Tantrum-ul la copii // Ce sa faci atunci cand copilul are tantrum

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 31 янв 2021
  • Tantrum-ul poate fi o piatra de încercare atât pentru copil cât și pentru părinte.
    Copilul încă învață să - și exprime emoțiile adecvat și sa și le liniștească, iar părintele este cel care ii va arata cum : o voce calma în plina furtună emoționala, cuvinte de înțelegere și empatie. Important este ca cel mic sa se simta în siguranță și sa simta ca nu este singur. Este un joc în doi din care ambii au de câștigat. Aflați din clip câteva idei de "cum sa..." și "cum sa nu.."

Комментарии • 26

  • @dertyszn7806
    @dertyszn7806 3 года назад +3

    Multumim, de mare ajutor!

  • @norajane6856
    @norajane6856 Год назад

    This made me emotional ❤️

  • @carmen3463
    @carmen3463 7 месяцев назад +1

    Da eu mă enervez rău 😢 mai ales când vine vorba de mâncare ca nu prea mănâncă ! Tipa , aruncă , mușcă și nu știu cum să gestionez aceste crize 😢 se aruncă pe jos ea nu știe de nu, poate ca și nu vb încă la 3 ani și 4 luni. Încerc să rămân calmă dar cum văd ca nu mănâncă cât o zi ca mă doare 😢

  • @anabute7646
    @anabute7646 3 года назад +4

    Interesant , da chiar nu are rost să-i explic sa se opreasca , daca sunt pe strada cu ea sincer sunt rusinata ...mai mult de privirea celor din jur ...am invatat odata cu trecerea timpului sa am rabdare ...cand o apuca furia ii zic mai bine ma iubesti si iti trece si o iau in brațe si chiar se linisteste !

  • @deliaiancovici7230
    @deliaiancovici7230 11 месяцев назад +1

    Cum as putea gestiona situația urnatoare, copilul meu cand mergem in parc vrea jucarile celorlalți, un exemplu o masina, chiar daca si eu am cu mine o masina tot timpul in geanta, el o vrea le a celorlalti copii, si urla si tipa de ma stie tot parcul, deja când merg in parc mamicile isi dau coate, ce e de facut ca sunt disperata, este soluția sa nu mai mergem in parc? Va rog ajutați-mă..

  • @danielastoian1654
    @danielastoian1654 9 месяцев назад

    Bună!
    Nepoțelul meu de 3 ani , refuza sa se incalte cu încălțăminte nouă sau o alta pereche...
    De 2 luni dorește aceeași pereche de încălțăminte...
    Cum pot gestiona situația?
    Mulțumesc anticipat!

  • @mirabelamocanu4170
    @mirabelamocanu4170 Год назад

    Buna ziua !
    Fetiță mea in vârsta de 2 ani și 8 luni face crize de manipulare , tamtumuri și frustrare acestea apar in momentul in care nu-i convine ceva sau nu iese că ia de ex: am spus că mergem în parc dar întâi de toate i-am spus că trebuie să o luăm pe fetița lui NASA de la școala toate buna și frumoase până am ajuns la școală acolo sa declanșat crizele de plâns și tipat o striga pe nume noi i-am spus că încă trebuie sa așteptăm să iasă până nu a venit cea mică la ea nu sa oprit după aceea am mers in parc se jucau împreună la un momentdat fata lui nasa a coborât din caruselul care se dădea sa se duca in alt loc unde mai erau și alți copii in momentul in care a văzut că a plecat de langa ea a inceput crizele de urlat,plâns i-am spus să mg și ea acolo sa se joace cu toți nu vroia o vroia doar pe fata lui nasa înapoi lângă ea sa se joace doar cu ea ... Sunt multe de povestit nu știu cum să mai gestionez situația sau când îi spunem că mg sal luăm pe tăticul de la servici de când îi spun începe sa urle tati și să plânga sa tipe și ține până ajungem la destinație ne puteți ajuta cu un sfat cum sa luam legătura cu dumneavoastră..
    Mulțumim o zi frumoasa!

  • @venomv7811
    @venomv7811 Год назад +1

    Felicitări. Asta căutam. Am o fetiță de 2 ani și 4 luni care are acest comportament chiar și în public, ceea ce mă stânjenirea foarte tare și așa este, mă enervam. Prin acest video, am primit foarte concrete , Punctuale. Aș dorii totuși să aflu răspunsul la o chestiune, la care încă nu am găsit un răspuns au o rezolvare . atunci când îmi spune fetiței mele să vină încoace, sau să facă un anumit lucru, pur și simplu mă ignoră și își vede de ale ei. Poate mă puteți ajuta cu o explicație sau cu sfaturi concrete.

    • @TerapieCopiiAdelinaVladescu
      @TerapieCopiiAdelinaVladescu  Год назад

      Bună ziua ! Mulțumesc de aprecieri! Uneori, copiii învață ca prin ignorare pot scapa de lucrurile pe care trebuie sa le facă și nu si le doresc. Eu zic ca acest lucru e de urmărit, eventual cereți sfatul unui specialist , vârsta de 2 ani și jumătate e un punct crucial în dezvoltarea copiilor.

  • @catalinilies7786
    @catalinilies7786 2 года назад

    Baietelul meu de 2 ani si 6 luni are crize de tantrum. Mai nou a inceput si la cresa sa faca crize. Ce ma sperie cand face crize e ca se da cu capul de orice. Chiar nu stiu cum sa mai procedez sa nu se mai dea cu capul.

  • @monaandries85
    @monaandries85 3 года назад

    Buna .nepotelul de 11 luni ,chiar mai nou a inceput a face crize de nervi ,daca nu ii faci ce vrea iti da cu palma peste fata . s au se tavaleste pe jos ,tipa ne cam sperie un pic,pt ca e f mic sa se poarte asa.cum sa procedam.va multumim...

    • @TerapieCopiiAdelinaVladescu
      @TerapieCopiiAdelinaVladescu  3 года назад +1

      Buna ziua! pentru ca este mic, trebuie sa va întrebați dacă nu cumva răspunsul Dvs( părinți, bunici) la comportamentul lui de tavalire/lovire duce la repetarea comportamentului. Mă refer la faptul ca uneori pare haios un copil mic în insistenta lui, sau poate ca a primit ceea ce dorea chiar dacă s-a tăvălit sau a lovit. la fel, este important sa nu îl loviți ,pt ca el va v-a imita; sau sa nu tipati la el în acele momente.
      Stabiliți de comun acord o regula, adică ce faceți ca Adulți când se întâmplă aceasta situație. Nu îl certați , doar încercați să-l liniștiti ( dar nu prin oferirea a ceea ce a cerut).

    • @monaandries85
      @monaandries85 3 года назад

      @@TerapieCopiiAdelinaVladescu Multumim frumos.Nu noi incercam sa ii distragem atentia ,nu ii dam ce cere ,incercam l alceva.

    • @TerapieCopiiAdelinaVladescu
      @TerapieCopiiAdelinaVladescu  3 года назад +1

      Distragerea atenției a dus la o scădere a intensității crizei? Durează mai puțin?

    • @monaandries85
      @monaandries85 3 года назад

      @@TerapieCopiiAdelinaVladescu Daaa ! Daca ii distrgem atenti cu cv ,se opreste brusc.si ii trece

  • @CM-sj9pb
    @CM-sj9pb 2 года назад +1

    Scăldatul în izvoarele sfinților ortodocși (lingă sau în mănăstiri) dă foarte multă putere și încredere tuturor care suferă de atacuri de panică, schizofrenie și de alte boli sufletești pînă să ajungă la împărtășanie care lecuiește aceste boli, sînt câteva izvoare ale Maicii Domnului care la fel tratează toate bolile sufletești.
    Dacă aveți boli, ghinion mereu, impotență, puteți duce o discuție doar cu aceeași persoană etc. poate fi de la farmece. În biserica Zlătari din București în fiecare miercuri la ora 17.00 se citește acatist către sf. Ciprian și Iustina împotriva la farmece și toți demonii. Acest acatist se poate de comandat si la orice alta biserică ortodoxă dacă sînteți botezați ortodox.Trebuie să îți scrii numele și să îl dai la cine primește foile, de obicei este la intrare în biserică.

  • @valentinpicioiu1738
    @valentinpicioiu1738 Год назад +2

    Ne- ai spus fix canci.... să facem noi exerciții de respirație......aauuuu

  • @andreeachitic9383
    @andreeachitic9383 2 года назад +1

    Cum se poate fi atat de calm??? Cum Sá fac sa fiu calma??

    • @TerapieCopiiAdelinaVladescu
      @TerapieCopiiAdelinaVladescu  2 года назад +1

      Prin schimbarea poziției în gândire a părintelui . Trantrum-ul arata o dificultate a copilului, una emoțională si e important sa nu o luați personal. Dacă nu resiti cât de cât sa va calmați, este de recomandat sa va retrageți și alt adult sa "preia" situația.

    • @andreeachitic9383
      @andreeachitic9383 2 года назад

      @@TerapieCopiiAdelinaVladescu problema e ca nu este alt adult care sa resolve situatia. Dar de acum inainte o sa incerc sa ma retrag sau sa tac pur si simplu

    • @biabiuta4972
      @biabiuta4972 2 года назад

      Bună ziua, se întâmplă deseori să-mi ies și eu din pepeni, acasă mai pot gestiona oarecum episoadele de tantrum dar afara, parca nu-mi iese.
      Nu de puține ori m-am simțit rușinata fata de alte mămici când băiețelul meu mai lovea pe unul sau altul, încercam cu calm sa rezolv situația dar nu prea îmi reușea.
      ÎN casa, s-a întâmplat odată sa fie tare iritat și dintr-o data m-a lovit peste fata, ce am făcut? M-am uitat fix în ochii lui fără sa cartesc, am stat asa 2 minute, iar el, a venit singur și m-a pupat, m-a îmbrățișat... Și-a dat seama de reacția lui vis a vis de mine.
      Afara, în schimb, nu reușesc sa gestionez situatii "conflictuale "