⭐️ UUSI: Fysiikan YO-tehtävän malliratkaisu ja opetusvideo (kevät 2021 teht.2)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 ноя 2024

Комментарии • 9

  • @slycooper7325
    @slycooper7325 11 месяцев назад +1

    Kiitos näistä videoista!!!

    • @JukkaKorkeaAho
      @JukkaKorkeaAho  10 месяцев назад

      Ole hyvä! Toivottavasti oli apua 😊
      Tsemppiä opintoihin!

  • @pussianotapinaldopenaldoga9848
    @pussianotapinaldopenaldoga9848 Год назад +2

    Äijä on kyl vaskivuoren lukion paras ope 💪
    Piti kysyy se et tienaatko näillä videoilla jotai?

    • @JukkaKorkeaAho
      @JukkaKorkeaAho  Год назад +3

      Vaskivuoressa on paljon hyviä opettajia ja ison lukion etuna myös eri opetustyylejä mistä opiskelijat voivat löytää itselleen sopivan 😊
      En ole laittanut mainoksia päälle enkä ole toistaiseksi tehnyt mitään kaupallista yhteistyötä joten tubevideot syntyvät puoliksi harrastuksena ja puoliksi rakkaudesta lajiin. Koronalockdownien aikana sain paljon kivoja viestejä ympäri Suomea ja se motivoi jatkamaan videoiden/tallenteiden julkaisemista koska uskoisin että niillä voi edelleen olla joillekin etäfyysikoille iso merkitys.
      Otin nyt testikäyttöön myös Patreon - alustan jonne julkaistuista materiaaleista saan tilausten mukaisen korvauksen. Asetan kuitenkin opetusmateriaalien hinnat niin alhaisiksi kuin mahdollista ettei tilauksen maksullisuus nousisi kenellekään esteeksi ja loisi eriarvoisuutta opiskelijoiden kesken.
      Tästä voi lukea lisää patreon - projektistani:
      www.patreon.com/jukkaopettaafysiikkaa/about
      -Jukka

  • @whatisinfrakit8114
    @whatisinfrakit8114 Год назад +1

    Hei! Olisko ensimmäisen kohdan sovituksen voinu tehä niin, että 0-20m välille sovitetaan 2. asteen käyrä, ja siitä eteenpäin lineaarinen malli? Käyrästä ei tosin saa jatkuvaa.

    • @JukkaKorkeaAho
      @JukkaKorkeaAho  Год назад +1

      Tämä oli vähän erikoinen kuvaajatehtävä siinä mielessä ettei ilmiön taustalla ole mitään tiettyä matemaattista mallia mitä pitäisi käyttää. Usein kuvaajatehtävien ilmiön taustalla on jokin "kaava" joka lukitsee tietyn käyräsovituksen. Tässä tehtävässä näin ei ollut ja ensimmäisessä kohdassa riitti että valittu käyräsovitus osuu riittävän lähelle datapisteitä. Jos muistan oikein niin lopullisissa pisteytysohjeissa täydet pisteet sai jos sovitti "vähintään kolmannen asteen polynomin".
      Esim. neljännen asteen polynomi osuu varsin hyvin mittauspisteisiin mutta siitä ei ole mitään apua tehtävän edetessä kun pitäisi käyttää tasaisen liikkeen mallia. Neljännen asteen polynomi lähtee tekemään mutkia heti viimeisen datapisteen jälkeen 😅
      Jos tulkitsen kysymyksesi oikein niin varsinaisessa kuvaajan piirtämisessä (kohta 2.1) ei saa käyttää kahta eri matemaattista mallia vaan pitää lukita yksi. Myöhemmin kun ennustetaan jotain tiettyä arvoa tietyllä välillä ja varsinkin jos liikutaan mittausdatan ulkopuolelle niin vaihtaminen lineaariseen malliin on perusteltua. Ja tähän on siis ihan fysikaaliset perusteet, tasainen liike=lineaarinen malli.

  • @roxysponge3447
    @roxysponge3447 Год назад +1

    Hei, voisitko sä tehdä 8 luokkaan fysiikka. Liike ja voima video? Koe on tulossa.

    • @JukkaKorkeaAho
      @JukkaKorkeaAho  Год назад

      Voisi olla ihan mielenkiintoista tehdä vaihteeksi yläkoulun fysiikkavideoita 🤔 Millainen jako teillä on opetuksessa? Onko 8. luokka liikkeeseen liittyviä ilmiöitä ja 9. luokka sähköoppia?
      Pystyt kertaamaan tästä melko hyvin yläkoulun 8. luokkaa: ruclips.net/video/nZ08PfwSlbs/видео.html
      Mutta aloita video esim. kohdasta 12:51 ja katso siitä loppuun asti. Teoria on melko samaa kuin yläkoulussa.
      Jos olet varsinainen fyysikko-pro jo yläkoulussa niin voit syventää tietojasi tällä soittolistalla ruclips.net/p/PLMjYoXssZt_0v3Lq5UV2uTDFl-te-kxkv
      Kyseessä lukion FY4 kurssi "Voima ja liike" eli sama teema kuin 8. luokalla mutta enemmän matematiikkaa ja teoriaa 😅

    • @roxysponge3447
      @roxysponge3447 Год назад

      @@JukkaKorkeaAho Kiitti hyvistä video vinkeistä, juuri näiden videoiden avulla löysin sun kanavan. Katon ne videot ihan varmasti. Mä en tie millainen koe on tulossa. Käskettiin vaan lukea 7-9 fysiikan kirjan kappaleet 13-18.