Ο "τόκος" από την επένδυση σε οπωροφόρα δέντρα

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024

Комментарии • 15

  • @ΜΑΡΙΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ξ8λ
    @ΜΑΡΙΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ξ8λ 2 месяца назад +1

    Ευλογημένο το έργο σας!

  • @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ
    @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ 2 месяца назад

    Επειδή είμαι από τη περιοχή της Καρδίτσας, κάπου το διάβασα, δεν είμαι σίγουρη, νομίζω στην εφημερίδα νέος αγών της Καρδίτσας, ότι πρόκειται να "σκάσει" καινούργιο project για επενδύσεις σε χωράφια για φωτοβολταϊκά μαζί με δένδρα όμως.Φανταζομαι το πιθανότερο να είναι και αυτά τα δένδρα από αυτά του νέου τύπου..

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад

      @@ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ καλησπέρα δεν ξέρω να σας πω. Αυτό το βίντεο απευθύνεται σε ερασιτέχνες κηπουρούς για να έχουν τη δική τους τροφή.

  • @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ
    @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ 2 месяца назад +1

    Κ.Σαινατουδη ασχολείστε με τη συλλογή παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών όσων αφορά τα φυτά.Με τα δέντρα όμως οπως τα οπωροφόρα για παράδειγμα που κάνετε και το βιντεάκι τι γίνεται;Κατά πόσο είναι εύκολο να βρει κάποιος σήμερα δέντρα που να μην είναι υβρίδια; Το λέω γιατί η τάση είναι προς τα εκεί..δυστυχώς..Στις αναδασώσεις που γίνονται και πρόκειται να γίνουν στα καμένα δάση μας, το project είναι η αντικατάσταση τους με υβριδικά δέντρα ξένων εταιρειών..Για να ξέρουμε πού πάμε δηλαδή στην Ελλάδα..Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι τόκο θα έχουμε αν τρώμε το ροδάκινο που δείχνει το βιντεάκι και είναι το ροδάκινο που ξέραμε και όχι η απομίμηση και η μετάλλαξη του σε οτιδήποτε άλλο..

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад +3

      @@ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ έχουμε εργαστεί και στο κομμάτι των παραδοσιακών ποικιλιών δέντρων. Η τελευταία μας μεγάλη βοήθεια ήταν στο ecovariety ecovariety.gr/ Ένα μέρος από τις ποικιλίες των οπωροφόρων έχουν μεταφερθεί στο Πελίτι με σκοπό να έχουμε μητρικές φυτείες από παραδοσιακές ποικιλίες δέντρων. Έχει πολύ δρόμο ακόμη η προσπάθεια αυτή.

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад +4

      @@ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ Εδώ είναι ένα παλιό βίντεο που ανακοινώνω την προσπάθεια μας για τη φύτευση τοπικών ποικιλιών οπωροφόρων δέντρων ruclips.net/video/ccwe4J9EvUE/видео.htmlsi=FZm2HpwJizHnIkWJ

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад +6

      @@ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ όσο αφορά τις αναδασώσεις από το 1991 ως το 1997 ήμουν στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Μανίκη, εργάστηκα στις πρώτες προσπάθειες αναδάσωσης με σβόλους. Το 1994 έκανα αναβλάστιση σε περιοχή που είχε καεί στο Δασωτό Κ Νευροκοπίου, η όλη προσπάθεια έγινε από εμένα, κατοίκους του Δασωτού, τον Παναγιώτη Μανίκη και το Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου. Είναι (για μένα) η πρώτη πετυχημένη προσπάθεια που έγινε στην Ελλάδα. Η περιοχή δεν βοσκήθηκε φύτρωσαν οι σπόροι κρατήθηκε το επιφανειακό έδαφος και σήμερα είναι ένα δάσος. Το 1997 σταμάτησα να ασχολούμαι με τις αναβλαστήσεις μετά από την επίσκεψη και του Φουκουόκα στην Ελλάδα και έδωσα μεγαλύτερη βαρύτητα στις τοπικές ποικιλίες. Συνεχίζω να κάνω σπορές με σβόλους με μαθητές. Η τελευταία ήταν τον Ιούνιο που μας πέρασε. Ότι άλλο θέλετε μπορώ να απαντήσω και στο τηλέφωνο 6946885567. Θα πρέπει να μπουν περισσότεροι άνθρωποι μπροστά για να αλλάξει η κατάσταση, αυτό προσπαθώ να κάνω με τα βιντεάκια μου, να βοηθήσω στην αφύπνιση του κόσμου. Σας ευχαριστώ πολύ για το ερώτημα σας.

    • @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ
      @ΤΖΕΝΗΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ 2 месяца назад

      ​​@@Πελίτι-λ6δΣυμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λέτε.Ενας κούκος δε φέρνει την άνοιξη..Όντως θα πρέπει να μπουν περισσότεροι άνθρωποι μπροστά για να αλλάξουν κάποια πράγματα.Πιστευω ότι η διατήρηση των παραδοσιακών, των ντόπιων ποικιλιών θα έπρεπε να είναι ένα από τα αιτήματα των αγροτών στις κινητοποιήσεις τους το χειμώνα.Οι βιοκαλλιεργειτες τουλάχιστο. Τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών βιοτεχνολογίας είναι μεγάλα, αλλά όταν πρόκειται για τη διατροφή μας, για την ίδια μας την υγεία θα πρέπει να υπάρξει αντιδραση.Ειχα ακούσει πριν κάποιο διάστημα το Βερύκιο τον δημοσιογράφο στην εκπομπή της κ.Τσιμτσιλη να λέει ότι ο καρκίνος θα αυξηθεί κατά πολύ τα επόμενα χρόνια.Τι να σκεφτεί μετά κάνεις ως αιτίες.Ειναι δυνατόν να μην είναι η διατροφή ως μια από τις αιτίες;..

  • @vasiliszaxaropoulos8726
    @vasiliszaxaropoulos8726 2 месяца назад

    😮😮😮

  • @thepir68
    @thepir68 2 месяца назад +1

    Το ότι θέλει Αγώνα αυτό το ξέρουμε όμως Ξέχασες να μάς πεις πόσων χρονών είναι αυτό το δέντρο!

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад +1

      @@thepir68 το δέντρο είναι πάνω από 7 χρόνια, τα πρώτα χρόνια ταλεπωριθηκε αρκετά. Κάποια δέντρα από αυτή τη φύτευση θα τα αντικαταστήσω το φθινόπωρο, γιατί δεν πήγαν καλά.

    • @joankar1393
      @joankar1393 2 месяца назад

      Πότε φυτεύουμε δέντρα? Φθινόπωρο τις ελιές.καλοκαιρι φυτεύουμε?

    • @thepir68
      @thepir68 2 месяца назад

      @@Πελίτι-λ6δ είτε είναι δέντρο είτε άλλο φυτό είτε ζώο όλα από την νεαρή τους ηλικία εξαρτώνται, αν στην τρυφερή της ηλικία ταλαιπωρηθουν καλύτερα είναι να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό γιατί δεν θα δώσει καλή παραγωγή! Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε ένα ή δύο πού έχουμε για τής δικές μάς ανάγκες αλλά για παραγωγές σε χωράφια. Ευχαριστώ και τα λέμε γιατί κάποια στιγμή θα σού ζητήσω να στείλεις σπόρους στις Φιλιππίνες.

    • @Πελίτι-λ6δ
      @Πελίτι-λ6δ  2 месяца назад +2

      @@joankar1393 τα δέντρα που είναι με γυμνή ρίζα τα φυτεύουμε από το Νοέμβριο ως το Φεβρουάριο. Τα δέντρα που είναι σε γλάστρα μπορούμε να τα φυτέψουμε όλο το χρόνο αλλά θέλουν πολύ προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι προτιμότερο και τα δέντρα σε γλάστρα ή μπάλα χώματος να τα φυτεύετε το φθινόπωρο ή την άνοιξη.

    • @joankar1393
      @joankar1393 2 месяца назад

      @@Πελίτι-λ6δ σήμερα ρώτησα γεωπόνο.ειπε καλύτερα η μεταφύτευση από γλάστρα σε χωράφι τον Σεπτέμβριο.το καλοκαίρι τίποτα γιατί δεν πιάνουν.