Superbă partida Liviu. Felicitari! Deja m-ai bagat in febra. In 9 august voi fi in Jupiter....stau pana pe 15........prima partida o voi face bineinteles la chefal pe fund apoi ma voi distra cu bibanii pe Neptun 2. Fire intinse iti doresc!
Superba zi ai avut Liviu , pestele e de multe ori bonus, acele cateva ore petrecute in liniste sunt minune! Cred ca in episodul viitor ai putea gati ce prinzi, ce zici?
@@birauciprian4399 gume in jur de 3 cm, gasesti aici pe canal in Playlist Marea Neagra filmulete cu pescuit la gume iar voblere 7-8 cm dar la noi doar in larg din barca. Aduca in doua cuvinte cele mai bune sanse le ai la gume.
Ți-am văzut videoclipurile de la mare și pot spune ca nu sunt rele deloc. Ca un constănțean ce vede marea de la balcon (etajul 6 în Constanța) bineînțeles ca nu puteam sa nu ma molipsesc de microbul ăsta care este pescuitul. Aici în Constanța este o altă vorbă atunci când prinzi cel puțin un pește. ,,Am scăpat de arab". Povestea este ca dacă nu prinzi nimic te așteaptă arabul la cotitură și ... ți-o trage la funduleț pentru ca n-ai fost în stare sa prinzi măcar un pește.🥴 Și cică o are babană și doare al naibii,așa ca atunci cand prindeam primul pește spuneam bucuros (asta dacă nu eram singur) ,,am scăpat de arab"!🤣 Ti-am văzut și vlogul în care prindeai guvide la spining. Guvidele pe care îl prindeai nu prea este guvide. I se spune ,,caia" și crește până pe la 200 grame (nu exclud sa fie și mai mari dar eu mai mari de 150 grame n-am prins dar am auzit de la alți pescari ca au prins și mai mari). Caiaua este din neam cu hanusul și are alt ,,meniu" față de guvide. Guvidele mănâncă în general midie,garizi scoici mici,pe când caiaua și hanusul nu bagă în ei midie ci puiet de crabi,pești mici de toate felurile ... inclusiv din rasa lor. Și la depusul icrelor sunt deosebiți de guvide. Hanusul și caiaua depune icrele prin luna martie când apa mării încă este rece,iar guvidele depune icrele cam prin 15 aprilie-15 mai când apa ajunge pe la 10-12 grade. Și pentru ca vad ca te-a prins și pescuitul la mare mai vreau să-ți dau o informație pe care s-ar putea s-o ai de la prietenii tai din 2 Mai dar nu strică să o mai afli de la mine. Dobrogea fiind pașalâc turcesc (a ajuns la romani la schimb cu Buceagul moldovenesc care ar fi trebuit sa revină României după războiul de independență,numai ca rușii s-au sucit și ne-au dat Dobrogea în schimbul Buceagului) majoritatea denumirilor peștilor marini sunt rămase de la turci. Caiaua a rămas de la turci pentru ca este un pește de piatră (ei spun la guvide Kaia balâk,adică pește de piatră) si a rămas denumirea asta. La ceilalți pești care există la noi denumirile lor sunt cam așa. Kalkan-calcan Kefal-chefal Istravit-stavride Hamsi-hamsie Palamut-pălămidă Lüfer-lufar. Sper ca nu ti-am făcut capul mare cu pomelnicul meu.🤢 Numai bine!
Multumesc mult pentru apreciere! Da, m-a prins si pescuitul la mare, este foarte relaxant iar rasaritul la pescuit este superb! Iti multumesc pentru toate informatiile, chiar ma bucur sa aflu cat mai multe lucruri interesante!
Superb videoclip fire întinse 🎣🎣🎣
Multumesc! Mai urmeaza si alte video in urmatoarea luna, realizate in 2Mai!
Bună dimineața ! Felicitări și fire întinse ! Distracție frumoasa !
Salut! Multumesc si ma bucur ca ti-a placut!
Bună dimineața și FIR ÎNTINS.
Vreme bună, apă caldă.
Salut! Am prins o vreme excelenta!
@@LiviuVoicuFishing Ajung și eu la sfârșitul lunii, sper să prind vreme la fel de bună.
👍👍🎣
👍👍👍
Superbă partida Liviu. Felicitari!
Deja m-ai bagat in febra. In 9 august voi fi in Jupiter....stau pana pe 15........prima partida o voi face bineinteles la chefal pe fund apoi ma voi distra cu bibanii pe Neptun 2.
Fire intinse iti doresc!
Salut! Vezi ca la Neptun este si stiuca!
@@LiviuVoicuFishing știu dar nu mai am loc și de echipamentul de stiucă.
Vin cu trenul. 😉😉
Superba zi ai avut Liviu , pestele e de multe ori bonus, acele cateva ore petrecute in liniste sunt minune! Cred ca in episodul viitor ai putea gati ce prinzi, ce zici?
Chiar asa s-a si intamplat!😀. Mastersef Vasile!
Frumoasa si relaxanta partida, de rasarit ce sa mai zic.
M-a mai alinat putin avand in vedere ca nu mi-am luat concediu inca, multumesc Liviu!
Multumesc Traian! Ma bucur ca ti-a placut! Urmeaza episoade din ce in ce mai interesante, cel de fata a fost de acomodare, sa zic asa!😀
Și dacă doriți bineînțeles!!!
👍
Salut!
De unde ai luat montura si ramele?
Salut! Am cumparat din Mangalia. Este vis a vis de Gara un magazin de pescuit ( la parterul unui bloc)
@@LiviuVoicuFishing mulțumesc frumos!
O sa merg la Corbu, o sa vad prin Constanța...
Vasile e nr 1
@@TTKAWA79 sigur gasesti si in Constanta
Salut!
La mare se poate pescui cu gume sau voblere?
Da, se poate!
La vobler/oscilanta poti prinde palamida(ton de marea neagra), la gume poti prinde hanus, guvide.
Și ce mărime ar trebui sa aiba gumele și voblerele?
@@birauciprian4399 gume in jur de 3 cm, gasesti aici pe canal in Playlist Marea Neagra filmulete cu pescuit la gume iar voblere 7-8 cm dar la noi doar in larg din barca. Aduca in doua cuvinte cele mai bune sanse le ai la gume.
@@LiviuVoicuFishingMulțumesc!
Acum nu mai vindem acolo limonadă vindem la 2 pași dar mai jos de el și mai jos de Dinamo te așteaptă cu drag 🙂
Luna viitoare cand mai vin la 2 Mai
Ți-am văzut videoclipurile de la mare și pot spune ca nu sunt rele deloc.
Ca un constănțean ce vede marea de la balcon (etajul 6 în Constanța) bineînțeles ca nu puteam sa nu ma molipsesc de microbul ăsta care este pescuitul.
Aici în Constanța este o altă vorbă atunci când prinzi cel puțin un pește.
,,Am scăpat de arab".
Povestea este ca dacă nu prinzi nimic te așteaptă arabul la cotitură și ... ți-o trage la funduleț pentru ca n-ai fost în stare sa prinzi măcar un pește.🥴
Și cică o are babană și doare al naibii,așa ca atunci cand prindeam primul pește spuneam bucuros (asta dacă nu eram singur) ,,am scăpat de arab"!🤣
Ti-am văzut și vlogul în care prindeai guvide la spining.
Guvidele pe care îl prindeai nu prea este guvide.
I se spune ,,caia" și crește până pe la 200 grame (nu exclud sa fie și mai mari dar eu mai mari de 150 grame n-am prins dar am auzit de la alți pescari ca au prins și mai mari).
Caiaua este din neam cu hanusul și are alt ,,meniu" față de guvide.
Guvidele mănâncă în general midie,garizi scoici mici,pe când caiaua și hanusul nu bagă în ei midie ci puiet de crabi,pești mici de toate felurile ... inclusiv din rasa lor.
Și la depusul icrelor sunt deosebiți de guvide.
Hanusul și caiaua depune icrele prin luna martie când apa mării încă este rece,iar guvidele depune icrele cam prin 15 aprilie-15 mai când apa ajunge pe la 10-12 grade.
Și pentru ca vad ca te-a prins și pescuitul la mare mai vreau să-ți dau o informație pe care s-ar putea s-o ai de la prietenii tai din 2 Mai dar nu strică să o mai afli de la mine.
Dobrogea fiind pașalâc turcesc (a ajuns la romani la schimb cu Buceagul moldovenesc care ar fi trebuit sa revină României după războiul de independență,numai ca rușii s-au sucit și ne-au dat Dobrogea în schimbul Buceagului) majoritatea denumirilor peștilor marini sunt rămase de la turci.
Caiaua a rămas de la turci pentru ca este un pește de piatră (ei spun la guvide Kaia balâk,adică pește de piatră) si a rămas denumirea asta.
La ceilalți pești care există la noi denumirile lor sunt cam așa.
Kalkan-calcan
Kefal-chefal
Istravit-stavride
Hamsi-hamsie
Palamut-pălămidă
Lüfer-lufar.
Sper ca nu ti-am făcut capul mare cu pomelnicul meu.🤢
Numai bine!
Multumesc mult pentru apreciere! Da, m-a prins si pescuitul la mare, este foarte relaxant iar rasaritul la pescuit este superb! Iti multumesc pentru toate informatiile, chiar ma bucur sa aflu cat mai multe lucruri interesante!
nu a esuat. a bagat-o in mal sa isi ia armatorul banii din asigurare, deh era prea veche nava si nu merita ;)
Orice este posibil