Kendi Kendini Temizleyen Kendi Kendisine Yeten Akvaryum Nasıl Olmalı (Sistem Aquaponik Sederhana)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 фев 2025
  • Neden kendi kendine yeten ve temizleyen bir akvaryum isteriz? Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa olsun, onu temiz tutmak zaman ve enerji gerektirir. Kendi kendini temizleyen bir akvaryum inşa etmek, ailenizle geçirmeniz veya sevdiğiniz diğer hobilerle uğraşmanız için zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır. Kendi kendine yeten bir akvaryum, tatile çıkmayı da kolaylaştıracak.
    Kendi kendine yeten akvaryum nedir? Düşük bakım gerektiren bir akvaryumla, genellikle suyu çok sık değiştirmeniz veya alt tabakayı sık sık temizlemeniz gerekmez. Bu, balıklar için daha sağlıklı bir ortam sağlamanın yanı sıra işinizi de kolaylaştırır. Kendi kendini besleyen bir akvaryum, aynı zamanda , akvaryumunuza çok az insan müdahalesi ile kendi başının çaresine bakabileceği doğal bir besin zinciri oluşturur.
    Kendi kendini temizleyen bir akvaryum için nelere ihtiyacınız var? İlk olarak büyük bir akvaryumdur. En az 120 ila 750 litrelik bir akvaryum olmalı. Bu boyuttaki akvaryumlar, ideal bir su, balık ve bitki oranına sahiptir. En önemlisi de çok farklı olsa da balık ve bitkilerin bu gibi akvaryumlarda normalden daha fazla yaşadığı gerçeğidir.
    İkinci önemli konu akvaryum için seçilen alt tabaka malzemesidir. Bazı akvaristler, akvaryum içerisinde ki alta taba malzemesinin ne kadar önemli olduğunu bilmez ya da dikkate almaz ancak alt tabakanızı oluşturan kumun, toprağın ve çakılın, bir akvaryumda olması sayesinde, doğru miktarda bakteri yetiştirmek mümkündür. Ayrıca bu malzeme sayesinde tüm bakteriler bitkilere ulaşmak veya hava filtreleme sistemine zarar vermek yerine, akvaryumun alt kısmında kalmasını sağlar. Gene bu alt tabaka malzemesi akvaryumunuzdaki tüm bitkiler için köklenme ortamı ve balıklar için besin sağlar.
    Üçüncü önemli konumuz akvaryumda ki su kalitesini kontrol edebilmek için bir su test kiti sahibi olmaktır. Yeni başlayan bir akvarist, akvaryumun su değerlerini gözden kaçırabilir. Bu her durumda büyük bir hatadır. Eğer akvaryumunuza, balıklarınıza ve bitkilerinize uygun olmayan su kullanırsanız, akvaryumunuz kesinlikle bundan zarar görecektir. Türe bağlı olarak, bazı balıkların sıcaklık, pH seviyesi, tuzluluk vb. özel gereksinimleri olabilir. Bu yüzden kesenize uygun bir su test kitine sahip olun.
    Sıradaki konu bitkiler. Aslında, akvaryumumuzu sağlıklı tutmak ve yaşam döngüsünün devamı için ne yapıyorsak, bitkiler de bizim için onları yapar. Özellikle Java Moss, Java Fern, Tilki Kuyruğu, Su Mercimeği, Amazon Frogbit, Elodea, Lepistes Otu, Su Marulu, Hint eğreltiotu, Su Sümbülü, Pothos ve Mikra Bitkisi gibi bitkiler, akvaryumunuzun sonsuz bir yaşam döngüsü içerisine girmesini sağlayabilecek bitkilerdir.
    Dördüncü konumuz akvaryumda kullandığımız filtreler. Filtreler neden çok önemlidir çünkü akvaryumun su değerlerini koruyan en önemli araçların başında gelir. Akvaryum suyu sürekli olarak bu filtrelerin içinden geçer. Bu yüzden de eğer filtreniz iyi çalışır ve suyu iyi filtre ederse, akvaryum yaşam süresi de uzayacaktır. Burada önemli olan, akvaryumun kendi kendini temizlemesi için gerekli olan bakteriyel filtrasyon döngüsünün sağlanmasıdır ki faydalı bakterilerin çoğu filtre içerisinde yaşamaktadır.
    Işık kaynağı ve miktarı bir diğer önemli konumuzdur. Işığın ulaşmadığı okyanusların derinliklerinde hayatta kalan ve gelişen deniz yaşam formları olmasına rağmen, bunlardan hiçbirini akvaryumumuza göre değildir. Bu, akvaryumdaki normal balık ve bitkilerin, akvaryumlarımızda bir ışık kaynağına ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Evcil hayvan dükkanlarında veya özel dükkanlarda bulunan balıkların çoğu, tıpkı bizim gibi bir gece-gündüz döngüsünde yaşar. Bu da onlara en az yarım gün ışık sağladığınız sürece iyi olacakları anlamına gelir. Işık herhangi bir yönden gelebilir. Akvaryum ışık aldığı sürece, bitkiler fotosentez yapacak ve doğal besin kaynakları üreterek, balıklar için doğal yem sağlayacak ve sağlıklı kaldıkları için de suyu temizlemeye devam edecektir.
    Evet, bu videomda ki en son önemli konu, akvaryuma koyacağınız balıklardır. Çünkü kendi kendine yeten ve temizleyen bir akvaryum oluşturmaya çalışırken önemli olan sadece ekipman, akvaryum ve bitkiler değildir. Akvaryumda beslediğiniz balık türleri ve birbirleri ile uyumu çok daha önemlidir. Türlerin boyutları ve balıkların çevresel gereksinimlerini hesaba katmanız gerekir. Size tavsiyem, eğer böyle bir akvaryum yapacaksanız, hepçil türleri seçmenizde fayda vardır. Çünkü etçil türler, eğer gerekli besini zamanında alamazsa, öncelikle diğer türlere daha sonra kendi türüne saldıracaktır.
    kendi kendini temizleyen akvaryum, kendi kendini temizleyen akvaryum kurulumu, kendi kendine yeten akvaryum, akvaryum nasıl temiz kalır, akvaryum kendi kendini temizleyen, aquaponik sederhana, aquaponik, kendi kendini besleyen, kendi kendini besleyen akvaryum, balık tek başına nasıl yaşar, balık tek başına yaşarmı, kendini temizleyen akvaryum, bitki akvaryumu temizlermi, bitki temiz akvaryum, bitkili akvaryum temizliği, beta balığı akvaryum temizliği, akvaryum azot döngüsü.

Комментарии • 295

  • @ardamerterdogan4257
    @ardamerterdogan4257 2 года назад +2

    Bir sorum olacak mücevher balığı ile kribensis yaşar mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Çift olmadıkları sürece sorun olmaz. Zaten çift olduklarında, diğer balıklara da zarar verebilir. Akvaryum büyüklüğü ve saklanma alanlarının bol olması da önemli.

    • @ardamerterdogan4257
      @ardamerterdogan4257 2 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkürler bide yanlarına pengasus atsam balıklardan büyük zarar verirler mi mavi prenses ile sarı prenses zarar vermemislerdi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Pengasus çok büyüyen bir balıktır. Boyu yetişkin olduklarında 100 ila 130 santim kadar olur ki bu balık için devasa akvaryumlar gerekir. Bence hiç bu balığı alma.

  • @yildizoptik63
    @yildizoptik63 2 года назад +3

    Tebrikler...
    Çok güzel
    bir video olmuş.
    Emeklerinize
    sağlık...
    ⭐️⭐️⭐️

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Çok teşekkür ederim.

  • @TugbaCakar-i7y
    @TugbaCakar-i7y Месяц назад +1

    Beta balıği erkek var hangi balıği olur

  • @iqalqal
    @iqalqal 2 года назад +2

    Abi challenger köpekbalıklarının suyunun ph değeri 6.5 olmalı felan diyolar lormal musluk suyu kullansak bişey olurmu yoksa hazır su şartmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      pH değeri 6.5 to 7.5 arasında olabilir. Musluk suyu da genellikle bu aralarda olur.

  • @halil1783
    @halil1783 2 года назад +2

    Abi benim akvaryum 25 lt rafyalar koydum ama azlar yine lepistes yavruları saklanır mi ise yararmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      25 litre, yavru akvaryumu mu? Yoksa normal akvaryumun mu? Eğer normal akvaryumsa, balık bakmak için küçük bir akvaryum. Yavru balıklar için ise, iyi bir akvaryum. Rafya az olsa da yavru balıklar oraya kaçar ve diğer balıklardan korur.

  • @cagancankaya2686
    @cagancankaya2686 2 года назад +2

    Bu tür kendini temizleyen akvaryumlar pahalı oluyor ama zamandan tasarruf ettiriyor.
    Bu arada video güzel olmuş👏👏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Teşekkür ederim. Her güzelliğin bir bedeli var diyelim. Ancak uzun vadede her türlü kârda olursunuz.

    • @cagancankaya2746
      @cagancankaya2746 2 года назад

      👍

  • @esraec3008
    @esraec3008 2 года назад +1

    merhabalar. akvaryum çok yosunlasiyor ne yapsam olmadı. ışık süresini 6-8 saat yapiyordum yine oluyordu. şimdi 12 saat civarı yapıyorum yine oluyor. suyunuda sizin dediğiniz gibi degistiriyorum ve 6-7 aylik akvaryumum.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Merhaba, öncelikle akvaryumunuzda hangi tür yosun olduğunu bilmek önemlidir. Her biri için ayrı ayrı çözümler olduğu gibi, hepsinin ortak çözümleri de mevcuttur. Akvaryumda yosun nasıl önlenir ile ilgili bir videom var. İstersen önce onu izleyerek başlayabilirsin.
      studio.ruclips.net/user/videoiFjNxiVExhY/edit

    • @esraec3008
      @esraec3008 2 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim. umarım hangi yosun olduğunu anlayabilirim. akvaryum camı yeşil tonlarda kirli gibi oluyor. bitkilerin üzeri de kirli gibi siyah kahverengi oldular taşlarda öyle. duruma göre bakicam artık. tekrar teşekkürler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Elraensevenbiri
    @Elraensevenbiri 2 года назад +4

    2023 Astıranot balığı fiyatları hakkında video gelirse çok sevinirim

    • @Elraensevenbiri
      @Elraensevenbiri 2 года назад +3

      Sizin gibi yararlı kanalları bulmak zor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +4

      Teşekkür ederim. Amacım herkese bu hobiyi sevdirmek. Ben de bu işi amatör olarak yapıyorum. Doğal olarak da işin ticari tarafı ile ilgilenmiyorum. Güncel fiyatları da sadece internet sitelerinden takip edebiliyorum.

  • @asdadd1359
    @asdadd1359 2 года назад +2

    Abi midye öldüğü zaman yediği bakderileri ve mikropları akvaryuma salarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Eğer diğer balıklar yemezse, çürüyen her canlı gibi, o da akvaryuma hastalık yayabilir. Ancak genelde midyeyi, diğer canlılar yer.

  • @Koi_85-76
    @Koi_85-76 Год назад +1

    Abi ben bı tane common japon bakacam canlı yem olarak kan kurdu vermek istiyorum kaç tane kan kurdu yemesi yeterli olacaktır?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yeme gerek yok.

  • @asdadd1359
    @asdadd1359 2 года назад +2

    Abi lepistes yavruları 24derecede gelişirmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Lepistes yavruları ile ilgili bir videom var. Orada nasıl sağlıklı, hızlı ve uzun ömürlü olur, anlatıyorum. İzlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/IAN7htpw62I/видео.html

  • @furkankara4213
    @furkankara4213 2 года назад +1

    Abi 138 litre akvaryumda melek Moli kılıç kuyruk çöpçü vatoz kaçar adet olmalı

  • @betakulubu1953
    @betakulubu1953 2 года назад +2

    Bu yorum destek amaçlıdır

  • @Sword6868
    @Sword6868 2 года назад +1

    Abi bişey sorucam elma saylangozu zebra danio ve çöpçü aynı akvaryumda yasarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Yaşar. Tabi ki akvaryum yeteri kadar büyükse.

  • @zeysena6181
    @zeysena6181 2 года назад +1

    merhabalar benim japon balığım çok halsiz ve dibe çöküyor ama yem verince biraz olsun canlanıyor bide bugün kuyruğu damar damar kanlanmış çizgi çizgi sizce ne olabilir acil cevap

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
      Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
      Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.

  • @Fvogy
    @Fvogy 2 года назад +1

    Abi 32 litre akvaryumda 1 yavru japonum var. Aldığımda 3 cm falandı. Şimdi kuyruk uzunluğu dışında boyutu hala aynı alalı neredeyse 1 sene olacak. Balığın herhangi bir sağlık sorunu mevcut değil hayatından gayet memnun görünüyor.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      32 litre gene de bir japon balığı için küçük. Bu balık 10-15 sene yaşar. O yüzden de en kısa zamanda en az 60 litrelik bir akvaryuma geç.

    • @Fvogy
      @Fvogy 2 года назад +1

      @@CemCelikel Şimdi dürüst olacağım abi. Ben daha 13 yaşındayım ve ailemi buna bile zor ikna ettim. Daha büyüğüne geçemeyeceğim maalesef. Yine de bu balığın yavaş büyümesi onun için tehlikeli mi değil mi bunu soruyorum.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      @@Fvogy Balığın yavaş büyümesi demek sağlıklı büyüyeceği anlamına gelmez. Balığın sağlıklı olması için yapman gerekler var. Japon balığı küçük akvaryum balığı değildir ancak daha fazla yaşaması için akvaryum suyunu haftada en az iki kez değiştir. Yalnız asla tek seferde bütün suyu değiştirme. Bir seferde en fazla yarısını değiştir. Suyu değiştirirken de yenmemiş yemleri ve atıkları da bu su ile akvaryumdan al. Balıkları günde sadece bir kere besle. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Hiç bir balık az yem yemekten ölmez ancak çok yerse ölür.

    • @Fvogy
      @Fvogy 2 года назад +2

      @@CemCelikel Zaten bildiğim bilgileri verdin ama yinede sorumu yanıtlamaya çalıştığın için teşekkürler abi iyi günler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @STR4-G
    @STR4-G 2 года назад +1

    akvaryumda bir balık sadece bir balık kendini karartıp sanki derin nefes alıyormuş gibi davranıyor 2 3 gündür yeme tepki veriyor yüzüyor ama sürekli olarak derin nefes alır gibi davranıyor ağzı dolu değil sizce sebebi nedir amonyak nitrit nitrat ve ph değerleri normal sıcaklık 27 derece

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Akvaryum muhtemelen beslediğiniz balığa göre küçük ya da bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Hangi balığı besliyorsun ve akvaryumda kaç balık var ve akvaryum kaç litre?

    • @STR4-G
      @STR4-G 2 года назад +1

      @@CemCelikel 1 ton 28 balık var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Hangi balığı besliyorsun?

    • @STR4-G
      @STR4-G 2 года назад +1

      @@CemCelikel malawi ciklit

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Balığın hızlı nefes almasının birçok sebebi olabilir. Bu balıklar bölgecidir ve taciz eden bir başka balıktan kaynaklanan strese girmiş olabilir. Bu balığı akvaryuma yeni koymuşsan, balık taşınmanın şokundan hızla nefes alacaktır. Ayrıca parazit veya hastalık olup olmadığını da kontrol edin.

  • @xxl3239
    @xxl3239 2 года назад +1

    Cikletler akvaryumu aşırı pisletiyor 15 dakika önce dip temizledim geldim baktım bk götürüyor kumu ne yapmam lazim .. ve bir tane ciklet sürekli kumda yatiyor büyük

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?

    • @xxl3239
      @xxl3239 2 года назад +1

      600 litre 13 ciklet

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryuma uygun bir dış filtre alarak başlayabilirsin. İç malzemelerini de yeterli oranda koysan, bu pisliğin çoğunu ortadan kaldıracaktır. Senin akvaryuma en uygun dış filtre saatte en az 3000 ila 3500 litre çevirebilecek bir dış filtredir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen balıklar muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı balık neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Su değerlerin normale dönene kadar haftada bir ya da iki haftada bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
      Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balık, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Balık kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @orhankemalrmak7724
    @orhankemalrmak7724 Год назад +1

    aydınlatmayla alakalı vidyo varmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Zamanında böyle bir video yapmıştım.
      ruclips.net/video/3vjgjQPSiqA/видео.html

  • @Hevs_AntiGPOP
    @Hevs_AntiGPOP 2 года назад +1

    15 litre kendinden şelale filtreli+ışıklı akvaryumda 4 adet zebra balığım var maalesef maddi durumlar yüzünden en fazla burda bakabiliryorum.
    Ama onlara sağlıklı ve mutlu bir ortam sağlamak istiyorum bunun için neler yapmalıyım?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      15 litre balık bakmak için çok küçük ayrıca küçük akvaryumlar çok daha fazla bakım isterler. Su değerlerin normal olması için haftada iki kez veya en az bir kez akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Zebra balıkları sürü balığıdır ve en az 40 litrede ve en az 6 adet bakılmalıdır.

  • @alperef2649
    @alperef2649 2 года назад +1

    Ne olduğunu bilmiyorum ama japonada benziyor cikletede akar sudan buldum çok küçükler ben daha önce balık sağdım ve biliyorum yumurtadan yeni cıkmısa(en fazla 1 haftalıktır) benziyor aralıksız olmasada öne atılır gibi kısa kısa mesafeyi tekrarlıyarak serbest yüzüyor ne ile beslenir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Yerel bir türdür mutlaka.

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 2 года назад +1

    merhaba abi akvaryuma balık aldım yeni attım lepisteslerden 3 tanesi yukarda suyun üzerinde yüzüyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Muhtemelen akvaryuma hızlı koyduğun için hava kesesi sorunu yaşıyordur. Ancak bir ihtimalde, akvaryumun küçük veya balık sayısı fazla ise, hava almakta zorlanıyordur.

  • @furkankara4213
    @furkankara4213 2 года назад +1

    Abi supranom betta profesyonel yemini dip yem olarak kullansam olurmu vatozlar için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Yemin özelliklerini bilmiyorum ancak vatoz dipte bulduğu her şeyi yer.

  • @Kaan20.08
    @Kaan20.08 2 года назад +1

    Abi beta balığım dropsy hastalığına yakalandı nasıl tedavi edeceğim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Bu, balıkların böbreklerini etkileyen bakteriyel ölümcül bir hastalıktır. Hastalanmış balığın iç sıvısının birikmesi sonucu karını şişmesi ile oluşur. Diğer belirtileri ise şunlardır; dışa doğru kabaran balık pulları ve çökük gözler. Genellikle kalabalık ve kötü su koşullarından dolayı, strese girmiş balıkları etkiler. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Şişme hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir ancak hasta balıkları karantinaya almakta fayda vardır. Şişme hastalığından mustarip çoğu balık hayatta kalamaz.

    • @Kaan20.08
      @Kaan20.08 2 года назад +1

      @@CemCelikel abi Allaha şükür şişlik indi balığı karantina akvaryumuna aldım ana tankı ilaçladım 3 gün temizledim sonra temiz su ekleyip balığıda koydum eskisi kadar olmasa da şişlik var bu arada 3 gün de aç bıraktım tedavi sürecinde

    • @Kaan20.08
      @Kaan20.08 2 года назад +1

      @@CemCelikel şişlik yine var ama balığım hareketli abi hiç hastaymış gibi değil evdekiler ben evde yok iken yem vermiş ben verdiğim halde ondan da şişlik olabilir değil mi

    • @Kaan20.08
      @Kaan20.08 2 года назад +1

      @@CemCelikel bir şeyler öner abi bisey bulamadım ne gibi tedavi yapayım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Kuru yem veriyorsan, ıslatıp ver. Bunun için bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.

  • @eyupsimsek2110
    @eyupsimsek2110 2 года назад +1

    İyi akşamlar Yunus ciklet fotoğrafını atsam dişi mi erkek mi söylermisiniz acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Erkek ve dişi ayrımı zordur, İkisinin de hörgücü olur, ikisi de mavi renktedir. Bazen erkekler daha mavi olabilir. Erkekler çok az daha iri olur.

  • @yunusdikmen2061
    @yunusdikmen2061 2 года назад +1

    Abi benim lepisteslerin vücudu rengi beyazımsı oldu soluk bir renk aldı bu hastalık ne dir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Lepistes balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Lepistes balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, lepistes balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.

    • @yunusdikmen2061
      @yunusdikmen2061 2 года назад +1

      @@CemCelikel 300 lt akvaryum var 50 lepisteslerim var haftada kaç kez suyunu değiş tiriyim ph amonyak nitratın yüksek olduğunu nasıl anlarım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      300 litre akvaryum suyunu ayda bir yüzde 30 ila 50 değiştirebilirsin. Su değerlerini anlamak için mutlaka bir akvaryum su test kiti al. JBL Easy Test kitleri ucuz oluyor. Bunlaradan birini alabilirsin.

  • @ihsanemin1089
    @ihsanemin1089 2 года назад +1

    abi akvaryumumda yaklaşık 20cm yılanbaş yaklaşık 14cm kırmızı kuyruklu kedi balığı var yanlarına büyük boy bir green terror esklesem yaşarlarmı bir arada

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryum büyükse yaşar.

  • @iron_felix-1877
    @iron_felix-1877 2 года назад +1

    Aksolotl yavru bakımı vidyonuzdaki gibi axolotlımın bağırsakları hava yapmış su yüzeyine doğru çıkıyor bende nerdeyse kendi yüksekliği kadar bi suya koydum peynir kabına suyu ısınmasın diye akvaryumun üstüne sabitledim günde 1 unkurdu veriyorum 7 8 santim axolotl başka yapmam gereken birşey var mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Her gün beslemene gerek yok. İki günde bir ver.

  • @fayatalkhalil1561
    @fayatalkhalil1561 2 года назад +1

    Merhaba benim bir dişi lepistesim var ve dün karnı kırmazı olmuştu onu ayırdım ne yapmam lazım?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @fayatalkhalil1561
      @fayatalkhalil1561 2 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @aselzumraozyurek341
    @aselzumraozyurek341 2 года назад +2

    Abi beni iki japon balığımdada ağızın üstünde Kırmızı Kan yada leke var balığım ölürmü

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryum muhtemelen küçük. Bu kırmızı kan lekeleri, akvaryumdaki suyun, balık yaşamı için uygun olmadığını gösterir. Yapman gereken en kısa zamanda akvaryumu, balık sayısına uygun şekilde büyütmek. Ancak daha fazla yaşaması için akvaryum suyunu haftada en az iki kez değiştir. Yalnız asla tek seferde bütün suyu değiştirme. Bir seferde en fazla yarısını değiştir. Suyu değiştirirken de yenmemiş yemleri ve atıkları da bu su ile akvaryumdan al. Balıkları günde sadece bir kere besle. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Hiç bir balık az yem yemekten ölmez ancak çok yerse ölür.

  • @yusuf_v3
    @yusuf_v3 2 года назад +1

    Abi sana bir sorum var benim bettamın kuyruğu koptu geri çıkarmı erime değil başka balık saldırdı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      İdeal koşullar altında, bir betta, özel bir bakıma gerek duymadan hasarlı yüzgeçleri yeniden büyütebilir.

  • @mihribantuna4224
    @mihribantuna4224 2 года назад +1

    Merhaba japon balığı aldım 3 tane akvaryumdalar suyun altında duruyor lardı suyunu değiştirdim şuan hareketliler hava motoru da var musluk suyu dinlenmiş olarak verdim ağzı kapalı şişenin içindeydi şişenin ağzının açık mı olması gerekiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ağzı açık olmalı. Akvaryum kaç lite?

  • @bilgekagankilinc7829
    @bilgekagankilinc7829 Год назад +1

    Japon balıkları ile dolu 250lt bir akvaryum için, alt tabaka kum markası ve bitki çeşitlerini önerebilirmisin.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Japon balığı akvaryumunda bakabileceğin bitkiler. Pothos ya da daha çok bilinen adı ile salon sarmaşığı, Su Sümbülü, Hint Eğreltiotu, Su mercimeği, Elodea, Anubias, Amozon Kılıcı, Java moss, Java fern, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir ayrıca bu konu ile ilgili bir videom var, istersen onu da izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/Xupy3pb-tvk/видео.html

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Alt tabaka olarak da 2-3 mm kalınlığında çakıl kullanabilirsin.

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTR 2 года назад +1

    Eline emeğine sağlık üstad.
    Çok faydalı bilgiler vermişsin yine.
    Keyifli hobiler dilerim
    Selam ve saygılarımla

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Saygılar benden. Teşekkür ederim.

  • @uneedseleen
    @uneedseleen 2 года назад +1

    merhaba benim 2 tane japon balığım var, 1 saatlik bir yolculuğa çıkacağım 5 litrelik su şisesine koysam acaba ölürler mi sorun olur mu lütfen yardım edinn❤

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Şişenin ağzını kapama, güneş görmesin. 1 saatte rahatlıkla gider.

    • @uneedseleen
      @uneedseleen 2 года назад +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Asretark
    @Asretark 2 года назад +1

    Kardeşimin 25 litrelik akvaryumu var hangi balıklar olabilir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Ben 25 litrelik akvaryumu, hiç bir balık için tavsiye etmiyorum. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/gDRZSLfmkHE/видео.html

    • @Asretark
      @Asretark 2 года назад +1

      @@CemCelikel Tamam teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim.

  • @mervearslan5867
    @mervearslan5867 2 года назад +1

    Merhaba, bir tane japon balığım var ve 2 gündür en dipte duruyor ,neredeyse hareket etmiyor ve yavaşça nefes alıyor . Akvaryumun en köşesine gidiyor ve orada duruyor.Kafasında kırmızı bir yara var.Sizce ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde akvaryum suyunun çabuk bozulması ve su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler.

    • @mervearslan5867
      @mervearslan5867 2 года назад +1

      Teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 2 года назад +1

    Selamün aleyküm abi ben beta yavrusu elde ettim şu an 1 haftaliklar ama yavrular sanki yuzmuyor çok nadir haraket ediyorlar akvaryumda sanki dalga vuruyor onlar savruluyor gibi normal mi ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Yavru beta bakımı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. ruclips.net/video/1-D97m3ky9o/видео.html
      Gene de bir sorun olursa da gene sorarsın.

  • @Htcnz-k6x
    @Htcnz-k6x 2 года назад +1

    Abi benim balık turuncuydu beyaz oldu neden

  • @Sword6868
    @Sword6868 2 года назад +1

    Abi elma saylangozu bulunan akvaryuma kaya tuzu doksem zarar verirmi

  • @servetsongur3687
    @servetsongur3687 2 года назад +1

    Merhaba. Ben servet sıvı gubre aldık ama. Bahce balkon dıyor. Anlamadım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Gübrenin üzerinde mi yazıyor?

    • @servetsongur3687
      @servetsongur3687 2 года назад +1

      Arapca yazıyor ama cevırı yaptım balkon. Cıceklerı vs yazıyor ama söyle düşündüm gübre gübredir 😀 kullandım bıraz sorun yasamadım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Hiç bir şeye garanti veremem.

  • @altan2704
    @altan2704 2 года назад +2

    Abi tam bir balık sayılmaz ama bir akvaryum canlısı acaba kırmızı karınlı semender bakımı ve üretimi hakkında bir video çekebilir isim🤗 teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Şimdilik Programında yok ancak ileride onu da yapmak isterim.

    • @altan2704
      @altan2704 2 года назад +2

      @@CemCelikel yorumumu dikkate alıp değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim 😊

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Her zaman 👍🏻

  • @muhammedalidemirkran.8512
    @muhammedalidemirkran.8512 2 года назад +1

    Abi pengasus köpek balığı ile japon yasarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Kesinlikle yaşamaz. Pegasus tropikal bir balıktır ve sıcak su içerisinde yaşar. Japon balığı ise soğuk su balığıdır ve 18 ila 22 derecelerde ki suda yaşarlar.

  • @Okcu_mustafa
    @Okcu_mustafa Год назад +1

    Akvaryum da kum kullanmasak olurmu hocam Lepistes için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Lepistesler için kum kullanmak akvaryumunuzda bir dizi avantaj sağlar, ancak kullanmamanız da mümkün olabilir. İşte kum kullanmanın avantajları ve dezavantajları:
      **Kum Kullanmanın Avantajları:**
      1. **Bitki Dikimi**: Kum, bitkilerin köklerinin sabitlenmesi ve beslenmesi için uygun bir ortam sunar. Eğer akvaryumunuzda bitki yetiştirmeyi düşünüyorsanız, kum kullanmak bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.
      2. **Temizlik ve Düzen**: Kum tabanı, atıkların birikmesini ve dipte oluşan çöp yığınlarını gizlemeye yardımcı olur. Bu, akvaryumunuzun daha temiz ve düzenli görünmesine katkı sağlar.
      3. **Doğal Görünüm**: Kum, doğal bir sualtı görünümü oluşturur ve akvaryumunuzun estetik açıdan daha çekici olmasına yardımcı olur.
      **Kum Kullanmamanın Dezavantajları:**
      1. **Bakım Kolaylığı**: Kum kullanmamak akvaryumunuzu temizlemeyi biraz daha kolaylaştırabilir, çünkü dibe biriken atıkları daha kolay temizleyebilirsiniz.
      2. **Maliyet**: Kum, akvaryum alt tabanını döşemek için ek bir maliyet oluşturur. Kum kullanmadığınızda bu maliyeti ortadan kaldırabilirsiniz.
      3. **Bitki Yetiştirme Zorluğu**: Bitki yetiştirmek istiyorsanız, kum kullanmamanız bitki köklerinin daha zor sabitlenmesine ve beslenmesine neden olabilir.
      Sonuç olarak, lepistes akvaryumu için kum kullanmanız veya kullanmamanız kişisel tercihinize ve akvaryumunuzun tasarımına bağlıdır. Eğer bitki yetiştirmek istiyorsanız ve doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız, kum kullanmanız önerilir. Ancak kum kullanmak istemiyorsanız, akvaryumunuzu başarılı bir şekilde yönetmek ve temiz tutmak için alternatif bakım yöntemleri uygulayabilirsiniz.

    • @Okcu_mustafa
      @Okcu_mustafa Год назад +2

      @@CemCelikel teşekkürler hocam 👍

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @Okcu_mustafa
      @Okcu_mustafa Год назад +1

      @@CemCelikel abone oldum yeni videoları bekliyoruz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +2

      Teşekkürler.

  • @Sword6868
    @Sword6868 2 года назад +1

    Zebra danio için ısıtıcı ya gerek varmı abi

    • @Sword6868
      @Sword6868 2 года назад +1

      Buna cevap verirmisin abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Gerek yok. Oda sıcaklığında yaşar.

  • @mertunay6653
    @mertunay6653 2 года назад +1

    Abi büyük japon balığıyla küçük japon balığı yasarmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Akvaryum büyükse yaşar, küçükse yaşamaz. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalıdır.

  • @mustafakaraman2946
    @mustafakaraman2946 2 года назад +2

    Merhabalar hocam çok soru var biliyorum bende birşey sormak istiyorum 40 litrede(az farkındayım) 1 adet japonum var erkek yanına 1 adet dişi aynı boy 8 cm daha aldım ama 'dişi' erkeğin peşini bırakmıyor ısırıyor gibi ama sürekli de yan yana oturuyorlar neden olabilir dip dibe oturmak ne anlamı var ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Akvaryum küçük. Bir birlerinin açığını kolluyor olabilirler.

    • @mustafakaraman2946
      @mustafakaraman2946 2 года назад +2

      @@CemCelikel Cevabınız için teşekkürler hocam ama şuan için duruldular kumu çok fazla eşeliyorlar hatta alttaki cam çıkıyor ve 'dişi' kovalamayı bıraktı şuan erkek kovalıyor genelde karın bölgesine gidiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Umarım bir birlerini kabul ederek, yaşamaya devam ederler. Çünkü küçük akvaryumlar, bu balıkların yaşaması için uygun değildir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @zehraseremet3916
    @zehraseremet3916 2 года назад +2

    Bu videoyla alakası yok ama bir şey sormam lâzım lepisteslerin gözlerine yakın yerde iki tane kanat gibi bir şey var ya bir tarafındaki zarar görmüş yüzerken onu hareket ettiremiyor ne yapmam lazım, bir şey olur mu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Kanat gibi derken. Mantar gibi mi?

    • @zehraseremet3916
      @zehraseremet3916 2 года назад +2

      @@CemCelikel hayır yüzerken hareket ettiriyor ince saydam bir şey bir süs bitkisi vardı onun içine girmişti galiba onun yüzünden yırtıldı
      Anlatabildim mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Anladım. Su değerleri düzgünse, zamanla iyileşir. Protein miktarı yüksek besinler ver. Canlı yem olursa da iyi olur.

    • @zehraseremet3916
      @zehraseremet3916 2 года назад +2

      @@CemCelikel çok teşekkür ederim. Önerebileceğiniz yem var mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Kan kurdu, artemia veya suprilina yosunu gibi yemler.

  • @zaferayaz6919
    @zaferayaz6919 2 года назад +1

    Cem abi merhaba 125 litre bir akvaryumum var içinde şuanda 4 adet ramirezzi bulunmakta içine kırmızı burun eklemek istiyorum 6 adet yer problemi olurmu yada herhangi bir sorun oluşturur mu bu arada ramirezzi lerimin 1 çifti eş yavru veriyor kırmızı burun lar bu konuda çok tehlike arz ediyormu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Ramirezzi yavrusu büyütmek başlı başına bir sorundur. Tetralar da yavru balıkları çok sever. Akvaryum da 125 litre, yani çok da büyük değil. Bence bunları göz önünde bulundurarak, akvaryumunu düzenle.

    • @zaferayaz6919
      @zaferayaz6919 2 года назад +1

      @@CemCelikel Abi önerebileceğin bir şey varmi peki ne akleyebilirim akvaryum cuma sordum beyaz bulut dağı tetra dedi ama senin cevabın önemli benim için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Bu balık, çiklit olmayan balıklar ve diğer barışçıl cüce çiklitlerle birlikte tutulabilen bir topluluk balığıdır. Ramirezzi çiklit, ısırmaz ancak kovalar ve agresif balıklarla yaşamaz. Kabul edilebilir bazı barışçıl tank arkadaşları arasında Silver Dollar, Cüce Gourami, Discus, Gökkuşağı balıkları, vatoz balığı, Günışığı Tetra, Kardinal Tetra ve Neon Tetra gibi çeşitli tetralar bulunur.
      Tek başlarına veya çiftler halinde tutulabilirler. Akvaryum büyükse birden fazla erkek beslenebilir. Sadece bir erkek ve dişi satın almak, mutlaka eşleşecekleri anlamına gelmez. Bir grup alarak bakmaya başlamak ve bir çiftin bağ kurmasına izin vermek daha iyidir. Bir çift olduklarında, birbirine yakın yüzer ve bu noktada onları kendi tanklarına koyabilirsiniz.
      Beyaz bulut balığının akvaryum su sıcaklığı 18 ila 25 dir. Ramirezzi balığının ise 26 ila 29 dur. Yani anı su sıcaklıklarında da yaşamazlar.

  • @cagancankaya2746
    @cagancankaya2746 2 года назад +1

    Abi yeni video ne zaman geliyo

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Şu aralar biraz sıkıntı var. O yüzden de yeni video yapmaya ara verdim. Ancak aklına bir video fikri gelirse, bana yaz.

    • @cagancankaya2746
      @cagancankaya2746 2 года назад +2

      Tamam

    • @ahmetmorca9418
      @ahmetmorca9418 2 года назад +1

      @@CemCelikel abi haftada 1 veya 2 kısa vidyolar şeklinde akvaryumunda yaptığın değişiklikleri gösterebilirsin hem de diğer akvalistler senin peşinden aynılarını yapıp akvaryumlarını geliştirebilirler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Çok doğru söylüyorsun. En azından short videolar çekebilirim. Teşekkür ederim 🙏👍🏻😀

    • @ahmetmorca9418
      @ahmetmorca9418 2 года назад +1

      @@CemCelikel rica ederim

  • @Islam-ov3wy
    @Islam-ov3wy 2 года назад

    Transgenetik tetra ile japon balığı yaşarmı aynı yemi yermi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад

      İkisi de çok farklı türler. Bir arada bakılmaz. Japon balığı soğuk suda yaşar, karbonhidrat ağırlıklı yem yer. Transgenetik sıcak suda yaşar, proteinli yemleri yer.

  • @ibrahimyuksel4332
    @ibrahimyuksel4332 2 года назад +1

    Cem bey verdiğiniz bilgiler çok değerli bende torunum için bir 40lt akvaryum aldım şu anda 20 Lepistes 4 kılıç balığı var 1 ay oldu şu berraklığını tam yakalayamadım.crytalpro aquatics kullanmaya başladım sudaki biriken atıkları dibe çöktürdü bu arada iç filtre kullanıyorum ama hala yeterli berraklığını saglayamadim şimdiden teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Su berraklığı zamanla oluşan bakteri kültürü sayesinde olur. Bu bakteri kültürü de zamanla oluşan bir süreçtir. Akvaryum yeni olduğu için, bu süre biraz uzun sürecektir. Yapmanız gereken, akvaryum suyunu en az 2 -3 ay, haftada 2 defa değiştirmek ile başlar. Yalnız bu su değişimi, her seferinde en fazla toplam su miktarının en fazla yüzde 30 la 50 si kadar olmalıdır. Suyu asla tamamen değiştirmeyin. Bu değiştireceğiniz suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamlayın. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta (Kova veya leğen gibi) 2 gün bekletin. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştırın. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem verin. Her balık, bütün gün boyunca kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yapın.

    • @ibrahimyuksel4332
      @ibrahimyuksel4332 2 года назад +1

      @@CemCelikel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim hayırlı günler dilerim 👋

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @HomoDarwinus
      @HomoDarwinus Год назад

      ​@@CemCelikelHocam neden musluk suyu? Hazır su daha kaliteli değil mi?

  • @omarfaruq3685
    @omarfaruq3685 2 года назад +1

    Neden yeni video gelmyor acaba?😢

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +3

      Bu aralar çok yoğunum. Bir süre ara verdim. Ancak ileride gene yeni videolar yapacağım.

  • @BgecKmrl
    @BgecKmrl 2 года назад +1

    Abi sana bir sorum olucak elimde sarı prenses var 4 tane 3d 1e öncelikle bu sayı uygunmu bir dişi daha ekleyeyimi birde bunların yanına bir yada 2 tane frenatus Alıcam sence sorun olurmu akvaryum (120L)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      3 d 1 e Ideal. Ancak 120 litre çiklit balığı beslemek için küçük bir akvaryum. En az 250 litre olmalı. Bence başka balık alma.

    • @BgecKmrl
      @BgecKmrl 2 года назад +1

      Tamamdır başka almamak en mantıklısı o zaman peki frenatus türü ile yaşayan bir balıkmı malawiler yeni bir akvaryuma gecicem ona göre

    • @mehmetakifisk588
      @mehmetakifisk588 2 года назад +1

      Alabilirsin sıkıntı olmaz litre bakımından

  • @omursoyhan
    @omursoyhan 2 года назад +1

    Cem bey iyi akşamlar. Erkek lepistesim sürekli dipte sabit duruyor. 60 lt lik bitkili bir akvaryuma sahibim. Su değişimi gibi seylere çok dikkat ederim. Diğer balıklarda bir sıkıntı yok ama 1 tanesi çok durağan dipte duruyor. Yem yiyor nispeten ama onun dışında sürekli dipte. Sorun ne olabilir ne yapabilirim ? Teşekkürler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Erkek lepistes balığı akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından olabilir. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 2 года назад +1

    Selamün aleyküm abi tuzlu su akvaryumu kurmak istiyorum senden bilgi alabilir miyim bu konu hakkında tecrübe sahibi oldugunu düşünüyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Tuzlu su akvaryumu hiç kurmadım. Fazla bilgim de yok açıkçası.

  • @afifegozcu1119
    @afifegozcu1119 2 года назад +1

    Merhaba abicim sana bir sorum olacaktı japon balığımın başında ve göz kenarlarında kanlanma oluştu neden olmuş olabilir bilgilendirirseniz sevinirim🤗

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @afifegozcu1119
      @afifegozcu1119 2 года назад +1

      Abicim bukadar ayrıntılı anlatıp öğrenmem gereken her şeyi söylemişsin çok teşekkür ederim bilgin daim olsun🤗

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @ShortVideo-bu6md
    @ShortVideo-bu6md 2 года назад +1

    Merhaba amca balığım motorun filtresine yapışıyor sürekli ve aşırı halsiz sekilde assagida bir köşede duruyordu sebebi nedir? Sizin dediğiniz gibi yaptım dinlenmiş su 2 günde bir degistiriyorum fakat balığın keyfi yerinde değil bu da ölecek gibi akvaryum süsü vardı yeşil uzun bitki o balığın sol gözü içine doğru gömülmüş ve kanlar içindeydi sebebi nedir gerçekten balık kaybedicem diye strese giriyorum bu da ölecek gibi balık fazla dayanmıyor zaten son 6 balığım kalıyor buda olurse dip çekimi mi yapmamiz gerek ondanda zehirlenme olurmu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @ShortVideo-bu6md
      @ShortVideo-bu6md 2 года назад +1

      @@CemCelikel dip çekimi nasıl yapabiliriz peki suyu değiştirirken akvaryum kumunu mu karistiracagiz elimizle

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Bir hortum yardımı ile yapabilirsin. Hortumu sifon olarak kullanarak, suyu dipten çekebilirsin. Bunun nasıl yapıldığını anlatan bir videom var. Onu izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/pB3hXTUWGWU/видео.html

    • @ShortVideo-bu6md
      @ShortVideo-bu6md 2 года назад +1

      @@CemCelikel tesekkur ederim birde akvaryum suyunu değiştirdikten sonra balıklar yukarda cup cup yapıyor motor da büyük oksijeni de cok veriyor hala anlamadim neden dir diye yoksa çıkan baloncukları yem sandığı icinmi orda duruyorlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Nefesi kesilen balık, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyunu filtre eden bir sistemde bakteriyel filtrasyon döngüsü oluşmamışsa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğalacağını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu1953 2 года назад +1

    Abim sen Ertan abiye. Suponsor ol bence onun akvaryum yarışması var onlarda hediye ver bende

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Gelip alırlarsa, balık veririm tâbi 😀

    • @betakulubu1953
      @betakulubu1953 2 года назад +1

      @@CemCelikel ikimizde istanbulda oturuyoniz abim Ertan abiye bir sor

  • @zaferayaz6919
    @zaferayaz6919 2 года назад +1

    Cem abi 5 cm boyunda 1 adet erkek ramirezim 4 ila 4.50 boyutlarindada 5 tane disi ramirezim var bol bitkili 150 litre bi akvaryumum var baliklarda 5 aydir bende ama bir kurlaşma vesaire göremiyorum eş tutturmak için ekstra yapabileceğim birşey varmı??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +3

      Bu balıkları üretmek zor, yavrularını büyütmek daha zordur. Yumurtlamak için pürüzsüz çakıl taşları veya geniş yapraklar, olan bitkiler bulundur Akvaryum ısısını 25 - 28° C sıcaklığa getir ve akşam saatlerinde de ay ışığı görevi gören bir "gece lambası" bulundur. Akvaryumun etrafını gazete kağıdı ile kapla. Çünkü bu balık strese girerse, bütün yumurtalarını yer.
      Yumurta bırakacak çift, yumurtlamadan önce çakılların üstünü temizlemek için çok zaman harcayacaktır. Dişi 150 ila 200 oval turuncu yumurta bırakır ve ardından erkek onları dışarıdan gübreler. Ebeveynler sırayla yumurtaları korur ve havalandırır. Yumurtlamadan sonra erkek ve dişinin renkleri yoğunlaşacaktır. Yaklaşık 60 saat içinde yumurtalar çatlayacak ve birkaç gün içinde yavrular serbest yüzecektir. Dişi, yumurtadan yeni çıkmış yavruları, akvaryumun farklı bir alanındaki bir çukura taşıyabilir. Erkek dişiye saldırmaya başlarsa, dişiyi başka bir akvaryuma götürmeniz gerekebilir. Bazı dişiler ve erkekler yavruları ayırabilir, ancak sonunda erkek tüm yavru grubunu devralır. Serbest yüzdüklerinde, erkek onları ağzına alıp tükürerek "temizler".

    • @zaferayaz6919
      @zaferayaz6919 2 года назад +1

      @@CemCelikel sans daim olsun ozaman nediyelim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Evet, bu dediklerimi yaparsan, şanstan fazla olur. Gene soracağın bir şey olursa, bana gene yazarsın.

    • @zaferayaz6919
      @zaferayaz6919 2 года назад +1

      @@CemCelikel Bitane dişimle çok inatlaşıyor abi dişi erkege erkekte ona dikleniyor arada kavga ediyorlar kafa kafaya vurup ama sonra yan yana gelip vucutlarini kivirma gibi bi hareket yapiyorlar bunun sebebi nedir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Ram ingilizce koç demektir. Yani arada böyle kafa kafaya tokuşurlar. Bu genelde ölümcül değildir.

  • @metinboruc4778
    @metinboruc4778 2 года назад +1

    Merhaba arkadaşlar çok güzel olmuş

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Çok sağ olun. Umarım faydası olur.

  • @murathanakordeon
    @murathanakordeon 2 года назад +1

    Yemi ayarlamak en önemli şey çok zor ama zamanla oluyor. Çünkü balıklar yese bile fazla yem atıklar yoluyla da suyu mahfediyor.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Her balık günde bir kere beslense, yeterli olur.

    • @murathanakordeon
      @murathanakordeon 2 года назад +1

      @@CemCelikel Evet o bile kararında verilmeli kuru yem şişiyor suda kocaman oluyor. Çok gelirse Japonlar ishal kabız oluyor hayvanı da rahatsız ediyor. :))

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.

    • @murathanakordeon
      @murathanakordeon 2 года назад +1

      @@CemCelikel Kabuksuz bezelye veriyorum ara sıra :))

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Daha sağlıklı olmaları ve renklerinin daha parlak olması için, bunu yapmanda fayda var.

  • @servetsongur3687
    @servetsongur3687 2 года назад +1

    Yardım alabılırmıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Nasıl yardımcı olabilirim?

  • @MrCrab-lj8sj
    @MrCrab-lj8sj 2 года назад +1

    Hocam bişey dicem benim üremeye hazır bir erkeğim var ama dişilerde yumurta yok ne yapmalıyım tür japon
    Erkek sağılınca sperm atıyor ama dişilerde hareketlilik yok

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Dişiler, erkeklere göre biraz daha geç olgunlaşır. Bu yüzden de en az 2-3 ay daha beklemek lazım.

    • @MrCrab-lj8sj
      @MrCrab-lj8sj 2 года назад +1

      @@CemCelikel tamamdır hocam sağolun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @alperdemir2706
    @alperdemir2706 2 года назад +1

    abi discord sunucusuna ne oldu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Vallahi hiç aklıma bile gelmedi açıkçası. Şu sıralar hem yoğunluk var hem de sıcaklardan emin ol, kolum kalkmıyor.

    • @alperdemir2706
      @alperdemir2706 2 года назад +1

      @@CemCelikel tamamdır abi sen ne zaman istersen aç ilk katılan ben olurum heralde =D

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Hayırlısı, bayramdan sonra yaparız.

  • @dilanbolek535
    @dilanbolek535 2 года назад

    Merhabalar 15 litrelik bir akvaryumum var kurulumunu 1 hafta önce yaptım bir haftadır su dinlenir arada da pipo filtreyi açıyorum içine de birkaç tane yem attım acaba bakteri kültürü oluşmuş mudur?cevaplarsanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 15 litrede balık bakılmaz.

  • @mehmetdmr00
    @mehmetdmr00 2 года назад +1

    Abi 02:42 deki balığın cinsini biliyor musunuz?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Kongo Tetra balığı. Bu balıkla ilgili bir videomun içerisinde bahsediyorum. İstersen izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/fseDoj1eXKk/видео.html

    • @mehmetdmr00
      @mehmetdmr00 2 года назад

      @@CemCelikel teşekkür ederim abi keyifli hobiler dilerim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @betakulubu1953
    @betakulubu1953 2 года назад +1

    Geleceğim abim inşallah

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Geldiğin için teşekkür ederim. Misafirler geldi, az kalsın kaçırıyordum videoyu :)

    • @betakulubu1953
      @betakulubu1953 2 года назад +1

      @@CemCelikel SEN VARMIYDINKİ ABİM SEN YOKSUN DİYE BİLİYORDUM BEN

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Son 4 dakikasında yetiştim

    • @betakulubu1953
      @betakulubu1953 2 года назад +1

      @@CemCelikel hee tamam abim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Eyvallah kardeşim...

  • @recepgulseven7184
    @recepgulseven7184 Год назад +1

    Yeni videoları bekliyoruz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Год назад +1

      Şu aralar pek video yapacak zaman bulamıyorum ancak ileride tekrar video yapmaya başladığımda, bu balıkla ilgili de bir video yapacağım. Takipte kalın.

  • @halit5604
    @halit5604 2 года назад

    Cem abi lepisteslerle ilgili bilgi sahibi değilim bana yardımcı olabilir misin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад

      Lepistesler ile ilgili onlarca videom var. Neyi öğrenmek istiyorsun?

    • @halit5604
      @halit5604 2 года назад

      @@CemCelikel akvaryum dizilimini öğrenmek istiyorum abi ve yavru almayı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад

      Lepistes akvaryumu nasıl olmalı? İle ilgili bir videom var, onu izlemeni tavsiye ederim.
      ruclips.net/video/CJh-GHSIPrE/видео.html

    • @halit5604
      @halit5604 2 года назад

      @@CemCelikel Teşekkürler abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @UZUN_REiS
    @UZUN_REiS 2 года назад +1

    abim yeni video gelsin özledik seni

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Yılbaşından sonra yapacağım. Teşekkür ederim.

  • @ismailalan4294
    @ismailalan4294 2 года назад +1

    Abim çok maddi durum yok bitkili akvaryum yapıcam 1. Katman lav kırığı onun üstünede vitasnd dere kumu nasıl olur planım bu bi danisim dedim akvaryum 120 litre 80_30 ölçülerde yardımcı olursan sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Bu imkanlarla olabileceği zaten bu kadar. Beslediğin balığın türüne uygun bitkiler almanı tavsiye ederim. Eğer besleyeceğin balık japon balığı değilse, anubias ya da tilki kuyruğu en kılay bakılan ve çok faydalı bitkilerdir.

  • @mehmetbasarmis
    @mehmetbasarmis 2 года назад +2

    Tül kuyruk ve teleskop göz japon lepistesle yaşarmı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +2

      Bu sorunun Cevabı EVET, lepistesler ve Japon balıkları bir arada yaşayabilir. Ama şunu da bilmelisiniz ki büyük japon balıkları, daha küçük lepistes balıklarını yiyebilir. Bununla birlikte, lepisteslerinizi ne cins japon balığı ile bakmayı seçtiğinize dikkat etmelisiniz. Hem japon balığı hem de lepistes balıkları huzurlu bir davranışa sahip olsa da hem lepisteslerinizi hem de japon balıklarınızı birbirlerinden korumak için yine de bazı önlemler almanız gerekir. Çünkü lepistes balıkları kuyruk yemeleri ile bilinir ve japon balıklarının kuyruklarını da yeme eğiliminde olabilirler.

    • @mehmetbasarmis
      @mehmetbasarmis 2 года назад +1

      @@CemCelikel peki 25 derece iyimi ısı olarak

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      25 derece japon balıkları için fazla sıcak sayılabilecek bir sıcaklık Japon balıkları genelde 18 ila 22 derecelerde yaşar. Ancak uzun süre olmayacak şekilde olursa 25 derece de olabilir.

  • @exotichayvanlar6096
    @exotichayvanlar6096 2 года назад +2

    👏👏👏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Teşekkür ederim 🙏👍🏻

  • @bobi4454
    @bobi4454 2 года назад +1

    Abi Akvaryum dışında Ördek ve Kümes Hayvanlarının Bakımlarını Araştırıp Videosunu Yapabilir misiniz? Mükemmel olur bence. Kanalda kara Hayvanlarının Bakımı da Olmalı. Çünkü sizin anlatımınızı çok seviyorum.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      O zaman kanal çok dağılır. Onlar için ayrı ayrı kanallar kurmak gerekiyor.

    • @bobi4454
      @bobi4454 2 года назад +1

      @@CemCelikel o zaman ayrı bir hesap açıp, bu kanalda da Karasal Hayvanlar ile ilgili şeyler çekebilirsiniz. Boş zamanınız olduğunda mutlaka deneyin.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Boş zamanım olsa, bu kanala daha çok video yüklerim :) Ancak tavsiyen için teşekkür ederim.

    • @bobi4454
      @bobi4454 2 года назад +1

      @@CemCelikel Rica Ederim. Umarım Böyle bir şeyi yapabilirsiniz.

  • @eyupsimsek2110
    @eyupsimsek2110 2 года назад +1

    Kusura bakmayın çok yorum var biliyorum ama rica ediyorum lütfen yardımcı olun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Bu balık ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin.
      ruclips.net/video/Q-vlS1aH6JY/видео.html

  • @yildizoptik63
    @yildizoptik63 7 месяцев назад +1

    💕🌿🐟🐟🐟🌿💕

  • @keremuysal5048
    @keremuysal5048 4 месяца назад +1

    BİOLİFE fitre tamda anlattığıniz gibi. Alin unutun. Siz ne dusunuyorsunuz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 месяца назад +1

      Biolojik denge sağlandıktan sonra, uzun süreler akvaryuma müdahale etmenize de gerek kalmaz.

    • @TugbaCakar-i7y
      @TugbaCakar-i7y Месяц назад

      Bete balığı otocat balıği olurum

    • @TugbaCakar-i7y
      @TugbaCakar-i7y Месяц назад

      Beta balıği melek balıği olurum

  • @synix099
    @synix099 2 года назад +1

    Destek yorumu

  • @Sword6868
    @Sword6868 2 года назад +1

    Abi sana ınstagramdan birşey sordum bakabilirmisin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      İnstegramdan cevap verdim mi? Hangisi senin hesabın?

    • @Sword6868
      @Sword6868 2 года назад +1

      @@CemCelikel rodan ismim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 года назад +1

      Tamam :)

  • @mehmeteyiol3115
    @mehmeteyiol3115 2 года назад +1

    abi 36 litre akvaryumda plati bakmak istiyorum kaç tane alayım

    • @troodontv8471
      @troodontv8471 2 года назад +2

      7 8 ideal

    • @troodontv8471
      @troodontv8471 2 года назад +2

      7 8 ideal

    • @mehmeteyiol3115
      @mehmeteyiol3115 2 года назад +1

      @@troodontv8471 içine 2 vatoz koyucam birde kiraz karidesi koysam olurmu 1 veya 2 tane bitkili olucak

    • @troodontv8471
      @troodontv8471 2 года назад +2

      @@mehmeteyiol3115 2 vatoz fazla degil mi reis vatoz onermem orda bence elma salyangozu daha iyi olur ama tabiki sen biliyorsun

    • @troodontv8471
      @troodontv8471 2 года назад +2

      @@mehmeteyiol3115 karideslerle ilgili pek bilgim yok malesef