Πως σχεδιάζουμε ένα υβριδικό Φ/Β Zero feed In με ηλεκτρική θέρμανση

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 10 дек 2024

Комментарии • 57

  • @GreekPhotovoltaics
    @GreekPhotovoltaics  Год назад

    👉 Αποκτήστε το ΒΙΒΛΙΟ μας: Φτιάξε ένα ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ: greekphotovoltaics.gr/pvbooklp

  • @pit61272
    @pit61272 Месяц назад

    Πανάκριβοι είστε !!!!!

  • @3anthos
    @3anthos 2 года назад

    Ευχαριστώ για το βίντεο Greek Photovoltaics. Το ταυτοχρονισμο πως τον βγάζουμε εαν επιτρέπεται? Ρωτάω σοβαρά οχι για να τρολαρω

  • @SuperSayian86
    @SuperSayian86 Год назад

    Ο έξυπνος μετρητής; που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ο ίδιος με αυτόν του κλασσικού net metering δηλαδή να καταγράφει αμφίσδρομα κ τι εκχέουμε στο δίκτυο(σ αυτή την περίπτωση 0) και τι τραβάμε; Ή και απλός μετρητής μας κάνει;

  • @Xrhstos-Pap
    @Xrhstos-Pap 8 месяцев назад

    ΟΜΟΡΦΙΕΣ!!!

  • @ChrisPavlides
    @ChrisPavlides 2 года назад

    Το Κιλκίς πως έκατσε εδώ; Έχετε εταιρία στο Κιλκίς;

  • @nikolaskallianiotis8622
    @nikolaskallianiotis8622 2 года назад +12

    Ακόμα και με αυτό το κόστος που προϋποθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις από τον ιδιοκτήτη και προσωπική εργασία (ξεχάσατε τα καλώδια, ασφάλειες, ρελέ, αντικεραυνικά, βάσεις και λοιπά παρελκόμενα, δηλαδή 2000-3000 euro ακόμα) η απόσβεση είναι ζήτημα αν θα γίνει σε λιγότερο από 12 χρόνια. Φυσικά δεν έχουν υπολογιστεί η απώλειες από την γήρανση των πάνελ. Αν τώρα ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να κάνει μόνος την εγκατάσταση και απευθυνθεί σε εταιρία τότε μιλάμε για κόστος που άνετα μπορεί να ξεπεράσει τα 25Κ EURO και απόσβεση στις Ελληνικές καλένδες.... Επιπλέον δεν μιλάμε για αυτόνομο Φ/Β αλλά για υβριδικό μια και όπως είδαμε στο παράδειγμα η σύνδεση στο δίκτυο παραμένει (προφανώς ως backup γιατί τι να κάνουμε, τα Φ/Β είναι στοχαστικές πηγές) άρα δεν γλιτώνουμε τα κερατιάτικα του λογαριασμού.
    Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα αν κάποιος έχει να δώσει τόσα χρήματα, για πιο λόγο να μην κάτσει στην ΔΕΗ ή όπου αλλού και μάλιστα χωρίς να ανησυχεί και ιδιαίτερα για το κόστος της ενέργειας; Για μένα η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η σχεδίαση ενός Φ/Β που θα μας μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος με προσιτό κόστος και να μπορεί να αποσβεστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Δηλαδή ένα σύστημα που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τη παροχή μας από το δίκτυο και θα μπορεί κάποιες μέρες να ικανοποιεί στο 100% τις απαιτήσεις και άλλες όχι. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υλοποιηθεί με το μισό κόστος του παραδείγματος ακόμα και με επώνυμες συσκευές και να αποσβεστεί σε 5-6 έτη. Το μυστικό βέβαια είναι ένα και δεν αναφέρθηκε. Δεν γίνεται να θέλουμε να πετύχουμε έναν βαθμό αυτονομίας και οικονομίας ενώ παράλληλα δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε λελογισμένη χρήση της ενέργειας. Χωρίς να μάθουμε την έννοια του μέτρου δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τίποτα αξιόλογο με μια τέτοια κίνηση, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουμε.

    • @johnlamprinos
      @johnlamprinos 2 года назад

      Καλό είναι αν κάποιος δεν είναι εξειδικευμένος στην εγκατάσταση ΦΒ να το αποφύγει ακόμη κι αν έχει βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας. 28 πανέλα για να στηριχτούν θέλουν γνώση και πείρα διαφορετικά μπορεί να τα βρεις μερικά τετράγωνα πιο μακριά. Επίσης το ηλεκτρολογικό κομμάτι πρέπει να σχεδιαστεί από κάποιον με γνώση, η εκτέλεση είναι απλή υπόθεση.

    • @georgetsl8486
      @georgetsl8486 2 года назад

      Πολύ σωστά τα γραφόμενα. Επιλέγω το net metering χωρίς συσσωρευτές. Από μελέτη και εγκατάσταση το έχω. Ψάχνω τα μηχανήματα και έχω κολλήσει στον inverter για ένα μικρό σύστημα εξοχικού 2kw. Δεν βρίσκω inverter με το εύρος τάσης εισόδου που χρειάζεται. 1 string με 4 πανελ, θεωρητική 160volt, χρειάζομαι εύρος εισόδου περίπου 40-240. Γνωρίζει κανείς ?

    • @Vamire6666
      @Vamire6666 2 года назад

      @@georgetsl8486 Καλημερα. Τα πανελ ποσα volt βγαζουν; Θα βαλεις τα 2 - 2 παραλληλα και θα τα ενωσεις σε σειρα μεταξυ τους. Απο ρευμα το εχεις; Οτιδηποτε πανω απο 50v μπορει να σε στειλει στον αλλο κοσμο οποτε προσοχη.

    • @nikolaskallianiotis8622
      @nikolaskallianiotis8622 2 года назад

      @@georgetsl8486 Αν αναφέρεστε στη λύση που πρότεινα πιο πάνω, δεν είναι net metering με τη στενή έννοια του όρου. Δεν θα πληρωθείτε από τη ΔΕΗ για την ενέργεια που θα προσφέρετε πίσω στο δίκτυο. Λειτουργεί όμως με περίπου ίδιο τρόπο με την έννοια ότι θα χρησιμοποιήσετε το δίκτυο όταν δεν θα υπάρχει ήλιος ή/και οι μπαταρίες θα είναι άδειες. Είναι στην πραγματικότητα μια off-grid λύση. Κοιτάξτε τη σειρά της Phocos PSW-H. Η τάση ανοικτού κυκλώματος των πάνελ ποια είναι;

    • @georgetsl8486
      @georgetsl8486 2 года назад

      @@nikolaskallianiotis8622 Ναι Νίκο δεν με ενδιαφέρει αμοιβή για την περίσσια. Ούτε πρόκειται να βάλω συσσωρευτές προς στιγμήν τουλάχιστον. Η τάση των πάνελ για 2kw είναι περίπου η ίδια, 160v

  • @johnfloros
    @johnfloros 2 года назад +1

    AN KANEI ΠΟΤΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ.....

  • @871mike
    @871mike 2 года назад

    Τα πολλά βολτ συνεχούς τάσης χαλάνε τα φωτοβολταϊκά;

    • @GreekPhotovoltaics
      @GreekPhotovoltaics  2 года назад

      Υπάρχουνε όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσεις.

  • @hatzipanos
    @hatzipanos 2 года назад +1

    Το 60% δεν είναι υπερβολικά πολύ για ταυτοχρονισμός; Έχω ακούσει ότι γενικά ότι φθάνει στο 30%.

    • @GreekPhotovoltaics
      @GreekPhotovoltaics  2 года назад

      Με πεθερά φτάνει και το 70%.

    • @hatzipanos
      @hatzipanos 2 года назад

      @@GreekPhotovoltaics
      Χαχαχα... Ωραίο. Πάντως αν έχεις να φορτίσεις ένα ηλεκτρικό αμάξι, που είναι το μέλλον μάλλον δεν θα βολέψει το off grid με δεδομένο ότι οι πιο πολλοί το φορτίζουν βράδυ.

    • @georgetsl8486
      @georgetsl8486 2 года назад

      8,5 χρόνια χωρίς να έχεις υπολογίσει όλα τα υπόλοιπα ( απαραίτητα υλικά και αμοιβές). Και στην καλύτερη, στα 8,5 χρόνια- πριν καν αποσβέσεις- αλλά 7000 με σημερινές τιμές για μπαταρίες! Γενικότερα εσείς οι εταιρείες και έμποροι των υλικών αυτών έχετε χάσει το μέτρο στις τιμές και ψάχνετε κορόιδα. Στα 100€ που πουλάει ο κατασκευαστής των σχετικών συσκευών, οι έμποροι πουλάτε 250€. Και από τεχνογνωσία ημιμαθείς το 98%.

    • @hliaskoutsis5514
      @hliaskoutsis5514 2 года назад +1

      Εμείς με κλασικό net metering και σύζυγο παιδιά που ακούν τις συμβουλες μου πιάνουμε με το ζόρι 40% ταυτοχρονισμο.

    • @hatzipanos
      @hatzipanos 2 года назад +1

      @@hliaskoutsis5514 Αυτό λέω και εγώ. Αν πεις ότι στο μέλλον κατευθυνόμαστε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αντλίες θερμότητας, οι απαιτήσεις για βραδινό ρεύμα θα αυξηθεί δραματικά και ο ταυτοχρονισμός θα πέσει ακόμα πιο πολύ.

  • @georgedendrakis5629
    @georgedendrakis5629 2 года назад

    Χρειάζονται άδειες η γνωστοποίηση στη ΔΕΗ?

    • @GreekPhotovoltaics
      @GreekPhotovoltaics  2 года назад

      Ναι χρειάζεται.

    • @mrpatriotforever1
      @mrpatriotforever1 Год назад +1

      @@GreekPhotovoltaics και στην περιπτωση μηδενικης εγχυσης ενεργειας στο δικτυο απο υβριδικο ινβερτερ και σε εντελως off grid συστημα με υπαρξη παροχου αλλα ανεξαρτητο?? και σε αυτες τις δυο περιπτωσεις παλι χρειαζεται αδειες και μελετες και σχεδια και ιστοριες?

    • @Asotosp
      @Asotosp Год назад

      ναι φιλε μου κανονικα @@mrpatriotforever1

  • @pit61272
    @pit61272 Месяц назад

    Το ψαξα στο aliexpress man με βγαίνει 5 χιλιάρικα με μπαταρίες και επώνυμα ονόματα άντε γεια

  • @vasilispants8241
    @vasilispants8241 Год назад +3

    Να κάνω μια ίσως χαζή ερώτηση: Γιατί να βάλουμε ένα τέτοιο σύστημα και όχι ένα αντίστοιχο net metering που γλιτώνουμε τις μπαταρίες?

    • @Γιάννης_Μπουζουνιεράκης
      @Γιάννης_Μπουζουνιεράκης Год назад

      Βασίλη χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
      Δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος, το net metering όμως δεν είναι πάντοτε εφικτό (ή η καλύτερη λύση αν προτιμάς).
      Ως κάτοικος τουριστικής περιοχής το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μεταξύ Μάρτη-Νοέμβρη είναι οι καθημερινές διακοπές ρεύματος λόγω ανεπάρκειας δικτύου, την ενέργεια που χρειάζεται το σπίτι συγκεκριμένες ώρες (όταν τα φ/β δεν παράγουν) τις χρειάζεται και το δίκτυο για τροφοδοσία (κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων), οπότε στην περίπτωσή μου προτιμώ πλήρη αυτονομία.

  • @triandafillidisjordan2688
    @triandafillidisjordan2688 2 года назад

    Καλό αλλά είναι πολλά τα λεφτά, ερώτηση είναι νόμιμο αυτό?

  • @manospinikos7121
    @manospinikos7121 2 года назад +2

    Ασον Κιλκίς

  • @disneycrack1962
    @disneycrack1962 2 года назад +1

    Ξεχάσατε τα χρήματα τοποθέτησης ,μελέτης, εργασίας και στα 8 χρόνια φθοράς και απωλειών! Καλύτερα ένα off grid σύστημα !!

    • @johnlamprinos
      @johnlamprinos 2 года назад +1

      Στο off grid χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη επένδυση + διαφορετική πηγή ενέργειας (μια γεννήτρια για παράδειγμα) αν θέλεις να αποκοπείς τελείως από το δίκτυο.

  • @ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΜΠΙΤΣΙΜΗ

    Δεν λες τίποτα για την τιμή πόσο Κανη όλη αυτή η εγκατάσταση