Jeneratör ü kontaktör ile ev e bağlamak harika oldu

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 дек 2024

Комментарии • 139

  • @emrahbicakcioglu2965
    @emrahbicakcioglu2965 3 года назад +16

    üstad mantığın güzel. Ancak belirtmemde yarar var kontaktör ile sen enerji geldiğinde anında çektirip sebekeyi veriyorsun. Tam o sırada 0.5-1 saniyede enerji geçisi sağlanıyor. belki cihazların kapanmıyordur ama Bu uzun bir zaman aralığıdır line interaktif işler için. Elektronik cihazları arıza yaptırır. Belki şimdi değil ama her geçen gün bu tekrarlandıkça hasar ala ala bu arızalar kendini gösterir. Sana tavsiyem kontaktörü ya gerilim koruma rolesi yada zaman rolesi ile 10 sn sonra çektir. En azından şebeke hattı normal mi kontrol eder. hemde şebekeyi hemen arkasından vermediği için cihazların korunmuş olur. 0.5 snde devreye aldığın şebekede faz senkronunda olmadığı için RMS gücü kısa süreliğinede olsa 300-400 voltlara çıkabilir. bu da zararlıdır elektronik cihazlar için. Ayrıca jeneratörün kaç kva bilmiyorum ama ipli olduğuna göre 3 falandır. Yani kısacası sen fişe ütü gibi bir alet takıp kontaktörle 1 snde enerji geçişi verirsen vay haline elektronik cihazlarının.

    • @enesb.114
      @enesb.114 3 года назад +1

      Olması gereken nasıldı ? Köy evine otomatik jeneratör yaptırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    • @emrahbicakcioglu2965
      @emrahbicakcioglu2965 3 года назад

      @@enesb.114 istediğin şeyi tam olarak anlamadım. İstediğin ben hiç elimi sürmeden şebeke elektriği kesilince çalışsın şebeke geldiğinde dursun diyorsan transfer panosu alman yada yaptırman lazım. Ve ayrıca bu ipli tip yada manual jigleli jeneratörler ile yapamazsın. transfer panosuna uyumlu olmalı, olmasa bile en kötü ihtimalle tek düğmeden çalıştırılıp stop ettirilen tip jeneratör gerekir.
      İstediğin şey jeneratör ucuz olsun otomatik olmasada olur ben jeneratörü kendim çalıştırırım ancak şebeke geldiğinde otomatik dursun ve şebekeden gelen enerjiye geçiş yapsın dersen 1 tane gerilim koruyucu ve 2 kontaktor ile bu işi çözersin. gerilim koruyucu şebeke bağlantısını gecikmeli vermesi için ayrıca şebeke voltajın da sorun varsa sorunları engellemek için gayet iyidir. kontaktorun 1 tanesini şebeke geldiğinde direk çektirerek jeneratörün bağlantısını ev ile kesersin 1 kontağıyla da jeneratörü kapattırırsın. gerilim koruma diğer kontaktoru kontrol eder 10 sn sonra da şebeke enerjisini eve verir. Zararsız temiz bir sistemin olur. ayrıca gerilim koruma rolesi olduğu için şebekedeki voltaj sorundarında enerjiyi kestirerek cihazlarınıza ek korumanız olmuş olur.
      ---Ayrıca elektrik kesilsede gelsede hiç bir şey kapanmadan yoluna devam etsin dersen online 5-15kva sana kalmış bir adet ups sistemi kurarsın sonra tranfer panosu otomatik jeneratör vs eklersin hiçbir kesintiyi devreye girme devreden çıkma vs hissetmeden evde lineer bir enerjin olur. bu son noktadır ama maliyet uçuk çıkar.----

    • @enesb.114
      @enesb.114 3 года назад

      @@emrahbicakcioglu2965 hayır parası mühim değil köy evindeki amcama yaptırmak istiyorum yaşlı insanlar anlamazlar. Elektrik gidince herşey otomatik olsun gelince otomatik kapansın. Yaşadığım şehirde bu konu ile alakalı profosyonel birisini bulamadım sadece şu jeneratörü tavsiye ettiler pano ile uyumu olup olmadığını dahi bilmiyorum çünkü öyle bir açıklama yapmadılar. Model RTR8500DESA DİZEL jenaratör kılavuzunda ATS pano vs yazıyordu RTRMAX. Sizin tavsiye edeceğiniz modeli de alabilirim yeterki aldıktan sonra sorun çıkmasın

    • @emrahbicakcioglu2965
      @emrahbicakcioglu2965 3 года назад +4

      @@enesb.114 Şu an bireysel alınabilecek en iyi jeneratörler kipor ve kama markalarıdır. Şahsi görüşüm kimse üstüne alınmasın . Kama kipor ortak firma zaten kge kama kendi üretimi kgl serileri kipor üretimi kama kipor yazabilir.
      Şimdi yapman gereken kama firmasını aramak 5-8kva civarı olan jeneratörler den transfer panosuna bağlantı destekleyen modeli öğrenmek. Sonrasında transfer panosu alıp montojını elektrikçi ye yaptırmak. Varsa pano elektrikçi den tedarik et. Transfer panosunu hazır al elektrikçi ben yaparım ederim demesine aldanma. Bazı jeneratörler de bu pano dahili olarak mevcut. Kama firmasını arayıp detayları öğrenebilirsin çok ilgililer. Dizel almanı tavsiye ederim. Hem yakıt cimrisidirler hemde arıza riskleri düşüktür.
      Rtr Hnd Hyndi falan çin üretimi ürünlerdir başına bela olur(telif hakkı vs olmasın diye kısa yazdım). Aksa jeneratörleride araştırabilirsin.

    • @enesb.114
      @enesb.114 3 года назад +2

      @@emrahbicakcioglu2965 değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim en azından doğru yolda ilerleyeceğime artık eminim esenlikler dilerim

  • @gokhantutuncu80
    @gokhantutuncu80 3 года назад +2

    Eline sağlık arkadaşım. Yaptığınız paylaşım sayesinde burada olumlu /olumsuz yorum yapanlarda dahil olmak üzere konu hakkında bir çok bigiye sahip oldum. Paylaşımlarınızın devamını dilerim.

  • @osmancansirintuna1266
    @osmancansirintuna1266 7 лет назад +9

    merhaba elektrikler kesıldıgınde sıgorta atmaz ve jenerator çalıstıgında uretılen elektrık enerjısı kacak akımdan gecip dısarıyı besler marşa basmadan once elektrıkler kesıldıgınde kaçak akımı elle kapatılması lazım bu işlemi vıdeoyu ızleyıp te uygulamak isteyenlerın bılmesını istedim.ayrıca bu sıstem dahada otomatık gelıstrılebılir.

    • @Aksamci61baaboy
      @Aksamci61baaboy 7 лет назад +1

      MERHABA SEBEKE NO KONTAKTA JENARATOR NC KONTAKTA . A1 -A2 UCLARI SEBEKE KONTROLLU OLDUGU İÇİN SIKINTISIZ BIR SEKILDE KULLANIYORUM (3TF45 KULLANDIM )

    • @ÖmerGamer-s9z
      @ÖmerGamer-s9z 6 лет назад +1

      Osman Can Şirintuna merhaba yaptım çalıştı teşekkür yalnız jeneratörü açma kapamayı hangi kontağa bağladınız boş kontak kalmadı

    • @ÖmerGamer-s9z
      @ÖmerGamer-s9z 6 лет назад +1

      Çalıştı teşekkürler

    • @ozkanadar8852
      @ozkanadar8852 6 лет назад

      ruclips.net/video/om5VJ6neovs/видео.html

  • @necaticagl3184
    @necaticagl3184 4 года назад +14

    Kablo Kesiti ve Kontaktör Seçimi Yanlış Artı Tek Kontaktörler ucuza Yapmışsın Ama Güvenli Değil. İki Kontaktör Gerekli Kontakların yapışma İhtimali yüksektir Özelliklede 3tf41 gibi küçük kontaktör kullanıyorsanız Adı üstünde Kulandığınız Kontaklar Yardımcı Kontak Besleme Yapılmaz
    . Elektrik Oyuncak Değil.

  • @35htc
    @35htc 4 года назад +1

    Teşekkür ederiz hocam. Eleştiren arkadaşlar sizde bir çalışma yapın belki başka ilham alan kişiler yada öğrenciler olur, böylece bir çok insan kendine uyan en mantıklı sitemi kurar yada yaptırır.. Emeğine sağlık kardeşim

    • @cansahin3949
      @cansahin3949 2 года назад

      Eğer bu devreyi evinde denersen ve yangın çıkarsa tesisatı yenilemesi için bir elektrikçi çağırırsın tabi yangından sonra bir evin kalırsa elektrik şakaya gelmez lütfen biraz daha duyarlı olun .

  • @omeserdar
    @omeserdar 3 года назад +1

    kontaktör 7/24 çekili duruyor bu birinci sıkıntı..
    kontaktörü daha büyük taksaydınız keşke 3tf41-22 kontaktörü monofaze 5.5kw lık kontaktör evinizde şebekeden de olsa 5.5kw üzeri güçlerde risk almış olursunuz.
    daha kullanışlı olanı enversör kontaktörü ve faz kontrol rölesidir. jeneratörünüz marşlı tip olsaydı bir ups ile otomatik çalıştırır, faz kontrol rölesi ile de durdurmasını sağlardınız. ufak bir arduino kontrolcüsü ile de varilde depolanan yakıtı jeneratör haznesi azaldıkça ufak 12voltluk pompa ile de doldurabilirsiniz. kısaca elektrik gittiğinde herşey otomatik olarak yapılabilir.

    • @yavuz9619
      @yavuz9619 3 года назад

      Bunun detaylı anlatımı güzel olurdu

    • @omeserdar
      @omeserdar 3 года назад +3

      ​@@yavuz9619 Şöyle basit olarak anlatayım... marş motorlu jeneratör zaten akülü ve otomatiktir diye düşünüyorum. değilse de marş motoruna veya jeneratöre start veren butondan kablo çekilip zaman rölesine bağlanabilir. zaman rölesi de faz kontrol rölesinin normalde kapalı kontağına verilir. faz kontrol rölesi enerji olduğu sürece jeneratör marşı çalışmaz. elektrikler gidince faz kontrol rölesi de enerjisiz kalacaktır dolayısıyla kontağı kapanarak zaman rölesini devreye sokacak ve zaman rölesi bir kaç saniyeliğine jeneratöre start vermiş olacaktır. zaman rölesinin de 12 voltluk ve jeneratörün aküsünden beslenmesi lazım.
      Ayrıca iki adet zaman rölesi de enversör kontakröü için kullanılmalı. enversör kontaktörünün üzerinde mekanik olarak emniyete alınmış iki kontaktör bulunması. biri çektiğinde diğeri çekemez ve eğer mekanik olarak ta biri arızalanıp çekili kalırsa diğeri yine devreye giremez.. jeneratör enerji çıkışından 2. zaman rölesine besleme verilir böylece jeneratörün çalışamadığı bir durum olursa (arızaya da geçmiş olabilir) jeneratör alıcıya bağlanmamış olur. jeneratör marş alıp çalıştıktan bir kaç saniye sonra enversör'ün birini çalıştırır ve yük-alıcı bağlanmış olur. tabii bu kısımına enversörün diğer kısımına (şebeke-alıcı kısmına) ait zaman rölesinin normalde kapalı kontağından geçmesi gerekir böylece şebeke-alıcı bağlı ise jeneratör çalışsa da alıcı ile bağlanmamış olur. aynı devre şebeke-alıcı kısımına da yapılır buradaki zaman rölelerinin amacı elektrik anlık gidip geldiğinde jeneratör hemen alıcıya bağlanmasın, elektrik gittikten bir kaç saniye sonra jeneratör çalışsın ve devrini aldıktan sonra alıcıya bağlansın. elektrik geldiğinde de jeneratör hemen çıkmasın elektrik geldikten bir kaç saniye sonra alıcı jeneratörden ayrılsın ve şebeke alıcıya geri bağlansın. ayrıca marş motoru devresine de jeneratör çalışıyorsa marş motoru çalışmaması için normalde kapalı kontak kullanmak gerekir bir miniröle ile bile yapılabilir. biraz karışık ve masraflı olabilir ama en güvenilir sistem bu olacaktır. genelde büyük güçlerin oldu yerlerde bunun gibi bir sistem kullanılır örneğin fabrikalarda.. çünkü olası bir aksilikte şebeke-jeneratör çakışırsa hem yangına sebep verebilir en iyi ihtimalle bile jeneratörün alternatöründe arızaya sebep olabilir.
      yakup balabanın sistemi fena değil sadece kontaktör sürekli çekili duruyor. aynısı enversör kontaktörü için de geçerli ama enversör kontaktörü zaten bu iş için üretildiğinden çok daha uzun ömürlü oluyorlar. yakup ustanın kontaktörü 5.5kw ve monofaze kontaktör. kontaktörlerin yapışık kalma riski vardır.. bunun yerine trifaze bir kontaktör kullanılsa şebekeden gelen elektriği trifaze kontaktörün 3 girişine de köprü atıp çıkışı da köprüleyerek alınsa yani 3 tane NO kontağı paralel kullanmış olsa akım bölünür ve 5,5kw lık kontaktörün üzerinden 16,5kw lık güç kullanabilme yetisi olur. tabii ki kontaktör kontakları sınıra yakın güçlerde çalışmamalıdır zaten bir evde 16-17 kw güç kullanılması saçma olurdu. 5,5kw yeterli gelmeyebilir.
      normalde şebeke var iken evde kaç kw güç harcıyoruz? aynı anda çamaşır makinesi çalışsa ve birde fırında yemek pişiyor olsa + buzdolabı kompresörü devreye girdi ,bilgisayar da açık eh bir kaç tane de lamba yanıyor vs.. ortalama aynı anda kullanabileceğiniz güç zaten 5 kw civarında yanı sınırda oluyor. 5.5kw lık kontaktörün tek kontağından 5kw geçirmek doğru değil. kontak erir ve yapışabilir.
      Ayrıca şebeke elektriği geldiğinde bu alıcılar devrede ise kontaktör kontaklarında ark olur bu da kontakların yapışmasına sebep olabilir. kontaktörü her zaman kullanacağınız güçten büyük olarak seçin.

    • @yavuz9619
      @yavuz9619 3 года назад

      @@omeserdar bir makale çıkaracak detayda çok güzel açıkladınız. İlgilenenlerin de çok yararına olacaktır. Ben de teşekkür ederim.
      Bu sistem için yaklaşık bir maliyet ne kadar olur peki?

    • @omeserdar
      @omeserdar 3 года назад

      @@yavuz9619 hiç bir fikrim yok 2 zaman rölesi 2 röle 1 tane de kontaktör biraz kablo vs..

  • @AhmetT8167
    @AhmetT8167 11 месяцев назад

    Elinize sağlık güzel sunum olmuş

  • @MehmetYılmaz-q5k
    @MehmetYılmaz-q5k 2 месяца назад

    Kolay gelsin hic bir islem yapmadan otomatik calistima seklini atabiliminiz

  • @yakupkahraman2546
    @yakupkahraman2546 25 дней назад

    evler için kullanılan marşlı jenaratörler için otomatik marşı nasıl yapıcaz kontak kablolarınıdamı kontaktörle kontol edicez marşın motor çalışınca bırakması için ne yapmamız lazım

  • @benceler.
    @benceler. 3 года назад

    Çok güzel anlattınız. Elektrikten pek anlamadığım halde yeni birşey ögrenmiş oldum. :)

  • @ugurlu.teknolojikadam
    @ugurlu.teknolojikadam Месяц назад

    Basit vekullanışlı bir sitem. Birtane zaman rolesi ekleyip şebeke çeyranı geldikten birsüre sonra kontaktörün çekmesi sağlanırsa dahagüzel olur.şebeke elektiriginin geldiği ilk anda oluşabilecek sorunlar engellemiş olur.bazen de şebeke gelip hemen gidebiliyor böyle durumlarda da jeneratör kapanmadığından ekilenilmemiş olacaktır Diğer yorumlardada denildiği gibi daha iyi sitemlerde yapılabilir.kontaktör devamlı çekili kalıyor denmiş. Tüm otomatik janaratör sitemlerinde tırasfer ponosunda şeke varken şepeke kontaktörü devamlı çekili olur şebeke elktirigi yokke janaratör çalıştığı janaratör kontaktörü devamlı açık olur.bu sistemde yarı otomatik olduğundan kontaktörün şebeke olduğu sürece devamlı çekili olması gerkli bişey.

  • @muratgultekin1432
    @muratgultekin1432 3 года назад

    Ustam o kablo jeneratörden nasıl kablo bağladınız

  • @onurcetin7857
    @onurcetin7857 4 месяца назад

    peki bi cihaz ariza yaptiginda kacagi attirdi diyelim direk bilmeden jenaratoru calistirdin nolcak

  • @macitakdeniz8924
    @macitakdeniz8924 10 месяцев назад

    Bu sistem kombide sıkıntısız sorunsuz çalışırmı

  • @omerucansu2569
    @omerucansu2569 2 года назад

    Merhaba,lütfen bu sistemi uygulamayın.Kumanda yardımcı kontaklari yüksek ampere dayanmaz,kontaktorun sürekli çekik olması istenmeyen bir durumdur . Elektrik çakışması yasanabilir. Hatalı sistem

  • @laykon10
    @laykon10 6 лет назад +1

    Şehir elektriği geldiği An jeneratör é elektrik geçirme ihtimali varmı.yada tam tesi elktirik kesildigi an jenerator un sebekeye elektrik verme ihrimali
    sonucta 1 sn den daha kısa zamanda geçiş oluyor.

    • @dıamond_music_tr
      @dıamond_music_tr 5 месяцев назад

      Arkadaş manuel bi sistem yapmış otamatik değil yani direk şehir elektirinini alma ihtimali var

  • @vuqaragamaliyev3938
    @vuqaragamaliyev3938 2 года назад

    Salam abi lütfen bir video yapa bilirmisiniz
    Aku transfer pano videosu

  • @ossman44
    @ossman44 3 года назад

    Jeneratörden memnunmusunuz. Bakır sargılımı yoksa alüminyjm sargılı mı ?

  • @emrecicek404
    @emrecicek404 4 года назад

    Marslı jeneratör olsaydı hersey tamamdi baskaneline saglik

  • @sinanacici3454
    @sinanacici3454 3 года назад

    Kontaktör tam ne ise yaradığını elektrik hakkında sıfır bilgisi olan birisinin anlayacağı düzeyde azaltabilir misiniz

    • @abitkaya8682
      @abitkaya8682 3 года назад

      Kontaktör şebeke elektriği kesildiginde jenertörü devreye sokan alet. Yani kavşaklardaki ışık gibi düşün biri durunca hemen diğerini yol verir

    • @sinanacici3454
      @sinanacici3454 3 года назад

      @@abitkaya8682 jeneratör otomatik çalışmıyor ki . adam kendi çalıştırıyor

    • @abitkaya8682
      @abitkaya8682 3 года назад

      @@sinanacici3454 sen adama bakma yarım yamalak anlatıyor. Marşlı jenertor olsaydı veya invertör olsaydı işi tam olurdu

  • @kemalince1533
    @kemalince1533 4 года назад +2

    Ustam transfer olayını tamamen yanlış anlamışsın. Otomatik transfer şebeke kesildiğinde kendiliğinden devreye girer. Buda cikleyi selenoide bağlayarak olur.

  • @emodiyator
    @emodiyator 7 лет назад +8

    Yardımcı kontaktan akım yüke veriyorsun evini mi yakmak istiyorsun böyle saçma işmi olur arkadaş

  • @oguzaygor8785
    @oguzaygor8785 3 года назад

    O kadar ugrasmissin birde marşlı jeneratör olsaydı 👍

  • @tayfunsavas5287
    @tayfunsavas5287 8 месяцев назад

    Jeneratör elektrik gittiğinde kendisi start alıyor mu

  • @erayturan3518
    @erayturan3518 2 года назад

    Bilgisayar ı da böyle bir jenaratörle çalıştırabilir miyiz ? Bilgisayar zarar görür mü?

  • @bekirylmaz9361
    @bekirylmaz9361 5 месяцев назад

    Transfer şalter ile bütün sistem otomatik olarak gerçekleşiyor el değmeden gerekli süre ayarları ile sebeke enerji gelse bile anlık kesinti riski var ise süre ayarlandığında (2-3 dk/ yarım saat) jeneratör devrede kalır ve sonradan otomatik şebeke gever tek proplem şebeke kesildiğinde ister 1 sanisede devreye girer ister 1 dk sonra ama anlık yapımda voltaj yüksek vs gelir genelde cihazları zamanla kuçağına alırsın servise gidersin😊😊😊

  • @hayrihayri6047
    @hayrihayri6047 6 лет назад +2

    Anlatımın çok iyidi. Ama bir eksin var panoyu açacaktın ve tekrardan hat çekecektin akılda kalan soru işaretleride böylelikle son bulacaktır.

  • @Abdulkadir-youtube
    @Abdulkadir-youtube 5 лет назад +1

    Jenaratör marşlı olsaydı çalıştırmada da işe yarardı, fakat sadece elektrik geldiğinde jenaratörü otomatik kapatmaya yaramış...!!!

  • @fedaican2296
    @fedaican2296 2 года назад

    Hocam elektrikçi değilim ama bir pako şalterle halledemezmiydiniz. Affınıza sığınarak

  • @alicimen5128
    @alicimen5128 3 года назад

    Hocam çok güzel bir sistem olmuş ellerinize sağlık. Jeneratöre marş motoru da eklemeyi deneyin derim , tam otomatik sistem olur böylece.

  • @TevfikBEKTAS
    @TevfikBEKTAS 6 лет назад +2

    Arkadaşım selam. Sistemde hiç sorun çıktı mı? Jeneratördeyken fazla yüklenme olursa ne olur?

  • @doguuu31
    @doguuu31 6 лет назад +3

    Yarı Türkçe yarı İngilizce mi ders veriyoruz? Normal open normal close nedir yahu :D

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 5 лет назад +2

      normal open zaten ingilizce reis :D

    • @omeserdar
      @omeserdar 3 года назад

      Bence ingilizce terimini kullanmak daha doğru çünkü kontağın üzerinde kısaltılmış şekilde NK NA yazmıyor NC ve NO yazıyor.

  • @acemioyunda8024
    @acemioyunda8024 2 года назад

    Jikle olayı nasıl oluyor

  • @sonerkeles4750
    @sonerkeles4750 4 года назад

    4 sigortanın bara atlamalarını ayırdım diğer sigortalardan ve onların şebeke uçlarını kontaktörün A1 ucundan vericem muhtemelen diğer sigortalarla bi Bağlantısı kalmayacak diye düşünüyorum doğrumudur?

  • @profezor2
    @profezor2 6 лет назад +7

    Jeneratörü de evdeki doğalgaza bağlasaydın, benzine para vermezdin, ucuza gelirdi, egzoz dışına da su ceketi yapardın, su ısınırdı,suyu da kalorifere bağlardın, evi de ısıtmış olurdun 😂😂😂

    • @atiladorsay3478
      @atiladorsay3478 5 лет назад

      kojenerasyon veya trijenerasyon sistemi dediğin

  • @palupa34
    @palupa34 3 года назад

    İğide gece devreye girse komşularla papaz olma ihtimali çok yüksek

  • @enesgecgil3424
    @enesgecgil3424 7 лет назад +1

    Usta 3 tane NO nasıl oluyor , şu panonun kapağını sök sende anlatsan

    • @AsKdrn
      @AsKdrn 4 года назад

      Açıkçası bende onu çok merak ettim

  • @IntiqamMemmedov-i4p
    @IntiqamMemmedov-i4p 8 месяцев назад

    Super abi var ol

  • @mirafelchibogha5222
    @mirafelchibogha5222 6 лет назад

    Başarılar dilerim. Bir şeyler yapmaya çalışmışsınız fakat jenetörünüz startlı olmadıǧı için çok uǧraşmısınız. Bu işi tek bir çift girişli ve çift çıkışlı otomotik sigorta dairenin elektrik giriş kutusuna yerleştirmeniz yeteri olacaktı jenetörü çalıştırdıǧıda dışarıya enerji gitmesin diye kapatırsınız jenetörden gelen fişi evde herhangi bir prize takıp işini göre bilirdiniz.

  • @sadidokar8385
    @sadidokar8385 5 лет назад +7

    Böyle çok uğraşmaya bu maliyete ne luzumu varki ? Koyarsın bir çif yönlü şartel istediğin tarafı kullan .

  • @saplamacay1579
    @saplamacay1579 3 года назад

    Elektrikler kesildiğinde senin evine gelen kaçak akım düşmeyeceği için elektriği binanın dağıtım barasıns yönlendirmiş olursun ve jeneratör kendi marş dinamosu da yok boşuna yapılan bir maliyet olmış bence

  • @ceycey__77
    @ceycey__77 7 лет назад +1

    Yurt dışında seyyar jeneratörler var. Çok kullanışlı görünüyor.Videolari da var RUclips da.Ornek goal zero
    Ayrıca, otomatik transfer şalteri bu kontaktorun görevini otomatik yapıyor sanırım.

    • @AsKdrn
      @AsKdrn 4 года назад

      Marşlı jeneratör olmadığı için olmaz

  • @onurhaburak
    @onurhaburak 7 лет назад

    Elinize sağlık güzel çalışma olmuş.Jeneratör egzozunu nasıl bağladınız? Arasında kalan boşluğu nasıl doldurdunuz?

  • @bulentbaysal4620
    @bulentbaysal4620 5 лет назад +1

    Zaman gecikmeli bir röle daha eklenmeli, fazla basit olmuş biraz tehlikeli

  • @akkayaelektrik3706
    @akkayaelektrik3706 Год назад

    Yükü kontakdan geçirmişsin o sağlıkli olmaz kontak uçlari yanar iki adet kontaktör kullansaydin biri şebek biri jenaratör

  • @gokmendayan5543
    @gokmendayan5543 2 года назад

    Zaman rölesi mutlaka koymalısın...

  • @sonerkeles4750
    @sonerkeles4750 4 года назад

    Hocam Bağlantıyı yaptım ben sadece 12 sigortadan 4 sigortayı Jeneratorden beslemek istiyorum fakat sigortaların şebeke barsını ayırmamız gerekiyor 4 sigorta için yoksa Jenerator stop ediyor kontaktör takır takır ediyor gücü yetmediği için mi? Yoksa fazlar mı çakışıyor nasıl olması gerekiyor?

    • @cancagazim
      @cancagazim 2 года назад

      Sanırım nötr ile ilgili sorun oluşuyor. Kontaktörü hangi besleme ile besliyorsanız onun nötrünü kullanın. Takır takır etmesi de kullandığınız farklı nötr toprak oluyor. Ölü elektrik diye tabir ediyoruz, Kontaktor bobini çalışmak icin fazla akım çekmek istediğinde sıfırlaniyor. Sonra tekrar çalışmak istiyor sonra tekrar sıfırlaniyor.

  • @onurtascene9247
    @onurtascene9247 7 лет назад +1

    Benzinli jeneratör yerine AGM jel akü ve inverterli bir sistem evde daha rahat kullanılır...

    • @ozkanadar8852
      @ozkanadar8852 6 лет назад

      ruclips.net/video/om5VJ6neovs/видео.html

    • @profezor2
      @profezor2 6 лет назад

      Kaç saat gidecek? Kaç amp akü? Maliyet?

  • @m.demirel5175
    @m.demirel5175 Год назад

    güzel olmuş....

  • @insanvedoga2994
    @insanvedoga2994 6 лет назад

    Basarilar

  • @81KARADAGLITEKNIK81
    @81KARADAGLITEKNIK81 8 месяцев назад

    BENZİNLİ JENARATORLERİNİZ LPG SİSTEMİ TAKİLİR İSTER DOGALGAZ İLE KULLANİN İSTER TUP İLE

  • @ibrahimkilic9516
    @ibrahimkilic9516 7 лет назад +3

    kontaktörün nc kontaklarından jeneratörün beslemesini geçirmişsiniz 3tf41 in nc kontaklarından en fazla 6 amper geçirebilirsiniz buda yetersiz olacağından ileride sorun cıkartabilir

  • @Mmm-y3z5y
    @Mmm-y3z5y 2 года назад

    Çok faydalı tesekkurler

  • @rfatcankose1912
    @rfatcankose1912 7 лет назад +2

    La abi sn sigorta kapagini acipta anlatsana

  • @burakmarasli1744
    @burakmarasli1744 2 года назад

    Trasfer esnasında evdeki cihazlara yazık olur çok yanlış transfer yöntemi ayrıca kumanda kontaklarina güç girilmez

  • @mehmetklc4254
    @mehmetklc4254 3 года назад

    Hatta çalışan arıza ekibinede zarar verirsin geri dönüş yapar hatta

  • @onurtascene9247
    @onurtascene9247 7 лет назад

    O kadar gürültülü 90 100db civarı gibi bir makinanın balkonda çalıştırılması pek mantıklı değil hem kafa şişirir hem de komşuları rahatsız eder...

  • @kovanlsustavuklar5264
    @kovanlsustavuklar5264 5 лет назад

    Voltaj dalgalanması var neden

    • @35htc
      @35htc 4 года назад

      İnverter i Modifiye sinus ondan Yapar

  • @troycan154
    @troycan154 5 лет назад

    kaçak akım rolesine baglamaniz yanlış olmuş ..

  • @emirkocoglu6915
    @emirkocoglu6915 4 года назад

    Adamın emeğine saygı duyun

  • @sonerkeles4750
    @sonerkeles4750 4 года назад

    Haliye şebeke gidince kontaktörün A1 ucundaki şebeke fazı gidecek ve ayırmış olduğum 4 sigortanın şebeke uçları bağımsız kapalı konumda olacak kontaktörün NC uçları Jeneratorden gelen elektriği direk 4 sigortaya aktarmış oluyor

  • @mythplayer3961
    @mythplayer3961 5 лет назад

    Merhaba bu sistemi uygulamak istiyorum ama bizim ev 3 fazlı, jeneratör tek faz nasıl uygulayacağımı bilmiyorum anlayan biri varsa bana tarif edebilir mi ?

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 5 лет назад

      3 fazlı ev derken apartman sanırım

    • @mythplayer3961
      @mythplayer3961 5 лет назад

      @@numandagoglu6504 sanayi cereyanı var evde apartman degil

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 5 лет назад

      @@mythplayer3961 hocam evde 380 volt olamaz. Trifaze olduğunu nerrden anladınız ?

    • @mythplayer3961
      @mythplayer3961 5 лет назад

      İki faz arası 380 volt olur notre bağlanınca 220 volt oluyor, 3 faz çıkıyor 9 şartele dağıtılıyor evde tri faze ana şartel var

    • @numandagoglu6504
      @numandagoglu6504 5 лет назад

      @@mythplayer3961 trifaze jenarator ile yapilabilir aynısı yada bir faz için jeneratör bağlanabilir. 3 faz monofaz gibi bağlanıp jeneratör bağlantısı yapılabilir mi tam bilmiyorum ama bana sorun olmaz gibi geldi.

  • @selahattintekerek6338
    @selahattintekerek6338 4 года назад

    Kumda şeması böyle çizilmez hocam

  • @nadirbaranservanoglu2057
    @nadirbaranservanoglu2057 2 месяца назад

    Bunu doğal gaza bağla daha az yakar epzos ısısınıda peteklere ver ama jeneratör den çok rahatsız edici bir ses var buna nasıl bir çözüm bulacaksın

  • @benimdunyam8676
    @benimdunyam8676 7 лет назад

    aynı sistemi ups için yapabilirmiiyz

    • @yakupdaglar1760
      @yakupdaglar1760 7 лет назад

      aynen öyle ben yaptım elektrikler kesildiği zaman televizyon felan rahat çalıştırıyor.ama sende yapacaksan online ups alman lazım

    • @Recepalp47
      @Recepalp47 6 лет назад

      Evet Mehmet ups çalışır..

    • @laykon10
      @laykon10 6 лет назад

      Şeması daha net açıklayabilecek kimse varmi

  • @tekkursundolumveatis
    @tekkursundolumveatis 5 лет назад +4

    Şimdi bu bizim ne işimize yaradı jeneratör otomatik çalışmadıktan sonra otomatik kapatmış anlamsız geldi bu tesisat bana

    • @umutkotekoglu2753
      @umutkotekoglu2753 3 года назад

      Niye anlamsız olsun Yakıt fiyatları ortada elektrik Geldiğinde direk jeneratör devreden çıkması hem komşuları rahatsız etmez hemde yakıt tasarrufu sağlar.

  • @alihancetin8435
    @alihancetin8435 4 года назад +1

    hizliresim.com/DD1GaG
    hizliresim.com/DD1GaG
    Bu devrenin aynısının Zaman Roleli halini yaptım maksat elektrik cakısmasını engellemek.Kendi köy evimede bu şekilde bağlıyacağım.
    Bir de jeneratörün düğmesini NO kontaklara girdiğini söylemiş ama NO kontaklarda çalışacagını zannetmiyorum; Muhtemelen cizimde bir hata yaptı.
    hizliresim.com/DD1GaG
    hizliresim.com/DD1GaG

  • @sadidokar8385
    @sadidokar8385 5 лет назад

    Kulağını tersten göstermişsin .

  • @cleverbrave3418
    @cleverbrave3418 5 лет назад +2

    Üstad sıkıntılı bu iş 1 yardımcı kontak 2 kaçak akım çıkışı olmamış çift kontaktör çift emniyet daha iyi olur saygılar.

  • @erhancakir9224
    @erhancakir9224 6 лет назад

    sigorta kutusunu acip anlatmayami üşendiniz

  • @mahmutayan972
    @mahmutayan972 7 лет назад +1

    Kontaktörün gücü az.

    • @entaromia
      @entaromia 7 лет назад

      Mahmut Ayan aynen ileride sorun çıkarabilir

  • @efecanolas9480
    @efecanolas9480 6 лет назад

    Jeneratörü içeride çalıştırıyo fark ettinizmi .

    • @profezor2
      @profezor2 6 лет назад

      Adam belki karbonmonoksit seviyordur 😂

  • @nct2569
    @nct2569 6 лет назад

    Yinede zamanlayıcı lazım bence tam izleyemedim videoyu yapmışsındır. Belki

  • @MoSeSS58
    @MoSeSS58 4 года назад

    2 konumlu pako koysaydın 😂 fantaziye gerek yokmuş ayrıca kontaktör koymanin bi mantigida da yok yük kacak akımdan geçiyor jeneratör kontaklı olsaydı evet mantıklı derdim
    Şimdi elektrik gidince televizyonun kapanması problem degil gelince kapanmasi mi problem 😂

  • @erenyildiz6403
    @erenyildiz6403 3 года назад

    Kontaktör sürekli çalışıyor böyle olmaz transistör ile kontaktöre yol vermelisiniz

  • @fatihtknas5632
    @fatihtknas5632 6 лет назад

    14 ay askerde jenaratörcü olarak calıştım. 400kv iveco ve 250 kv cat marka lakin sizin gibi jeneratöre calışır calışmaz bu kadar yük bildirmedik. Talimatlarda belliydi 2 dakka arayla şalterleri kaşdırıyorduk. Siz ise bütün yükü jenaratöre veriyorsunuz. Bence sakıncalı.

    • @atiladorsay3478
      @atiladorsay3478 5 лет назад

      Hocam mühendis misiniz. manyetik motorlu jeneratör hakkındaki düşünceniz nedir

  • @yavuz9619
    @yavuz9619 3 года назад

    Eleştirel yorumların alaycı olması yapılan işe saygısızlık. Yanlışı ve doğrusu ile bir çözüm var ortada. Güzel bir çalışma ve sonrasındaki faydalı yorumlarla yararlı bir iş çıkmış ortaya.

  • @osmhsl8321
    @osmhsl8321 4 года назад

    Lüzumsuz iş vakit kaybı

  • @thezeusfather
    @thezeusfather Год назад +1

    N1

  • @ozkanadar8852
    @ozkanadar8852 6 лет назад

    siz yakıtla çalışanmı kulanıyorsunuz ya ruclips.net/video/om5VJ6neovs/видео.html

    • @profezor2
      @profezor2 6 лет назад

      Sen o saçma jeneratöre mi inanıyorsun 😂😂😂

    • @atiladorsay3478
      @atiladorsay3478 5 лет назад

      @@profezor2 sen yalan olduğuna nasıl inanıyorsun aga

    • @profezor2
      @profezor2 5 лет назад

      @@atiladorsay3478 Çünkü termodinamik ve fizik kanunlarını biliyorum.

    • @atiladorsay3478
      @atiladorsay3478 5 лет назад

      BAY BORA aga iyi de adam mıknatıslarla döndürüyor nasıl oluyor bu. Mühendis misin?

    • @profezor2
      @profezor2 5 лет назад +1

      @@atiladorsay3478 Mıknatıslar enerji üretmezler, iç enerjileri yoktur. Sabit manyetik alanları vardır, bundan da kendi kendine çalışan motorlar yapılamaz.
      Mıknatıslı motor içine lipo piller gizliyorlar, sen de motoru çalıştığını görüyorsun, motor boşta olduğu için bu şekilde piller bitene kadar saatlerce çalışabilir, yüke bağlasınlar da bak neler oluyor, bu nedenle yüke bağlayamazlar.
      Videodaki motoru yaptım diyen vatandaşlar, yıllar geçti ortalıkta yok. Motorları satıyoruz dediler, o kadar fahiş fiyatlar koydular ki kimse almasın, paran olsa bile parayı verip alamıyorsun, parayı yatırıyorsun, ön siparişe ismini yazdırıyorsun, teslim garantisi yok, ne zaman teslim ederler günü belli degil, motor sattıkları gerçek 1 kişi bile yok. Tam dolandırıcı taktikleri. Evet muhendisim.

  • @ibrahimozturk5989
    @ibrahimozturk5989 5 лет назад

    yanlış olmuş

  • @sevimc9684
    @sevimc9684 4 года назад

    Ywj

  • @drmeldaoltulu
    @drmeldaoltulu 7 лет назад

    Üü