Am ajuns la a 4a carte din seria Dune și ce pot zice, a devenit seria mea preferata, este ceva "out of this world" de buna ,de citit după 30-40 de ani !! Un mare wow
Umorul este genial! Eu am obseravat ca insusirea cuvintelor se face nu numai prin cautarea lor, ci doar prin simpla lor citire si am mai observat ca dupa o perioada, iei si actiuni bazate pe anumite experiente din cele citite! Ceea ce recomand recitirea cartilor si nu sunt de acord cu trecerea agresiva prin multe Romane doar de dragul numarului !
Salut Andrei! Voiam să îți mulțumesc pentru recomadarea dintr-un video anterior a lui Marai. Am reușit să găsesc "lumânările ard până la capăt". Este o carte extraordinară! Spor pe mai departe, faci o treabă excelentă!
Eu, ca și adolescent de 14 ani, citesc în jur de de 40 pag pe oră, dar depinde de carte:) De exemplu, din “O viață măruntă”(un roman excelent!) eu am putut citii în jur de 15-20 pag./oră. Dacă vorbim de romane “ușurele”, cele cu subiecte/scriitură mai ușurică, sunt mult mai ușor de parcurs. Dar, până la urmă, plăcerea lecturii contează, nu viteza:) Super fain și informativ a fost acest video!📚
Foarte bine structurat videoul.Se explica bine si la obiect 😉 Cartile sunt De veghe in lanul de secara Ferma animalelor Imparatul mustelor Vrajitorul din Oz Lolita Dune Twilight Moby Dick Harry Potter si piatra filozofala Gone with wind Sunt carti bune.Le am citit pe majoritatea😁
Pentru cel care a zis că biblioteca nu e reală: Horică ne-a arătat când s-a mutat în această locație, dar sunt ani de atunci. Doar fanii vechi știu videoclipul acela 😂
Mi-am luat “Ferma animalelor” Doamne cum e cartea asta😱, presimt ca n-o sa dorm vreo cateva nopți. M-a captat de la primele pagini, mai ales faptul ca in 1945 autorul a scris deschis “toti vorbesc despre foametea din India și nimeni despre cea din Ucraina 🇺🇦 (cauzată în mod artificial de către rusia și stalin, 1933) Este la fel de relevanta chiar dupa 80 ani!!! Wow wow wow! Multumesc pt recomandare! Cu drag, din Cernăuți 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫶
Minunat content. Aștept cu interes și alte clipuri. Ador partea de final a clipului cu scurte secvențe din culise. Cât despre cuvintele si expresii pe care unii le-ar considera vulgare, nu văd o problemă, că toți le știu și le folosesc zilnic, dar când vin partea voastră pot spune doar că vă mai "umanizează" și șterg cumva ideea că ați fi niște îngâmfați care stau toată ziua cu nasul în cărți și din gura cărora nu ies decât cuvinte alese într-un limbaj așa mai elevat. Iar lucrul asta îi poatea duce pe oameni mai aproape. Desigur, a nu se înțelege greșit că încurajez lucrurile astea, doar că au și ele rolul lor în măsura potrivită. Mult succes în continuare.
Eu am citit în perioada pubertății și adolescenței unumit cărți din acesta lista .[cum ar fi : Vrăjitorul din Oz ; Bobby Dick ; Harry Potter Și Piatra filozofala ; De veghe în lanul de secară;
Salutare. Vreau si eu sa devin scriitor, dar... am unele indoieli. In primul rand, vreau sa stiu daca se poate trai ca scriitor full-time in Romania. Si in al doilea rand, tu cate respingeri ai avut cu cartile tale? Mersi anticipat de raspunsuri.
Foarte fain canalul ăsta de youtube...În video-ul ăsta e prima data când vad raspunsuri la postarile urmăritorilor...Am râs copios..Cel cu ștromeleagul vîrît în letopisețe, cred că a pierdut instrucțiunile de folosire.
Fix asta faceam si eu, cand eram intr-o perioada in care nu mai reuseam sa suport realitatea, citeam o gramada de carti. Si astfel, mi-am creat o mini biblioteca. 😅
Pentru mine să ascult cărți în engleză este o modalitate de a-mi îmbunătăți accentul și cadența, ascult pe repeat toate cărțile lui Jane Austen, pe lângă asta am o carte în engleză care îmi place foarte mult, de exemplu North and South, pe care o citesc cu voce tare și în paralel citesc în ritmul meu ori în engleză ori în română, care apropo este unul uman, de un minut jumătate pe pagină și scade semnificativ dacă citesc în metrou sau dacă îmi place un paragraf foarte mult și îl citesc din nou ori dacă pur și simplu vreau să aud vocea personajului mai bine în minte și intenționat încetinesc ritmul pentru că mi se pare ceva demn de savurat. Citesc de la 10 ani și în viața mea nu am citit 20 de pagini in 15 minute , așa că te felicit. Ceva îmi spune că am făcut bine că nu am dat la litere , urăsc să adnotez, am făcut-o de două ori pentru Frații Karamazov și nu mă consider mai îmbogățită decât dacă aș fi citit de plăcere. Mie îmi place să îmi notez gândurile legate de cărți în jurnal, mi se pare o activitate mult mai plăcută .
Am vazut filmele Harry Potter, insa nu m.a atras genul in asa fel incat sa citesc si cartile, si incerc sa gasesc macar un motiv pentru care aceasta carte sa fie refuzata de atatea edituri, pe langa Moby Dick, Dune, Vrajitorul din Oz, Twilight.
Super lista dar a-ti omis una dintre cele mai importante. Conjuratia imbecililor - John Kennedy Toole. Cartea a luat premiul Pulitzer. Autorul s-a sinucis, iar unul din principalele motive pt care suferea de depresie era acela ca nu il publica nimeni. Dupa moartea sa, mama lui a insistat pe la multe edituri, pana a fost acceptata publicarea. Romanul e un best-seller international. A fost publicat in anul 1980, la 11 ani de la moartea tanarului autor. E una dintre cele mai haioase carti citite de mine. Chiar merita o mica promovare :)
Salut! Frumoasa si plina de informatii e aceasta emisiune. Ma poti ajuta te rog, cu o mica recomandare? As dori sa mai caut niste romane SF asemanatoare cu Fundatia/Robotii/Imperiul , in afara de Dune, Odissea Spatiala sau Abatia. Ce mi-ai recomanda? Multumesc, astept cu nerabdare recomandarile :)
Sunt curios daca ai citit Sotia secreta - Gill Paul, si care este parerea ta despre roman. Este unul din romanele mele preferate, insa in ceea ce priveste gustul cartilor, am recomandat aceasta carte prietenilor si nici macar unul nu s-a lipiut de ea :)). Sunt eu dubios? Sunt curios de parerea ta daca ai parcurs-o.
Ca contrapunct exista cartile care au fost publicate de edituri mari dar cauzant scandaluri au fost bagate sub pres. Ca exemplu ”Äldreomsorgen i Övre Kågedalen” de Nikanor Teratologen (1992, editura Nordsteds) care e una din cele mai importante romane suedeze moderne dupa parerea mea. Din 1998 editura independenta Vertigo Förlag a retiparit romanul dar si continuarea (partea a doua). Este un vis al meu sa traduc cartea in romana, dar e ca si cum ai traduce ”Finnegan’s Wake” a lui Joyce in romana. Foarte greu. Exista insa o traducere in engleza numita ”Assisted Living” (2012, Dalkey Archive Press, tradusa de Kerri A Pierce) deci cei interesati care nu vorbesc suedeza pot sa o citeasca in engleza. E la acelasi nivel cu ”Cantecele lui Maldoror” a lui Comte de Lautreamont.
de ce nu sunt audiobook-uri in romania ? mai ieftine si mai multe .... eu``citesc``asa la munca 4-5h pe zi ... dar sincer am epuizat colectia de pe ``torenti`` si sa nu-mi recomazi aplicatii cu abonament ... slabe sunt in romania si cam scumpe ...si numai cu carti motivationale
Am impresica ca te contrazici. in clipul de aici ai spus ca trebuie rescrise basmele romanesti: ruclips.net/video/rMZf-5Kfsvw/видео.html Acum spui ca esti impotriva cenzurii de orice fel.
Nu am spus așa ceva vreodată. Am spus tocmai că ele trebuie să rămână exact așa cum sunt (de vreo cinci ori), iar unele (câteva, efectiv) să fie ori cu atenționare, ori scoase din unele ediții pentru copii, deci doar până la o anumită vârstă - ori nici așa, dar cu explicații. Asta am spus și destui au înțeles, mai ales dintre părinți. Ele trebuie „updatate” în niște ediții pentru cei mici, ca peste tot.
Pentru cei care zic ca nu mai există librarii in orașul vostru, ci doar “farmacii și păcănele☝🏻, vedeti ca unii trebuie sa treaca granița ca să- și cumpere niște cărți recomandate de autor 🤪😀 With love, from Chernivtsi 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫶
Am ajuns la a 4a carte din seria Dune și ce pot zice, a devenit seria mea preferata, este ceva "out of this world" de buna ,de citit după 30-40 de ani !! Un mare wow
O surpriza placuta! Ma bucur ca te-am ascultat.
Umorul este genial! Eu am obseravat ca insusirea cuvintelor se face nu numai prin cautarea lor, ci doar prin simpla lor citire si am mai observat ca dupa o perioada, iei si actiuni bazate pe anumite experiente din cele citite! Ceea ce recomand recitirea cartilor si nu sunt de acord cu trecerea agresiva prin multe Romane doar de dragul numarului !
Un singur cuvant; BESTIAL!
Andrei, eşti fantastic, imi eşti super simpatic şi amuzant! Bună treaba❤😘
Multumim, Andrei!
Ador ceea ce faci, omule!
Felicitari pentru acest concept .
Doresc doar sa te felicit. Canalul vostru și Starea Nației m-au făcut să îmi doresc să citesc cat mai mult.
Țineți treaba bună sus!
E bunicel și Starea Nației, dar acolo mai dă Dragoș în străchini din când în când.
Salut Andrei!
Voiam să îți mulțumesc pentru recomadarea dintr-un video anterior a lui Marai. Am reușit să găsesc "lumânările ard până la capăt". Este o carte extraordinară!
Spor pe mai departe, faci o treabă excelentă!
Mulțumesc pentru conținut
Eu, ca și adolescent de 14 ani, citesc în jur de de 40 pag pe oră, dar depinde de carte:) De exemplu, din “O viață măruntă”(un roman excelent!) eu am putut citii în jur de 15-20 pag./oră. Dacă vorbim de romane “ușurele”, cele cu subiecte/scriitură mai ușurică, sunt mult mai ușor de parcurs.
Dar, până la urmă, plăcerea lecturii contează, nu viteza:)
Super fain și informativ a fost acest video!📚
Corect! :)
Te felicit. As dori sa pot citi la fel de mult ca tine.
Keep up the good work !
Andrei ești super tare 😂😂 te urmăresc cu plăcere
Esti tare, omule! Felicitări! 😊
Extraordinară această serie!
@32:40 Mersi pt imaginea mentala creata - am râs! Bafta!
Foarte bine structurat videoul.Se explica bine si la obiect 😉
Cartile sunt
De veghe in lanul de secara
Ferma animalelor
Imparatul mustelor
Vrajitorul din Oz
Lolita
Dune
Twilight
Moby Dick
Harry Potter si piatra filozofala
Gone with wind
Sunt carti bune.Le am citit pe majoritatea😁
La mulți ani!
Mulțumesc!
Vaaai ce mi-ar plăcea să faci si un video despre cărțile interzise 🤩 Excelent! Mult succes în continuare!
😂 cel mai tare episod... abia astept sa-l privesc si pe urmatorul! Multumim pentru asa content! 🎉
Pentru cel care a zis că biblioteca nu e reală: Horică ne-a arătat când s-a mutat în această locație, dar sunt ani de atunci. Doar fanii vechi știu videoclipul acela 😂
Apreciez umor. M-ai facut sa rad.
Faceti mai des acest tip de content. Macar de 2 ori pe luna sau deja sunt pretentios, dar as vrea unul saptamanal pe diferite teme.
Mulțumim!💕💕💕
Mi-am luat “Ferma animalelor”
Doamne cum e cartea asta😱, presimt ca n-o sa dorm vreo cateva nopți.
M-a captat de la primele pagini, mai ales faptul ca in 1945 autorul a scris deschis “toti vorbesc despre foametea din India și nimeni despre cea din Ucraina 🇺🇦 (cauzată în mod artificial de către rusia și stalin, 1933)
Este la fel de relevanta chiar dupa 80 ani!!! Wow wow wow!
Multumesc pt recomandare!
Cu drag, din Cernăuți 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫶
Am ras cu lacrimi la biblioteca virtuala :))
comentariile tale sunt misto.mai vrem!
Superb podcast 👍
Esti fain omule 👍☺
19:40 !!!!!
Pot face un short???
"Nu-ți place...nu citi sau nu asculta"
Excelent!
Minunat content. Aștept cu interes și alte clipuri. Ador partea de final a clipului cu scurte secvențe din culise. Cât despre cuvintele si expresii pe care unii le-ar considera vulgare, nu văd o problemă, că toți le știu și le folosesc zilnic, dar când vin partea voastră pot spune doar că vă mai "umanizează" și șterg cumva ideea că ați fi niște îngâmfați care stau toată ziua cu nasul în cărți și din gura cărora nu ies decât cuvinte alese într-un limbaj așa mai elevat. Iar lucrul asta îi poatea duce pe oameni mai aproape. Desigur, a nu se înțelege greșit că încurajez lucrurile astea, doar că au și ele rolul lor în măsura potrivită. Mult succes în continuare.
Mișto! Citește,ceva mai rar,să se poată sedimenta informația 😊
Ceva, altceva. Multam
Imi place foarte mult cum reactionezi la feedback-ul puternic negativ, chiar vulgar de negativ.
Audiobook's in timp ce lucrez , autori neesentiali...logic, nu ma tine sufletul sa risipesc o carte buna. Felicitari!
I ❤ this!
Top 3 clipurui bune. Super clip
"sunt un soft platit la reducere de Horia" 😂😂😂
10:00 adevărat frate
Mulțumim pentru material!aș avea o întrebare ce mi-a atras atenția🙏🏻🫣îmi poți recomanda cărți de filozofie sau de unde să încep! Mulțumesc
Mulțumesc foarte frumos pentru sfaturi și învățături..Am mai învățat un cuvânt ”Per p..is”
Pe aripile vântului , romanul meu preferat.
Lolita- citind aveam marea dorință să-l castrez pe tip....
Eu am citit în perioada pubertății și adolescenței unumit cărți din acesta lista .[cum ar fi : Vrăjitorul din Oz ; Bobby Dick ; Harry Potter Și Piatra filozofala ; De veghe în lanul de secară;
Welcome back Omul care aduce cartea
Despre ce roman românesc vorbești la minutul 18:34?
Dorim să-l aduceți și pe scriitorul Marian Coman de la Editura Nemira 😅
Salutare. Vreau si eu sa devin scriitor, dar... am unele indoieli. In primul rand, vreau sa stiu daca se poate trai ca scriitor full-time in Romania. Si in al doilea rand, tu cate respingeri ai avut cu cartile tale? Mersi anticipat de raspunsuri.
Am ce viziona deseară :D
Prezent!❤ Com pt algoritm 😅
:)))))))))
Foarte fain canalul ăsta de youtube...În video-ul ăsta e prima data când vad raspunsuri la postarile urmăritorilor...Am râs copios..Cel cu ștromeleagul vîrît în letopisețe, cred că a pierdut instrucțiunile de folosire.
Fix asta faceam si eu, cand eram intr-o perioada in care nu mai reuseam sa suport realitatea, citeam o gramada de carti. Si astfel, mi-am creat o mini biblioteca. 😅
Eram sigur că o să fie și Dune. Se încadrează: și celebră și refuzată de foarte multe ori 😅
Pentru mine să ascult cărți în engleză este o modalitate de a-mi îmbunătăți accentul și cadența, ascult pe repeat toate cărțile lui Jane Austen, pe lângă asta am o carte în engleză care îmi place foarte mult, de exemplu North and South, pe care o citesc cu voce tare și în paralel citesc în ritmul meu ori în engleză ori în română, care apropo este unul uman, de un minut jumătate pe pagină și scade semnificativ dacă citesc în metrou sau dacă îmi place un paragraf foarte mult și îl citesc din nou ori dacă pur și simplu vreau să aud vocea personajului mai bine în minte și intenționat încetinesc ritmul pentru că mi se pare ceva demn de savurat. Citesc de la 10 ani și în viața mea nu am citit 20 de pagini in 15 minute , așa că te felicit. Ceva îmi spune că am făcut bine că nu am dat la litere , urăsc să adnotez, am făcut-o de două ori pentru Frații Karamazov și nu mă consider mai îmbogățită decât dacă aș fi citit de plăcere. Mie îmi place să îmi notez gândurile legate de cărți în jurnal, mi se pare o activitate mult mai plăcută .
Am vazut filmele Harry Potter, insa nu m.a atras genul in asa fel incat sa citesc si cartile, si incerc sa gasesc macar un motiv pentru care aceasta carte sa fie refuzata de atatea edituri, pe langa Moby Dick, Dune, Vrajitorul din Oz, Twilight.
Super lista dar a-ti omis una dintre cele mai importante.
Conjuratia imbecililor - John Kennedy Toole.
Cartea a luat premiul Pulitzer. Autorul s-a sinucis, iar unul din principalele motive pt care suferea de depresie era acela ca nu il publica nimeni.
Dupa moartea sa, mama lui a insistat pe la multe edituri, pana a fost acceptata publicarea. Romanul e un best-seller international. A fost publicat in anul 1980, la 11 ani de la moartea tanarului autor.
E una dintre cele mai haioase carti citite de mine. Chiar merita o mica promovare :)
Salut! Frumoasa si plina de informatii e aceasta emisiune. Ma poti ajuta te rog, cu o mica recomandare? As dori sa mai caut niste romane SF asemanatoare cu Fundatia/Robotii/Imperiul , in afara de Dune, Odissea Spatiala sau Abatia. Ce mi-ai recomanda? Multumesc, astept cu nerabdare recomandarile :)
Salut,cum aș putea să determin pe cineva să citească!?
Mulțumesc mult!
Pentru tanti care zice că nu mai citesc tinerii: majoritatea cititorilor pe care-i cunosc sunt tineri 😂
Sunt curios daca ai citit Sotia secreta - Gill Paul, si care este parerea ta despre roman. Este unul din romanele mele preferate, insa in ceea ce priveste gustul cartilor, am recomandat aceasta carte prietenilor si nici macar unul nu s-a lipiut de ea :)). Sunt eu dubios? Sunt curios de parerea ta daca ai parcurs-o.
Primu'❄️
✌️
Ca contrapunct exista cartile care au fost publicate de edituri mari dar cauzant scandaluri au fost bagate sub pres. Ca exemplu ”Äldreomsorgen i Övre Kågedalen” de Nikanor Teratologen (1992, editura Nordsteds) care e una din cele mai importante romane suedeze moderne dupa parerea mea. Din 1998 editura independenta Vertigo Förlag a retiparit romanul dar si continuarea (partea a doua). Este un vis al meu sa traduc cartea in romana, dar e ca si cum ai traduce ”Finnegan’s Wake” a lui Joyce in romana. Foarte greu. Exista insa o traducere in engleza numita ”Assisted Living” (2012, Dalkey Archive Press, tradusa de Kerri A Pierce) deci cei interesati care nu vorbesc suedeza pot sa o citeasca in engleza. E la acelasi nivel cu ”Cantecele lui Maldoror” a lui Comte de Lautreamont.
4:47 wtf?
30:00 :)))))))))
Seven types of atheism - John Gray încă nu este tradusă la noi.
Dar de ce nu se mai postează clipuri cu subiecte interesante „ca înainte”?
printul Harry...da...
de ce nu sunt audiobook-uri in romania ? mai ieftine si mai multe .... eu``citesc``asa la munca 4-5h pe zi ... dar sincer am epuizat colectia de pe ``torenti``
si sa nu-mi recomazi aplicatii cu abonament ... slabe sunt in romania si cam scumpe ...si numai cu carti motivationale
Doar eu citesc Stephen King de la 13 ani ?
Cam ceri cenzurarea celor care cer cenzură
Am impresica ca te contrazici. in clipul de aici ai spus ca trebuie rescrise basmele romanesti:
ruclips.net/video/rMZf-5Kfsvw/видео.html
Acum spui ca esti impotriva cenzurii de orice fel.
Nu am spus așa ceva vreodată. Am spus tocmai că ele trebuie să rămână exact așa cum sunt (de vreo cinci ori), iar unele (câteva, efectiv) să fie ori cu atenționare, ori scoase din unele ediții pentru copii, deci doar până la o anumită vârstă - ori nici așa, dar cu explicații. Asta am spus și destui au înțeles, mai ales dintre părinți. Ele trebuie „updatate” în niște ediții pentru cei mici, ca peste tot.
Nici biblia nu e ceva de luat mottamo
Pentru cei care zic ca nu mai există librarii in orașul vostru, ci doar “farmacii și păcănele☝🏻, vedeti ca unii trebuie sa treaca granița ca să- și cumpere niște cărți recomandate de autor 🤪😀
With love, from Chernivtsi 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🫶
👍👍👍👍👍