelebilir ve açtığı atışmada duvara toslayıp kaybedebilir. :) Neyse taban fikir güzel biraz daha fonksiyonlu olmasını istedim yazdım. Emeklerinize sağlık...

  • @aboneolundu
    @aboneolundu 2 года назад +1

    Soru: WhatsApp tek görüntülemeli fotoğrafları getirdi, bu projede kullanıcılar ek bir uygulama ile bu zahmete girer mi? (Canlı yayınlarda cevap almak isterim, kaçırdığım farklı bir olay veya eklenecek bir özellik var mı?)

    • @gsay
      @gsay 2 года назад +4

      Tek görüntülenmeli fotoğraf ile 900 projesinin ne alakası var. Tek görüntülenmede karşıya fotoğraf göndermene gerek yok

    • @aboneolundu
      @aboneolundu 2 года назад

      @Gsay WhatsApp uygulamasına eklenen özellik daha önce Snapchat üzerinde denenmiş bir sistemdi diyorsunuz. Teşekkürler. 😌

  • @EminozturkTrteknoemin
    @EminozturkTrteknoemin 2 года назад

    İyi mi kötü kestirmek güç. Dur bakalım videonun başındayım. Bitişinde nasıl bir intiba bırakacak...

  • @mustafahilmiyavuzhan
    @mustafahilmiyavuzhan 2 года назад +1

    Çalabiliyormuyuz???

  • @omerfarukalagoz894
    @omerfarukalagoz894 2 года назад

    Bunun bir story mantığında da işleyebileceğini düşünüyorum. Örneğin bir story paylaşırım ve insanlar bu story'yi izleyebilmek için size foto atmak zorundadır.

  • @HikmetAkan
    @HikmetAkan Год назад

    İnstagram DM kısmına getirmiş bu özelliği kadir abi 😮

  • @aboneolundu
    @aboneolundu 2 года назад

    Meraklı Melehat gibi, sürekli açarız biz 😅

  • @muharremacar5255
    @muharremacar5255 2 года назад

    Proje kulağa hoş geliyor fakat kendi fotoğrafını çekmekten hoşlanmayan çok fazla sayıda insan var, eğer telefonun galerisinden resim paylaşma seçeneği de olursa uygulama daha geniş kitlelere ulaşabilir. İnsanlar birbirlerine eğlenceli resimler, meme'ler vs. gönderebilir.

  • @MrTough-dw7ot
    @MrTough-dw7ot Год назад

    bu app'in ismi 800 olması daha mantıklıydı, sonuçta uygulamada sonsuz bir döngü var ve 8 sonsuzluğu bir nevi temsil edebilir. :)

  • @muratuysalofficial
    @muratuysalofficial 2 года назад

    Üzgünüm hiç iş yapar gelmedi bana. Tek 1 soru : Whatsapp varken niçin bu uygulamadan resim kullanayım ki?

  • @justswedish
    @justswedish 2 года назад

    :)

  • @akbulutdes
    @akbulutdes Год назад

    Tahminen IOS olarak çıkıcaktır, eğer ki arayüz ve işleyişin yalınlığı kod kısmında da geçerliyse android versiyon da gelir mi test edelim 😁

  • @cuilhan
    @cuilhan 2 года назад

    Sadece arkadaşlarıma değilde, bir havuza resmimi atsam ve ordan da rastgele biri benim kim olduğumu görmeden resmimi açsa ve o şekilde resim arkadaşlığına başlanabilse güzel olurdu.

  • @luciansklara4322
    @luciansklara4322 Год назад

    devam..

  • @omerhzhzhhz6975
    @omerhzhzhhz6975 2 года назад

    Kesinlikle video da gönderilebilmeli sadece fotoğraf yetersiz

  • @BT-schannel
    @BT-schannel Год назад

    Açmak istediğiniz foto için birden fazla kişiye fotoğraf yollamak girdabı fırtınaya cevirir.. :)

  • @JonasEmre
    @JonasEmre Год назад

    Eee bu var zaten, BeReal'ın aynısı neredeyse bu proje?

  • @gokhanozeloglu
    @gokhanozeloglu 2 года назад

    Fikri begendim gibi. Ama sadece bir nokta kafama takildi ve belirtmek istedim. Su an sadece fotograf atiliyor gibi. Aslinda cok genis cerceveden bakinca Snapchatin kilitli versiyonu gibi. Yani fotograf gormek icin ilk fotograf atman gereken versiyonu. Fakat sadece fotograf burada sikinti yaratabilir gibi geldi. Yani bir sure sonra sacma fotograf atmaya gidebilir veya tahmin edilebilirlik artabilir(veya baska seyler). Bence bu projeye fotograf disinda yazi veya belki videoda eklenebilir. Yani insanlar sadece fotograf degil mesaj veya yazida paylasabilir. Bu sadece bir fikir. Tartisilabilir. Sadece geri bildirim vermek istedim.

  • @talhamalaci
    @talhamalaci 2 года назад

    Buna kayıt için 3,4 kefil olan kişi koyalım

  • @efesener8690
    @efesener8690 2 года назад +1

    Heyecanlı bir proje. MVP sini nocode ile test etmek mantıklı aslında. Her şeyiyle bir hafta gibi kısa bir sürede çıkarılabilir. Bir nocoder'a ihtiyacınız olursa haber verin :)

    • @alabora4583
      @alabora4583 2 года назад

      Selamlar bubble aracını mı kullanıyorsunuz?
      Nocoder olarak gelir elde ediyor musunuz?

    • @efesener8690
      @efesener8690 2 года назад

      ​@@alabora4583 selamlar. İki soru için de cevabım evet :)

  • @darth1
    @darth1 2 года назад

    Girdapp

  • @sadksahin7436
    @sadksahin7436 2 года назад

    çok güzel date app i olur

  • @oyunkafas8976
    @oyunkafas8976 2 года назад

    HEYCAN TAVAN

  • @MuhammetTufan
    @MuhammetTufan 2 года назад

    Yapmayı düşündüğünüz app 2021 yılında çıkan BeReal'a çok fazla benziyor. BeReal'ı araştırmanızı öneririm :)

  • @antiqueman1476
    @antiqueman1476 Год назад

    Yaz abi isim babası ben olayım ShareLoop

  • @burakcomert7609
    @burakcomert7609 2 года назад

    gönderilen fotoğraflara yazı ve emoji ekleme olayı olmazsa olmaz

  • @wardenwacco
    @wardenwacco 2 года назад

    Fotoğrafa bakmak için siyah ekran çekip atar herkes..

  • @ilhanozsari8019
    @ilhanozsari8019 Год назад

    hadi abi nerde app !!

  • @malikasidimsi
    @malikasidimsi 2 года назад

    Başarılı olabilecek bir uygulama, insanın merak duygusunu gıdıklıyor. Lakin aklıma şöyle bir problem geldi. İnsanlar bunu çok rahatlıkla pornografiye çekebilirler. Bunu engellemek için bir banlama veya bloklama sistemi yapmayı düşünür müsünüz? Eğer düşünürseniz aklımda bazı fikirler var size ulaştırabilirim. Başarılar.

  • @yomraliahmet
    @yomraliahmet 2 года назад

    Vay be, gelir modeline bile gerek yok, her resimle bir reklam açılsa, reklamdan parayı toplar...

    • @NorthPlusAzerbaijan
      @NorthPlusAzerbaijan 2 года назад

      Salam. Hər şəkilə bir reklam olsa bu izləyiciləri yorar / bezdirər.
      Amma proqramda xal tolama imkanı olsa, o zaman reklamlardan pul qazanmaq olar.
      Misal üçün: A şəxsi B şəxsinə şəkil göndərkən 1 xal toplayır. Reklamlı şəkil göndərərsə 2 xal toplayır. B şəxsi də reklamlı şəkilə baxarkən, o da əlavə 1 xal toplasın. O zaman proqramda reklamdan gəlir əldə etmək olar 😉

  • @Mr-Buluc
    @Mr-Buluc 2 года назад +1

    Bir mobil uygulama geliştirici olarak bu projenin hangi yazılım dili ile yazıldığını merak ediyorum

    • @gokhangeyik8077
      @gokhangeyik8077 2 года назад +2

      Js - React-Native

    • @Mr-Buluc
      @Mr-Buluc 2 года назад

      @@gokhangeyik8077 belki flutter ile daha iyi olabilirdi

    • @gokhangeyik8077
      @gokhangeyik8077 2 года назад +1

      @@Mr-Buluc Flutter’ın react native’e göre , react-native’inde flutter’a göre avatanjları dezavantajları var. React-native’i seçmemin nedeni; RN ‘ye uzun süredir hakim olmam. Diğer taraftan Flutter’la da yazmayı düşündüm ancak cesaret edemedim bu proje için. En yakın zamanda flutter’la da bir şeyler geliştirmek istiyorum.

    • @ahmettopal1
      @ahmettopal1 2 года назад

      @@gokhangeyik8077 back-end developer lazımsa yardımcı olabilirim :)

  • @ahomininae
    @ahomininae Год назад

    Hiçbir yoruma etkileşim verilmemiş. İlk hatayı burada yapıyorsunuz. Birileri fikirlerini paylaşmış, bunları okuduğunuzu bilmeliyiz ki bu projeye kullanıcılar olarak destek verelim.
    Hedef kitlenizi, yol haritanızı, sınırlarınızı söyleyin ki daha yapıcı tavsiyeler verelim.
    Karşı taraf bana sürekli saçma resimler atıyorsa bunu merak edip açmak için uğraşmam ki.
    Ya da neden sadece resimle sınırlayasınız ki? Ses atma da olsun. Mesaj hariç herşey olabilir.
    Ancak kullanıcılar bu durumda kişisel verilerine daha çok önem verecektir, bunun altından kalkabilecek misiniz? Aslında görseller ile big dataya sahip olacaksınız.

  • @nadir.ramazan
    @nadir.ramazan 2 года назад

    anlock

  • @vavien964
    @vavien964 Год назад

    Abi senin uygulama yalan oldu gibi. Aynısının daha iyisini yapmışlar?

  • @cagirtas
    @cagirtas 2 года назад

    MVP'yi çıkarmanız güzel, ürün değişebilir, bunun için kullanıcı testleri yapmanız lazım, bu konulara zaten hakimsiniz, fikir pivot edilebilir. Product Market fit süreçleri uzun sürebilir, burada ben çok eski bir izleyici olarak sizin fikir süreçlerini daha çok sevdiğinizi ve product market fit i bulamadan çoğu projeyi rafa kaldırdığınızı biliyorum. Bunun sebebi sancılı bir problemi çözmeye çalışmamak. Genelde yaptığınız ürünler ağrı kesici değil, vitamin ya da şeker. Mesela bu şeker. Şekerlerin başarılı olması için yoğun marketing gerekli, fakat buna heveslendiğinizi çok sanmıyorum. Bence bu projeyi iterasyon ile ilerletmek istiyorsanız, tiktok' un ya da snapchat' ın yapamadığı ya da Z kuşağının problemlerini anlamak gerek. Sizleri seviyorum, başarılar.

  • @user-wd9lp1xm3z
    @user-wd9lp1xm3z 10 месяцев назад

    Zaten bizim ülkenin problemi bu. Kadir bile bu kadar imkanla şu app i yazdıramıyorsa biz kafamızdaki fikirleri nasıl yazılıma dökeceğiz. Parasını vererek bile yazılımcılara iş yaptıramıyoruz. Yazılımcıların nazı niyazı kaprisinden bıktığım için artık kendim yazılım öğreniyorum. Ve bunun için boşu boşuna zaman kaybediyorum.

  • @eby1253
    @eby1253 2 года назад

    Ulaşabileceği başarı bile gereksiz olacak bir proje gibi duruyor hocam. TikTok gibi başarılı da olsa insanliga birşey katabilme ihtimali gözükmüyor. Burda insan şunu soruyor; israfı üretmek de israf mıdır?

  • @msafaakgun
    @msafaakgun 2 года назад

    Bu haliyle fikir bana çok mantıklı gelmedi. Fakat bazı değişiklikler ile cazip hale gelebilir. Siz bu programı yaptınız ama bundan nasıl gelir elde edeceksiniz. Bu önemli. Burada 3 farklı puanlama yöntemi ile hem fotoğrafı çekene hemde yapımcıya şöyle bir gelir kapısı sağlanabilir. ben bir fotoğraf çektim ama karşı taraf fotoğrafı görmek için bomboş karanlık bir fotoğrafta çekip gönderebilir. Bu da fotoğrafı ilk gönderen kişi de kırgınlığı sebep olabilir. Burada ana tema merak olduğu için fotoğrafı alan, merakından dolayı hemen fotoğrafı açmak ister ve saçma bir fotoğraf göndererek kendine gelen fotoğrafı açabilir ama bu ilk göndericiyi üzecektir. Bundan dolayı fotoğrafı alan kişi çok komik bir ücret karşılığı, mesela 5 yada 10 kuruş gibi, ödeyerek fotoğrafı, fotoğraf göndermeksizin görebilir. Böylece hem yazılımcı hemde gönderici küçük bir gelir elde edebilir. Ama burada şuna da dikkat etmek gerekiyor; fotoğrafı alan kişi 10 kuruş bile olsa neden fotoğrafı görmek için para ödesin. Fotoğrafı, alıcının ilgisine göre kategorize edebiliriz ve bir puanlama ile ne kadar kaliteli, güzel, dikkat çekici bir fotoğraf olduğunu puanlayabiliriz. Örneğin, alıcı futbol meraklısı fakat tarihten uzak birisi. Kendisine gelen iki fotograftan birisi 10 üzerinden 10 puanlı bir futbol fotoğrafı iken bunu merak eder ve para öder. Ama 10 üzerinden 1 yıldızlı bir tarih fotoğrafını merak etmeyeceği için bunu açmaz veya açmak için para ödemek yerine o da bir fotoğraf gönderir. Şimdi gelelim yukarıda bahsettiğim 3 seçeneğe, bu fotoğrafları kim puanlayacak ve kategorize edecek. 1,yapımcının kuracağı bir ekip hem tüm fotoğrafları analiz edip puanlayacak hemde kanunlara uygun fotoğrafların gönderildiğini denetleyecek. 2,yapay zeka kontrolü ile puanlama ve kategorizasyon yapılacak. 3, fotoğrafı alan kişi, gönderen kişi için hangi kategorilerde ne kadar başarılı fotoğraflar gönderebildiğini puanlayacak ki, başka fotoğraf alıcıları da aynı göndericinin puanına göre fotoğrafları açıp açmayacağına karar versin. Eğer fikir hoşunuza giderse daha fazlası için projeye beni de paydaş yapabilirsiniz. 🙂

  • @berkcan3475
    @berkcan3475 Год назад

    fail eder bu net

  • @furkanseyhann
    @furkanseyhann Год назад

    bebe bilgisayar basında kod yazmaktan cin ali gibi kalmıs zargana :D

  • @user-anain
    @user-anain 2 года назад

    saçma proje sanki

  • @Basarir11
    @Basarir11 2 года назад

    Net tutmaz.... Bir sosyal medya app tasarlanıyor ama saçma bir şekilde sadece 2 kişi dahil olabiliyor.... Z kuşağı sadece bir kişiyle etkileşime girmek istemiyor binlerce insanlarla aynı ayda etkileşime girmek istiyor. Bu appin tutması için tasarımın sadece iki kişinin karşılıklı etkileşiminden sıyrılıp aynı anda binlerce insanın etkileşimine ulaşması gerekiyor. Konuyla ilgili yaratıcı fikirlerim var :)

    • @berkkavaclar
      @berkkavaclar Год назад +1

      Ahahaha, Snapchat bir sürü kişiyle mi etkileşime soktu ?

    • @Basarir11
      @Basarir11 Год назад

      @@berkkavaclar yapay zekalı video filtrelerini hayatımıza sokan yenilikçi uygulamayı mı karşılaştırıyoruz :)

  • @Tek_Hedef_
    @Tek_Hedef_ Год назад +2

    Sizi çok seven yıllardır takip eden biri olarak tek kelimeyle Gereksiz. Sahiden ses getirecek bir şey üretmek için kural basir: Soruna odaklanın. Büyük yada küçük farketmez. Ürettiğiniz şey bir sorun çözsün. 50-60 sene sonra yokuz. Bir sorun çözelim, bir işe yaramış olalım. Seviliyorsunuz.

  • @SoyalicSinan
    @SoyalicSinan 2 года назад

    "Send Nudes". 05:25 Arkadaşın aklından geçen aplikasyon modeli. Aslında bu isim tutardı. ;)

  • @CAdamCyberAdam
    @CAdamCyberAdam Год назад

    Bereal, tiktok now. Fikir yayılmaya başladı.