Ηλιακο Συστημα Βεβιασμενης Σε MALTEZO Με SOLAR KIT OVENTROP Και Ελεγχος Με Θερμοκαμερα Μποιλερ 3πλης

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 19 апр 2024
  • Γεια σας φιλοι μου σημερα θα δουμε ενα ηλιακο συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας απο την αρχη εως το τελος. Συνδεση συλλεκτων στην σκεπη κατηγοριας σκαφος και solar kit oventrop με ενσωματομενο λεγκτη θερμοκρασιων και εντολων.Το μποιλερ τριπλης ενεργειας Maltezos και ελεγχο λειτουργιας με θερμοκαμερα.Ενα ολοκληρομενο συστημα χωρις προβληματα με σπουδαια αποτελεσματα.

Комментарии • 50

  • @1234Ntinaskostas
    @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +6

    Σας ευχαριστω που ειδατε το βιντεο ελπιζω να σας βοηθησα και να εδειξα οτι θα θελατε να μαθετε, αν θελτε μπορειτε και εσεις με τη σειρα σας να με βοηθησετε κοινοποιώντας το βιντεο και ενα ευχαριστω με like.❤❤

  • @user-mx7uy8uh1c
    @user-mx7uy8uh1c 2 месяца назад +2

    Εξαιρετικό βίντεο. Μπράβο Κώστα.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Ενα απο τα καλυτερα βεβιασμενης που εχω κατασκευασει χωρις ιχνος τσιγκουνιας και απο την πλευρά μου και απο την πλευρα ιδιοκτητη. Θεωρω αριστο αποτελεσμα στο τμημα που ανελαβα

  • @Dimas2004mgrg
    @Dimas2004mgrg 2 месяца назад

    Ευχαριστούμε για άλλο ένα ωραίο βίντεο Κώστα. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι μαύροι δακτύλιοι γύρω από τα θερμόμετρα ανοίγουν και κλείνουν τις βάνες πίσω από τα θερμόμετρα.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      και οχι μονο, εχουν περισσοτερες λειτουργιες πολυυυυυυυυυυ ποιο σημαντικες

  • @Antonis-Zafeiris.
    @Antonis-Zafeiris. 2 месяца назад

    Μπράβο καί συγχαρητήρια!Την αγαπάς την δουλειά σού... Απλός, άμεσος χωρίς ίχνος κόμπλεξ στοχεύεις στην ενημέρωση καί διαφήμιση τής δουλειάς σού ως αδειούχος επαγγελματίας...Μην σε επιρεάζουν τα οποία κομπλεξικά σχόλια "συναδέλφων" σού συνέχισε ακάθεκτος τήν ενημέρωση!

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +2

      Ο κοσμος που βλεπει youtube και οχι μονο ξερει να κρινει και αυτο φαινεται.
      Οσο για τα υπολοιπα το θεμα εχει παει στο δικηγορο μου και θα γινει οτι πει αυτος οτι και αν αυτο σημαινει.

  • @user-rw4qq6wu2i
    @user-rw4qq6wu2i 2 месяца назад

    Κωστα καλησπερα.Γιατι έχουμε τοσο μεγαλη πιεση στο κυκλωμα 5 bar αν δεν κανω λαθος.Δεν θα ηταν καλο να μπει καποιος μειωτης?Επισης λες οτι εβαλες 4 μπιτονια αντιψυκτικό και μαλλον αδιαλυτο.Μηπως ειναι υπερβολικη ποσοτητα οταν και η Felder προτεινει το υλικο να μπανει διαλυμενο?

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Οσο ποιο μεγαλο ποσοστο αντιψυκτικου τοσο καλυτερα οατν μιλαμε για βεβιασμενης, μπορεις ομως να εχεις τουλαχιστον 80% αντιψυκτικο.
      Οσο για την πιεση επισης οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα, μην τα μπερδευουμε μιλαμε πιεση με αντιψυκτικο.Υπαρχουν λογοι που τα κανουμε αυτα τιποτα δεν ειναι αυθαιρετα.Μειωτης δεν μπαινει γιατι ολη η πιεση μπαινει με πρεσα

  • @user-dp1sw7bu4s
    @user-dp1sw7bu4s 2 месяца назад

    Κώστα γιατί υπερτερεί το βεβιασμένης, από το να βάλεις έναν έξτρα ηλιακό με τριοδη βάνα πχ?

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      Το εξηγησα στο βιντεο, δεν επηρεαζεται απο καιρικες συνθηκες,καλυτερα υλικα,εξοπλισμος.μεγαλυτερη διαρκεια ζεστου νερου αποθηκευσης,ποιο ευκολη συντηρηση απο οτι σε μια σκεπη,ολα μαζεμενα λεβητας ηλιακος αντισταση, μικροτερο βαρος στη σκεπη αν εχεις σκεπη κτλ κτλ

  • @1Eagler
    @1Eagler 2 месяца назад +2

    Εχω μια απορία: εάν η διαφορά μεταξύ ζεστού κ κρύου είναι 2-3 βαθμούς, αυτό σημαίνει πως δεν μεταδίδεται όλη η θερμότητα στο μποιλερ. Μπορει μεν το πανω ν είναι ζεστό αλλα το κάτω ειναι κρύο.
    Εαν η βεβιασμένη είχε συνδεθεί κατω, ολη η ενέργεια θα πήγαινε στο μπόιλερ- μπορει ν μην έφτανε πανω 60 κ ν εφτανε 50 αλλά τα 2/3 του μποιλερ θα ειχε 40+ βαθμους, δηλ περισσότερη αποθηκευμένη θερμότητα.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Δεν λειοτυργουνε ετσι κανεις λαθος, παντα η εισοδος ειναι στο επανω μερος του εναλλακτη, το οτι βλεπουμε κοντα τη θερμοκρασια εισοδου και εξοδου ευθυνεται ο εναλλακτης το μηκος. Σε αλλα μποιλερ δεν το βλεπεις αυτο το φαινομενο τοσο εντονο.Ειναι μια τεραστια λογικη το ολο εγχειρημα που ετσι θα πρεπει να συμπεριφερεται.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      Επισης αν προσεξουμε θα δουμε τις συνδεσεις του μποιλερ στο επανω μερος και αυτο παιζει μεγαλο ρολο στις θερμοκρασιες που βλεπουμε.

    • @1Eagler
      @1Eagler 2 месяца назад +1

      @@1234Ntinaskostas θα το συζητήσουμε από κοντά τον Σεπτέμβριο/25 που θέλει συντήρηση ο ηλιακός μου.

  • @Parathinaloss
    @Parathinaloss 2 месяца назад

    34:30 Άμα είσαι Μέγας Επαγγελματίας προσφέρεις και το FOS.

  • @georgedroulias1419
    @georgedroulias1419 2 месяца назад

    Για την υπερθέρμανση τι κάνεις?

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      σκεπαζεις τους συλλεκτες
      αν και εχω τοποθετηση τους συλλεκτες σε συγκεκριμενες μοιρες που θα αποφυγουμε την υπερθερμανση

  • @reaisihtir
    @reaisihtir Месяц назад

    Να ρωτήσω κι εγώ για την πίεση: οι κατασκευαστές των πάνελ "επιτρέπουν " πίεση πάνω από 2,5-3 bar?

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Месяц назад +1

      Ειναι ελεγμενοι μεχρι 20bar οι συγκεκριμενοι εννοω, οι συλλεκτες ειναι σχεδον σε ολους τους κατασκευαστες χαλκινοι και κολλημενες οι σωληνες με οξυγονο που σημαινει οτι σε πιεση εχουν τεραστια αντοχη, σαφως και σε θερμοκρασια τετοια ωστε να μην φθειρεται το τιτανιο η επιστρωση

    • @reaisihtir
      @reaisihtir Месяц назад

      @@1234Ntinaskostas και τα μπόιλερ δοκιμάζουν στα 15-20 bar αλλά δίνουν ασφαλιστικά για 10 κι εμείς για περισσότερη μακροημέρευση βάζουμε 6-8 bar ασφάλεια + ρυθμιστή πίεσης + δ. διαστολής. Από την άλλη δεν μπορώ να σε αμφισβητήσω

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  Месяц назад +1

      Στα βεβιασμενης η πιεση στους συλλεκτες φτανει μεχρι 6 στο λεβιτοστασιο και περιπου στα 4 με 5 στην ταρατσα. Δεν μπορει να παει ποιο ψηλά λογω ηλιακου σταθμου.
      Σε κλασικους ηλιακους φτανει μεχρι 3bar οπου μετα εκτονωνει η βαλβιδα

  • @yannisver70
    @yannisver70 2 месяца назад

    Σας ευχαριστουμε για το ωραιο σας video!!!
    Μια ερωτηση: Η πιεση σε ολα τα βεβιασμενης κυκλοφοριας πρεπει να ειναι περιπου στα 4,5 bar...και γιατι αυτο;
    Σας ρωταω επειδη στο δικο μου ο υδραυλικος μου λεει οτι πρεπει να ειναι στα 2 - 2,5 bar....max.
    Και τι ποσοστο αντυψυκτικου πρεπει να εχει το κλειστο κυκλωμα και γιατι;

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Δεν υπαρχει πρεπει και δεν πρεπει. Αυτος που κανει την εγκατασταση υποτιθεται γνωριζει και αφου ο πελατης ιδιοκτητης τον εμπιστευεται τοτε ακουει αυτα που ο υδραυλικός του λεει. Να κατσω τωρα να πω να εξηγησω τι και πως για ενα συστημα που δεν το εχω κάν δει ο ιδιος θα ηταν λαθος μου και προς εσας αλλα και προς τον υδραυλικό σας.Υπαρχει συγκεκριμενος λογος για καθε συστημα που ρυθμιζουμε την πιεση εκει που πρεπει, ισως σε εσας να ειναι σωστο η ισως λαθος, ειναι κατι ομως που απο εδω που ειμαι χωρις να γνωριζω τι συστημα σας εχει τοποθετησει και ποιους κανονες ακολουθησε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Αναλογα τον τυπο ηλιακου συστηματος που εγκαθιστουμε αναλογα και οι ρυθμισεις.

    • @ea9431
      @ea9431 2 месяца назад +1

      Η στατική πίεση έχει να κάνει με το Μάνο μετρικό και με τις απώλειες των σωληνώσεων μέχρι τους συλλέκτες και με το υγρό των συλλεκτών. Όντως τα 5 bar φαίνεται να είναι υπερβολή, είναι όμως και ένας τρόπος να ελέγξεις και τις διαρροές. Εγώ δεν κατάλαβα που συνέδεσε τους συλλέκτες, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να συνδέονται μόνο στην κάτω και ότι στην πάνω. Με αυτό τον τρόπο δίνεις χώρο να ζεσταθεί περισσότερο νερό από τους συλλέκτες.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      Γεια σου φιλτατε, ειμαι τυπος που δεν του αρεσουν τα εξης, μεγαλη πιεση και υψηλες θερμοκρασιες το βλεπω σαν εχθρο μου μεταφορικα το λεω.
      Ομως οταν μιλαμε για βεβιασμενης με ηλιακους σταθμους και υπο προυποθέσεις τοτε οσο μεγαλυτερη η πιεση τοσο το καλυτερο, δε μιλαω για 15bar πιεση.
      Υπαρχει πολυ σημαντικος λογος που ανεβαζουμε την πιεση και το ξαναλεω υπο προυποθεσεις.Σιγουρα δεν ειναι δυνατο να τα εξηγω ολα, κατι πρεπει να κρατησω και για εμενα.

    • @ea9431
      @ea9431 2 месяца назад +1

      @@1234Ntinaskostas καλησπέρα Κώστα , προσπαθείς να κάνεις σωστή εξαέρωση, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να παραθέσεις πίεση λειτουργίας σε συνθήκες θερμοκρασίας στασιμότητας των συλλεκτών. Ευχαριστώ

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +2

      Ναι καταλαβαινω τι θελεις να πεις και σιγουρα θα ειχε ενδιαφερον να το δουμε αν και δε θα δουμε κατι διοτι το εχω κανει σαν πειραμα σε προσωπικες μου εργασιες με την ηλιοθερμια που εχω σπιτι μου πριν ξεκινησω να κανω ηλιοθερμια σε πελατες. Ολη την πιεση την τραβαει το δοχειο διαστολης, ειχε ανεβει ενα bar μονο.Το πειραμα ειχε γινει άθελά μου διοτι η ΔΕΗ ειχε προυδοποιηση την ταδε του μηνος διακοπη οποτε το περιμενα και εκατσα μπαστακας να δω πως θα εξελιχθει.Εφτασε η θερμοκρασια 157 βαθμους στασιμο δικτυο δεν δουλευε τιποτα , ΔΔ στην σκεπη 50λιτρα, 15 συλλεκτες τουμπανο επιλεκτικοι και μαλιστα με εξαεριστικα RBM δηλαδη οχι απαερωτες. Κανενα προβλημα ολα λειτουργησαν οπως προοριζονταν να δουλεψουν. Αντιψυκτικο στο δικτυο οχι νερο

  • @pasvanis_christos_engineering
    @pasvanis_christos_engineering 2 месяца назад

    Ωραίο και λεπτομερές βίντεο. Αν θυμάμαι καλά μια και το κατέχεις στο έπακρο με τα βεβιασμένης νομίζω ότι φτιάχνεις και εσύ ο ίδιος χειροποίητα Κιτ. Πώς και δεν έφτιαξες χειροποίητο και έβαλε ο ιδιοκτήτης έτοιμο μιας και δεν ήταν θέμα χρημάτων αφού πάλι ακριβό Κιτ έβαλε. Εγώ δεν γνωρίζω ούτε από Κιτ ούτε από βεβιασμενης

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      Δε ευχαριστω για την ερωτηση γιατι θα ηθελα να αναφερθω.
      Το χειροποιητο ειναι σαν κατασκευη πολυ καλο γιατι επιλεγουμε εμεις την ποιοτητα στο καθε τι που το απαρτιζει και μπορει τιμολογιακα να παει αρκετα ψηλά η και χαμηλα σε κοστος. Οταν εχουμε κανει με τον ιδιοκτητη μια μακροσκελη κουβεντα και εφοσον εχουμε εξηγησει τα παντα γυρω απο ολα αυτα με απλα παραδειγματα ωστε να ειναι κατανοητο, επειτα περναμε στη φαση της επιλογης. Απο τη στιγμη που ξερουμε εμεις σαν επαγγελματιες οτι ο ιδιοκτητης μπορει και θελει να συμμετεχει δεν τον βαραινει ειναι κατι απλο δηλαδη για τον ιδιο τοτε επιλεγουμε ενα ηλιακο σταθμο που τα εχει ολα.
      Αν για λογους ιδιοκτητη πελατη θεωρει αδιανοητο να συμμετεχει τοτε παμε στο χειροποιητο και ακολουθουμε διαφορετικους κανονες ασφαλειας, μοιαζουν με το ετοιμο κιτ απλα προσθετουμε επιπλεον ασφαλειες. Επισης παιζει σημαντικο ρολο το τι θα βρουμε στην κατοικια που θα το εγκαταστησουμε, τι τυπο σωληνας προυπαρχει π.χ πλαστικη? πολυστροματικη? PPR? χαλκο? inox? Ισως να εχει πλαστικη και αυριο μεθαυριο θα την αλλαξουμε οποτε παμε σε κιτ και ακομα επιπλεον παραγοντες που θα παιξουν ρολο στο τι θα επιλεξουμε. Η χρυση φραση ειναι κουβεντα με τον πελατη.

    • @pasvanis_christos_engineering
      @pasvanis_christos_engineering 2 месяца назад

      Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάλι είδα καθυστερημένα το βίντεο! Είναι και μεγάλο αλλά δείχνεις μεγάλο μέρος της δουλειάς και πλέον μπήκα στο πνεύμα της βεβιασμένης. Πάντως το να επιλέγεις στις μέρες μας υλικά για μας που πιάνουν και τα χέρια μας μιας και όλα είναι έτοιμα και fix είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Εγώ και με τριπλή τιμή θα επέλεγα χειροποίητο άσχετο με το αν ήθελα να το επιβλέπω. Αλλά η πιο σωστή κουβέντα είναι συννενόηση με τον πελάτη για να προσαρμοστεί στο σπίτι του. Όλα τα λεφτά είναι η προσαρμογή και η εγκατάσταση άργησα να το καταλάβω.... ​@@1234Ntinaskostas

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Η εταιρεια που επιλεξαμε ειναι αξιολογη ενταξει μη τα βαζουμε ολα σε ενα καζανι δεν ειναι ολοι οι ηλιακοι σταθμοι το ιδιο.Οπως ειπες και εσυ συννενοηση ειναι η ουσία.Ολα ομως μπορουμε να τα κανουμε και με κιτ και χωρις κιτ και χειροποιητο και οτι θες αρκει ο υδραυλικος να εχει γνωσεις να τα κανει να μπορει να το παρει πανω του.

  • @NIKOSPasxalis-hp4nc
    @NIKOSPasxalis-hp4nc 2 месяца назад

    Μόνο Oventrop εδώ και χρόνια!

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +2

      Στην κατηγορια αυτη υπαρχουν αλλα 3 εταιρειες η μια καλυτερη απο την αλλη

    • @NIKOSPasxalis-hp4nc
      @NIKOSPasxalis-hp4nc 2 месяца назад

      @@1234Ntinaskostas θα αναφέρω μάστορα ότι συγκεκριμένη εταιρεία έχει την καλύτερη υποστήριξη συγκεκριμένα ο θανάσης μηχανικός της εταιρείας είναι άψογος!

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +1

      Σημαντικο η τεχνικη υποστηριξη δινω τα παντα για αυτο το σκοπο αλλα εδω υποτιθεται οτι οι υδραυλικοι που κανουν τετοιες εγκαταστασεις γνωριζουν πολυ καλα το ολο θεμα και δεν εχουν αναγκη τεχνικης υποστηριξης. Συμφωνω και βεβαια σημαντικο ειναι οπως ειπα, εδω ομως στο οποιοδηποτε ηλιακο σταθμο ψαχνουμε διαφορετικες αναγκες σε οτι εχει σχεση με το κιτ εννοω.θα προτιμουσα groundfos κυκλοφορητη ας πουμε ενα παραδειγμα.Το oventrop ειναι μια αριστη κατηγορια, το εχω δουλεψει αρκετες φορες.Προσωπικα ασχολουμε και με αυτο το αντικειμενο πανω απο 20 χρονια απο οταν ξεκινησα και δουλευω ολες τις εταιρειες και επιλεγω αναλογα το τι θελει ο ιδιοκτητης να υποστηρίξη οικονομικα.Πολλες φορες δεν βαζω κιτ και το φτιαχνω ο ιδιος με πολυ καλα αποτελεσματα και ολα εξαρτονται απο τον ενδιαφερόμενο.

    • @katerinapan1050
      @katerinapan1050 2 месяца назад +1

      Εξαίρετος επαγγελματίας ! Άψογη δουλειά ! Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα κ.Κώστα !!

    • @NIKOSPasxalis-hp4nc
      @NIKOSPasxalis-hp4nc 2 месяца назад +1

      @@1234Ntinaskostas συμφωνώ και εμείς είμαστε του grundfos σίγουρα θα το προτιμούσα αλλά συγκεκριμένο wilo δεν μας πρόδωσε ποτέ ! Όσο αφορά την υποστήριξη αναφέρουμε στα ηλεκτρονικά τις ρυθμίσεις γιατί πλέον έχει αλλάξει το πλέον η δουλειά και έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά μηχανήματα ηλεκτρονικά όπως αντλίες θερμότητας αντισταθμίσεις διαφορικόυς θερμοστάτες inverter πιεστικά και φωτοβολταικα και πάρα πολλά άλλα που χρειάζεται να δουλέψει κάποιο σύστημα που χρίζει χρήση pc η tablet .πάντα φιλικά συνέχισε την καλή δουλειά!

  • @Stelios.Posantzis
    @Stelios.Posantzis 2 месяца назад

    47:18 - 48:18 Γιατί οι εξωτερική απεικόνιση δειχνει 47 βαθμούς μέγιστης θερμοκρασίας και 4.6 έως -8 βαρθμούς ελάχιστης ενώ η εσωτερική απεικόνιση δείχνει ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες με τα ρολόγια του σταθρμού (και άρα, φαίνεται να είναι σωστά βαθμονομημένο όσο είναι στον εσωτερικό χώρο ή τουλάχιστον φαίνεται να είναι σε συμφωνία με τις θερμοκραίες που δείχνει ο σταθμός);

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Εχει σχεση με τη θερμοκαμερα ποιες ρυθμισεις χρησιμοποιω ως προς τη διαφορα θερμοκρασιων κρυο ζεστη για να βλεπεις τυχον διαρροη σε βοηθαει αυτη η διαφορα.Θα ανεβει βιντεο μονο με θερμοκαμερα που θα δειχνω καποια πραγματα

    • @Stelios.Posantzis
      @Stelios.Posantzis 2 месяца назад

      @@1234Ntinaskostas ευχαριτώ για την διευκρίνιση. Ακόμη είναι αρκετά ακριβά αυτά τα εργαλεία οπότε ότι μπορούμε να μάθουμε για αυτά είναι ευπρόσδεκτο.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад +2

      Δεν ειναι πολυ ακριβο, οταν ανεβασω μεθαυριο το βιντεο θα δωσω και ενα κωδικο να παρετε καλυτερη προσφορα απο οταν το αγορασα. Για τις δουλειες που θα δειξω ειναι πολυ καλη θερμοκαμερα

    • @Stelios.Posantzis
      @Stelios.Posantzis 2 месяца назад +1

      @@1234Ntinaskostas ναι η αλήθεια είναι ότι οι τιμές τους έχουν κατέβει. Επίσης, ίσως για μεγάλες επιφάνειες, όπως στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, να μη χρειάζεται αισθητήρας με μεγάλη ανάλυση εικόνας (αν και όλα όσα έχω δει έχουν σχετικά μικρή ανάλυση) ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στα μικροηλεκτρονικά, η μεγάλη ανάλυση να είναι απραίτητη οπότε η τιμή να ανεβαίνει πολύ. Πάντως εφόσον δεν απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στην θερμοκρασία (π.χ. με ανοχή στις ενδείξεις +/- ενός βαθμού) η τιμή παραμένει αρκετά οικνομική. Για παράδειγμα, για ιατρικές εφαρμογές, οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες νομίζω.

  • @tsimuha7648
    @tsimuha7648 2 месяца назад

    Πόσο πανάκριβο είναι αυτό το εξαεριστικό σε σχέση με τα "ευρωπαικά", γιατί από όσο ξέρω η Vira είναι μια τουρκική εταιρεία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλής ποιότητας).
    Απλά με παραξένεψε λίγο η επιλογή.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      12 με 14 φορες επανω ειναι η τιμη σε σχεση με ενα εξαεριστικο στηλης και αυτο που κοιταμε σε ενα προιον ειναι η ποιοτητα και οι προδιαγραφες

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      υπαρχει ομως και ποιο οικονομικο αλλα επισης πολυ καλο αξιοπιστο εξαεριστικο που ειναι τα RBM και οντος αντεχουν σε υψηλες θερμοκρασιες με διαφορα τιμης 5 φορες ποιο ακριβα απο ενα εξαεριστικο στηλης

    • @tsimuha7648
      @tsimuha7648 2 месяца назад

      @@1234Ntinaskostas Μπράβο στους γείτονες τότε που έχουν ένα τόσο ποιοτικό προϊόν.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Το ολο συστημα ειναι ποιοτικο σαν ηλιακο συστημα. Ομορφο το τμημα αυτο της παιανιιας

  • @nikospapaz9289
    @nikospapaz9289 2 месяца назад +1

    Βιντεο που δειχνει ποσο επαγγελματιας εισαι.Γιατι στα δυσκολα φαινεται ο σωστος επαγγελματιας.
    Θα ηθελα να ρωτησω και κατι λιγο ασχετο.Παρακολουθω τα βιντεο σου αλλα δεν ετυχε ή ισως μου διεφυγε καποια αναφορα οσον αφορα την επικινδυνοτητα του ανοδιου στους ηλιακους.
    Το ανοδιο λενε πως ειναι επικινδυνο λογω μολυβδου που περιεχει.Η αποψη σου πανω σε αυτο ποια ειναι;
    Μηπως να επιλεγουμε μποιλερ χαλκου που δεν βαζουν ανοδιο ή εστω να βαζουμε το λεγομενο εξωτερικο ανοδιο τυπου stopcor σε ηλιακους που ειναι glass ή inox;
    Συνεχισε την καλη δουλεια.Με φιλικους χαιρετισμους.

    • @1234Ntinaskostas
      @1234Ntinaskostas  2 месяца назад

      Η ραβδος μαγνησιου η αλλιως ανοδιο ειναι ενα αναγκαιο κακο θα ελεγα αλλα χωρις αυτο ολα τα θερμοδοχεια θα καταστρεφονταν πολυ ποιο γρηγορα. Σαφως και μας δινει προστασια απο τη διαβρωση αλλα δεν μπορουμε να καταναλωσουμε το νερο για χρηση σε φαγητο η να το πιουμε κτλ κτλ. Προσωπικα θεωρω το ανοδιο οτι ποιο καλο μπορεις να χρησιμοποιησεις κατα της διαβρωσης, υπαρχουν και αλλα προιοντα οπως αυτα που αναφερες και αυτα κανουν δουλεια αλλα θα επελεγα τη ραβδο μαγνησιου χωρις ομως να μηδενιζω τα υπολοιπα προιοντα.Οσο για τα χαλκινα θερμοδοχεια και αυτα εχουν μειονεκτηματα σε αλλους τομεις δε θα ηθελα να αναφερω. Τιποτα δεν ειναι πανακεια ολα χρηζουν αναλογης προστασιας, αν με ρωτας για το χαλκινο θα σου ελεγα μπορεις να το πιεις μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε φαγητα κτλ και αυτο υπο προυποθεσεις.