Τα αγγούρια μου ασπρίζουν❗ΩΙΔΙΟ ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ‼️Αίτια | Συμπτώματα | Αντιμετώπιση

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024
  • ▶️Μια από τις σοβαρότερες ασθένειες των κολοκυθοειδών ειδικά σε ξηροθερμικές περιοχές είναι το Ωίδιο. Το Ωίδιο προσβάλει όλα τα κολοκυθόειδη και ειδικά την αγγουριά την κολοκυθιά και την πεπονιά.
    ⚠️Τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίζονται αρχικά στα φύλλα της βάσης και σιγά σιγά εξαπλώνεται σε όλο το φυτό.
    ➡️Η ασθένεια δημιουργεί μικρές λευκές κηλίδες με χαρακτηριστική λευκή εξάνθηση οι οποίες σταδιακά επεκτείνονται καλύπτοντας όλη την επιφάνεια των φύλλων μέχρι την ολοκληρωτική ξήρανση τους.
    ➡️Συμπτώματα εμφανίζονται και στους καρπούς οι οποίοι ασπρίζουν και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρή υποβάθμιση και μείωση της παραγωγής.
    🔀Το παθογόνο διαχυμάζει σε καλλιεργούμενα φυτά και ζιζάνια και επεκτείνεται με την βοήθεια του αέρα και των εντόμων.
    🌡Οι μολύνσεις μπορούν να γίνουν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών από 10-30 °C με άριστες γύρω στους 25 °C ενώ δεν απαιτείται σταγόνα νερού ούτε και υψηλή υγρασία.
    ➡️Καλλιεργητικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια είναι η καταστροφή των ζιζανίων και η έγκαιρη απομάκρυνση των πρώτων προσβεβλημένων φύλλων.
    ➡️Προληπτικά σκονίζουμε ή ψεκάζουμε με θειάφι, με μεγάλη προσοχή γιατί τα κολοκυθοειδή μπορεί ευκολα να παρουσιάσουν φυτοτοξικότητα.
    🆘Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ θειάφι πάνω από 28 °C.
    ✅Μπορούμε επίσης να ψεκάσουμε με διάφορα εγκεκριμένα ωιδίοκτονα των δραστικών ουσιών penconazole , myclobutanil,metrofenone,boscalid κ.α.
    ✅Για επαγγελματικές καλλιέργειες θα πρέπει να γίνεται εναλλαγή σκευασμάτων διαφορετικής ομάδας δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας του μύκητα.
    ✅Οι επαναλήψεις θα πρέπει να γίνονται ανά 14-21 μέρες ανάλογα το σκεύασμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
    ✅Θεραπευτικά μετά από αφαίρεση των προσβεβλημένων φύλλων ψεκάζουμε με διασυστημάτικο μυκητοκτόνο σε συνδιασμό με μυκητοκτόνο επαφής και επαναλαμβάνουμε σε 7-10 μέρες.
    ➡️Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας στο βίντεο ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω email.
    📬plantadvisorgr@gmail.com
    🖥Ακολουθήστε μας στο RUclips και στη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα βίντεο🎥.

Комментарии • 4

  • @kostasmiraka7296
    @kostasmiraka7296 4 месяца назад

    Το captain κάνει για αυτή την ασθένεια?

  • @ΓΙΩΡΓΟΣΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ-δ1ψ

    Φίλε μου αν ψεκάζουμε κάθε 7 έως 10μερες πότε θα κόψουμε τα αγγούρια θα έχουν γίνει τεράστια απάντησε μου σε παρακαλώ . ευχαριστώ

    • @plantadvisorgreece
      @plantadvisorgreece  2 года назад +1

      Καλησπέρα σας ευχαριστουμε για το σχόλιο.. Δεν ψεκαζουμε κάθε 7-10 ημέρες γενικά. Όταν έχουμε σοβαρή προσβολη και ψεκαζουμε με θεραπευτικά μηκητοκτονα μπορεί να χρειαστεί επανάληψη εβδομάδας. Πρόσεχουμε παντα τι φάρμακα βάζουμε και ποσες μερες πρεπει να αφήσουμε για την συγκομιδή. Υπάρχουν θεραπευτικά σκευάσματα που εχουν 3 μέρες αναμονή. Όποτε μετά από 3 μέρες κόβεις. Πάντως για να αποφύγουμε ψεκασματα κοντά στην συγκομιδή πρεπει να έχουμε εφαρμόσει προληπτικη αντιμετώπιση του μυκητα ώστε να μην έχουμε προβλημα.

  • @ΑγοριτσαΠουλιου
    @ΑγοριτσαΠουλιου 3 месяца назад

    Εμένα δεν βγάζουν λουλούδια