Dış Filtre Temizliği Ne Zaman Yapılır? (Akvaryum Dış Filtre Temizleme ile Temiz Akvaryum Nasıl Olur)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 18 апр 2020
  • Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
    Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
    Instegram adresim: ttps:// remax_cem_celikel
    Facebook adresim: / deadrabbittr
    Twitter adresim : / cemcelikel
    Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
    Dış filtre nasıl temizlenir ile ilgili bir video hazırlama ihtiyacı duydum. Çünkü bu konu gerçekten akvaryumda balık bakan herkes tarafından bilinmesi gereken, belki de en önemli konu. Dış filtre temizliği yapılırken dikkat etmeniz gereken, en önemli husus filtrelerde oluşan bakterileri yok etmemektir. Bakteri akvaryum için neden önemlidir? Çünkü akvaryumda oluşan amonyak ve nitrit gibi zehirli maddelerin temizliklerini bu bakteriler tek başlarına yaparlar. İşte bu akvaryumu temizleyen dış filtre bakteriler, eğer yok olurlarsa, akvaryumda ki balıklar hastalanmaya, akvaryum kokmaya, su bulanmaya ve de en önemlisi balıkların ölmesine sebep olurlar.
    Peki dış filtre temizliği ne zaman yapılır? Bu sıklık, sizin akvaryum büyüklüğünüz, balık sayınız ve bakteri kültürünün yoğunluğu ile alakalıdır. Temizleme akvaryumdan alınan su ile başlar. Şunu unutmayın ki, akvaryumdan aldığınız su ile temizlik yapılır. Hiç bir şekilde sabun, deterjan, musluk suyu ve ilaç, bu filtrenin içinde ki malzemeleri yıkarken ve temizlerken kullanılmaz. Eğer kullanırsanız, bütün bakterilerinizi sonsuza kadar kaybedersiniz. Ve bu öyle geri dönülmez bir duruma sokar.
    Akvaryum bakımı ilk olarak filtreden başlar. Filtreniz ne kadar bakımlı olursa, ki bu olabildiğince çok bakteri demek, akvaryumunuz da o kadar temiz olur. Akvaryum dış filtre ile bir bütündür ve onun dışında ki hiç bir şey, bu kadar önemli değildir. Filtreyi hayatta tutmak, akvaryumu, dolayısıyla balıkları ve diğer canlıları, hayatta tutmak demektir. En yeni zeka işi en kolay dış filtre temizliği nasıl yapılır? New iq options for canister filter. Temiz akvaryum nasıl olur? Akvaryum dış filtre temizleme nasıl Olur? Aquarium for iq option. Balık ve hobi ile temizlik ilişkisi nedir? Akvaryumun dış filtre temizliği ve akvaryum dış filtre ile dış filtrenin akvaryum temizliği ile ilgili akvaryum bakımı, akvaryum filtreleme sistemi ile temiz akvaryum nasıl olur? Dış filtre temizleme en iyi dış filtre nasıl temizlenir? Akvaryum temizleme fikri ile filtre ve akvaryum dış filtre temizleme bir arada nasıl dış filtre bakımını sağlar? Akvaryum filtre temizliği için gerekli olan, akvaryum nasıl temizlenir? Akvaryum filtre temizleme çok önemlidir ve akvaryum dış filtre temizliği nasıl yapılırın cevabını vermek aslında akvaryum suyu berraklaştırma için gerekli. Akvaryum dip çekimi mutlaka yapılmalı ve iç filtrenin temiz olması,lepistes ve diğer balıklara iyi gelir. Eheim dış filtre ile en kolay dış filtre temizliği nasıl yapılır? En iyi dış filtre fikirleri bu kanalda. Akvaryum suyu nasıl olmalı? Akvaryumda en iyi diş filtreler nelerdir? Dış filtre bakteri için önemli mi? Filtre temizliği pipo filtre için de geçerli mi? Akvaryum temizliği nasıl yapılır? Diş filtre temizliği ve akvaryum dış filtre yapımı bu videoda yok. Ancak dış filtre malzemeleri nasıl temizlenir var. Akvaryum su değişimi ile dış filtre yapımı ne alaka? Akvaryum nasıl temiz tutulur ve dış filtre kurulumu nasıl olur? Dış filtre temizliği ne zaman yapılır? Anlatıyorum.
  • ЖивотныеЖивотные

Комментарии • 125

  • @BALIKHABER
    @BALIKHABER 4 года назад +2

    Yine faydali bir video olmuş başarılar

  • @tarikergin122
    @tarikergin122 3 года назад +1

    Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @f0ikolayarcan713
    @f0ikolayarcan713 4 года назад +1

    Sun sun dis filitrenin motorunu ust tarafa takiyorum debi ve ses olarak cok faydasini gordum size de tavsiye ederim

  • @mucahitinaltekin2239
    @mucahitinaltekin2239 4 года назад +1

    reis filtrenin icindeki seramikleri karbonlari belirli bir surede degistirmek gerekiyor mu mesela senede bir yenilemek olur mu bu malzemelerin islev suresi var mi aydinlatirmisin bizleri tesekkurler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +2

      Karbonları çamaşır suyu ile yıkayıp, tekrar su ile temizliyoruz. Tekrar kullanabiliyoruz.

  • @tahayasar3387
    @tahayasar3387 4 года назад +1

    Hocam merhaba kolay gelsin, birkaç sorum olacaktı. Birbirine bağlamış olduğunuz 2 dış filtrenin güçleri aynı mıdır ? Aynı olmazsa sorun olur mu ? Bende eheim classik 250 5.0 var ( eheim kendi iç malzemeleri substrate vb var ) , onun önüne Sunsun 603 dış filtre takıp içine sadece bio sünger ve elyaf koyup bağlarsam motor arızası gibi sorunlarla karşılaşır mıyım ? ( akvaryum bilgileri : bir adet içinde eheim biopower 200 iç filtrem var. Yanı sıra eheim air200 ve eheim kendiliğinden kalibreli ısıtıcı var. 200 LT, 4 japon 6 çöpçü )

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Atman 1500 litre çeviriyor. Sunsun 600 litre. Sorun olmuyor. Ben motor sorunu ile karşılaşmadım.

  • @alperbey3306
    @alperbey3306 4 года назад +3

    hocam kayıdı başka bi kulaklık takarak yaparsanız çok güzel olur ses cızırtılı ve boğuk . Sonradan düzeliyormuş galiba bir mikrofon oyle

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Fotoğraf makinesi ile çekim yaptık. Kızın parmağı makinenin mikrofonunu kapatmış. Çekimi de yapmış olduk. Biraz değiştirmeye çalıştım ama olan bu kadar.

  • @onurcaku7752
    @onurcaku7752 9 месяцев назад +1

    Dış filitre için zeolit ve karbon hakında ne düşünüyorsunuz ve aynı anda 2sinide kulanabilirmiyiz ? Ve fluval fx6 var içine ne koysam güzel olur ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 месяцев назад +1

      Zeolit ve aktif karbon, dış filtrelerde kullanılan yaygın medya türleridir. Her birinin farklı işlevleri vardır:
      1. **Zeolit**: Zeolit, amonyak ve nitrit gibi zararlı maddeleri sudan uzaklaştırmak için kullanılır. Özellikle yeni bir akvaryum kurulurken veya su kalitesi sorunları yaşandığında amonyak ve nitriti absorbe etmek için etkili olabilir. Bakterilerin oluşumunda da etkilidir.
      2. **Aktif Karbon**: Aktif karbon, suyu temizlemek ve kötü kokuları gidermek için kullanılır. Aynı zamanda suyun berraklığını artırabilir ve organik kirleticileri giderir.
      Bu iki medya türünü aynı anda kullanabilirsiniz, ancak dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır:
      - Zeolit, belirli bir süre sonra doygun hale gelir ve etkisini kaybeder. Dolayısıyla periyodik olarak zeoliti değiştirmeniz veya yeniden şarj etmeniz gerekebilir.
      - Aktif karbon da doygun hale gelir ve etkisini yitirir. Bu nedenle aktif karbonu belirli aralıklarla değiştirmeniz gerekir.
      - Her iki medyanın aynı anda kullanılması, amonyak, nitrit ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir.
      Fluval FX6 dış filtre oldukça büyük bir filtredir ve birden fazla medya türü kullanabilirsiniz. Hangi medyayı kullanacağınız, akvaryumunuzun ihtiyaçlarına ve su parametrelerine bağlıdır. Bu filtreye zeolit ve aktif karbon eklemek genellikle su kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur.
      Ayrıca, FX6'nın büyük bir kapasitesi olduğu için, başka medya türlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin biyobakterilerin kolonileşmesine yardımcı olacak biyolojik medya, sünger veya seramik halkalar gibi medyaları da ekleyebilirsiniz. Bu, suyun biyolojik filtrasyonunu destekleyebilir.

    • @onurcaku7752
      @onurcaku7752 9 месяцев назад +1

      @@CemCelikel ve zeolit ve aktif karbonu kaç aydan sonra cıkartmalıyım akvaryumdan ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 месяцев назад +1

      Ben genelde 3 ay kullanıyorum ancak bu akvaryum büyüklüğü ve balık sayısına göre değişir. Tekrar kullanmak için çamaşır suyun yatırıp, 2-3 saat bekletiyorum. Sonra iyice yıkayıp, yerine koyuyorum yada daha önce yıkanmış olan varsa, onunla değiştiriyorum. Burada önemli olan kullandığın çamaşır suyunun saf olması yani çiçek veya başka bir şey kokan olmaması.

    • @onurcaku7752
      @onurcaku7752 9 месяцев назад +1

      @@CemCelikel peki zeolit hangi kutuya konut en üsteki en altamı ve akvaryuma zararı varmı benim akvaryumum 160.60.60 ve monster balıkları besliyorum 9 tane balığım var zeolit tam olarak ne işe yarar ve iyi midir ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 месяцев назад +1

      Sen yazdıklarımı okumuyorsun galiba :) En başta yazmıştım. Bir daha yazıyorum. Zeolit, amonyak ve nitrit gibi zararlı maddeleri sudan uzaklaştırmak için kullanılır. Özellikle yeni bir akvaryum kurulurken veya su kalitesi sorunları yaşandığında amonyak ve nitriti, içerisinde bulunan gözeneklere hapseder. Bakterilerin oluşumunda da etkilidir. Ben genelde orta kısıma koyarım. Ancak bu iş için eğer biraz paran varsa, Seachemin Purigen ürününü kullan.

  • @ciglikaga2238
    @ciglikaga2238 4 года назад +3

    Reis ben 11 litre akvaryumu 6 saat dinlenmiş çeşme suyu koydum 2 aydirda böyle yapıyorum maşallah sagliklilar bu doğrumu içme suyu saçma geliyo bana

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      İçme suyu çok yumuşak oluyor. Yumuşak su da balıkların gelişmesi ve kemikleri için gerekli minerallerinin olmaması demek. Hazır suyu kullanmayı tavsiye etmiyorum.

  • @BGames-wz2en
    @BGames-wz2en 3 года назад +1

    abimn nolur filitreleri parelrl nasil.bagladin lutfen videosu disfilitrenin hortumunu sunsunna nasil.bagladin paralel lutfen gosterin lutfen rica ederim bide filitre suyun akis hizina goremi sunsun alcaz filitre cok su akar sundunudami ona gore debidine gore alcaz mesela tetra ex 1200 ze sunsunu nekadar olmami debisi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Nasıl yaptığımı bu video da anlatıyorum. İstersen bir bak.
      ruclips.net/video/-qK47UGUfd0/видео.html

  • @adnantekin6824
    @adnantekin6824 4 года назад +1

    Dış filtreyi temizledikten sonra içine suyu nerden koyucaz cesme suyumu akvaryum suyumu tskler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Akvaryum suyunu koyacaksınız.

    • @canyldz3632
      @canyldz3632 3 года назад +1

      Peki hocam dış filtreyi temizledik akvaryumdan alınan su ile akvaryumun suyu azaldı eklemiyozmu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Ekliyorsun. Ne kadar su aldıysan, o kadar temiz su ekliyoruz.

  • @58ADK913
    @58ADK913 4 года назад +1

    Peki konuyla alakalı değil ama Bi sorum olacak
    2 erkek 5 dişi Yunus cikletim var geleli 5 gün oldu ama sizin balıklarını z gibi hareketli değiller yemde yiyorlar ama korkarak yerden yiyorlar yedikten sonra saklanıyorlar ilk geldiklerinde 2 gün ışık açmadım ve yem vermedim akvaryum hacmi 300 litre ısı 22 derece şimdiden teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Isıyı 24-26 derecelere çıkar. İlk başlarda böyle bir süreç olması normal. Zamanla alışırlar.

  • @BGames-wz2en
    @BGames-wz2en 3 года назад +1

    cem bey kribensis auri akvaryuma ayirdim biraz kucuk akvaryum yanina bir copcu birde vantuzlu copcu koydum uremesine engel olurmu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryum 75 litreden büyükse sorun olmaz.

    • @BGames-wz2en
      @BGames-wz2en 3 года назад +1

      @@CemCelikel 29litreli akvaryum da olurmu

    • @BGames-wz2en
      @BGames-wz2en 3 года назад +1

      @@CemCelikel urerlermi hindistan cevizi kabugunun icindeler disinin karnialti kizariyo morariyo erkrk hafif mor nezamana kadar kur devam eder disi yumutlama nezaman olur

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Küçük gelir. Bu balık bölgeci. Bir de yavru yaparsa, kan gövdeyi götürür.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Her an yapabilirler.

  • @kadirtskn17
    @kadirtskn17 7 месяцев назад

    Sunsun 603b kullanıyorsunuz galiba. Bende yeni aldım ama ses sorununu bir türlü çözemedim ne yapmam gerekiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  7 месяцев назад +1

      Evet Sunsun 603b kullanıyorum, ses sorunu hiç yaşamadım. Ancak bu gibi durumlarda genelde sesin sebebi kullanılan hortum ve basınç olabilir. Hortumları temiz ve suyu rahat pompalayabildiği bir yükseklik ve konum önemli.

    • @kadirtskn17
      @kadirtskn17 7 месяцев назад +1

      Teşekkür ediyorum bir günden fazla bekledim sesi düzeldi.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  7 месяцев назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @75mngoruntuleme80
    @75mngoruntuleme80 3 года назад +1

    Abi 25 litre fanus war icinde pipo filtre wardi 3 waltlik mator wardi bozuldu ic filtre aldim 12 walt ic filtrenin hawasini nasil azaltirirz we her 1 haftada dip cekimi yapiyorum suyuda 5-6 gun dinlendiryorum

  • @hakancakmak231
    @hakancakmak231 4 года назад +1

    Dış filtreyi beklemiş suyla temizlesem olur mu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Akvaryum suyu ile temizleyemiyorsa, 3 su temizle ama sakın tamamen temizleme.

  • @eneskaraca3181
    @eneskaraca3181 4 года назад +1

    Abi karidesleri balkona koydum ama güneş var sıkıntı olurmu acil

  • @ahmetbayrak9517
    @ahmetbayrak9517 4 года назад +1

    Hocam yeni akvaryum kurdum bekleyemedim sadece bir gün bekledim 310 litre 15 adet 4 cm sp attım yarın da 15 adet 3 cm demasoni atcam sorum şu bakteri kültürü olusturamadim ne önerirsiniz baska bir akvaryumdan dış filtresinin suyunu alsam nasıl olur

    • @ahmetbayrak9517
      @ahmetbayrak9517 4 года назад +1

      Bende sadece büyük boy iç filtre var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Eğer o dış filtrenin suyuna güveniyorsan, olur. İlaç kullanılmamış olmasına dikkat et. Ama keşke o kadar çok balığı bir anda atmasaydın.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Bu akvaryuma en az saatte 1550 litre su çeviren bir dış filtre kurman gerekir. Bundan aşağı bir filtre ile sorun yaşarsın.

    • @ahmetbayrak9517
      @ahmetbayrak9517 4 года назад +1

      @@CemCelikel bakteriler olmez değil mi hocam bir saat oksijensiz kalacaklar çünkü. Birde hacim büyük ve yavru olduğu için bir anda atmış oldum hata oldu umarım denge oturur ölmezler

    • @ahmetbayrak9517
      @ahmetbayrak9517 4 года назад +1

      Bakteri besleyici ilaç atmayı düşünüyorum gelen filtredeki suya. daha sonra akvaryuma atcam.içerde balık varken bacteriafeeder marka bakteri besleyici balık varken kullanılır mı

  • @tarikergin122
    @tarikergin122 3 года назад +1

    Gecen gun tekeskop baligin kuyrugunu yemisler neden olmus olabilir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Akvaryum büyüklüğüne göre fazla balık besliyorsan, balıklar kendilerine yer açabilmek için bazen diğer balıklara zarar verebilir. Bu yüzden de balığın kuyruğunu koparmış olabilirler.

  • @sevim_canli
    @sevim_canli 5 месяцев назад +1

    Ne kadar zamanda degismeli filtre

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 месяцев назад +1

      Akvaryum büyüklüğü, balık sayısı ve yemleme sıklığına göre değişir. Benim akvaryum 300 litre, 30-40 adet balık var ve günde sadece bir kere besliyorum. en az 3-4 ayda bir filtreyi, filtreyi temizleme şartlarına uyarak temizliyorum. o da en fazla 30 dk. alıyor.

  • @musausta1
    @musausta1 3 года назад +2

    Abi bende 40lt akvaryum 220-240V iç filitre var iyimi söylersen mutlu olurum?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      İç filtrenin saatte su çevirme kapasitesi kaç litre?

    • @musausta1
      @musausta1 3 года назад +2

      @@CemCelikel 680lt yazıyo abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      40 litre için çok. Hava girişine bir hava musluğu tak. Ve kapasitesi 200 litreye kadar indir yoksa balıklar ve akvaryum içindekiler savrulur.

    • @musausta1
      @musausta1 3 года назад +1

      @@CemCelikel tamamdır abi sağol

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Fahri..783
    @Fahri..783 3 года назад +1

    Üstat iç filtreyi kaç günde bir temizlemeiz lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ayda 1 temizlesen yeter. Tabi ki o da çeşme suyu ile değil, akvaryum suyu ile.

    • @Fahri..783
      @Fahri..783 3 года назад +1

      @@CemCelikel tşk ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @BGames-wz2en
    @BGames-wz2en 3 года назад +1

    peki dinlenmis musluk suyuylan temizlenirmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Musluk suyu ile temizlenmez.

    • @mehmettiren8642
      @mehmettiren8642 5 месяцев назад

      Ben yıllardır temizliyorum bi sorun olmadı

  • @fatihtopcu4991
    @fatihtopcu4991 4 года назад +1

    Akvaryum su değişimini nasil yapıyorsunuz bilgilendirirmisiniz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +1

      Musluk suyu ile. Ayda bir kere, yüzde 50 su değişimi yapıyorum.

  • @Lazerpleks
    @Lazerpleks 3 года назад +1

    cem abi merhaba bende atman ef4 dis filtre var cikis hortumundan su cok tanzikli geliyor onu nasil hafifletebilirim akinti yapiyor icinde akvaryumun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Hortum uçlarında vanalar var. Onları kısabilirsin.

    • @Lazerpleks
      @Lazerpleks 3 года назад +1

      @@CemCelikel benim vanalari surekli su kaçırdığı icin iptal ettim boruyu direk bağladım ve kelepçe ile sabitledim abim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Filtreye gelen basıncı azaltmaya çalış. Akvaryum ile aynı hizaya gelecek bir yüksekliğe koymayı dene. Başka bir çözüm şimdilik aklıma gelmedi.

    • @Lazerpleks
      @Lazerpleks 3 года назад +1

      @@CemCelikel tesekkur ederim abim bi o sekilde deneme yapim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +2

      Yap bakalım, bana da sonucu bildirirsin.

  • @egemenpolat9964
    @egemenpolat9964 Год назад +1

    Hocam kolay gelsin,100 litrelik akvaryumuma hanhi dış filtreyi alayimmTetra 700 debisi 1040 yada 600. Birde eheim 2215 var.debisi 620

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      100 litre akvaryuma en az 500 en fazla 600'lük debisi olan bir dış filtre olması yeterli.

    • @egemenpolat9964
      @egemenpolat9964 Год назад +1

      @@CemCelikel Tetra ex600 ideal sanırım hocam.Debisi 620.
      6 renkli transgenetik Tetra, 3 çöpçü 2 vatoz ve salyangozlar olacak.canli bitkili yapacağım.inslh başarabilirim.ayrica küçük bir iç filtre veya pipo filtrede olsunmu içinde.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
      Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
      ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Ayrıca başka bir filtreye gerek yok.

    • @egemenpolat9964
      @egemenpolat9964 Год назад +1

      @@CemCelikel hocam,merak ettiğim bir konu.pipo filtre balıklara oksijenle beraber filtre yapiyormu.yoksa sadece temizlikmi yapıyor. yani oksijen sağlıyor mu.pipo filtrenin amacı nedir.birde Dış filtre yüksek debili olursa balıklara ne gibi zararı olabilir.

  • @tarikergin122
    @tarikergin122 3 года назад +1

    Ne sıklıkla tuz ilave edebilirim 100 lt akvaryuma

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Her 10 litre için 1 çay kaşığı kadar epsom tuzu atabilirsin. (Kesinlikle sofra tuzu değil) Daha sonra da su değişimlerinde yapacağın her 10 litreye 1 çay kaşığı ilave edebilirsin. Asla, su eksildi diye su değişimi yapmadan tuz atma.

  • @mr.firavun2984
    @mr.firavun2984 Год назад +1

    HOCAM BERHABA YENİ AKVARYUM KURDUM DIŞ FİLTRRE VE PİPO VAR 280 LT AKVARYUMUM İÇİNDE 10TANE 7 8 CM KOİ VAR NE ZAMAN TEMİZLEMEYE BAŞLAMALIYIM KURALI 10 GÜN OLDU SERA BAKTERİ KÜLTRÜYLE İLK GÜN BAŞLADIM ÜÇ GÜN BOŞ KALDI 7 GÜNDÜR BALIKLAR İÇİNDE

    • @mr.firavun2984
      @mr.firavun2984 Год назад +1

      BU ARADA DIŞ FİLTRE QUİK 1500 LÜK

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/Kj4LGG6pZjI/видео.html
      Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
      ruclips.net/video/Xho7B3i9TEo/видео.html

    • @mr.firavun2984
      @mr.firavun2984 Год назад +1

      Abi tümünü hallettim bir sorun yok çok şükür tek bilmediğim ne zaman dip çekimine başlamalayım ve dış filtreyi ne zaman temeizlemem lazım

    • @mr.firavun2984
      @mr.firavun2984 Год назад +1

      Bu videolarını izledim hocam bu arada ona göre kurdum baştan sona

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Haftalık yüzde 30 ile başla. Duruma göre su çekme sıklığını azalt veya çektiğin su miktarını fazlalaştır.

  • @sahinbeysancak5869
    @sahinbeysancak5869 Год назад +1

    Videonun ses problemi var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Evet, bazı videolar maalesef öyle. Amatör videolar sonuçta.

  • @BGames-wz2en
    @BGames-wz2en 3 года назад +1

    o kucuk filitrenin adi ney

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 года назад +1

      Sun Sun Dış Filtre Hw-602B 400 Lt/H 6w

  • @seref7510
    @seref7510 Год назад +1

    su değişimi yapıp 1 hafta gitmiyor hemen su berraklığı gidiyor çıldıram artık

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Suyu berrak yapan, bakterilerdir. Bakteri oluşumu için de zaman gerekir. Sık ve orantılı su değişimi ve kurallara uygun yapılan filtre temizliği ile bu süre kısaltılabilir.

  • @saimeoncu6438
    @saimeoncu6438 4 года назад +2

    Bende diyorum japon balığım neden öldü. :(

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 года назад +2

      Bundan sonra artık daha dikkatli olursunuz. Umarım bu video faydalı olur.