anlıyoruz ki picasso gerçekçi resim yapmadığı için god of war'da çalışan bin tane texture çizerinden daha kötü sanatçıymış. shigeru miyamoto ve koskoca nintendo parası olmadığı için mario'yu ve zelda'yı cartoon grafiklerle yapıyormuş. hayır aga soruyorum hayatında mario ve zelda oynadın mı? bir oyundaki en önemli şey mekaniktir grafikler değil. shigeru super mario galaxy ve odysess'teki oynanış elementlerinin zekatını verse sony'e 21. yüzyılın sonuna dek god of war ve last of us malzemesi çıkar. bak biraderim oyun film değildir. tek plan sahne gerçekçi grafik ve duygusal senaryo vb. oyunlar için ancak ikincil önemli konulardır. god of war last of us şahane oyunlardır ama legend of zelda breath of the wild ve ocarina of time'la "oyun" anlamında boy ölçüşecek yapımlar değildir. ayrıca artık oyun motorları grafikleri olduğundan çok daha iyi gösterecek bir çok hileye sahipler. render ayarlarından camera filtrelerine kadar. ruclips.net/video/zNDMlNi5AE0/видео.html bak bu tek kişinin yaptığı bir oyun. ama 200 milyonluk destiny'le gözle zar zor görülecek farkları var. belki de sen oyun yerine sinema seçmelisin. çünkü oyun çok da verimli bir hikaye anlatma aracı değildir. oyundaki en temel amaç, son kullanıcının interaktif olarak eğlenmesini sağlamaktır. hala soruyorsunuzdur siz tepede neden legend of zelda oyunları var hala diye. lobidir lobi. nintendo para yediriyormuş. yoksa mario'nun oyun dünyasının mihenk taşı olmasından ve çığır açmasından falan değildir.
hikaye anlatma aracı olmadığını söylüyorsunuz ama bugüne bugün metal gear serisi, 4. oyunuyla aralıklı ve aralıksız en uzun süreli arasahne barındıran oyun ödülüne sahip. bu adamlar bu denli uzun arasahneleri aptal eğlendirmek için mi sergiliyorlar, yoksa anlatmak istedikleri bir şey mi var?
marionun tepede olmasının sebebinin büyük küçük herkese hitap ettiği için olduğunu düşünmedin mi? bütün oyunlar mario gibi olsa oyunlar basit zaman öldürme araçları olurdu. girer 1 2 saat kafa dağıtır çıkardın. günün sonunda orada olan olaylar karakterler hiç birin önemi kalmazdı. bir bağ kuramazdın. aynı sinema dünyasında ki herhangi bir anlatısı olmayan eğlenmek için izleyip bir daha aklına bile gelmeyecek filmler gibi. oyunlara kimliğini kazandıran hikayelerdir. o yazdığın last of us vs. oyundan öte bir deneyimdir. bitirdiğinde uzun süre etkisi sürer karakterler ile bağ kurarsın üzülürsün sevinirsin. evet mario ve zelda gibi oyunlar çok değerli ama bu hisleri kolay kolay yaşatıcak oyunlar değiller çünkü genele hitap etmek zorundalar. ve hiç bir zaman "oyun"dan öteye gidemeyecek yapımlar.
@@umut_facade sen hic zelda oynadigina emin misin kardes? yani mask of majora, ocarina of time gibi yapimlarin trailerini bile izlememissin. cunku gorseydin las of us 2 ile the legend zelda ismini neden ayni cumlede bile gecmemesi gerektigini bilirdin. la bi de diyor oyundan oteye gidemeyecek yapimlar. la bunlar "oyun" zaten. neden gitsin amac eglence degil mi? ben tiyatroya elimde joystickle gidip "daha joystickle bile kontrol edemyiorum sizi tiyatrodan oteye gidemeyeceksiniz" desem oyunculara.. neyse guldurdun. zelda modern action adventure turunun manifestosunu 1980lerde tanimladi.hadi druckman abin sana netflix dizisi cekecekmis onu izle. pardon tlou 3 cikacakmis ben onu netflix dizisi zannetmisim.
Kanal çok iyi hocam yeni keşfettim sırayla izliyorum şuan. bu tarz kaliteli kanalların kitlesi diğerlerine nazaran daha yavaş artmaya başlar ama muhakak artar her konuda oyun müzik film vb böyle alanında bilgili insanların burada olması büyük nimet. Umarım vazgeçmez ve devam edersiniz
Half Life Alyx videosundan girdim su an burdayım.Oyunlar ve sektör üzerine çok güzel bir muhabbet olmuş insanın hiç çıkası gelmiyor videodan.Oyunlar hakkında da Kadir abinin teknik bilgisi bir çok konuda beni bilgilendirdi.Prodüksiyondan çok içeriğin önemi çok hoşuma gitti.Bu arada Türkiye de oyun sektörü ve teşvikle alakalı bir video çekerseniz çok çok güzel olur abilerim sevgiler, saygılar :)
Sanat profesyonel insanlara para bayılarak en iyisi yapılan şey değildir. Bu yüzden bütçesi fazla oyunlarla bağımsız yapımlar kıyaslanamaz demeniz doğru değil. Sanatçılar için klişe laflar vardır "fakir öldü" ya da "yaşarken kıymeti farkedilemedi" gibi. 3 kuruşluk maaşa çalışan bir iki insanın sanatı ile binlerce dolar alan bir çok insanın sanatı bu yüzden kıyaslanmalı. Komik rakamlara tasarımları yaptırılmış bir indie oyun gayette AAA bir oyunu sanat yönünden geçme şansını yakalar. Yakalamış ve geçmişte siz oy verenleri beğenmeseniz de. Sanat kategorisi için dallanmalar yapılması mantıklı olabilir o konuda size katılıyorum. Fakat bütçesine göre ayrım yapılmasına gerek yok. Son olarak bu kanal çok daha popüler olacak. Olmalı. Güzel işler yapıyorsunuz.
Kabus22 ye zamanında Vestel destek olmuş. Remake konusunda acaba hiç görüşüldü mü? şu anki yaklaşımları nedir? Proje başarılı olursa kendileri için de ciddi pr fırsatı olurdu aslında.
Abone olup bana çikolata ısmarlamayan lorem ipsum ekibini kınamak istiyorum, o kınayı eline kollarına yaksınlar... 😁 Konu çok güzel, anlatım çok doğru, takip ettiğim bir yönetmen de sanat filmleriyle ilgili sizinle aynı düşünceyi savunuyordu, her film zaten sanat diyordu, demek ki işin mutfağında olunca yakın fikirler öne çıkıyor, eleştirel düşünmeyi ve ana akımdaki zorlama fikirlerden uzaklaşmak için işin ehlinden dinlenmeli ilgili konular...
Arkada duran kitabı merak edenler var ise Library Genesis sitesi üzerinden kitabın pdf ini bulabilir ve ücretsiz indirebilirsiniz. Ben buldum indirdim, ilgilisine duyurulur.
Arkadaşlar öncelikle bu yorum katiyen sizi incitmek için değil ancak yaptığınız çok yanlış birşey. Hem yalan yanlış biliyorsunuz hem de bunu doğruymuşçasına sosyal medyada paylaşıyorsunuz. Belli ki sizin için oyun adam vuram birinci olam oh ne de güzel execute attım gibi bişey ama gerçek eleştirmenler oyunun sanat tasarımını (sanat tasarımı görsel ile sınırlı olmaz sadece müziğe ayrıca ödül verilir.) TUTARLILIK ile ölçer. O oyun için en doğru görsel sanat kodu ne ise o kullanılır. 3A oyunlar kendi kendilerini bi gerçekçilik köşesine sıkıştırdıkları için yıllardır aynı oyunları oynuyoruz bıkmadınız mı adam vurmaktan? Azıcık bişeyler değişsin hayatınızda diyin evet bu oyun mekaniği bu hikayeye ancak ve ancak bu görsel kod ve bu ses efekleri giderdi. Konsept sanat diyip durduğunuz şeyi biraz aratsanız youtube da anında anlarsınız.
Videoyu 2 de 1 bölüp şuraya tıkla abone ol buraya tıkla diye yönlendirmeniz gereken küçük ıq seviyelerine yönelik içerik üretmiyorsunuz bence. O yüzden devamlı abone ol demenize gerek yok. Seyir zevkini kısıtlıyorsunuz.
Piksel grafiklerle realistik grafikleri karşılarştırırken realistik olanlarda daha fazla sanat var diyorsunuz da ben burada sanattan çok zanaat görüyorum. Yani God of War'un grafikleri tamam çok gerçekçi, oyunda sanatsal bir sürü öğe var, görsel sanat da var ama mesela orada Davut heykelini göstermişsiniz. O heykelin sanat eseri olması Michelangelo'nun onu görsel olarak çok gerçekçi yapmasının yanında bir de insanlara duygu vermesi. Yani adam taştan öyle bir şey yapmış ki ellerindeki damarlar, tırnaklarının arası bile var ama esas olarak bunların yanında Davut'un yüzüne bakınca karşısında Goliath'ın olduğunu anlayabiliyorsunuz. Suratındaki ifadeden endişeyi ve bir yandan da kendine güveni görüp siz de etkileniyorsunuz. God of War'da sadece grafiklerin gerçekçi görüntüsüne bakarak sanat var dememek lazım, orada oyuncuyu sadece gerçekçi görüntüyle değil de farklı bir ton duyguyla etkilemesine bakmak lazım sanatlı demek için. Meslea rastgele bir eşyanın görselini yaparken ışığı, gölgeyi, rengi vs. çok gerçekçi ve iyi yapmakta sanat mı var yoksa zanaat, bir ustalık mı var orada heralde ben demek istediğinizi anlamadım, kafam karıştı. Bölüm tasarımlarında ya da hikaye anlatımında ustaca işler yapılırsa sanattan ziyade zanaat olur ama oynayan kişiye görsellikle, hikayeyle, müzikle bazı duygular vermeye çalışırsınız, böyle olursa mı sanat olur acaba? Yani ben sadece çok gerçekçi görsellere sahip bir oyunda görsel sanat var diyemem, aynı zamanda sadece piksel ya da enteresan görselleri olan ama bende hiçbir duygu uyandırmayan, içinde bir şeylerin imgesini barındırıp da bana onlarla bir şeyleri alttan alttan anlatmayan bir oyuna da "ağbi çoğ sanatlı oyun ya" da diyemem. Neyse ya ben abone olayım, çikolata veriyorlarmış.
Tabii ki sanat duygu aktarımıdır. Sözle, müzikle, nesnel veya soyut imgelerle yapılabilir. Bunların yapılabilmesi için zanaatkarlar gerekir. Yani birbirinden ayrılabilecek şeyler değil. Bahsettiğimiz duygu aktarımı Doki Doki Literature Club'ta bile bu kadar yoğun yapılabiliyorken kimse "Gerçekçi grafiklere sahip oyunlar sanat eseridir, diğerleri bok yesin!" diyemez. Dikkat ederseniz biz de demiyoruz. Return of the Obra Dinn oynayan insanda her hangi bir duygu durum değişikliği yaşanmıyorken, "Yandan bir kategori daha açalım da, ona da sanat ödülü veririz." mantığına kızıyoruz. Yoksa kim istemez ki Undertale'da anamıza kıydığımızda duyduğumuz sevinci bize yaşatan Toby Fox'un yılın sanat oyunu ödülünü almasını. Yani sonuç olarak duygu aktarımı yapamayan ürünlere de "bi ödül verelim de yürüsün çocuklar buradan" tezgahını konuşmak, göstermek istedik. Çikolatalar yakında geliyor. Merak etmeyin :D
Oyun yapımı hakkında zerre fikriniz olmayınca, bu oyun tamamen el çizimi, sulu boya çizimi diyince, millet oha zordur yapması bunu. Falan diye düşünüyo galiba, emin olun tüm AAA lardan hatta, bazı AA lardan bile kolaydır. Haa emek veriyorlar elbette, ama zaten emeksiz bir şey olmaz.
İndie oyunların bu kadar gömülmesi hoşuma gitmedi şahsi fikrimdir. Sizin savlarınıza karşı ben bi örnekle kendi savımı ortaya koyayım. Sanatta durum 500 kişinin çalıştığı profesyonellerin ürettiği game art ların bi indieyi her halükarda ezeceği düşüncesi ile savunulamaz. Söz gelimi sanat okullarında profesörlük seviyesine gelmiş birisiyle Van Gogh un yarışamayacağı düşüncesi gibi bir şey bu sizin savınız. Toplayın tüm profesyonelleri bir Van Gogh yaparsa siz de bu fikrinizi savunmaya devam edin.
Van Gogh ile Dumlupınar resim mezununu "en iyi resim" yarışmasına sokup o da ödül almış gözüksün diye sanat kategorisi açılmasına karşı çıkıyoruz biz aslında. Ama bu videodan "Her çok çalışanlı yerin işi az çalışanlıdan iyidir" dediğimiz sonucunu çıkarıyorsanız da sizin kararınız.
anlıyoruz ki picasso gerçekçi resim yapmadığı için god of war'da çalışan bin tane texture çizerinden daha kötü sanatçıymış. shigeru miyamoto ve koskoca nintendo parası olmadığı için mario'yu ve zelda'yı cartoon grafiklerle yapıyormuş. hayır aga soruyorum hayatında mario ve zelda oynadın mı? bir oyundaki en önemli şey mekaniktir grafikler değil. shigeru super mario galaxy ve odysess'teki oynanış elementlerinin zekatını verse sony'e 21. yüzyılın sonuna dek god of war ve last of us malzemesi çıkar.
bak biraderim oyun film değildir. tek plan sahne gerçekçi grafik ve duygusal senaryo vb. oyunlar için ancak ikincil önemli konulardır. god of war last of us şahane oyunlardır ama legend of zelda breath of the wild ve ocarina of time'la "oyun" anlamında boy ölçüşecek yapımlar değildir. ayrıca artık oyun motorları grafikleri olduğundan çok daha iyi gösterecek bir çok hileye sahipler. render ayarlarından camera filtrelerine kadar. ruclips.net/video/zNDMlNi5AE0/видео.html bak bu tek kişinin yaptığı bir oyun. ama 200 milyonluk destiny'le gözle zar zor görülecek farkları var.
belki de sen oyun yerine sinema seçmelisin. çünkü oyun çok da verimli bir hikaye anlatma aracı değildir. oyundaki en temel amaç, son kullanıcının interaktif olarak eğlenmesini sağlamaktır.
hala soruyorsunuzdur siz tepede neden legend of zelda oyunları var hala diye. lobidir lobi. nintendo para yediriyormuş. yoksa mario'nun oyun dünyasının mihenk taşı olmasından ve çığır açmasından falan değildir.
Yorumunuz için teşekkürler Emre Bey. Muhteşem bir beyin fırtınası 💕
hikaye anlatma aracı olmadığını söylüyorsunuz ama bugüne bugün metal gear serisi, 4. oyunuyla aralıklı ve aralıksız en uzun süreli arasahne barındıran oyun ödülüne sahip. bu adamlar bu denli uzun arasahneleri aptal eğlendirmek için mi sergiliyorlar, yoksa anlatmak istedikleri bir şey mi var?
@@emiremiremiremiremiremiremir arasahne diyorsun bak. neden sinematiklere ihtiyac oldugu uzerinde kafa yorarsan sonuca ulasirsin.
marionun tepede olmasının sebebinin büyük küçük herkese hitap ettiği için olduğunu düşünmedin mi? bütün oyunlar mario gibi olsa oyunlar basit zaman öldürme araçları olurdu. girer 1 2 saat kafa dağıtır çıkardın. günün sonunda orada olan olaylar karakterler hiç birin önemi kalmazdı. bir bağ kuramazdın. aynı sinema dünyasında ki herhangi bir anlatısı olmayan eğlenmek için izleyip bir daha aklına bile gelmeyecek filmler gibi. oyunlara kimliğini kazandıran hikayelerdir. o yazdığın last of us vs. oyundan öte bir deneyimdir. bitirdiğinde uzun süre etkisi sürer karakterler ile bağ kurarsın üzülürsün sevinirsin. evet mario ve zelda gibi oyunlar çok değerli ama bu hisleri kolay kolay yaşatıcak oyunlar değiller çünkü genele hitap etmek zorundalar. ve hiç bir zaman "oyun"dan öteye gidemeyecek yapımlar.
@@umut_facade sen hic zelda oynadigina emin misin kardes? yani mask of majora, ocarina of time gibi yapimlarin trailerini bile izlememissin. cunku gorseydin las of us 2 ile the legend zelda ismini neden ayni cumlede bile gecmemesi gerektigini bilirdin.
la bi de diyor oyundan oteye gidemeyecek yapimlar. la bunlar "oyun" zaten. neden gitsin amac eglence degil mi? ben tiyatroya elimde joystickle gidip "daha joystickle bile kontrol edemyiorum sizi tiyatrodan oteye gidemeyeceksiniz" desem oyunculara..
neyse guldurdun. zelda modern action adventure turunun manifestosunu 1980lerde tanimladi.hadi druckman abin sana netflix dizisi cekecekmis onu izle. pardon tlou 3 cikacakmis ben onu netflix dizisi zannetmisim.
Kanal çok iyi hocam yeni keşfettim sırayla izliyorum şuan. bu tarz kaliteli kanalların kitlesi diğerlerine nazaran daha yavaş artmaya başlar ama muhakak artar her konuda oyun müzik film vb böyle alanında bilgili insanların burada olması büyük nimet. Umarım vazgeçmez ve devam edersiniz
ben de dün buldum müthiş tam işin içine değiniyolar
Half Life Alyx videosundan girdim su an burdayım.Oyunlar ve sektör üzerine çok güzel bir muhabbet olmuş insanın hiç çıkası gelmiyor videodan.Oyunlar hakkında da Kadir abinin teknik bilgisi bir çok konuda beni bilgilendirdi.Prodüksiyondan çok içeriğin önemi çok hoşuma gitti.Bu arada Türkiye de oyun sektörü ve teşvikle alakalı bir video çekerseniz çok çok güzel olur abilerim sevgiler, saygılar :)
Sektör ve teşvik için oynatma listesinden bulabileceğin Kabus 22 serisini izlemelisin
Sanat profesyonel insanlara para bayılarak en iyisi yapılan şey değildir. Bu yüzden bütçesi fazla oyunlarla bağımsız yapımlar kıyaslanamaz demeniz doğru değil. Sanatçılar için klişe laflar vardır "fakir öldü" ya da "yaşarken kıymeti farkedilemedi" gibi. 3 kuruşluk maaşa çalışan bir iki insanın sanatı ile binlerce dolar alan bir çok insanın sanatı bu yüzden kıyaslanmalı. Komik rakamlara tasarımları yaptırılmış bir indie oyun gayette AAA bir oyunu sanat yönünden geçme şansını yakalar. Yakalamış ve geçmişte siz oy verenleri beğenmeseniz de. Sanat kategorisi için dallanmalar yapılması mantıklı olabilir o konuda size katılıyorum. Fakat bütçesine göre ayrım yapılmasına gerek yok. Son olarak bu kanal çok daha popüler olacak. Olmalı. Güzel işler yapıyorsunuz.
Bi ara o kadar cok pekiştirme yaptınız sonu gelmeyecek sandim :)
Sanat sanat için sanat para için parayla para kazanılır parayla sanat satın alınır. Benim yorumlamam bu kadar.
8:12 sanırım Dost Kayaoğlu laf yedi.
Ilk gördüğüm yerde çikolatamı isterim...
Sen eski abonesin sana Ömer baklava ısmarlayacak ❤
@@loremipsum Hakkımda asılsız iddialar bulunmaktadır.
@@omerfarukgungor6686 😂😂😂
Kabus22 ye zamanında Vestel destek olmuş. Remake konusunda acaba hiç görüşüldü mü? şu anki yaklaşımları nedir? Proje başarılı olursa kendileri için de ciddi pr fırsatı olurdu aslında.
son videolarından birinde bundan bahsediyorlar
Abone olup bana çikolata ısmarlamayan lorem ipsum ekibini kınamak istiyorum, o kınayı eline kollarına yaksınlar... 😁 Konu çok güzel, anlatım çok doğru, takip ettiğim bir yönetmen de sanat filmleriyle ilgili sizinle aynı düşünceyi savunuyordu, her film zaten sanat diyordu, demek ki işin mutfağında olunca yakın fikirler öne çıkıyor, eleştirel düşünmeyi ve ana akımdaki zorlama fikirlerden uzaklaşmak için işin ehlinden dinlenmeli ilgili konular...
Hemen abone oluyorum özelden yazın adresi atıyım çikolatamı kargolayın
3 gündür çikolatamı bekliyorum nerde? :D
Arkada duran kitabı merak edenler var ise Library Genesis sitesi üzerinden kitabın pdf ini bulabilir ve ücretsiz indirebilirsiniz. Ben buldum indirdim, ilgilisine duyurulur.
Sıfırdan "Dijital oyunlar da heykel, resim, sinema gibi bir sanat kategorisi olarak kabul edilir mi?" konusunu tartışsanız çok hoş olurdu. Sevgiler.
süpersiniz agalar
Dikkat edin beyler 5:15 CAM SCARE
Nerde çikolatam benim.
Arkadaşlar öncelikle bu yorum katiyen sizi incitmek için değil ancak yaptığınız çok yanlış birşey. Hem yalan yanlış biliyorsunuz hem de bunu doğruymuşçasına sosyal medyada paylaşıyorsunuz. Belli ki sizin için oyun adam vuram birinci olam oh ne de güzel execute attım gibi bişey ama gerçek eleştirmenler oyunun sanat tasarımını (sanat tasarımı görsel ile sınırlı olmaz sadece müziğe ayrıca ödül verilir.) TUTARLILIK ile ölçer. O oyun için en doğru görsel sanat kodu ne ise o kullanılır. 3A oyunlar kendi kendilerini bi gerçekçilik köşesine sıkıştırdıkları için yıllardır aynı oyunları oynuyoruz bıkmadınız mı adam vurmaktan? Azıcık bişeyler değişsin hayatınızda diyin evet bu oyun mekaniği bu hikayeye ancak ve ancak bu görsel kod ve bu ses efekleri giderdi. Konsept sanat diyip durduğunuz şeyi biraz aratsanız youtube da anında anlarsınız.
Videoyu 2 de 1 bölüp şuraya tıkla abone ol buraya tıkla diye yönlendirmeniz gereken küçük ıq seviyelerine yönelik içerik üretmiyorsunuz bence. O yüzden devamlı abone ol demenize gerek yok. Seyir zevkini kısıtlıyorsunuz.
Piksel grafiklerle realistik grafikleri karşılarştırırken realistik olanlarda daha fazla sanat var diyorsunuz da ben burada sanattan çok zanaat görüyorum. Yani God of War'un grafikleri tamam çok gerçekçi, oyunda sanatsal bir sürü öğe var, görsel sanat da var ama mesela orada Davut heykelini göstermişsiniz. O heykelin sanat eseri olması Michelangelo'nun onu görsel olarak çok gerçekçi yapmasının yanında bir de insanlara duygu vermesi. Yani adam taştan öyle bir şey yapmış ki ellerindeki damarlar, tırnaklarının arası bile var ama esas olarak bunların yanında Davut'un yüzüne bakınca karşısında Goliath'ın olduğunu anlayabiliyorsunuz. Suratındaki ifadeden endişeyi ve bir yandan da kendine güveni görüp siz de etkileniyorsunuz. God of War'da sadece grafiklerin gerçekçi görüntüsüne bakarak sanat var dememek lazım, orada oyuncuyu sadece gerçekçi görüntüyle değil de farklı bir ton duyguyla etkilemesine bakmak lazım sanatlı demek için.
Meslea rastgele bir eşyanın görselini yaparken ışığı, gölgeyi, rengi vs. çok gerçekçi ve iyi yapmakta sanat mı var yoksa zanaat, bir ustalık mı var orada heralde ben demek istediğinizi anlamadım, kafam karıştı.
Bölüm tasarımlarında ya da hikaye anlatımında ustaca işler yapılırsa sanattan ziyade zanaat olur ama oynayan kişiye görsellikle, hikayeyle, müzikle bazı duygular vermeye çalışırsınız, böyle olursa mı sanat olur acaba?
Yani ben sadece çok gerçekçi görsellere sahip bir oyunda görsel sanat var diyemem, aynı zamanda sadece piksel ya da enteresan görselleri olan ama bende hiçbir duygu uyandırmayan, içinde bir şeylerin imgesini barındırıp da bana onlarla bir şeyleri alttan alttan anlatmayan bir oyuna da "ağbi çoğ sanatlı oyun ya" da diyemem.
Neyse ya ben abone olayım, çikolata veriyorlarmış.
Tabii ki sanat duygu aktarımıdır. Sözle, müzikle, nesnel veya soyut imgelerle yapılabilir.
Bunların yapılabilmesi için zanaatkarlar gerekir. Yani birbirinden ayrılabilecek şeyler değil.
Bahsettiğimiz duygu aktarımı Doki Doki Literature Club'ta bile bu kadar yoğun yapılabiliyorken kimse "Gerçekçi grafiklere sahip oyunlar sanat eseridir, diğerleri bok yesin!" diyemez. Dikkat ederseniz biz de demiyoruz.
Return of the Obra Dinn oynayan insanda her hangi bir duygu durum değişikliği yaşanmıyorken, "Yandan bir kategori daha açalım da, ona da sanat ödülü veririz." mantığına kızıyoruz.
Yoksa kim istemez ki Undertale'da anamıza kıydığımızda duyduğumuz sevinci bize yaşatan Toby Fox'un yılın sanat oyunu ödülünü almasını.
Yani sonuç olarak duygu aktarımı yapamayan ürünlere de "bi ödül verelim de yürüsün çocuklar buradan" tezgahını konuşmak, göstermek istedik.
Çikolatalar yakında geliyor. Merak etmeyin :D
3 disslike, abone olup çikolatasını alamayanlar herhalde :d 5:16
10 bin kişinin çikolatası nerde?
😄😄çikolata
Kadir bey allah için teknik bir kitap yaz nemalanalım
çikolata istiyoruz
Sanat oyunu, oyun değil üründür
çikolatamı ver
Oyun yapımı hakkında zerre fikriniz olmayınca, bu oyun tamamen el çizimi, sulu boya çizimi diyince, millet oha zordur yapması bunu. Falan diye düşünüyo galiba, emin olun tüm AAA lardan hatta, bazı AA lardan bile kolaydır. Haa emek veriyorlar elbette, ama zaten emeksiz bir şey olmaz.
İndie oyunların bu kadar gömülmesi hoşuma gitmedi şahsi fikrimdir. Sizin savlarınıza karşı ben bi örnekle kendi savımı ortaya koyayım. Sanatta durum 500 kişinin çalıştığı profesyonellerin ürettiği game art ların bi indieyi her halükarda ezeceği düşüncesi ile savunulamaz. Söz gelimi sanat okullarında profesörlük seviyesine gelmiş birisiyle Van Gogh un yarışamayacağı düşüncesi gibi bir şey bu sizin savınız. Toplayın tüm profesyonelleri bir Van Gogh yaparsa siz de bu fikrinizi savunmaya devam edin.
Van Gogh ile Dumlupınar resim mezununu "en iyi resim" yarışmasına sokup o da ödül almış gözüksün diye sanat kategorisi açılmasına karşı çıkıyoruz biz aslında.
Ama bu videodan "Her çok çalışanlı yerin işi az çalışanlıdan iyidir" dediğimiz sonucunu çıkarıyorsanız da sizin kararınız.
abone oldum bana çikolata ısmarla